SPORT

SPORT

uitslagen en verslagen

Ook uw sportbericht of verslag komt in de krant
Stuur het naar redactie@dongenhomespot.nl

LEZERS VAN DE DONGENSE INTERNETKRANT KUNNEN TERUG NAAR DE KRANT :


www.dongenhomespot.nl

Veel PR’s in Utrecht voor de Atledo MiLaTroopers!

ATLETIEKPosted by internetkrant Thu, July 19, 2018 16:29:21

Veel PR’s in Utrecht voor de Atledo MiLaTroopers!

Ondanks de vakantie stond er toch een groot aantal fanatieke atleten aan de start bij de Trackmeeting in Utrecht. Ook de Atledo Mila Troopers Brik van Dusseldorp, Jair van Winkel, Jelle de Roon, Jasper van Laarhoven, Marit Griep en Anne de Jong, waren natuurlijk aanwezig! Op de 800 zien we Brik helemaal klaar voor de start. Alle banen dubbel bezet. Na wat duw- en trekwerk is de doorkomst toch op de 200 meter 29 seconde. De groep blijft dicht op elkaar zitten en op 600 kan hij niet meer weg, en de laatste 200 laten niet de eindsprint zien die Brik normaal heeft. Eindtijd 2 minuten blank. Niet moe, en opgeladen door al dat duw werk. Dus: Brik gaat meteen inschrijven voor de 200. Hup, uit die startblokken en wat een macht. PR super verdiend met 24.54 sec !!! Puike prestatie!
Dan Jair, die de 800 benut als training om wedstrijdtempo te verhogen voor zijn langere werk. Snel weg met doorkomst op de 200 meter binnen de 30 seconde, dan vasthouden wat aardig gaat met krappe 32. Dan zie je het kraken en het buigen van de schouders, wat we van hem kennen. Dat remt wat af, maar de benen weten de tred vast te houden naar 2.07.46 min. Jaja, een nipte PR. Doel geslaagd!

Jelle aan de bak op de 1500. Behoorlijk ontspannen gaat hij erin. Hij weet dat hij weinig duurwerk gedaan heeft, maar het tempo zit wel in zijn lijf. De vertaalslag kon hij in de laatste weken prima maken naar de 400 en 800, maar bij deze 1500 lukt het niet helemaal. De serie was net te machtig voor hem. Maar met 4.24 min kun je rustig thuis komen hoor!

Terug geduwd

Dan naar de 1500 serie met Jasper, Marit en Anne. Hele drukke spannende serie en Jasper start langs de rand. Anne zien we in gevecht met twee jongens. Ze doet dat goed, het was van niveau zwarte band. Maar veel te veel energie verspilling. Marit wordt ook gemangeld en gewoon terug geduwd. Jammer. Snelle eerste ronde. De tweede ronde gaat gelukkig al wat langzamer, maar het veld schuift in elkaar.

Jasper houdt het tempo heerlijk strak en de laatste twee ronden gaan allebei ergens in 1 minuut 7. Een mooie PR is zijn beloning met 4.40.38 min. Lekker 5 sec eraf gesnoept!! Anne was goed mee op 900 mtr, maar krijgt een dipje. Naar de laatste doorkomst toe, pakt Anne weer vollebak op en dat gaat goed met mooie lange pas. Marit kan het gat klein houden en gaat soepel mee. Naar de finish toe fors tempo! Een flinke PR voor Anne met 7 seconden eraf met 4.56.02 min. Super!!! De 5 min grens is nu doorbroken. Marit had die grens in een eerdere wedstrijd gehaald en komt nu direct na Anne binnen met net geen PR.

Het was een Leuke avond!!  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1663

Een zeer geslaagd voetbaltoernooi weekend bij DVVC

VOETBALPosted by internetkrant Thu, June 28, 2018 16:35:18

Een zeer geslaagd voetbaltoernooi weekend bij DVVC

Zaterdag 23 en zondag 24 juni was het twee dagen voetbalfeest bij DVVC. Onder heerlijk voetbalweer werden 2 drukke, gezellige, dagen voetbaltoernooien gespeeld.Jan Smans Jeugdtoernooi

Te beginnen met de aftrap op zaterdag, even voor 10.00uur, door de zoon van de naamgever van het Jeugdtoernooi: Jan Smans jr. (eigenaar van Café De Valk).

Na de officiële plichtplegingen barstte daarna de strijd onder de fanatieke, maar vooral sportieve teams los.Er waren teams in de categorie JO9 – JO10 & JO13, van dichtbij en ver(der) weg zoals Sliedrecht!Over 4 minivelden namen de teams van v.v. Bavel, v.v. Dongen, v.v. Raamsdonk, v.v. Sliedrecht, v.v. Viola, Olympia’60, sv Reeshof, TSC, TSV Gudok, en D.V.V.C. het tegen elkaar op. Met regelmaat klonken er fanatieke kreten, soms een zucht, maar ook uitroepen van vreugde.Bezoekers en wachtende teams waren zo sportief om andere teams aan te moedigen, of kwamen ze soms stiekem de tegenstanders observeren?Tussen de wedstrijden door gingen de teams aan de slag om telkenmale een andere keeper te verschalken in de penaltystrijd. Sommige bloedserieus en andere als showhaantjes, soms leverde dat bewondering op en soms hevige hilariteit, vooral bij teamgenoten.


de bekers uitgedeeld

Dik na 14.00uur werden de bekers uitgedeeld aan de winnaars in de verschillende categorieën.Bij JO9 was de 3e prijs voor sv Reeshof JO9-2, de 2e plaats werd opgeëist door v.v. Viola JO9-2 en de winnaar van de poule was Olympia´60 JO9-3.

De penaltybokaal was ook voor sv Reeshof met 14 goals

Bij JO10 was de 3e prijs voor TSV Gudok JO10-2 en legde DVVC JO10-1 beslag op de 2e plaats, TSC JO10-5 kwam als winnaar uit de bus én ging met de Penaltybokaal aan de haal.De gasten die vandaag van ver kwamen gingen bij JO13 met maar liefst 4 bekers naar huis: 3e prijs voor Sliedrecht uit poule 1 en 2e prijs voor v.v. Sliedrecht uit poule 2. Beide teams mochten ook de penaltybokaal in ontvangst nemen, met resp. 13 goals en 15 goals.

Olympia’60 JO13-2

Als winnaar van het JO13 toernooi kwam Olympia’60 JO13-2 uit de bus.

En dan was er nog die hele mooie prijs. De sportiviteitsprijs voor FairPlay (zowel binnen áls buiten de lijnen), die was voor JO10-2 van Olympia.Alle sportievelingen van vandaag kregen nog een lekkere zak snoep en moe maar voldaan kon de thuisreis worden aangevangen.Het was een mooi toernooi dat absoluut voor herhaling vatbaar is, en dat gaan we dan ook doen. We hopen jullie, en nog vele anderen, ook volgend jaar weer te mogen ontvangen voor een superleuk Jan Smans Jeugdtoernooi. Houd daarom zaterdag 25 mei 2019 al gereserveerd in jullie agenda en doe weer mee!

Bomvol Hans Jansen MiniveldToernooi

Op zondag werd om 10.00uur de dag geopend door Mevrouw jansen, moeder van de helaas veel te vroeg overleden Hans Jansen naar wie het toernooi vernoemd is. Dit maal zijn het de senioren voetballers/voetbalsters die sportief actief zijn.

In 4 poules, 3 Heren en 1 Dames, barst de strijd los. Iedereen probeert elkaar de loef af te steken door zijn, soms al heel lang, niet meer vertoonde voetbalkunsten, vandaag wederom in praktijk te brengen. Een keeper, bijna als vijfde veldman, die daardoor wel eens te laat bij zijn doel terug is of een keeper die een ‘Van Persietje’ probeert maar dan ditmaal om de bal uit de goal te houden. Mislukte panna’s en gelukte omhaal schijnbewegingen afgewisseld met serieus snelle sprints en keiharde schoten op het doel.
prijsuitreiking

Vermakelijkheid, spanning, fanatieke spelers, speels gemak, frustratie en vrolijkheid het is allemaal te bewonderen op de 4 minivelden.Rond 15.30u worden de finale wedstrijden gespeeld. Die blijken opeens wél bloedserieus en vol van Champions League aspiraties waar alles op alles wordt gezet. Het is een spektakel om te zien en er wordt tot het laatst toe gevochten voor het beste resultaat.Rond de klok van 16.00u worden de nodige vrijwilligers van deze dag even in het zonnetje gezet, want zonder onder meer EHBO-ers en scheidsrechters is zo’n dag toch schier onmogelijk. Elk jaar weer proberen de deelnemende teams zo origineel mogelijke namen te verzinnen. Daar wordt af en toe tijdens de prijsuitreiking met de nodige kwinkslag nog aandacht aan besteed en draagt nog meer bij aan de ongedwongen vrolijke sfeer van de dag.

Bij de dames wordt de sportiviteitsprijs overhandigd aan het team: Atletico Ananas

en de eerste prijs komt in handen van : Pinten boven Punten.

In Poule 1 van de heren is de sportiviteitsprijs voor: Pret met Sjors

en de eerste prijs voor het team dat in de finale net de wisselbokaal niet wist te bemachtigen: Deveci & Co.In HerenPoule2 wordt de sportiviteitsprijs toegekend aan de Fam. Jansen en ontvangen de mannen van: Wereldwijd herenteam de eerste prijs.

In Poule 3 bij de heren tenslotte, wordt géén Gratis Friet uitgedeeld aan het team met de gelijknamige naam maar wel, tot hun grote verbazing en hilariteit, de sportiviteitsprijs.De grote Wisselbokaal gaat naar de winnaar van de finale wedstrijd: FC netnotnie.

Van Harte Gefeliciteerd alle winnaars en heel hartelijk bedankt alle deelnemers en supporters voor deze supergezellige voetbaldag. Laten we afspreken dat we elkaar zondag 26 mei 2019 weer zien om opnieuw te genieten van een mooi Hans Jansen MiniveldToernooi.


Voor nu, voor iedereen, een hele fijne vakantie, voor straks weer een mooi voetbalseizoen.Tot ziens voor weer zo’n fantastisch voetbaltoernooi weekend:

Zaterdag 25 en Zondag 26 mei 2019! Tot dan


Beeldmateriaal aangeleverd door DVVC  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1662

WETSTEIJN MASTERS DRIEBANDEN - JAN PULLENS ONGESLAGEN KAMPIOEN.

BILJARTENPosted by internetkrant Mon, June 25, 2018 08:40:57

WETSTEIJN MASTERS DRIEBANDEN -

JAN PULLENS ONGESLAGEN KAMPIOEN.

Ook dit jaar werd er weer gespeeld om de titel WETSTEIJN MASTERS DRIEBANDEN.

Horeca Dongen organiseerde wederom dit toernooi, de wedstrijden werden afgewerkt in de volgende café ’s, Het Vaartje, D’ouwe Sok en De Valk.Het toernooi werd voor de 30e keer verspeeld, met in totaal 60 deelnemers.Dankzij de bereidwillige financiële medewerking van "WETSTEIJN AMUSEMENT" hing er ook dit jaar weer een mooie prijzenpot aan het toernooi.

Na voorwedstrijden kwart en halve finale werd op zaterdag 23 juni de finale verspeeld in café de valk.De beste 5 uit de halve finale gingen strijden om de felbegeerde titel.

In deze finale moesten Hans Verbunt en Toon van Spaandonk 8 caramboles maken, de overige 3 finalisten, Jan Pullens, Arjo Dane en regerend kampioen Leo Peeters 6 caramboles.

Onder kundige leiding van Dim van Groesen, Ger Kerst en Henk Driessen werd de finale gestart.In de 1e wedstrijd trad de regerende kampioen Leo Peeters aan tegen Jan Pullens, in 20 beurten eindigde deze partij in remise.Arjo Dane speelde hierna een prima partij tegen Hans Verbunt en won in 7 beurten.Toon van Spaandonk kwam voor het eerst aan tafel tegen Jan Pullens, na een 6-0 achterstand trok Jan met ondermeer een serie van 5 alsnog de partij naar zich toe in 8 beurten.Hans Verbunt pakte zijn eerste winst tegen Leo Peeters in 22 beurten.Ook Toon van Spaandonk pakte zijn eerste winst door Arjo Dane te verslaan in 15 beurten.Jan Pullens wist hierna Hans Verbunt te kloppen in 11 beurten.Toon van Spaandonk bleef in de race om het kampioenschap door winst op Leo Peeters in 22 beurten.Nog 3 kanshebbers voor de titel, Jan Pullens had al 5 punten, Toon van Spaandonk 4 en Arjo had 2 punten, maar moest nog 2 keer aantreden.Leo Peeters ontnam Arjo zijn titelkansen en won in 9 beurten.Hans Verbunt versloeg hierna Toon van Spoandonk in 9 beurten, door deze resultaten was Jan Pullens al kampioen.De laatste wedstrijd ging tussen Jan Pullens en Arjo Dane, bij winst kon Arjo nog de 2e plaats pakken.Maar Jan won ook dit treffen in 13 beurten en werd ongeslagen kampioen, proficiat.De beste partij werd gespeeld door Arjo Dane, 7 beurten goed voor 25 euro.


v.l.n.r. Toon, Hans , kampioen Jan, Leo en Arjo

Na passende dankwoorden aan alle medewerkenden werd het toernooi door wedstrijdleider Jan Smans afgesloten en werd iedereen weer uitgenodigd voor de 31e editie van 2019.Een bijzonder dankwoord was er voor WETSTEIJN amusement voor de financiële injectie, en de garantie dat de sponsoring ook gegarandeerd is voor de komende jaren.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1661

Van der Kolk Liberty dames 1 grijpt naast gelijkspel tegen nummer 1.

HOCKEYPosted by internetkrant Tue, June 19, 2018 11:00:36

Van der Kolk Liberty dames 1 grijpt naast gelijkspel tegen nummer 1.

Op 17 juni stond de laatste competitiewedstrijd, tegen Barendrecht dames 1, op het programma voor Van der Kolk Liberty dames 1. Helaas ook de laatste wedstrijd van trainer/coach Antoine van Riel, die gaat stoppen na 5 seizoenen. Vorige wedstrijd werd er met 2-1 van de koploper gewonnen.

Vanaf de eerste minuut moest er vol gas worden gegeven door Van der Kolk Liberty dames 1 om punten mee naar Dongen te nemen. Helaas werd er in de vierde minuut balverlies geleden en wist Barendrecht hier meteen van te profiteren. Na nog geen vijf minuten spelen, stond Van der Kolk Liberty dames 1 tegen een achterstand aan te kijken. Gelukkig was daar in de 14e minuut een strafcorner en deze wist Chelsea van Helmond in de touwen te slepen. Van der Kolk Liberty dames 1 kreeg langzamerhand meer kansen, een schot op goal werd door een verdedigster van Barendrecht met haar lichaam uit het goal te houden, wat resulteerde in een strafbal voor Van der Kolk Liberty dames 1. Chelsea van Helmond wist haar hoofd koel te houden en pushte zo de 1-2 binnen. Na 25 minuten spelen in de eerste helft kwam Barendrecht nog met de gelijkmaker. De dames gingen de rust in met een gelijke stand.
De tweede helft werd iets tammer en er werden niet veel kansen gecreëerd. Barendrecht probeerde de verdediging van Van der Kolk Liberty dames 1 te doordringen, maar de verdedigsters stonden op scherp en wisten alle kansen te keren. Lang bleef het 2-2, tot er uiteindelijk een speelster van Barendrecht een klein gaatje vond en vanaf kop cirkel in het goal van Van der Kolk Liberty dames 1 schoot. Gelukkig werd er door de scheidsrechter gezien dat deze van net buiten de cirkel op het goal werd geslagen. Helaas was daar dan richting einde tweede helft dan toch nog de 3-2 voor Barendrecht en Van der Kolk Liberty dames 1 grijpt dus net naast een punt. Alhoewel er geen punten mee naar huis werden genomen, heeft Van der Kolk Liberty dames 1 een sterke wedstrijd gespeeld tegen Barendrecht wat al een paar wedstrijden geleden kampioen was geworden

Na 22 wedstrijden sluit Van der Kolk Liberty dames 1 het seizoen af als zevende in de competitie. Dezelfde positie als vorig seizoen, maar wel met een hoger puntenaantal en een beter doelsaldo.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1660

34e Atledo Positif Dwars Door Dongen was geweldig

ATLETIEKPosted by internetkrant Tue, June 19, 2018 10:06:57

34e Atledo Positif Dwars Door Dongen was geweldig

Ben Barendse

Het is zaterdag 16 juni. De klok slaat 15.00u en er is een zucht van verlichting bij de organisatie van Atledo Positif Dwars Door Dongen. Met veel vrijwilligers zijn ze de hele dag bezig geweest om de atletiek accommodatie om te toveren tot een sportarena met een finishstraat, sponsorlounge, verzorgingsposten, jurytent en nog veel meer. Als de 1e deelnemers binnendruppelen is voorbereiding af en kan Dwars Door Dongen beginnen.

Mascotte Donkey heeft zijn vaste stal bij Orange Planet voor even verlaten om de 80 scholieren, die meedoen aan de kidsrun, op te zwepen naar grote prestaties. Hij doet dit samen met dansgroep L-Joy. De kinderen gaan helemaal los. Hierna lopen kids 1 of 2 ronden. De allerkleinste hand in hand met papa of mama terwijl de opa’s en oma’s hun kleinkinderen toejuichen. Maar hoe hard ze ook roepen ze komen niet boven de enthousiaste speaker Teun Aarden uit. Voor hem is iedere sporter een held en hij geeft ieder kind geweldige aandacht waardoor ze zich ook heel bijzonder voelen. Donkey heeft voor iedereen een high five. De meeste kids zijn afkomstig van De Wegwijzer in ’s Gravenmoer en deze school is dan ook de trotse winnaar van de wisselbeker.

Ook de specials worden als topsporters opgezweept door Teun en Donkey. Ze genieten en vinden het geweldig. De één bloedfanatiek de ander maakt volop gein met het publiek.

Na de kids en specials is het tijd voor 1000 meter van de junioren. Ongekend hoeveel talent dat er in Dongen en omstreken rondloopt. Door veel atleten worden pr-s gelopen. De strijd is pittig en de winnaars in de verschillende klassen lopen dik onder de 4 minuten.


Het Cambreur College neemt met 170 scholieren deel aan de Engelse Mijl of 5 km wegwedstrijd. Hoe uniek is dit? 170 jongens en meiden die met elkaar de sportieve strijd aangaan? Weg met alle vooroordelen dat de jeugd niet meer sport. Deze kanjers bewijzen het tegendeel. Gehuld in de rode Cambreur shirtjes zie je het fanatisme ervan af stralen. Wat is dit mooi dat Atledo Positif Dwars Door Dongen zo gestimuleerd is. Dit smaakt naar meer dus iedereen gaat ervan uit dat dit volgend jaar een vervolg krijgt.


Het is kwart voor zes als het startschot klinkt van deze Engelse mijl, 1609 m. Wat gaat het hard. De eerste lopers verschijnen al binnen 4 minuten op de baan waar ze nog 1 ronde moeten afleggen. Syb de Jong 4.48 min de snelste bij de mannen en Bieke Schipperen met 5.26 min bij de vrouwen. Beide zijn nog junior.

De 5 en de 10 km wedstrijd gaat dit jaar over een snel parkoers met lange rechte stukken en gunstige wind. Vooral de 5 km trekt veel deelnemers. Eric van der Heijden en Rowan van Dongen zijn de snelste heer en dame. De 10 km kent met 32.00 min een Belgisch winnaar terwijl Loes Vingerhoets bij de dames de overall winnares was. Atledoërs Ad de Jong, Anton Bogers pakte in hun leeftijdscategorie de 1e en de 2e plaats. En de Atledo dames Yvette van Dulmen en Marloes de Jong 2e en 3e werden in hun leeftijdscategorie.

Maar liefst 17 bedrijven deden mee aan de bedrijvenloop. Voor de 6e keer achter elkaar was Solipharma de winnaar bij de 5 km en Medifit voor de 3e keer op rij bij de 10 km.

De wedstrijd lijkt afgelopen maar speaker Teun klinkt nog steeds door de geluidsboxen. Want winnen is leuk maar 10 km hardlopen blijft gewoon een prestatie. Dus ook de laatste loperster van de 10 km wordt door Teun aangemoedigd en gaat onder luid applaus over de finish.

De 34e editie van Atledo Dwars Door Dongen was wederom een groot succes. Volgend jaar een jubileum. We zien er nu al naar uit.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1659

Willem II speelt in voorbereiding in Dongen Ploeg uit Tilburg neemt het op tegen Derde Divisionist VV Dongen

VOETBALPosted by internetkrant Tue, June 19, 2018 09:46:19

Willem II speelt in voorbereiding in Dongen

Ploeg uit Tilburg neemt het op tegen Derde Divisionist VV Dongen

Op woensdag 11 juli bezoekt Willem II Sportpark de Biezen voor een wedstrijd tegen VV Dongen. Dit is het tweede oefenduel van de Eredivisionist in de voorbereiding op het seizoen 2018-2019. De wedstrijd begint om 19.00 uur.

VV Dongen is blij met de komst van ‘grote buurman’ Willem II. Zo’n oefenwedstrijd staat toch garant voor extra publiek en is voor de fans een unieke kans om de spelers van dichtbij aan het werk te zien tegen de lokale favorieten.


Kaartverkoop

Kaarten zijn vanaf 19 juni in de voorverkoop verkrijgbaar en kosten € 10,00 (tribune), € 8 (staanplaats) en € 5,00 (kinderen tot 12 jaar en 65+). De voorverkoopadressen zijn:

Jumbo Dongen

Hoge Ham 113 - Dongen

en

DA Ingrid

Looiersplein 27-28 - Dongen

Op de wedstrijddag zelf betaalt u € 12,50 (tribune), € 10 (staanplaats) en € 7 (kinderen tot 12 jaar en 65+). De kassa’s zijn om 17.30 uur open.

VIP-tickets

Voor deze wedstrijd zijn ook VIP-tickets te koop; een aantrekkelijk pakket inclusief entreekaart, exclusieve toegang tot het sponsorhome van 17:30 - 22:00 uur, 10

consumpties (ontvangt u bij binnenkomst) en deelname aan het buffet. En dit voor

slechts € 50,00 excl. btw per persoon. Voor meer informatie kunt u contact

opnemen via het mailadres: sponsoring@vvdongen.nl.

Parkeren

De mogelijkheden om bij het sportpark te parkeren zijn heel beperkt. Mensen uit Dongen en directe omgeving worden dan ook geadviseerd lopend of per fiets te komen. Parkeren in de buurt is mogelijk op de terreinen van Aldi en Jumbo. Bezoekers vanuit Tilburg kunnen eventueel met openbaar vervoer komen. De bushalte bevindt zich direct voor de ingang van het sportpark.

  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1658

16 juni Atledo’s 34e Positif Dwars Door Dongen

ATLETIEKPosted by internetkrant Tue, June 12, 2018 22:55:54

16 juni Atledo’s 34e Positif Dwars Door Dongen

Op 16 juni staat Dongen in het teken van Positif Dwars Door Dongen. Tussen 15.30 en 20.00 uur organiseert A.T.V. Atledo voor de 34e keer dit jaarlijkse loopevenement voor jong en oud, scholieren en bedrijven, trimmers en wedstrijdlopers, baan- en wegatleten en voor sporters met een beperking. De organisatie van Positif Dwars Door Dongen heeft ook dit jaar weer een breed programma samengesteld. Dit jaar met veel scholieren van het Cambreur College.Hoppenbrouwers Scholierenloop, VB-loop en pupillen
Het spektakel begint om 15.45 uur met de populaire Hoppenbrouwers Scholierenloop. “Met Hoppenbrouwers hebben we een sponsor gevonden waardoor we de scholierenloop nog aantrekkelijker kunnen maken.” Alle kinderen krijgen een leuke attentie.
Honderden basisschoolleerlingen gaan hun conditie testen over een afstand van 400 of 800 meter op de atletiekbaan van Atledo. De school met relatief de meeste deelnemende leerlingen krijgt de wisselbeker mee. Mascotte Donkey zorgt voor vertier en aanmoedigingen.
Aansluitend lopen de VB-atleten om 17.15 uur ook 400 of 17.20 uur 800 meter en om 17.25 lopen de pupillen van Atledo en andere clubs 1.000 meter op de atletiekbaan.

De AVRI Engelse mijl: baanatleten en Cambreur schoolieren
Om 17.40, 17.45 en 17.50 uur lopen de Cambreur scholieren de AVRI Engelse Mijl (1.609 meter). De start is op het fietspad langs het kanaal ter hoogte van de atletiekbaan en vandaar lopen ze over de Wilhelminastraat naar de atletiekbaan aan de Hertog Jan. Om 17:50u zullen ook de junioren, senioren en masters starten. Een spectaculair snel onderdeel van Positif Dwars Door Dongen.

Parkoers 5 km trimloop en 10 km wedstrijd- en trimloop
Dit jaar loopt de wedstrijd- en trimloop langs het kanaal. De start is op de Atletiekbaan. Vandaar gaan de lopers over het fietspad naar de sportlaan. Langs de Rijensestraatweg gaan de lopers over het voetpad richting het kanaal. Via het fietspad Kanaaldijk Noord en vervolgens de weg wordt gelopen door de kanaalstraat naar de Viersprong. Door een kort stukje oude baan via de Prins Hendrikstraat komen de atleten terug bij de roeloff van Dalemstraat die ze doorsteken naar de Hertog Janstraat. Bij terugkomst bij Atledo zal de 5 km finishen en de 10 km zal nog eenzelfde ronde lopen.

Om 18.05 uur start de 5 kilometer.
Om 19.00 uur start de 10 kilometer, het slotstuk van Positif Dwars Door Dongen.

Bedrijvenloop
Sinds lang nodigt Atledo bedrijven uit om met hun personeel op de 5 en de 10 kilometer te strijden om een wisselbeker. Maar het draait natuurlijk niet alleen om die beker. De meeste bedrijven doen mee vanwege de gezelligheid op de Atledobaan, teambuilding en gezond personeel. Ook dit jaar worden de bedrijven weer ontvangen in de Sponsorlounge die aangekleed wordt door De Viersprong. Voor lekkere hapjes en ook voor de drank wordt gezorgd. Omdat de sponsors van Atledo hier ook aanwezig zijn, is er dan natuurlijk tijd en ruimte om te netwerken.

Thomashuis Sponsorloop
Voor het vierde jaar zet Atledo het Thomashuis in het zonnetje. Mensen met een verstandelijke beperking wordt een fijn thuis geboden in het Thomashuis. Deelnemers kunnen dit ondersteunen door een bedrag te doneren op het inschrijfburo bij Atledo of via de online inschrijving. Maar als je alleen deel wilt nemen aan de Thomashuis Sponsorloop en niet in de uitslag wilt worden vermeld, doneert Atledo de helft van je inschrijfgeld aan het Thomashuis.

Voor de veiligheid van de vele honderden deelnemers en van het publiek zal het parkoers gedeeltelijk autovrij worden gehouden. Er is voldoende ruimte voor fietsenstalling en op 500 meter van de atletiekbaan op de Kanaaldijk Noord is voldoende parkeergelegenheid. Doe dus mee of kom als toeschouwer kijken en aanmoedigen. Langs het parkoers of op de feestelijke Atledobaan waar alle lopers finishen en waar na afloop op het terras of aan de bar kan worden nagepraat hoe het was.

Inschrijven kun je op de accommodatie van Atledo tot 45 minuten voor de start van de gewenste afstand.

Op www.dwarsdoordongen.nl vind je alle informatie over het parcours.

Tot ziens op zaterdag 16 juni bij Atledo!

  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1657

WETSTEIJN MASTERS DRIEBANDEN – ZATERDAG 16 JUNI HALVE FINALE IN 3 POULES.

BILJARTENPosted by internetkrant Sun, June 10, 2018 21:23:12

WETSTEIJN MASTERS DRIEBANDEN –

ZATERDAG 16 JUNI HALVE FINALE IN 3 POULES.

Met in totaal 55 inschrijvingen zijn we na voorwedstrijden en kwartfinale aangeland bij de halve finale.

Verleden week werd er in 3 poules gespeeld in de kwartfinale.

De 3 poule winnaars en de 2 beste nummers 2 uit iedere poule plaatste zich voor de halve finale, aangevuld met de 10 beste poule winnaars van de voorwedstrijden.

Hier de uitslagen van de kwartfinale.

Poule 1

De valk

9-jun

Naam

punten

car.

beurten

serie

h.p.g.

alg.gem

%

1

Embert Broekhoven (12)

6

43

66

3

0,923

0,652

109%

2

Ger Kerst (6)

5

24

67

6

0,600

0,358

119%

3

Corné van Beijsterveld (6)

5

21

70

3

0,467

0,300

100%

4

William van Westenburgge (8)

4

26

57

4

0,727

0,456

114%

5

Jos Michielsen (6)

0

13

65

3

0,400

0,200

67%

Poule 2

D'ouwe sok

9-jun

Naam

punten

car.

beurten

serie

h.p.g.

alg.gem

%

1

Arnold Willemsen (6)

8

25

63

3

0,700

0,397

132%

2

Gerrit van der Veeken (8)

6

25

71

3

0,529

0,352

88%

3

Adri Kouwenberg (6)

2

19

59

3

0,364

0,322

107%

4

Rob Houtepen (14)

2

40

67

6

1,750

0,597

85%

5

Nico Akkermans (8)

2

23

76

4

0,571

0,303

76%

Poule 3

Het Vaartje

9-jun

Naam

punten

car.

beurten

serie

h.p.g.

alg.gem

%

1

Arjo Dane (6)

7

24

34

3

0,857

0,706

235%

2

Ton van Oijen (14)

4

61

49

7

2,000

1,245

178%

3

Henk Faro (8)

4

32

55

4

0,800

0,582

145%

4

Eric in 't Groen (6)

3

19

52

3

0,400

0,365

122%

5

Jan Embrechts (6)

2

12

40

2

0,462

0,300

100%

De uitslag was vooral keihard voor Ton van Oijen en Henk Faro die door 2 remises niet verder kwamen dan 4 punten, maar wel fantastisch moyennes speelden,

De beste partij in de kwartfinale werd gespeeld door Arjo Dane die een partij uit speelde in 7 beurten en procentueel het best speelde van alle kwart finalisten..

POULE INDELING HALVE FINALE

ZATERDAG 16 JUNI

POULE 1 TAFEL 1

CAFÉ DE VALK

Mari Loonen (6)

Toon van Spaandonk (8)

Corné Horsten (6)

Toon Verbunt (10)

Arjo Dane (6)

ZATERDAG 16 JUNI

POULE 2 TAFEL 2

CAFÉ DE VALK

Jeroen van Gool (8)

Leo Peeters (6)

Arnold Willemsen (6)

Embert Broekhoven (12)

Ger Kerst (6)

ZATERDAG 16 JUNI

POULE 3

CAFÉ D’OUWE SOK

Hans Verbunt (8)

Gerard van der Veeken (8)

Cees Claasen (10)

Jan Pullens (6)

Bart Hultermans (14)

Voor de finale op zaterdag 23 juni in Café de valk, plaatsen zich de 3 poulewinnaars en de 2 beste nummers 2.

In totaal wordt er ruim € 600 uitgekeerd aan prijzengeld.

Voor de winnaar is € 200 gereserveerd, en natuurlijk de eeuwige roem.

De titel ging vorig jaar naar Leo Peeters.

Er wordt gespeeld volgens het poulesysteem, hierdoor is iedereen verzekerd van tenminste 4 partijen.

Supporters zijn natuurlijk van harte welkom, wij wensen de deelnemers veel succes toe.

  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1656
Next »