DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

ER ZIJN NU 26.000 DONGENAREN

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door internetkrant vr, december 14, 2018 14:17:51

ER ZIJN NU 26.000 DONGENARENDongen, 14 december 2018 Eerder dan verwacht heeft Dongen vanaf vandaag 26.000 inwoners. De verwachting was eigenlijk dat dat aantal tussen 2020 en 2025 zou worden gehaald. Deze ochtend werden een aantal nieuwe Dongenaren ontvangen op het gemeentehuis door burgemeester Marina Starmans. Als er al een titel aanhangt zijn het een aantal mensen die daarvoor in aanmerking komen. Is het de nieuwste boorling of is het iemand uit dat kersverse jonge gezin. Precies weet men dat niet.”Dagelijks komen er mutaties bij, bij burgerzaken; er gaan mensen verhuizen, ze worden geboren of er overlijden mensen. Het kan ook zijn dat een kind wordt geboren in een van de ziekenhuizen in de omtrek. Feit is dat de 26.000ste Dongenaar is ingeschreven in het bevolkingsregister”aldus burgemeester Starmans. In een gezellig samenzijn werd het feit gevierd.
De 26.000ste. Ze kunnen het allemaal zijn ......

Foto:
Jan Stads|Pix4Profs

Danny Eeckhout (48)

Vader van twee zoons van 21 en 19 jaar

Geboren in Deurne (België)

Studie: Fysiotherapie

Baan: Directeur Bauerfeind

Lotje Westerhout (24)


Foto:
Jan Stads|Pix4Profs


Geboren in Zoetermeer en opgegroeid in Kaatsheuvel

Studie: Toerisme in Breda (Afstudeerjaar, Breda University)

Bijbaan: Postbezorging Post NL

Michel Erdtsieck (27)

Geboren en opgegroeid in Oldebroek (Zwolle)

Studie: Medewerker beheer ICT (ROC Zwolle)

Werk: Technisch medewerker Schenker Logistics Nederland BV (Fulltime)

Mark Boonman (39)Foto:
Jan Stads|Pix4ProfsGeboren in Breda

Opgegroeid in Raamsdonksveer

Studie: Scheikunde in Etten-Leur

Baan: Data Analist Farmacie bij Venn Life Sciences Early Development BV in Breda

Hilde Bakker (37)

Geboren in Hardinxveld Giessendam

Opgegroeid in Gorinchem

Studie: Personeel en Arbeid, Hogeschool Rotterdam

Baan: HR adviseur bij Nationale Politie (standplaats 's-Hertogenbosch)Aniek Laenen- van Beijsterveld (31)

Foto:
Jan Stads|Pix4Profs


Geboren en opgegroeid in Dongen

Studie: Verpleegkunde, Operatieassistent

Baan: Endoscopie verpleegkundige Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis


Nick Laenen (33)

Geboren in Breda en opgegroeid in Oosterhout

Studie: Werktuigbouwkunde

Baan: Engineering & sales bij Tsubaki in Dordrecht

Aniek en Nick zijn ook moeder en vader van Suus (3) en Art (1,5)

Aimée Laenen

Geboren: 31 oktober 2018 in DongenNog maar weinig geboorten vinden plaats in Dongen. De meeste baby's worden in het ziekenhuis in Tilburg of Breda geboren. Aimée is de enige baby die in oktober in Dongen ter wereld is gekomen. Medio december waren er 248 geboorten, waarvan 30 in Dongen.


De gemeente Dongen geeft een magazine uit.
In deze aflevering 'Dongen groeit' H I E R klikken of tikken

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5068

SWOD vrijwilligersmiddag weer sfeervol en gezellig

DONGENS ALLERLEIGeplaatst door internetkrant wo, december 12, 2018 17:47:43

SWOD vrijwilligersmiddag weer sfeervol en gezellig

Iet Heerkens en Jan Denissen kregen een gemeentelijke oorkonde uitgereikt

Dongen, 12 december 2018. Tijdens de jaarlijkse dankdag voor alle vrijwilligers van de SWOD heeft wethouder Rolf Vullings aan mevrouw Iet Heerkens en de heer Jan Denissen een gemeentelijke oorkonde uitgereikt. Beiden zijn al 25 jaar trouw in touw voor de Stichting Welzijn Ouderen Dongen. Beiden kregen bovendien een ruiker bloemen en een groot applaus uit de zaal. De twee jubilarissen waren onder de indruk van de lovende woorden van de wethouder. Tijdens de vrijwilligersdag in het zalencentrum de Viersprong werden alle vrijwilligers van de SWOD in het zonnetje gezet tijdens een jaarlijkse gezellige middag met amusement, een gezellig samenzijn en een compleet diner van klasse de Viersprong

Wethouder Vullings was duidelijk verheugd en trots over het aantal vrijwilligers dat veel doet voor ouderen op divers gebied. Hij deelde mee dat het college in die blijdschap deelt. Hij gaf deze middag nog meer bloemen en vriendelijke woorden aan tal van andere jubilarissen. Jan Denissen is de oudste onder de SWOD- vrijwilligers en deelt al 25 jaar maaltijden uit aan kwetsbare ouderen. Hij is volgens wethouder Vullings altijd vrolijk. Het talrijke publiek beaamde dit spontaan met een applaus. Iet Heerkens zet zich al sinds 1993 in voor de ouderen en begeleid de kaart- en handwerkclub. Ze vormt volgens de wethouder eigenlijk nu al, samen met haar man, de voorloper van 'Automaatje', een ophaal- en thuisbrengdienst, die per 1 februari een nieuw onderdeel wordt in de service van de SWOD. SWOD werkt daarin samen met de gemeente, de ANWB en andere sociale instellingen in Dongen.


Er waren dit jaar wat bestuurswisselingen bij de stichting en bovendien zijn er wat vrijwilligers gestopt om voor hun moverende redenen. Volgens nieuwe voorzitter Henk Snijders zijn de diverse belangrijke posten weer opgevuld door nieuwe enthousiaste mensen.
  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5067

Kaartverkoop Veteranenbal 2019 gaat van start

DONGENS ALLERLEIGeplaatst door internetkrant di, december 11, 2018 20:57:25

Kaartverkoop Veteranenbal 2019 gaat van start

We zitten een maand na ‘de elfde van de elfde’ en dan gaat bij menig Dongenaar het carnavalshart sneller kloppen. Carnaval 2019 valt in het eerste weekend van maart, dus over drie maanden is het al zo ver. Zo ook het feest der feesten Het Veteranenbal, georganiseerd door De Vereniging der Veteranen. Na een jaar van afwezigheid eindelijk, “gewoon” in De Cammeleur, tijdens de carnavalsevenement omgedoopt tot ‘Ut Swingende Sportpaleis’. We zijn aangeschoven bij twee heren van de organisatie Frie Aarts (voorzitter) en Werner van Weesenbeek (commissielid) om ons te laten informeren over dit evenement.Programma

“De muzikale invulling van deze meezing-sensatie is weer in vertrouwde handen van onze vrienden van Feestband BAM! Met het thema “Op volle toeren” laten zij ook de nieuwe Cammeleur op haar grondvesten trillen”, vertelt Van Weesenbeek gedreven. Hij neemt als lid van de ‘balcommissie’, zoals dat zo mooi heet in het jargon van de Veteranen, plaats in de creatieve denktank, samen met de heren van de techniek (AVEvent Supply) en de muzikanten van Feestband BAM! “De muziek in combinatie met de spectaculaire aankleding, zowel in beeld als geluid, zijn ingrediënten van een Veteranenbal zoals iedereen dat van ons gewend is”, sluit hij enthousiast af. Voorzitter Aarts licht het motto toe: “Denk je aan ‘Op volle toeren’, dan denk je aan de bekendste snor van Nederland, namelijk die van peetvader van de Nederschlager Chiel Montagne.”. Van Weesenbeek vult lachend aan: “Het is dan ook niet zo gek dat een snor die avond ‘verplicht’ is. Uiteraard kunnen de meest originele exemplaren rekenen op prachtige prijzen”. De bezoekers van het Veteranenbal laten zich altijd graag uitdagen om met de meest bijzondere en creatieve ideeën naar aanleiding van het motto verkleed te komen. Dat zit ook dit jaar wel snor.
Gewijzigde procedure kaartverkoop

“Tijdens de editie van 2017 hebben wij ons met betrekking tot de voorverkoop vergist. We werden werkelijk overrompeld, de run op kaarten was zo groot dat we binnen no-time uitverkocht waren. Daarbij hebben wij, achteraf gezien, een verkeerde keuze gemaakt om met drie voorverkoopadressen te werken, die ook nog eens op verschillende tijden startten met de verkoop. Dat men per persoon een onbeperkt aantal kaarten kon kopen, was ook geen goede keuze achteraf. Gevolg was dat veel mensen naast kaarten grepen en er een ontevreden gevoel aan overhielden; dat kan niet de bedoeling zijn wat ons betreft. Er is geluisterd naar de reacties van deze mensen en we hebben intern goed geëvalueerd, met als uitkomst dat we het dit jaar compleet anders aanpakken”, aldus Aarts. De kaartverkoop start op zaterdag 15 december om 11.00 uur stipt.Van Weesenbeek geeft een nadere toelichting op de nieuwe procedure aangaande de kaartverkoop. “Dit jaar verloopt de kaartverkoop via het online ticketsysteem van De Cammeleur via www.decammeleur.nl. Verstandig is het om vooraf alvast een account aan te maken zodat u op zaterdag 15 december om 11.00 uur meteen de kaarten kunt bestellen. Er staat een link op onze website www.verenigingderveteranen.nl hoe je dat kunt doen”, sluit hij met een gouden tip af. De organisatie heeft verder besloten om een maximum van 4 kaarten per account te hanteren en zij hopen zo meer mensen de mogelijkheid te geven entreebewijzen te kopen. Voor de mensen die geen computer hebben is er op zaterdag 15 december tussen 11.00 uur en 14.00 uur iemand bij De Cammeleur beschikbaar om u te helpen bij de bestelling in dat ticketsysteem. Veteranenbal 2019, dat zit wel snor! Voor slechts €12,50 per ticket beleef je een fantastische carnavalsavond, een avond zoals we die gewend zijn van de heren van de Vereniging der Veteranen.  • Reacties(1)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5066

20 jaar L-Joy Dancefactory Dongen

DONGENS ALLERLEIGeplaatst door internetkrant ma, december 10, 2018 10:51:03
20 jaar L-Joy Dancefactory Dongen

“In de zomervakantie van 1998 werden we benaderd door een aantal dansers uit Dongen om 2 lessen op te vangen van Marjolein. Zij had een tiener- en damesdans groep bij het Open Huis en gaf aan te willen stoppen. Op dat moment was ik al jaren dansdocente bij Dansstudio Renee en gingen we op zoek naar een geschikte locatie. Het ging om 2 groepen en al snel kwamen we uit bij ‘t Schouw. Daar konden ze vanaf 1 november het tussenzaaltje vrij maken en we namen er een optie op. “ Aan het woord is Lidian de Ronde van de dansgroep L-Joy Dancefactory uit Dongen


Om de groepen wat voller te krijgen, gingen Lidian een rondje flyeren in de buurt. 200 Flyers gingen de deur uit en hier kwamen 80 reacties op. Tijd voor een gesprek met toenmalige ‘t Schouw en zij waren bereid om ook op zaterdag de deuren te openen.In januari waren deze lessen overvol en om dit nog te kunnen combineren met de groepen in Oosterhout, kwam Ilona erbij in januari. In Maart kwam ook Wanda lessen geven en zo werden de eerste jaren al meteen een groot succes. “Met het personeel van ’t Schouw, Harry, John, Wim en Petra hebben we plannen gemaakt voor een uitvoering en gekeken waar we nog meer uit konden breiden “ Zegt Lidian.

Er zijn nu nog dansers vanaf de 1e dag, die inmiddels al 20 jaar lang nog steeds iedere keer met veel plezier komen dansen. Lidian: “Inmiddels dansen én sporten we alweer 10 jaar in de Lage Ham. Een eigen plek waar we ook kostuums en attributen kunnen plaatsen. Een barre, trampolines en de verkoop van onze eigen danskleding. Hier kunnen we extra trainen en leuke activiteiten organiseren .“
“De dansgroep is met niets begonnen met niets begonnen en inmiddels landelijk en ook hierbuiten, een begrip. ”Zegt Lidia met trots. Lidian: “Al vele kampioenschappen staan op onze naam, we leveren een bijdrage aan heel veel activiteiten in en rondom Dongen en staat er al een 2e generatie dansers in de les.”

Afgelopen jaren heeft de groep mogen meewerken aan videoclips van bekende artiesten en reclamefilmpjes. Het jaarlijks terugkerend evenement: de playbackshow van Oriëntatie blijft ook altijd een grote happening, een groot feest. Culturele festivals, Kerstmarkt, Parkfestival, Kerstwandeling, SantaRun, avondvierdaagse daar doet L-Joy Dancefactory altijd aan mee. Omdat het zoveel plezier geeft en de dansers het ook ontzettend leuk vinden om op te treden. Lidian vertelt verder: “Wat nog een hele mooie herinnering is: de flashmob op de ijsbaan. Dit was een opdracht en alleen de opdrachtgever was hiervan op de hoogte, zelfs de dansers wisten niet waar ze heen gingen. Prachtige samenwerkingen hebben we gehad met diverse orkesten en met Musis Sacrum; onder andere Night of the Proms. Scholenprojecten, dansprojecten, je kunt het niet verzinnen of wij zijn erbij”.

Vol trots : “Het Nederlands kampioenschap en het Belgisch kampioenschap hebben we al diverse malen op onze naam staan. Wedstrijden zijn van Dronten tot onderin België. Op dit moment hebben we 5 wedstrijdteams. 3 voor Jazz/modern en 2 voor streetdance/hiphop.”

Onlangs is de groep gevraagd door de KNVB om de Oranje Leeuwinnen te ondersteunen met dans en vlaggen bij de wedstrijd Nederland-Denemarken. Dit was zo succesvol en leuk om te doen, dat ze graag ja zeiden op de vraag of we de wedstrijd erop in Utrecht mee te willen werken. Dat was bij Nederland-Zwitserland. En de week erop bij de Oranje Leeuwen in de Kuip, Nederland-Frankrijk. Alleen maar overwinningen en de besprekingen voor de volgende wedstrijden zijn in volle gang.

L-Joy Dancefactory Dongen heeft geweldige dansers in alle groepen, van jong tot oud. En ook geweldige ouders, die ze halen en brengen, het is niet allemaal naast de deur. Sponsoren die zorgen dat de wedstijdteams goed voor de dag komen zijn onder andere Copak, Florisant tuinen, Green Future, John Jansen Flora, Maas Zonwering, Hofland & Roovers.Naast de dansers zijn er ook ook sporters. Voor weinig geld per maand kun je 3x per week een groepsles meedoen. Dit zijn zeer uiteenlopende lessen, waaronder zumba en body-workout. Voor de kinderen is onlangs Jump & Dance geïntroduceerd, een combinatie van trampoline en dans. Dit alles in het kader om iedereen een leuke manier van bewegen te geven en hier veel plezier in te beleven.

Heel veel dansers die in wedstrijdteams en/of het showteam hebben gedanst, zijn doorgestroomd naar de dansacademie en zijn professioneel bezig met wat ooit als hobby bij ons begon. Zij zijn professioneel danser of docent geworden.
Het is een prachtig team docenten die steeds vol energie de lessen geven, activiteiten bedenken en uitvoeren. We hebben danskamp, danshotel, prinsessenfeesten, het grote pietenfeest, workshops, en aan het einde van het jaar de grote dansuitvoering.Dit alles maakt L-Joy dancefactory tot wat het is: Een open dansschool met lage drempels, waar iedereen welkom is.


Op 15 en 16 december wordt het feest gevierd voor alle dansers, sporters, ouders en oud-leden met open dagen en demonstraties van alle groepen. “We hebben ballonnen-versier-wedstrijd, disco, loterij en heel veel dans natuurlijk. De deuren staan open voor iedereen. 15 december van 15.30 uur tot 19.30 uur en op 16 december van 12.30-17.30 uur.”.

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5065

Programma DongenIce editie 12

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door internetkrant do, december 06, 2018 11:26:39

Programma DongenIce editie 12
Highlights

- Rabobank Schoolschaatsen in de eerste week van DongenIce onder schooltijden

- Peuter- en kleuterschaatsen: op 16 december, 23 december, 30 december en 6 januari

(niet alleen de D’icebaan maar heel de baan voor peuters, kleuters en hun begeleiders) inclusief meet & greet met mascotte D’ice.

- Kindermiddagen met activiteiten op 16 dec en 2 januari.

- De eerste Jumbo RoetsjRace op zaterdag 29 december. Op deze dag is er ook een Bourgondische Winter-BBQ en in de avond sjoelen onder het motto ‘Sjoelen is gaaf’.

- Discoschaatsen voor de oudere jeugd op vrijdagavond 21 en 28 december

- Fysio Attent Seniorenschaatsen op 16 december, 18 december (rolstoelen etc.) en 1 januari.

- G-schaatsen op zaterdagochtend 22 december. Inclusief helpen achter de bar én iets lekkers te drinken en te snoepen voor de G-schaatsers, gesponsord door de vrijwilligers van DongenIce.

- Diverse optredens van artiesten, ook lokale, met gratis entree.

- Twee besloten feesten, tickets verkrijgbaar via de website. NILO’s grote DongenIce fuif is uitverkocht, WIJmetAARTS Hollandse avond komt donderdag 29 november in de verkoop.

Programma van dag-tot-dag (onder voorbehoud. ( programma staat ook op de website van DongenIce )

14 december feestelijke opening DongenIce editie 12

Feestelijke opening met Drumfanfare Beatrix 19.00-19.15

Schaatsbaan 19.00-23.00

JUMBO Roetsjbaan 19.00-21.00

Winterhuiskamer 19.00-00.30

Live muziek met CoverUp 19.00-00.30

Roetsjen en schaatsen zorgt voor winterpret

Vrijdag 14 december is het zover en opent DongenIce om 19:00 uur haar

deuren! Vanaf dan kan er tot en met zondag 6 januari dagelijks geschaatst

en geroetsjt worden op het Wilhelminaplein in Dongen. Tijdens deze nieuwe

editie zijn er weer volop evenementen voor jong en oud. Nieuw dit jaar

zijn de Oudhollandse sjoelwedstrijd en de eerste Jumbo Roetsjrace.

Natuurlijk ontbreekt het curlen ook niet in Dongen. De curlingcompetitie

is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste van ons land. Ook is er

volop ruimte voor peuters, kleuters, ouderen en mensen met een beperking

om te genieten. Kijk voor de openingstijden en het programma op

www.dongenice.nl of houd de Facebookpagina in de gaten.


Spetterende opening

Op vrijdag 14 december vindt de officiële opening plaats met Drumfanfare

Beatrix en pinguïn D'ice. ‘Beatrix on Ice’, het curlingteam van de

drumfanfare, won vorig jaar de eerste prijs bij de curlingcompetitie.

Drumfanfare Beatrix was direct te porren om de opening van DongenIce af te

trappen met een spetterend optreden en geheel in stijl, de wisselbeker

terug te brengen.


Gratis toegang tijdens de opening

Niemand minder dan de band CoverUp warmt tijdens de eerste avond van

DongenIce de winterhuiskamer op! Deze 10-mans allround coverband uit

Dongen is niet meer weg te denken uit het covercircuit. Ze maken zij van

ieder optreden een wervelende show waar de energie, de muzikaliteit, het

plezier en het enthousiasme van af spat. Kom naar de opening in de

winterhuiskamer en swing mee. Toegang is gratis.


Winterhuiskamer van Dongen voor jong en oud

In de afgelopen jaren is DongenIce uitgegroeid tot een uniek evenement

waar bezoekers uit de hele regio naar toe komen om te genieten van

winterse sferen. DongenIce wordt niet voor niets 'de winterhuiskamer' van

de regio genoemd. Er is voor ieder wat wils. Het is de plek om te komen

schaatsen, roetsjen, chillen en genieten van een hapje of een drankje en

waar in de wintermaanden nieuwe vriendschappen ontstaan. Vorig jaar

mochten we ruim 60.000 bezoekers verwelkomen. DongenIce wordt mogelijk

gemaakt door ruim 260 vrijwilligers en vele sponsoren.15 december NILO’s grote DongenIce fuif

Schaatsbaan 10.00-18.00

D’Ice baan 10.00-18.00

Winterhuiskamer 10.00-18.00

JUMBO Roetsjbaan 10.00-18.00

NILO's grote DongenIce fuif (besloten feest) 20.00 – 00.3016 december Fysio Attent Seniorenschaatsen, kindermiddag, live muziek met Foul Play

Fysio Attent Seniorenschaatsen 09.00-10.00

Peuter- en kleuterschaatsen met D'Ice 10.00-12.00

Schaatsbaan 12.00-21.00

D’Ice baan 10.00-19.30

JUMBO Roetsjbaan 11.00-19.00

Winterhuiskamer 10.00-22.00

Kindermiddag met clown Ricardo 12.00-14.00

Live muziek met Foul Play 15.00-18.00


17 december Rabobank schoolschaatsen en FLORIS’HAND Curlingcompetitie

Rabobank schoolschaatsen 09.00-12.00

Rabobank schoolschaatsen 13.00-15.00

Schaatsbaan 15.00-20.30

D’Ice baan 15.00-19.30

JUMBO Roetsjbaan 16.00-19.30

Winterhuiskamer 15.00-24.00

Start FLORIS’HAND Curlingcompetitie 21.00-23.00


18 december Schaatsen voor de schooljeugd en voor ouderen

Rabobank schoolschaatsen 09.00-12.00

Rabobank schoolschaatsen 13.00-15.00

Fysio Attent Schaatsen voor ouderen 15.00-16.00

Schaatsbaan 16.00-20.30

D’Ice baan 15.00-19.30

JUMBO Roetsjbaan 16.00-19.30

Winterhuiskamer 15.00-24.00

FLORIS’HAND Curlingcompetitie 21.00-23.00


19 december Rabobank schoolschaatsen en FLORIS’HAND Curlingcompetitie

Rabobank schoolschaatsen 09.00-12.00

Schaatsbaan 12.00-20.30

D’Ice baan 12.00-19.30

JUMBO Roetsjbaan 13.00-19.30

Winterhuiskamer 12.00-24.00

FLORIS’HAND Curlingcompetitie 21.00-23.00


20 december Rabobank schoolschaatsen en FLORIS’HAND Curlingcompetitie

Rabobank schoolschaatsen 09.00-12.00

Schaatsbaan 12.00-17.00

D’Ice baan 12.00-17.00

JUMBO Roetsjbaan 13.00-17.00

Winterhuiskamer 12.00-24.00

FLORIS’HAND Curlingcompetitie 21.00-23.00

S’avonds zijn we op tijd gesloten wegens de vele kerstvieringen op de scholen in Dongen. De winterhuiskamer is wel open. Er komen dan onder andere enkele bedrijven borrelen en curlen (bedrijfsarrangement) en s’avonds is gewoon de FLORIS’HAND Curlingcompetitie


21 december Discoschaatsen én live muziek met Michiel Ruijter

Rabobank schoolschaatsen 09.00-12.00

Schaatsbaan 12.00-23.00

D’Ice baan 12.00-19.30

JUMBO Roetsjbaan 13.00-20.30

Winterhuiskamer 12.00-00.30

Discoschaatsen met DJ Lucca 20.00-23.00

Van Uitert White Christmas Party met live muziek met Michiel Ruijter 21.00-00.3022 december G-schaatsen, FLORIS’HAND Curlingcompetitie en live muziek met Popcorn

G-schaatsen 10.00-12.00

D’Ice baan 10.00-19.30

Schaatsbaan 12.00-20.30

JUMBO Roetsjbaan 11.00-20.30

Winterhuiskamer 10.00-00.30

FLORIS'HAND Curlingcompetitie 21.00-23.00

Live muziek met Popcorn 21.00-00.3023 december Peuter- en kleuterschaatsen en live muziek met Arjon Oostrom

Peuter-en kleuterschaatsen met D'Ice 10.00-12.00

Schaatsbaan 12.00-22.00

D'Ice baan 10.00-19.30

JUMBO Roestjbaan 11.00-20.00

Winterhuiskamer 10.00-22.00

Live muziek met Arjon Oostrom 15.00-18.0024 december Schaatsen en roetsjen in de kerstvakantie

Schaatsbaan 10.00-17.00

D'Ice baan 10.00-17.00

JUMBO Roetsjbaan 10.00-17.00

Winterhuiskamer 10.00-17.0025 december Schaatsen op eerste kerstdag

Schaatsbaan 12.00-17.00

D’Ice baan 12.00-17.00

JUMBO Roetsjbaan 12.00-17.00

Winterhuiskamer 12.00-17.00


26 december Schaatsen op tweede kerstdag

Schaatsbaan 10.00-20.00

D’Ice baan 10.00-20.00

JUMBO Roetsjbaan 12.00-20.00

Winterhuiskamer 10.00-20.00


27 december Schaatsen en FLORIS’HAND Curlingcompetitie

Schaatsbaan 10.00-20.30

D’Ice baan 10.00-19.30

JUMBO Roetsjbaan 12.00-20.00

Winterhuiskamer 10.00-24.00

FLORIS’HAND Curlingcompetitie 21.00-23.00


28 december Discoschaatsen én live muziek met De Suskes

Schaatsbaan 10.00-20.00

D’Ice baan 10.00-19.30

JUMBO Roetsjbaan 12.00-20.30

Winterhuiskamer 10.00-00.30

Discoschaatsen met DJ Lucca 20.00-23.00

Live muziek met De Suskes 20.00-00.3029 december Kom je schaatsen, roetsjen en sjoelen?

Schaatsbaan 10.00-23.00

D’Ice baan 10.00-20.30

JUMBO Roetsjbaan 12.00-20.00

#De eerste Jumbo Roetsrace 14.00-16.00

Winterhuiskamer 10.00-00.30

Sjoelen 20.00-00.30


30 december Schaatsen en fun voor de jongsten en live muziek met De Ladykantjes

Peuter- en kleuterschaatsen 10.00-12.00

Meet & greet D'Ice, Bloemenkoningin en een piraat 11.00-13.00

D’Ice baan 10.00-19.30

Schaatsbaan 12.00-22.00

JUMBO Roetsjbaan 12.00-20.00

Winterhuiskamer 10.00-22.00

Live muziek met De Ladykantjes 15.00 - 17.00


31 december Schaatsen op oudjaarsdag

Schaatsbaan 10.00-17.00

D’Ice baan 10.00-17.00

JUMBO Roetsjbaan 12.00-17.00

Winterhuiskamer 10.00-17.00


1 januari Schaatsen en zwieren met Fysio Attent Seniorenschaatsen

Fysio Attent Seniorenschaatsen 12.00-13.00

Schaatsbaan 13.00-17.00

D’Ice baan 13.00-17.00

JUMBO Roetsjbaan 13.00-17.00

Winterhuiskamer 13.00-17.00


2 januari Kinderknutselmiddag & FLORIS’HAND Curlingcompetitie

Schaatsbaan 10.00-20.30

D’Ice baan 10.00-19.30

JUMBO Roetsjbaan 12.00-20.00

Winterhuiskamer 10.00-24.00

Kinderknutselmiddag met Laura Haakt 11.00-15.00

FLORIS’HAND Curlingcompetitie 21.00-23.00


3 januari Schaatsen en FLORIS’HAND Curlingcompetitie

Schaatsbaan 10.00-20.30

D’Ice baan 10.00-19.30

JUMBO Roetsjbaan 12.00-20.00

Winterhuiskamer 10.00-24.00

Prijsuitreiking DongenPromotion 20.00-21.00

FLORIS’HAND Curlingcompetitie 21.00-23.00


4 januari Finale FLORIS’HAND Curlingcompetitie met ‘T Mays Kaboal

Schaatsbaan 10.00-20.30

D’Ice baan 10.00-19.30

JUMBO Roetsjbaan 12.00-20.30

Winterhuiskamer 10.00-00.30

FLORIS’HAND Curlingcompetitie 21.00-23.00

Finale FLORIS'HAND Curlingcompetitie 23.00-24.00

Finale avond met 'T Mays Kaboal 20.30-00.30


5 januari WIJmetAARTS Hollandse avond

Schaatsbaan 10.00-18.00

D’Ice baan 10.00-18.00

JUMBO Roetsjbaan 10.00-18.00

Winterhuiskamer 10.00-18.00

WIJmetAARTS Hollandse avond (besloten feest) 20.00-00.30


6 januari Smeltfeest met live muziek van Backstage

Peuter- en kleuterschaatsen met D'Ice 10.00-12.00

Schaatsbaan 12.00-18.00

D’Ice baan 10.00-18.00

JUMBO Roetsjbaan 10.00-18.00

Winterhuiskamer 10.00-18.00

Smeltfeest met live muziek van Backstage 14.00-18.00  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5064

Kleindieren - vereniging “Nooit te Goed” houdt op 14 en 15 december weer haar jaarlijkse tentoonstelling in dorpshuis de Geubel

VERENIGINGSNIEUWSGeplaatst door internetkrant wo, december 05, 2018 22:19:40

Kleindieren - vereniging “Nooit te Goed” houdt op 14 en 15 december weer haar jaarlijkse tentoonstelling in dorpshuis de Geubel


In de grote zaal van het dorpshuis staan weer veel tentoonstelling kooien opgesteldmet diverse diersoorten van verschillend pluimage. Leden van de vereniging “Nooit te Goed” showen hier met enige trots hun mooie dieren. Het hele jaar door zijn ze met deze mooie hobby, kweek en verzorging van de jonge dieren, bezig geweest. Door deze goede verzorging zijn ze uitgegroeid, en nu op hun mooist. De veren en beharing zijn in optimale conditie. De verschillende kleuren en kleur- patronen zijn zoals ze dat graag zien. Weken voor de show is er geselecteerd welke dieren aan de eisen van de standaard voldoen. Deze standaard omschrijft van elk ras of soort de kenmerken waaraan moet worden voldaan. Door erkende keurmeesters is daar tijdens de keurdag een beoordeling aan gegeven. Het dier met de beste beoordeling wordt kampioen in zijn ras of algeheel kampioen van alle tentoongestelde dieren. De eigenaar van deze kampioen ontvangt hiervoor een ereprijs.Opening door Burgemeester Starmans

Deze ereprijzen kunnen dit jaar worden uitgereikt door Burgemeester Starmans die op vrijdag avond 14 december om 20.00 uur de officiële opening zal verrichten. Ook zal de Burgemeester worden gevraagd een ruk te geven aan het rad van Fortuin wat in ’s Gravenmoer reeds 60 jaar een geliefd en gezellig gebeuren is en waar mooie prijzen bij zijn te winnen. Hopelijk zullen ook dit jaar weer veel mensen voor het rad naar de Geubel komen.


De vereniging viert dit jaar haar 60 jarig bestaan.


Het houden van dieren in verenigingsverband is een verrijking voor de liefhebberij. Leden wisselen ervaringen over het fokken van de dieren met elkaar uit. Ook bieden ze elkaar hulp met het verzorgen van de dieren bij ziekte of vakantie. Dieren worden tijdens bijeenkomsten besproken en er worden hok bezoeken georganiseerd. Jammer daarom is dat aanwas van nieuwe leden beperkt is. Oudere leden stoppen om verschillende redenen. Toch blijft het enthousiasme van de huidige leden groot en willen ze hun mooie hobby graag uitdragen. De jaarlijkse tentoonstelling is daarvoor een geschikt moment. Dit jaar dus 60 jaar “Nooit te Goed” ’s Gravenmoer en omstreken.

Openingstijden. Vrijdag 14 december 11.00 uur – 22.00 uur (officiële opening 20.00 uur Burgemeester Starmans)

Zaterdag 15 december 10.00 uur – 21.00 uur.

Toegang gratis.

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5063

WIE WORDT DONGENAAR VAN HET JAAR ?

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door internetkrant wo, december 05, 2018 11:39:59Voor de achtste maal organiseert dongen.nieuws.nl dit jaar de ‘Dongenaar van het Jaar’ verkiezing. Wie wordt de opvolger van Marcel van Hattum, die vorig jaar van de inwoners van Dongen de meeste stemmen kregen? Je kunt vanaf nu tot en met zondag 16 december kandidaten nomineren.Het bijzondere aan de ‘Dongenaar van het Jaar’ verkiezing is dat de uiteindelijke winnaar of winnares niet door een jury uitgekozen wordt maar door de Dongenaren zelf. Vanaf vandaag kun je kandidaten nomineren voor deze eretitel. Op 18 december zal uit alle nominaties een short list met 5 kandidaten worden samengesteld door een selectiecommissie die bestaat uit vertegenwoordigers van de lokale pers: Vanaf die dag kan iedere Dongenaar een definitieve stem uitbrengen op zijn of haar favoriet. Op 30 december worden de stemmen geteld en ontvangt de ‘Dongenaar van het Jaar’ de oorkonde die bij deze eretitel hoort.

Criteria
‘Dongenaar van het Jaar’ wordt je niet zomaar. Het spreekt voor zich dat kandidaten woonachtig moeten zijn in Dongen. Het zijn mensen die zich onderscheiden door hun activiteiten. Ze zetten Dongen op een positieve manier op de kaart en dat kan zowel in Dongen zelf zijn als (ver) daarbuiten. Het kunnen sporters zijn, maar ook politici, Dongenaren die een bijzondere prestatie hebben verricht, vrijwilligers, mensen uit verenigingen of organisaties, noem maar op.

Kent u een kandidaat of kandidate?
Wie verdient volgens u de titel ‘Dongenaar van het Jaar’? Stuur een mail met de naam van uw kandidaat of kandidate naar dongen@nieuws.nl onder vermelding van ‘nominatie’ Natuurlijk mag u deze nominatie voorzien van een korte motivatie waarom u vindt dat uw kandidaat de titel ‘Dongenaar van het Jaar 2018’ verdient.

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5062