SPORT

SPORT

uitslagen en verslagen

Ook uw sportbericht of verslag komt in de krant
Stuur het naar redactie@dongenhomespot.nl

LEZERS VAN DE DONGENSE INTERNETKRANT KUNNEN TERUG NAAR DE KRANT :


www.dongenhomespot.nl

VV Dongen kan Jong Vitesse niet verrassen Terechte 3-0 nederlaag

VOETBALPosted by internetkrant Mon, April 02, 2018 18:15:30

VV Dongen kan Jong Vitesse niet verrassen

Terechte 3-0 nederlaag

Wat iedereen vooraf wel een beetje wist werd afgelopen zondag bewaarheid op Papendal waar VV Dongen en Jong Vitesse elkaar sportief bestreden. De koploper liet zich niet verrassen door de Dongenaren en zag na een verlies en winstpartij van UNA hun koppositie meet twee punten groeien. VV Dongen staat op een mooie 6e plaats met twee punten achter op ADO ’20. De nummer 3 van het klassement staat op 49 punten. Met nog acht wedstrijden te gaan zal het nog spannend worden voor de strijd om de 3e plaats. De eerste twee posities zijn al vergeven aan UNA en Jong Vitesse die onderling gaan uitmaken wie zich tot kampioen mag gaan kronen. Aanstaande zondag speelt VV Dongen op Sportpark de Biezen tegen Quick ’20 dat is verwikkeld in de strijd tegen degradatie. Zij staan op de 17e plaats en willen daar zo snel mogelijk weg. Aanvang is om 14.30 uur

Door Frank van Heteren / Foto Carlo Senten
De nederlaag die VV Dongen op 1e paasdag leed kwam niet als een verrassing. De talenten van Vitesse waren geenszins van plan om de Dongenaren maar enige hoop te geven op een goed resultaat. De belangen waren dan ook groot voor de Arnhemmers, want directe concurrent UNA had een dag eerder punten verspeeld bij laagvlieger EVV. Na drie winstpartijen op rij was de nederlaag binnen het VV Dongen-kamp wellicht ingecalculeerd, want Vitesse speelde de gehele wedstrijd in een hoger tempo dan haar tegenstander.


Vanaf de sfeerloze tribune gaven de Jong Vitesse supporters hun analyse over de wedstrijd die een eenzijdig beeld vertoonde. Vitesse de bal rondspelend en VV Dongen zo goed mogelijk georganiseerd om de boel tegen te houden. “Hoe harder je jezelf ingraaft hoe eerder je de goal tegen krijgt en als dat niet lukt zal de tweede helft uitkomst bieden want dan lopen de tegenstanders op hun laatste tandvlees en doet Vitesse er nog een tandje bij.”

De analyse bleek correct. VV Dongen verdedigde met alle middelen die het had en wist zelfs een aantal keren goed uit te breken, maar met veel beweging in de voorste linies was er in de 27e minuut geen houden meer aan. Amil Mercan wist met een slimme loopbeweging de achterhoede van VV dongen te omzeilen. Een medespeler van hem zag hem gaan en passte op het juiste moment de bal. Mercan controleerde direct en zette zichzelf vrij voor keeper Jordy Zielschot. Hij zocht de lange hoek en noteerde de 1-0.

VV Dongen werd gestaag achteruit geduwd en mocht blij zijn dat de verdedigers en keeper van VV Dongen alerter waren dan de spitsen van Vitesse. Drie 100 % kansen werden om zeep geholpen. Ook een vrije trap van 25 meter van Gino Bosz ging er niet in maar belandde om de welbekende haak van het doel. Zielschot zou kansloos zijn geweest. Daarmee beloonde Vitesse zich te weinig en hield VV Dongen in leven.

Na rust liet VV Dongen zichzelf wat meer zien. De bal werd beter rondgespeeld en zo nu en dan werd de diepte gezocht. Tot echte kansen kwam het niet. Daarbij moest VV Dongen bij balverlies alert zijn op de randsnelle omschakelingen van de Arnhemmers. Binnen twee tellen stonden ze voor het doel van Zielschot. Rond de 65e minuut leek het dat VV Dongen door zou breken. Een veroverde bal op het middenveld werd direct op de gestarte Moustafa Mohammad gespeeld. Hij keek naar een vrije doorgang maar werd voor buitenspel teruggefloten. Rechtsback Julian Lelieveld van Vitesse keek opgelucht naar de supporters en zei dat het nooit buitenspel was. Op 3e Divisie niveau zou je een scheidsrechter verwachten die het spelletje wel snapt, maar de ongelooflijk slecht fluitende heer Akkerman uit Wolfheze zou zich beter kunnen melden bij de amateurs van de 4e klasse. Hij bepaalde voor een groot gedeelte de sfeer in het veld toen hij al in de beginfase twee VV Dongen spelers op de bon slingerde voor kleine vergrijpen. Daar waar een waarschuwing op zijn plaats was geweest was het voor deze man erg belangrijk om zichzelf te laten zien. Jammer, want de drie gele kaarten die hij uitdeelde waren allemaal niet nodig. Daar was de wedstrijd te sportief voor.

VV Dongen hield lang stand en trainer Timmers besloot in de 76e minuut een-op-een te gaan spelen. Hij wisselde verdediger Henskens voor aanvaller Sivananthan. Op dat moment was de organisatie bij VV Dongen even weg en Vitesse profiteerde direct. Invaller Martijn Berden kwam geheel vrij voor de uitblinkende Zielschot (met veel reddingen hield hij VV Dongen op de been) en schoot in de 77e minuut de 2-0 binnen waarmee de wedstrijd was gespeeld. Dat dezelfde Berden in de 87e minuut ook nog de 3-0 binnenschoot was voor de statistieken. Timmers gokte en verloor, maar de winst van Vitesse was meer dan terecht.

Aanstaande zondag de 4e wedstrijd in de laatste periode tegen Quick ’20. VV Dongen heeft na 3 wedstrijden 6 punten. Aanvang op Sportpark de Biezen is 14.30 uur  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1626