DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

MUSEUM DE LOOIERIJ zoekt enthousiaste rondleiders

VRAAG EN AANBODGeplaatst door internetkrant zo, november 11, 2018 22:07:52

MUSEUM DE LOOIERIJ zoekt enthousiaste rondleiders

foto looierij

MUSEUM DE LOOIERIJ in Dongen is gehuisvest in een authentieke leerlooierij uit 1889. Een gebouw dat “leer ademt”. Hier wordt het verhaal vertelt over het ambacht van het leerlooien; van koe tot leer, de techniek en de sociale omstandigheden. Dongen was het centrum van de leerindustrie in Nederland, met meer dan honderd looierijen en schoenfabrieken.

Taakomschrijving

De rondleiders van het museum zijn het uithangbord van het museum. Zij laten de bezoeker voelen en zien hoe het was om te leven in een dorp dat draaide om de leerindustrie. Jaarlijks verzorgen de rondleiders van het museum zo’n honderd rondleidingen. De rondleidingen worden erg goed gewaardeerd. Deze groepen die het museum ontvangt zijn zeer divers, van ouderen tot leerlingen van de basisschool.

Werkzaamheden

Het verzorgen van rondleidingen voor uiteenlopende groepen bezoekers. Rondleidingen en groepsbezoeken vinden zowel doordeweeks als in het weekend plaats en soms in de avond. Het aantal rondleidingen en de hoeveelheid werk is afhankelijk van het aantal boekingen en de eigen beschikbaarheid. We verwachten daarom flexibiliteit van de rondleiders.

Verwachtingen

- Enkele uren beschikbaarheid per week

- Enthousiasme

- Goede contactuele eigenschappen

- Zelfstandig een groep kunnen rondleiden

- Flexibiliteit en kunnen inspelen op de dynamiek van een groep

- Interesse in het leerlooien en scholing

Opleiding

Tijdens een introductieperiode in het museum draai je een aantal diensten mee als gastheer of gastvrouw. Zo maak je kennis met het museum. We besteden veel aandacht aan de opleiding van de rondleiders. Gedurende een half jaar leer je wat het rondleiden inhoud. Hierbij wordt je individueel begeleid en ga je je verdiepen in alle facetten van het leerlooien. Je neemt ook deel aan de vergaderingen van rondleiders, waarin de rondleidingen geëvalueerd worden. Onder de rondleiders heerst een prettige, gemoedelijke werksfeer. Regelmatig worden er ook excursies en feestelijke vrijwilligersbijeenkomsten door het museum georganiseerd.

Inlichtingen en sollicitatie

Voor inlichten bel of mail je: Rondleiderscoördinator Martijn de Laat 06-11292158, martijndelaat@hotmail.com

Aanmelden kan bij de vrijwilligerscoördinator Liesbeth Martens 0162-220195, fenlmartens@home.nl  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5052