SPORT

SPORT

uitslagen en verslagen

Ook uw sportbericht of verslag komt in de krant
Stuur het naar redactie@dongenhomespot.nl

LEZERS VAN DE DONGENSE INTERNETKRANT KUNNEN TERUG NAAR DE KRANT :


www.dongenhomespot.nl

De Mathieu Hermans Klassieker vindt dit jaar plaats op zondag 15 april.

WIELERSPORTPosted by internetkrant Wed, April 04, 2018 13:40:51

De Mathieu Hermans Klassieker vindt dit jaar plaats op zondag 15 april.


Archieffoto

Zondag 15 april Mathieu Hermans Klassieker ‘Tegen de Stroom In’

Laatste nieuws Mathieu Hermans Klassieker

Zondag 15 april is het zover: de vierde editie van de Mathieu Hermans Klassieker. Mooie weersvooruitzichten en een ontluikende lente zorgen er voor dat het aantal voorinschrijvers iedere dag groeit. Ook een groot aantal BN-ers heeft zich definitief aangemeld. Naamgever Mathieu Hermans is er blij mee: ‘De combinatie van een mooie route in het voorjaar om de conditie aan te scherpen en rijden voor het goede doel, Gijsje Eigenwijsje, trekt al veel fietsliefhebbers aan’. Op alle drie de afstanden, 45, 90 en 135 km komen de voorinschrijvingen binnen.

Rijden met rugnummer

Een nieuwigheid is dat we de 90 km route dit jaar in de vorm van een pelotonstocht rijden, begeleid door motards. De eerste 100 voorinschrijvers rijden met rugnummers. Dus snel inschrijven is het devies. Ze krijgen als echte coureurs hun nummer uitgereikt bij de start. De start van die groep is om 9.30 uur. Individuele fietsers die de 45, 90 of 135 km alleen of in een eigen groep willen rijden, kunnen vertrekken vanaf 8.30 uur. De fietsers die lekker wil rondrijden op elektrische, gewone of racefiets en die onderweg even wil afstappen voor een versnapering, is zeker ook van harte welkom en kan de 45 km route rijden.

Groot aantal BN-ers.

Mathieu Hermans is lid van de Stichting Sterrenfietsen. Maar liefst dertien leden van dit Sterrenteam hebben definitief toegezegd zondag aan de start te zullen verschijnen waaronder Frits Barend, Chantal en Ghita Beltman, Ruud van der Meijden, Bob de Jong, Vera Koedooder, Jeroen Mantel, Oscar Moens, Rens Muller, en John Rep. Theo de Rooy, Johan van de Velde en Nicolien Sauerbreij sluiten mogelijk nog aan. De meesten van hen zullen meefietsen in de 90 kilometer pelotonstocht.

De klassieker wordt gesponsord door diverse bedrijven en organisaties waaronder Bioracer, Regiobank, Biemans BV, Green4Print BV, HLB Van Daal, Winters Bouw en Ontwikkeling, J&R, Brouwers Assurantiën. Veel werknemers van deze sponsors fietsen mee. De sponsorbogen en banners bij start en finish zorgen voor een echte wielerklassieker-sfeer. De donaties van alle sponsoren gaan ook naar Stichting Gijsje Eigenwijsje. Mathieu Hermans: ‘Ik hoop dat we er samen met alle vrijwilligers van TC de Kleppers een mooie tocht van kunnen maken en dat ook de 45 kilometer afstand veel deelnemers zal trekken. Op die manier bevorderen we ook de fietssport in de breedte’. Inschrijving kan bij de start.

Voorinschrijving: :https://www.fietssport.nl/details/inschrijven/id/47130 .  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1629