SPORT

SPORT

uitslagen en verslagen

Ook uw sportbericht of verslag komt in de krant
Stuur het naar redactie@dongenhomespot.nl

LEZERS VAN DE DONGENSE INTERNETKRANT KUNNEN TERUG NAAR DE KRANT :


www.dongenhomespot.nl

Koppositie heren na winst onveranderd Ongemotiveerde handbal dames verliezen troosteloze wedstrijd

HANDBALPosted by internetkrant Mon, March 26, 2018 22:00:25

Koppositie heren na winst onveranderd

Ongemotiveerde handbal dames verliezen troosteloze wedstrijdDoor Piet Scheepers

De laats thuiswedstrijd is meestal een happening om afscheid te nemen van de trouwe aanhang. Veelal wordt het dan een wedstrijd waarin alle spelers of speelsters aan de bak komen en nog een keer laten zien waartoe zij in staat. Afgelopen zaterdagavond was van het laatste in De Salamander weinig van te zien. De nummer drie Veneco/Velo uit Wateringen wilde kost wat kost de derde plaats vasthouden. Met name het verdedigende middenblok was een obsessie voor de Dongense schutters. ,,De meiden hebben zichzelf te kort gedaan deze wedstrijd,” was na afloop de veelzeggende conclusie van zowel trainer-coach Martijn Verhagen en zijn collega Geert van Meersbergen. Beiden doelden op de nonchalante inzet de tweede helft. De heren kregen als ’t ware de zege in de schoot geworpen. Bij een 6-7 achterstand voor Dongen, werd de score door de scheidsrechters ineens omgedraaid in 7-6. Niemand begreep waarom. Dongen trok tegen de reserves van eredivisionist BFC wel aan langste eind door met 23-20 te winnen. In de landelijke jeugddivisie hebben de meiden een nipte nederlaag (18-19) geleden tegen Cabouter Group/HV Venlo. Deze tegenstander dacht Dongen even met een grote nederlaag te verslaan om daardoor als nummer twee van de competitie naar het NK te mogen.


Landelijke 2e Divisie B Dames: HV Dongen – Veneco/Velo 15-24 (6-9)

Bekend was dat deze tegenstander een voortreffelijk verdedigend middenblok in huis hebben. Dat was de eerste wedstrijd dan ook in Wateringen het grote struikelblok. De instructies voor de wedstrijd waren dan ook: schiet van afstand,

maar dan langs twee en drie in de verdediging. Toch probeerde de afstand schutters het midden door. Het resultaat was dan ook nihil. Schoten werden door het blok prima opgevangen of gingen over of naast. Echter pech voor Jill Verbunt die negenmaal op de lat schoot. Meer resultaten behaalde zus Meggie Verbunt. De eerste drie doelpunten, instartende vanuit de linkerhoekpositie, kwamen op haar naam. Beide verdedigingen hielden elkaar goed in evenwicht. Na veertien minuten scoorde Verbunt pas de 3-4 voor Dongen. Het laatste kwartier van de eerste helft werd duidelijk dat het missen van de geboden kansen Dongen duur kwam te staan. Zo werden enkele break-outs vrij voor de keeper gemist door de ballen of op de paal of op de lat te schieten. De tweede helft begon Dongen met een speler minder vanwege de 2 minuten straf die net voor rust was opgelopen. Kort hierna weer een tijdstraf aan Dongenzijde. In deze periode liep Velo weg naar een riante 7-13 voorsprong. Het enige doelpunt dat tot op dat moment gescoord was kwam op naam van bankzitter Marijke Panis. Lukt het niet vanaf afstand, dan maar via de cirkel proberen moet Dongen gedacht hebben. Ook dat lukte niet altijd, daar Velo niet schroomde stevig in te grijpen. Inmiddels had ook Tamara van Es haar positie in het doel ingeruild voor de jeugdige Lieke Berende. Zij hield Dongen enigszins in de wedstrijd door twee strafworpen te houden. De eerste werd door het verre uitkomen van Berende op de lat gelobd, de tweede werd vakkundig gestopt. Ook Dongen miste strafworpen. De bezoekers konden via 12-19 uitlopen naar de uiteindelijke 15-24 eindstand. Over twee weken gaat Dongen voor de laatste wedstrijd dit seizoen naar het in degradatie verkerende Oliveo uit Pijnacker. De thuiswedstrijd in Dongen werd een 33-33 gelijkspel. Het zaalseizoen is dan afgelopen. Wat gaat er gebeuren? Komt er een nieuwe trainersstaf? Gaan er speelsters weg, komen er nieuwe? De tijd zal het leren. De tamtam is in alle hevig aan het roffelen. Duidelijk is Dongen op zoek moet naar een nieuwe hoofdsponsor. Zeloo/Otwarte Drzwi heeft aangegeven na drie jaar niet meer in de huidige vorm door te willen gaan vanwege andere prioriteiten.

Landelijke Hoofdklasse B Heren: HV Dongen – BFC 2 23-20 (12-10)

De reserves van eredivisionist BFC bleek een moeilijke te omzeilen klip te zijn.

Door deze zege lonkt nog steeds de tweede plaats in de hoofdklasse. Er zijn de laatste speeldag nog een aantal wedstrijden die weleens in het voordeel van Dongen zouden kunnen uitvallen. En dan kan het weleens zijn dat Dongen op plaats twee eindigt. Dat zou dan weer mogelijkheden bieden. Want in de 2e Divisie aast buurman Witte Ster uit Waspik ook op een tweede plaats die mogelijkheid kan bieden op promotie. Oorzaak: omdat uit de 1e divisie mogelijk teams zich gaan terugtrekken of gaan fuseren. Hoe belangrijk is de laatste competitie speeldag na Pasen. Over twee weken weten we het.

Landelijke jeugddivisie DB: HV Dongen – Cabouter Group/HV Venlo 18-19 (8-9)

De twee vorige wedstrijden werden met zes doelpunten verloren. Dongen was gewaarschuwd voor dit Venlo. Door de inzet van beiden waren de doelkansen over en weer zeldzaam. Meer dan 1 doelpunt verschil is er niet geweest de eerste helft. Venlo had het betere van het spel. Dongen bleef door hard werken prima volgen. De tweede helft leek Venlo afstand van Dongen te gaan nemen. Grot werd dit verschil niet. De bezoeksters uit Limburg gaven de moed op om met een verschil van minimaal 20 doelpunten winst uit Dongen weg te kunnen gaan. Dit was nodig om aan het NK mee te kunnen spelen. Het werd weer een spannende slotfase, waarin het zoals de laatste twee keren net niet lukte. ,,Ook nu weer een goede wedstrijd van Dongen,” was na afloop het relaas van de staf. De teleurstelling was bij Venlo groter dan bij Dongen. Na een goede zaalcompetitie, met positieve ontwikkelingen, gaat binnenkort het veldseizoen van start. Hopelijk nog als toetje de bekerfinale. Echter eerst nog de halve finale spelen.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1624