SPORT

SPORT

uitslagen en verslagen

Ook uw sportbericht of verslag komt in de krant
Stuur het naar redactie@dongenhomespot.nl

LEZERS VAN DE DONGENSE INTERNETKRANT KUNNEN TERUG NAAR DE KRANT :


www.dongenhomespot.nl

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Mon, December 18, 2017 14:13:24

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit jaar mee met 4 teams. Hieronder het verslag van zaterdag 16 december 2017.

Team Dongen 1 speelde thuis tegen de koploper Va Tout 2 uit Breda. Ze waren er op gebrand om een goede uitslag te maken om verder te stijgen in de ranking. De eerste ronde doublet-partijen liep bij Hans van Troost en Pierre de Jong als een speer en wonnen met 13-0. Bij de andere liep het niet goed deze werden door beide doubletten verloren waardoor het 1-3 stond.

In de 2e ronde de tripletten lukten het ook niet te winnen ook al liepen Greet v/d Ven, Cor Timmermans en John van Rooden in het begin goed uit maar kregen toen 5 en daarna 4 punten om de oren uitslag 9-13. Andre de Wijs, Hans van Troost, Pierre de Jong verloren ook en wel met 9-13.

In de laatste ronde doublet-partijen kon TeamDongen1 nog gelijk komen maar dan moesten ze wel alle 3 partijen winnen. Helaas konden alleen na een moeizame partij Hans en Pierre deze omzetten in 13-10 waardoor de eindstand 2-6 werd.


Foto: Spel moment vlnr. Pierre de Jong en Hans van Troost.Team Dongen 2
moesten thuis spelen tegen CJB Middelburg 3. Ze begonnen hun doublet-partijen vol goede moed, maar het ging niet helemaal zoals we wilden. Jean-Michel en Joke Lobo verloren met 3-13, Wil en Annemie v/d Dungen wonnen met 13-10 en ook Jan en Yvonne Verbeek wonnen met 13-6. Toch goed voor een 2-1 voorsprong, maar ze moesten wel op blijven letten want deze tegenstander hadden goede spelers.

Daarna volgden de tripletpartijen. Jean Michel, Joke en Wil wonnen met 13-8, dus gingen lekker (dachten ze), want Jan, Yvonne en Annemie hadden een black out leek het wel en verloren ruimschoots met 1-13. Dongen stond nog wel met 3-2 voor, maar het kon nog wel eens spannend worden.

Dus ze begonnen de laatste doublet-partijen met de wetenschap, dat als ze voor de winst wilden gaan, dat er minimaal 2 van de 3 partijen gewonnen moesten worden.

Jean Michel en Joke hadden problemen met hun tegenstander en verloren hun partij met 1-13, dus nu was het 3-3. Jan en Yvonne gingen wel lekker en wonnen hun partij met 13-5 en brachten Dongen2 op 4-3 dus het zou minimaal een gelijk spel worden.

Nu kwam het dus aan op Wil en Annemie, zij gingen ook goed gelukkig en wonnen met 13-6. Dus de einduitslag van deze dag was 5-3 voor TeamDongen2 en hebben hiermee hun ongeslagen status vastgehouden, Toppie kanjers.

Het was een gezellige dag en ze kijken alweer uit naar hun volgende tegenstander die gepland staat op 27 januari 2018 in Dongen tegen Va-Tout 4.

Team Dongen 3 moest deze middag tegen Va Tous 4 uit Breda. Ook zij wisten thuis een mooie overwinning te maken met 5 – 3 en staan daardoor op de 2e plaats achter Team Dongen2. Op 13 januari 2018 is de revanche tegen Va Tous 4 maar dan in Breda.

Team Dongen 4 verslag van de laatste NPC wedstrijddag in 2017. Deze dag hoefde ze niet zover te rijden want ze gingen naar PVT in Tilburg. Deze stonden voor aanvang boven aan in hun poule maar Dongen 4 ging proberen er met frisse moed punten te pakken. Tijdens de eerste doublet-partijen wisten alleen Wim Koreman met Marian van Gastel hun partij te winnen met 13-11. En begonnen dus we met een 2-1 achterstand aan de triplette ronde. Dus maar met 2 boules per persoon spelen. Annelies v. Schendel samen met Wim Koreman en Marian v. Gastel wisten hun partij te winnen met 13-6. Jammer genoeg ging de andere triplette partij verloren met 13-2. In de 3e ronde begon het beter te lopen. Wim Boersen met Corrie Koreman wonnen hun partij met 13-3. Ook Karin Jansen met Annelies v. Schendel wisten hun partij te winnen met 13-9. Jammer genoeg moesten Marian v. Gastel en Wim Koreman hun partij afgeven met 12-13. Maar ze konden met een gelijkspel naar huis en gingen, met die gedachten, genieten van de feestdagen. hun eerste volgende NPC wedstrijd is 13 januari bij Amité Best. Team Dongen4 wenst iedereen ook fijne feestdagen en een goed 2018 toe.

De standen en wedstrijdschema zijn te zien op:

Team Dongen 1: http://nlpetanque.nl/4e-divisie-4004

Team Dongen 2+3: http://nlpetanque.nl/5e-divisie-5007-2

Team Dongen 4: http://nlpetanque.nl/6e-divisie-6005-2

Komende tijd zullen er allerlei toernooien plaatsvinden waaraan ook dongense teams deelnemen.

Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1585