LIA VAN GOOL

LIA VAN GOOL

COLUMN VAN LIA VAN GOOL

Zij neemt de lezer mee in haar wereld van werkelijkheid en menselijkheid. Zij zal het zijn die de lezer een stuk vitamine voor het hart geeft en diezelfde lezer een blik gunt in het Dongense zoals Lia dat ziet. Gevarieerd en soms scherp ,maar altijd vanuit een positieve blik op de wereld van ons allen.

De redactie van deze krant wenst de lezer hierbij veel genoegen en leesplezier

Aartsengel?

ENGELENPosted by Lia van Gool Thu, March 17, 2016 08:51:27

Aartsengel?

(door Lia van Gool)


De eerste nacht lig ik met een nevelig brein in mijn ziekenhuisbed. Ik word wakker en kijk met nog halfdichte ogen naar het bed naast mij. Daar staat, voor mijn gevoel, een engel. Hij is groot, denk ik, en hij is gekleed in een wit gewaad. Ook hij heeft een lichtkrans om zijn hoofd.

Aartsengel Michael riep mij, zo leek het. Klaar om naar zijn paradijs te komen? Nou, ik dacht het niet. Ik heb tegen hem gezegd dat ik nog niet wilde komen, hoe mooi het daar ook zou zijn. Bekijk het eens!

Zachtjes doet hij zijn werk, of werkt een engel eigenlijk wel? Het beeld verdwijnt niet. De engel blijft de hele nacht bij mij, heb ik het idee.

De tweede nacht is mijn koorts verdwenen. Ik word wakker en zie weer de figuur die ik de vorige nacht als engel dacht te zien. Nu zie ik dat het ‘gewoon’ een mannelijke verpleegkundige is, die met een soort halogeen staaflampje zijn werk doet. Natuurlijk wel in een wit uniform. Deze nacht zie ik ook dat het een uniform is, geen gewaad. Ik krijg bewondering voor de twee mannen die nachtdienst hebben. Je hoort ze namelijk helemaal niet lopen, want zij droegen speciale ‘nachtdienst-sluipschoenen’.

Die ochtend zie ik dat Misha nachtdienst had. Daarom heb ik hem Aartsengel Michael genoemd.

In mijn hoofd was het écht een engel, met een stralenkrans om het hoofd. Dan besef je ineens hoe ver je weg kunt zijn. Flarden van de Aartsengel bleven door mijn hoofd zweven. Ook mijn overleden schoonzus was er en zij wilde dat ik kwam. Nou, geen haar op mijn hoofd die daar aan dacht, ondanks dat ik niet helemaal helder kon denken. En die haren, ja, dat waren er op dat moment ook maar weinig…….

Misha komt opgewekt de kamer binnen. “Wakker worden!” De Aartsengel uit mijn eerste nacht ontmaskerd. De enige overeenkomst is nog de naam. De kleine ‘nachtdienstsluiper’ overdag in dienst.

Dan blijkt dat hij helemaal niet op een engel lijkt en Misha is ook niet zo groot. Nou ja, het enige engelachtige dat hij heeft, is dat hij heel goed voor iedereen zorgt. Maar na zijn werk heeft hij een andere kant. Hij struint hij de bouwmarkten in Tilburg af, omdat hij druk bezig is met het verbouwen van zijn huis. Hoe ontgoocheld kun je zijn?

  • Comments(0)//column.dongenhomespot.nl/#post1