DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

D66 wil meer vaart in beleid Lichtpuntjes bij 'TUF debacle' zorgen voor zinvolle discussie in raad

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door internetkrant vr, januari 25, 2019 09:29:17

D66 wil meer vaart in beleid

Lichtpuntjes bij 'TUF debacle' zorgen voor zinvolle discussie in raad

De raadsvergadering van donderdag 24 januari bracht enig licht aan de horizon, maar dat licht is nog niet te zien aan het einde van de tunnel.Onlangs verzuchtte burgemeester Marina Starmans het nog in deze krant : “ (...) tegelijkertijd blijft het een vervelende situatie.” Dit blijft ook de conclusie die ze trok aan het einde van het debat in de raad over de huidige situatie. Toch vond de raad dat er vorderingen zijn gemaakt in de ontwikkelingen rond dit Dongense drama. Bijna raadsbreed was er lof voor de laats genomen maatregelen, waarbij voor ruim €10.000 aan boetes betaald werden door het bedrijf en was er instemming met het te voeren beleid door de portefeuillehouder. De discussie rond het kunstgrasdebacle was opvallend diepgaand deze keer.De hitsige ruzieachtige sfeer waarin het debat eerder was verzandt is wat meer gestroomlijnd. Zelfs D66 was op punten tevreden over de gang van zaken, maar bleef als steeds duidelijker oppositiepartij hameren op meer 'doordachte' actie van het college. De partij vindt dat er meer voorwerk gedaan kan worden op dingen die gaan komen voor te blijven. De discussie met vooral de coalitiepartijen daarover was zinvol en er werd over en weer duidelijk rekening gehouden met veel onzekerheden in de kwestie rond TUF.

Er zijn lichtpuntjes. Zo ontwikkelt 'de markt' beginnende plannen om een oplossing te vinden om het recyclen in Nederland verder te ontwikkelen en wordt het vervoeren van het materiaal naar Denemarken om daar verwerking af te ronden voor mogelijk gehouden. Dat daar nog vele haken en ogen liggen is duidelijk. Maar zowel burgemeester Starmans als een groot gedeelte van de raad wil het probleem daadkrachtig, maar stap voor stap tot een oplossing brengen en zal de uitkomst van onderzoeken en de 'bemoeiingen' van het ministerie een rol blijven spelen. De mening en de pleidooien voor doordacht voorwerk van D66 ten spijt is een deel van het beleid om zo min mogelijk kosten te maken en de bal bij TUF te laten.  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5095