DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

AutoMaatje nu ook in Dongen van start

VRAAG EN AANBODGeplaatst door internetkrant vr, februari 01, 2019 11:33:41

Al meer dan 30 vrijwilligers en tientallen deelnemers

AutoMaatje nu ook in Dongen van start


Zie je de video niet op je mobiel, schakel dan even over op de desktopversie of klik of tik op de URL
Dongen, 1 februari 2019.Vervoer, vooral binnen het dorp is voor velen een probleem. Als je wat ouder bent geworden en zelf niet meer kan autorijden of het wordt anderszins moeilijker om bijvoorbeeld zelfstandig naar de dokter, apotheek of bouwvereniging te gaan, is het fijn dat je met iemand kan of mag meerijden. Een dankjewel vind je gewoon te weinig en te gemakkelijk misschien; je hebt er graag wat voor over en bovendien wil je je kinderen of familieleden niet altijd 'lastig vallen'. Vanaf nu februari wordt die mogelijk ook in Dongen gegeven: 'Automaatje'. Stichting Welzijn Ouderen Dongen, de ANWB en de gemeente Dongen starten dan met de in veel gemeenten al aanwezige nieuwe vervoersservice voor én door eigen inwoners . ANWB AutoMaatje gaat met vrijwilligers minder mobiele plaatsgenoten tegen een geringe onkostenvergoeding vervoeren. De nu al ruim 30 vrijwilligers zullen het ritje naar de huisarts, tandarts, winkel, fysiotherapeut, apotheek of gemeentehuis gaan verzorgen. Als er gewacht moet worden nemen de deelnemers gewoon mee in de wacht kamer van de specialist Maar ook voor een afspraak bij de kapper of pedicure of voor een ritje naar een vriend(in) kan AutoMaatje worden ingeschakeld. De coördinatie wordt verzorgd door vrijwilligers en een coördinator van SWOD.

Vandaag werd in Dongen de startrit gereden door wethouder Rolf Vullings, die mevrouw Zoontjens thuis ging afhalen om als AutoMaatje - deelnemer én vandaag ook vrijwilliger,de tocht naar de Volckaert af te leggen. Daar stond in de gezellige ruimte 'de geborgenheid' de koffie met gebak al klaar en werd de vele gasten door middel van toespraken uitleg geven over de werking van dit ANWB-initiatief , dat in Dongen gaat werken onder de coördinatie van SWOD.De ANWB, SWOD en de gemeente Dongen bundelen hun krachten op deze manier. Sprekers waren onder andere voorzitter van de SWOD Henk Snijders en wethouder Rolf Vullings. Wie vervoer nodig heeft, kan twee dagen van tevoren per mail of telefonisch contact opnemen met de coördinator van de lokale AutoMaatje bij SWOD, mevrouw Dingemans. Die zoekt een vrijwilliger uit de groep chauffeurs die de aanvrager op het door hem of haar gewenste tijdstip kan rijden. De coördinator belt terug als er een chauffeur beschikbaar is en schat de vergoeding in aan de hand van het verwachte aantal kilometers dat de vrijwilliger gaat rijden. 'Klanten' ( in het jargon van AutoMaatje : deelnemers) betalen 30 cent per kilometer aan de chauffeur na het weer thuisbrengen.Eventuele parkeerkosten komen voor rekening van de aanvrager. Op het afgesproken moment staat de vrijwilliger voor de deur. Bij een kort uitstapje zal deze vaak bij de aanvrager blijven. Als er veel tijd zit tussen de heen- en terugrit, spreekt hij met de vrijwilliger af wanneer deze weer klaarstaat voor de terugreis. De vergoeding wordt rechtstreeks aan de vrijwilliger betaald. De auto van de vrijwilliger moet APK – gekeurd zijn en minimaal een WA-verzekering met inzittendendekking hebben. Vrijwilligers moeten een Verklaring Omtrent Gedrag kunnen overleggen.
  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5099