DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

Sfeervolle verwendagen en cadeaubonnen voor mantelzorgers

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door internetkrant di, november 13, 2018 12:59:58

Sfeervolle verwendagen en cadeaubonnen voor mantelzorgers

Vorige week werden de mantelzorgers in Dongen drie dagen lang getrakteerd op leuke activiteiten op verschillende locaties in Dongen en een sfeervolle feestavond in de Cammeleur. Het verwennen is nog niet voorbij, want deze week is gestart met de uitgifte van de Mantelzorgwaardering en dat gaat volgende week nog verder. Dat gebeurt in De Cammeleur, op de eerste verdieping in de spreekkamer van ContourdeTwern. Mensen die in aanmerking willen komen voor de bonnen ter waarde van 50 euro hebben al een aanvraagfomulier gekregen via de mail, of kunnen een aanvraagformulier ophalen bij de balie van de Cammeleur. Op het formulier staan alle voorwaarden en ook de tijden waarop de bonnen kunnen worden afgehaald. Let op! De laatste mogelijkheid is op zaterdag 24 november van 09.30 tot 12.00 uur.

Enthousiaste reacties

De verwendagen begonnen maandag 12 november met een wandeling door Het Blik, onder leiding van Ranko Hamelinck, die alle bijzonderheden van dit unieke stukje Dongen kent. Het was aangenaam weer om te wandelen en de deelnemers waren enthousiast. Dat gold ook voor de workshop bij Tinekes tuin, waar fraaie bloemarrangementen gemaakt werden. Bij de eerste marsepeinworkshop liet een aantal deelnemers het afweten, tot teleurstelling van kok Gerrit, die veel voorbereidingen had getroffen. Het modelleren met marsepein was er niet minder leuk om. Bij de tweede workshop op woensdag was het wel gezellig druk en er werden mooie figuren gemaakt. De dinsdag stond in het teken van dotpainting bij 2handjes in het Heuvelpark. Een bijzondere techniek die van oorsprong beoefend werd door de Aboriginals in Australie. Wat minder gemakkelijk dan je zou denken en het vereist nogal wat discipline om netjes en gestructureerd te werken. Dus kreeg iedereen een papiertje om te oefenen van Diane Trommelen voordat ze op het schildersdoek konden beginnen. Dinsdagavond waren de mantelzorgers te gast bij de Cinemaclub Dongen in het Volckaerttheater waar de zeer indrukwekkende film Lion vertoond werd. De Cinemaclub vertoont sinds 2012 een keer in de twee weken een film in het theater en is van plan om dat met ingang van 2019 wekelijks te gaan doen. Het programma van de films die niemand mag missen is te vinden op de site: www.cinemaclubdongen.nlThebe

Thebe was in het kader van ‘verwenmomenten’ wellicht een wat vreemde eend in de bijt, maar de uitgebreide informatie werd wel gewaardeerd. Woensdagmiddag verzorgden Thebe Wijkverpleging en Thebe Extra een presentatie. Thebe wijkverpleging heeft het werken met buurtteams geïntroduceerd. Daardoor wordt de zorgverlening veel persoonlijker en hebben de hulpvragers zelf meer inbreng en meer inzicht in de hulp die geboden wordt. Het is bijvoorbeeld gemakkelijker te volgen via de iPad wanneer de verpleegkundige komt. De aanwezigen waren aangenaam verrast door de heldere uitleg van Marion Koot, die nogmaals benadrukte dat iedereen die zorg nodig heeft een beroep kan doen op de buurtteams van Thebe. Thebe Extra werd vertegenwoordigd door Dorien Korthout. Het is een onafhankelijke ledenvereniging, die de belangen van haar leden op het terrein van welzijn en zorg behartigt. Het aanbod van Thebe Extra omvat een breed scala aan diensten in, om en aan huis. Niet allemaal medisch van aard, maar ook tuinonderhoud, klusjes, de kapper, woningaanpassingen en nog veel meer, altijd met korting voor leden. Aniek Koopmans gaf een demonstratie met de assistep, een alternatief voor de elektrische traplift met een stoeltje. De assistep is een hulpmiddel die een veilige ondersteuning biedt bij het op- en aflopen van de trap. Gemakkelijk te installeren en goedkoper dan een lift met een stoeltje.

Feestavond

Woensdagavond werden de verwendagen afgesloten met een feestavond in de grote zaal van de Cammeleur. Wethouder Rolf Vullings opende de avond met een welgemeend compliment aan al die mensen die zich inzetten voor hun naasten. Hoogtepunt van de avond was het optreden van het koor Sjowenso uit Rijen. Het feest werd afgesloten met een drankje en een hapje en een cadeautje voor alle gasten. Een woord van dank aan iedereen die, belangeloos of bijna belangeloos een bijdrage heeft geleverd aan de verwendagen is zeker op zijn plaats.  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5055