DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

Teamcaptainavond DDDQ op 20 september bij ’t Karrewiel.

FEESTENGeplaatst door internetkrant do, september 06, 2018 16:50:51

Teamcaptainavond DDDQ op 20 september bij ’t Karrewiel.De teamcaptainavond voor De Dongense Dorps Quiz is al weer in zicht! Zitten jullie al in trainingskamp voor DDDQ 2018? Goed nieuws; we hebben de hitte van de zomer doorstaan en het quizboek voor de quizavond op 29 september is zo goed als af. Hierbij een aantal praktische mededelingen.

De teamcaptainavond van De Dongense Dorps Quiz 2018 vindt plaats op donderdag 20 september bij ’t Karrewiel in Dongen-Vaart. Vanaf 20:00 uur praten we je bij over de laatste ontwikkelingen, het reglement en andere ins en outs van DDDQ.

LET OP:
Deze avond is verplicht als je aan de quiz wil deelnemen en alleen bedoeld voor teamcaptains. Is de teamcaptain verhinderd? Zorg dan voor een vervanger. Per team wordt niet meer dan 1 afgevaardigde verwacht.

DDDQ-feestavond met prijsuitreiking eerste evenement in de nieuwe Cammeleur

In gezonde wedstijdspanning maken we op vrijdag 5 oktober de winnaars van DDDQ 2018 bekend tijdens de feestavond met prijsuitreiking in de nieuwe Cammeleur; een betoverend feestpaleis met professioneel licht en geluid. Allround coverband en hitmachine The Tour en DJ Tom zorgen voor een onvergetelijke avond vol meezingers. Het dak gaat er gegarandeerd af!

Deuren open : 19:00 uur

Aanvang avond : 20.00 uur

Website The Tour : coverbandthetour.nl

Bestel je kaartjes op tijd

Deelnemende teams kunnen tot en met 16 september kaartjes bestellen via dddq.nl. Voor € 8,-, ontvang je een kaartje met twee consumptiebonnen en gratis garderobe. Log in op dddq.nl en reserveer snel je kaarten voor de prijsuitreiking/feestavond. Vol is vol.  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5007

100-jarig bestaan Heilig Hartschool . Gevarieerde Feestweek belooft een vrolijke boel te worden

FEESTENGeplaatst door internetkrant zo, juni 24, 2018 11:16:58

100-jarig bestaan Heilig Hartschool .

Gevarieerde Feestweek belooft een vrolijke boel te worden

Dongen. Op 1 april 2018, op de eerste Paasdag van dit jaar, bestond de Heilig Hartschool precies 100 jaar en een paar dagen later werd er op het plein al feest gevierd. Er werd gezongen, gedanst en gesport , compleet met een sponsorloop . Toen werd er al beloofd dat er nóg meer feest gevierd ging worden en wel een héle week . Van 25 tot en met 29 juni kan het allemaal niet meer op. Het bruist en het suist en de lol is troef. Actief bezig zijn met z'n allen maar óók een dagje helemaal niks doen. Het droombeeld van elk schoolkind natuurlijk.

Op maandagochtend worden alle kinderen getrakteerd op een ontbijt, want , zegt het feestcomité 'op een lege maag is het natuurlijk niet goed mogelijk om aan deze feestweek te beginnen ' Tevens zal er deze ochtend aandacht zijn voor het vignet ‘Gezonde School’. De Heilig Hartschool heeft dit vignet verdiend op het deelgebied seksuele en relationele ontwikkeling, welke jaarlijks met ‘de Week van de Lentekriebels’ is geborgd in het leerstofaanbod van de school. Deze feestweek zal de lentekriebels ruimte laten maken voor de zomerkriebels en zal er komend jaar worden gewerkt aan het behalen van het deelgebied sport en bewegen. En tijdens deze echte opa en oma middag gaan de kinderen ouderwets op ‘Vossenjacht’, wat betekent dat ze op zoek gaan naar Heilig Hartjes die zich vermomd in de wijk ophouden. Zoeken maar!

Op dinsdag is er de ' Geef je talent de ruimte – dag!' De kinderen hoeven geen lunchpakketje mee te nemen van huis. Er wordt op school gegeten. In de aanloop naar deze dag hebben de kinderen allerlei gekke, leuke, gezellige, leerzame, coole, enge, lekkere, spannende, maar ook ontspannende, maar bovenal creatieve ideeën voor workshops aan onze werkgroep doorgegeven. Deze dag worden een groot gedeelte van de ideeën werkelijkheid. De kinderen zullen deze dag zowel op school, als door het gehele dorp en daarbuiten hun talent de ruimte geven, want zoals jullie weten: ‘Alle talenten tellen!’Woensdag is er een sportieve dag en hoeven de kinderen geen 'echte lessen te volgen' maar mogen wél bewegen en dat gebeurt allemaal op de velden van ATLEDODonderdag moeten de kinderen een beetje vroeg opstaan, maar dat zal wel lukken omdat de bus al gestart klaar staat voor het schoolreisje. De groepen 1,2,3 gaan vandaag met de bus naar speelboerderij 'De Steenuil' in Oirschot en mogen daar lekker spelen . Voor de leerlingen in de groepen 4,5,6,7,8 geldt dat zij met de bus naar Arnhem gaan, waar zij zich zullen onderdompelen in het Nederland van 100 jaar geleden, maar het Openlucht Museum geeft verder ook alle ruimte om even heerlijk te ontspannen, na te kletsen en te genieten van deze feestweek. Op vrijdag zijn niet alleen de kleuters vrij, maar mogen alle kinderen uitslapen, bijkomen, maar vooral nagenieten van een heerlijke honderd jaar Heilig Hart feestweek! Niks-moet-niksen-mag-dag! Dat is een fijn vooruitzicht!

Afbeeldingen en tekstbijdragen : Heilig Hartschool  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4965

Feestgebed als afsluiting van de Ramadan in Dongense Moskee

FEESTENGeplaatst door internetkrant vr, juni 15, 2018 09:35:41

Feestgebed als afsluiting van de Ramadan in Dongense Moskee

(door Lia van Gool)

Vrijdagmorgen, 15 juni. Mijn wekker gaat vandaag al om half 6. Vlug opstaan, de hond uitlaten en dan, met de auto, naar de Dongense Moskee. Daar wordt vandaag de afsluiting van de Ramadan gevierd. En ik mag daarbij zijn, bijzonder! Bijna alle parkeerplaatsen in de buurt zijn al bezet. Overal lopen mannen richting Moskee.


Eenmaal binnen zie ik overal schoenen staan. De gebedsruimte van de Moskee zit helemaal vol. Ook in de kantine en in de gang zitten mannen en er komen nog steeds meer mensen binnen. Het gebed is bezig. Vol aandacht luisteren de aanwezigen naar de Imam. Ik krijg een stoel in een kantoortje en ik volg de activiteiten van een afstand. Ik voel me een beetje een indringer, maar dat ligt aan mijzelf. Iedereen is ontzettend aardig tegen mij. Een aantal bekenden zegt me gedag. Zij kijken wel even vreemd op dat ik in de Moskee aanwezig ben. Veel mannen vragen of ze me kunnen helpen of vragen wat ik kom doen. Eén man geeft mij een seintje als ik foto’s kan maken.

Het gebed is volop bezig. Jong en oud neemt actief deel. Het gebed neemt plaats in mijn hoofd en bijna vanzelfsprekend vouw ik mijn handen en bid mijn eigen gebed. Ik voel de saamhorigheid. Ik word er stil van.

Op een gegeven moment mag ik foto’s maken in de deuropening van de gebedsruimte. De mannen zitten geknield, in opperste concentratie. Dan is het gebed voorbij. Een aantal mannen vormt een soort kring, de rest staat in een rij. Mannen schudden elkaar de hand en zij zeggen iets tegen elkaar. Later hoor ik dat de mannen elkaar begroeten en het beste wensen. Als de mensen de gebedsruimte verlaten, doen zij hun schoenen weer aan. Sommigen vertrekken, anderen gaan naar het ontmoetingsplein buiten. Daar staan twee mannen appelflappen uit de delen. Een traditie, hoor ik. “Al zo lang ik mij kan herinneren, worden aan het eind van de Ramadan, na het feestgebed, appelflappen uitgedeeld.” De Ramadan is niet alleen een tijd van vasten en tot bezinning komen. Het is ook een tijd om te geven aan mensen die het minder hebben dan jijzelf. “Als je kunt, is het de bedoeling dat je 2,5% van het geld dat je extra hebt, weggeeft aan mensen die het niet zo goed hebben.”


Het valt mij op dat er alleen mannen zijn bij dit feestgebed. Ik krijg uitleg. “Traditiegetrouw zijn alleen de mannen aanwezig bij dit feestgebed. Op andere dagen zijn de vrouwen er wel bij. Vandaag niet.”

Het Suikerfeest duurt officieel drie dagen. In Nederland wordt het veelal op één dag gevierd. “In Turkije zijn de mensen ook drie dagen vrij.” Het Suikerfeest is vooral een feest voor familie. “Straks gaan wij eerst bij mijn ouders ontbijten en daarna gaan wij naar mijn schoonouders.” Een ander vertelt gaat ook op familiebezoek. “Een neef van mij, een van de oudsten van de familie, heeft ons uitgenodigd. Jongeren gaan bij ouderen op bezoek tijdens het Suikerfeest. Wij bezoeken de ouderen in onze familie als een teken van respect. Er komt tijdens het Suikerfeest niemand bij mij op bezoek, omdat ik nog te jong ben.”

Tijdens de gesprekken met de mannen, vertel ik dat ik respect voor hun heb, dat zij het vasten tijdens de Ramadan vol kunnen houden, vooral met het warme weer van de afgelopen weken. Iedereen reageert hetzelfde, eigenlijk niemand vindt het bijzonder. “Het is een kwestie van volhouden. Je krijgt er ook kracht van.” Tijdens de Ramadan gaan alle activiteiten gewoon door: er wordt gewerkt, de kinderen gaan gewoon naar school, de Avondvierdaagse wordt meegelopen. Respect!


Omdat er een andere kalender wordt gehanteerd, is de Ramadan-maand niet altijd in dezelfde periode. “Eén keer in de vijftien jaar is de Ramadan in de winterperiode, één keer midden in de zomerperiode. Dat komt door de kalender die gebruikt wordt. De Ramadan ‘verspringt’ in feite elk jaar.” De man die mij dat vertelt, maakte de eerste Ramadan mee in de winterperiode. “Dat was voor mij best gemakkelijk, omdat de zon dan eerder ondergaat. De jongeren die nu voor het eerst de Ramadan meemaken, hebben het een stuk moeilijker.”

Langzamerhand is de bijeenkomst voorbij. Iedereen gaat naar huis om zich klaar te maken voor familiebezoek en voor het vieren van het Suikerfeest, met de familie. Het volgende grote feest is het Offerfeest, in het najaar.

Dank je wel, Hamdi Özcan en alle mannen die aanwezig waren deze ochtend, dat ik aanwezig mocht zijn op deze speciale dag. Voor mij was het heel bijzonder!

  • Reacties(1)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4957

DONGENSE KERMIS 2017

FEESTENGeplaatst door internetkrant za, juli 08, 2017 19:32:48

'De gezelligste kermis van Nederland'

Kermis in Dongen was druk , gezellig en zonder noemenswaardige incidenten.

Het stond weer ruim vier en een halve dag centraal op het Wilhelminaplein: de draaimolen, de bootjesmolen en de buggy-ride, maar ook de autoscooter, lunapark, breakdance, bungee en de polyp. Natuurlijk waren er ook de spel- en behendigheidsattracties en eetkramen. Skeebaal, de winnaar van de Piet Leander prijs niet te vergeten. Het was gezellig en gevarieerd.'De gezelligste kermis van Nederland ' liet iemand zich ontvallen . Vele extra's ook in Dongen . De ballonnenwedstrijd voor de kinderen ,een feestelijke opening ook en niet te vergeten inderdaad nogmaals de uitreiking van de Piet Leander-beker. Jeffrey Heesen en een ( wie ís die man ? ) mystery quest verhoogde de stemming. De vrijdagavond was billijk voor wat betreft de attractieprijzen ,ook de Roelvinkjes streken neer in ons dorp en de kasteleins – vooral in de nabijheid van het kermisterrein, klaagden niet over de klandizie. Een klap of wat op de vuurpijl maakte dinsdagavond net vóór de regen een einde aan het feest .Jan Verdaasdonk was er bij voor de krant en de Dongenaar die er zelf niet kon zijn. Er is ook een bijdrage van Con Loomans. De video's staan hier allemaal Als je ze niet af kan draaien op je mobiel, zijn er wel de links waarop je kunt klikken.

https://youtu.be/rSSf2mie0no
OPENING DONGENSE KERMIS 2017

Ook dit jaar doet deze krant uitgebreid verslag van de Dongense kermis. Het is en blijft een feest voor jong en oud en is traditioneel plezierig. De opening op vrijdagavond was al feestelijk. Tegen bijna geen geld kon iedere kermisliefhebber zo vast een proefritje maken en daarmee gelijk ' verslaafd ' worden op zijn of haar attractie. Jan Verdaasdonk filmde de opening en is deze dagen meer te vinden bij de draaimolens en suikerspinnen

https://youtu.be/yrr18dRLhoU

KERMIS DONGEN 2017 ( Impressie van de zaterdag )

De opening van de kermis in ons dorp is al te bekijken hierboven.Deze krant besteed ook dit jaar veel aandacht aan dit grote gezellige feest voor jong en oud.Hierbij een impressie van zaterdag. Con Loomans filmde jolijt en plezier op het Wilhelminaplein .

https://youtu.be/9S7PTIIkLgE

KERMIS DONGEN 2017 DE CLOWN DESALLES

Alsof de vele attracties nog niet genoeg zijn ,is er elk jaar wel wat extra's te beleven in Dongen op de kermis. De clown Clown Desalles bijvoorbeeld op zaterdagavond ? Oké ! Hij vermaakte oud ,maar vooral jong -Dongen weer ontzettend blij met zijn fratsen . Het was op zich weer een feest. Lachen en brullen of een traan. Bij een clown kun je kiezen. Veel ballonnen in deze aflevering.De film is gemaakt door Jan Verdaasdonk .

https://youtu.be/vKmD6_suXwY


Videostill Jan Verdaasdonk

Winnaar : Skeeball van de familie Akkerman. '
Ouderwetse kegelen in een digitaal jasje
'

Piet Leander Wisseltrofee' voor de 22ste maal uitgereikt

De kermis loopt lekker. Sinds afgelopen vrijdag is het gezellig druk op het Wilhelminaplein. De jury heeft ook dit jaar weer een attractie kunnen aanwijzen die in aanmerking komt voor de Piet Leander Wisseltrofee; een traditie in ons dorp. Dongen werd in 1994 uitgeroepen tot BOVAK-kermisstad van Nederland. Als dank boden de exploitanten in 1995 het houten paard aan dat al jaren trots in de hal van ons gemeentehuis staat. In vervolg hierop is in 1995 de “Piet Leander Wisseltrofee” in het leven geroepen. De Nederlandse Kermisbond en de gemeente Dongen wilden op deze manier de nagedachtenis aan Piet Leander in ere houden. Leander had op de Dongense kermis vele malen een standplaats en leverde met grote inzet en enthousiasme een belangrijke bijdrage aan wat de Dongense kermis nu is.


Dit jaar wordt deze prijs voor de 22e keer uitgereikt. De jury, bestaande uit Els Zom, (bekende sociale Dongense) Harry Sandig (bouwer van kermisminiaturen) en Piet Scheepers (journalist bij BN De Stem), had ieder voor zich een aantal attracties genomineerd. Hierbij is gelet op: service, klantvriendelijkheid, presentatie en netheid rond de attractie.Voor de jury bepalen groot en klein het beeld van de kermis. Eigenlijk zouden alle attracties in aanmerking moeten komen voor deze prijs. Er kan er maar 1 winnen. Verschillende jaren staat de winnaar van dit jaar op onze kermis. Het is de Skeeball van de familie Akkerman. Ouderwetse kegelen in een digitaal jasje.

Voorgaande jaren namen de volgende exploitanten de prijs in ontvangst.

1996 familie A. Bierens van de gebakkraam

1997 familie G. Leander van de Muziek-Expres

1998 familie T. Paashuis van de snoepkraam

1999 familie P. Leander van de Pandora

2000 familie A. Reemer van de autoscooter

2001 gebroeders Bierens van de buggy

2002 firma Vermolen van de pusher

2003 firma Reemer van het Lunapark

2004 mevr. van Rumund van het klokkenspel

2005 firma Geeris van de poffertjeskraam

2006 firma Tarici van de eendensport

2007 firma A. Ordelman van de Extreme

2008 firma A. Verwijk van de bussensport

2009 firma G. Eeringa van de bootjesmolen

2010 firma van der Beek-Dauphin van de Around the World 60

2011 firma van de Molengraft van de Movie Shuttle

2012 firma Stroucken van de suikerspin-popcorn

2013 firma Verwijk van de polyp

2014 firma Dörenberg van de fotoschietsalon

2015 firma Cameron van het lunapark

2016 firma Stroucken

2017 Skeeball van de familie Akkerman

Traditionele ontvangst kermisexploitanten in Dun Hamse Bok in Dongen

Door Piet Scheepers

Dongen. Donderdagavond, de avond voordat Dongen de kermis met een ballonnenwedstrijd opent voor het publiek, worden middels een informele bijeenkomst de kermisexploitanten welkom geheten door het college van B&W. Traditiegetrouw gebeurt dat al jaren in Gasterij D’n Hamse Bok, schuin tegenover het gemeentehuis. Doordat in Dongen op donderdagavond de gemeenteraadsvergadering op de agenda staat, moest het college verstek laten gaan. De reden was heel simpel: deze avond zou de gemeenteraad moeten gaan beslissen over een eventuele verhuizing van de plaatselijke voetbalvereniging Dongen uit het centrum van het dorp naar het buitengebied. Drie opties waren aangedragen en de leden van de voetbalclub kozen voor de optie in De Beljaart, een spiksplinternieuwe woonwijk aan de rand van Dongen. Een hectisch gebeuren, dat onder de bewoners van De Beljaart veel los heeft gemaakt. Vandaar dat financieel verantwoordelijke en kermiswethouder Ad van Beek, sportwethouder Piet Panis en de voorzitter van de raad, burgemeester Marina Starmans, niet op deze welkomsborrel aanwezig konden zijn. Collega-wethouder Bea van Beers ontvluchtte even deze vergadering om namens het college de exploitanten toe te spreken. Ook was Bovak-voorzitter Atze Lubach-Koers aanwezig.

De opening was voor Atze Lubach-Koers. In een luchtig toespraak heette hij iedereen van harte welkom. ,,Ik sta hier op dit podium. Niet om een liedje te zingen. Daar zitten jullie niet op te wachten. Goed dat jullie Dongen weer aandoen. Een typisch familiekermis, waar verschillende van jullie al vele jaren een vaste standplaats hebben. Ik wens jullie een prima kermis en geef nu het woord aan de wethouder.”

Bea van Beers verontschuldigde haar collega’s en zei dat ze even deze belangrijke vergadering was ontvlucht. Zij kaartte aan dat de exploitanten vorig jaar afscheid hadden genomen van het aanspreekpunt op het gemeentehuis, Con Verdaasdonk. ,,Drieënveertig jaar was hij het aanspreekpunt. En al die tijd heeft hij met jullie goed kunnen onderhandelen, als er onderhandelt moest worden. En altijd werd hier op een prettige manier uitgekomen Jullie hebben dat vorig jaar ook duidelijk kenbaar gemaakt op het afscheid van Con.” Toen even de regie op het Dongense gemeentehuis kwijt was, (wie gaat wat doen, maar wie is nu de opvolger van Con Verdaasdonk) hebben een viertal kermisexploitanten, die al vele jaren Dongen aandoen, het voortouw genomen. ,,Jacky Leander, Tonny Reemer, Ad Bierens en Michel Brunselaar door jullie inzet is de kermis dit jaar weer goed op zijn pootjes terecht gekomen. Bedankt daarvoor!” Vanuit de gemeente Dongen neemt vanaf heden Annelies Schinkels, medewerker kabinetszaken, de zaken van Con Verdaasdonk over. ,,Ik ga het net als Con doen. Ik heb ook eerlijk gezegd geen idee hoe anders. Dus alles blijft alles gewoon hetzelfde.”
  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4712

Ballonnenwedstrijd kermis 2016 bracht minstens 5 winnaars op.

FEESTENGeplaatst door internetkrant za, juli 08, 2017 16:41:01

Ballonnenwedstrijd kermis 2016 bracht minstens 5 winnaars op.

Dongen, 8 juli 2017. Het was niet helemaal duidelijk wie de prijswinnaars waren. Oftewel waar en hoever kwamen de ballonnen vanaf Dongen in Oostelijke richting het vorige jaar. De organisatie die altijd in handen van ' kermismeester ' Con Verdaasdonk was, was was nu overgelaten aan de kermisexploitanten. Of het dan aan communicatie ligt of aan beginnersfoutjes is niet echt belangrijk. Kinderen trekken zich daar minder van aan. Zij vieren gratis en dat een hele dag kermis en dat is toch belangrijker. Er zijn er meer , maar wij feliciteren Senn ( die zondag z'n prijs krijgt , Anastasia , Sage, Quinty en Luuk.


Een vinder deed zelfs een briefje bij het retourkaartje  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4711

Ook bij deze leerlingen van het Cambreur College mag de vlag uit.......

FEESTENGeplaatst door internetkrant za, juli 01, 2017 11:15:46


Geslaagden tweede tijdvak

Ook bij deze leerlingen van het Cambreur College mag de vlag uit.
Het is hun het tweede tijdvak gelukkig wel gelukt om het felbegeerde papiertje te behalen.


P R O F I C I A T !!

vmbo basis:
Annemée Akkermans
Azize Karadeniz
Seyhan Kaya
Türkay Önal
Kirsten Raaijmakers
Gülsüm Türkyilmaz

vmbo kader:
Ayten Basan
Esmee Boor
Bianca Both
Linde in ’t Groen
Darko Huijbregts
Neslihan Özdemir
Pasa Sahan

mavo
Lex van Beek
Frank Claassen
Indy de Cort
Iris Hoekstra
Nienke Siemons
Justus Verharen

havo
Egor Donelevskij
Melissa Doremalen
Kevser Kanbur
Gwen Oomes
Noah Wijnings

vwo
Dana Bezemer
Poshya Said
Rob Siemons

tweetalig vwo

Emma Nuchelmans  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4700

VIVE LA FRANCE BIJ DORPSFEEST KLEIN DONGEN -VAART 2017

FEESTENGeplaatst door internetkrant zo, juni 11, 2017 16:58:23

VIVE LA FRANCE BIJ DORPSFEEST KLEIN DONGEN -VAART 2017

Je moet als filmer maar pech hebben. Door technische oorzaak zijn heel wat opnamen van zaterdag niet meer te gebruiken. Jammer . Dan maar een langer verhaal. Om precies half twee zaterdagmiddag riep Burgemeester Marina Starmans de deelnemende kinderen op om in het Frans vanaf drie af te tellen waarna het Kinder Spelspektakel- feest losbarstte . Tevoren had de burgemeester , die zelf in Dongen -Vaart woont, de organisatie van het 21ste dorpsfeest al geprezen om de ook dit jaar perfectie organisatie. De zon scheen en was zo warm dat er extra drinkpauzes moeten worden ingelast om de dorstige keeltjes te smeren . Zaterdagavond was er de ook al traditionele feestavond met veel muziek en waarbij het spelelement niet ontbrak . Zondag was er weer de overheerlijke brunch , die werd verzorgt door een overbekende keurslager uit s Gravenmoer en traden zo'n 18 teams aan om de eeuwige roem te bemachtigen door het winnen van zoveel mogelijk punten bij de spelletjes . Dit jaar waren de kleuren overwegend van de Franse vlag .Het thema was dan ook 'Vive la France ' .

https://youtu.be/v-ANISXvW5E  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4676