DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

Basisschool De Vlinderboom staakt!

DONGENS ALLERLEIGeplaatst door internetkrant vr, maart 15, 2019 15:07:26

Basisschool De Vlinderboom (Dongen) staakt!
Dongen, 15 maart 2019. Vandaag blijft het schoolplein leeg. Het bekende geluid van spelende kinderen ontbreekt. In de koffiekamer is er wel koek bij de koffie, maar er wordt vandaag ook gewerkt. Anders en onbetaald. Dat werk bestaat dan uit inhaalwerk of zo vast voorwerken voor maandag als de kinderen weer kunnen rekenen op de volle aandacht van de juffen. Vertegenwoordigers van de plaatste pers zijn aanwezig om de uitleg aan te horen van het waarom. Staken blijkt niet de leukste manier te zijn van leerkrachten van de Basisschool de Vlinderboom om uiting te geven aan hun steeds ingehouden frustraties. Ze willen met hart en ziel hun vak uitoefenen; kinderen taal en rekenen leren. De basis van de toekomst. Er is al wel het een en ander bereikt in hun streven om meer geld en vooral meer ruimte om het mooie vak uit te kunnen oefenen.Het gaat alleen zo langzaam en er zit nog weinig structuur in de genomen maatregelen in Den Haag. Er heerst een algemeen gevoel van ongenoegen. Te hoge werkdruk, te veel kinderen in een klas en moeite om bij ziekte of uitval vervanging te regelen.
De Vlinderboom is de enige basisschool in het dorp waar algemeen gestaakt wordt vandaag . Op andere scholen is er ook actie in meerdere vormen. “Wij staken voor goed onderwijs, nu en in de toekomst. Wij vinden dat het in de politiek ontbreekt aan daadkracht om het toenemende lerarentekort aan te pakken. Nederland is een kennismaatschappij. Van ons wordt verwacht dat we alles uit de leerlingen halen wat erin zit. Dit moeten we wel doen in grote groepen met relatief veel leerlingen die extra individuele aandacht verdienen. Een leerkracht maakt het verschil; kwaliteit heeft een prijs!” de woorden komen van woordvoerster juf Roxanne van Dalen-Peeters en worden in de groep onderschreven

“Het lerarentekort is ook in Dongen een feit” zegt ze. “Op onze school hebben de ouders hier nog niet veel van gemerkt. Wanneer een leerkracht ziek werd, werd dit vaak binnen de school opgelost. De onderwijsassistent, conciërge, administratief medewerker of directeur werd ingezet om de klas die dag op te vangen “. Anderen wijzen op het feit dat wanneer het niet anders kon, leerlingen werden verdeeld over andere klassen of gaf een leerkracht aan twee klassen tegelijk les. Ook komt het voor de de directeur voor de klas staat om bij te springen. Roxanne van Dalen-Peeters denkt dat er op deze dagen geen goed onderwijs is kan worden gegeven. “Dit brandjes blussen helpt op korte termijn natuurlijk wel, maar ook wij zijn een keer uitgeblust “.

Afgelopen week heeft het team van de Vlinderboom een postpakket naar Den Haag gestuurd. Hierin vragen de leerkrachten en leerlingen van De Vlinderboom aan de beleidsmakers in Den Haag te zorgen voor een echte, structurele investering om de kwaliteit en het imago van het onderwijs te verbeteren. “Want we hebben toch écht wel een mooi beroep”! “Wij zijn trots op onze collega’s en onze school. We doen alles wat binnen onze mogelijkheden ligt. Maar we komen ook op voor onszelf, onze leerlingen en ons beroep “.

Foto's: Actiemateriaal en de juffen van de Vlinderboom

  • Reacties(0)

Fill in only if you are not real

De volgende XHTML tags zijn toegestaan: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles en Javascript zijn niet toegestaan.