SPORT

SPORT

uitslagen en verslagen

Ook uw sportbericht of verslag komt in de krant
Stuur het naar redactie@dongenhomespot.nl

LEZERS VAN DE DONGENSE INTERNETKRANT KUNNEN TERUG NAAR DE KRANT :


www.dongenhomespot.nl

Voorbeschouwing VV Dongen – Quick ‘20

VOETBALPosted by internetkrant Thu, April 05, 2018 15:28:22

Het Middagje VV Dongen: te gast Quick ‘20


Voorbeschouwing VV Dongen – Quick ‘20

Eén ding is zeker! Zondag 8 april zijn er alleen maar winnaars, want de zon gaat schijnen en ze voorspellen 20 graden. Heel veel reden om naar Sportpark de Biezen te komen voor het Middagje VV Dongen om de wedstrijd VV Dongen tegen Quick ’20 uit Oldenzaal te bezoeken. Na de lange winterperiode zijn we er wel aan toe. Zonnetje, pilsje en een mooie pot voetbal waar het uiteindelijk wel gaat om winnen en verliezen. Voor beide teams staat er met nog acht wedstrijden te gaan genoeg op het spel. Quick ’20 vecht om uit de degradatiezone te komen en VV Dongen kan zich volledig richten op de 3e periode. Aanvang op Sportpark de Biezen is 14.30 uur

Door Frank van Heteren

Beide teams ontmoeten elkaar voor de vierde keer in competitieverband. De teller staat in de plus voor VV Dongen met twee overwinningen en een nederlaag. Vorig seizoen speelden Quick ’20 en VV Dongen in de top van het klassement en deden voetballend gezien maar weinig voor elkaar onder. Ze bleven lang in elkaars spoor maar uiteindelijk claimde VV Dongen de derde plaats op wat recht gaf op een plaats in de nacompetitie. Hoe dat afliep weten we nog precies.


persfoto

Veel is er niet veranderd aan beide selecties, maar Quick ’20 heeft het deze jaargang erg moeilijk. Ondanks de 6-3 winst afgelopen zaterdag op Hercules scoort het team niet makkelijk. Dat was onder andere te zien tijdens de heenwedstrijd in Oldenzaal die VV Dongen met pijn en moeite met 0-1 wist te winnen. Tijdens deze dramatisch slechte pot had Quick ’20 meerdere kansen om VV Dongen een nederlaag te bezorgen maar verzuimde continue in de afwerking. En waarschijnlijk gaat dat in Oldenzaal het hele seizoen al zo.

VV Dongen kende ook een lastige periode maar op een of andere manier wist het team van Timmers zichzelf terug te vinden. Van de laatste vier duels wist VV Dongen er drie te winnen en verloor vorige week van het ongenaakbare Jong Vitesse. Die nederlaag kwam niet als een verrassing want Vitesse is net een maatje te groot voor de 3e Divisie. Geen persoon die zichzelf druk maakte om de ingecalculeerde nederlaag. Zie het maar als een leerzame les. VV Dongen kon het grootste gedeelte van de wedstrijd meevoetballen maar werd op kwaliteit verslagen. Niets aan de hand dus. Daarnaast was het prachtig om te zien hoe keeper Jordy Zielschot zichzelf onderscheidde met een paar fantastische reddingen.

Zoals gezegd staat er nog genoeg op het spel. In de 3e periode zijn er drie wedstrijden afgewerkt en daarin staat Vitesse soeverein bovenaan. Maar goed, die zullen hoogstwaarschijnlijk wel kampioen worden. Dan komen er zeven teams die een puntentotaal hebben van zes. Het programma van VV Dongen ziet er op papier niet slecht uit. Op papier welteverstaan. De Kanaries krijgen tegenstanders uit de onderste regionen van het veld. Dat kan gunstig zijn maar dat kan ook weleens heel ongunstig zijn omdat deze ploegen strijden voor hun laatste kans om degradatie te ontlopen. In ieder geval maakt VV Dongen in de huidige vorm een kansje op succes. En dat zou welkom zijn want anders gaat de competitie voor de dorpsgenoten als een nachtkaars uit en wordt er slechts om des Keizer’s Baard gevoetbald. Een beetje spanning is niet verkeerd!

En Quick ’20? Ja, die gaan alles op alles zetten om te gaan voor klasse-behoud en je weet dat een kat in het nauw rare sprongen kan maken. Het Oldenzaalse team herbergt genoeg talent en voetbal. Zij hebben nog acht kansen om de boel te keren en neem van mij aan dat ze dat in Dongen gaan laten zien. Vergeet niet dat ze een aantal weken geleden UNA op 1-1 hielden. VV Dongen is gewaarschuwd.

De zon gaat schijnen, het pilsje staat klaar en de mannen hebben er zin in! U ook ? Het Middagje VV Dongen begint om 14.30 uur. U bent van harte welkom !!!

  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1631