DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

Grote drukte en stevige grappen bij leutige sauwels. Oppersauwelaar Bart van Kerkhof

EVENEMENTENGeplaatst door internetkrant ma, februari 11, 2019 10:05:09

Grote drukte en stevige grappen bij leutige sauwels.

Oppersauwelaar

Bart van Kerkhof

Foto : Piet Eelants

Bart van Kerkhof, Trea van Kuijk, Tom Mijnders, Rob Verkooijen, Josine Severijns, Erwin van Empel en Huub Holzken bezorgden het aanwezige publiek twee avonden opvallend naar boven staande mondhoeken. Bijna alle sauwelaars kregen het stempel TUF mee en het college werd gepeperd en gezouten maar raakte zelfs bij het benaderen van het kookpunt niet aangebrand. Zo veel mensen als dat er in de 'Grote' Cammeleurzaal pasten, genoten met volle teugen en zere schuddebuik van rake en goed door de beugel kunnende grappen. Eigenlijk zijn er dit jaar twee sauwelavonden te weinig. De organisatie wilde terecht of niet, niet terug naar vorig jaar qua aantal. De kaarten waren bovendien en helaas op of de zaal was te klein. Naar de echte oorzaak wordt nog gezocht zeg maar. De Cammeleur zelf ging ook door de mangel. De Naagtburgemister ( Bart van Kerkhof ) hielp de organisator met het voorstel om ergens in het midden van zijn optreden de eerste twee rijen naar de wc te laten gaan. Bart was goed op dreef, maar ook de andere Peeënlandse woordkunstenaars deden hun voordracht met verve.

Zo was het optreden van Tom Mijnders een circus op zich .Hij vertelde dat zijn moeder eens met hem aan dwergwerpen deed en dat een zekere René (niet de wethouder) eigenlijk in het circus thuishoort. : “Hij maakt als de beste van een mug een olifant”. Trea van Kuijk was van weg geweest terug. Vliegend deze keer 'Hangwang van de vogelopvang' was haar typetje dat vooral door de reacties van het publiek vleugels kreeg. Jammer dat Ludo van Vliet door ziekte verstek moest laten gaan. Erwin van Empel ging er als Kapelaan van Geloven met de publieksprijs van de vrijdagsauwel vandoor. Zou hij echt van zijn geloof zijn gevallen en kon wijlen Fons Jansen echt bij hem in de schijn staan? Bart van Kerkhof is dit jaar zaterdagse publiekslieveling, oppersauwelaar en mag dus de wisselbeker ( wéér en voor de achtste keer) een jaar lang op het dressoir zetten!

Foto: Piet Eelants Foto: Piet Eelants

De presentatie was beide avonden op professionele wijze in handen van Henk Tuijtelaars. De muzikale omlijsting werd vrijdagavond verzorgd door de Duckers.Zaterdagavond werd voor rekening genomen door de hofkapel “de Peeënstampers”.Prins Andreo LX, adjudant Han en hun gevolg, heetten iedereen van harte welkom in “het Swingende Sportpaleis”. De opzet van de avonden werden enigszins in een ander jasje gestoken.Om de zaal alvast een beetje in de stemming te brengen, nam entertainer Piet Reinieren op beide avonden de aftrap. Binnen luttele minuten stond de zaal al op z’n kop en werd uit volle borst meegezongen met enkele bekende liederen.De stemming zat er dus al snel goed in. Vervolgens werd het publiek getrakteerd op een geweldige sauwelavond, waarbij vele bekende Dongenaren op de korrel werden genomen. Ook de Cammeleur en TUF kregen de nodige aandacht.


Foto: Ad Vonk

Bart van Kerhof heeft promotie gemaakt, van "Aart van de A.A." naar Naagtburgemister. Hij heeft op z’n Solex de wethouders gesandwiched meegenomen op een ritje door Dongen.Aan het einde van zijn sauwel wist Bart alle verenigingen te benoemen in een voorgelezen gedicht.

Foto's : Ad Vonk

Tom Mijnders wist de lachspieren weer te prikkelen als "Pukkie van het Piccalilliputercircus".Pukkie is echt een pukkie van amper een meter lang en was zeer fraai uitgedost.Om boven de ton uit te komen moet hij door de hofdames op een hoge kruk geholpen worden om een voor hem “optreden op hoog niveau” te kunnen verzorgen.


Foto: Ad Vonk

Rob Verkooijen wist dit jaar het publiek te boeien met z’n typetje “Expert in kunst en kitch”.Zijn opkomst verliep niet geheel vlekkeloos daar hij al snel lang onderuit ging hetgeen de nodige scherven opleverde en daarom al voetballende (zijn oude droom) met een doos vol scherven het podium te betreden. Met zijn vele woordspelingen wist hij de lachers op zijn hand te krijgen en vertelde hij over zijn leven als expert in kunst en kitch. Ook hij nam een bekende Dongenaar stevig op de korrel en schilderde hem af als “kunstschilder”
Foto: Ad Vonk

Erwin van Empel kwam als Kapelaan van Geloven.Het publiek moest er inderdaad aan geloven toen hij al zegenend de zal betrad.Zijn misdienaartje was wat aan de late kant omdat die nog even moest “pissen”.Na een enkele minuut rende die binnen en ja hoor, “ons Harmke” stond daar.Erwin wist het publiek in beweging te krijgen bij zijn lezingen die hij hield.

Huub Holzken, (debutant) kwam als “Wout en was één jaar getrouwd” Ook Wout hield het niet droog toen hij de zaal binnen kwam, hij wist ook vele bezoekers van een “natje” te voorzien en wist vele “blikken” te vangen Wout vertelde over zijn leven als één jaar getrouwd man.Foto: Ad Vonk

Josine Severijn, ook een debutant kwam als Etenswaore deskundige: Sientje ut Pruufmasjientje.Het publiek werd letterlijk getrakteerd op handen vol snoep om te “pruven” Sientje vertelde over haar leven als etenswaore deskundige, waarin ze ook het nodige heeft meegemaakt.Foto: Ad Vonk

Trea van Kuijk, terug van “even weggeweest”, kwam als Hangwang van de vogelopvang en wist dat ze altijd eerst “netjes” moest voorstellel. Met een bonte stoet aan dieren die de revue passeerden had ze een boeiend verhaal.Jeugdmiddag Peeënrijk Got Talent! Groot succes.

Zondagmiddag 10 februari was de eerste editie van de jeugdmiddag Peeënrijk Got Talent. De zaal van de Cammeleur, wat tijdens carnaval “Ut Swingende sportpaleis” heet, afgeladen vol. De presentatie van de middag was in handen van het bekende duo Tinus & Thieu, zij hebben er samen met de kinderen een waar feest van gemaakt.

Foto: Ad Vonk

Maar liefst 9 acts werden er op het toneel vertoond. Van zang en dans tot playback en sauwel.De volgende deelnemers hebben deze middag hun talenten laten zien

Kaz van Gils heeft samen met zijn vriendjes 2 eigen geschreven nummer gezongen. Lenn Stoop zong het nummer “Leef” van André Hazes en kreeg heel de zaal aan swingen. Noa Stoop en Emma van Loon deden de zaal met hun turn act volledig versteld staan. Rik Broeders wist met zijn playback act van het nummer van Lamme Frans “wij zijn twee vrienden” de zaal helemaal mee te krijgen. Levy Panis vertelde in sauwelton een aantal grapjes dit deed hij met zoveel flair dat de hele zaal plat lag van het lachen.


Foto: Ad Vonk

Ook waren er 4 jeugdsauwels: Simon de Jongh met zijn typetje Pastoor Bim Bam Bom wist de zaal te boeien met wat hij als pastoor allemaal moet doorstaan. Jelle Verdaasdonk was als Christje het Toeristje aan het kamperen in de Cammeleur, het was een fijne plaats om te kamperen alleen het toilet is wat moeilijk te vinden. Rik Broeders kwam als Peerke Peeënpiraat en wist met zijn avonturen als piraat de zaal volledig op zijn hand te krijgen. Ook Freek van Baaren ging in de ton en kwam als Peeën Boer, hij had bij een Peeënploeg toch een heel ander idee dan dat een groepje personen zijn die graag carnaval vieren. De zaal ging volledig uit zijn dak bij het zien van al deze geweldige acts.


Foto: Ad Vonk

De deelnemers werden door een deskundige jury voorzien van positieve feedback. Ook vielen er nog prijzen te verdelen. Zo ging Kaz van Gils en Friends er met de prublieksprijs vandoor. Rik Broeders mag zich jeugd-oppersauwelaar 2019 noemen, Jelle Verdaasdonk werd tweede en ging er tevens met de publieksprijs voor de jeugdsauwelaars vandoor, Freek en Simon werden gedeeld derde. Stichting “de Peeënstekers” kijkt terug op een mooie middag en hier zal volgend jaar zeker een vervolg op komen, houd de social media in de gaten!Met Dank aan Ad Vonk en Piet Eelants voor foto's en tekstbijdragen
  • Reacties(0)

Fill in only if you are not real

De volgende XHTML tags zijn toegestaan: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles en Javascript zijn niet toegestaan.