SPORT

SPORT

uitslagen en verslagen

Ook uw sportbericht of verslag komt in de krant
Stuur het naar redactie@dongenhomespot.nl

LEZERS VAN DE DONGENSE INTERNETKRANT KUNNEN TERUG NAAR DE KRANT :


www.dongenhomespot.nl

Het Middagje VV Dongen: te gast UNA | Voorbeschouwing VV Dongen – UNA

VOETBALPosted by internetkrant Fri, February 02, 2018 20:33:53

Het Middagje VV Dongen: te gast UNA | Voorbeschouwing VV Dongen – UNA


Na de grootste zege van dit seizoen tegen Westlandia staat er wederom een thuiswedstrijd op het programma. Koploper UNA komt naar Dongen om de solide voorsprong van vier punten op Jong Vitesse te consolideren of misschien wel uit te breiden. VV Dongen staat op een achtste plaats en kan bij eventuele winst de beoogde Top 5 in het vizier houden. Tel daarbij op dat het hier om een Brabants onderonsje gaat en je hebt genoeg ingrediënten voor een mooi duel. Grote vraag is natuurlijk of Moustafa Mohammad zijn honger naar doelpunten kan voortzetten. De man die maar liefst zes doelpunten in één wedstrijd maakte staat volledig in de spotlight en hoe gaat de nuchtere Bredanaar daarmee om. Aanvang op Sportpark de Biezen is 14.30 uur

Door Frank van Heteren

Eind oktober ontmoetten beide ploegen elkaar al in Zeelst / Veldhoven. De ongenaakbare koploper UNA won weliswaar met 2-0, maar VV Dongen had de pech dat de gecreëerde kansen niet konden worden omgezet in doelpunten. De wedstrijden tussen beide kemphanen staan altijd bol van de spanning en hebben iets speciaals. Nu UNA de ranglijst aanvoert is het voor alle ploegen een extra uitdaging om het ze moeilijk te maken.

Na de 2-0 overwinning tegen VV Dongen wist UNA uit de acht opeenvolgende duels zes keer te winnen, één keer gelijk te spelen en werd er met 2-1 verloren van JVC Cuijk. Twee weken gelden werd er met 1-0 gewonnen in de topper tegen Jong Vitesse en vorige week werd HCS ’21 met 1-2 aan de kant gezet.

Nou ja, ze zijn niet voor niets koploper. Met spelers als de gebroeders van Boekel en Brian Bogers kan je ergens komen. Ook keeper Stoskovic is niet de minste. Slechts negentien keer viste hij de bal uit het net waarvan vijf keer in de uitwedstrijd tegen Jong Vitesse. VV Dongen heeft al 39 doelpunten tegen en met het vooruitzicht dat Luuk Hultermans de wedstrijd tegen UNA kan vergeten wegens een hamstringblessure wordt het in verdedigend opzicht wel erg dun. “Ja, ik ben nog de enige centrale verdediger dus op de training heb ik de jongens gevraagd om me heel te houden.” Jaap van der Waarden is eigenlijk overal inzetbaar en in zijn zesde seizoen in het eerste elftal van VV Dongen merkt de 24-jarige allrounder dat het de laatste weken weer wat lekkerder gaat lopen. “Buiten de dramatische wedstrijd tegen HSC ’21 speelden we tegen OJC en tegen Westlandia weer als team en we hopen natuurlijk dat tegen UNA voort te zetten.” Op de vraag of Mitchel van der Stappen (centrale verdediger) zich al bij de selectie van zondag moest melden kon van der Waarden alleen maar aangeven dat van der Stappen sowieso met het tweede team mee gaat voetballen.

In de wandelgangen hoorde ik ook dat UNA wat personele problemen heeft. Beide buitenspelers zijn geblesseerd maar voor de rest zal het team van ex-DVVC trainer Jeroen van Bezouwen op volle sterkte aantreden. Personele problemen hoeven niet direct te leiden tot onoverkomelijke situaties. Elk team krijgt in zo’n lang seizoen daarmee te maken en gelukkig voor VV Dongen komen er weer wat spelers terug en dat is gezien het grote aantal wedstrijden die nog op het programma staan goed nieuws.

Het Middagje VV Dongen staat zeker in dit soort wedstrijden garant voor spanning en sensatie. Uw aanwezigheid en support wordt enorm op prijs gesteld. De jongens willen u laten zien dat ze ervoor willen gaan. Onbevangen de strijd aangaan en kijken waar het schip strandt. Aanvang ban de wedstrijd is 14.30 uur !!  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1600