SPORT

SPORT

uitslagen en verslagen

Ook uw sportbericht of verslag komt in de krant
Stuur het naar redactie@dongenhomespot.nl

LEZERS VAN DE DONGENSE INTERNETKRANT KUNNEN TERUG NAAR DE KRANT :


www.dongenhomespot.nl

PERSOONLIJK KAMPIOENSCHAP BANDSTOTEN DE VALK. JOS MICHIELSEN WINNAAR VAN DE SUPERFINALE.

BILJARTENPosted by internetkrant Mon, April 09, 2018 18:11:46

PERSOONLIJK KAMPIOENSCHAP BANDSTOTEN DE VALK.

JOS MICHIELSEN WINNAAR VAN DE SUPERFINALE.

Dit seizoen vond voor de 43e keer het persoonlijke kampioenschap bandstoten plaats in café de valk.Het toernooi wordt jaarlijks georganiseerd door B.V. De Valk en de bobo’s en wordt verspeeld onder auspiciën van de D.B.B.In het toernooi speelden 86 biljarters die waren onderverdeeld in 6 klassen.Verleden week speelden de 6 super kampioenen om een leuke prijzenpot.Hiervoor waren uitgenodigd de kampioenen Rob Houtepen (1e, ), Ad Siemons (2e), Hanny Hultermans (3e) Just Zonneveld (4e), Jos Michielsen (5e) en Jeannette Zonneveld (6e)Onder zeer deskundige arbitrage van Arnold Willemsen en Toon van Spaandonk namen de wedstrijden een aanvang.In de 1e partij streden clubgenoten van b.v. de valk Jeannette Zonneveld (10 car) en Just Zonneveld (20 car) tegen elkaar, Jeannette toonde geen genade met manlief Just en won in 10 beurten.Ad Siemons (30 car) van b.v. excelsior en Jos Michielsen (15 car) van b.v. a.l.m. speelden vervolgens tegen elkaar, Jos won in slechts 15 beurten.
Clubgenoten Hanny Hultermans (25 car) en Rob Houtepen (40 car) actief voor b.v. de valk troffen vervolgens elkaar, in 13 beurten met een slotserie van 9 won Hanny.In weer een prima partij speelde Jos zijn 2e wedstrijd uit in 15 beurten tegen Just.Rob pakte hierna zijn eerste winst tegen Jeannette in 20 beurten.Hanny speelde haar partij uit tegen Ad in 24 beurten, met 3 caramboles in de nastoot maakte Ad remise.De laatste wedstrijd van dag 1 ging tussen Jeannette en Jos, in een moeizame partij won Jos ook zijn 3e partij van de dag in 28 beurten.Na dag 1 dus Jos aan de leiding.Op de 2e speeldag waren Piet Rademakers, Aad van der Kaaij en Ger Kerst als top arbitrage uitgenodigd.De 1e wedstrijd ging tussen Ad en Rob, in 11 beurten wist Rob te winnen met onder meer 2 series van 8.Just Zonneveld pakte zijn eerste winst tegen Hanny in 18 beurten.Jeannette versloeg hierna Ad in 17 beurten.Hanny tegen Jos was de volgende wedstrijd, indien Hanny zou winnen waren er nog 5 kanshebbers voor de titel.In een lange partij, 31 beurten, won Jos met 1 carambole verschil en had al 8 punten verzameld.Hierdoor nog 2 kanshebbers voor de titel, Rob en Jos.Rob moest wel zijn 2 partijen nog winnen om een barrage uit het vuur te slepen.Just maakte de partij tegen Rob echter uit in 20 beurten, via de nastoot maakte Rob gelijk.
v.l.n.r. Just, Jeannette, Hanny, super kampioen Jos, Ad en Rob

Door dit resultaat was Jos al kampioen.Hanny kwam uit op 5 punten door winst tegen Jeannette in 34 beurten.Just pakte ook zijn 2e winst van de dag tegen Ad, dat ging in 21 beurten.In de laatste wedstrijd van het toernooi won Jos ook zijn 5e partij tegen Rob in 24 beurten, en werd ongeslagen kampioen, proficiat.Na afloop van de finale reikte voorzitter Piet Rademakers de prijzen uit aan de deelnemers, en sloot hiermee het bandstoottoernooi voor dit seizoen af.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.