DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

Extra kaarten voor Dongens Bierfest 2019, hèt grootste Oktoberfeest van Dongen

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door internetkrant do, augustus 15, 2019 10:21:14

Extra kaarten voor Dongens Bierfest 2019, hèt grootste Oktoberfeest van Dongen

In De Cammeleur vindt op zaterdagavond 19 oktober de tweede editie van het grootste Bayerische feest van Dongen plaats: het Dongens Bierfest. Lederhosen, Dirndls, Bierpullen, Bretzl und Bratwurst dat zijn de sfeervolle ingrediënten voor een unieke beleving. Jawohl! Muzikaal een topprogramma met hoofdact Feestband Woenderbaar die zorgt dat het dak er helemaal af gaat. In het voorprogramma Blaaskapel Morava uit Tilburg. Vanzelfsprekend ook weer een heerlijke catering welke volledig in het thema past. Meer informatie kunt u vinden op de website van Dongens Bierfest (www.dongensbierfest.nl). De online kaartverkoop is inmiddels gestart via www.decammeleur.nl. en de eerder genoemde website.

Dongens Bierfest, es wird wieder ein großartiges Fest

De grote zaal met de thematische aankleding zorgt, samen met een muzikaal programma waarbij je je vingers bij aflikt, voor een ongeëvenaarde en unieke sfeerbeleving. Met een topprogramma pakt Dongens Bierfest ook dit jaar weer flink uit. De bezoekers worden in het voorprogramma getrakteerd met stemmige blaasmuziek van Blaaskapel Morava, geheel in de oktoberfeest-stijl zoals je ook in Bayern mee maakt. Samen met de eerste pulletjes bier een perfecte opwarmer van deze tweede editie.

Vervolgens betreedt Partyband Woenderbaar het podium. Es geht richtig los mit dé Oktoberfeest feestband van dit moment, die het dak er af gaat spelen. Ze hebben als credo “100% Stimmungsgarantie, mit die besten Spitzenhits aus Deutschland”. In een avondvullend programma wordt u een fantastische show voorgeschoteld waarbij u zich rechtstreeks in een groot Schlagerfestival waant waarbij het haar van Heino nog zou verbleken! Diverse hilarische verkleedpartijen, interactie met het publiek, professioneel geluid, pracht decor en een spetterende lichtshow maken het geheel tot de meest complete Duitse Oktoberfeest ‘Supershow’ van dit moment. Een feest der herkenning. Woenderbaar! Hossa! Super toll.
Extra kaarten!

Op verzoek van onze gasten hebben wij de zaalindeling dit jaar aangepast. We gaan meer ruimte creëren door alleen met vierkante houten statafels te werken, optimaal feestplezier voor iedereen. Voor onze bezoekers dus meer bewegingsvrijheid en men kan zelf een pulletje bier, wijn of fris aan de bar gaan halen. Dankzij deze nieuwe indeling zijn er extra kaarten beschikbaar. De bars zijn gesitueerd in de zaal en in het tot bierstube omgetoverde grandcafé. Ook de muntenbar wordt verplaatst zodat we meer ruimte voor de garderobe hebben.

Ein Prosit der Gemütlichkeit

Wie wil er bij dit grootste Oktoberfeest van Dongen nu niet bij zijn. Vorig jaar was Dongens Bierfest al een ongekend succes en dat gaat het dit jaar, zeker gezien de extra gecreëerde ruimte, ook weer worden. Es wird super toll, es wird wieder großartig! Was jij er vorig jaar ook bij, dan weet je voldoende. Heb jij de eerste editie gemist, bestel dan nu jouw tickets und du bist dabei! Lederhosen, Dirndls en natuurlijk de 3B’s welke onlosmakelijk verbonden zijn met ons Dongens Bierfest: Bierpullen, Bretzl und Bratwurst. Bestellen kan via onze website www.decammeleur.nl of via www.dongensbierfest.nl. Bis 19. Oktober, bis beim Dongens Bierfest.
  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5204

Dongense Miriam Trommelen doet mee aan Swim to Fight Cancer Breda

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door internetkrant di, augustus 13, 2019 13:37:52

Dongense Miriam Trommelen doet mee aan Swim to Fight Cancer Breda

Twee jaar geleden kreeg ze de diagnose: borstkanker met uitzaaiingen

Op zondag 1 september gaat Miriam Trommelen de uitdaging aan: twee kilometer zwemmen tijdens Swim to Fight Cancer Breda. Ze kreeg twee jaar geleden een diagnose die niemand wenst te krijgen: borstkanker met uitzaaiingen. Sindsdien staat haar wereld op zijn kop, maar ook die van haar partner, kinderen, ouders, familie, vrienden én collega’s. Haar besluit staat vast: ze wil iets betekenen voor het financieren van belangrijke onderzoeken naar kanker. Met behoorlijk wat tegenslagen laat ze zich niet uit het veld slaan en gaat ze de zwemuitdaging aan.
Iedere drie weken gaat Miriam naar het Amphia Ziekenhuis voor een dagbehandeling immunotherapie, waar ze via het infuus haar medicatie toegediend krijgt. ‘Het moeilijkste is dat de kanker bij mij niet weg gaat, maar ik probeer als gezin zo normaal mogelijk te leven. Daar helpt mijn lieve omgeving enorm bij’. Met dat vertrouwen en vol goede energie las ze over Swim to Fight Caner Breda. Vanaf dat moment is ze vastberaden: ze wil mee- zwemmen en geld inzamelen voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie. Uiteraard deelt ze haar plannen met de oncologisch verpleegkundige die met minder leuk nieuws komt. Ze mag helaas vanwege infectiegevaar niet in de Haven en Singel van Breda zwemmen, de plek waar het event plaatsvindt. Ze zoekt naar een oplossing en die vindt ze. Ze regelt dat ze bij Optisport Sonsbeeck haar twee kilometer (80 banen van 25 meter) kan zwemmen.

Vanaf dat moment stort Miriam zich op een goede voorbereiding: aanmelden, aanmaken donatiepagina en indien haar gezondheid het toelaat trainen bij de Zwembad De Vennen. Hier kan ze elke maandagochtend gratis trainen en bedankt hier De Vennen nadrukkelijk voor. Ze stelt zichzelf een doel: €250,- euro ophalen aan donaties. Dat streefbedrag is al dubbel en dik gehaald. Haar teller staat ondertussen op meer dan €2500,- en ze mag zichzelf inmiddels ‘top fundraiser’ noemen (plek 5). Miriam: ‘Ik huilde van blijdschap toen ik zag dat het bedrag zo hoog was’. Zoveel liefdevolle en warme reacties had ze niet verwacht en dit was overweldigend.

Doneren kan nog!

Je kunt nog steeds doneren. Ga naar www.fightcancer.nl/breda en zoek bij de deelnemers naar Miriam Trommelen en doneer. En zoals Miriam zelf zegt: ‘Alle kleine beetjes helpen’.  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5203

Realisatie fase 1 ‘Oosterhout – Oosteind en aansluitingen A27’ Voorbereidende werkzaamheden juni 2019 – begin augustus 2019

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door internetkrant ma, augustus 05, 2019 11:52:57

Realisatie fase 1 ‘Oosterhout – Oosteind en aansluitingen A27’

Voorbereidende werkzaamheden juni 2019 – begin augustus 2019

Sinds het begin van 2019 is Heijmans voorbereidingen aan het treffen voor de 1e fase van de N629. Het gaat om het kappen van bomen, grondwerkzaamheden en het aanleggen van een bypass in de Landbouwweg. Onder grondwerkzaamheden verstaan wij het aanbrengen van zandophogingen ten behoeve van de bouw van het viaduct over de A27. De bypass brachten wij aan in het noordoostelijke deel van de Landbouwweg om ruimte te maken voor de verlegging van de kabels en leidingen. Daarnaast hebben wij een boring onder de kruising Ter Horst gemaakt om een nieuwe leiding aan te kunnen sluiten. Hiervoor is de Provinciale weg eind juni ook een week afgesloten geweest vanaf de N629.Er wordt hard gewerkt om alle kabels en leidingen tijdig te verleggen door kabels en leidingen eigenaren zodat in augustus 2019 gestart kan worden met de realisatie van fase 1. Realisatiefasen Nadat de voorbereidende werkzaamheden gereed zijn, start de aannemer in augustus met de realisatie. Deze uitvoerende werkzaamheden zijn opgesplitst in fase 1a (tunnelbak en Bovensteweg) en fase 1b (viaduct bouw A27 en de turbo kluifrotonde aan de zijde van Ter Horst.


HINDER

De Bovensteweg wordt van 12 augustus- 9 september 2019 afgesloten tussen de tunnelbak Bovensteweg, ter hoogte van de Burgemeester Elkhuizenlaan en de verkeerslichten ter hoogte van de op- en afrit A27 aan de zijde van Oosterhout.

Op 12 augustus 2019 starten de sloopwerkzaamheden plaatsvinden aan de tunnelbak, het project van de gemeente Oosterhout, dat ongeveer 3 dagen duurt. Omwonenden zijn hierover door de gemeente Oosterhout reeds over geïnformeerd. Op de Bovensteweg zal de betonrijbaan van de N629 opgebroken worden. De frees en

opbreekwerkzaamheden starten op 14 augustus 2019 en duren t/m 22 augustus 2019. Deze opbreeksloopwerkzaamheden in de tunnelbak en op de Bovensteweg veroorzaken op en rondom de uitvoeringslocatie een behoorlijke geluidsintensiteit. Voor de omliggende woonwijken en een aantal omliggende woningen zal de (geluids)hinder beperkt zijn

Werktijden zijn van 07.00 uur tot 19.00 uur en op zaterdag en zondag vinden er geen werkzaamheden plaats om de overlast te beperken voor de omgeving.  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5202

Nieuwe deadline voor aannemer BMV met betrekking tot afwerkpunten nieuwbouw Cammeleur.

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door internetkrant di, juli 23, 2019 12:45:27

Gemeente wil haring en kuit en staat juridisch sterk

Nieuwe deadline voor aannemer BMV met betrekking tot afwerkpunten nieuwbouw Cammeleur.

Dongen, 23 juli 2019.De definitieve oplevering van de nieuwbouw Cammeleur is nog steeds niet 'echt een feit'. De stroeflopende onderhandelingen tussen het aannemersbedrijf BMV en de gemeente Dongen hebben een nieuwe deadline opgeleverd waarbij de gemeente stelt dat op 22 augustus 2019 in ieder geval drie belangrijke knelpunten, geregeld in contractuele overeenkomsten worden opgelost. De Cammeleur aan de Hoge Ham is sinds september 2018 in gebruik. Het betreffen volgens wethouder René Jansen drie restpunten die niet voldoen aan ondertekende contracten op het terrein van klimaatbeheersing, akoestiek en een aantal terugkerende lekkages. De kwestie van het storende akoestisch probleem is wel het speerpunt waarop de gemeente verregaande verbetering eist. Zo kan het zogenoemde drumlokaal niet of nauwelijks gebruikt worden vanwege het 'doorsijpelen 'van hinderlijk geluid naar belendende ruimtes in het gebouw. Dongen wil dat er een nieuwe vloer komt in het lokaal waarin een 'doos in doos' constructie wordt aangebracht. Deze constructie is te vergelijken met de zogenoemde 'eierdoosmethode' die toegepast wordt in radiostudio's. Ook moeten er andere bouwkundige aanpassingen worden uitgevoerd van het drumlokaal aan het plafond en bijkomende elementen zoals deuren.

De Cammeleur ( toen nog achter de hekken ) foto : Dongenhomespot.nl

Volgens de wethouder is het bouwbedrijf op 5 juli 2019 voor de tweede maal ingebrekestelling aangezegd met 22 augustus 2019 als einddatum. De gemeentelijke juridische afdeling had en heeft hierin een rol.

Het bouwbedrijf heeft inmiddels een begin gemaakt met het inventariseren van het benodigde materiaal om de nodige reparaties uit te kunnen voeren. Zowel de projectleiding van het bouwbedrijf als die van de gemeente Dongen zijn bezig met de onderhandelingen daarover. De wethouder wees ook op feit dat de klimaatbeheersing, bij extreme weersomstandigheden -waarvan in feite sprake van is deze dagen- niet goed beheersbaar is. Nieuwe testen moeten verbeterpunten opleveren. De akoestiek is een verhaal apart. Die voldoet niet aan de door de gemeente gestelde eisen en normen. Hier moet opnieuw gemeten worden na de gevraagde aanpassingen.

Als de deadline van 22 augustus, die de aannemer krijgt om de knelpunten op te lossen genoemd in de ingebrekestelling niet gehaald wordt, gaat de wethouder samen met de gemeenteadvocaat overleggen over volgende , mogelijk juridische stappen. De wethouder, op dit moment ook locoburgemeester , zei namens het college dat Dongen zich daarin sterk voelt staan.

Wethouder Jansen wilde niet ingaan op vragen die te maken hebben met het uitblijven van eindafrekeningen van het geheel van werkzaamheden voor ,tijdens en na aflevering van het gebouw. Hierover wilde de wethouder wel kwijt dat de raad inzicht en inzage heeft in deze materie.

Wethouder Jansen was overigens tevreden over de gang van zaken betreffende de Cammeleur. Het gaat goed met de Bibliotheek , het Kunstpodium en er is een nieuwe horecamanager aangesteld die volgens de wethouder de zaken voortvarend aanpakt.  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5201

Vervolg werkzaamheden centrumgebied Informatiebijeenkomst op 14 augustus

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door pee vr, juli 19, 2019 22:02:05

Vervolg werkzaamheden centrumgebied

Informatiebijeenkomst op 14 augustus

(update 23 juli ) Na de nieuwe inrichting van de straten nabij het Wilhelminaplein wordt 19 augustus gestart met de herinrichting van het tweede deel van de Dr. Willem Dreeslaan en de aanliggende parkeerterreinen, het grasveld van het Wilhelminaplein en Park Vredeoord en de Nieuwstraat. Op woensdag 14 augustus is er van 20.00 tot 21.00 uur een informatiebijeenkomst over de werkzaamheden. Locatie: De Leest, Nieuwstraat 7 in Dongen.

Verbindende paden, nieuwe inrichting en grasvelden

Door de aanleg van een netwerk van zandkleurige asfaltpaden wordt Park Vredeoord, het Wilhelminaplein, het winkelgebied en de verschillende parkeerterreinen met elkaar verbonden. Daarnaast worden de twee grote grasvelden op het Wilhelminaplein en in Park Vredeoord opnieuw aangelegd. Ook wordt de rijweg, de parkeervakken en voetpaden van de Dr. Willem Dreeslaan aangelegd met nieuwe stenen en wordt nieuwe LED-verlichting aangebracht. Begin 2020 (tijdens het plantseizoen) worden nieuwe beplanting en bomen aangebracht en een deel van huidige bomen terug geplant. De herinrichting van het parkeerterrein van de Albert Heijn volgt in de eerste helft van 2020.


Planning

Op maandag 19 augustus wordt gestart met het parkeerterrein voor appartementencomplex Hoge Heijninge (fase 1). Daarna volgt de rijweg van de Dr. Willem Dreeslaan (fase 2 en 3). Het parkeerterrein Looiersplein (fase 4) volgt als laatste. Tijdens de werkzaamheden op en rond de Dr. Willem Dreeslaan worden ook de werkzaamheden op het Wilhelminaplein, de Nieuwstraat en in het Park Vredeoord uitgevoerd. Medio november worden de werkzaamheden afgerond.

Bereikbaarheid

Door de werkzaamheden gefaseerd uit te voeren proberen we de overlast zoveel mogelijk te beperken, panden bereikbaar te houden en zoveel mogelijk parkeervakken beschikbaar te houden. Tijdens de uitvoering blijven de aanliggende panden met loopschotten bereikbaar voor voetgangers en mindervaliden. De parkeerterreinen op het Wilhelminaplein en voor de Albert Heijn blijven open en bereikbaar. Tijdens de werkzaamheden aan de rijweg van de Dr. Willem Dreeslaan (fase 2 en 3) wordt het eenrichtingsverkeer op de Hoge Ham tussen de Dr. Willem Dreeslaan en de Biezen tijdelijk omgedraaid. De weekmarkt op maandag wordt dan tijdelijk naar parkeerterrein Binnenhoven (nabij de Aldi) verplaatst.

Voorbereidende werkzaamheden 22 en 23 juli en 15 augustus

Op maandag 22 juli worden voor de herinrichting van het parkeerterrein voor de Albert Heijn alvast de bomen verwijderd, die niet goed te verplanten zijn. Hierover is druk overleg geweest met betrokkenen. Zo heeft de stichting Parkplezier na een second opinion in samenwerking met de KNHM bereikt dat geen 64, maar 18 bomen werden gekapt. Op het Wilhelminaplein wordt er een herplanting van een aantal bomen uitgevoerd, rekening houdend met de aldaar traditionele festiviteiten .Tijdens de werkzaamheden kan er geparkeerd worden op het parkeerterrein van het Wilhelminaplein of voor het appartementencomplex Hoge Heijninge. Op dinsdag 23 juli worden de meeste bomen verwijderd voor bij het parkeerterrein van Hoge Heijninge. Tijdens deze werkzaamheden is parkeren mogelijk op het parkeerterrein van het Wilhelminaplein of voor de Albert Heijn. Om de andere bomen meer leefruimte te geven worden ook een aantal bomen verwijderd op het Wilhelminaplein ter hoogte van Nieuwstraat 10. Vanaf donderdag 15 augustus worden in Park Vredeoord in totaal 18 bomen verwijderd om ook hier de andere bomen meer leefruimte te geven.

Communicatie met omwonenden

Wie op de hoogte wil blijven van het project, kan zich aanmelden voor de WhatsApp-verzendlijst. Voeg telefoonnummer 06 - 21817973 toe en meld u aan om updates te ontvangen en vragen te stellen. Meer informatie over deze service staat op: www.dongen.nl/whatsapp

Meer informatie en contact

Heeft u vragen over het project? Neem dan contact op met projectleider Arnoud voor de Poorte via 14 0162 (centraal nummer gemeentehuis), per e-mail via: realisatiebeheer@dongen.nl of kijk op www.dongen.nl/werkzaamhedencentrum.

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5200

Scouting St. Jozef vierde het 75-jarig jubileum

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door internetkrant wo, juli 17, 2019 11:56:23

Scouting St. Jozef vierde het 75-jarig jubileum

Afgelopen week is Scouting St. Jozef met alle speltakken in Kasterlee op kamp geweest om het 75-jarig jubileum te vieren. Babet Trommelen maakte er een boeiend verslag van. Hiervolgend te lezen.


Zaterdag 6 juli 2019 werden alle materialen in een grote vrachtwagen geladen en reed een enthousiaste ploeg naar het kampeerterrein De Hoge Rielen in België om het kamp op te bouwen. Na een flinke dag sjouwen was er een prachtig kamp ingericht, keuken met warm stromend water, activiteitentent en gepionierde eettafels, compleet aangekleed met sfeerverlichting. Alles stond klaar om op zondag de jeugdleden en overige leiding te verwelkomen. Deze vertrokken vanaf de loswal in Dongen; 2 bussen met jeugdleden en nog een bakwagen met fietsen om deel te nemen aan het jubileumkamp. Daar de jongste speltak, de Bevers, maar enkele nachten zouden blijven was maandagavond al de bonte avond gepland. Met een vuurspuwer werd de avond geopend, gevolgd door diverse toneelstukjes, moppen en liedjes. Het werd een gezellige avond met uiteraard de nodige hapjes en drankjes.Op woensdag vertrok de hele stoet naar Bobbejaanland om zich uit te leven in de diverse achtbanen en andere attracties.De overige dagen werden door de speltakken ingevuld met diverse activiteiten zoals bezoek aan een kaartenmuseum, klimpark, stad Antwerpen, kanoën, zwemmen, spooktocht, koken op Zweedse fakkels, diverse spellen, kabelbaan en de avonden werden gezellig afgesloten met een kampvuur.


Helaas komt aan alles een eind en zo werd er op zaterdagmorgen al vroeg gestart met het opruimen en inpakken van alle materialen. De weergoden waren ons goed gezind zodat we tegen het einde van de morgen alles weer droog ingeladen hadden en we aan de terugreis konden beginnen. Rond vier uur was alles weer uitgeladen en voor een groot gedeelte opgeruimd, dit mede dankzij de vele handen van de vermoeide leden en leiding.Alle kinderen, leiding en staf kunnen terugkijken op een zeer geslaagde en goed verlopen kampweek. Dit alles is mede mogelijk gemaakt met de hulp van sponsoren en vrijwilligers. Wij willen dan ook de volgende bedrijven en personen bedanken voor het beschikbaar stellen van materialen en of diensten:Claassen Logistics, Chr. Vermeer Transport, Roxbouw, VANDERWOU Tours, Scouting Regio De Baronie, Scoutinggroep De Stormvogels en alle andere bedrijven / personen die op een of andere manier een bijdrage hebben geleverd.Verder bedanken wij de kampcommissie, leiding, huishoudelijke dienst en alle andere vrijwilligers die van dit kamp weer een onvergetelijke week hebben gemaakt.Wij wensen iedereen een fijne vakantie en tot het volgende seizoen! Voor foto’s en meer van deze geweldige week: http://www.facebook.com/scouting.st.jozef.dongen

Babet Trommelen  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5199

Het wordt stil op straat:This is the end of the show … Drumfanfare Beatrix stopt na 64 jaar!

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door internetkrant ma, juli 08, 2019 13:14:14

Het wordt stil op straat:This is the end of the show …

Drumfanfare Beatrix stopt na 64 jaar!

Na 64 jaar samen muziek maken was het nu onvermijdelijk en is met pijn in het hart een gezamenlijk besluit genomen: Drumfanfare Beatrix stopt! Nog één keer lopen ze door Dongense straten: Zaterdag 7 september tijdens hun (tevens laatste) muziekweekend. Na nog twee buitenlandse optredens (8 september in Loenhout, België en 28 september in Büren, Duitsland) valt definitief het doek voor de slagwerkers, blazers en majorettes van de drumfanfare. Doordat er te weinig aanwas is van nieuwe leden, kan de vereniging met zo weinig leden geen muziekkorps meer op straat zetten. “We zijn te kwetsbaar. Als er twee of drie leden niet bij een optreden aanwezig kunnen zijn kan de dumfanfare geen kwaliteit leveren zoals we gewend zijn en moeten dan het optreden cancelen.” aldus een woordvoerder van de vereniging.


Ondanks dat de vraag naar een marcherend muziekkorps nog groot is, en een muziekkorps bij evenementen goed gewaardeerd wordt door het publiek, blijkt toch het animo van zowel jeugdleden als ouderen die hun muziekhobby op deze wijze willen uitvoeren, minder te worden. Vorig jaar is nog geprobeerd om middels een “projectkorps” de drumfanfare nieuw leven in te blazen maar dit idee leverde helaas toch niet het gewenste resultaat. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van afgelopen mei is de gezamenlijke beslissing genomen en een interim (slot)bestuur gevormd dat belast is met de laatste afhandelingen. In een extra ALV in september zal dit bestuur hun bevindingen en ideeën voorstellen aan alle leden. Daarna kan het “slotakkoord” in gang gezet gaan worden.Een van die ideeën is om een avond te organiseren waarin we als drumfanfare nog voor de laatste keer samen spelen. Ook projectleden, die afgelopen jaar sommige optredens al ondersteund hebben, zijn al benaderd om die avond mee te spelen.

Deze avond zal tegen die tijd veel aandacht krijgen in de sociale media zodat alle ex-leden en mensen, die Drumfanfare Beatrix door de jaren heen een warm hart toe droegen, deze avond kunnen komen bezoeken. “Graag zien we veel Dongense mensen tijdens onze laatste rondwandeling op 7 september!”  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5196