SPORT

SPORT

uitslagen en verslagen

Ook uw sportbericht of verslag komt in de krant
Stuur het naar redactie@dongenhomespot.nl

LEZERS VAN DE DONGENSE INTERNETKRANT KUNNEN TERUG NAAR DE KRANT :


www.dongenhomespot.nl

DVVC blijft door een 2-6 overwinning bij TVC Breda mee doen in de strijd om de bovenste plaatsen

VOETBALPosted by internetkrant Tue, March 19, 2019 20:56:14

DVVC blijft door een 2-6 overwinning bij TVC Breda mee doen in de strijd om de bovenste plaatsen

In de beginfase was het DVVC dat de eerste kans kreeg toen Geert Jacobs na goed doorzetten Remco Kroese kon bereiken. Diens schot spatte uiteen op de paal. Na een kwartier spelen probeerde Remco het nog eens, ditmaal met een afstandsschot. Deze kon keeper Jay Regter van TVC Breda met een prima redding tot corner verwerken. Even hierna moest de keeper weer in actie komen bij een schot op doel van Emran Pourmanaf.

Schrik

In de 25e minuut, bij een corner van TVC Breda, wilde doelman Maikel Heijne de bal wegwerken maar die kwam tegen een eigen speler aan en rolde zo over de doellijn en stond DVVC met 1-0 achter. Dat was even schrikken voor DVVC, maar drie minuten later schoot Remco Kroese uit een toegekende strafschop wegens hands de stand weer gelijk.

Vijf minuten daarna was het Amir Zandi die zich goed vrij speelde en uit diens pass kon Geert Jacobs DVVC op een 1-2 voorsprong zetten.

De doelman van DVVC kon met een prima redding niet veel later de gelijkmaker voorkomen.


Kort daarna werd Stefan van Dongen in het strafschopgebied onderuit gehaald en wees scheidsrechter Lahcen Zizoir uit Etten Leur voor de tweede keer naar de stip. Ditmaal was het Amir Zandi die onberispelijk binnenschoot en DVVC op een 1-3 voorsprong bracht. De laatste tien minuten voor de rust waren geheel voor DVVC.

Amir Zandi omspeelde verschillende verdedigers en de keeper en kon zo de 1-4 binnen tikken. Nog een paar grote kansen van Maikel van Bragt en Stefan van Dongen volgden op dit wapenfeit. Laatstgenoemde had net voor rust, met een lob over de keeper, tegen de lat, meer verdiend.

Aandringend TVC

In de tweede helft een meer aandringend TVC Breda en dat leverde wel wat kansen op. Een daarvan, een lob over de uitgelopen keeper, kon een verdediger nog net een doelpunt voorkomen door de bal net voor de doellijn weg te trappen.

Bij een goed genomen vrije trap van TVC Breda liet keeper Maikel Heijne wederom zien dat hij moeilijk te passeren is. Ook DVVC kreeg nog wel mogelijkheden om de score uit te bouwen en dat gebeurde dan ook in 70e minuut. Maikel van Bragt bereikte met een goede pass Dylan de Ruijsscher en deze maakte met een geplaatst schot dat de stand van 1-5 op het scorebord verscheen.In de 75e min. kreeg Dennis Kras een bal tegen zijn hand en de scheidsrechter gaf zijn derde strafschop in deze wedstrijd. Bennie Haneveer van TVC Breda schoot onhoudbaar voor Maikel Heijne de stand naar 2-5. In de laatste minuut werd de achterhoede van TVC Breda door Remco Kroese en Amir Zandi uit elkaar gespeeld en was het Amir die zijn derde en voor DVVC het zesde doelpunt maakte. Eindstand 2-6

DVVC heeft zich goed herpakt na het onnodige verlies van vorige week en kan zich nu gaan opmaken voor de volgende wedstrijd en die is pas op Zondag 7 April, dan komt koploper FC Dordrecht (amateurs) op bezoek.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1747

Winterkoninkje 2019

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Mon, March 18, 2019 18:58:42

Winterkoninkje 2019

Afgelopen zondag, 17 maart, werd door Jeu de Boules Club Dongen het traditionele toernooi om het Winterkoninkje georganiseerd. Dit toernooitje komt altijd aan het eind van de wintercompetitie. In deze competitie waren er 3 poules en alle nummer 1 en 2 gingen door naar dit toernooi, alsmede de twee beste nummers drie. Er waren dus 8 equipes uitgenodigd om te strijden voor de wisselbeker Winterkoninkje. Tegelijkertijd werd er ook een zgn. PET-toernooi gehouden, waarbij de spelers in drie wedstrijden steeds een ander maatje krijgen en bovendien ook verschillende tegenstanders.Hoewel het lentezonnetje zich af en toe liet zien, werd er toch gekozen om in de mooie boule-0-drome te gaan spelen. Er waren hier 14 banen ter beschikking, zodat niemand hoefde te wachten om te kunnen spelen.

Om half 11 had iedereen zich ingeschreven en kon de WECO, dit keer bestaande uit Jacqueline en Henk, alles gereed maken voor het toernooi. Na de loting kon men beginnen aan de 1e wedstrijd.


De deelnemers aan het toernooi om het Winterkoninkje werden in twee poules verdeeld en elk equipe moest 3 wedstrijden spelen. De winnaars van elke poule zouden later in een finale moeten strijden om de felbegeerde wisselbeker, die vorig jaar gewonnen werd door Evert Pol en Wim van Tiel. Dit equipe zat deze keer niet in het toernooi, dus konden ze ook niet hun titel verdedigen.

In poule A zaten Astrid & Johan, Stan & Wil, Wim & Toine en als laatsten Pieter & Cees. In poule B waren Cees & Ad, Pierre & Hans, Hubert & Jurrian en Liena & Piet ondergebracht.

spannende finale

Nadat alle wedstrijden van het PET-toernooi gespeeld waren, kon men zich gereed maken voor de finale, waarin Stan Dankers & Wil van Belkom het moesten opnemen tegen Pierre de Jong & Hans van Troost. Het werd een spannende finale, waarbij beide equipes uitzicht hadden op de overwinning. Er werd goed tactisch en technisch gespeeld en het was een lust om naar deze wedstrijd te kijken. Ook de arbiter in de persoon van Henk van Roode liet een knap staaltje meettechniek zien om te bepalen welke boule op punt lag. Na ruim een uur spelen ging de overwinning naar Pierre & Hans. Zij hadden de spannende finale gewonnen met 13-10. Vanaf deze plaats een felicitatie aan alle spelers uit de finale en speciaal aan Pierre en Hans.

Hierna werd overgegaan tot de prijsuitreiking. De winnaars kregen een mooi boeket bloemen van Ylias en natuurlijk de wisseltrofee. Bovendien kregen ze nog een klein aandenken als winnaars van het Winterkoninkje. Het verliezende equipe werd verrast met een lekkere fles wijn van Gall & Gall.


Proost

Tot slot werd ook nog de winnaar van het PET-toernooi gefeliciteerd. Dit was deze keer Karel Seebregts met 3 gewonnen partijen en 21 pluspunten. Een fraai boodschappenmandje was de prijs. Proficiat Karel, knap gedaan.

Zoals gebruikelijk werden er ook nog wat flessen wijn verloot onder alle deelnemers. Die gingen deze keer naar Kees Jacobs, Annie Klep en Marianne de Hoogh. Geniet ervan zou ik zeggen. Proost, ook namens Gall & Gall.

Terugkijkend op deze dag konden we heel tevreden zijn. Alles was prima verlopen en de sfeer was goed. De mensen achter de bar, Ton en Wilma Eikenaar, en in de keuken willen we uiteraard ook hartstikke bedanken voor hun inzet.

Het eerstvolgende boulestoernooi is op Tweede Paasdag. Dan organiseert de club het bekende PaasBondstoernooi, waarvoor alle boulers met een W-licentie (een wedstrijdlicentie) zich kunnen inschrijven. Het begint om half 11 en U bent van HARTE WELKOM om te komen kijken.

U vindt ons tussen zwembad de Vennen en het terrein van de handbal.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1746

VV Dongen verbleekt in Cuijks geweld Onderste plaatsen komen in zicht

VOETBALPosted by internetkrant Mon, March 18, 2019 16:27:05

VV Dongen verbleekt in Cuijks geweld

Onderste plaatsen komen in zicht

De 0-2 nederlaag tegen JVC Cuijk is een flinke tegenvaller voor VV Dongen. Na de overwinning van vorige week tegen het sterker geachte ADO 20 was er een vleugje van optimisme voor het 6-punten duel tegen de oude ploeg van Ruud Kaiser. Wederom werden de verwachtingen niet waargemaakt en verloor VV Dongen kansloos op eigen terrein waardoor de onderste regionen in zicht komen.

Door Frank van Heteren (met dank aan Wim Hartmans)

Hier leek in het eerste kwartier erop dat VV Dongen de boodschap goed had begrepen, want na een voortvarende start was het Remon Koenen die in de vijfde minuut een enorme kans kreeg om de score te openen. Alleen voor de keeper was zijn inzet niet goed genoeg waardoor JVC Cuijk rustig kon blijven ademhalen.

Maar naarmate de eerste helft vorderde nam JVC het initiatief in handen. Onder leiding van aanvoerder Jurre Grotenhuis en spits Jeroen Schoonhoven kroop de concurrent uit de schulp en ging het VV Dongen moeilijk maken. Een schot van Grotenhuis in de 14de minuut ging net over. Daan Poelmans kreeg in de 16de minuut namens VV Dongen de kans, maar schoot net naast.Toen was het wel een beetje voorbij voor de Dongenaren. JVC Cuijk bleef aandringen en het was Giovanni Henskens die in de minuten daarna een positieve als negatieve hoofdrol opeiste. Binnen drie minuten redde hij maar liefst drie keer de bal op de doellijn. Een harde knal van dichtbij, een volley vanaf elf meter en een redding op de doellijn toen keeper Wessel Sprangers al gepasseerd was.

In de 24ste minuut verscheen Grotenhuis alweer voor keeper Sprangers maar de verdediger kreeg wederom de bal niet in het doel en hield daarmee VV Dongen in leven. Remon Koenen zwoegde als vanouds en zette spits Thomas Schilders in de ideale positie, maar van dichtbij kon hij het vizier niet in de juiste richting krijgen.

Giovanni Henskens had zijn ploeg op de been gehouden maar ging in de 34ste minuut in de fout en leed knullig balverlies. Lars Loermans liet zich dit presentje niet ontnemen en pakte hem gewillig uit. Het houdbare schot vloog er toch in en JVC Cuijk nam een verdiende voorsprong. (0-1 in de 34ste minuut)

Na de enerverende eerste helft was het JVC Cuijk die toon bepaalde in de tweede helft. Opgejaagd door aanvoerder Grotenhuis bleef JVC het initiatief nemen en liet VV Dongen achter de feiten aanlopen. Fel en gedreven was JVC van plan om niets meer weg te geven. Verbaal en fysiek waren ze de baas over VV Dongen dat slechts hard werkte maar niets meer uitstraalde. Het enige aanvalsfeit van VV Dongen kwam van Thomas Schilders, maar het slappe hakje was illustratief voor het gebrek aan doelmatigheid aan de kant van de Dongense ploeg. Spits Jeroen Schoonhoven bekroonde zijn ijzersterke optreden met een kopbal vanuit een corner. In de 85ste minuut dompelde hij alles wat VV Dongen heet in een diepe depressie. (0-2 in de 85ste minuut)

Aankomende weekend speelt VV Dongen op zaterdag 23 maart in Rosmalen om 19.00 uur tegen OJC Rosmalen.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1745

Voorbeschouwing VV Dongen – JVC Cuijk

VOETBALPosted by internetkrant Fri, March 15, 2019 14:30:09

Het Middagje VV Dongen – JVC Cuijk

Voorbeschouwing VV Dongen – JVC Cuijk

Met de winst van afgelopen zondag tegen ADO 20 verschafte het eerste team van VV Dongen zich een beetje meer lucht op de ranglijst. “Nu doorzetten” is het motto van het team van Ruud Kaiser, maar gezien de geringe kwaliteitsverschillen onderling zal de aankomende 6-punten wedstrijd tegen JVC Cuijk weer een zware dobber worden. Elk duel is vanaf nu een finale

Door Frank van Heteren

Het is een zooitje op de ranglijst. VV Dongen speelde alle wedstrijden maar er zijn teams bij die er nog drie moeten inhalen. Daardoor is het moeilijk om een goede duiding te geven naar de werklelijke positie (9e plaats) die VV Dongen op dit moment bezet. Het verschil met de aankomende tegenstander JVC Cuijk is drie punten, maar zij hebben er eentje minder gespeeld.


En het gat met de gevarenzone ( Blauw Geel 38 staat op de 15e plaats met 24-27) is maar vijf punten. Dus zegt u het maar. Ik snap derhalve de opmerking dat de selectie het van week tot week gaat bekijken. Vooralsnog zijn alle ex-geblesseerden en ex-geschorsten inzetbaar en kan Ruud Kaiser over zijn volledige selectie beschikken. “Ik zag het Dongen van voor de winterstop weer” was zijn opmerking na de overwinning van afgelopen zondag.

Maar goed, dat hebben we vaker gezien dit seizoen en dan kwamen de supporters tijdens een thuisduel er weer bekaaid vanaf. Waar nog niet zo lang geleden de tegenstander met het dun in de broek naar Sportpark de Biezen afreisde komen ze nu met een enorm zelfvertrouwen richting Dongen wetende dat er iets te halen valt. Dat zal moeten veranderen wil iedereen zich weer scharen achter onze helden.

Ik weet dat ik normaal gesproken dit platform niet gebruik voor peptalk, maar als je als toeschouwer de moeite neemt om in weer en wind je ploeg aan te moedigen dan verwacht je er ook iets voor terug. Verliezen mag, maar doe het dan in stijl. Ik denk dat dat het enige is wat de hondstrouwe aanhang wil zien.

Tegen JVC werd er in Cuijk met 2-1 verloren. Het was een barslechte wedstrijd die lange tijd op een 1-1 gelijkspel zou afstevenen, maar VV Dongen kreeg in de absolute slotseconde de kous over de kop en eigenlijk was dat misschien wel terecht.

In de competitie doet de oud-ploeg van Ruud Kaiser het net zo wisselvallend als VV Dongen en hebben zoals gezegd drie punten en eén wedstrijd minder. Beide teams kunnen dus goede zaken doen t.o.v. elkaar en dus ook op de ranglijst. “Iedereen kan van iedereen winnen en alles hangt af van de vorm van de dag” zei Kaiser na de wedstrijd tegen ADO 20. Zaak om een scherp team te zien op zondag, want na de laatste slappe vertoningen op de Biezen verdienen de supporters een andere mentaliteit!

JVC Cuijk zal ook beslagen ten ijs komen. Ze verloren vorige week met 2-0 de thuismatch tegen HSC 21 en men zal in Cuijk dezelfde problemen voelen als in Dongen. Daar hoef je geen voetbalwetenschapper voor te zijn. Helaas zijn de weersverwachtingen slecht en zal er rekening mee moeten worden gehouden dat het duel zich af gaat spelen op het kunstgrasveld. Maar zover is het nog niet en wachten we geduldig af van wat er gaat komen. De messen zijn geslepen!

Zondag 17 maart om 14.30 uur kunt u het allemaal zien!!

  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1744

Overtuigende overwinning VV Dongen in Heemskerk

VOETBALPosted by internetkrant Mon, March 11, 2019 17:37:47

Overtuigende overwinning VV Dongen in Heemskerk

“Nu moeten we doorzetten!”

Na vijf nederlagen, twee gelijkspelen en een hoop onzekerheid heeft VV Dongen in de achtste wedstrijd van 2019 haar eerste overwinning geboekt. Het Heemskerkse ADO 20 bleek andermaal de ideale opponent, want net als vorig seizoen pakten de mannen van Ruud Kaiser de volle buit bij ADO 20. Vorig jaar werd het ‘Sprookje van Heemskerk’ geschreven toen VV Dongen een 3-0 achterstand omzette in een 3-6 winst. Afgelopen zondag werd ‘De Ommekeer in Heemskerk’ geschreven door de 1-2 zege.

Door Frank van Heteren


persfoto

“Een volledig verdiende overwinning” Trainer Ruud Kaiser was een blij man, want hij zag zijn ploeg met overtuiging ADO 20 aanpakken. “Vandaag heb ik het VV Dongen van voor de winterstop gezien. Inzet en collectiviteit waren voor mij de cruciale factoren voor deze mooie winst.” Opluchting was er ook binnen de Dongense gelederen. “Ja, als we deze hadden verloren komt de degradatiestreep wel heel dicht bij.” Jam Gerrit die centraal achterin de geschorste Mitchell van der Stappen verving zag zijn teamgenoten goed starten en namen meteen het initiatief. “Voor de wedstrijd was de trainer kort in zijn boodschap en zei ons dat we onszelf moesten beseffen waar het nu om ging en ik denk dat dat besef goed was terug te zien in het veld.”

Gerrits was verantwoordelijk voor de openingstreffer. Een goed opgebouwde aanval resulteerde in een vrije loop van Thomas Schilders op de keeper van ADO 20. Tijdens de een-op-een situatie werd hij gehinderd en de arbiter legde de bal op de stip. “Ik schoot hem lekker binnen!” aldus Gerrits die dit seizoen is gebombardeerd tot penatykiller. Hij scoorde zijn derde treffer, waarvan twee uit een pingel.

VV Dongen domineerde op het middenveld en Remon Koenen was als vanouds onnavolgbaar op de rechterkant. “We kregen genoeg kansen, maar Thomas (Schilders red.) had deze dag een beetje pech in de afronding. Tijdens de rust heb ik gezegd dat we eerst zouden kijken wat de tegenstander zou gaan doen alvorens we eventuele omzettingen zouden doen.” Kaiser zag ADO 20 net na rust een kans krijgen maar daarna nam VV Dongen het initiatief weer over.

verdiend

“We kregen enorm veel ruimte aan de buitenkanten, ze stonden helemaal open en daarvan hadden we meer moeten profiteren” Giovanni Henskens aan het woord. De centrale verdediger was op tijd hersteld van een longontsteking waardoor Kaiser een geluk bij een ongeluk had na de schorsing van van der Stappen. “Antibiotica en vijf dagen Oeteldonk doen wonderen!” Henskens gaat verder: “We kregen best wel veel kansen op de 0-2, maar helaas gingen ze er niet in waardoor zij in de wedstrijd bleven.” Kaiser vult aan: “Maar over het algemeen waren ze net iets te slordig om het ons moeilijk te maken. Ook bij hun zeiden ze na de wedstrijd dat we verdiend hadden gewonnen.”

De langverwachte 0-2 viel op een mooi moment. Glenn Kools wist met een loopactie te penetreren in de verdediging van ADO 20 en zag in een split second Remon Koenen in zij n ooghoeken. De steekpass op de diagonaal rennende Koenen was perfect en de rechtsbuiten wist met een slimme beweging de keeper van ADO 20 te omspelen en kon de bal simpel intikken.

doorzetten

“Dat gebeurde in de 84e minuut en dan heb je nog een enorme kans op de 0-3, omdat zij begonnen te pompen. Daardoor kwamen er veel ruimtes bij onze twee overgebleven spitsen. Helaas gaat hij er dan niet in en krijg je door een communicatiefout de 1-2 om je oren. Het was in de 93e minuut en dan weet je niet hoeveel tijd de arbiter er nog bij zal trekken.” aldus de winnende coach.

Het billenknijpen duurde voor VV Dongen gelukkig niet lang want kort na de aansluitingstreffer blies scheidsrechter Lars van Leeuwen af en konden de eerste drie punten van 2019 worden bijgeschreven. “Heel belangrijk want in deze competitie kan bijna iedereen van elkaar winnen en we moeten vanaf nu elke week een finale spelen.” Giovanni Henskens en Jan Gerrits waren beiden eensgezind in het komende doel: “Nu moeten we doorzetten!”

De eerste van deze finales is op zondag 17 maart. Dan ontvangt VV Dongen op Sportpark de Biezen JVC Cuijk, aanvang is om 14.30 uur.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1743

Jeu de Boules Club Dongen in de NPC.

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Mon, March 11, 2019 14:45:45

Jeu de Boules Club Dongen in de NPC.

De Jeu de Boules Club Dongen spelen met vier teams mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Hier volgt het verslag van zaterdag 9 maart 2019.

Team Dongen 1 speelde uit tegen De Bommequet 2 uit Roosendaal. En het resultaat mag er zijn, hieronder het verloop van de wedstrijden.

Ronde 1 doubletten: Kees en Jopie Jacobs hadden een nek aan nek race want de tegenstand was heftig en wonnen nipt met 13–12. Pierre de Jong en Hans van Troost gingen goed uit de startblokken maar het kosten toch nog de nodige inspanningen om te winnen met 13-11. Karel Seebregts en Andre de Wijs kwamen te laat in hun spel en verloren met 6–13. Tussenstand 2-1 voor Dongen.

Ronde 2 Tripletten: Kees, Jopie en Andre hadden nu een goed aanvallend spel er werd goed geplaatst en geschoten, maar ook al was de tegenstand heftig ze wisten nipt te winnen met 13-12. Pierre, Hans en Karel kwamen net wat te laat op gang en het wou maar niet lukken om de partij naar zich toe te trekken en verloren met 9-13. Tussenstand 3-2.

Ronde 3 doubletten: Kees en Jopie speelde een prima aanvallend spelletje en wonnen met 13 -11. Pierre en Hans kregen ook nu onvoldoende greep op het spel en verloren met 9-11. Karel en Andre wonnen snel hun partij door prima spel met 13-4. Zodat de eindstand 5-3 voor Dongen 1 was. Over 2 weken komt Nederlek 2, uit Rotterdam, op bezoek.

Team Dongen 2 moesten thuis spelen spelen tegen L’Ammerzo 2 uit Ammerzoden.

Als eerste kregen ze hun doublet-partijen. Jean-Michel en Joke Lobo verloren de partij met 9-13. Jan en Yvonne Verbeek deden het stukken beter en wisten te winnen met 13-7. Johan v. Kuijk en Astrid Moorman verloren hun partij net met 11-13.

Daarna volgden de tripletpartijen. Joke, Jean Michel en Astrid verloren kansloos met 0-13. Johan, Jan en Yvonne verloren ook hun partij en wel met 7-13. De tussenstand kwam hiermee op een achterstand van 1-4 voor Dongen 2. Het zou dus maximaal een gelijk spel kunnen worden voor Dongen 2.

Nu nog de laatste 3 doubletpartijen. Jan en Yvonne hadden wederom geen enkele moeite met hun tegenstanders en wonnen hun partij met 13-4, Johan en Astrid verloren hun partij met 5-13. Jean-Michel en Joke wisten ook hun partij te winnen met 13-9. De eindstand voor deze dag kwam daarmee op 3-5 voor L’Ammerzo 2. Dit was dus de eerste wedstrijddag in 2 jaar NPC die verloren wordt door Dongen 2. Misschien dat de motivatie niet helemaal daar was, omdat Dongen 2 toch al kampioen is, wie zal het zeggen. Er moeten nu nog 2 dagen gespeeld worden tot het einde van de competitie, en ze zullen toch hun uiterste best doen om deze winnend af te sluiten. De volgende wedstrijd staat gepland op 23 Maart 2019 uit tegen Amitié Best 2 uit Best.

Team Dongen 3 speelde uit tegen Petangeske 4 uit Bergen op Zoom en wonnen met 6-2. 23 maart spelen ze thuis om het kampioenschap tegen hun naaste concurrent Middelburg 3.


Team Dongen 4 speelde uit tegen De Soepele Pols uit Netersel.

Tijdens de doubletten ronde spelen Wim Boersen met Corrie Koreman een snelle partij 13-1. Bij Wim Koreman en Annelies van Schendel ging het moeilijker het ging puntje voor puntje maar de tegenstander wist de overwinning te pakken met 13-8. Ook bij Karin Jansen met Ruud van Dijk ging het gelijk op maar hier ging de overwinning naar Dongen met 13 -8.

Bij de triplette ronde ging het bij alle twee de tripletten prima. Wim en Willy Boersen met Corrie Koreman wonnen met 13-4 en Ruud van Dijk, Karin Jansen en Wim Koreman wonnen met 13-5. Dus ze hoefden maar een doubletje te winnen voor de overwinning. Annelies van Schendel met Karin Jansen deden dit in een hoog tempo 13-3. Ruud van Dijk moedigde alle equipes aan. Bij de andere twee doubletten ging het moeilijker. Wim en Corrie Koreman stonden eerst ver achter maar wisten toch de overwinning binnen te halen met 13-9. Wim en Willy Boersen speelden een spannende partij tot de laatste méne toe, maar ze wisten de partij binnen te halen met 13-12. Zo gingen ze met een 7-1 overwinning terug naar Dongen en spelen ze op 6 april in Dongen hun laatste NPC wedstrijd van dit seizoen en gaan ook dan weer voor de overwinning.

Team Dongen 1: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4004-18-19

Team Dongen 2: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4003-18-19

Team Dongen 3: https://nlpetanque.nl/5e-divisie-5006-18-19

Team Dongen 4: https://nlpetanque.nl/6e-divisie-6005-18-19

Komende tijd zullen er allerlei toernooien plaatsvinden in Dongen en daarbuiten waaraan ook dongense teams deelnemen. Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1742

DVVC legt basis voor ruime 4-0 overwinning in de eerste helft.

VOETBALPosted by internetkrant Tue, February 26, 2019 09:55:46

DVVC legt basis voor ruime 4-0 overwinning in de eerste helft.

In de eerste minuten golfde het spel op en neer. Ongeveer in de zesde minuut kreeg DVVC al de eerste corner te nemen en daaruit schoot Amir Zandi net naast het doel van SC Welberg. Een paar minuten daarna ging Remco Kroese alleen op keeper Stefan Evers af. Hij werd net buiten de 16 onderuitgehaald door Joey van Tilburg van SC Welberg en dat resulteerde in een vrije trap voor DVVC en een gele kaart voor de speler van SC Welberg. Dat had ook een andere kleur kunnen (moeten) zijn.

Niet lang daarna leidde slordig balverlies van DVVC tot de eerste kans van SC Welberg, maar ook hier ging de bal net naast.


DVVC hervatte zich en uit een mooie aanval, waar verschillende spelers van DVVC bij betrokken waren, kwam de bal bij Maikel van Bragt die alleen op de keeper af ging. Hij werd de maker van 1-0 door de bal onhoudbaar voor de keeper in de rechter benedenhoek te plaatsen.Na ongeveer een half uur spelen was er weer een schot op het doel van DVVC. Deze kon door doelman Micheal Heijne nog net tot corner verwerkt worden.De aanval op het andere doel kon weer ingezet worden en was het Remco Kroese die op aangeven van Stefan van Dongen de voorsprong verdubbelde: 2-0.

Een krappe 5 minuten daarna passeerde Amir Zandi twee tegenstanders en liet ook de doelman kansloos 3-0. Vlak daarna kon een goed genomen vrije trap van SC Welberg door Micheal Heijne toch nog over de lat worden getikt. Deze redding, net voor rust, zorgde er voor dat DVVC met een 3-0 voorsprong kon gaan rusten.


Bovenliggende partij:

Na de rust was DVVC de bovenliggende partij. Direct na de aftrap miste Maikel van Bragt op aangeven van Amir Zandi vrij voor doel. Vrijwel direct daarna was het wel raak en maakte Maikel zijn tweede, en voor DVVC het vierde, doelpunt.SC Welberg kwam in de tweede helft bijna niet meer aan aanvallen toe en was dat wel zo dan stond er altijd nog doelman Micheal Heijne die er voor zorgde dat de nul voor de tegenpartij op het scorebord bleef staan.

Een kwartier voor tijd bracht trainer Suat Tasci nog twee jeugdspelers in het veld n.l. Jochem Sprangers en Bas de Jong. Laatstgenoemde maakte zijn debuut in de hoofdmacht. Een paar minuten voor tijd kreeg deze jeugdspeler na goed doorzetten de kans zijn debuut met een doelpunt te bekronen. Jammer genoeg voor Bas kon de uitgelopen keeper van SC Welberg met een uitgestoken been dat voorkomen.Even later floot de goed leidende scheidsrechter J. Verpoorten uit Tilburg voor de laatste maal en ging DVVC met een 4-0 overwinning de kleedkamer op zoeken en blijft om de bovenste plaatsen mee doen.

Een over de gehele wedstrijd genomen, verdiende overwinning, waarbij vooral in de eerste helft het kansen benutten de doorslag heeft gegeven. DVVC benutte er drie en daar tegenover staat dat SC Welberg er van zijn kansen geen wist te verzilveren, maar dat was ook mede te danken aan goed keeperswerk van Micheal Heijne.

Zondag 10 maart 14.30 uur DVVC 1 – Advendo 1

  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1741

SUCCESVOL WEEKEND VOOR DE ATLEDO JEUGD

ATLETIEKPosted by internetkrant Mon, February 25, 2019 18:38:47

SUCCESVOL WEEKEND VOOR DE ATLEDO JEUGD

In het afgelopen weekend vonden in Emmeloord de Nederlandse Kampioenschappen Cross plaats. Een afwisselend en uitdagend parcours zorgde voor een fantastische wedstrijd. De zusjes Roos en Anne de Jong van Atledo staan bij de start bij de C-junioren. Doordat de heuvel erg smal was, was de start lastig, maar goed, daar hebben ze op getraind. Anne is heel goed weg, terwijl Roos een beetje werd opgeslokt door de meute.
400 meter duinzand

Het zijn twee ronden en de eerste ronde was een ronde van kijken, positie en tegenstander bepalen. Bij het ingaan van de tweede ronde loopt Anne op plaats 6, maar als er dan 400 meter duinzand voor haar ligt, is ze in haar element en ze schuift naar haar tegenstanders toe. Op naar plaats 5 en dicht bij plaats 4. Roos schuift intussen ook knap naar voren. Op de laatste 200 mtr duinzand voor de finish laat Anne zien waar ze voor komt. Het halen van het podium, maar ondanks haar sterke opmars blijven er zes seconden tussen het brons en haar plaats vier.

Roos komt als eerstejaars supergoed binnen op plaats tien! Daarmee is Roos als eerstejaars C-junior de tweede van Nederland, maar daar staat vandaag geen aparte prijs op.

persoonlijk record

Ondertussen zijn twaalf Atledo pupillen afgereisd naar Waalwijk, waar ze deelnemen aan de indoorwedstrijd. Tesamen zijn zij goed voor 18 persoonlijke records en een geweldige verbetering van het clubrecord kogelstoten.

Sofie van Helderen en Fleur de Jong doen voor de tweede keer mee aan een indoorwedstrijd. Samen goed voor 4 persoonlijke records. Giel van den Mosselaar is al een ervaren indooratleet en ziet zijn inspanningen beloond met een clubrecord van maar liefst 8.74 meter bij het kogelstoten en met twee evenaringen van zijn persoonlijke records op hoogspringen en sprint levert dit een gouden medaille voor de meerkamp op. Ramon Derks benadert zijn persoonlijke record op hoogspringen met 5 cm.


aanlopen erg lastig

Anouk van Oorschot, Milou Brands en Megan van Leeuwen doen bij de B-meisjes goed mee en met samen 6 persoonlijke records laten ze zien wat ze bij de trainingen hebben opgestoken. Megan mag met een bronzen medaille naar huis.

Bij de A-pupillen doen Fenn Oerlemans en Joeri van Helderen mee. Fenn evenaart zijn pr op hoogspringen en Joeri blijft daar 5 cm vandaan, zijn te gladde schoenen maakten het aanlopen erg lastig.

Bij de A-meisjes zien we Anouk Rutjes, Eva den Boer en Nieke Westerveen mooie prestaties leveren. Nieke evenaart haar persoonlijk record op hoogspringen van 1.30 en Anouk blijft op 5 cm van haar pr steken. Eva en Nieke stoten verder dan ze ooit deden en ook de sprint van Eva was een pr.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1740
Next »