DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

Dongense familie aan de Windmolenweg na uitspraak van bestuursrechter vrij van rechtelijke bezwaren

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door internetkrant di, mei 14, 2019 14:52:48

Dongense familie aan de Windmolenweg na uitspraak van bestuursrechter vrij van rechtelijke bezwaren

De rechtbank in Breda heeft uitspraak gedaan in de zaak tussen de familie van W. en buurman P.K. betreffende een slepende kwestie over erfdienstbaarheid van een stuk land aan de Windmolenweg te Dongen. De rechter sprak recht wat ook volgens de gemeente ' krom ' was en stelde de familie van W. nu in het gelijk. In 2012 wijzigde de gemeente een gedeeltelijk perceel aan de Windmolenweg van bestemming. De wijziging was onderdeel van bestemmingsplan Zuid en West Dongen. De bestemming 'wonen ' aangaande het perceel aan de Windmolenweg werd veranderd in bestemming 'verkeer - verblijfsgebied'. De RvS sprak zich toentertijd al uit in het voordeel van de ( ook huidige) bewoners en sommeerde de gemeente Dongen het besluit terug te draaien. De gemeente erkende uiteindelijk de fouten en gaf daarbij ook de nodige toelichting vrij voor publicatie. De raad ging op donderdag 24 januari dit jaar vooralsnog vrij aarzelend in op het voorstel om de bestemming te veranderen in 'wonen' en wilde de historische werkelijkheid het liefst herstellen. Maar juist dat feit werd in een emotionele raadsvergadering betwist door de buurman van de huidige rechtmatige eigenaar. Die wilde op commerciële gronden dat de status van het stuk grond onveranderd blijft.

De raad had duidelijk moeite met de vele en diverse informatie die ze te horen kreeg van de vele insprekers die avond, maar neigde toch in te stemmen met het raadsvoorstel. Dit op grond van de feiten, maar ook rekening houdend met de aan het licht gekomen nare gevolgen op privégebied voor de huidige eigenaren. Saillant detail was toen nog dat er op dat moment de nu dus verschenen gerechtelijke uitspraak zou komen van de bestuursrechter. Voor het CDA een stap te ver om in te stemmen met het raadsvoorstel. Deze partij stemde dan ook tegen, maar vergezeld met een stemverklaring als voorbehoud van de reden. Dat gebeurde op op 7 februari dit jaar. De andere politieke partijen gingen nu officieel akkoord met het raadsvoorstel. De bestuursrechter deed onlangs dus uitspraak in het voordeel van de familie van W. Het uiteindelijke vonnis is gewezen door mr. Van Geloven en bij vervroeging in het openbaar uitgesproken op 8 mei 2019 in tegenwoordigheid van mr. Hartman als griffier.

  • Reacties(0)

Fill in only if you are not real

De volgende XHTML tags zijn toegestaan: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles en Javascript zijn niet toegestaan.