SPORT

SPORT

uitslagen en verslagen

Ook uw sportbericht of verslag komt in de krant
Stuur het naar redactie@dongenhomespot.nl

LEZERS VAN DE DONGENSE INTERNETKRANT KUNNEN TERUG NAAR DE KRANT :


www.dongenhomespot.nl

Heren verliezen ondanks monsterscore 41-39 | Dames HV Dongen compleet van slag

HANDBALPosted by internetkrant Tue, January 23, 2018 15:00:24

Heren verliezen ondanks monsterscore 41-39 |

Dames HV Dongen compleet van slag

De twee stormen van de afgelopen weken heeft blijkbaar ook flik huisgehouden binnen de eerste teams van de handbalvereniging Dongen. De dames zijn blijkbaar helemaal van slag. Zij hadden bij winst bij hekkensluiter Westlandia goede zaken kunnen doen. Na een slechte wedstrijd moest het team van Martijn Verhagen en Geert van Meersbergen met een gevoelige nederlaag huiswaarts keren. De heren hebben een recorduitslag in de boeken gezet. Na zestig minuten spelen stond er 41-39 op het scorebord. De B Meiden hebben hun meerdere moeten erkennen in Venlo.


Landelijke 2e Divisie B Dames: Westlandia – HV Dongen 26-13 (16-9)

Er leek geen vuiltje aan de lucht toen Dongen de wedstrijd in Naaldwijk tegen de rode lantaarndrager begon. Dongen nam het initiatief en kwam op een 3-5 voorsprong. Hierna werd over en werd gescoord. Het bleek al duidelijk dat de geelblauwen deze middag niets van de scheidsrechters hoefden te verwachten.

Er volgenden veel 2 minuten tijdstraffen aan Dongenzijde, zelfs een unieke: een vier minuten tijdstraf. Dongen trok dit zich aan en ging steeds meer tegen zichzelf spelen. De klap op de vuurpijl in de wedstrijd was het onsportieve gedrag van een Westlandia speelster die van dichtbij de bal op het gezicht van doelvrouw Tamara van Es kegelde. Hier traden de scheidsrechters in het geheel niet tegen op, terwijl een rode kaart niet had misstaan. Omdat de wisselkeepster ziek in Dongen was gebleven, moest Van Es opgeknapt worden. De aangeslagen doelvrouw vond haar ritme niet meer en daarvan profiteerde de thuisploeg gretig. Na een ruime achterstand met rust, mocht de thuisploeg de tweede helft vrij op het Dongendoel schieten, want kort na rust moest ook Tamberly Husson de wedstrijd verlaten, na een forse aanslag. Hierna leek het alsof de Dongen verdediging het wel goed vond. Aanvallend kon Dongen helemaal geen vuist maken. Na rust werd slechts vier keer het doel gevonden. ,,Een wedstrijd om snel te vergeten,” was de eindconclusie van de begeleiding. Komende zaterdag is MIC uit Meerssen Valkenburg om 20.15 uur de volgende tegenstander in De Salamander.


Landelijk Hoofdklasse B Heren: Apollo – HV Dongen 41-39 (22-20)

Als je de cijfers mag geloven, was dit meer een hardloopwedstrijd dan en handbalwedstrijd. 80 doelpunten in zestig minuten. En dan zijn er nog ballen gestopt door de keepers en ballen over geschoten. De eerste helft dirigeerde Dongen de wedstrijd. Halverwege de eerste helft nam de ploeg uit Son het heft in handen. ,,Verdedigend gezien liet we veel te veel steken vallen. We scoren veel maar staan toch met lege handen,” was de na afloop de conclusie.


Landelijke Jeugddivisie MB: Cabooter Group/Venlo – HV Dongen 20-14 (12-9)

Na twee gelijke spelen tegen de koplopers was de volgende tegenstander de jeugd van eredivisionist Venlo. Een team dat snel handbal speelt waar Dongen moeilijk vat op kan krijgen. In de beginfase hielden beide ploegen elkaar in evenwicht, waarbij de thuisploeg een lichte voorsprong kon opbouwen tot rust.Na rust wist Dongen nog tot op 1 punt te naderen. Blijkbaar had dit zoveel energie gekost waardoor Venlo in het laatste kwartier makkelijk naar de 20-14 kon uitlopen. Komende zaterdagavond, de voorwedstrijd van DS 1, is V&L Geleen de tegenstander om 19.00 uur.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.