SPORT

SPORT

uitslagen en verslagen

Ook uw sportbericht of verslag komt in de krant
Stuur het naar redactie@dongenhomespot.nl

LEZERS VAN DE DONGENSE INTERNETKRANT KUNNEN TERUG NAAR DE KRANT :


www.dongenhomespot.nl

Handbal heren ruiken koppositie Dames: minst gepasseerde verdediging speelt onnodig gelijk (33-33)

HANDBALPosted by internetkrant Tue, December 19, 2017 09:44:04

Handbal heren ruiken koppositie

Dames: minst gepasseerde verdediging speelt onnodig gelijk (33-33)

Vreemde koptekst dat je halverwege de competitie de minst gepasseerde verdediging bent in de 2e divisie en in deze laatste wedstrijd voor de winterstop juist 33 doelpunten moet incasseren. En juist tegen een team dat in de onderste regionen bivakkeert. Een stugge ploeg met een prima schutter in huis. Dongen mist nog steeds de geblesseerde Femke Loonen op de cirkel. Juist vanaf die positie lagen zaterdagavond in de tweede helft de mogelijkheden voor Dongen, doordat Tanja Sips weer eens persoonlijk dekking kreeg. Met dan slechts vijf verdedigers op de cirkel moet met snel spel deze vijfmans verdediging uit elkaar gespeeld kunnen worden. Terwijl het voor rust doelpunten regende (39 doelpunten in 30 minuten en dan zijn er nog ballen naast gegaan of gestopt door de keepers), werd na rust slechts 27 keer gescoord.


De heren van Dongen hebben de smaak van winnen te pakken. Zaterdagavond werd V&L met ruime cijfers naar Limburg teruggestuurd. Met de inhaalwedstrijd in het Limburgse Beek tegen BFC 2 nog in het verschiet, kan bij winst de tweede plaats weer worden ingenomen. Het wordt dan weer een gedeelde tweede plaats met Venlo 2 en Apollo. Dit trio komt dan weer op 2 punten achter koploper Zwart Wit. Het talentenjeugdteam van Dongen krijgt loon naar werken en pakt per week punten door nu wedstrijden winnend af te gaan sluiten.


Landelijke 2e Divisie B Dames: HV Dongen Oliveo/Pijnacker 33-33 (20-19)

Voor rust leek het meer op een hardloopwedstrijd dan op handbal. Beide teams deden verdedigend dan ook niet onder voor elkaar. Als Dongen scoorde dan maakte de bezoeksters er kort nadien ook weer een. Tot aan de 20-19 ruststand bleef de wedstrijd op en neer golven. Na rust kregen beide topschutters persoonlijke dekking. De boomlange linker opbouwspeelster van Oliveo, goed in deze wedstrijd voor de helft van de doelpunten, werd aan banden gelegd en aan Dongenzijde was Tanja Sips de klos. Dongen maakte van de ruimte, die door deze tactiek op de cirkel ontstaat, weinig gebruik. Tegen het einde van de wedstrijd, bij de stand van 29-26, leek Dongen de wedstrijd naar zich toe te trekken. Dongen kon de rust niet opbrengen door de bal in eigen ploeg te houden. Het moest lijdzaam toezien hoe Oliveo via 31-29 en 32-32 bij 33 -33 weer op gelijke hoogte met Dongen kwam. Eerder vorige week werd de landelijke bekerwedstrijd tegen Sprint gewonnen. Volgende tegenstander is Veneco/ Velo waar onlangs in de competitie in Wateringen van werd verloren. Een revanche zou prima uitkomen omdat na deze ronde ook de eredivisie teams gaan mee bekeren. De komende weken gaan de staf en speelsters de eerste competitiehelft evalueren tijdens de korte winterstop. En dan 2 januari een oefenwedstrijd tegen Houten waarna 7 januari de tweede competitiehelft weer start, thuis tegen Verburch/Poeldijk.


Landelijke Hoofdklasse B Heren: HV Dongen – V&L 32-18 (17-10)

De tegenstander uit Geleen was in de jaren 70 en 80 het handbalbolwerk in Limburg. Nu is het de zogenaamde tweede garnituur dat onder de oude getrouwe naam V&L Geleen speelt. De profafdeling speelt onder daar de naam OCL/Lions 1 in de BeNe-Liga en OCL/Lions 2 speelt in de Nederlandse eredivisie. V&L had een prima linkshandige schutter op de rechteropbouw staan. Door hem bleven de bezoekers Dongen tot halverwege de eerste helft op de voet volgen. Na drie keer geel, voor te fel verdedigen, gevolgd door een rode kaart, mocht deze speler de kleedkamer opzoeken. Hierna paste Dongen verdedigend de tactiek aan en kon de voorsprong gestaag uitgebouwd worden. Met de inhaalwedstrijd tegen BFC 2 nog in het vooruitzicht is de eerste competitiehelft voor de heren prima afgesloten. Wie weet tegen het einde nog een kers op de taart?

Landelijk Jeugd Divisie MB: HV Dongen - EHV 21-13 (11-7)

Na de overwinning van vorige week zou het Eindhovense EHV het volgende slachtoffer moeten worden. Er lagen mogelijkheden voor Dongen daar de vorige wedstrijd met 1 puntje in Eindhoven werd verloren. Vanaf de start ging Dongen direct geconcentreerd en vol aan de bak. Door hard werken werd de voorsprong gedurende de eerste helft uitgebouwd tot 4 punten. Het publiek zag mooie combinaties: tweede-lijn schoten werden afgewisseld door goed cirkelspel. Dat het verdedigend bij Dongen al langer tijd goed zit, bleek ook nu weer. Slechts zeven doelpunten voor EHV in de eerste helft.

Ook de tweede helft werd goed begonnen, het verschil bleef in eerste instantie ongeveer hetzelfde. Na tactische omzettingen bij EHV, waarbij de opbouwrij van Dongen zeer kort werd verdedigd, lieten de dames zien dat ze daardoor niet geïntimideerd waren. Door nu vooral ook zonder te bal te bewegen kwam er ruimte om te combineren. Met een aantal fraaie combinaties liep het verschil juist weer op, met als eindresultaat 21-13. ,,Een mooie overwinning met goed handbal en aanpassingsvermogen. Gezien de stijgende lijn van de laatste weken is het jammer dat we nu twee weken stilliggen. Hopelijk kunnen we na de winterstop dit weer oppakken,” aldus een tevreden begeleiding.

7 januari gaat het weer verder, dan gaat Dongen naar Beek voor de wedstrijd tegen BFC.


Namens bestuur, spelers, speelsters en overige vrijwilligers van de HV Dongen:

Fijne Feestdagen en een gezond en sportief 2018. Tot ziens!  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1586