DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

Veel nieuws van het Cambreur College

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door internetkrant vr, april 05, 2019 10:10:10

Acht Cambreurleerlingen in het zonnetje


Op een doodgewone donderdag zijn acht doodgewone leerlingen met hun ouders, broertjes en zusjes, hun grootouders en hun mentoren uitgenodigd in een feestelijk versierde personeelskamer. Doodgewoon? Niet dus.Directeur René Hermans heet iedereen welkom en geeft in zijn openingstoespraak aan dat het om acht bijzondere leerlingen gaat. Zij zijn de vertegenwoordiging van alle bijzondere Cambreurleerlingen en verdienen een flink compliment. De vier afdelingsleiders lezen daarop voor, waarom Ray, Indy, Martijn, Mirthe, Esmee, Rijk, Lucy en Demi in de ogen van hun docenten deze extra aandacht verdienen. Demi, Mirthe en Martijn zijn superactieve leerlingen die in CIA, klankbordgroepen, bij het lagerhuis en bij bestuur en inspectie hun mannetje staan. We doen nooit tevergeefs een beroep op hen. Ray en Esmee zijn fijne leerlingen met doorzettingsvermogen ook al zit het privé met gezondheid of familieomstandigheden niet altijd mee. Indy en Lucy zijn doorzetters, ijverig, proactief, de een enthousiast de ander eerder bescheiden, maar allebei leerlingen van wie je er wel twintig in een klas wil hebben. Rijk tenslotte is een open en eerlijke, gezellige leerling waar zijn docenten trots op zijn.Wat verlegen met zoveel onverwachte aandacht gaan de acht leerlingen op de foto. Daarna sluit het gezelschap de bijeenkomst af met een hapje en een drankje, prima verzorgd door Fred Couwenberg. Een warme avond op het Dongense Cambreur. “Leerling in het zonnetje is een nieuwe activiteit, waar we graag een warme traditie van maken”, aldus de twee organisatoren Bram Thielen en René Hermans.


Cambreurteam beste debaters van Nederland

Hilversum, 3 april. Tien lagerhuisleerlingen vertrekken met drie begeleiders naar de finaledag. Hier was een Cambreurteam al eerder, maar weet dit team de tv-finale te halen?De kwartfinale tegen Groningen is super spannend. Dit is hun zwaarste concurrent. “We hadden eigenlijk niet verwacht om te winnen”, aldus Martijn, maar de jury was duidelijk. Verder dus, de halve finale, nu tegen Den Haag. Ook deze horde werd genomen. Laat in de middag treft het vijftal de concurrenten uit Duiven. En ook hier komen ze als winnaars uit de bus. Daarmee is het Dongense lagerhuisteam het beste schoolteam van Nederland in 2019.Maar de strijd is nog niet helemaal gestreden. Eind mei volgt de tv-finale. De Cambreurvijf moeten verbaal aan de slag tegen de vijf beste debaters van dit jaar van de diverse teams. En pas als ze deze wedstrijd winnen, pas dan wacht hun beloning: een reis naar New York. Dat zou echt de kroon op het werk van coach Michelle Gagliardi en haar team zijn.Graag zouden we de vijf leerlingen willen interviewen. Echter: drie van hen zijn dezelfde avond met mevrouw Gagliardi in het vliegtuig gestapt voor een Model United Nations in Athene. Gelegenheid om meer van het team te horen over deze bijzondere dag komt zeker nog. Voor nu: van harte gefeliciteerd, jullie zijn kanjers!

Culturele show Boejuh 2019 met muziek, dans en heel veel zang


In de huiskamer van Dongen was het podium op woensdag 3 april voor de leerlingen van het Cambreur College. In de zaal docenten, ouders en grootouders, leerlingen en opvallend veel oud-artiesten. De presentatie was in handen van Cefas, dit keer in fel paars. Dominiek van Os beet het spits af, hooggehakt, glitterjurk en een ijzersterke performance met het nummer Shallow. Ook Lisa Huisman had haar keuze dapper op deze lastige song laten vallen. Diverse artiesten brachten zelf geschreven nummers ten gehore, wat de presentator met recht een extra prestatie genoemd werd. Het publiek kent het nummer niet, wat een optreden niet gemakkelijker maakt. Jade van Wijk begeleidde zichzelf op de piano met het nummer Try to forget, Kaya Verheijen koos voor de ukelele met haar nummer Tears of lemonade en Kiki Gouw liet het publiek genieten van haar nummer Thank you.Drie dansnummers van hoge kwaliteit wisselden muziek en zang af: Neetje Felipa, Luna van Zon en Robin Klijn imponeerden met een compilatie van verschillende dansstijlen, Alwin Kennekens boeide van de eerste tot de laatste tel met zijn Medley.Max Haarbosch en Jesse Bogaert schudden de toehoorders met knap zwaar gitaarwerk op, begeleid door Job op drums. Direct na de pauze stond de nieuwe generatie Luv met Mama Mia op in de personen van Dominiek, Gijsje en Roos, een overbekende melodie voor alle leeftijden.Celina van Gool is een bekende op het Boejuhpodium. Zij bracht knap het nummer “You’re so vain” ten gehore en kwam aan het slot van het avond samen met de schoolband Black Velvet helemaal los als leadzangeres naast Kiki. Terwijl de jury zich beraadde, speelden Dijck, Stijn, Jesse, Max en Mike samen met de beide dames een aantal heerlijke nummers met zichtbaar plezier.Alle deelnemers kregen een kleine beker, Jacy Evers wist met Hallelujah een eervolle vermelding binnen te slepen. Brons was voor Dominiek van Os, de tweede plek ging naar Max, Jesse en Job en voor de eerste keer ging de beker naar een dansnummer en wel naar Alwin Kennekens. Proficiat.Met “I’ve got the music” werd de avond besloten, een avond waarop leerlingen in de spotlights durven te gaan staan en het publiek deelgenoot maken van hun passie. Het was een mooie avond!  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5142