SPORT

SPORT

uitslagen en verslagen

Ook uw sportbericht of verslag komt in de krant
Stuur het naar redactie@dongenhomespot.nl

LEZERS VAN DE DONGENSE INTERNETKRANT KUNNEN TERUG NAAR DE KRANT :


www.dongenhomespot.nl

Atledojeugd sluit crossjaar 2017 mooi af

ATLETIEKPosted by internetkrant Wed, December 27, 2017 11:05:05

Atledojeugd sluit crossjaar 2017 mooi af


Broer en zus Jasper en Femke samen onderweg

Tijdens de feestdagen blikken we nog even terug op de laatste cross van het Crosscircuit Midden-Brabant in 2017, de Lidocross. Monica Snepvangers deed verslag van de pupillenwedstrijd (en keek met een schuin oog naar de junioren).

Gelukkig voor onze atleten was de start voor de specials en de pupillen voor deze laatste Regio-13-cross van het jaar pas in de middag. Zo konden ze na het Atledogala nog even bijkomen.


Colin Bressers op weg naar de zege


Colin Bressers mocht het spits afbijten en van start tot finish liep hij voorop om de voorsprong alleen maar te vergroten. De voorfietsers hadden moeite om hem voor te blijven. Alweer een mooie eerste plaats dus voor deze Atledo-topper, die in het crossen echt zijn passie heeft gevonden.Daarna was het de beurt aan de mini- en C-pupillen: Femke Broeders, Jasper Broeders, Ramon Derks, Rembrandt Noordanus, Siebe van der Lee en Beau Janssens kwamen namens Atledo in actie. Siebe en Beau streden voorin waarbij Beau net iets sneller was dan Siebe. Ze werden zesde en zevende. Ramon liep een keurige race en volgde op een dertiende plaats voor broer en zus Jasper (vijftiende) en Femke, die gezamenlijk finishten. Femke werd zelfs tweede als mini-meisje, maar helaas voor haar waren er in Waalwijk geen aparte medailles voor de categorie der mini-pupillen. De estafetteteams van Atledo op het podium met goud en brons (2)


Rembrandt (zeventiende) liep voor het eerst een cross en hij vond het zwaar. Maar met steun van zijn vader Rob wist hij toch te finishen. Achteraf bleek hij een flinke koorts te hebben gehad. De trainers hadden daarom nog meer respect voor zijn prestatie. Maar meedoen aan de estafette zat er niet meer in. Gelukkig vond de estafetteploeg versterking in Stan Struijfs van Gloria Atletiek en in Ruben, de broer van Beau.Anouk Rutjes en Fenn Oerlemans​ deden bij de B-pupillen mee. En ondanks het gala de avond tevoren liepen ze allebei een superrace. Anouk, viel net naast het podium en werd vierde, Fenn werd negende. Misschien toch nog het gala in de benen?Eindsprint van Renee


Heleen de Bie, Renee Kramer en Nieke Westerveen zetten hun beste beentje voor bij de meisjes A-pupillen. Nieke rende naar een mooie vijfde plaats, Heleen klokte de tiende tijd en Renee werd elfde. Bij de jongens A-pupillen trad Lucas Rutjes in het strijdperk en daarnaast waren Ties Mutsaers, Mats Alferink en Jurre Verschure ook weer present. Voor Lucas werd het echt een strijd. Aan het eind werd hij door een concurrent de hekken ingelopen. Onmiddellijk werd protest aangetekend en zo stond Lucas toch op het podium om de medaille voor zijn mooie derde plaats in ontvangst te nemen.
Het incident dat bestraft werd


Toen was het bijna tijd voor de estafettes. Uit een ooghoek zagen de Atledotrainers Anne de Jong​ op de derde plaats op het podium staan bij de meisjes C-junioren en terwijl de blauwe mini-bende zich opmaakte voor de estafette, zag men ook Bengt Kramer nog finishen.Bij de mini-, C- en B-pupillen deden twee teams mee. Gloria-huurling Stan, Siebe, Ruben en Beau in het ene team en Ramon, Jasper en Femke met nog een keer Ramon in het tweede team. En ze waren succesvol: goud en brons! Knap gedaan.Nieke op weg naar de vijfde plaatsHet A-pupillenteam bestond uit Renee, Heleen, Nieke en Ties en ook zij legden na een harde strijd beslag op de derde plaats. Bij de jongens junioren tenslotte, werden Quinten, Kasper, Casper en Pepijn ook mooi derde.Zo was het een heel gezellige en geslaagde middag. En een prachtige afsluiting van de crossen voor dit jaar.Meer foto’s staan op de Facebookpagina van Monica Snepvangers en op de website “een kijk op atletiek” van atletiekfotograaf Kees Snepvangers.


Ramon Derks in actie


Zaterdag 30 december sluiten we bij Atledo het jaar sportief en sociaal af met de al even traditionele als legendarische Kerstafettemarathon. Als je niet mee doet, dan kom je toch gewoon kijken, aanmoedigen en genieten bij op onze baan. Want lopen en kijken met plezier doe je bij Atledo.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1587