SPORT

SPORT

uitslagen en verslagen

Ook uw sportbericht of verslag komt in de krant
Stuur het naar redactie@dongenhomespot.nl

LEZERS VAN DE DONGENSE INTERNETKRANT KUNNEN TERUG NAAR DE KRANT :


www.dongenhomespot.nl

Het Middagje VV Dongen: te gast HSC ‘21 Voorbeschouwing VV Dongen – HSC ‘21

VOETBALPosted by internetkrant Wed, January 10, 2018 18:28:45

Het Middagje VV Dongen: te gast HSC ‘21

Voorbeschouwing VV Dongen – HSC ‘21


Door Frank van Heteren


Na een tijdje van relatieve rust gaat de bal aanstaande zondag 14 januari om 14.oo uur weer rollen. Ik wil vanaf deze plek iedereen een gezond en sportief 2018 toewensen. Aankomende tegenstander van VV Dongen is HSC ’21 uit Haaksbergen. Deze ploeg bivakkeert op dit moment op de 13e plaats en heeft uit 16 wedstrijden 17 punten gehaald. VV Dongen staat met nog vijf andere ploegen op een gedeelde 5e plaats en heeft na 15 duels 24 punten. Op de ranglijst zie je VV Dongen terug op de 10e plaats aangezien het doelgemiddelde van de dorpsgenoten de slechtste is in het rijtje van zes ploegen die hetzelfde aantal punten hebben. VV Dongen heeft in de laatste wedstrijd voor de winterstop daar nog iets aan gedaan door VV de Meern met 0-4 aan de kant te schuiven. Eens kijken hoe het aanstaande zondag de Kanaries zal vergaan.

Ode aan Ron Timmers en Peter van Vugt


Het laatste nieuws rond de selectie is natuurlijk het aangekondigde afscheid van trainer Ron Timmers en zijn assistent Peter van Vugt. Na bijna vijf succesvolle jaren hebben beide heren aangegeven dat ze VV Dongen na dit seizoen gaan verlaten. Het Topduo laat een club achter die op alle fronten een slag in volwassenheid heeft gemaakt. Mede door het inbrengen van de wat meer westerse mentaliteit is VV Dongen op sportief gebied uitgegroeid naar een grote speler in het amateur voetbal.

Ron Timmers heeft alle jaren vastgehouden aan zijn motto dat voetbal aantrekkelijk moet zijn voor de toeschouwers. Zeker in thuiswedstrijden eist hij totale beleving en wil dat zijn ploeg het gras als het ware opeet. In zijn periode was VV Dongen een hele lange tijd op eigen veld onverslaanbaar en beet nagenoeg elke tegenstander zich stuk op het collectief van VV Dongen. Met minimaal beperkte middelen wist hij zijn stempel te drukken op de ontwikkeling van de vele talenten die de club herbergt.

Timmers is een trainer die vindt dat amateurvoetbal in de hoogste regionen topsport is en zo benadert hij zijn spelers ook. In de opmaat naar het debuutseizoen in de 3e Divisie was hij in het bijzonder benieuwd naar de ontwikkeling van sommige spelers. Hoe hoog ligt het plafond? Welnu, we hebben gezien waar een team met weinig echte hoogvliegers toe in staat bleek te zijn. Mede door zijn gedrevenheid en het vertalen van eigen kunnen in sportieve ambities dreef hij zijn ploeg naar een prachtige derde plaats.

Veel bewondering van de buitenkant, want VV Dongen liet zien dat amateurvoetbal op een hoog niveau niet alleen maar over geld en het binnenhalen van de beste spelers gaat. Nee, passie en liefde voor het spel konden worden omgezet in een aantal prachtige successen. De chemie tussen trainer, staf en spelersgroep heeft VV Dongen twee keer een plaats in de nacompetitie gegeven en bracht in mei 2016 het kampioenschap in de Hoofdklasse B. Al deze prestaties waren niet tot stand gekomen als Ron Timmers en zijn Compaan Peter van Vugt niet bij VV Dongen waren gekomen.

Dat is mijn overtuiging en ik wil Ron en Peter uit de grond van mijn hart bedanken voor de prachtige jaren. Deze periode binnen VV Dongen zal niet snel worden vergeten.

En daarom is het aan u om in de tweede helft van deze jaargang uw waardering te laten zien aan deze mannen door met uw aanwezigheid tijdens de thuiswedstrijden achter hun ploeg te gaan staan, want VV Dongen doet het wederom niet slecht in de competitie. Weliswaar is het wat wisselvallig, maar met in het achterhoofd het naderende afscheid zou het de spelersgroep sieren als ze nog 18 wedstrijden het beste uit hunzelf halen al was het alleen maar voor hun geweldige trainers.

Aanvang van de wedstrijd is 14.00 uur
  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1589