DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

Piet Jansen 30 jaar “in” het oud papier voor DVVC

DONGENS ALLERLEIGeplaatst door internetkrant vr, november 30, 2018 22:59:32

Piet Jansen 30 jaar “in” het oud papier voor DVVC

In november 1988 werd bij DVVC een feestcomité opgericht tbv de viering van het 60 jarig bestaan in 1992. Het feestcomité bestond uit: Wim du Fosse, Marie in het Groen, Christ Voskuil, Leo Heyne, Piet Vissers, Jan Oomens sr en de jubilaris van vandaag: Piet Jansen. Destijds de voorzitter van het comité.Het idee was om oud papier op te gaan halen onder de leden om zo geld voor dat feest te genereren.
de taart

Veel van de vaste oud papier medewerkers zijn ons reeds ontvallen o.a. Leo Heynen, Martijn Bertens, Christje en Cor van Loon, Christ de Meyer en van het feestcomité is Piet de enig overgebleven actieve papierophaler.

In de afgelopen jaren waren ook Toon Akkermans, Wim de Bijl en Mario Damen leden van de oud papierploeg. En nu maakt Piet samen met zijn huidige maten: Kees Martens en Kees Broeders de ronde om het oud papier op te halen.


Piet Jansen en zijn vrouw Riet

In 30 jaar oud papier op halen is wel het e.e.a. veranderd. Van alles, ook oud papier, gewoon in de ijzeren vuilnis bak gooien, via de grijze Komo vuilniszakken en papier apart, naar huidige blauwe papierbakken thuis.

Toendertijd had DVVC32 elftallen!! En als je bij een training of wedstrijd van DVVC kwam kijken nam je van thuis je oud papier mee in een doos en gooiden je dat in de container bij DVVC.

Voor het 60 jarig bestaan werden 4 jaar lang 2 containers papier per week gevuld. 1 voor kranten en 1 voor karton. Daarmee werd maar liefst zo’n 70.000 gulden opgehaald.

In 1982 subsidieerde de Gemeente het prijsverschil bij tot 5 cent per kilo.

Er was een tijd dat krantenpapier ruim 24ct per kilo opbracht. Helaas nu maar 0,03ct per kilo.


Hoe kwam Piet bij de papierploeg

Door de introductie van de blauwe papierbak thuis is het particulier aanbod van oud papier verdwenen en ligt de focus bij het ophalen van oud papier en karton bij bedrijven en instellingen.

Voor een kleine vergoeding komen we heden ten dagen nog steeds oud papier en karton ophalen op ruim 100 adressen en zijn deze drie oud papier ploegleden alle dagen van de week bezig dit klein te maken, kapot te scheuren en in te laden.Bloemen voor Riet


Piet snijdt de taart aan
Piet deelt taart met Kees&Kees


Piet deelt taart met Kees&Kees

Tonnen aan papier heeft Piet in die 30 jaar opgehaald en alles 2 keer in zijn handen gehad .

Gezien de schaarste van de grondstoffen en milieubesparing in de toekomst zal dit naar verwachting meer en meer gaan toenemen. Papier en karton gaan steeds meer het plastic vervangen en de kosten door professionele ophalers worden steeds duurder.Piet hoopt 82 jaar te worden in februari 2019. Wij vinden het onvoorstelbaar hoe energiek hij nog is.Behalve al dat gesjouw bij DVVC gaat hij ‘s middags nog de hele middag klussen op de Anspachschool en volgens zijn vrouw Riet gaat hij dan gerust daarna thuis ook nog eens de tuin doen.


Oorkonde


En weer aan het werk

Kortom: wij danken Piet, en Riet, voor al die jaren en zien hem graag, fit en gezond, nog een tijdje doorgaan.DVVC is jullie erg dankbaar; De gehele oud papier ploeg, voor onze inkomsten de afgelopen 30 jaar en Piet in het bijzonder .

Dank jullie wel allemaal!  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5061