DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

Jeugdcentrum Klein Dongen Vaart en Oranje Stichting Klein Dongen Vaart Organiseren de 50e WIELERRONDE op Koningsdag

EVENEMENTENGeplaatst door internetkrant zo, april 21, 2019 11:20:46

Jeugdcentrum Klein Dongen Vaart en Oranje Stichting Klein Dongen Vaart

Organiseren de 50e WIELERRONDE op Koningsdag

Het Jeugdcentrum organiseerde in 1970 de eerste wielerronde, op gewone fietsen, voor jong en oud, een echte “acht” over de Vaart en Klein Dongen. Het startschot van deze 1e wielerronde was bij het dorpshuis. Bert in het Groen de eerste voorzitter van het Jeugdcentrum was de wedstrijd commissaris en reed als een echte Jacque Goddet (toenmalig baas van de Tour de France) in zijn open “eend” voorop. Onder begeleiding van politie Hongkoop, op zijn dienstbrommer en een aantal begeleiders van het Jeugdcentrum op de fiets, ging het langgerekte peloton richting

s ’Gravenmoer, over de Dijk naar Klein Dongen. Bij cafe “Klein Dongen” werd er enthousiast aangemoedigd, dit enthousiasme ging zo ver dat politie Hongkoop een emmer slootwater over zicht heen kreeg. De fanatieke supporter moest voor de stoomkosten opdraaien. Via de Fazantenweg, waar door de tuinders ook flink gesproeid werd met de tuinslang, ging het richting Ruiterbaan terug naar Dongen Vaart, door het centrum, langs de kerk en het dorpshuis richting Vogelenzangweg. Via de Vogelenzangweg, de Hoefweg en de Gemeenteweg weer richting de finish bij het dorpshuis. Bij het dorpshuis werden de eerste winnaars en winnaressen gehuldigd. Bij de evaluatie kwam naar voren dat zo’n “acht” over de Vaart en Klein Dongen toch nogal wat risico’s met zich meebracht. Er werd besloten om iets anders te bedenken. Het resultaat was een ronde op de Vaart met een parcours afgezet met dranghekken. De start werd verlegd naar wegenbouwbedrijf Cees van Leijden (nu IkkeMikke van Rob Maas), een ronde over de twee bruggen bij het Dorpshuis en de Vogelenzangweg. We gingen rijden met verschillende leeftijd categorieën en aparte groepen voor jongens, meisjes, dames en heren.Een vriendengroep die thuis waren bij café Panis die op een ludieke manier meededen, was de aanleiding om volgende jaren een Vaartactiviteit (nat pak activiteit) te organiseren na de

wielerronde. Bijvoorbeeld touwslingeren, polsstokspringen, noksjorren enz.

In 1973 kwam de gemeente met plannen om een nieuwe brug aan te leggen ter hoogte van de Wildzangweg, hierdoor waren we genoodzaakt uit te wijken naar het “Vaartcircuit” waar in het weekend de Ovalraces werden verreden, dit was wel spectaculair.

Door de aanleg van de brug ter hoogte van de Wildzangweg konden we een beter te beheren ronde afzetten en keerden we terug naar het centrum.

Halverwege de jaren 80 wilde de gemeente alleen subsidie verstrekken aan officiële oranjestichtingen. Door de oprichting van oranjestichting KDV ontstond de samenwerking tussen de nieuwe stichting en het Jeugdcentrum om gezamenlijk de Koninginnedag activiteiten te organiseren, waaronder de wielerronde.

De wielerronde is al vijftig jaar een traditie in Klein Dongen Vaart. Door de jaren heen heeft bijna iedereen uit ons dorp, ouderen, jeugd en kinderen wel een keer meegedaan aan de wielerronde. In menig huis staat wel een beker of standaardje als bewijs van winst bij een van de categorieën. In de begin jaren gestart met deelnemers van 12 tot 90 jaar (de oudste was 80 jaar), later werden daar de deelnemers van 4 t/m 11 jaar aan toegevoegd. Een aantal jaren hadden we zelfs meer dan 100 deelnemers met zelfs een categorie racefietsen. Door het teruglopend aantal deelnemers boven de 18 jaar in de jaren tachtig werd in 1988 de miniracers aan het deelnemersveld toegevoegd, jongens en meisjes op driewielers, loopfietsen, traptractors e.d. Deze peuters rijden een halve ronde, onder begeleiding van de ouders om te voorkomen dat er een de Vaart induikt. Het startschot en huldiging van de jongste groep wordt traditioneel door de burgemeester verricht.


Door het succes van het parkfeest in Dongen zagen we het aantal deelnemers in de loop der jaren afnemen, vandaar dat we zo flexibel als we zijn, het evenement van de namiddag naar de ochtend hebben verschoven. We hopen nog vele jaren de traditie voort te zetten, maar zijn wel afhankelijk van de betrokkenheid van jullie als inwoners van ons mooie dorp. De blije gezichten van die kinderen die een prijs hebben gewonnen of gewoon lekker hebben mee gedaan, zorgt dat we met veel plezier aan een volgende editie werken. Dus kom met zijn allen op 27 april om 11 uur naar de 50e wielerronde om deel te nemen of aan te moedigen. Na de wielerronde vind de prijsuitreiking plaats in het Jeugdcentrum gebouw waar onder genot van een drankje en een hapje nog wat na gebuurt kan worden.  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5149

Dongen krijgt weer een 'politiek café ' dat via televisie te volgen is

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door internetkrant vr, april 19, 2019 09:59:06

Populair lokaal programma wordt nieuw leven ingeblazen

Dongen krijgt weer een 'politiek café ' dat via televisie te volgen is

In 2006 heeft de toenmalige Dongense Lokale Omroep LOD ( Radio0162) de laatste rechtstreekse uitzending verzorgd via de radio van het Politieke Café uit café 'd'n Hamse Bok'. In die tijd was het programma heel populair en goed beluisterd door Dongenaren én politici. De sinds september 2018 actieve en nieuwe Lokale Omroep die vanuit Waalwijk uitzendt als streekomroep samen met Dongen, gaat het programma nieuw leven inblazen. Het programma wordt met regelmaat vanaf mei 2019 weer uitgezonden worden en wel rechtstreeks vanuit de Cammeleur. Niet op de radio maar via ziggo televisie kanaal 42 . Net als in 2006 is de presentatie weer in handen van Paul de Jong die technisch wordt bijgestaan door Adriaan Raesen. Eindredacteur en mede - presentator is Rinus Krijnen.
Archieffoto uit 2004 ( Rinus Krijnen)


Het programma neemt de Dongenaar mee naar het huidige politieke landschap in het dorp. Gasten ,zoals bestuurders en leden van politieke partijen zowel van de coalitie- als oppositiepartijen schuiven aan bij actuele onderwerpen . Maar ook belanghebbende nemen deel aan de discussies zoals burgers, en leidinggevende uit bedrijven en instellingen. Bezoekers krijgen de gelegenheid om vragen te stellen. De bedoeling is dat een aantal onderwerpen met videobeelden woorden ingeleid. De televisie live-uitzendingen zullen in mei niet enkel via ziggo worden uitgezonden maar ook via aanbieders als KPN en T-Mobile

Op woensdag 15 mei wordt gestart in de Cammeleur om 20.30 uur.  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5148

Volgende fase Dromenlab Oosterhout-Dongen Zaterdag 11 mei: Aftrap Maaklab in de Groenstraat

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door internetkrant wo, april 17, 2019 17:54:47

Volgende fase Dromenlab Oosterhout-Dongen

Zaterdag 11 mei: Aftrap Maaklab in de Groenstraat

Het Dromenlab voor het landelijk gebied tussen 't Blik in Dongen en de Heikant in Oosterhout krijgt een vervolg. Op zaterdag 11 mei wordt de aftrap gegeven voor een zogeheten Maaklab. De aftrap heeft plaats van 13.00 tot 17.00 uur in de Groenstraat 11 in Dongen. Daarna krijgen bewoners, ondernemers en gebruikers in een periode van acht weken hulp om van het gebied een droomplek te maken.

Het Maaklab wordt, net als het Dromenlab, georganiseerd door De Plekkenmakers. Dat gebeurt wederom in een schuur aan de Groenstraat. Vanuit deze pleisterplaats begeleiden zij de aftrap en geven zij bezoekers informatie over de inschrijfmogelijkheden, planning, werkwijze en spelregels van het Maaklab. Iedereen die een idee, wens of droom heeft ingediend ontvangt hiervoor een uitnodiging via de Plekkenmakers. Ook andere belangstellenden zijn welkom.


Professionele ondersteuning

Tijdens de aftrap worden Maakteams samengesteld. Deze teams krijgen hulp aangeboden in de vorm van kennis, expertise en praktische workshops. Samenwerking wordt gestimuleerd. Niet alleen binnen de Maakteams, maar ook in de omgeving. Naast hulp vanuit beide gemeenten en de provincie wordt ook een beroep gedaan op de kennis en kunde in het gebied zélf en de regio Dongen-Oosterhout. Het doel is om met elkaar te komen tot haalbare projectplannen die een positieve impuls geven aan de kwaliteit van het gebied.

Dromenboek

Op 26 en 27 januari organiseerden De Plekkenmakers in opdracht van beide gemeenten en de provincie een Dromenlab voor het landelijk gebied tussen Oosterhout en Dongen. Dit was een vervolg op een Dromenlab dat in 2017 alleen voor 't Blik werd gehouden. De ruim 150 deelnemers aan het Dromenlab van januari kwamen met ideeën, wensen en dromen op het gebied van infrastructuur, natuur, ontspanning en recreatie. Grondeigenaren en vertegenwoordigers van overkoepelende organisaties dachten van tevoren mee over de gewenste richting waarin het gebied zich kan ontwikkelen. Het resultaat is in woord en beeld vastgelegd in het Dromenboek ( klik of tik)

Plekkenplan

Onderdeel van het Dromenboek is een Plekkenplan (zie bijlage). Dit plan is gemaakt op basis van ingekomen dromen en waarderingen en geeft een indicatieve richting aan voor het gebied. Vernieuwend is onder andere de introductie van een cultuurhistorische route. Samen met aanbevelingen, conclusies en concrete handvatten `hoe nu verder’ geeft het Plekkenplan voeding en houvast aan de verdere ontwikkeling en realisatie.

Van dromen naar doen

Wethouder Marian Witte (gemeente Oosterhout, onder andere Natuur en groen, Omgevingswet):

“In januari heeft een groot aantal mensen gedroomd over een mooie toekomst voor dit gebied. Dromen is nodig. Door te dromen overstijg je de beperkingen van alledag en het heeft dan ook een prachtig, uitdagend dromenboek opgeleverd. Nu komt de volgende stap: we gaan samen die dromen realiseren. In dat proces zal onvermijdelijk blijken dat sommige droombeelden gemakkelijker te realiseren zijn dan andere. Of dat sommige dromen, altijd dromen zullen blijven. Dat is niet erg. We stappen van het Dromenlab in het Maaklab, we stappen van inspiratie naar realisatie.”

Wethouder René Jansen (gemeente Dongen, onder andere gebiedsvisie ’t Blik, Inwonerparticipatie en Omgevingswet): "We gaan van dromen naar doen. Er liggen voor de korte en de lange termijn mooie kansen om een gemoedelijk uitloopgebied te ontwikkelen, waar bewoners en bezoekers zich thuis voelen en verrast worden door de natuur, de cultuur en de mensen die er wonen en werken."

Aanmelden en programma

Wie mee wil doen aan de aftrap van het Maaklab op 11 mei, kan zich aanmelden via de website van De Plekkenmakers: https://www.deplekkenmakers.nl/contact/ onder vermelding van 'Aanmelding Start up'. Iedereen is van harte welkom bij de pleisterplaats aan de Groenstraat 11 in Dongen. Het programma begint om 13.00 uur met een plenaire toelichting. Vanaf 14.00 uur is er een vrije inloop om in te schrijven voor deelname aan het maakproces en om teams te vormen vind je HIER ( klik of tik)

Illustratie : De Plekkenmakers  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5147

Uiteindelijke uitvoering 380 kV-hoogspanningsverbinding tussen Rilland en Tilburg niet naar zin van inwoners s gravenmoer

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door internetkrant wo, april 17, 2019 11:09:02

Uiteindelijke uitvoering 380 kV-hoogspanningsverbinding tussen Rilland en Tilburg niet naar zin van inwoners s gravenmoer

Dongen, s Gravenmoer ,17 april 2019.Het onlangs verschenen TenneT Projectboek 3 'Tracés in beeld' over het voorgenomen tracé van de nieuwe 380 kV-hoogspanningsverbinding tussen Rilland en Tilburg werd gisteren in de Geubel toegelicht voor de lokale en regionale pers. Met name de toekomstige situatie zoals die is gepland in s Gravenmoer kwam ter sprake. Al aan het begin het persgesprek werd al duidelijk dat tijdens de bijeenkomst met buurtbewoners later op de avond, geen concrete veranderingen meer konden worden aangebracht in de min of meer nu vaststaande plannen. Dat de minister een voorlopig besluit gaat nemen blijkt in feite het moment te zijn waarop de plannen tot uitvoering van de aanleg zullen worden gestart. Na afloop van de bijeenkomst bleken de meesten van de aanwezigen met een ontevreden gevoel huiswaarts te zijn gekeerd. Deze krant sprak vandaag enkele bezoekers van de bijeenkomst in de Geubel. Die bleken in merendeel zwaar teleurgesteld te zijn over de tamelijk starre en vasthoudende standpunten van zowel de gemeente als TENNET.Als er al enig begrip was ,was dat voor wethouder Bea van Beers die uitgaande van de stelling ' mens boven natuur' haar best zei te hebben gedaan om te pleiten voor de zogenoemde 'zuidelijke route' die iets gunstiger was voor het dorp. Een meerderheid van 18 betrokken gemeenten en betrokken instanties bleek gedurende de duur van de ontwikkelingen voor het 'noordelijke traject' te gaan . “Bovendien zijn we overruled door de landelijke overheid en heeft de raad hierover geen zeggenschap” aldus de wethouder. Dongen is volgens de wethouder wel reëel en vindt ook dat aanpassingen binnen proporties moesten blijven. Een bezoeker van de avond zei, dat dat nou net geen argument kan zijn en zeker niet te passen in het kader van 'de mens eerst' gedachte. Al met al blijkt uit het persgesprek vooral dat de aanleg van het tracé ,dat in 2025 klaar en in inwerking zal zijn, een gelopen race is . Inspraak is niet meer relevant , gesprekken met elkaar voeren nog wel. Enkel de Raad van State is voor reële bezwaarmakers nog een laatste toevluchtsoord.

ZIE OOK HIER  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5146

'maatregelen moeten politiek en maatschappelijk aanvaardbaar zijn' Dongen neemt structurele besluiten en zet eerste ombuigingsronde in

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door internetkrant di, april 16, 2019 10:56:24

'maatregelen moeten politiek en maatschappelijk aanvaardbaar zijn'

Dongen neemt structurele besluiten en zet eerste ombuigingsronde in

Dongen, 16 april 2019 Vandaag laat de gemeente Dongen in een persbericht weten dat 'het weer de goede kant opgaat met de financiën' Volgens wethouder René Jansen is dat het gevolg van een groot aantal ombuigingen waar het college onlangs besluiten over nam. Dat betreffen maatregelen zowel op de korte – als de lange termijn. Dit jaar wordt er al voor bijna een miljoen euro bezuinigd ( € 946.000) Volgens Jansen werkt deze ombuiging structureel door naar 2020 en de volgende jaren tot een geschat bedrag van €1,6 miljoen. ,,Een prima begin, maar daarmee zijn we er nog niet'', aldus de wethouder financiën. Begin dit jaar trok het college aan de alarmbel. De betaalbaarheid met betrekking tot jeugdzorg, de effecten voortkomend uit het interbestuurlijk programma (IBP), de energietransitie, indexering en een aantal lokale investeringen rezen de pan uit. Tegenover de raad werd al verantwoording afgelegd en niets doen zou leiden tot een structureel tekort van € 3,5 miljoen per jaar. Dit is zo'n 6% van de totale Dongense begroting van € 56,2 miljoen.

Er is overigens een 'meevaller'. Berekeningen hebben uitgewezen dat de financiële opgave voor 2019 geen €3,5 miljoen is, maar ruim een miljoen lager: € 2.250.000. Dit komt , volgens de gemeente Dongen doordat een aantal van de verwachte ontwikkelingen zich in 2019 nog niet of slechts ten dele voordoen. Dit betreft bijvoorbeeld opgaven uit het interbestuurlijk programma en de indexering van baten en lasten. Daar zijn middelen gevonden die de kosten ervan verlagen. Efficiënter samenwerken met partners is een belangrijk onderdeel bij mogelijke besparingen en binnen alle programma's van de begroting is gekeken naar zowel de mogelijkheden voor het verlagen van kosten. Dat levert naar verwachting een eerste besparing op van € 946.000.

Geldleningen zijn of worden overgesloten, binnen de ambtelijke organisatie hebben besparingen plaats, er wordt gewerkt aan verbetering van efficiency, digitalisering en de optimalisatie van het sociaal domein. Op dit moment is voor 2019 nog sprake van een resterende financiële opgave van bijna € 1,3 miljoen. Wethouder Jansen: ,,We zien mogelijkheden om dit tekort verder terug te dringen. Deze opties worden op korte termijn nader onderzocht en uitgewerkt.''

Voor 2020 en de daarop volgende jaren heeft het college een aantal aanvullende ombuigingsopties in beeld gebracht. Deze maatregelen zijn vooral financieel-technisch van aard en krijgen een plek in de kadernota (juni) of leiden op een ander moment tot besluitvorming. Voor een ander deel betreft het inhoudelijke keuzes. College en gemeenteraad moeten daarbij beoordelen in hoeverre bestuurlijke en fiscale maatregelen nodig zijn. Hierbij wordt mogelijk ook de burger gevraagd een bijdrage te leveren door bijvoorbeeld het verhogen van OZB. Dit soort maatregelen moeten politiek en maatschappelijk wel aanvaardbaar zijn. Begin juni krijgt de gemeenteraad van het college een voorstel aangeboden met inhoudelijke ombuigingen. Op 13 juni worden de nieuwe visies gepresenteerd op sport, onderwijs, klimaat & energie, sociaal domein, openbare ruimte en economie.

Dat alles moet in het najaar leiden tot een sluitende programmabegroting voor 2020. ,,We blijven bouwen aan de gemeente die we willen zijn'', aldus de optimistische wethouder René Jansen. ,,Dat doen we met toekomstgericht beleid dat financieel houdbaar is. Dat is de opgave waar we in Dongen voor staan.''

  • Reacties(1)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5145

36e Tractorbehendigheidswedstrijd. Oranjestichting-Klein-Dongen-Vaart

EVENEMENTENGeplaatst door internetkrant ma, april 15, 2019 10:33:54

36e Tractorbehendigheidswedstrijd.

Oranjestichting-Klein-Dongen-Vaart

Al weer voor de 36e keer organiseert de Oranje stichting Klein Dongen Vaart de tractor behendigheid wedstrijd. We waren al een beetje gewend geraakt aan het ponny terrein, maar het toeval wil dat er op 22 april een paarden concours wordt georganiseerd. Geen probleem, want Toon den Boer was bereid om zijn weiland aan de Vogelenzangweg ter beschikking te stellen.


We gaan er weer een gezellige wedstrijd van maken in Klein Dongen Vaart. Sportiviteit, gezelligheid en gezonde rivaliteit staan altijd voorop bij onze Tractorbehendigheid wedstrijd. Een wedstrijd voor dames, heren, veteranen en jongeren. De laatste jaren hebben we veel jeugdige deelnemers, bij de jongeren en de dames. Met de jeugd hebben we de toekomst. Voor ons een extra motivatie om er ook dit jaar, met een aantal nieuwe proeven, weer iets speciaal van te maken.

Dus kom allemaal op 22 april om 12.30 uur naar de Vogelenzangweg. De entree en het parkeren zijn zoals altijd weer gratis.

Deelneming vind altijd plaats met goedkeuring van de organisatie, en deelnemers dienen uiterlijk voor 12.00 uur in te schrijven.

Deelnemers moeten bij hun verzekering melden dat er deelgenomen gaat worden aan een behendigheidswedstrijd.

Deelnemers dienen een geldig tractor rijbewijs of autorijbewijs B van voor 1 juli 2015 te kunnen tonen bij de inschrijving!

Rond 16.15 uur wordt een demonstratie schapen drijven gegeven. Hierna vind de prijsuitreiking plaats en kan de afterparty beginnen.


Voor informatie:

Peter Dankers Harrie Klijs

': 0162-317555 ': 0162-321274

*:peterdankers@ziggo.nl *:hklijs@hotmail.nl  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5144

'Een nieuwe toekomst voor de mozaïeken van Marius de Leeuw op het Cambreurgebouw'

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door internetkrant za, april 06, 2019 22:30:51

'Een nieuwe toekomst voor de mozaïeken van Marius de Leeuw op het Cambreurgebouw'

Op 14 april 1964 werd het schoolgebouw van MMS Maris Stella en John F. Kennedy HBS officieel in gebruik genomen. Door wederopbouw-architect Jan de Reus waren twee marmeren mozaïeken van de monumentaal kunstenaar Marius de Leeuw op de kopgevels voorzien. De Leeuw, was een tijdgenoot en collega van Jan Willemen uit Dongen.


De voorstellingen van beide mozaïeken, de onderwijsvakken en het toekomstbeeld na het afsluiten van hun opleidingen voor enerzijds jongens (HBS) en anderzijds meisjes (MMS), geven de tijdgeest en de opvattingen over onderwijs, opvoeding en de man/vrouw verhoudingen in die periode weer.

Vanaf medio 2020 begint de nieuwbouw van het Cambreurcollege. Het oude gebouw wordt gesloopt. Voor de mozaïeken is op dit moment geen inpassing in de nieuwbouw voorzien. Zij dreigen definitief voor Dongen verloren te gaan

De Heemkundekring De Heerlyckheit in Dongen is in de gelegenheid gesteld de mogelijkheden voor behoud in de omgeving van de school te onderzoeken. De kring doet dit samen met de Werkgroep Monumentale Kunst van de landelijke erfgoedvereniging Heemschut (WMK).


Er wordt een nieuwe, toekomstbestendige bestemming gezocht voor deze twee mozaïeken, die herinneren aan het rijke onderwijsverleden, opgezet door de broeders en zusters van Dongen en waarop de toekomstige generaties Dongenaren mogen voortbouwen.Heemschut en Heemkundekring Dongen doen gezamenlijk een oproep voor ideeën en ontwerpen voor herbestemming en herplaatsing van de kunstwerken.

Vraag documentatie op over de mozaïeken, kosten voor demontage en de nieuwbouwplannen bij johanna.jacobs@kpnmail.nl Heemschut (WMK) of ha.sprangers@casema.nl (Heemkundekring Dongen)

Termijn:

Vóór 20 mei 2019 kan een haalbaar plan* bestaande uit een goede omschrijving en liefst voorzien van een tekening of afbeelding worden ingediend. De inzendingen zullen worden gebundeld en fullcolour gepubliceerd in het juninummer van kwartaalblad De Wazerweijen.

Inzenden naar: Johanna Jacobs (Heemschut ) johanna.jacobs@kpnmail.nl of Hans Sprangers (Heemkundekring) ha.sprangers@casema.nl ofwel per post aan Heemkundekring De Heerlyckheit Dongen, Trompethof 7, 5101 AK Dongen.

* De haalbaarheid wordt mede ingegeven door een scherpe kostprijs. Dat dit geen belemmering hoeft te zijn bewijst de Cruijffiaanse wijsheid: Ik heb nog nooit een zak geld een doelpunt zien maken!

Een ieder, die zich aangesproken voelt om zich op de een of andere manier in te zetten voor behoud en herplaatsing van beide prachtige marmeren kunstwerken kan zich melden bij De Heemkundekring De Heerlijckheit Dongen: info@heemkundedongen.nl

De Heemkundekring Dongen coördineert alle activiteiten voor het behoud van deze unieke monumentale werken in Dongen  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5143