SPORT

SPORT

uitslagen en verslagen

Ook uw sportbericht of verslag komt in de krant
Stuur het naar redactie@dongenhomespot.nl

LEZERS VAN DE DONGENSE INTERNETKRANT KUNNEN TERUG NAAR DE KRANT :


www.dongenhomespot.nl

Voorbeschouwing Jong Vitesse – VV Dongen

VOETBALPosted by internetkrant Sat, March 31, 2018 08:37:42

Voorbeschouwing Jong Vitesse – VV Dongen

Na de terechte overwinning van VV Dongen op HBS (2-1) vinden we de Kanaries terug op de 5e plaats van het klassement. 41 punten 25 duels. Maar ADO ’20 staat op de 6e plaats met 40 punten en heeft één wedstrijd minder gespeeld. Na aanstaande maandag staat iedereen op hetzelfde aantal en pas dan kunnen we eerlijk kijken naar de verschillende posities. Eerst moet er een enorme hobbel genomen worden in de naam van Jong Vitesse. Zij zijn op dit moment de nummer 1 maar worden in de nek gehijgd door UNA dat ook één partij tegoed heeft. UNA staat twee punten achter op de jongelingen uit Arnhem en kan bij de volle winst uit de twee komende wedstrijden over Vitesse heen gaan. Gaan de Dongenaren de provinciegenoten een handje helpen?

Door Frank van HeterenHet is een druk programma in de 3e Divisie. Gelukkig voor VV Dongen hoeft het slechts één partij te voetballen waar de meesten (zoals UNA) op zaterdag en maandag aan de bak mogen. Het is voor het eerst in mijn schrijvende voetbalcarrière dat we een duel op de eerste Paasdag gaan meemaken. Nou ja goed, wat moet je anders doen op zo’n oersaaie dag waar je alleen maar naar paaseieren mag zoeken en mooi mag zijn met je beste pakkie aan?

Wat dat betreft vind ik het helemaal gesneden. Laat mij maar lekker langs de kant staan om de teruggekeerde helden uit Dongen aan te moedigen. Ja teruggekeerd, want een paar weken geleden zag het leven er heel anders uit dan nu. Ik had moeite om nog iets positiefs te schrijven. Maar na drie gewonnen wedstrijden op rij is niet alleen het geloof bij de spelers terug; ook de supporters hebben weer iets om naar uit te kijken. Raar fenomeen toch hé dat voetbal?

Aanstaande zondag bezoeken de Kanaries op Papendal de talenten van Vitesse. Waar vorig seizoen nog wat meewarig werd gekeken en gesproken over de verschillende belofteteams die in de competitie mee hobbelden zo geldt dat niet voor de jeugd van Vitesse. Na de degradatie uit de 2e Divisie vorig seizoen hebben ze in Arnhem direct de lat zo hoog gelegd dat er geen andere optie bestaat dan promoveren. Na 25 wedstrijden ziet dat er erg goed uit. Het hele seizoen speelt de ploeg van trainer Joseph Oosting in de top van de 3e Divisie.

De resultaten zijn ook navenant. De laatste twee wedstrijden werden overtuigend gewonnen. Met een doelsaldo van 10-2 werden OFC en OJC vermorzeld. Er wordt enorm veel van de talenten verwacht en dat kan ook niet anders want ze moeten Eredivisie-waardig gemaakt worden. Allemaal jongens tussen de 17 en 21 jaar die de top van de Pyramide willen bereiken en daar hebben ze alles voor over. Het nageslacht van Peter Bosz en Patrick Kluivert, Gino Bosz en Quincy Kluivert willen hun vaders laten zien dat zij het spelletje ook beheersen. Kluivert jr. verkoos Ajax voor Vitesse omdat de sfeer van de provincieclub hem meer aantrok dan het zakelijke geheel in de hoofdstad. Hij vaart daar wel bij en is in dat opzicht verschillend van zijn broer Justin. Sommige talenten hebben iets meer tijd nodig maar als ze er eenmaal staan gaan zee nooit meer weg. Des te leuker om zo’n wedstrijd als die van aanstaande zondag te bezoeken want in het team van Vitesse lopen misschien wel een paar nieuwe internationals rond.

Tijdens de thuiswedstrijd werd pijnlijk duidelijk wat het verschil is tussen goed voetballen en heel goed kunnen voetballen. VV Dongen werd met verzorgd spel naar een nederlaag gespeeld en zelfs toen had trainer Oosting kritiek op de manier waarop een aantal zaken in zijn team niet goed werden uitgevoerd. Dat zegt eigenlijk al genoeg. Prof of amateur. Maar er zit gelukkig ook nog een verschil tussen plezier / beleving en het heilige ‘moeten’.

Daar liggen de kansen voor VV Dongen. De mannen van Ron Timmers hebben de laatste weken laten zien dat je met strijd, collectiviteit en passie een aardig eind kan komen. Vertrouwen dat ineens terugkomt in het elftal, vormverbetering en doelgerichtheid. Het zijn allemaal ontrainbare facetten van het voetbal en daarmee kan je een beter team verrassen. Oftewel: er valt niets te verliezen! Ja, als je met 5-0 van de mat wordt gespeeld zal het ego een flinke deuk oplopen, maar als je in strijd te onder gaat kan je naderhand alleen maar buigen en zeggen dat je op waarde bent verslagen.

Ik zou het bijzonder aangenaam vinden als we met een grote ploeg naar Arnhem afreizen. Het is tenslotte maar een oersaaie 1e Paasdag, toch? Ron Timmers en zijn spelers zouden het ook meer dan op prijs stellen en zij zullen er werkelijk alles aan doen om u niet te teleurstellen. Meer willen we toch niet ? Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.

De supporters- spelersbus zal om 11.45 uur vanaf de kantine vertrekken. Zorg dat u op tijd bent!!

  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1625