DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

Zaterdag 2 Februari vanaf 20.11uur grootse kroegentocht Peejesongs Clubtour 2019

VERENIGINGSNIEUWSGeplaatst door internetkrant ma, januari 21, 2019 18:11:40
Zaterdag 2 Februari vanaf 20.11uur grootse kroegentocht
Peejesongs Clubtour 2019


Ook dit jaar zijn de 5 finalisten van het Grand Gala du Pee en hun begeleidingsorkesten De Tostiband en De Uitslaopers weer afgereisd naar de opname-studio in Kaaiendonk om hun muzikale en vocale kwaliteiten vast te leggen voor alle Peejelaandse carnavalsvierders. Deze Dongense hits zijn vanaf dit jaar niet meer te koop op een (ietwat ouwerwetse) CD, maar vanaf 2 februari gratis te downloaden op een speciale website (inclusief bijbehorende videoclip). De website van de groep gaat het digitale muzikale archief vormen van alle Peejelaandse hits van vroeger en nu. Ondanks de afwezigheid van een echte CD komt er natuurlijk wel een moment waarop de liedjes worden gepresenteerd. De Uitslaopers & Friends, CV Present, P.P.E.M, Astmarkwatsis & De Bøxskusz nodigen alle Peejelaandse carnavalsvierders van harte uit deel te nemen aan de grootste kroegentocht in aanloop naar carnaval, de Peejesongs Clubtour 2019.Op zaterdag 2 februari om 20.11uur wordt er verzameld in Park Vredeoord, alwaar de website officieel de lucht in zal gaan onder begeleiding van het nodige akoestische gezang. Daarna maken we een gezamenlijke tour langs een aantal kroegen om daar te genieten van de optredens van de 5 finalisten. Zo wordt het gehele Peejerijk op de hoogte gebracht van de geboorte van een nieuw digitaal historisch document. Natuurlijk is er voor de deelnemers ook wat te verdienen, want in iedere kroeg is een stempel te verkrijgen en onder de volle stempelkaarten worden grootse prijzen verloot. Ook zullen de nodige Peejelaandse toppers in het zonnetje worden gezet en valt er wellicht nog een Bingo-prijsje te scoren. De exacte route is nog even geheim, maar houd de sociale media-kanalen van winnaars De Uitslaopers & Friends in de gaten voor het precieze verloop en de nodige sfeerbeelden. (Facebook: Blaosband De Uitslaopers / Instagram: @uitslaopers). Meld je via Facebook aan voor dit evenement en/of zorg dat je op tijd in Park Vredeoord bent, want hier mag je echt geen seconde van missen!

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5088

Kleindieren - vereniging “Nooit te Goed” houdt op 14 en 15 december weer haar jaarlijkse tentoonstelling in dorpshuis de Geubel

VERENIGINGSNIEUWSGeplaatst door internetkrant wo, december 05, 2018 22:19:40

Kleindieren - vereniging “Nooit te Goed” houdt op 14 en 15 december weer haar jaarlijkse tentoonstelling in dorpshuis de Geubel


In de grote zaal van het dorpshuis staan weer veel tentoonstelling kooien opgesteldmet diverse diersoorten van verschillend pluimage. Leden van de vereniging “Nooit te Goed” showen hier met enige trots hun mooie dieren. Het hele jaar door zijn ze met deze mooie hobby, kweek en verzorging van de jonge dieren, bezig geweest. Door deze goede verzorging zijn ze uitgegroeid, en nu op hun mooist. De veren en beharing zijn in optimale conditie. De verschillende kleuren en kleur- patronen zijn zoals ze dat graag zien. Weken voor de show is er geselecteerd welke dieren aan de eisen van de standaard voldoen. Deze standaard omschrijft van elk ras of soort de kenmerken waaraan moet worden voldaan. Door erkende keurmeesters is daar tijdens de keurdag een beoordeling aan gegeven. Het dier met de beste beoordeling wordt kampioen in zijn ras of algeheel kampioen van alle tentoongestelde dieren. De eigenaar van deze kampioen ontvangt hiervoor een ereprijs.Opening door Burgemeester Starmans

Deze ereprijzen kunnen dit jaar worden uitgereikt door Burgemeester Starmans die op vrijdag avond 14 december om 20.00 uur de officiële opening zal verrichten. Ook zal de Burgemeester worden gevraagd een ruk te geven aan het rad van Fortuin wat in ’s Gravenmoer reeds 60 jaar een geliefd en gezellig gebeuren is en waar mooie prijzen bij zijn te winnen. Hopelijk zullen ook dit jaar weer veel mensen voor het rad naar de Geubel komen.


De vereniging viert dit jaar haar 60 jarig bestaan.


Het houden van dieren in verenigingsverband is een verrijking voor de liefhebberij. Leden wisselen ervaringen over het fokken van de dieren met elkaar uit. Ook bieden ze elkaar hulp met het verzorgen van de dieren bij ziekte of vakantie. Dieren worden tijdens bijeenkomsten besproken en er worden hok bezoeken georganiseerd. Jammer daarom is dat aanwas van nieuwe leden beperkt is. Oudere leden stoppen om verschillende redenen. Toch blijft het enthousiasme van de huidige leden groot en willen ze hun mooie hobby graag uitdragen. De jaarlijkse tentoonstelling is daarvoor een geschikt moment. Dit jaar dus 60 jaar “Nooit te Goed” ’s Gravenmoer en omstreken.

Openingstijden. Vrijdag 14 december 11.00 uur – 22.00 uur (officiële opening 20.00 uur Burgemeester Starmans)

Zaterdag 15 december 10.00 uur – 21.00 uur.

Toegang gratis.

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5063

Belangrijke bestuurlijke vacatures bij vvDongen

VERENIGINGSNIEUWSGeplaatst door internetkrant vr, oktober 19, 2018 17:45:33
Ton Jansens erelid VV Dongen

Tijdens de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van VV Dongen is Ton Jansens benoemd tot erelid van de vereniging. Bestuurslid Technische Zaken Ton is al 52 jaar lid van de vereniging en was in zijn jonge jaren actief als keeper. Na zijn actieve carrière werd hij jeugdleider en toen hij in oktober 1998 gevraagd werd tot het bestuur toe te treden nam hij de portefeuille Technische Zaken op zich.

Ton Jansens benoemd tot erelid van de vereniging

Sinds die tijd groeide VV Dongen van 700 naar bijna 1000 leden nu en maakte het op sportief gebied grote sprongen met als historisch hoogtepunt het kampioenschap van de Hoofdklasse en het binnenhalen van de landelijke KNVB beker voor Amateurs in 2010. In 2015 werd het kampioenschap in de hoofdklasse behaald en promoveerde Dongen naar de Derde Divisie. Lokale certificering Jeugdopleiding Ook binnen de jeugdafdeling zijn de sporen van een uitstekend technisch beleid, onder aanvoering van Ton Jansens, te zien. De JO19, JO17 en JO15 spelen op divisie-niveau, de andere selectie-elftallen op hoofdklasseniveau en binnenkort wordt de club zo goed als zeker door de KNVB gecertificeerd als Lokale Jeugdopleiding.

Angela Jansens werd op de ledenvergadering benoemd tot Lid van Verdienste

Angela Jansens
Maar liefst 20 jaar is Ton Jansens bestuurslid geweest maar hij sluit deze periode nu af. Hij treedt af als bestuurslid maar heeft aangegeven zijn taken uit te blijven voeren tot een goede opvolger is gevonden (tot uiterlijk 1 juni 2019). Voorzitter kondigt vertrek aan. Ook voorzitter Angela Jansens heeft haar vertrek aangekondigd. Na negen jaar in het bestuur te hebben gezeten ( 3 jaar als secretaris en de laatste 6 jaar als voorzitter), gaat Angela het rustiger aan doen. Haar termijn als voorzitter is verlengd tot uiterlijk 1 juni 2019 omdat er nog geen opvolger is gevonden. Angela Jansens werd op de ledenvergadering benoemd tot Lid van Verdienste van VV Dongen.


Vacatures
Naast bovengenoemde bestuursleden treed Jeroen Zijlmans af als portefeuillehouder Sponsorzaken. Drukke werkzaamheden in verband met zijn eigen bedrijf zijn voor hem aanleiding afscheid te nemen. Ook zijn functie als bestuurslid is vooralsnog niet opnieuw ingevuld. Er zijn dus nogal wat vacatures binnen het hoofdbestuur van VV Dongen. Om die reden is een werkgroep in het leven geroepen onder de naam Dongen Vooruit, die de komende maanden aan de slag gaat om volwaardige opvolgers te vinden.

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5036

De Stormvogels openen nieuwe scoutingseizoen met eigen festival

VERENIGINGSNIEUWSGeplaatst door internetkrant vr, september 07, 2018 22:52:52

De Stormvogels openen nieuwe scoutingseizoen met eigen festival


Hoewel het scoutingseizoen eigenlijk op 1 september al is gestart wordt bij Scouting De Stormvogels de tweede draaidag van het seizoen altijd gebruikt voor de jaarlijkse Stormvogeldag; een spectaculaire officiële opening van het nieuwe scoutingseizoen. Dit jaar wordt het helemaal een feestje op 15 september met een heus festival.

Tijdens het Stormvogelfestival kunnen de leden genieten van optreden van twee Dongense zangers te weten René Broeders en Zanger Davy. Geen onbekenden in het Dongense muziekcircuit! Verder is goochelaar Stan aanwezig en is er een waarzegster!

Twee DJ’s zorgen voor lekkere muziek tussen de optredens. Ook kunnen de leden aanschuiven in de creatieve hoeken en zijn er allerlei lekkere hapjes waar ze van kunnen smullen. Alle leden hebben vorige draaidag hun entreeticket uitgereikt gekregen zodat zij op 15 september heerlijk kunnen genieten van hun eigen Stormvogelfestival.


Lijkt het jou ook leuk om vrijwilliger te worden bij Scouting De Stormvogels? Dan zijn wij heel blij met jou! Vanaf 16 jaar ben je welkom, maar ook twintigers, dertigers, veertigers en zelfs daarboven mogen bij ons vrijwilliger worden. Ons team bestaat namelijk ook uit vrijwilligers in alle leeftijden. Je hoeft niet perse scoutingvaardigheden te hebben. Bij ons staat plezier voor de leden voorop.

Stuur ons een mailtje op mailto:info@scoutingdestormvogels.nl of een berichtje via onze facebookpagina om vrijblijvend een keer te komen kijken of Scouting De Stormvogels iets voor jou is. Onze scouts hopen in ieder geval dat jij er de volgende Stormvogeldag ook bij bent.

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5010

Popkoor Spirit stelt aan je voor….Nieuwe dirigente zorgt voor nieuwe energie

VERENIGINGSNIEUWSGeplaatst door internetkrant do, augustus 30, 2018 08:10:09

Popkoor Spirit stelt aan je voor….

Nieuwe dirigente zorgt voor nieuwe energie

Vanaf april 2018 is Maaike Hermans dirigent, vocal coach en repetitor bij popkoor Spirit. ‘Een vrolijke, nieuwe uitdaging’, zoals ze dat zelf ervaart.Maaike begon als 4-jarig meisje al muziek te maken en te zingen en is daarna nooit meer gestopt. Via de blokfluit en klarinet kwam ze bij de saxofoon uit. Daarna kwam daar ook piano en gitaar bij. Alle genres zijn haar lief. Van klassiek tot jazz, van singer-songwriter tot rock. Ze heeft zich in de loop der jaren overal in verdiept.Op 18-jarige leeftijd tourde ze al door Europa als zangeres van haar toenmalige rockband. Ze gooide hoge ogen op festivals, waaronder in de tent op Pinkpop. Hoogtepunt in die tijd was het rondreizend Jimi Hendrix-festival.Twee jaar later begon Maaike met haar studie klassiek saxofoon aan het conservatorium. Gedurende die periode bleef ze wel zingen in verschillende bands. Rock, funk, jazz, een keuze wilde ze niet maken.Door fysieke klachten moest ze stoppen met saxofoon en piano, en heeft ze zich volledig toegelegd op de zang. Ze werkte in 2003 samen met George Kooymans (Golden Earring). De bedoeling was om met hem een album op te nemen, maar dat kwam een aantal jaren later pas. In eigen beheer.

Op dit moment is ze bezig met schrijven van nieuw werk voor haar volgende album en ze is ook bezig met het schrijven van een Nederlandstalige gedichtenbundel.De laatste jaren is Maaike zich steeds meer toe gaan leggen op lesgeven, coachen, dirigeren en repetitor zijn. Zo was ze de vocal coach bij de musical Jane Eyre bij Spot!-theater en was ze interim dirigent bij koor le Noci in Hapert. Om ervaring op te doen in musicals op het podium deed ze mee met de musical Moordhoek waar ze hoge ogen gooide met haar solo als Philomena Kessels. Verder is ze begonnen aan een studie aan het Complete Vocal Institute in Kopenhagen om zich binnenkort authorized teacher te kunnen noemen in de zangtechniek. Ook heeft ze verschillende seminars gevolgd en verzorgt ze samen met, toonaangevend docent op dit gebied Ingrid Voermans, studiedagen in deze zangtechniek.Popkoor Spirit is uiteraard heel blij met Maaike. Wilt u haar live bezig zien? Dat kan tijdens het festival KOM in Oosterhout op zaterdag 29 september om 13.45 uur op het Jumbopodium.

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4996

20 jarig jubileum “ Vrienden Smartlappenkoor “

VERENIGINGSNIEUWSGeplaatst door internetkrant ma, augustus 20, 2018 21:34:36

20 jarig jubileum “ Vrienden Smartlappenkoor “

Zaterdag 18 augustus vierde het Vrienden Smartlappenkoor haar 20 jarig jubileum in besloten kring.Eerder werd op 24 juni al een mooi korenfestival georganiseerd bij Café de Salamander, waar ook nu de feestavond werd gehouden. Op de feestavond waren de leden en partners gevraagd om in zestiger-jaren stijl te komen wat voor een bonte verzameling zorgde.

Prachtige weesomstandigheden

De avond begon om 16.30 uur met een welkomstdrankje dat op ludieke wijze werd uitgeserveerd door de eerste act van de avond. Tijdens het aperitief werden de jubilarissen gehuldigd die twintig jaar lid zijn van het koor. De oprichters van het koor, Julia Raaijmakers, Toos en Ad Buijs, Truus Ackermans en Willy Stevens werden in het zonnetje gezet door de voorzitter, Ineke Buijs. Eerste dirigent en lid van Verdienste Kees van Alphen werd in het zonnetje gezet. Bert en Mientje van den Oudenhoven, Johanna en Guus Gijzen, Walter Ansems, Joke Schatorjé en Tonnie van der Aa zijn ook twintig jaar lid en werden ook gehuldigd. De voorzitter vertelde trots te zijn dat er nog zo veel leden van het eerste uur deel uitmaken van het koor. Betsie Cloïn maakte weer een mooie groepsfoto van de jubilarissen.


Huldiging

De 13 jubilarissen hadden een mooi lied ingestudeerd dat ze ten gehoren brachten. Na de huldiging werd de avond muzikaal geopend door Niels Blom en werd de voortreffelijke barbecue, verzorgd door Coert en Jolanda, geopend. Door de prachtige weesomstandigheden werd er veel gebruikt gemaakt van het buitenterras.De avond werd verder opgeluisterd door verschillende sketches die door een aantal leden waren ingestudeerd. Drie jeugdige dames brachten het lied "peter is mijn ideaal".


Persfoto

Geslaagde avondOok The Three Jacquets waren aanwezig met hun lied "we hebben een ongeluk gehad met het autootje" en zij werden begeleid door Rini Marijnissen. Zelfs Elvis Presley kwam een optreden verzorgen.Na afloop kreeg elk lid nog een presentje aangeboden als herinnering aan dit jubileum.

We kunnen terug kijken op een geslaagde avond met dank aan een ieder die dit mogelijk hebben gemaakt zoals de activiteitencommissie, het bestuur, de muzikale ondersteuning en de leden die de sketches hebben uitgevoerd. En natuurlijk hartelijk dank aan Coert en Jolanda van Os en het personeel van Café de Salamander voor de goede zorgen.

Bent u geïnteresseerd om bij ons koor te gaan zingen of wilt u ons koor muzikaal ondersteunen kom dat eens kijken en luisteren op dinsdagavond om 20.00 uur bij Café de Salamander. Graag tot dan. Of kom naar een van onze optredens. Zie website www.vriendensmartlappenkoor.nl.  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4991

Jubilarissen in het zonnetje gezet bij DVVC

VERENIGINGSNIEUWSGeplaatst door internetkrant za, mei 26, 2018 23:00:26

Jubilarissen in het zonnetje gezet bij DVVC


Vrijdagavond 25mei was de traditionele vrijwilligersavond bij DVVC. Veel genodigden zochten op deze warme broeierige avond hun heil op het terras, totdat ze rond de klok van 21.00uur door voorzitter Carla van Delft even naar binnen werden geroepen.In een korte speech blikte zij terug op het afgelopen voetbaljaar waarin zoveel gebeurd is, maar welke toch vooral te boek zal staan in het teken van de verzelfstandiging waarvoor de leden unaniem gekozen hebben.

Ook een korte blik vooruit op de toekomst en het vele werk dat nog verzet moet worden maar waar we ongetwijfeld met zijn allen, alle leden en vrijwilligers, de schouders zullen onderzetten om het tot een succes te maken.Tijdens de vrijwilligersavond worden alle vrijwilligers hartelijk bedankt voor hun tomeloze inzet en sommige krijgen nog een extra hart onder de riem zoals de papierploeg. Geen van de mannen is de jongste meer maar ze zetten zich onverminderd in voor het ophalen van het oud papier in de wijk en bij bedrijven. Een deel van hun moest dan ook de volgende dag, zaterdag 26 mei, weer stevig aan de bak. Hulde mannen, en dank jullie wel voor het vele sjouwwerk.Ook de onderhouds- en schoonmaakploeg zijn onmisbaar en dan hebben we het nog niet gehad over de trainers en coaches, zonder hen zouden er geen wedstrijden gespeeld kunnen worden.


Karel van Eijk

Foto: Carlinde Photo's & More


Mathé de Jong 1e Lid van Verdienste

Foto: Carlinde Photo's & More


Sjef Verkooyen erelid

Foto: Carlinde Photo's & More

Dat je bij DVVC lang blijft ‘hangen’ was ook op deze vrijwilligersavond weer duidelijk. Er waren weer een aantal jubilea te vieren.Marcel Aarden, hij kon helaas niet aanwezig zijn, was deze avond de jongste jubilaris. 25jaar lid van DVVC en er kunnen er nog gemakkelijk 25 bij!Sjef Verkooyen, 25jaar lid, draagt al jaren zorg voor: Algemene zaken. Wat dat inhoudt? Moet er iets vervangen worden, iets gerepareerd, schoongemaakt, ergens een oplossing voor bedacht: vraag Sjef en hij fixt het. Voor zijn lange staat van dienst is hij deze vrijdagavond benoemd tot Erelid.

Karel van Eijk, van Bouwbedrijf Van Eijk, 7 jaar Hoofdsponsor van DVVC, neemt vanavond, gedeeltelijk, afscheid. De hoofdsponsoring stopt maar Karel blijft als VIP-sponsor verbonden aan DVVC. Carla bedankt Karel voor zijn bijdrage en betrokkenheid in de afgelopen jaren en natuurlijk hopen we hem nog vaak te zien op het Sportpark Dongekant.

Een hoge graad van waardering, een unicum, werd vanavond toegekend aan Mathé de Jong. Mathé kwam als 5jarig broekie naar DVVC en is nooit meer weggegaan, nu viert hij zijn 50jarig lidmaatschap. Na zijn actieve spelerstijd is hij belandt in allerlei functies ondermeer in het hoofdbestuur waar hij zich bezig o.a. hield met de website, narrowcasting en sponsoring.

Mathé is het eerste DVVC-lid dat is benoemd tot: Lid van Verdienste.Mathé van Harte Gefeliciteerd.We hopen je nog lang langs de lijn te mogen begroeten en houden je aan je woord dat je, hoewel afscheid genomen van de bestuurstaken, je nog altijd inzetbaar bent voor allerhande voorkomende bezigheden mocht dat nodig zijn.

Mathé; Dank je wel.

Hiermee werd het officiële gedeelte afgesloten en klonken de klanken van de huisdisco De Donkere Wolk weer vrolijk de kantine in en het terras op dat snel weer volstroomde met verkoeling zoekende vrijwilligers. Die kwam mogelijk harder en sneller dan verwacht toen de regenbui los barste. Het kon de vrolijke bende echter niet deren of wegjagen onder de grote parasols zaten ze, goeddeels, droog.En onder het genot van een drankje, knabbeltje en lekkere hapjes was het binnen zowel als buiten, nog uren, goed toeven.

Alle vrijwilligers: Hartelijk Dank, zonder jullie géén vereniging!

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4939