DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

Schrijfwedstrijd voor Nederlandstaligen

EVENEMENTENGeplaatst door internetkrant zo, juni 23, 2019 09:57:14

Een nieuwe Raadselige Roos van Literair Café Venray

Zoals elk jaar nodigt Literair Café Venray en de organisatie van De Roos , alle amateur-dichters en -prozaïsten in Nederland en Nederlandstalige België uit om deel te nemen aan de inmiddels alweer 27ste editie van de schrijfwedstrijd ‘De Raadselige Roos’.

Ten opzichte van de voorafgaande jaren zijn er enkele wijzigingen, verbeteringen doorgevoerd om deze schrijfwedstrijd nóg aantrekkelijker en toegankelijker te maken voor meer amateur-schrijvers en -dichters. Deelname is voortaan mogelijk voor iedereen vanaf 16 jaar en woonachtig in héél Nederland en Nederlandstalig België. De inschrijfkosten voor deelname zijn verlaagd van € 25,- naar € 20,- voor deelnemers van 26 jaar en ouder en naar € 10,- voor deelnemers van 16 jaar tot en met 25 jaar.

Een gedicht moet uit minimaal 50 tot maximaal 150 woorden bestaan.
Een prozaverhaal uit minimaal 500 tot maximaal 1500 woorden. Zowel een ingezonden gedicht als verhaal mag niet eerder gepubliceerd zijn. Iedereen kan aan De Raadselige Roos-schrijfwedstrijd deelnemen door vóór 1 oktober 2019 één gedicht en/of één verhaal per e-mail in te zenden naar: raadseligeroos@literaircafevenray.nl. Wanneer men een gedicht én een verhaal inzendt, dan zijn de inschrijfkosten respectievelijk € 25,- of € 15,- euro.Dit jaar is gekozen voor het thema ‘bevrijd’, dat centraal staat in en het verplichte thema is voor alle inzendingen, zowel poëzie als proza. Een vakjury-poëzie en een vakjury-proza kiezen elk een eerste, tweede en derde prijswinnaar. Hun inzendingen worden opgenomen in de bundel De Raadselige Roos 2019. Beide nomineren eveneens vijf werken van dichters en verhalenschrijvers voor publicatie. Daarnáást kiest een publieksjury één winnaar in de categorie poëzie voor de Rooje Roos-prijs en nomineert zij eveneens het gedicht van vijf dichters voor publicatie in de bundel.

De feestelijke bekendmaking van de winnaars en genomineerden vindt plaats op zondag 19 januari 2020 in de foyer van de Venrayse Schouwburg. Voor de beide eerste prijswinnaars in de categorie poëzie en proza en de winnaar van De Rooje Roos-prijs, zijn er een mooie trofee, het juryrapport en een boekenbon van € 30,- . Voor de tweede en derde prijswinnaars in de beide categorieën zijn er het juryrapport en een boekenbon van respectievelijk € 25,- en € 20,-.

U kunt alles over Literair Café Venray, De Raadselige Roos, het reglement voor en verder informatie over de schrijfwedstrijd nalezen op: www.literaircafevenray.nl  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5189

Grote wisselbeker Basisschool De Vlinderboom het positiefst tijdens Dongense avondvierdaagsefeest

EVENEMENTENGeplaatst door internetkrant vr, juni 21, 2019 12:31:58

Grote wisselbeker

Basisschool De Vlinderboom het positiefst tijdens Dongense avondvierdaagsefeest

Dongen, 21 juni 2019. De avondvierdaagse in Dongen is een van de grootste in Brabant en qua sfeer de allerleukste natuurlijk. De organisatie in Dongen is perfect geregeld , er zijn veel sponsoren en zijn een groot aantal vrijwilligers waar je dankbaar voor mag zijn. Bovendien is er een actief bestuur. Alles bij elkaar een evenement dat doorspekt is met het nu al wijd en zijd bekende Dongense DNA. Een van de unieke Dongense dingen is ook dat sinds drie jaar een school wordt beloond voor de beste sfeerbepalende positieve houding tijdens het wandelen. Dit jaar viel de Vlinderboom deze eer te beurt. Een trotse directeur Felix van den Bosch zag zijn school winnen met nul negatieve punten. Belonen is beter dan straffen en winnen is een doel om naar te strevenKinderen stimuleren elkaar door goed op het verkeer te letten onderweg, te luisteren naar de griepleiders en zo vrolijk mogelijk te lopen.
Vandaag kreeg de school bezoek van voorzitter Ad Jacobs en bestuurslid Toinie van Rutten van de avondvierdaagse organisatie.
Ook Knorrie van Pukkemuk was er. In vol ornaat. De knuffel van kinderboerderij Pukkemuk mocht met een aantal kinderen van de school op de foto en de kinderen mogen groepsgewijs een dag komen spelen in het vrolijke Dongense kinderparadijs.
Ook de schoolvertegenwoordigers worden niet vergeten, zij krijgen een creatieve workshop aangeboden door 'Laura Haakt'. De wisselbeker is heel groot en krijgt voor een heel jaar een belangrijk plekje in de school.  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5188

Vier de zomer, proost op het leven Culinair genieten met Proef Dongen

EVENEMENTENGeplaatst door internetkrant ma, juni 17, 2019 10:21:06

Vier de zomer, proost op het leven

Culinair genieten met Proef Dongen

Op vrijdag 28 juni van 16.00 – 23.00 uur, vindt voor de derde keer ‘Proef Dongen’ plaats. De grootste culinaire zomerborrel van Dongen in Park Vredeoord. Dit jaar doen er 13 culinaire ondernemers mee.

De formule is eenvoudig: je komt naar het park en je koopt daar munten. En vervolgens kun je gaan genieten van ‘uit eten’ in de buitenlucht bij 13 culinaire ondernemers tegelijkertijd. Er is voor elke smaak en elke grote of kleine trek wel een gerecht te vinden. De culinaire gerechten kosten 1, 2 of 3 munten (€ 2,50 per stuk) en kun je bij de 13 restaurants gaan uitkiezen. Ondertussen zorgen we ervoor dat de drankjes naar je toe worden gebracht. Onze gastheren en -vrouwen verzorgen de bediening op een uitgebreid terras.

Het allerleukste is als je niet alleen komt, hoewel je vast bekenden zult tegenkomen. Kom met je buren, je clubgenoten, je familie, je vrijdagavond-borrelclub, je netwerkvrienden of je collega’s. Vorig jaar werd er ook druk geappt en gebeld: ‘Hé het is hier keigezellig! Kom ook ff mee-eten en -borrelen’.


Zoals gezegd: we starten om 16.00 uur en je kunt tot 23.00 uur blijven plakken. Maar het loont dit jaar zeer de moeite om vroeg te komen. Om te beginnen ontvangen de eerste 50 bezoekers een gratis feestelijke zomercocktail! En van 16.00 – 17.00 zal onze eigen DJ Chiel (van Lust Catering) Proef Dongen openen. Van 17.30 tot 19.30 uur kunt u genieten van ‘De Zingende Koffiekar’. Deze vijf ervaren zangers (Steven Ansems, Nico Mijnders, Ingrid van Gils, Petra van Loon en Leanne van Tilborg) brengen onder de slogan "Een vers bakske amusement" meerstemmige nummers op een kleinschalige en interactieve wijze. Tussen 20.00 uur en 20.30 uur brengt onze eigen Braziliaanse Samba- en percussieband Juntos leven in de brouwerij. Daarna is het de beurt aan DJ Jim om een avond vol heerlijke, lounge-achtige muziek in het park te verzorgen.

De deelnemers van de 3e editie staan al weer helemaal in de startblokken. Daaronder de oude bekenden: Gasterij Den Hamse Bok, Eetcafé Janssen & Janssen, Café de Gouden Leeuw, Lust Catering, Vermeulen Catering, Spijs en IJs, Brasserie Winkk, Café De Salamander, Slagerij en Traiteur ’t Smaakhuys en barbecuekampioenen Smokin’ Suckers. Daarnaast verwelkomen we Elusive Events, een nieuw merk van Kookstudio ’t Veurhuis en nemen dit jaar ook Eetcafé ’t Karrewiel en Café de Viersprong deel.

Wij zijn er al (bijna) klaar voor. Nog even duimen voor een mooie zomeravond. Dan kunnen we de zomer weer vieren en proosten het leven. Ontmoet elkaar bij Proef Dongen

Wat: Proef Dongen, de grootste culinaire zomerborrel van Dongen

Wanneer: Op vrijdag 28 juni van 16.00 – 23.00 uur in Park Vredeoord

Waar: In Park Vredeoord

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5182

11e editie zomeractiviteiten voor senioren!

EVENEMENTENGeplaatst door internetkrant do, mei 09, 2019 12:22:37

11e editie zomeractiviteiten voor senioren!

Sinds de start van de zomeractiviteiten voor senioren in de gemeente Dongen in 2009 hebben al vele senioren iedere zomer deelgenomen aan de diverse activiteiten in Dongen en omgeving.

Ook dit jaar is de werkgroep actief bezig geweest. Ze hebben leuke activiteiten uitgezocht en georganiseerd. Zorg er daarom voor dat u een boekje te pakken krijgt en ga mee op pad. Er is volop te kiezen, want de werkgroep heeft maar liefst 26 activiteiten voor u georganiseerd. Er is een grote diversiteit aan culturele, sportieve, culinaire en educatieve activiteiten uitgezocht voor deze zomermaanden.

De boekjes zijn te verkrijgen op de volgende locaties: Volckaert, Stichting Welzijn Ouderen Dongen (SWOD), de Leest, Ontmoetingsruimte Europlus, Ontmoetingsruimte Dr. Maassen, Jeu de Boules, Theek 5, het gemeentehuis, de Geubel en Coop ‘s Gravenmoer. Het inschrijfformulier van het boekje is tevens te downloaden van de website van SWOD, www.swodongen.nl.
De activiteiten worden deze zomer georganiseerd tussen 8 juli en 2 augustus. De uiterste inschrijfdatum is 17 juni 2019.

Heeft u vragen? Het kantoor van SWOD, Dongepark 1, is alle werkdagen geopend van 09.00 uur tot 12.00 uur. Per e-mail zijn we te bereiken op activiteiten@swodongen.nl en telefonisch staan we tijdens onze openingsuren graag voor u klaar op 0162-375296.

Sinds de start van de zomeractiviteiten voor senioren in de gemeente Dongen in 2009 hebben al vele senioren iedere zomer deelgenomen aan de diverse activiteiten in Dongen en omgeving.

Ook dit jaar is de werkgroep actief bezig geweest. Ze hebben leuke activiteiten uitgezocht en georganiseerd. Zorg er daarom voor dat u een boekje te pakken krijgt en ga mee op pad. Er is volop te kiezen, want de werkgroep heeft maar liefst 26 activiteiten voor u georganiseerd. Er is een grote diversiteit aan culturele, sportieve, culinaire en educatieve activiteiten uitgezocht voor deze zomermaanden.

De boekjes zijn te verkrijgen op de volgende locaties: Volckaert, Stichting Welzijn Ouderen Dongen (SWOD), de Leest, Ontmoetingsruimte Europlus, Ontmoetingsruimte Dr. Maassen, Jeu de Boules, Theek 5, het gemeentehuis, de Geubel en Coop ‘s Gravenmoer. Het inschrijfformulier van het boekje is tevens te downloaden van de website van SWOD, www.swodongen.nl.

De activiteiten worden deze zomer georganiseerd tussen 8 juli en 2 augustus. De uiterste inschrijfdatum is 17 juni 2019.

Heeft u vragen? Het kantoor van SWOD, Dongepark 1, is alle werkdagen geopend van 09.00 uur tot 12.00 uur. Per e-mail zijn we te bereiken op activiteiten@swodongen.nl en telefonisch staan we tijdens onze openingsuren graag voor u klaar op 0162-375296.

Volgorde:
nummer- activiteit -datum- vm= voormiddag, nm=namiddag, av= avond


1 Lezing Notaris levenstestament ma 8-7 vm

2 Rondleiding Kersenhof incl Koffie, gebak en kersen ma 8-7 nm

3 Bedrijfsbezoek Marco van Strien incl. lekkers di 9-7 nm

4 Rondleiding Basiliek H.H. Agatha Barbara do 11-7 vm

5 Lunch bij Tivoli do 11-7 nm

6 Rondleiding Arboretum Oudenbosch do 11-7 nm

7 Jeu de boules of midgetgolf Leemputten vr 12-7 nm

8 Rondleiding schoenfabriek Van Drunen ma 15-7 nm

9 Bijenboerderij Strijbeek di 16-7 nm

10 Wandeling door 's Gravenmoer wo 17-7 nm

11 Lezing huisarts Gerritsen bij Europlus wo 17-7 vm

12 Rondleiding Willem II Stadion do 18-7 nm

13 Bezoek Casino vr 19-7 nm

14 Rondleiding en proeverij Kaasboerderij vr 19-7 vm

15 Rondleiding Coolhof ma 22-7 vm

16 Koffie, lunch, museumbezoek en huifkar Van Loon di 23-7 vm

17 Schilderen met Riet van Dongen wo 24-7 vm

18 Lunch Europlus VIS / VLEES (graag omcirkelen) vr 26-7 nm

19 Rondleiding Schrobbeler met proeverij vr 26-7 nm

20 Rondleiding ambachten Ijzertijdboerderij za 27-7 nm

21 Jeu de boules toernooi ma 29-7 nm

22 High tea bij dr. Maassen di 30-7 nm

23 Rondleiding Wasch en Strèkt wo 31-7 vm

24 Rondleiding door de tuin van Gerda Smink wo 31-7 nm

25 Eten met statushouders Fraterhuis do 1-8 av

26 Bingo en BBQ Viersprong vr 2-8 nm

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5153

Theaterlezing Het Grootste Cadeau 2 juni in de Cammeleur

EVENEMENTENGeplaatst door internetkrant di, mei 07, 2019 20:48:11Theaterlezing Het Grootste Cadeau 2 juni in de Cammeleur

Charlotte van der Pluijm wil vrouwen inspirerenOp zondag 2 juni geeft Charlotte van der Pluijm haar theaterlezing Het Grootste Cadeau in de Cammeleur. Wie is Charlotte van der Pluijm en waarom heeft ze zich als doel gesteld om met name vrouwen te inspireren beter voor zichzelf te zorgen? In een interview leren we de in Dongen geboren fysiotherapeute beter kennen en vertelt ze haar zorgen die ze als fysiotherapeute kreeg toen ze erachter kwam dat het behandelen van chronische klachten niet een kwestie van wegmasseren was, maar een diep proces van innerlijke bewustwording. Inmiddels gebruikt zij haar kennis en ervaring al jaren in de revalidatiezorg waar zij mensen ziet met chronische pijn, vermoeidheid en burn-out. Haar lezing neemt vrouwen mee in haar zoektocht van herkenning en erkenning in dit proces. Charlotte van der Pluijm geeft de toeschouwer een kijkje in de stappen die zij maakte als hulpverlener in de hoop dat haar publiek met een cadeau naar huis gaat.Kleine bruine ogen

“Van wie bende gij er ene….toch niet van eh? Van die….echt?” Charlotte van der Pluijm (49) moet glimlachen als ze het verhaal vertelt wanneer ze mensen op straat tegenkomt en willen weten van welke van der Pluijm ze is. “Ik wijs dan altijd naar mijn kleine bruine ogen en zeg dan ‘kijk eens goed?’. De reactie is dan altijd steevast ‘Oh ja, nu zie ik het! Precies jullie Pa. Leeft hij nog?’ Gelukkig wel. Ik moet er altijd zo om lachen. En dan zeggen ze ook altijd ‘Nou doe hem dan maar de groeten van me. Ik weet zeker dat hij me nog kent, ik had altijd wel iets met hem.’ Daar word ik zo blij van.”


Warm badCharlotte van der Pluijm is na 24 jaar terug in Dongen. “Mijn vader was leraar Duits op de HAVO en er zijn zoveel mensen die hem kennen. Dat gesprekje heb ik al zo vaak gevoerd en het voelt als een warm bad om weer ‘thuis’ te zijn” Charlotte van der Pluijm is begin jaren negentig uit Dongen vertrokken om te gaan studeren in Utrecht om daarna te belanden in Almere. “Daar kent ons-ons niet en daar ben ik hier juist zo dol op. “

Van fysiotherapeute tot behandelaar van patiënten met chronische klachten

Ze vertelt dat ze jarenlang als fysiotherapeute in een grote praktijk in Almere werkzaam was. “Ik vond het altijd zo dubbel als iemand steeds bij me terugkwam. Menselijkerwijs heel gezellig maar vakmatig baalde ik dat iemand kennelijk nog niet van zijn klacht af was, dan had ik het namelijk niet goed gedaan!”

In de daaropvolgende periode specialiseerde Charlotte zich in chronische klachten en belandde uiteindelijk in de revalidatiezorg. “Ik gaf zorg aan mensen met chronische pijn en chronische vermoeidheid.” Ze heeft in de loop der jaren heel veel patiënten gehad die met deze klachten rondlopen: “En dan vooral vrouwen die eindeloos voor anderen hebben lopen zorgen, maar zichzelf daarbij vergeten zijn, waardoor ze allerlei lichaamssignalen zijn gaan negeren met alle gevolgen van dien.”

Moed verzamelen


In haar persoonlijke leven deed Charlotte niet anders dan andere vrouwen en zat volledig in de zorgstand. “Ik vergat mezelf ook en besloot toen ik dat doorkreeg om trainingen, cursussen en therapieën te volgen. Door deze eindeloze weg van bewustwording leerde ik niet alleen op persoonlijke vlak heel veel, ik leerde ook heel veel voor mijn vak.”

Het jaren zien van patiënten en haar inzichten in het voorkomen van chronische klachten gaf haar een nieuw doel. “Al jaren loop ik met de gedachte om daar iets mee te doen….om heel laagdrempelig mijn ervaringen en kennis over te dragen, zodat het bij vrouwen niet zover hoeft te komen dat ze bijna omvallen. Maar ik wist nog niet hoe en ik durfde nog niet heel goed.” Daar kwam vorig jaar verandering in. “Ik verzamelde al mijn moed en heb een sprekerscoach in de arm genomen. Ik ben mijn verhaal op gaan schrijven en heb er een lezing van gemaakt of liever gezegd een theaterlezing.”

De lezing Het Grootste Cadeau


Op 17 februari jl. gaf Charlotte van der Pluijm haar eerste lezing voor een publiek van 200 vrouwen. “Het was fantastisch!!! Er werd harder gelachen dan ik had verwacht en er werd vaker een traantje weggepinkt dan ik van te voren dacht. En daar doe ik het voor! Dat vrouwen echt met inzichten en handvatten naar huis gaan.”

Tijdens haar theaterlezing worden een aantal kleine oefeningen gedaan, maar er wordt nooit individueels iets gevraagd. “Ik ben zelf trouwens altijd bang als ik in een theater zit dat ze me plots iets vragen, daar word ik ongemakkelijk van, dus dat ga ik zeker niet doen, daar hoeft niemand bang voor te zijn. Ik stel wel vragen. Bijvoorbeeld of je weleens hebt gecheckt over hoe je met je eigen gevoelens omgaat? Want als je beste vriendin bijna moet huilen en je ziet haar geworstel dan zeg je waarschijnlijk ‘Oh lieverd huil gerust, dat lucht op.’ Maar als je zelf bijna moet huilen slik je het mogelijk snel weg en hoor je een stemmetje ‘Niet zo janken joh!’ Nou dat dus…..zonde! Daar helpen we niemand mee.” Charlotte is gedreven in haar boodschap als ze zegt; “Volgens mij wordt de wereld er werkelijk een stukje mooier van als we liefdevoller met elkaar maar met name ook liefdevoller met onszelf omgaan!”

Op 2 juni is haar lezing te zien in de Cammeleur. “Ja, dan is het weer zover. Ik kijk er nu al naar uit. Extra spannend is dat ik papa als gast heb uitgenodigd om te komen kijken. Ik ben heel benieuwd hoe het voor hem is om mijn persoonlijke verhaal te horen. “

Voor meer informatie over de theaterlezing Het Grootste Cadeau kunt u gaan naar www.cammeleur.nl of naar www.charlottevanderpuijm.nl  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5152

Jeugdcentrum Klein Dongen Vaart en Oranje Stichting Klein Dongen Vaart Organiseren de 50e WIELERRONDE op Koningsdag

EVENEMENTENGeplaatst door internetkrant zo, april 21, 2019 11:20:46

Jeugdcentrum Klein Dongen Vaart en Oranje Stichting Klein Dongen Vaart

Organiseren de 50e WIELERRONDE op Koningsdag

Het Jeugdcentrum organiseerde in 1970 de eerste wielerronde, op gewone fietsen, voor jong en oud, een echte “acht” over de Vaart en Klein Dongen. Het startschot van deze 1e wielerronde was bij het dorpshuis. Bert in het Groen de eerste voorzitter van het Jeugdcentrum was de wedstrijd commissaris en reed als een echte Jacque Goddet (toenmalig baas van de Tour de France) in zijn open “eend” voorop. Onder begeleiding van politie Hongkoop, op zijn dienstbrommer en een aantal begeleiders van het Jeugdcentrum op de fiets, ging het langgerekte peloton richting

s ’Gravenmoer, over de Dijk naar Klein Dongen. Bij cafe “Klein Dongen” werd er enthousiast aangemoedigd, dit enthousiasme ging zo ver dat politie Hongkoop een emmer slootwater over zicht heen kreeg. De fanatieke supporter moest voor de stoomkosten opdraaien. Via de Fazantenweg, waar door de tuinders ook flink gesproeid werd met de tuinslang, ging het richting Ruiterbaan terug naar Dongen Vaart, door het centrum, langs de kerk en het dorpshuis richting Vogelenzangweg. Via de Vogelenzangweg, de Hoefweg en de Gemeenteweg weer richting de finish bij het dorpshuis. Bij het dorpshuis werden de eerste winnaars en winnaressen gehuldigd. Bij de evaluatie kwam naar voren dat zo’n “acht” over de Vaart en Klein Dongen toch nogal wat risico’s met zich meebracht. Er werd besloten om iets anders te bedenken. Het resultaat was een ronde op de Vaart met een parcours afgezet met dranghekken. De start werd verlegd naar wegenbouwbedrijf Cees van Leijden (nu IkkeMikke van Rob Maas), een ronde over de twee bruggen bij het Dorpshuis en de Vogelenzangweg. We gingen rijden met verschillende leeftijd categorieën en aparte groepen voor jongens, meisjes, dames en heren.Een vriendengroep die thuis waren bij café Panis die op een ludieke manier meededen, was de aanleiding om volgende jaren een Vaartactiviteit (nat pak activiteit) te organiseren na de

wielerronde. Bijvoorbeeld touwslingeren, polsstokspringen, noksjorren enz.

In 1973 kwam de gemeente met plannen om een nieuwe brug aan te leggen ter hoogte van de Wildzangweg, hierdoor waren we genoodzaakt uit te wijken naar het “Vaartcircuit” waar in het weekend de Ovalraces werden verreden, dit was wel spectaculair.

Door de aanleg van de brug ter hoogte van de Wildzangweg konden we een beter te beheren ronde afzetten en keerden we terug naar het centrum.

Halverwege de jaren 80 wilde de gemeente alleen subsidie verstrekken aan officiële oranjestichtingen. Door de oprichting van oranjestichting KDV ontstond de samenwerking tussen de nieuwe stichting en het Jeugdcentrum om gezamenlijk de Koninginnedag activiteiten te organiseren, waaronder de wielerronde.

De wielerronde is al vijftig jaar een traditie in Klein Dongen Vaart. Door de jaren heen heeft bijna iedereen uit ons dorp, ouderen, jeugd en kinderen wel een keer meegedaan aan de wielerronde. In menig huis staat wel een beker of standaardje als bewijs van winst bij een van de categorieën. In de begin jaren gestart met deelnemers van 12 tot 90 jaar (de oudste was 80 jaar), later werden daar de deelnemers van 4 t/m 11 jaar aan toegevoegd. Een aantal jaren hadden we zelfs meer dan 100 deelnemers met zelfs een categorie racefietsen. Door het teruglopend aantal deelnemers boven de 18 jaar in de jaren tachtig werd in 1988 de miniracers aan het deelnemersveld toegevoegd, jongens en meisjes op driewielers, loopfietsen, traptractors e.d. Deze peuters rijden een halve ronde, onder begeleiding van de ouders om te voorkomen dat er een de Vaart induikt. Het startschot en huldiging van de jongste groep wordt traditioneel door de burgemeester verricht.


Door het succes van het parkfeest in Dongen zagen we het aantal deelnemers in de loop der jaren afnemen, vandaar dat we zo flexibel als we zijn, het evenement van de namiddag naar de ochtend hebben verschoven. We hopen nog vele jaren de traditie voort te zetten, maar zijn wel afhankelijk van de betrokkenheid van jullie als inwoners van ons mooie dorp. De blije gezichten van die kinderen die een prijs hebben gewonnen of gewoon lekker hebben mee gedaan, zorgt dat we met veel plezier aan een volgende editie werken. Dus kom met zijn allen op 27 april om 11 uur naar de 50e wielerronde om deel te nemen of aan te moedigen. Na de wielerronde vind de prijsuitreiking plaats in het Jeugdcentrum gebouw waar onder genot van een drankje en een hapje nog wat na gebuurt kan worden.  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5149

36e Tractorbehendigheidswedstrijd. Oranjestichting-Klein-Dongen-Vaart

EVENEMENTENGeplaatst door internetkrant ma, april 15, 2019 10:33:54

36e Tractorbehendigheidswedstrijd.

Oranjestichting-Klein-Dongen-Vaart

Al weer voor de 36e keer organiseert de Oranje stichting Klein Dongen Vaart de tractor behendigheid wedstrijd. We waren al een beetje gewend geraakt aan het ponny terrein, maar het toeval wil dat er op 22 april een paarden concours wordt georganiseerd. Geen probleem, want Toon den Boer was bereid om zijn weiland aan de Vogelenzangweg ter beschikking te stellen.


We gaan er weer een gezellige wedstrijd van maken in Klein Dongen Vaart. Sportiviteit, gezelligheid en gezonde rivaliteit staan altijd voorop bij onze Tractorbehendigheid wedstrijd. Een wedstrijd voor dames, heren, veteranen en jongeren. De laatste jaren hebben we veel jeugdige deelnemers, bij de jongeren en de dames. Met de jeugd hebben we de toekomst. Voor ons een extra motivatie om er ook dit jaar, met een aantal nieuwe proeven, weer iets speciaal van te maken.

Dus kom allemaal op 22 april om 12.30 uur naar de Vogelenzangweg. De entree en het parkeren zijn zoals altijd weer gratis.

Deelneming vind altijd plaats met goedkeuring van de organisatie, en deelnemers dienen uiterlijk voor 12.00 uur in te schrijven.

Deelnemers moeten bij hun verzekering melden dat er deelgenomen gaat worden aan een behendigheidswedstrijd.

Deelnemers dienen een geldig tractor rijbewijs of autorijbewijs B van voor 1 juli 2015 te kunnen tonen bij de inschrijving!

Rond 16.15 uur wordt een demonstratie schapen drijven gegeven. Hierna vind de prijsuitreiking plaats en kan de afterparty beginnen.


Voor informatie:

Peter Dankers Harrie Klijs

': 0162-317555 ': 0162-321274

*:peterdankers@ziggo.nl *:hklijs@hotmail.nl  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5144