DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

Benefietdiner voor de Roparun was een succes. Culinair avontuur voor het goede doel

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door internetkrant di, april 02, 2019 23:24:25

succes

Culinair avontuur voor het goede doel


Op zaterdagavond 30 maart werden de gasten welkom geheten door leden van het Roparunteam ’t Halve Zolenlijntje. Eenmaal gearriveerd werden de gasten onthaald in de sfeervol aangeklede restaurantruimte op een glaasje feestelijke bubbels en een heerlijke amuse. Roparunteam ’t Halve Zolenlijntje had in samenwerking met vier hobbykoks en het Hanze College een benefietdiner georganiseerd waarop 37 mensen zich ingeschreven hadden. De opbrengst van dit diner ging naar de stichting Roparun. Deze stichting stelt zich ten doel om palliatieve zorg aan kankerpatiënten te bieden.

Dineren in het Hanze College

Toen het bestuur van de stichting ’t Halvezolenlijntje de vraag weglegde of er in het gebouw van het Hanze College een diner voor het goede doel georganiseerd kon worden, werd er door de directeur Peter van Beek al snel positief gereageerd. Medewerking werd verleend door de ruime en uitstekend geoutilleerde keuken ter beschikking te stellen. Ook de aangrenzende restaurantruimte mocht gebruikt worden. Door de week worden deze ruimtes gebruikt om de leerlingen les te geven in het vak zorg en welzijn.


Culinair

De hele dag waren Thomas Bernard, Norbert Norbert Gorter, Frans Kleemans en Berry Schellekens bezig geweest met de voorbereidingen in de keuken van het Hanze College. Koken voor 37 mensen is geen geringe uitdaging. Maar de lat werd nog hoger gelegd. Met alleen maar verse ingrediënten werd een menu samengesteld waarbij letterlijk en figuurlijk de vingers afgelikt konden worden. Na een korte uitleg over de Roparun en het team kon het vijfgangendiner starten.

Af en toe ging er een spontaan applaus op als er weer een feestelijk rij van borden en schalen binnengebracht werd. Het serveren werd keurig gedaan door leden van het Roparunteam en drie andere vrijwilligers. Ze hielpen mee met het feestelijk opmaken van de borden in de keuken. Ze serveerden, namen bestellingen op en schonken de drankjes in. Op hun vraag of het de genodigden smaakte kregen ze alleen maar enthousiaste reacties


Roparun

‘t Halve Zolenlijntje dat over ruim twee maanden weer mee gaat doen aan de estafetteloop van Parijs naar Rotterdam, was ook meer dan tevreden over deze sfeervolle en culinaire avond. Op Koningsdag is het enthousiaste team aanwezig bij de bediening van het Oranjeparkfestival in Dongen. Op 11 mei helpt ‘t halve Zolenlijntje bij de Kaaienloop in Oosterhout. Ook daar hopen zij weer veel geld voor de Roparun tegemoet te mogen zien. ’t Halve Zolenlijntje organiseert ook Miniroparuns. Dit zijn sponsorlopen op scholen voor het goede doel.

Het team is de leiding, docenten, en conciërge van het Hanze College erg dankbaar voor de door hun verleende medewerking. Ook Thomas, Norbert, Frans en Berry, de vier chef-koks, werden in het zonnetje gezet, want hun inzet, organisatievermogen en culinaire prestaties waren van grote klasse. Iedereen was na afloop moe maar zeer voldaan. Want de sfeer en de reacties van de gasten deden de vermoeide benen en ruggen snel vergeten. Toen de netto opbrengst van dit benefietdiner maar liefst €1166,00 bleek te zijn, was de stemming helemaal top. Heel wat gasten namen nog even een kijkje in de mooie keuken waar al dit lekkers bij elkaar getoverd was. Voor de toekomst geldt alleen maar: “Dit smaakt naar meer!” Want wie hier niet bij kon zijn, heeft echt iets gemist.

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5139