DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

Excursie provinciehuis Den Bosch met bk4

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door internetkrant do, februari 07, 2019 15:22:15

Excursie provinciehuis Den Bosch met bk4

Op maandag 4 februari (bke4a) en dinsdag 5 februari (bkz4a en bkz4b) vertrokken onze vierdejaars leerlingen van gebouw B ’s ochtends vroeg naar Den Bosch voor een bezoek aan het provinciehuis in Den Bosch.Na een korte rit (er was gelukkig geen file!) kwam 'Dongen' aan bij het grote gebouw van de provincie Noord-Brabant. Daar mocht de delegatie van het Cambreur College meteen plaats nemen in de officiële statenzaal, waar ProDemos een interessante en leuke opdracht had voorbereid. Eenmaal comfortabel zittend in de zetels van de statenzaal, met voor iedereen een interruptiemicrofoon voor zich, kreeg men te horen dat er een politieke partij moest worden opgericht , waarbij vier standpunten moesten genoteerd worden waar graag aan wordt gewerkt werken in onze provincie. Uiteraard moest de partij een toepasselijke naam en slogan krijgen!
Vervolgens moest een standpunt verwerkt worden in een wetsvoorstel. Dit wetsvoorstel werd door iedereen ingediend met als taak: overtuig de andere partijen om voor het wetsvoorstel te stemmen. Met behulp van argumenten maakten de Dongense ‘politici’ veelvuldig gebruik van de interruptiemicrofoon! Kritische vragen werden gesteld, zodat precies duidelijk werd hoe het wetsvoorstel eruit kwam te zijn. En er moest gelobbyd worden!De ‘Partij voor de Jongeren’ en ‘Partij voor het Platteland’ hadden succes: zij wisten hun tegenstanders te overtuigen en mochten hun plannen ‘uitvoeren’. Na afloop was er tijd om selfies te maken in de statenzetels of achter de katheder. Tot slot volgde een interview met een statenlid, dat alle details kon geven van het werk in de provincie.Na het bezoek aan het provinciehuis volgde wat vrije tijd in het centrum van Den Bosch, waar de mogelijkheid was om een foto te maken van de Sint Jan of natuurlijk een echte Bossche Bol te eten.Na tevens een geslaagde middag was de conclusie helder: politiek is heus niet zo saai als het soms klinkt, integendeel zelfs!  • Reacties(0)

Fill in only if you are not real

De volgende XHTML tags zijn toegestaan: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles en Javascript zijn niet toegestaan.