DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

Voorlichtingsbijeenkomst 'Veilig Thuis' in Jacobushoeve druk bezocht

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door internetkrant do, januari 24, 2019 16:50:31

Voorlichtingsbijeenkomst 'Veilig Thuis' in Jacobushoeve druk bezocht


Dongen ,24 januari 2019. Wethouder Vullings trapte de deze middag samen met zijn collega uit Gilze en Rijen in de Jacobushoeve de voorlichtingsbijeenkomst 'Veilig Thuis' af. Deze bijeenkomst was georganiseerd in samenwerking met de gemeente Gilze en Rijen. In de overvolle Jacobushoeve op de grens tussen de twee gemeenten luisterde men aandachtig naar voorbeelden en vormen van geweld en manieren om die te 'handelen', te voorkomen en te beëindigen. Hulp zoeken en melden is het credo. Huiselijk geweld, seksueel geweld, ouderen- en kindermishandeling: het komt meer voor dan menigeen denkt of weet. Mishandeling komt overal voor en bij alle lagen van de bevolking. In alle gezinnen valt wel eens een 'droge klap' die door de algemeen aanvaarde beugel kan, maar het loopt ook vaak uit de hand en soms houdt het niet op. Soms gaan mensen over tot geweld als er geen andere oplossing voorhanden is om hun agressie , onkunde of frustratie te verwerken. Het plegen van geweld is uiteraard een verkeerd gekozen oplossing voor problemen. Beter is oplossingen te zoeken in praten ,overleggen en als dat niet helpt is hulp vragen de beste optie.
Ook voor hen die geweld in welke vorm ondergaan en soms langdurig ervaren biedt 'Veilig Thuis Midden Brabant ' hulp.

De medewerkers van Veilig Thuis Midden-Brabant hebben veel ervaring met huiselijk geweld, kindermishandeling, ouderenmishandeling en seksueel geweld. Als het nodig is is de organisatie slagvaardig en snel en gaat men naar de mensen toe, luisteren en horen alle gezinsleden, maar oordelen niet. Samen met de betrokkenen wordt bekeken wat nodig is om het geweld te stoppen. Het is altijd goed om te bellen en dat kan 100% veilig. Ook als je je afvraagt of wat je thuis meemaakt normaal is. De mensen van 'Veilig Thuis Midden Brabant ' staan voor iedereen klaar en er kan anoniem advies worden gevraagd

Hoe kun je Veilig Thuis bereiken?

'Veilig Thuis 'is te bereiken via het landelijk telefoonnummer 0800 2000 (gratis). Na het inspreken van je woonplaats word je direct doorverbonden. Veilig Thuis is 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar.

hier vind de lezer diverse folders over verschillende vorm en van geweld.

Folder 'huiselijk geweld'

Folder 'ouderenmishandeling '

Folder 'stappenplan voor hulp'


Folder 'loverboy problematiek'

Folder ' kindermishandeling '

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5093