SPORT

SPORT

uitslagen en verslagen

Ook uw sportbericht of verslag komt in de krant
Stuur het naar redactie@dongenhomespot.nl

LEZERS VAN DE DONGENSE INTERNETKRANT KUNNEN TERUG NAAR DE KRANT :


www.dongenhomespot.nl

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Mon, March 26, 2018 14:08:42

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit jaar mee met 4 teams. Hieronder het verslag van zaterdag 24 maart 2018.

Team Dongen 1 speelde uit tegen De Bommequet 1 en moesten nog wat punten pakken en dat is met hard werken goed gelukt.


Hier het verloop van de wedstrijden:

Ronde 1 doubletten: John van Rooden en Cor Timmermans wonnen hun partij met 13-10 met prima spel. Kees Jacobs en Andre de Wijs wonnen ook vrij gemakkelijk met 13-1. Hans van Troost en Pierre de Jong stonden al lang op 12 maar lieten zich toch nog verschalken met 12-13. Hierdoor was de tussenstand 2-1 in het voordeel van Dongen.Ronde 2 Tripletten: Kees, Andre en Pierre kregen volop kansen maar konden die niet benutten en verloren met 7-13. Cor, John en Hans begonnen ook sterk maar konden het niet vast houden en verloren 8-13. Zodoende werd de tussenstand 2-3 voor De Bommequet. Er was dus werk aan de winkel om een “zekere” plaats in de 4e klasse van de NJBB te realiseren.Ronde 3 doubletten: Hier moest het gebeuren want we wilde echt niet met legen handen blijven staan. Cor en John bleven tot laatst toe prima spelen en wonnen met 13-7. Hans en Pierre beten zich ook goed vast en wonnen met 13–11 en ook Kees en Andre bleven lang op 12 staan maar wonnen toch ook met 13-7. De einduitslag was met 5-3 winst voor Team Dongen 1. Prima gepresteerd en over 2 weken uit tegen Va Tous 3 uit Breda voor de laatste wedstrijd van de NPC competitie 2017-2018.

Team Dongen 2 was vrij deze week. De laatste wedstrijd staat gepland op zaterdag 7 April tegen Middelburg 3.Team Dongen 3 moest aantreden tegen Middelburg 2 en wisten een glansrijke overwinning te behalen van 8-0 en moeten over 2 weken naar Breda uit tegen Va Tous 4.Team Dongen 4 speelde op zaterdag 24 maart 2018 hun 13e NPC wedstrijd tegen Boules de Boeuf 7 uit Oss. Ze begonnen op verzoek van de tegenstander om 11 uur i.p.v. 12:00 uur zoals gebruikelijk.In de 1e ronde doubletten bleef het lang spannend. Wim Koreman en Marian v. Gastel stonden eerst flink achter, maar wisten als eerste de partij af te sluiten met een 13-8 overwinning. Zowel bij Karin Jansen met Ruud v. Dijk en Wim Boersen met Henk Doremalen duurde het tot de laatste méne voor het 13e punt gemaakt kon worden, het was namelijk 12-12. Maar alle 2 dongense doubletten stonden aan de goede kant en ze wonnen beide uiteindelijk met 13-12.

Met een 3-0 voorsprong begonnen ze aan hun tripletten ronde. Ook hier gingen de partijen gelijk op en bleef het spannend wie de overwinning ging pakken. Ruud v. Dijk, Karin Jansen en Wim Koreman wisten hun partij te winnen met 13-11. Jammer genoeg moesten Marian v. Gastel, Wim Boersen en Annelies v. Schendel een nederlaag accepteren van 12-13.


In de laatste ronde doubletten gingen ze voor de overwinning, hier hadden ze 1 overwinning voor nodig. Karin Jansen en Ruud v. Dijk verloren hun partij met 8-13 dus nu afwachten wat de andere 2 teams gingen doen. Ook deze partijen gingen gelijk op maar op het laatst wisten Wim Koreman met Marian v. Gastel met 13-7 en Wim Boersen met Henk Doremalen met 13-8 hun partijen te winnen.

Zo wisten ze vandaag een 6-2 overwinning te behalen en gaan over 2 weken thuis tegen PVT uit Tilburg hun laatste wedstrijd van deze competitie spelen.

De standen en wedstrijdschema zijn te zien op:

Team Dongen 1: http://nlpetanque.nl/4e-divisie-4004

Team Dongen 2+3: http://nlpetanque.nl/5e-divisie-5007-2

Team Dongen 4: http://nlpetanque.nl/6e-divisie-6005-2

Komende tijd zullen er allerlei toernooien plaatsvinden waaraan ook dongense teams deelnemen.Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1621