SPORT

SPORT

uitslagen en verslagen

Ook uw sportbericht of verslag komt in de krant
Stuur het naar redactie@dongenhomespot.nl

LEZERS VAN DE DONGENSE INTERNETKRANT KUNNEN TERUG NAAR DE KRANT :


www.dongenhomespot.nl

Vierde Mathieu Hermans Klassieker geslaagd met 500 deelnemers

WIELERSPORTPosted by internetkrant Mon, April 16, 2018 15:05:13

Vierde Mathieu Hermans Klassieker geslaagd met 500 deelnemers

Zondagochtend gaf Mathieu Hermans het startschot voor de vierde editie van de Mathieu Hermans Klassieker (MHK). Zo’n 500 deelnemers deden mee aan een tocht van 45, 90 of 135 kilometer om en nabij Dongen. Aan de start stond onder andere leden van het Sterrenfietsteam als Frits Barend, Bob de Jong en John Rep. Ook Mathieu Hermans zelf stond aan de start met een ‘gele’ trui (Gijsje Eigenwijsje). Ook dit jaar gaat de opbrengst namelijk naar Stichting Gijsje Eigenwijsje. Deze stichting is in het leven geroepen ter nagedachtenis aan Gijs Baeten. Hij kreeg in 2011 op 8-jarige leeftijd te horen dat hij hersenstamkanker had. De stichting zet zich in voor andere ongeneselijk zieke kinderen. ‘De eindopbrengst moet nog gecontroleerd worden, maar we gaan er vanuit dat de tocht zelfs iets meer oplevert dan de € 3.000 van vorig jaar’, zegt Marga van Broekhoven, coördinator MHK.


De start bij 'De Viersprong'


Mathieu Hermans kijkt zeer tevreden terug op tocht: ‘Dankzij de vele vrijwilligers en de samenwerking met TC de Kleppers hebben we er tijdens de 4e editie van onze ‘Tegen de Stroom in’ klassieker een mooi en geslaagd event van kunnen maken. Deelnemers van alle afstanden zaten na afloop tevreden aan de soep van café de Viersprong. De pelotonstocht was met zo’n 150 deelnemers zeer geslaagd. Maar ook de fietsers op de gewone (en elektrische) fietsen die de 45 kilometer reden, kwamen enthousiast terug. Start en finish locatie, de rustpunten, uitgepijlde routes, aankleding en het mooie weer stonden op een hoog niveau. Ondanks twee incidenten die gelukkig goed zijn afgelopen mogen we stellen dat ‘ons’ draaiboek top is’’, zo kijkt Mathieu Hermans tevreden terug.

Indurain en Delgado in jubileumeditie

De organisatie kijkt alweer vooruit naar de vijfde en jubileum editie van volgend jaar. Het is dan 30 jaar geleden dat Mathieu Hermans zijn vele overwinningen boekte in de Ronde van Spanje en de Tour. Mathieu Hermans wil er dan een Spaans wielerweekend van maken. Hij heeft nog vele contacten in Spanje. Het zou mooi zijn als we dan voor deze gasten bijvoorbeeld in de nieuwe Cammeleur een groot en bijzonder wielercafé kunnen organiseren. Er zijn al contacten gelegd om onder andere Indurain en Delgado als deelnemers naar Dongen te halen. Indurain won vijf keer de Tour de France. Delgado won in 1988. Volgend jaar dus een nóg iets groter evenement vanuit Dongen, met meer bekende namen en meer wielertoeristen. Hermans:’ Maar we houden het bij deze toertocht, we willen best nog wat groeien, maar niet te veel. Het hoeft geen nieuwe Amstel Gold Race te worden’  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.