DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

Grote drukte en stevige grappen bij leutige sauwels. Oppersauwelaar Bart van Kerkhof

EVENEMENTENGeplaatst door internetkrant ma, februari 11, 2019 10:05:09

Grote drukte en stevige grappen bij leutige sauwels.

Oppersauwelaar

Bart van Kerkhof

Foto : Piet Eelants

Bart van Kerkhof, Trea van Kuijk, Tom Mijnders, Rob Verkooijen, Josine Severijns, Erwin van Empel en Huub Holzken bezorgden het aanwezige publiek twee avonden opvallend naar boven staande mondhoeken. Bijna alle sauwelaars kregen het stempel TUF mee en het college werd gepeperd en gezouten maar raakte zelfs bij het benaderen van het kookpunt niet aangebrand. Zo veel mensen als dat er in de 'Grote' Cammeleurzaal pasten, genoten met volle teugen en zere schuddebuik van rake en goed door de beugel kunnende grappen. Eigenlijk zijn er dit jaar twee sauwelavonden te weinig. De organisatie wilde terecht of niet, niet terug naar vorig jaar qua aantal. De kaarten waren bovendien en helaas op of de zaal was te klein. Naar de echte oorzaak wordt nog gezocht zeg maar. De Cammeleur zelf ging ook door de mangel. De Naagtburgemister ( Bart van Kerkhof ) hielp de organisator met het voorstel om ergens in het midden van zijn optreden de eerste twee rijen naar de wc te laten gaan. Bart was goed op dreef, maar ook de andere Peeënlandse woordkunstenaars deden hun voordracht met verve.

Zo was het optreden van Tom Mijnders een circus op zich .Hij vertelde dat zijn moeder eens met hem aan dwergwerpen deed en dat een zekere René (niet de wethouder) eigenlijk in het circus thuishoort. : “Hij maakt als de beste van een mug een olifant”. Trea van Kuijk was van weg geweest terug. Vliegend deze keer 'Hangwang van de vogelopvang' was haar typetje dat vooral door de reacties van het publiek vleugels kreeg. Jammer dat Ludo van Vliet door ziekte verstek moest laten gaan. Erwin van Empel ging er als Kapelaan van Geloven met de publieksprijs van de vrijdagsauwel vandoor. Zou hij echt van zijn geloof zijn gevallen en kon wijlen Fons Jansen echt bij hem in de schijn staan? Bart van Kerkhof is dit jaar zaterdagse publiekslieveling, oppersauwelaar en mag dus de wisselbeker ( wéér en voor de achtste keer) een jaar lang op het dressoir zetten!

Foto: Piet Eelants Foto: Piet Eelants

De presentatie was beide avonden op professionele wijze in handen van Henk Tuijtelaars. De muzikale omlijsting werd vrijdagavond verzorgd door de Duckers.Zaterdagavond werd voor rekening genomen door de hofkapel “de Peeënstampers”.Prins Andreo LX, adjudant Han en hun gevolg, heetten iedereen van harte welkom in “het Swingende Sportpaleis”. De opzet van de avonden werden enigszins in een ander jasje gestoken.Om de zaal alvast een beetje in de stemming te brengen, nam entertainer Piet Reinieren op beide avonden de aftrap. Binnen luttele minuten stond de zaal al op z’n kop en werd uit volle borst meegezongen met enkele bekende liederen.De stemming zat er dus al snel goed in. Vervolgens werd het publiek getrakteerd op een geweldige sauwelavond, waarbij vele bekende Dongenaren op de korrel werden genomen. Ook de Cammeleur en TUF kregen de nodige aandacht.


Foto: Ad Vonk

Bart van Kerhof heeft promotie gemaakt, van "Aart van de A.A." naar Naagtburgemister. Hij heeft op z’n Solex de wethouders gesandwiched meegenomen op een ritje door Dongen.Aan het einde van zijn sauwel wist Bart alle verenigingen te benoemen in een voorgelezen gedicht.

Foto's : Ad Vonk

Tom Mijnders wist de lachspieren weer te prikkelen als "Pukkie van het Piccalilliputercircus".Pukkie is echt een pukkie van amper een meter lang en was zeer fraai uitgedost.Om boven de ton uit te komen moet hij door de hofdames op een hoge kruk geholpen worden om een voor hem “optreden op hoog niveau” te kunnen verzorgen.


Foto: Ad Vonk

Rob Verkooijen wist dit jaar het publiek te boeien met z’n typetje “Expert in kunst en kitch”.Zijn opkomst verliep niet geheel vlekkeloos daar hij al snel lang onderuit ging hetgeen de nodige scherven opleverde en daarom al voetballende (zijn oude droom) met een doos vol scherven het podium te betreden. Met zijn vele woordspelingen wist hij de lachers op zijn hand te krijgen en vertelde hij over zijn leven als expert in kunst en kitch. Ook hij nam een bekende Dongenaar stevig op de korrel en schilderde hem af als “kunstschilder”
Foto: Ad Vonk

Erwin van Empel kwam als Kapelaan van Geloven.Het publiek moest er inderdaad aan geloven toen hij al zegenend de zal betrad.Zijn misdienaartje was wat aan de late kant omdat die nog even moest “pissen”.Na een enkele minuut rende die binnen en ja hoor, “ons Harmke” stond daar.Erwin wist het publiek in beweging te krijgen bij zijn lezingen die hij hield.

Huub Holzken, (debutant) kwam als “Wout en was één jaar getrouwd” Ook Wout hield het niet droog toen hij de zaal binnen kwam, hij wist ook vele bezoekers van een “natje” te voorzien en wist vele “blikken” te vangen Wout vertelde over zijn leven als één jaar getrouwd man.Foto: Ad Vonk

Josine Severijn, ook een debutant kwam als Etenswaore deskundige: Sientje ut Pruufmasjientje.Het publiek werd letterlijk getrakteerd op handen vol snoep om te “pruven” Sientje vertelde over haar leven als etenswaore deskundige, waarin ze ook het nodige heeft meegemaakt.Foto: Ad Vonk

Trea van Kuijk, terug van “even weggeweest”, kwam als Hangwang van de vogelopvang en wist dat ze altijd eerst “netjes” moest voorstellel. Met een bonte stoet aan dieren die de revue passeerden had ze een boeiend verhaal.Jeugdmiddag Peeënrijk Got Talent! Groot succes.

Zondagmiddag 10 februari was de eerste editie van de jeugdmiddag Peeënrijk Got Talent. De zaal van de Cammeleur, wat tijdens carnaval “Ut Swingende sportpaleis” heet, afgeladen vol. De presentatie van de middag was in handen van het bekende duo Tinus & Thieu, zij hebben er samen met de kinderen een waar feest van gemaakt.

Foto: Ad Vonk

Maar liefst 9 acts werden er op het toneel vertoond. Van zang en dans tot playback en sauwel.De volgende deelnemers hebben deze middag hun talenten laten zien

Kaz van Gils heeft samen met zijn vriendjes 2 eigen geschreven nummer gezongen. Lenn Stoop zong het nummer “Leef” van André Hazes en kreeg heel de zaal aan swingen. Noa Stoop en Emma van Loon deden de zaal met hun turn act volledig versteld staan. Rik Broeders wist met zijn playback act van het nummer van Lamme Frans “wij zijn twee vrienden” de zaal helemaal mee te krijgen. Levy Panis vertelde in sauwelton een aantal grapjes dit deed hij met zoveel flair dat de hele zaal plat lag van het lachen.


Foto: Ad Vonk

Ook waren er 4 jeugdsauwels: Simon de Jongh met zijn typetje Pastoor Bim Bam Bom wist de zaal te boeien met wat hij als pastoor allemaal moet doorstaan. Jelle Verdaasdonk was als Christje het Toeristje aan het kamperen in de Cammeleur, het was een fijne plaats om te kamperen alleen het toilet is wat moeilijk te vinden. Rik Broeders kwam als Peerke Peeënpiraat en wist met zijn avonturen als piraat de zaal volledig op zijn hand te krijgen. Ook Freek van Baaren ging in de ton en kwam als Peeën Boer, hij had bij een Peeënploeg toch een heel ander idee dan dat een groepje personen zijn die graag carnaval vieren. De zaal ging volledig uit zijn dak bij het zien van al deze geweldige acts.


Foto: Ad Vonk

De deelnemers werden door een deskundige jury voorzien van positieve feedback. Ook vielen er nog prijzen te verdelen. Zo ging Kaz van Gils en Friends er met de prublieksprijs vandoor. Rik Broeders mag zich jeugd-oppersauwelaar 2019 noemen, Jelle Verdaasdonk werd tweede en ging er tevens met de publieksprijs voor de jeugdsauwelaars vandoor, Freek en Simon werden gedeeld derde. Stichting “de Peeënstekers” kijkt terug op een mooie middag en hier zal volgend jaar zeker een vervolg op komen, houd de social media in de gaten!Met Dank aan Ad Vonk en Piet Eelants voor foto's en tekstbijdragen
  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5109

Peeënrijk Got Talent!

EVENEMENTENGeplaatst door internetkrant di, februari 05, 2019 16:07:53

Peeënrijk Got Talent!

Zondagmiddag 10 februari is het zover, het startsein voor een heuse talentenshow.

Vanaf dit jaar wordt de jeugdsauwelmiddag omgedoopt tot “Peeënrijk Got Talent”.

Het gaat een hele leuke middag te worden. Er zijn al 8 acts aangemeld.

Het duo Tinus & Thieu gaan de middag presenteren. Het belooft dus weer een dolle boel te worden.De deelnemers aan de middag zijn:


Rik Broeders

gaat deze middag sauwel. Rik is 8 jaar en heeft vorig jaar tijdens de pauze van de jeugdsauwelmiddag een paar mopjes in de echte sauwelton verteld.

Vanaf dat moment wist hij het meteen “ik wil gaan sauwelen”. Rik heeft de daad bij het woord gevoegd en komt als Peerke de Peeënpiraat vertellen wat hij als Piraat allemaal meemaakt in ut Peeënrijk. Daarnaast zal Rik ook nog een playback act doen als Lamme Frans met het liedje “wij zijn twee vrienden”

Noa Stoop en Emma van Loon

zijn twee vriendinnen die een turn act gaan doen.

Freek van Baaren

is geen onbekende. Freek speelt in Jeugdhofkapel WOW en is altijd in voor een grap en grol. Freek heeft vorig jaar voor het eerst meegedaan als sauwelaar en dat is hem zo goed bevallen dat hij ook dit jaar weer mee gaat doen Dit jaar komt hij als Peeën Boer en wat hij daar allemaal met meemaakt moet je maar komen luisteren.

Lenn Stoop

gaat playbacken, hij gaat het nummer “Leef!” van Andre Hazes doen.

Jelle Verdaasdonk

is 10 jaar en gaat voor het eerst sauwelen. Jelle zit in groep 6 v/d Achterberg. Jelle vindt het leuk om met musicals mee te doen en daarom zit hij bij Tintelbelle om hiervoor te oefenen.De afgelopen 2 jaar heeft zijn juffrouw al gezegd dat hij mee moet doen met het jeugdsauwelen. Nu gelooft hij er ook zelf in en is hij er klaar voor. Jelle gaat de ton in als Christje het Toeristje en is op vakantie in het Peeënrijk. Hij vindt het heel spannend om in een volle zaal voor de eerste keer in de ton te staan.

Kaz van Gils

komt samen met zijn vrienden een eigen geschreven nummer live zingen.

Het nummer heet “er is geen mooier feest dan carnaval”. Kaz is 8 jaar komt uit Rijsbergen. Kaz en is al bij Omroep Brabant op TV geweest.

Simon de Jongh

heeft al een paar keer meegedaan in Dongen als sauwelaar en is zelf ook al een keer jeugd-oppersauwelaar geweest. Simon komt deze keer als Pastoor.De sauwelaars hebben hun teksten zelfgeschreven en zijn daarbij goed geholpen door ervaren sauwelaars als Roelant Schoots en Ilona Panis. Er zal dus veel gelachen gaan worden.

Naast als deze geweldig acts is er ook nog een minimoppentrommel waar je een leuk verhaaltje of moppen kunt vertellen. De middag wordt muzikaal opgeluisterd door jeugdhofkapel WOW.Denk je nu, ik zou ook wel mee willen doen meld je dan snel aan via hofschrijver@peeenstekers.nl en kom as. zondag 10 februari naar de Cammeleur.

De zaal gaat open om 13:00 uur en de middag begint om 14:00 uur. Kom dus zondag naar de Cammeleur om deze kanjers aan te moedigen.  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5106

Ouderenmiddag Carnaval 2019

EVENEMENTENGeplaatst door internetkrant ma, februari 04, 2019 17:31:03

Ouderenmiddag Carnaval 2019

Ook dit jaar is er weer een Ouderenmiddag tijdens de carnaval. Op dinsdagmiddag 5 maart wordt dit evenement gehouden in Cammeleur.

De nieuwe Cammeleur is klaar dus voor de eerste keer wordt de ouderenmiddag in dit feestpaleis gehouden.


Gratis kaarten.

De nieuwe Cammeleur is ook voor de organisatie even wennen. Eén daarvan is de capaciteit van de zaal. Om teleurstelling aan de deur te voorkomen geven we ook dit jaar gratis toegangskaarten weg. Met deze kaarten heeft u gegarandeerd een zitplaats. Verder is het devies vol is vol. Vanwege de veiligheid zitten we vast aan een gelimiteerd aantal mensen in de zaal. De (gratis) kaarten zijn vanaf maandag 11 februari vanaf 10.00 uur verkrijgbaar bij de Cammeleur. Reserveren is niet mogelijk en maximaal 2 kaarten per persoon.Maar nu genoeg over toegang en kaarten, we gaan gewoon lekker net als vanouds een gezellig feest bouwen op dinsdag 5 maart in de Cammeleur!

Zoals ieder jaar zal het ook dit jaar weer een rijk gevulde middag zijn. Een keur van artiesten uit het Peeënrijk zal tussen 13.00 uur en ca. 17.30 uur een vermakelijk programma wegzetten. Inmiddels zijn de artiesten al vastgelegd en kunnen wij u verklappen dat we in ieder geval een sauwel hebben en ook aan muzikale inbreng is geen gebrek.Heeft u zin hebt in een gezellige ouderwetse carnavalsmiddag, is uw agenda nog leeg op dinsdagmiddag 5 maart en bent u 65 jaar of ouder? Dan bent u van harte welkom tijdens de ouderenmiddag. De toegang is gratis (met kaart) en onze vrijwilligers zullen u zeker in de watten leggen. De zaal van de Cammeleur gaat open om 12.30 uur.

De ouderenmiddag wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Donckhuys.  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5103

Dongen in Europa, Europa in Dongen

EVENEMENTENGeplaatst door internetkrant zo, juli 08, 2018 20:35:47

Dongen in Europa, Europa in Dongen

Open Monumentendag 2018

Zondag 9 september vanaf 12.00 uur

Thema van Open Monumentendag 2018 is In Europa. Dit jaar staat het Europese erfgoed centraal.

Nederland heeft met de andere landen van Europa een lange geschiedenis. Een geschiedenis van oorlogen, maar ook van vrede. Tijden waarin men erop uittrok om de ‘wereld’ te verkennen, om handel te drijven, werk te zoeken, een vak te leren, wetenschappelijke kennis te vergaren of louter voor het plezier of avontuur een reis te maken.De erfenis van die verbinding met andere Europese landen vinden we ook terug in ons dorp Dongen. Soms overduidelijk, andere keren onverwacht of zelfs onbekend.foto Peter Ligtenbergfoto Peter Ligtenberg

Op de komende Open Monumentendag willen we u kennis laten maken met de onverwachte Europese verbinding met Dongen.

Route

Tussen de Laurentiuskerk (Koepelkerk) aan de Gasthuisstraat en de Oude Kerk (de vroegste Laurentiuskerk) aan de Kerkstraat is een route uitgezet langs Dongense monumentale panden die getuigen van de verbinding met Europa. Er zijn ook mogelijkheden om de route onder begeleiding van een gids te volgen. Het accent ligt op Europese invloeden in de toegepaste bouwstijlen van bijzondere gebouwen in Dongen. Vaak zijn daar ook onverwacht bijzondere persoonlijke verhalen mee verbonden die tot ver over de grens gaan.

Laat u verrassen door deze onbekende kant van Dongen en reserveer de datum 9 september 2018.  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4976

Theater in De Cammeleur: verkoop gestart van eerste voorstellingen theaterseizoen 2018-2019

EVENEMENTENGeplaatst door pee di, mei 01, 2018 13:17:33

Theater in De Cammeleur: verkoop gestart van eerste voorstellingen theaterseizoen 2018-2019
Feestelijke opening van het theaterseizoen op 14 september

Dongen, 1 mei 2018 – Terwijl er in en om De Cammeleur nog hard gewerkt wordt, is DonckHuys de afgelopen tijd druk bezig geweest met het samenstellen van een aantrekkelijk theaterprogramma. Want tijdens een eerste seizoen in een prachtig nieuw gebouw en een moderne theaterzaal, wil je natuurlijk extra uitpakken! DonckHuys trapt daarom het nieuwe theaterseizoen af met een feestelijke openingsavond op vrijdagavond 14 september.

Verkoop gestart voor nieuw theaterprogramma
Anders dan andere jaren, kunnen theaterliefhebbers dit jaar al vanaf 1 mei tickets kopen voor de voorstellingen die de komende maanden plaats gaan vinden. Het theater- programma voor het gehele komende theaterjaar staat daarom nu al online (www.donckhuys.nl) Tickets voor de 2e helft van het theaterseizoen worden op een later moment vrijgegeven voor verkoop.

Feestelijke openingsavond Theater De Cammeleur
Zoals Dongen gewend is, krijgt het publiek tijdens de eerste avond van het theater-seizoen Previews van voorstellingen te zien. Dit jaar krijgt de openingsavond een extra bijzonder tintje; het geheel wordt gepresenteerd door niemand minder dan de bekende Tilburgse cabaretière Karin Bruers. Zoals gebruikelijk kan het publiek tijdens de openingsavond tickets met korting kopen van o.a. de bekende voorstelling ‘Ma’ met Loek Peters, een prachtige theateravond met Foppe de Haan & Evert ten Napel, leuke kindervoorstellingen en veel meer!

En ook in De Cammeleur eindigt een gezellig avondje niet, als de voorstelling is afgelopen. Tijdens de after-party van de openingsavond, serveren we hapjes van het huis!

Meer info over het volledige programma en het reserveren van tickets is te vinden opwww.donckhuys.nlFotobijschrift: cabaretiere Karin Bruers presenteert de feestelijke openingsavond van Theater in De Cammeleur  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4916

Jonge pianisten gezocht voor deelname aan karrentocht

EVENEMENTENGeplaatst door pee ma, april 30, 2018 11:18:09

Jonge pianisten gezocht voor deelname aan karrentocht

Stichting Sporck organiseert vierdaags klassieke muziekfestival ‘Tilburg op Vleugels’

Onder de naam ‘Tilburg op Vleugels’ organiseert de Stichting Sporck in september en oktober een vierdaags festival op het gebied van klassieke muziek. Op de eerste dag is er bijzondere aandacht voor jonge pianisten tot 16 jaar. De deelnemers komen in aanmerking om te worden gekozen tot ‘het pianotalent van Tilburg en omstreken 2018’. Zij kunnen zich aanmelden via info@sporck.nl

Karrentocht

Op dit unieke festival op het gebied van de klassieke muziek is een speciale plaats ingeruimd voor jonge pianisten. De organisatie heeft hierbij gekozen voor een ludieke opzet. Tijdens een zogenoemde karrentocht op zaterdag 29 september krijgen zij de kans hun muzikale talenten te tonen. Op die dag – een zaterdagmiddag met veel winkelend publiek – wordt een aantal pleinen (Wagnerplein, Pieter Vreedeplein, Heuvelplein en Radioplein) in de Tilburgse binnenstad aangedaan. De prijsuitreiking zal plaatsvinden na het slotconcert van het festival op 14 oktober in de Tilburgse concertzaal. Dit concert zal ongetwijfeld een groot publiek trekken, waaronder veel prominenten.

Regio Hart van Brabant

Belangstellenden tot 16 jaar hebben dus nog een maand de tijd om in te schrijven. Doel van deze karrentocht is om zoveel mogelijk jeugdige liefhebbers speelvreugde te laten te beleven en daarnaast de gelegenheid te bieden hun muzikale talenten te tonen aan een groot publiek. Daarom is besloten behalve pianisten uit Tilburg, ook de regio ‘Hart van Brabant’ uit te nodigen. Hieronder vallen de gemeenten Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Heusden, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Tilburg en Waalwijk. De organisatie wil deelname aan de karrentocht extra attractief te maken door hier een geldprijs aan te verbinden. Verheugend is, dat de talentenjacht ook externe aandacht krijgt. Het Oranjecomité Tilburg en tuincentrum GroenRijk hebben hun interesse getoond om niet alleen de prijswinnaars, maar ook de andere deelnemers aan de karrentocht uit te nodigen. Op deze manier worden ze in staat gesteld hun talenten te tonen in de muzikale ambiance van Koningsdag en in de groeneomgeving van het tuincentrum, dat vanaf november is gehuld in sfeervolle kersttinten.

Mozart en Sporck

De stukken die de jonge pianisten (tot 16 jaar) op deze dag moeten uitvoeren zijn naar keuze composities van Mozart (naar eigen voorkeur) of van de Tilburgse componist Jo Sporck. Hij vormt het middelpunt van het Festival ’Tilburg op Vleugels’ en heeft voor deze talentenjacht speciaal enkele stukken gecomponeerd die te vinden zijn op: www.sporck.nl. Deze stukken zijn niet moeilijk om te spelen, maar vereisen wel enige oefening. Je hoeft dus geen supertalent te zijn om mee te doen. Ook als dat niet het geval is ben je van harte welkom!

Voor alle jonge pianisten die belangstelling hebben om mee te doen toen aan deze unieke karrentocht: kijk op www.sporck.nl en meld je aan via e-mail: info@sporck.nl.  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4914

Internationale BBQ wedstrijd groot succes

EVENEMENTENGeplaatst door internetkrant zo, september 10, 2017 20:59:50

Internationale BBQ wedstrijd groot succes


Op 9 en 10 september 2016 werd voor de derde keer een internationale BBQ wedstrijd georganiseerd door boerderijvlees De Vaartse Hoeve in samenwerking met sportcafé ’t Vaartje. Het was opnieuw een echt spektakel, waarbij het mogelijk was om te kijken, ruiken en proeven van barbecueën op topniveau. Tijdens het toernooi op zaterdag- en zondagmiddag zijn er nog allerlei andere activiteiten. Er was een markt, de mogelijkheid om met dieren (biggen, kalfjes en paarden) kennis te maken, een minitractorbaan, een groot springkussen, spuiten bij de jeugdbrandweer, skippyballen in de vorm van dieren, handboogsport enz. Zowel de kinderen als de volwassenen hebben zich op deze twee dagen uitstekend kunnen vermaken. Het gaat uit eindelijk om het barbecueën. Er waren dit jaar liefst drie wedstrijden: Whole hog (heel varken), de Vaartse Hoeve bokaal en de wedstrijd onder auspiciën van de KCBS.Foto's : Organisatie BBQ -wedstrijden
Europees Kampioenschap Whole Hog

Op zaterdag was de laatste wedstrijd Whole Hog (heel varken). De beoordeling bestaat uit twee onderdelen: de presentatie en de smaak. Het was enorm spannend want voor deze wedstrijd stonden de teams Turnike Smokers (Lunteren) en de Reizende Mannen (Deurne) beiden aan kop. De wedstrijd in Dongen-Vaart moest dus de beslissing brengen. De wedstrijd werd gewonnen door de Turnpike Smokers met 368 punten. BBQ-team de Reizende Mannen behaalden 359 punten. Hiermee was de Europees Kampioen bekend: Turnpike Smokers. Het Dongense team Smokin’ Suckers behaalde een fraaie derde plaats met 356 punten. Zij lieten zich in de presentatie inspireren door Cuba. Door deze goede prestatie eindigden zij in het Europees Kampioenschap op een fraaie vijfde plaats.

Vaartse Hoeve bokaal: The Dutch Barbecue Crew

Er was ook dit jaar weer de publieksprijs om de Vaartse Hoeve bokaal. Er deden dit jaar tien teams aan mee. Wie alles geproefd heeft kon ervaren dat er erg veel verschillende bereidingswijzen waren. Bovendien was het erg lekker. Evenals vorig jaar ging de prijs overtuigend naar The Dutch Barbecue Crew. Het Dongense team The Smokin’ Suckers eindigde op een prachtige tweede plaats. Ze deelde deze plaats met Dutchef uit Heiloo.

Southern Dutch BBQ wint KCBS wedstrijd

Voor de derde keer werd er in Dongen-Vaart een wedstrijd georganiseerd in de competitie van de KCBS. Om een wedstrijd goed te laten verlopen zijn uiteraard spelregels nodig. De wedstrijd werd dan ook gehouden onder het reglement van de KCBS of voluit de Kansas City Barbecue Society. De gerechten liggen bij een KCBS wedstrijd vast: kip, ribben, pork en brisket. De resultaten werden door een liefst 38 koppige jury steeds op dezelfde manier (blind) gejureerd. Er deden liefst 38 teams aan mee. De overall barbecuewedstrijd werd gewonnen door team Southern Dutch BBQ. Zij namen de titel over van team IQ, die nu tweede werd. Op de derde plaats eindigde team Smoke and Fire. Het Dongense team Vlees van Vandaag eindigde op de 24e plaats. Team the Smokin’ Suckers eveneens uit Dongen eindigde op een prachtige negentiende plaats. Het onderdeel Brisket werd gewonnen door Southern Dutch BBQ. Het onderdeel pork werd gewonnen door team IQ. Bij ribben door team Miss Piggy’s BBQ uit Groot-Brittannië en bij kip door Sea Side Smokers. Voorts was er een speciaal onderdeel Chief’s Choice, waarbij door de teams prachtige gerechten werden bereid. Dit onderdeel werd gewonnen door Mates & Plates uit België. Het evenement werd druk bezocht. De band Impact en het lekkere weer zorgden mede voor een prima sfeer.  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4763