SPORT

SPORT

uitslagen en verslagen

Ook uw sportbericht of verslag komt in de krant
Stuur het naar redactie@dongenhomespot.nl

LEZERS VAN DE DONGENSE INTERNETKRANT KUNNEN TERUG NAAR DE KRANT :


www.dongenhomespot.nl

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Mon, April 09, 2018 14:44:32

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.


De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit jaar mee met 4 teams. Hieronder het verslag van zaterdag 7 april 2018.

Team Dongen 1 speelde vandaag een uitwedstrijd in Breda tegen Va Tout 2. Het Team stond al veilig in de 4e klasse van de NJBB, maar iedereen was nog best bereid er een tandje bij te zetten om nog wat puntjes erbij te pakken. Er werd buiten gespeeld vanwege het prachtige weer.

Een extra uitdaging was om on een steeds wisselende samenstelling van de opstelling te gaan spelen, zodat alle spelers deze dag een partij konden spelen. En mede door de goede inzet is dat gelukt en wonnen ze met 5 – 3 als einduitslag.

Het verloop van de wedstrijden:

Ronde 1 doubletten: Kees Jacobs en Cor Timmermanstevige speelde een stevige pot maar wonnen met 13-7. John van Rooden en Jopie Jacobs speelde prima en wonnen met 13-6. Ook Pierre de |Jong en Greet van der Ven konden op het nippertje de punten pakken met 13-11. Dus de tussenstand was al 3-0.

Ronde 2 Tripletten: Pierre, Cor en Andre kwamen maar niet op gang en verloren met 5-13. Kees, Hans en Greet pakte met prima teamwork de winst met 13-6. De tussenstand werd dus 4-1 voor Dongen.

Ronde 3 doubletten: Hans en Jopie speelde goed maar konden net niet genoeg druk zetten en verloren met 6-13. Ook John en Pierre konden niet echt doordrukken en verloren met 6-13. Cor en Andre speelden een stevige lange partij en wisten die net in winst om te zetten 13-12. Hierdoor bezorgde ze Va Tout 2 de eerste nederlaag in de competitie en won Dongen uiteindelijk met 5-3. Dongen1 blijft in het komende seizoen in de 4e klasse van de NJBB

Team Dongen 2 speelde uit tegen Middelburg 3. Zij begonnen de doublet-partijen in Middelburg vanwege het schitterende weer op de buitenbanen. Aangezien Dongen 2 al kampioen is was het doel en uitdaging om wederom ongeslagen te blijven. Omdat dit de laatste speeldag was, waren alle 8 de teamleden aanwezig en werd er af en toe gewisseld om iedereen te laten spelen deze dag.

Jean-Michel en Joke Lobo verloren hun partij met 7-13. Bij Astrid Moorman en Johan van Kuijk ging het beter,zij wonnen met 13-9. Maar bij Wil en Annemie van den Dungen lukte het ook niet, zij verloren met 6-13. De 1e ronde sloten ze dus af met een 1-2 achterstand. Middelburg was erop gebrand om deze dag te winnen dus Dongen was gewaarschuwd.

Daarna volgden de tripletpartijen. Jean Michel, Joke en Wil wonnen vrij eenvoudig met 13-2 en ook Jan, Yvonne Verbeek en Annemie hadden het niet gemakkelijk, maar wisten toch nog te winnen met 13-10. Dongen stonden nu met 3-2 voor, dus met nog 3 doublet-partijen te gaan zag het er redelijk rooskleurig uit voor ze. Ze begonnen de laatste ronde vol goede moed.


Jan en Yvonne hadden geen schijn van kans en verloren dan ook met 0-13. Johan en Astrid hadden ook veel moeite en verloren ook hun partij en wel met 8-13. Dus 4-3 voor Middelburg. Jean-Michel en Wil moesten een achterstand van 4-11 weg zien te werken om er een gelijkspel uit te slepen. Dit lukte zowaar en wonnen deze spannende partij dan ook met 13-11. Knap gedaan. Middelburg stond deze dag heel goed te spelen, vooral het plaatsen ging fantastisch. En ja, voor Dongen was dit het hoogst haalbare, misschien ook een beetje motivatie tekort omdat het eigenlijk nergens om ging, wie zal het zeggen. Dus de einduitslag van deze dag was 4-4 en Dongen 2 is hiermee ongeslagen kampioen, want een gelijkspel is niet verloren. Het was een hele gezellige dag en Middelburg is een hele fijne vereniging om tegen te spelen met heel aardige en sportieve mensen.

Dongen 2 promoveert hierdoor naar de 4e divisie, een mooie prestatie en veel succes in de volgende NPC die start op 29 September 2018.

Team Dongen 3 moest aantreden tegen Va Tout 4.uit Breda en wisten in hun laatste wedstrijd dit seizoen een 4 – 4 gelijk spel te behalen en daardoor een goede klassering in de 5e klasse.

Team Dongen 4 speelde ook vandaag hun laatste NPC wedstrijd van dit seizoen. Ze mochten thuisspelen tegen PVT 2 uit Tilburg. Het was wat het weer betreft goed, en hoopte op een goed resultaat. Jammer genoeg weet in de eerste ronde alleen Karin Jansen en Ruud v. Dijk hun partij te winnen met 13-6. Annelies v. Schendel en Henk Doremalen kwamen nog even goed terug maar de partij ging met 13-7 naar de tegenpartij. Wim Koreman en Marian v. Gastel konden lang bij blijven maar op het laatst was de tegenstander toch sterker 13-9.

De teams die spelen in deze competitie

Bij de tripletten ronde stonden Karin Jansen, Ruud v. Dijk en Henk Doremalen er goed voor maar jammer genoeg gingen de laatste punten toch naar PVT 13-10. Bij Marian, Wim en Annelies ging het wat minder en werd de partij verloren met 13-8.

Om er nog een gelijkspel uit te halen moesten alle 3 de wedstrijden gewonnen worden maar dat ging het niet worden vandaag. Al vrij vlug verloren Annelies en Henk hun partij met 13-1 en Ruud v. Dijk met Karin Jansen verloren hun partij met 13-4. Even leek het erop dat Wim en Marian hun partij gingen winnen maar ook hier ging het niet meer lukken en ging de partij met 13-5 naar PVT. Dus met een nederlaag van 7-1 sloten ze deze NPC competitie af en konden ze daarna in de zon de wedstrijden nog even nabespreken.

De standen en wedstrijdschema zijn te zien op:

Team Dongen 1: http://nlpetanque.nl/4e-divisie-4004

Team Dongen 2+3: http://nlpetanque.nl/5e-divisie-5007-2

Team Dongen 4: http://nlpetanque.nl/6e-divisie-6005-2

Komende tijd zullen er allerlei toernooien plaatsvinden waaraan ook dongense teams deelnemen.Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.