SPORT

SPORT

uitslagen en verslagen

Ook uw sportbericht of verslag komt in de krant
Stuur het naar redactie@dongenhomespot.nl

LEZERS VAN DE DONGENSE INTERNETKRANT KUNNEN TERUG NAAR DE KRANT :


www.dongenhomespot.nl

Lustrum Toernooi Jeu de Boules

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Wed, April 04, 2018 13:19:41

Lustrum Toernooi Jeu de Boules

Tweede Paasdag werd bij Jeu de Boules Club Dongen het 1e Bondstoernooi van dit jaar gehouden. Het was het zgn. “Lustrumtoernooi” ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van onze vereniging. Dit jeu de boules toernooi stond open voor iedereen, die een zogenaamd W-licentie (een wedstrijdlicentie) heeft. Dat geldt dus zowel voor leden als niet-leden.Er hadden zich voor dit toernooi 26 teams aangemeld, waarvan bijna de helft afkomstig was van onze eigen club. Er waren ook spelers van o.a. Va Tout en Bre-da-Boules (Breda) en zelfs van PC Boekt en Markdal uit België. Al met al een redelijk gemêleerd gezelschap voor zo’n toernooi.


De teams werden door loting verdeeld in twee poules van 12 en 13 teams. Dit zou betekenen dat er in elke ronde een vrijloting was. Om dit te voorkomen werd er een extra team ingezet, bestaande uit Marianne van Gastel en Henk van Roode, beiden lid van de Wedstrijdcommissie. In tegenstelling tot de meeste andere toernooien moesten de spelers op dit Bondstoernooi maar liefst 5 voorgelote wedstrijden spelen, zowaar een hele klus!De buitenbanen, maar ook die in de Boule-o-drome, waren door de mensen van de buitenploeg prima in orde gebracht, want men wist op voorhand niet waar er gespeeld zou gaan worden. Gelukkig waren de weersomstandigheden redelijk en kon het toernooi buiten worden gehouden. Het zonnetje zou zich in de loop van de dag wat meer laten zien, waardoor het steeds meer op een aangename lentedag ging lijken. De Nederlandse vlag en die van de NJBB wapperden al in de lucht en na een korte uitleg van Henk van Roode (wedstrijdleiding) en Wim de Jong (arbiter) kon het toernooi rond half 11 officieel beginnen.De weersvoorspellingen waren niet al te gunstig voor deze dag. Hoewel het een “buitentoernooi” is, werd ook de mogelijkheid gegeven om in de Boulodrome te gaan spelen op voorwaarde dat iedereen het er mee eens moest zijn. Aanvankelijk waren er enkele teams die inderdaad binnen gingen spelen, maar gaandeweg de dag werd alleen maar buiten gespeeld. Het zonnetje kwam zowaar nog even voor de dag.

Alle teams konden tegelijk gaan spelen, omdat er ruim voldoende banen aanwezig waren. Er werd niet op tijd gespeeld, zodat men ook niet op elkaar behoefde te wachten. Tussendoor was er dus alle gelegenheid om gezellig met elkaar wat te eten en drinken en natuurlijk wat te praten. De barbezetting bestond uit Henk van Gils en Wim de Wit en de catering was in handen van twee ervaren dames: Jopie en Willemieke. Er was zoals gewoonlijk weer volop te verkrijgen: soep, tosti’s en broodjes ei en “broodje boules” van ’t Smaakhuys uit Dongen.

Op zo’n Bondstoernooi kon men ook prijzen verdienen en deze keer was er ook weer gekozen voor “prijzen in natura”. Ruim 80% van het inschrijfgeld werd hieraan besteed en Marianne en Jacqueline hadden gevarieerde boodschappenmandjes en tasjes gemaakt voor de bovenste 2 teams uit elke poule en een extra prijs voor plaatsnummer 8 in elke poule. Daarnaast werd uit elke poule nog een team geloot, die het inschrijfgeld terugkreeg.Slechts één team had alle vijf wedstrijden gewonnen en slechts twee teams hadden alles verloren. Hieronder volgt de uitslag:

Poule A

1e plaats: JM Lobo en Joke Lobo 5 gewonnen +33 pnt

2e plaats: J.Bleyen/T.Verdonck (PC Boekt) 4 gewonnen + 31 pnt

8e plaats: Roel van Helden en Sander Steijns 2 gewonnen + 2 pnt

Poule B

1e plaats: Osman en Anne Hoppenbrouwers 4 gewonnen + 29 pnt

2e plaats: Marianne van Gastel en Henk van Roode 4 gewonnen + 27 pnt

8e plaats: Ad van der Bruggen en Cor v/d Sande 2 gewonnen - 2 pnt

Het inschrijfgeld werd gewonnen door team Wil van Belkom en Stan Dankers (Dongen) en Piet Verboven met Wim Koreman (Dongen).Bovendien kreeg Wim de Jong (arbiter) ook nog een barkaart voor zijn verleende diensten.

Rond 6 uur was het Bondstoernooi afgelopen en kon men huiswaarts keren. Het was een supergezellig toernooi geweest en iedereen had kunnen genieten. Iedereen bedankt voor zijn of haar inzet en op naar het volgende Bonds boules-toernooi: het Looiersbondstoernooi op zondag 1 juli.Hiervoor zijn er uiteraard ook nog enkele interne toernooien, zoals een Doublettemix Toernooi en het zgn. 5-op-‘n-rij Toernooi.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1628