DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

DongenIce editie 12

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door internetkrant do, december 06, 2018 11:26:39

DongenIce kijkt terug op een fantastische 12e editie.


Het Wilheminaplein is bijna weer leeg. De inventaris van DongenIce is weer keurig opgeborgen in de hal. De tent is einde van de week weg en hopelijk zijn de vrijwilligers weer een beetje uitgerust van DongenIce 2018-2019. Want wat was het een fantastische editie!

DongenIce wil peuters, kleuters, scholieren, jongeren en ouderen de mogelijkheid bieden te schaatsen in het centrum van Dongen en tevens bezoekers in alle leeftijdscategorieën laten genieten van een winters evenement. En daarvoor was er een volle programmering.Kinderen en jeugd

De speciale peuter- en kleuteruren zijn goed bezocht. Op die tijden is de baan alleen voor de allerkleinsten. Zij kregen bezoek van de mascotte D’ice en zelfs een heuse bloemenkoningin en piraat. Op de speciale knutselmiddag met Laura Haakt hebben 138 kinderen een pinguïn of slijm gemaakt. Alle basisscholen, enkele klassen van het Cambreur College en zelfs een klasje kinderopvang zijn in de eerste week komen schaatsen bij het RabobankSchoolschaatsen.

Ook de oudere jeugd was veel op de baan te vinden en niet alleen tijdens het discoschaatsen dat we speciaal voor hen hadden georganiseerd. Sommige waren dagelijks aan het schaatsen met vrienden en vriendinnen!Speciale groepen

Dit jaar werd het G-schaatsen uitgebreid naar 2 uur, dit evenement stond bij velen al lang in de agenda, de animo was dan ook groot, zelfs vanuit buiten Dongen. Een groot aantal vrijwilligers had vorig jaar de vrijwilligersbijdrage beschikbaar gesteld voor het G-Schaatsen. Daarmee werd elke G-schaatser getrakteerd op warme chocolademelk met slagroom. Zij hebben er heel erg van genoten. Tijdens het Fysio Attent Seniorenschaatsen werd er flink gezwierd door een vaste groep ijsdansers. Ook de wandelgroep van de Volcaert is langs gewandeld en na enkele rondes op het ijs met de rolstoel hebben zij ook in de winterhuiskamer genoten van iets warms. DongenIce hoopt deze mooie uren beslist door te zetten!Curlingcompetitie en feestavonden

De FLORIS’HAND Curlingcompetitie was binnen 5 minuten uitverkocht en ook de kaarten voor de WIJmetAARTS Hollandse Avond en NILO’s grote DongenIce fuif waren snel weg. Voor degenen die geen kaarten hadden weten te bemachtigen stonden er in de overige weekenden leuke bands, zangers en dj’s op het programma. Bezoekers waardeerden deze gratis muzikale programmering, het is alle dagen gezellig druk geweest. Bezoekers genoten in de warme winterhuiskamer van de muziek met een chocomel, wijntje of speciaal biertje. DongenIce kende zelfs zijn eigen bier; een Winter Weisse van De Nachtbrouwer.Nieuwe activiteiten

Nieuw dit jaar was de sjoelcompetitie met 35 fanatieke deelnemers. Mevrouw van de Put ging er met de winst vandoor. De Eerste JUMBO Roetsjrace was ook een succes. Hoe leuk is het dat je tijd gemeten wordt en dat je uiteindelijk de snelste bent. Luuk Boonman en Sven van Rhenen waren allebei even snel met 3,9 sec. Zij moesten nogmaals tegen elkaar strijden, waarna Luuk er met de eerste prijs vandoor ging. Lotte Pommer werd derde. Zij kregen hun prijzen uitgereikt door Susanne Krijnen van JUMBO Dongen. Zelfs het Brabants Buske van Omroep Brabant vond deze roetsjrace leuk want zij kwamen gewoon twee keer langs.Vrijwilligers

Zowel de op-als afbouw zijn soepel en op schema verlopen. Er zijn een aantal nieuwe mensen binnen de bouwploeg, waar DongenIce erg blij mee is. Het is een enorme klus om alles op te bouwen dus extra handjes maken het werk zeker lichter. Bezoekers complimenteerden de nieuwe inrichting aan de schaatszijde en de entree; een hele mooie toevoeging aan het DongenIce-interieur. Ook de nieuwe vrijwilligers bij DongenIce werden snel opgenomen door de vertrouwde ploeg en zij draaiden binnen een paar dagen mee alsof ze al jaren actief waren bij DongenIce. Daarnaast waren er 8 maatschappelijke stagiaires van het Cambreurcollege actief bij de roetsjbaan, de schaatsbalie en in het D’ice pak. Deze maatschappelijke stagiaires en enkele zoons en dochters van onze vrijwilligers en bestuursleden bewijzen dat je nooit te jong bent voor vrijwilligerswerk. Iedereen die heeft meegeholpen verdient een groot applaus. En gezien de vele mooie reacties op Facebook en Instagram van DongenIce is eenieder het daar mee eens! DongenIce bedankt de vele bezoekers voor alle gezelligheid. Hopelijk op naar een 13e editie!


Ouderwets maar spectaculair weekend bij DongenIce

Wat dacht je van de eerste Jumbo Roetsjrace, een bourgondisch winter BBQ of een ouderwets gezellige sjoelavond? Naast het uitgebreide programma, waarin schaatsen voor jeugd, ouderen en mensen met een beperking opgenomen is, organiseert DongenIce op zaterdag 29 december weer gezellige en zeker ook spectaculaire activiteiten.

De eerste roetsjrace van Nederland

Wie zet de snelste afdaling op zijn naam en mag de titel ‘snelste roetsjer van Nederland’ op zijn/haar naam schrijven? ’s Middags kun je tussen 14.00 en 16.00 uur meedoen met de eerste Jumbo Roetsjrace. Een spectaculaire uitdaging voor jong en oud. Deelname is zonder inschrijving. Roetsjen kan met een Jumbo roetsjmuntje verkrijgbaar bij de kassa van DongenIce of gratis bij besteding van €25 aan boodschappen bij Jumbo Dongen.

Bourgondische BBQ door de Smoking Suckers

Vanaf 17.00 uur mag je aanschuiven bij de Bourgondische winter BBQ, geheel verzorgd door de Smoking Suckers. Je kunt je hiervoor inschrijven via de website van DongenIce. Volwassenen betalen €22,50 p.p. en kinderen tot 12 jaar €17,50. Hiervoor kun je onbeperkt de heerlijkste gerechten eten. De verschillende gerechten staan op de website. De prijs is exclusief drinken.

Sjoelen is gaaf!

Als dit alles op een dag nog niet genoeg voor je is kun je vanaf 20:00 uur deelnemen aan de sjoelwedstrijd ‘Sjoelen is gaaf!’ die in de winterhuiskamer van Dongen wordt gespeeld. Inschrijven hiervoor is noodzakelijk en kan via de website. De sjoelwedstrijd begint rond de klok van 20.00 uur eindigt rond middernacht. De inschrijfkosten zijn €5,- en dat is inclusief twee consumpties.


Programma DongenIce editie 12
Highlights

- Rabobank Schoolschaatsen in de eerste week van DongenIce onder schooltijden

- Peuter- en kleuterschaatsen: op 16 december, 23 december, 30 december en 6 januari

(niet alleen de D’icebaan maar heel de baan voor peuters, kleuters en hun begeleiders) inclusief meet & greet met mascotte D’ice.

- Kindermiddagen met activiteiten op 16 dec en 2 januari.

- De eerste Jumbo RoetsjRace op zaterdag 29 december. Op deze dag is er ook een Bourgondische Winter-BBQ en in de avond sjoelen onder het motto ‘Sjoelen is gaaf’.

- Discoschaatsen voor de oudere jeugd op vrijdagavond 21 en 28 december

- Fysio Attent Seniorenschaatsen op 16 december, 18 december (rolstoelen etc.) en 1 januari.

- G-schaatsen op zaterdagochtend 22 december. Inclusief helpen achter de bar én iets lekkers te drinken en te snoepen voor de G-schaatsers, gesponsord door de vrijwilligers van DongenIce.

- Diverse optredens van artiesten, ook lokale, met gratis entree.

- Twee besloten feesten, tickets verkrijgbaar via de website. NILO’s grote DongenIce fuif is uitverkocht, WIJmetAARTS Hollandse avond komt donderdag 29 november in de verkoop.

Programma van dag-tot-dag (onder voorbehoud. ( programma staat ook op de website van DongenIce )

14 december feestelijke opening DongenIce editie 12

Feestelijke opening met Drumfanfare Beatrix 19.00-19.15

Schaatsbaan 19.00-23.00

JUMBO Roetsjbaan 19.00-21.00

Winterhuiskamer 19.00-00.30

Live muziek met CoverUp 19.00-00.30

Roetsjen en schaatsen zorgt voor winterpret

Vrijdag 14 december is het zover en opent DongenIce om 19:00 uur haar

deuren! Vanaf dan kan er tot en met zondag 6 januari dagelijks geschaatst

en geroetsjt worden op het Wilhelminaplein in Dongen. Tijdens deze nieuwe

editie zijn er weer volop evenementen voor jong en oud. Nieuw dit jaar

zijn de Oudhollandse sjoelwedstrijd en de eerste Jumbo Roetsjrace.

Natuurlijk ontbreekt het curlen ook niet in Dongen. De curlingcompetitie

is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste van ons land. Ook is er

volop ruimte voor peuters, kleuters, ouderen en mensen met een beperking

om te genieten. Kijk voor de openingstijden en het programma op

www.dongenice.nl of houd de Facebookpagina in de gaten.


Spetterende opening

Op vrijdag 14 december vindt de officiële opening plaats met Drumfanfare

Beatrix en pinguïn D'ice. ‘Beatrix on Ice’, het curlingteam van de

drumfanfare, won vorig jaar de eerste prijs bij de curlingcompetitie.

Drumfanfare Beatrix was direct te porren om de opening van DongenIce af te

trappen met een spetterend optreden en geheel in stijl, de wisselbeker

terug te brengen.


Gratis toegang tijdens de opening

Niemand minder dan de band CoverUp warmt tijdens de eerste avond van

DongenIce de winterhuiskamer op! Deze 10-mans allround coverband uit

Dongen is niet meer weg te denken uit het covercircuit. Ze maken zij van

ieder optreden een wervelende show waar de energie, de muzikaliteit, het

plezier en het enthousiasme van af spat. Kom naar de opening in de

winterhuiskamer en swing mee. Toegang is gratis.


Winterhuiskamer van Dongen voor jong en oud

In de afgelopen jaren is DongenIce uitgegroeid tot een uniek evenement

waar bezoekers uit de hele regio naar toe komen om te genieten van

winterse sferen. DongenIce wordt niet voor niets 'de winterhuiskamer' van

de regio genoemd. Er is voor ieder wat wils. Het is de plek om te komen

schaatsen, roetsjen, chillen en genieten van een hapje of een drankje en

waar in de wintermaanden nieuwe vriendschappen ontstaan. Vorig jaar

mochten we ruim 60.000 bezoekers verwelkomen. DongenIce wordt mogelijk

gemaakt door ruim 260 vrijwilligers en vele sponsoren.15 december NILO’s grote DongenIce fuif

Schaatsbaan 10.00-18.00

D’Ice baan 10.00-18.00

Winterhuiskamer 10.00-18.00

JUMBO Roetsjbaan 10.00-18.00

NILO's grote DongenIce fuif (besloten feest) 20.00 – 00.3016 december Fysio Attent Seniorenschaatsen, kindermiddag, live muziek met Foul Play

Fysio Attent Seniorenschaatsen 09.00-10.00

Peuter- en kleuterschaatsen met D'Ice 10.00-12.00

Schaatsbaan 12.00-21.00

D’Ice baan 10.00-19.30

JUMBO Roetsjbaan 11.00-19.00

Winterhuiskamer 10.00-22.00

Kindermiddag met clown Ricardo 12.00-14.00

Live muziek met Foul Play 15.00-18.00


17 december Rabobank schoolschaatsen en FLORIS’HAND Curlingcompetitie

Rabobank schoolschaatsen 09.00-12.00

Rabobank schoolschaatsen 13.00-15.00

Schaatsbaan 15.00-20.30

D’Ice baan 15.00-19.30

JUMBO Roetsjbaan 16.00-19.30

Winterhuiskamer 15.00-24.00

Start FLORIS’HAND Curlingcompetitie 21.00-23.00


18 december Schaatsen voor de schooljeugd en voor ouderen

Rabobank schoolschaatsen 09.00-12.00

Rabobank schoolschaatsen 13.00-15.00

Fysio Attent Schaatsen voor ouderen 15.00-16.00

Schaatsbaan 16.00-20.30

D’Ice baan 15.00-19.30

JUMBO Roetsjbaan 16.00-19.30

Winterhuiskamer 15.00-24.00

FLORIS’HAND Curlingcompetitie 21.00-23.00


19 december Rabobank schoolschaatsen en FLORIS’HAND Curlingcompetitie

Rabobank schoolschaatsen 09.00-12.00

Schaatsbaan 12.00-20.30

D’Ice baan 12.00-19.30

JUMBO Roetsjbaan 13.00-19.30

Winterhuiskamer 12.00-24.00

FLORIS’HAND Curlingcompetitie 21.00-23.00


20 december Rabobank schoolschaatsen en FLORIS’HAND Curlingcompetitie

Rabobank schoolschaatsen 09.00-12.00

Schaatsbaan 12.00-17.00

D’Ice baan 12.00-17.00

JUMBO Roetsjbaan 13.00-17.00

Winterhuiskamer 12.00-24.00

FLORIS’HAND Curlingcompetitie 21.00-23.00

S’avonds zijn we op tijd gesloten wegens de vele kerstvieringen op de scholen in Dongen. De winterhuiskamer is wel open. Er komen dan onder andere enkele bedrijven borrelen en curlen (bedrijfsarrangement) en s’avonds is gewoon de FLORIS’HAND Curlingcompetitie


21 december Discoschaatsen én live muziek met Michiel Ruijter

Rabobank schoolschaatsen 09.00-12.00

Schaatsbaan 12.00-23.00

D’Ice baan 12.00-19.30

JUMBO Roetsjbaan 13.00-20.30

Winterhuiskamer 12.00-00.30

Discoschaatsen met DJ Lucca 20.00-23.00

Van Uitert White Christmas Party met live muziek met Michiel Ruijter 21.00-00.3022 december G-schaatsen, FLORIS’HAND Curlingcompetitie en live muziek met Popcorn

G-schaatsen 10.00-12.00

D’Ice baan 10.00-19.30

Schaatsbaan 12.00-20.30

JUMBO Roetsjbaan 11.00-20.30

Winterhuiskamer 10.00-00.30

FLORIS'HAND Curlingcompetitie 21.00-23.00

Live muziek met Popcorn 21.00-00.3023 december Peuter- en kleuterschaatsen en live muziek met Arjon Oostrom

Peuter-en kleuterschaatsen met D'Ice 10.00-12.00

Schaatsbaan 12.00-22.00

D'Ice baan 10.00-19.30

JUMBO Roestjbaan 11.00-20.00

Winterhuiskamer 10.00-22.00

Live muziek met Arjon Oostrom 15.00-18.0024 december Schaatsen en roetsjen in de kerstvakantie

Schaatsbaan 10.00-17.00

D'Ice baan 10.00-17.00

JUMBO Roetsjbaan 10.00-17.00

Winterhuiskamer 10.00-17.0025 december Schaatsen op eerste kerstdag

Schaatsbaan 12.00-17.00

D’Ice baan 12.00-17.00

JUMBO Roetsjbaan 12.00-17.00

Winterhuiskamer 12.00-17.00


26 december Schaatsen op tweede kerstdag

Schaatsbaan 10.00-20.00

D’Ice baan 10.00-20.00

JUMBO Roetsjbaan 12.00-20.00

Winterhuiskamer 10.00-20.00


27 december Schaatsen en FLORIS’HAND Curlingcompetitie

Schaatsbaan 10.00-20.30

D’Ice baan 10.00-19.30

JUMBO Roetsjbaan 12.00-20.00

Winterhuiskamer 10.00-24.00

FLORIS’HAND Curlingcompetitie 21.00-23.00


28 december Discoschaatsen én live muziek met De Suskes

Schaatsbaan 10.00-20.00

D’Ice baan 10.00-19.30

JUMBO Roetsjbaan 12.00-20.30

Winterhuiskamer 10.00-00.30

Discoschaatsen met DJ Lucca 20.00-23.00

Live muziek met De Suskes 20.00-00.3029 december Kom je schaatsen, roetsjen en sjoelen?

Schaatsbaan 10.00-23.00

D’Ice baan 10.00-20.30

JUMBO Roetsjbaan 12.00-20.00

#De eerste Jumbo Roetsrace 14.00-16.00

Winterhuiskamer 10.00-00.30

Sjoelen 20.00-00.30


30 december Schaatsen en fun voor de jongsten en live muziek met De Ladykantjes

Peuter- en kleuterschaatsen 10.00-12.00

Meet & greet D'Ice, Bloemenkoningin en een piraat 11.00-13.00

D’Ice baan 10.00-19.30

Schaatsbaan 12.00-22.00

JUMBO Roetsjbaan 12.00-20.00

Winterhuiskamer 10.00-22.00

Live muziek met De Ladykantjes 15.00 - 17.00


31 december Schaatsen op oudjaarsdag

Schaatsbaan 10.00-17.00

D’Ice baan 10.00-17.00

JUMBO Roetsjbaan 12.00-17.00

Winterhuiskamer 10.00-17.00


1 januari Schaatsen en zwieren met Fysio Attent Seniorenschaatsen

Fysio Attent Seniorenschaatsen 12.00-13.00

Schaatsbaan 13.00-17.00

D’Ice baan 13.00-17.00

JUMBO Roetsjbaan 13.00-17.00

Winterhuiskamer 13.00-17.00


2 januari Kinderknutselmiddag & FLORIS’HAND Curlingcompetitie

Schaatsbaan 10.00-20.30

D’Ice baan 10.00-19.30

JUMBO Roetsjbaan 12.00-20.00

Winterhuiskamer 10.00-24.00

Kinderknutselmiddag met Laura Haakt 11.00-15.00

FLORIS’HAND Curlingcompetitie 21.00-23.00


3 januari Schaatsen en FLORIS’HAND Curlingcompetitie

Schaatsbaan 10.00-20.30

D’Ice baan 10.00-19.30

JUMBO Roetsjbaan 12.00-20.00

Winterhuiskamer 10.00-24.00

Prijsuitreiking DongenPromotion 20.00-21.00

FLORIS’HAND Curlingcompetitie 21.00-23.00


4 januari Finale FLORIS’HAND Curlingcompetitie met ‘T Mays Kaboal

Schaatsbaan 10.00-20.30

D’Ice baan 10.00-19.30

JUMBO Roetsjbaan 12.00-20.30

Winterhuiskamer 10.00-00.30

FLORIS’HAND Curlingcompetitie 21.00-23.00

Finale FLORIS'HAND Curlingcompetitie 23.00-24.00

Finale avond met 'T Mays Kaboal 20.30-00.30


5 januari WIJmetAARTS Hollandse avond

Schaatsbaan 10.00-18.00

D’Ice baan 10.00-18.00

JUMBO Roetsjbaan 10.00-18.00

Winterhuiskamer 10.00-18.00

WIJmetAARTS Hollandse avond (besloten feest) 20.00-00.30


6 januari Smeltfeest met live muziek van Backstage

Peuter- en kleuterschaatsen met D'Ice 10.00-12.00

Schaatsbaan 12.00-18.00

D’Ice baan 10.00-18.00

JUMBO Roetsjbaan 10.00-18.00

Winterhuiskamer 10.00-18.00

Smeltfeest met live muziek van Backstage 14.00-18.00

  • Reacties(0)

Fill in only if you are not real

De volgende XHTML tags zijn toegestaan: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles en Javascript zijn niet toegestaan.