SPORT

SPORT

uitslagen en verslagen

Ook uw sportbericht of verslag komt in de krant
Stuur het naar redactie@dongenhomespot.nl

LEZERS VAN DE DONGENSE INTERNETKRANT KUNNEN TERUG NAAR DE KRANT :


www.dongenhomespot.nl

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Mon, January 29, 2018 14:11:48

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit jaar mee met 4 teams. Hieronder het verslag van zaterdag 27 januari 2018.

Team Dongen 1 reisde naar Bergen op Zoom om te spelen tegen Petangeske 4. Omdat ze de eerste ontmoeting gelijk hadden kunnen spelen (4-4), hoopte ze dat ze dat minstens konden evenaren, maar helaas liepen verschillende wedstrijden heel moeizaam en konden de partijen net niet naar zich toegetrokken worden. Hier volgt het verloop van de 3 speelrondes:
De eerste ronde doubletten werd verloren met 4-13, 11-13 en 4-13. Een niet te beste start.In de tweede ronde tripletten verloren Cor Timmermans – John van Rooden – Pierre de Jong met 9 – 13. Het Team Kees en Jopie Jacobs en Andre de Wijs wonnen met 13 – 5. Waardoor de tussenstand 1-4 werd. Er waren nog kansen wanneer de volgende drie partijen gewonnen zouden worden.

Helaas In de derde ronde doubletten verloren Cor-John met 8-13, Kees en Jopie wonnen met 13-2 en Pierre en Andre wonnen met 13-10. Jammer genoeg konden ze dus net niet gelijkspelen en was de eindstand : 3- 5 voor Petangeske.

Team Dongen 2 moesten thuis spelen tegen Va Tout 4 uit Breda. Ze begonnen hun doublet-partijen vol goede moed, maar het ging niet zoals ze wilden. Jean-Michel en Joke Lobo verloren met 11-13, Wil en Annemie v/d Dungen wonnen met 13-6 en Jan Verbeek en Astrid Moorman verloren met 12-13 na een voorsprong van 12-4. Dus de eerste tussenstand was een 2-1 voorsprong voor Va Tout 4, maar moesten nog 5 partijen gaan, dus alles was nog mogelijk.Daarna volgden de tweede ronde tripletpartijen. Jean Michel, Joke en Wil wonnen met 13-12. Wat een heel knappe prestatie was, omdat zij een grote achterstand hadden van 12-2. Jan, Astrid en Annemie hadden erg veel moeite om in hun spel te komen, wat maar niet wilde lukken en verloren met 9-13. Ze stonden nu met 3-2 achter, maar met nog 3 partijen te spelen konden we de dag nog winnend afsluiten, maar dan moesten ze wel alle 3 winnen, en aangezien het allemaal niet zo vlotjes ging kon het wel eens heel lastig worden.

Dus we begonnen de laatste ronde doublet-partijen heel gedreven, want ze wilden het liefst winnen om ongeslagen te blijven. Jean Michel en Joke hadden geen problemen met hun tegenstander en wonnen hun partij met 13-4, dus nu was het 3-3. Wil en Annemie stonden ver achter, maar zij gaven niet op en wisten het tij te keren en wonnen hun partij met 13-12. Dus nu was het de taak van Jan en Astrid om ook te winnen. Zij stonden op dat moment met 11-5 voor, dus het moest kunnen lukken, maar ze hadden vandaag al vaker voor verrassingen komen te staan, dus oppassen geblazen. Zij stonden een stuk sterker te spelen dan in de voorgaande partijen en wonnen dan ook met 13-5. De einduitslag van deze dag was dus toch nog 5-3 voor Dongen 2 geworden en hebben hiermee hun ongeslagen status vastgehouden. Toppie kanjers.Het was een gezellige dag, maar ook spannend. Mede omdat een ander teamgenoot in het ziekenhuis ligt, wat misschien ook wel de reden is dat het allemaal wat minder ging, omdat onze gedachtes toch ook wel bij hem waren. Johan, wij wensen je van harte beterschap en hopen dat je snel weer van de partij kunt zijn.

De volgende wedstrijd staat gepland op 17 Februari wederom in Dongen tegen Va-Tout 3.

Team Dongen 3 won thuis met 6-2 van Va-Tout 3 uit Breda.

Team Dongen 4 speelde thuis tegen Littie of Littienie uit Helmond. In de 1e ronde spelen Wim Koreman en Marian v. Gastel goed maar jammer genoeg verliezen ze met 13-8. Ook Ruud v. Dijk en Karin Jansen verliezen hun partij met 13-6. Gelukkig weten Wim Boersen en Corrie Koreman hun partij te winnen met 13-4.

Bij de tripletten wilde het niet lukken en werden alle 2 de wedstrijden verloren, zodat we met 4-1 achter staan. In de laatste ronde kunnen we alleen nog maar gelijk spelen door alle 3 de wedstijden te winnen.

Maar Wim Koreman en Marian v. Gastel verloren hun partij al snel met 5-13. Karin Jansen en Ruud v. Dijk stonden er lang goed voor maar jammer genoeg moesten ze op het laatst de overwinning toch aan de tegenstander laten met 11-13. Alleen Corrie Koreman en Wim Boersen hadden hun dag wel en konden voor een 2e overwinning zorgen met 13-8. Deze dag werd dus verloren met 6-2 en de volgende wedstrijd is pas een week na de carnaval thuis tegen Jeu de Bouckles 4 uit Boekel.

De standen en wedstrijdschema zijn te zien op:

Team Dongen 1: http://nlpetanque.nl/4e-divisie-4004

Team Dongen 2+3: http://nlpetanque.nl/5e-divisie-5007-2

Team Dongen 4: http://nlpetanque.nl/6e-divisie-6005-2

Komende tijd zullen er allerlei toernooien plaatsvinden waaraan ook dongense teams deelnemen.

Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.