DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

Goed bezochte 10e show Oldtimer Club Dongen

VERENIGINGSNIEUWSGeplaatst door internetkrant ma, mei 13, 2019 13:26:03

Goed bezochte 10e show Oldtimer Club Dongen

Voor de tiende keer organiseerde Oldtimer Club Dongen op de weilanden in Oosteind een show van oldtimer voertuigen en motoren. Zoals ieder jaar kreeg ook dit jaar weer een bekend tractormerk speciale belangstelling. Duidelijk vielen de geel groene kleuren van het merk John Deere op. Zondagmorgen werd tegen de klok van elf uur vanwege het jubileum de vlag van de organisatie gehesen door de jeugdige Robijn Siemons. ,,Want we moeten naar verjonging toe,” merkte bestuurslid Frans van Ham op. Even hiervoor zette het hoofdbestuur van de Historische Machine Club de Dongense organisatie in het zonnetje en feliciteerde hun met dit 10-jarig jubileum.

Foto en tekst : Piet Scheepers

Vrijdagavond waren de eerste trouwe bezoekers al aangekomen om op het ingerichte overnachtingsterrein een plaats te zoeken. Het waren niet alleen hedendaagse caravans, vooral de prachtige oldtimer woonwagens vielen op. Zij werden voortgetrokken door evenzo interessante oldtimer tractoren.

Ruim 230 deelnemers hadden zich aangemeld. ,,Het zijn veelal leden van oldtimerclubs die, net als wij, deze festivals af gaan, “ vertelt Eric Siemons namens de organisatie. Vanwege het twee lustrum waren er dit jaar verschillende aantrekkelijke attracties aangetrokken. Een mecano hobbyist had voor deze gelegenheid een gedeelte van zijn landbouwmachines tentoongesteld. In de tent was een mini spoorbaan uitgezet en op een kleine zandvlakte toonden enkele fanatieke hobbyisten hoe zij radiografisch de mini-tractoren met hun landbouwmachines de zandbak lieten omploegen en glad trokken, zoals hun grote broers dat ook op de uitgestrekte akkers doen.

De kofferbakverkoop of ruilbeurs trok ook veel kijkers. Maar er waren ook bezoekers die tussen al deze oude spullen iets van hun gading hadden gevonden. ,,Ik heb hier een pakkingsnijder gevonden waar ik al jaren naar op zoek ben. Heb dit setje voor een leuk prijsje op de kop kunnen tikken,” lacht een tevreden nieuwe eigenaar. Tegen het sluiten van de show mogen en kunnen liefhebbers hun oldtimer nog een keer aan het publiek tonen, tijdens het afsluitende defilé. Volgend jaar wacht weer een nieuwe editie van dit Oldtimer weekeinde in Dongen.  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5155

Bokse Bikersz D opbrengst naar twee Goede Doelen

VERENIGINGSNIEUWSGeplaatst door internetkrant wo, april 03, 2019 17:48:22

Bokse Bikersz D opbrengst naar twee Goede Doelen

Traditiegetrouw organiseert motor- en toerclub De Bokse Bikersz tijdens de Dongense jaarmarkt een toertocht door de regio. Dit jaar is dat voor de negende keer op zondag 14 april en zoals ieder jaar gaat de opbrengst naar een goed doel. Vorig jaar werd twee keer 1500 euro geschonken, dit jaar hoopt de organisatie twee instanties blij te maken. De Dongense Isa Smit gaat via stichting Edukans een onderwijsproject voor kinderen in het Afrikaans Malawi verzorgen. Het tweede doel is de Motorcycle Repair Goirle, waar mensen met een beperking sleutelen onder professionele begeleiding aan motoren. Motoren is deze dag de rode draad op de Bikersz D, want naast de gewone loterij staat er nog een bijzondere loterij op het programma. Deze week is gestart met de verkoop van 250 loten die per stuk 10 euro kosten. De hoofdprijs is een motor, een café-racer die door de sleutelclub STPEE is gemaakt en tegen kostprijs beschikbaar is gesteld. Er moeten wel minimaal 200 loten verkocht worden om deze loterij doorgang te laten vinden. ,,Dit moet lukken. En als dat zo is dan schenken wij nog eens 500 euro extra aan de goede doelen,” vertelt woordvoerder Henk Tuytelaars, namens de Bokse Bikersz.
Vorig jaar telde de toertocht 150 deelnemers. Al deze deelnemers zijn weer benaderd. Tussen tien uur en half elf kan er nog ingeschreven worden bij Den Hamse Bok en wordt de motormarkt geopend. De Hoge Ham, vanaf het gemeentehuis tot aan Jansen&Jansen, is afgesloten voor al het verkeer. Evenals als deze dag het gehele centrum van Dongen. Naast diverse kraampjes in het teken van motoren, staan er drie buitenoptredens van livebands op het programma. De dag wordt vanaf 18.30 uur voortgezet in café Den Hamse Bok met de band The 16A . Op het buitenpodium staan ’s middags optredens gepland van: Kroeta en de Gaskachels, Deep White en NUTS. Entree gratis.

http://www.boksebikerszd.nl  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5140

Zaterdag 2 Februari vanaf 20.11uur grootse kroegentocht Peejesongs Clubtour 2019

VERENIGINGSNIEUWSGeplaatst door internetkrant ma, januari 21, 2019 18:11:40
Zaterdag 2 Februari vanaf 20.11uur grootse kroegentocht
Peejesongs Clubtour 2019


Ook dit jaar zijn de 5 finalisten van het Grand Gala du Pee en hun begeleidingsorkesten De Tostiband en De Uitslaopers weer afgereisd naar de opname-studio in Kaaiendonk om hun muzikale en vocale kwaliteiten vast te leggen voor alle Peejelaandse carnavalsvierders. Deze Dongense hits zijn vanaf dit jaar niet meer te koop op een (ietwat ouwerwetse) CD, maar vanaf 2 februari gratis te downloaden op een speciale website (inclusief bijbehorende videoclip). De website van de groep gaat het digitale muzikale archief vormen van alle Peejelaandse hits van vroeger en nu. Ondanks de afwezigheid van een echte CD komt er natuurlijk wel een moment waarop de liedjes worden gepresenteerd. De Uitslaopers & Friends, CV Present, P.P.E.M, Astmarkwatsis & De Bøxskusz nodigen alle Peejelaandse carnavalsvierders van harte uit deel te nemen aan de grootste kroegentocht in aanloop naar carnaval, de Peejesongs Clubtour 2019.Op zaterdag 2 februari om 20.11uur wordt er verzameld in Park Vredeoord, alwaar de website officieel de lucht in zal gaan onder begeleiding van het nodige akoestische gezang. Daarna maken we een gezamenlijke tour langs een aantal kroegen om daar te genieten van de optredens van de 5 finalisten. Zo wordt het gehele Peejerijk op de hoogte gebracht van de geboorte van een nieuw digitaal historisch document. Natuurlijk is er voor de deelnemers ook wat te verdienen, want in iedere kroeg is een stempel te verkrijgen en onder de volle stempelkaarten worden grootse prijzen verloot. Ook zullen de nodige Peejelaandse toppers in het zonnetje worden gezet en valt er wellicht nog een Bingo-prijsje te scoren. De exacte route is nog even geheim, maar houd de sociale media-kanalen van winnaars De Uitslaopers & Friends in de gaten voor het precieze verloop en de nodige sfeerbeelden. (Facebook: Blaosband De Uitslaopers / Instagram: @uitslaopers). Meld je via Facebook aan voor dit evenement en/of zorg dat je op tijd in Park Vredeoord bent, want hier mag je echt geen seconde van missen!

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5088

Kleindieren - vereniging “Nooit te Goed” houdt op 14 en 15 december weer haar jaarlijkse tentoonstelling in dorpshuis de Geubel

VERENIGINGSNIEUWSGeplaatst door internetkrant wo, december 05, 2018 22:19:40

Kleindieren - vereniging “Nooit te Goed” houdt op 14 en 15 december weer haar jaarlijkse tentoonstelling in dorpshuis de Geubel


In de grote zaal van het dorpshuis staan weer veel tentoonstelling kooien opgesteldmet diverse diersoorten van verschillend pluimage. Leden van de vereniging “Nooit te Goed” showen hier met enige trots hun mooie dieren. Het hele jaar door zijn ze met deze mooie hobby, kweek en verzorging van de jonge dieren, bezig geweest. Door deze goede verzorging zijn ze uitgegroeid, en nu op hun mooist. De veren en beharing zijn in optimale conditie. De verschillende kleuren en kleur- patronen zijn zoals ze dat graag zien. Weken voor de show is er geselecteerd welke dieren aan de eisen van de standaard voldoen. Deze standaard omschrijft van elk ras of soort de kenmerken waaraan moet worden voldaan. Door erkende keurmeesters is daar tijdens de keurdag een beoordeling aan gegeven. Het dier met de beste beoordeling wordt kampioen in zijn ras of algeheel kampioen van alle tentoongestelde dieren. De eigenaar van deze kampioen ontvangt hiervoor een ereprijs.Opening door Burgemeester Starmans

Deze ereprijzen kunnen dit jaar worden uitgereikt door Burgemeester Starmans die op vrijdag avond 14 december om 20.00 uur de officiële opening zal verrichten. Ook zal de Burgemeester worden gevraagd een ruk te geven aan het rad van Fortuin wat in ’s Gravenmoer reeds 60 jaar een geliefd en gezellig gebeuren is en waar mooie prijzen bij zijn te winnen. Hopelijk zullen ook dit jaar weer veel mensen voor het rad naar de Geubel komen.


De vereniging viert dit jaar haar 60 jarig bestaan.


Het houden van dieren in verenigingsverband is een verrijking voor de liefhebberij. Leden wisselen ervaringen over het fokken van de dieren met elkaar uit. Ook bieden ze elkaar hulp met het verzorgen van de dieren bij ziekte of vakantie. Dieren worden tijdens bijeenkomsten besproken en er worden hok bezoeken georganiseerd. Jammer daarom is dat aanwas van nieuwe leden beperkt is. Oudere leden stoppen om verschillende redenen. Toch blijft het enthousiasme van de huidige leden groot en willen ze hun mooie hobby graag uitdragen. De jaarlijkse tentoonstelling is daarvoor een geschikt moment. Dit jaar dus 60 jaar “Nooit te Goed” ’s Gravenmoer en omstreken.

Openingstijden. Vrijdag 14 december 11.00 uur – 22.00 uur (officiële opening 20.00 uur Burgemeester Starmans)

Zaterdag 15 december 10.00 uur – 21.00 uur.

Toegang gratis.

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5063

Belangrijke bestuurlijke vacatures bij vvDongen

VERENIGINGSNIEUWSGeplaatst door internetkrant vr, oktober 19, 2018 17:45:33
Ton Jansens erelid VV Dongen

Tijdens de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van VV Dongen is Ton Jansens benoemd tot erelid van de vereniging. Bestuurslid Technische Zaken Ton is al 52 jaar lid van de vereniging en was in zijn jonge jaren actief als keeper. Na zijn actieve carrière werd hij jeugdleider en toen hij in oktober 1998 gevraagd werd tot het bestuur toe te treden nam hij de portefeuille Technische Zaken op zich.

Ton Jansens benoemd tot erelid van de vereniging

Sinds die tijd groeide VV Dongen van 700 naar bijna 1000 leden nu en maakte het op sportief gebied grote sprongen met als historisch hoogtepunt het kampioenschap van de Hoofdklasse en het binnenhalen van de landelijke KNVB beker voor Amateurs in 2010. In 2015 werd het kampioenschap in de hoofdklasse behaald en promoveerde Dongen naar de Derde Divisie. Lokale certificering Jeugdopleiding Ook binnen de jeugdafdeling zijn de sporen van een uitstekend technisch beleid, onder aanvoering van Ton Jansens, te zien. De JO19, JO17 en JO15 spelen op divisie-niveau, de andere selectie-elftallen op hoofdklasseniveau en binnenkort wordt de club zo goed als zeker door de KNVB gecertificeerd als Lokale Jeugdopleiding.

Angela Jansens werd op de ledenvergadering benoemd tot Lid van Verdienste

Angela Jansens
Maar liefst 20 jaar is Ton Jansens bestuurslid geweest maar hij sluit deze periode nu af. Hij treedt af als bestuurslid maar heeft aangegeven zijn taken uit te blijven voeren tot een goede opvolger is gevonden (tot uiterlijk 1 juni 2019). Voorzitter kondigt vertrek aan. Ook voorzitter Angela Jansens heeft haar vertrek aangekondigd. Na negen jaar in het bestuur te hebben gezeten ( 3 jaar als secretaris en de laatste 6 jaar als voorzitter), gaat Angela het rustiger aan doen. Haar termijn als voorzitter is verlengd tot uiterlijk 1 juni 2019 omdat er nog geen opvolger is gevonden. Angela Jansens werd op de ledenvergadering benoemd tot Lid van Verdienste van VV Dongen.


Vacatures
Naast bovengenoemde bestuursleden treed Jeroen Zijlmans af als portefeuillehouder Sponsorzaken. Drukke werkzaamheden in verband met zijn eigen bedrijf zijn voor hem aanleiding afscheid te nemen. Ook zijn functie als bestuurslid is vooralsnog niet opnieuw ingevuld. Er zijn dus nogal wat vacatures binnen het hoofdbestuur van VV Dongen. Om die reden is een werkgroep in het leven geroepen onder de naam Dongen Vooruit, die de komende maanden aan de slag gaat om volwaardige opvolgers te vinden.

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5036

De Stormvogels openen nieuwe scoutingseizoen met eigen festival

VERENIGINGSNIEUWSGeplaatst door internetkrant vr, september 07, 2018 22:52:52

De Stormvogels openen nieuwe scoutingseizoen met eigen festival


Hoewel het scoutingseizoen eigenlijk op 1 september al is gestart wordt bij Scouting De Stormvogels de tweede draaidag van het seizoen altijd gebruikt voor de jaarlijkse Stormvogeldag; een spectaculaire officiële opening van het nieuwe scoutingseizoen. Dit jaar wordt het helemaal een feestje op 15 september met een heus festival.

Tijdens het Stormvogelfestival kunnen de leden genieten van optreden van twee Dongense zangers te weten René Broeders en Zanger Davy. Geen onbekenden in het Dongense muziekcircuit! Verder is goochelaar Stan aanwezig en is er een waarzegster!

Twee DJ’s zorgen voor lekkere muziek tussen de optredens. Ook kunnen de leden aanschuiven in de creatieve hoeken en zijn er allerlei lekkere hapjes waar ze van kunnen smullen. Alle leden hebben vorige draaidag hun entreeticket uitgereikt gekregen zodat zij op 15 september heerlijk kunnen genieten van hun eigen Stormvogelfestival.


Lijkt het jou ook leuk om vrijwilliger te worden bij Scouting De Stormvogels? Dan zijn wij heel blij met jou! Vanaf 16 jaar ben je welkom, maar ook twintigers, dertigers, veertigers en zelfs daarboven mogen bij ons vrijwilliger worden. Ons team bestaat namelijk ook uit vrijwilligers in alle leeftijden. Je hoeft niet perse scoutingvaardigheden te hebben. Bij ons staat plezier voor de leden voorop.

Stuur ons een mailtje op mailto:info@scoutingdestormvogels.nl of een berichtje via onze facebookpagina om vrijblijvend een keer te komen kijken of Scouting De Stormvogels iets voor jou is. Onze scouts hopen in ieder geval dat jij er de volgende Stormvogeldag ook bij bent.

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5010

Popkoor Spirit stelt aan je voor….Nieuwe dirigente zorgt voor nieuwe energie

VERENIGINGSNIEUWSGeplaatst door internetkrant do, augustus 30, 2018 08:10:09

Popkoor Spirit stelt aan je voor….

Nieuwe dirigente zorgt voor nieuwe energie

Vanaf april 2018 is Maaike Hermans dirigent, vocal coach en repetitor bij popkoor Spirit. ‘Een vrolijke, nieuwe uitdaging’, zoals ze dat zelf ervaart.Maaike begon als 4-jarig meisje al muziek te maken en te zingen en is daarna nooit meer gestopt. Via de blokfluit en klarinet kwam ze bij de saxofoon uit. Daarna kwam daar ook piano en gitaar bij. Alle genres zijn haar lief. Van klassiek tot jazz, van singer-songwriter tot rock. Ze heeft zich in de loop der jaren overal in verdiept.Op 18-jarige leeftijd tourde ze al door Europa als zangeres van haar toenmalige rockband. Ze gooide hoge ogen op festivals, waaronder in de tent op Pinkpop. Hoogtepunt in die tijd was het rondreizend Jimi Hendrix-festival.Twee jaar later begon Maaike met haar studie klassiek saxofoon aan het conservatorium. Gedurende die periode bleef ze wel zingen in verschillende bands. Rock, funk, jazz, een keuze wilde ze niet maken.Door fysieke klachten moest ze stoppen met saxofoon en piano, en heeft ze zich volledig toegelegd op de zang. Ze werkte in 2003 samen met George Kooymans (Golden Earring). De bedoeling was om met hem een album op te nemen, maar dat kwam een aantal jaren later pas. In eigen beheer.

Op dit moment is ze bezig met schrijven van nieuw werk voor haar volgende album en ze is ook bezig met het schrijven van een Nederlandstalige gedichtenbundel.De laatste jaren is Maaike zich steeds meer toe gaan leggen op lesgeven, coachen, dirigeren en repetitor zijn. Zo was ze de vocal coach bij de musical Jane Eyre bij Spot!-theater en was ze interim dirigent bij koor le Noci in Hapert. Om ervaring op te doen in musicals op het podium deed ze mee met de musical Moordhoek waar ze hoge ogen gooide met haar solo als Philomena Kessels. Verder is ze begonnen aan een studie aan het Complete Vocal Institute in Kopenhagen om zich binnenkort authorized teacher te kunnen noemen in de zangtechniek. Ook heeft ze verschillende seminars gevolgd en verzorgt ze samen met, toonaangevend docent op dit gebied Ingrid Voermans, studiedagen in deze zangtechniek.Popkoor Spirit is uiteraard heel blij met Maaike. Wilt u haar live bezig zien? Dat kan tijdens het festival KOM in Oosterhout op zaterdag 29 september om 13.45 uur op het Jumbopodium.

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4996