DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

BOOMHOMMEL IN DONGEN

MIJN TUINGeplaatst door SERVICE DONGENHOMESPOT ma, mei 25, 2009 17:29:48

Leegstand in Dongen komt weinig voor.Maar tóch. In de schoolstraat hebben naar verluidt twee jongen mannen uit ‘protest ‘voor die leegstand een pand gekraakt ( wij kunnen dit niet bevestigen)en de gemeente verzocht om nutsvoorzieningen. Insecten zijn zo dom nog niet en apen soms de mensen na .Vandaag is het nestkastje in de tuin van Dongenaar Piet Willemse ingenomen door een kolonie boomhommels. Koolmeesjes eruit ? Boomhommels erin ! Ze vliegen af en aan , de pootjes vol met stuifmeel..Een stuk of vijf, zes hommels zitten continu bij de opening om de temperatuur bij warme dagen op peil te houden.

(Bron : Wikipeddia )De boomhommel (Bombus hypnorum) is een vrij grote soort hommel en is veel in tuinen en parken te vinden. Oorspronkelijk was de hommel echter alleen een bosbewoner. Het borststuk is oranje-bruin gekleurd en het achterlijf zwart met een witte punt. Boomhommels verblijven vaak in nestkasten. Bij warm weer zorgt een hommel in de nestkastopening door de vleugels snel te bewegen voor ventilatie. Een volgroeide kolonie van de boomhommel bestaat uit zo'n 80 tot 400 werksters. De koningin is 18-22, de werkster 8-18 en het mannetje 14-16 mm lang. De nestzoekende koninginnen zijn te zien van midden februari tot eind april, de werksters van begin april tot midden augustus en de jonge koninginnen en mannetjes van eind mei tot eind augustus. De mannetjes kunnen op het voorstuk van het achterlijf ook oranje-bruin gekleurd zijn. De mannetjes blijven net zolang voor de nestopening rondvliegen totdat er een jonge koningin naar buiten komt, waarna direct paring plaats vindt.

  • Reacties(0)

Fill in only if you are not real

De volgende XHTML tags zijn toegestaan: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles en Javascript zijn niet toegestaan.