DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

Gedecoreerden Lintjesregen 2019 gemeente Dongen

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door internetkrant vr, april 26, 2019 13:33:22

Gedecoreerden Lintjesregen 2019 gemeente Dongen

Een bus vol. Het gehele college, de nodige ruikers van fleurige en geurige prachtige bloemen en een aantal plaatselijke journalisten en fotografen. De laatsten worden elk jaar op een buitengewoon vriendelijke manier uitgenodigd om mee te rijden om later kond te doen van de blije verrasten gezichten van de gedecoreerden voor hun lezers en kijkers. Traditie. In Dongen en overal in den lande. Een feestelijke traditie en een die moet blijven. Dit jaar reed de bus in de gemeente Dongen naar minstens 5(...) adressen. Burgemeester Marina Starmans spelde de versierselen op bij vijf ijverige Dongenaren die allen Lid in de orde van Oranje-Nassau waren aan het einde van de busrit.


Dhr. A.J.M. Brenders, Lid in de orde van Oranje-Nassau

De verdiensten van Antoon Brenders beslaan in zijn totaliteit een periode van meer dan twintig jaar en betreffen een diversiteit aan maatschappelijke activiteiten. Hij verzorgde vele uitzendingen op de Dongense lokale omroep Radio0162.Hij is vele jaren een zeer trouw en actief lid, secretaris en dirigent geweest van de Dongelander Muzikanten, een muziekkapel welke in 2011 is opgeheven. Vanaf dat moment heeft de heer Brenders zitting genomen in het Promotieteam Tsjechische Volksmuziek Dongen. Dit team verzorgt jaarlijks twee concerten om daarmee de Tsjechische Blaasmuziek voor Dongen te behouden. De heer Brenders is de samensteller en presentator van de podcast Zlata Muzika en vanaf 2011 is hij penningmeester van de Drie Donken Blaaskapel. De heer Brenders is sinds jaar en dag de steun en toeverlaat van zijn 94-jarige tante.

Dhr. J.P.F. Verharen, Lid in de orde van Oranje-Nassau

Dhr. Verharen is sinds 1985 actief binnen het brandweerteam in Dongen. Na vele opleidingen is hij, in de functie Manschap B, in de rang van Hoofdbrandwacht terecht gekomen. Als vrijwilliger van de brandweer was hij ruim 33 jaar zeer actief en altijd bereidwillig om anderen te helpen. Bij de heer Verharen staat veiligheid altijd voorop en het team kon altijd op hem rekenen. De heer Verharen heeft in 2018 afscheid genomen bij de Vrijwillige Brandweer. Het was moeilijk om de verrassing van vandaag geheim te houden. De gedecoreerde kwam net terug van zijn werk ( nachtdienst) en wou eigenlijk even slapen. Een uiltje knappen moet dan maar later.

Dhr. W.F.A.H.M. Mertens, Lid in de orde van Oranje-Nassau

De heer Mertens heeft er inmiddels 48 jaar aan vrijwilligerswerk opzitten! De meeste jaren bij de Scouting St. Jozefgroep Dongen, waar hij maar liefst 32 jaar lang secretaris was. Tegenwoordig zit de heer Mertens in het bestuur van de Stichting Dongha-Heem en Museum De Looierij. De heer Mertens heeft zich bovenmatig ingezet voor de Dongense gemeenschap en vooral voor de Dongense jongeren.Hij is eigenlijk geen uitzondering op iemand die geen 'nee' kan zeggen


Dhr. J.P.M Brok, Lid in de orde van Oranje-Nassau

De heer brok is al ruim 17 jaar actief als vrijwilliger. Hij zet zich in voor de Parochie Dongen en Klein Dongen-Vaart. Bij de parochie zit hij in vele werkgroepen en is weekkoster bij rouw- en trouwdiensten. De heer Brok heeft aandacht voor de mensen, oog voor zorgelijke situaties en steekt graag de handen uit de mouwen. Ook als maaltijdbezorger en mantelzorger zet de heer Brok zich in. Zijn integere en bescheiden houding zorgt ervoor dat veel kwetsbare ouderen zich naar hem openstellen en hun zorgen met hem delen. Het comité van het Oranjeparkfestival kan al jaren een beroep op hem doen.


Mevr. P.A.E.M. Brok-Koenen, Lid in de orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Brok levert een bijzondere bijdrage aan onze gemeenschap. Samen met haar man zet zij zich in voor de parochie Dongen en Klein Dongen-Vaart. Ze heeft een luisterend oor voor de Parochianen en is de steun en toeverlaat voor vele bewoners van zorginstelling De Volckaert, waar zij de winkel onder haar hoede heeft. Al 17 jaar zet is zij een zeer gewaardeerde vrijwilligster die het belang van de bewoners altijd voorop zet.Voor haar was de verrassing compleet. Na de decoratie van haar man verliet de burgemeester met haar gevolg de kerk die als samenkomst-plaats was gekozen om even later terug te keren. De familie was gelukkig gebleven en behoorden tot het complot.

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5150