SPORT

Na vier nederlagen pakt VV Dongen het eerste punt in 2019VOETBAL

Posted by internetkrant Tue, February 12, 2019 15:06:23

Na vier nederlagen pakt VV Dongen het eerste punt in 2019

Keeper Wessel Sprangers grote held


Door Frank van Heteren


De wedstrijd tussen VV Dongen en Blauw Geel 38 eindigde in een 2-2 gelijkspel. Voor VV Dongen voelde het als een overwinning, want in de 87e minuut keken de Dongenaren nog tegen een 0-2 achterstand aan. Verdediger Giovanni Henskens en keeper Wessel Sprangers redden de thuisploeg door in de absolute slotfase uit standaardsituaties met rake kopballen het Veghelse feestje te verstoren.


Blog imageKeeper Bram. Foto : Frank van Heteren

Koud, regen dat met bakken uit de lucht kwam vallen, een glad veld. Omstandigheden waar menig supporter denkt aan thuisblijven en een lekker bakkie koffie voor de televisie. Toch waren eer zo’n 200 toeschouwers op Sportpark de Biezen. Zij waren getuige van een wedstrijd dat het label ‘slecht’ verdiende, maar in de categorie ‘thrillers’ het predicaat ‘deze moet je zien!’ opgeplakt mocht krijgen.

Tijdens de wedstrijdbespreking had VV Dongen trainer Ruud Kaiser zijn ploeg een scene laten zien uit de film Any Given Sunday. In de bewuste scene inspireert hoofdrolspeler Al Pacino als coach van een American Football team zijn team door het gevecht van het leven te projecteren op de aankomende strijd op het veld. Een prachtige scene waarin hij zijn team voorhoudt dat je voor elke centimeter gezamenlijk moet strijden en dat degene die wil sterven voor die centimeter zijn ploegmaat inspireert om hetzelfde te doen. “Je verliest als individu en je wint als team!”

In de openingsfase van het duel leek het even op dat Al Pacino’s woorden effect hadden want in de 1e minuut ontsnapte Mart van Bree aan de aandacht van de verdediging van Blauw Geel, maar zijn voorzet was niet besteed aan de instormende spitsen van VV Dongen. Het antwoord van Blauw Geel was misschien wel gevaarlijker. Polman kapte keeper Sprangers uit nadat hij een lange bal goed had ingeschat. Zijn poging strandde voor de doellijn omdat een verdediger van VV Dongen goed was meegelopen en het gevaar kon keren.

Er ontspon zich een saai duel. Beide ploegen zorgden ervoor dat het organisatorisch op orde was alvorens met wat meer risico de voorwaartsen te zoeken. Doordat het veld nat en glibberig was vielen er veel onnauwkeurigheden te noteren. Hier en daar kregen beide ploegen wat kansjes en Blauw Geel was voetballend optisch wat sterker.

Dat VV Dongen op twee gedachten begon te hinken was terug te zien pal na rust. Een diepe bal richting spits Polman van Blauw Geel werd niet goed ingeschat. Hij kreeg de vrije loop en rondde uitstekend af met een schot in de lange hoek. (1-0 in de 46e minuut) VV Dongen moest onder moeilijke omstandigheden het tij proberen te keren en kon moeizaam haar voorhoede bereiken. Het was Blauw Geel dat plotsklaps op 0-2 kwam toen Dobbelsteen uit een actie de bal ineens voor zijn voeten kreeg. Hij kreeg tijd om te controleren en rondde keurig af (0-2 in de 70e minuut).

Terwijl de regen met bakken uit de lucht viel en het spel op het veld er niet beter op werd waren er al veel supporters aan de kant van VV Dongen die zich neerlegden bij de 5e nederlaag op rij. Wellicht dat de woorden van Al Pacino toen pas zijn uitwerking kregen, want waar de supporters afhaakten waren het de spelers van VV Dongen die met man en macht de strijd aangingen. Centimeter voor centimeter kroop de ploeg naar voren en vocht voor elke bal.

Toen opperstrijder Giovanni Henskens uit een standaardsituatie plotseling de 1-2 binnenkopte leek het erop dat er te weinig tijd zou zijn voor een eventuele gelijkmaker. De aansluitingstreffer viel in de 88e minuut. Arbiter Tunissen had echter genoeg reden om er tijd bij te trekken. De daaropvolgende minuten zouden zomaar uit een film kunnen komen.

VV Dongen streed, vocht en deed er alles aan om de gelijkmaker te forceren. Zo kreeg het twee vrije trappen op plaatsen die genoeg perspectief boden, maar die waren niet aan het team besteed. Iedereen wachtte op het slotsignaal van de scheidsrechter.

En dan is het de 93e minuut . Een corner vanaf de linkerkant van het veld. Keeper Wessel Sprangers meldt zich in het zestienmeter gebied.

“De corner wordt scherp aangesneden en heeft veel tempo. De man in het oranje shirt is makkelijk te herkennen tussen alle witte en gele shirtjes. De bal vliegt richting de tweede paal. Een oranje flits en veel gejuich! Wessel Sprangers, de keeper van VV Dongen ramt de bal et zijn hoofd achter collega Zaari! “ Nog geen 10 seconden daarna fluit Tunissen af. Geen winst, maar wel het gevoel van een overwinning! Any given Sunday….en dat op Sportpark de Biezen.

Aanstaande zondag 17 februari treedt VV Dongen aan in Den Haag tegen Quick. Aanvang 14.00 uurWeer single winst voor Willy van de Wiel bij Dartstoernooi in Café de Valk .Pim van Bijnen en Jerry Hendriks winnen bij de koppels DARTS

Posted by internetkrant Tue, February 12, 2019 10:17:05

Weer single winst voor Willy van de Wiel bij Dartstoernooi in Café de Valk .Pim van Bijnen en Jerry Hendriks winnen bij de koppels

Zondag 10 februari werd het 14e toernooi verspeeld van de 34e open ranking in café de valk.Er werd een single en een koppel toernooi verspeeld.Het koppel toernooi werd verspeeld in poules, het single toernooi k.o.Beide toernooien hadden een winnaars en een verliezersronde.Er werd gestart met de koppelwedstrijden.Maikel Verberk en Carlo van Cleef werden finalisten door winst op Corné van Mastrigt en Jurgen Evers.In de andere halve finale wonnen Pim van Bijnen en Jerry Hendriks van Wesley Bour en Marvin van Eenennaam.In de finale ging de winst met 5-3 naar Pim en Jerry, proficiat.


Blog image

v.l.n.r. Jerry, Pim, Maikel en Carlo

Jeroen van Bijnen en Dennis van Strien wonnen de finale in de verliezersronde met 4-0 van Patrick van Osch en Roy Beerens.


Blog image

v.l.n.r Dennis, Jeroen, Roy en Patrick

De hoogste uitworp ging naar Maikel Verberk met 140.Dennis van Strien had een uitworp van 130, Carlo van Cleef 128, Pim van Bijnen 111, Marvin van Eenennaam 106 en Anna Hlavova 100.101 uit. Hierna gingen de singles van start.Jerry Hendriks ging naar zijn 2e finale door winst op Maikel Verberk, Dani Klein, Henri van Es en Rowdy Schoremans.Willy van de Wiel klopte achtereenvolgens Edo Posthumus, Ben Nyenhuis, William Leijten en Patrick van Osch.In een spannende finale ging de winst met 5-4 naar Willy die daarmee het single toernooi won en Jerry van de dubbel afhield, Willy gooide ook een 10 darter in de finale en 5 keer 180.

Blog image


v.l.n.r. Rowdy, Jerry, winnaar Willy en Patrick

Pim van Bijnen won met 4-0 in de finale van de verliezersronde van vader Jeroen van Bijnen.
Blog image

Pim en Jeroen

De hoogste uitworp bij de singles ging naar Willy van de Wiel met 154.Marvin van Eenennaam gooide 125 uit, Rowdy Schoremans had uitworpen van 120 en 116.Wesley Bour gelukte dat vanaf 115.In totaal werd er 49x 180 gegooid, beloond met een gratis consumptie (max. 2 p.p.)Ook hierin was Willy van de Wiel de beste met 10 stuks.Rowdy Schoremans en Jerry Hendriks gelukte dat 6 keer.5x 180 voor William Leijten en Wilco Vermeulen, Wilco scoorde ook de 27.200e 180, goed voor een extra prijs van 25 euro.4x 180 voor Carlo van Cleef.3x 180 voor Wesley Bour.2x 180 voor Henri van Es en Pim van Bijnen1x 180 voor Marly van den Heuvel, Maikel Verberk, Dylan de Ruysscher, Dennis van Strien, Mick Hoevenaars en Jeffrey Siemons.

WINAARSRONDE SINGLE

1. Willy van de Wiel

2. Jerry Hendriks

3. Rowdy Schoremans

4.Patrick van Osch

5. Henri van Es

6.William Leijten

7.Corné van Mastrigt

8.Wesley Bour

WINNAARSRONDE KOPPELS

1. Pim van Bijnen – Jerry Hendriks

2. Maikel Verberk - Carlo van Cleef

3. Corné van Mastrigt – Jurgen Evers

4.Wesley Bour – Marvin van Eenennaam

5. Wilco Vermeulen – Rowdy Schoremans

6.Anna Hlavova – Dylan Methorst

7.Gerard Wuhl – Indy Klein

8.Marly van den Heuvel – William Leijten

VERLIEZERSRONDE SINGLE

1. Pim van Bijnen

2. Jeroen van Bijnen

3. Gerard Wuhl

4.Anna Hlavova

VERLIEZERSRONDE KOPPELS

1. Dennis van Strien – Jeroen van Bijnen

2. Patrick van Osch – Roy Beerens

3. Edo Posthumus – Dani Klein

4.David Luijten – Ben Nyenhuis

Op dit toernooi maakte de talentvolle 7 jarige Luca van de Wiel zijn debuut, de jongste deelnemer ooit bij een darttoernooi in café de valk.
Blog image

Luca en papa Willy

Het volgende toernooi voor deze ranking is op zondag 17 februari, graag tot dan. Kijk ook op www.falkie.nlDVVC koploper af na een 3-2 verlies bij Molenschot en moet de koppositie afstaan aan SSW uit Dordrecht.VOETBAL

Posted by internetkrant Tue, February 05, 2019 17:30:06

DVVC begon goed aan de wedstrijd en in de eerste minuut was het Amir Zandi die bij zijn eerste balcontact doelman Bart Wouters van Molenschot het nakijken gaf en DVVC op een 0-1 voorsprong zetten.

Hierna golfde het spel wat op en neer en werd het al wel duidelijk dat DVVC het niet makkelijk zou krijgen. Dat bleek al in de 14e minuut toen Dennis Wirken dankbaar gebruik maakte van het balverlies bij DVVC en voor de thuisploeg de gelijkmaker binnen schoot: 1-1.
Blog image

Dit was wel even schrikken voor de groen/witten en zij zochten dan ook meteen de aanval. Dat resulteerde in enkele kansen van o.a. Stefan van Dongen die net over schoot en Amir Zandi met een schot op doel die de keeper tot corner verwerkte.

Even later in minuut 21 was het dezelfde Amir Zandi die een paar verdedigers passeerde en DVVC naar een 1-2 voorsprong schoot.

Ook Molenschot liet zich regelmatig voor het doel van keeper Michael Heijne zien maar echt gevaarlijk werd het vooralsnog niet. Aan de andere kant waren nog wel een paar mogelijkheden om de voorsprong te vergroten. Door prima keeperswerk van de doelman van Molenschot bleef de stand echter zo hij was. Tot twee minuten voor rust de geheel vrijstaande Nick van Oosterwijk de gelijkmaker binnen kopte 2-2.

Met deze stand gingen de ploegen naar de thee.

In de tweede helft kwam DVVC wel vaak op de helft van de tegenstander maar tot echte doelkansen leidde dat niet. Door het ver naar voren opschuiven van de DVVC-achterhoede kreeg Molenschot meer ruimte en dat resulteerde in enkele grote kansen waarbij DVVC keeper Michael Heijne een paar keer moest ingrijpen om Molenschot van scoren af te houden. Die treffer kwam alsnog toen slecht werd uitverdedigd waardoor Molenschot speler Timo Jacobs in balbezit kwam. Zijn afwerking betekende dat Molenschot in de 85 minuut op een 3-2 voorsprong kwam.

De laatste minuten probeerde DVVC er nog een gelijkspel uit te halen en kort voor het einde lukte dat nog bijna toen Amir Zandi alleen op de uitgekomen keeper af ging. Amir probeerde, in plaats van op het lege doel te schieten, de doelman te passeren, en dat lukte niet.

Kort hierna floot de goed leidende scheidsrechter Dhr. A. Broeders uit Dongen voor de laatste keer en kon DVVC met een 3-2 nederlaag terug naar Dongen.

DVVC heeft deze wedstrijd verloren, niet omdat Molenschot beter voetbalde, maar op basis van inzet. Daar ontbrak het vandaag bij de meeste spelers aan. Laten wij hopen dat het aankomende zondag anders gaat want dan komt PCP uit Breda op bezoek.

Aanvang van deze wedstrijd is 14.30 uur en scheidsrechter is Dhr. Bakker uit Geertruidenberg.Zwaar gehavend VV Dongen verliest weerVOETBAL

Posted by internetkrant Tue, February 05, 2019 15:48:45

Zwaar gehavend VV Dongen verliest weer

GOES met 3-1 te sterk

Door Frank van Heteren

De gelederen binnen VV Dongen beginnen zich zorgen te maken over de toekomst. Na de met 3-1 verloren wedstrijd tegen GOES kreeg de ploeg van Kaiser weer een dreun te verwerken, want routinier Giovanni Henskens blesseerde zichzelf en kon de tweede helft niet meer spelen. Aanvoerder Mitch van der Stappen had zich al afgemeld vanwege een migraine aanval. En zo loopt de ziekenboeg alleen maar voller en voller.Blog imageVerdediger Sherief-Tawfik-tekent met een kopbal voor de-3-1

foto-Rene-van-der-VlietOver de wedstrijd valt niet meer te vertellen dan dat GOES profiteerde van de grote problemen waartegen VV Dongen aankijkt. Met een geïmproviseerde verdediging trachtten de Geel blauwen zo goed en zo kwaad het Zeeuwse onheil te keren. VV Dongen kwam na een achterstand nog terug naar 1-1 maar de daaropvolgende fases kwam het er niet meer aan te pas. Dat GOES met 3-1 won was niet zozeer een verrassing aangezien de Zeeuwse ploeg er alles aan deed om de eerste overwinning van 2019 bij te schrijven.

VV Dongen zal daar nog even op moeten wachten want de ziekenboeg is zo vol dat je er bijna een team van kan maken. “Ik had in de tweede helft alleen maar Oguzhan Kazanci als echte verdediger. Drama dit!” Trainer Ruud Kaiser kamp al het hele seizoen met het gegeven dat de selectie vooral in verdedigend opzicht in de aantallen tekort komt. “We moeten blij zijn met de punten die we nu hebben.’ Aldus de geblesseerde Henskens. Vorig seizoen werd hij nog geopereerd aan zijn voet, maar afgelopen zondag kreeg hij zoals hij dat noemt “twee ketsers op de wreef waaraan ik vorig jaar geholpen ben en ik had er veel last van.” Hij voegt eraan toe dat hij hoopt dat de blessuregolf snel verdwijnt zodat de benodigde punten kunnen worden behaald

Want VV Dongen leeft op dit moment in een andere dimensie. Waar vorige seizoenen in de subtop werd meegestreden om periodetitels e.d. is de realiteit dat er nu gekeken moet worden naar onderen. “Inderdaad.” Henskens is reëel als hij zegt dat hij hoopt dat er snel een paar punten bijkomen: “Want des te langer dat op zich laat wachten…..komen de anderen dichterbij.”

Na het verlies bij GOES is VV Dongen op de ranglijst teruggezakt naar de 9e plaats en ontmoet zondag 10 februari Blauw-Geel ’38 op Sportpark de Biezen. Deze ploeg staat op twee punten achterstand en kan bij een overwinning over VV Dongen heengaan. Aanvang is LET OP 14.00 uurJeu de Boules Club Dongen in NPC.JEU DE BOULES

Posted by internetkrant Mon, February 04, 2019 09:53:00

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit seizoen weer mee met 4 teams. Hier volgt het verslag van zaterdag 02 februari 2019.

Team Dongen 1
speelde een thuiswedstrijd gespeeld tegen Altena 1 uit Sleeuwijk. Hieronder volgt het verloop van de partijen:
Eerste ronde: doublet 1, Kees Jacobs en John v Rooden, gingen van begin af goed van start en wonnen vrij gemakkelijk met 13-4. Doublet 2, Hans van Troost en Pierre de Jong, speelde iets meer vanuit de verdediging maar wonnen verdiend met 13-9. Doublet 3, Andre de Wijs en Karel Seebregts, kwamen iets te laat op gang. De strijdlust was er nog niet helemaal, want er waren best kansen om te winnen. Jammer maar niet gelukt. Daarmee was de tussenstand 2-1 voor Dongen.
Tweede triplette: Triplet 1, Kees–Andre–Karel, kwamen te laat in hun spel en maakte enkele tactische foutjes zodat ze deze partij aan de tegenstanders moesten laten met 8–13. Triplet 2, Hans–Pierre–John, speelde een prima aanvallende wedstrijd en wonnen met 13–9. Hiermee was de tussenstand 3-2 geworden.
Derde ronde: Doublet 1, Kees en John, speelde ook nu een aanvallende wedstrijd en won met 13 -7. Doublet 2, Hans en Pierre, gingen nu ook aanvallend spelen en werden na de laatste moeizame punten beloond met een prima overwinning 13–4. Doublet 3, Andre en Karel, konden ook de tegenstanders onder druk zetten met prima aanvallend spel en wonnen met 13–5. Hiermee werd de eindstand 6-2 voor Dongen. Met als gevolg een mooie stap voorwaarts op de ranglijst.

Team Dongen 2
moesten uit spelen tegen Mooie Boule 2 uit Berlicum. Als eerste kregen ze hun doublet-partijen. Wil en Annemie v/d Dungen wonnen na een zwaar bevochten partij met 13-11. Johan van Kuijk en Astrid Moorman hadden eveneens een zware partij, zij wisten deze echter net niet te winnen en verloren met 12-13. Jan en Yvonne Verbeek wonnen hun partij met 13-8. Dit resulteerde in een tussenstand van 2-1 voor Dongen.
Daarna volgden de tripletpartijen. Wil, Annemie en Astrid wonnen met 13-5 en waren goed op dreef. Johan, Jan en Yvonne gingen ook niet verkeerd en wonnen met 13-9. De tussenstand kwam hiermee op een voorsprong van 4-1 voor Dongen. Het zag er goed uit, nu nog de laatste 3 doublet-partijen.
Johan en Astrid verloren hun partij met 9-13, Wil en Annemie verloren hun partij met 5-13. De stand was op dit moment 4-3 voor Dongen 2. Jan en Yvonne moesten winnen om de dag winnend af te sluiten. Het werd een zenuwslopende partij met een slot waarbij de laatste boule de beslissing moest brengen. Het was 12-12 en Jan en Yvonne lagen op punt, de tegenstander had nog 1 boule en moest schieten om te winnen. Maar die schoot mis, dus Jan en Yvonne wonnen uiteindelijk met 13-12. De eindstand voor de dag kwam daarmee op 5-3 voor Dongen 2. Daarmee bleef Dongen 2 wederom nog steeds ongeslagen in de competitie.
De volgende wedstrijd staat gepland op 16 Februari 2019 uit tegen Cloeck en Moedigh 1 uit ‘st-Oedenrode.

Team Dongen 3 was deze week vrij en moet over twee weken naar Middelburg.

Team Dongen 4
speelde thuis tegen Va-Tout 4 uit Breda. Met frisse moed begonnen ze aan de wedstrijd maar het werd al snel duidelijk dat het een zware middag ging worden. Ondanks goed spel wist geen van de doubletten de partij te winnen en moesten ze aan de tripletten ronde beginnen met een 3-0 achterstand.
Bij Wim en Willy Boersen samen met Corrie Koreman ging het puntje voor puntje maar de tegenstander wist de partij te winnen met 13-3. Ook het triplette met Wim Koreman en Ruud v. Dijk en Karin Jansen leverde geen overwinning op maar een verlies van 5-13. Dus de wedstrijd konden ze niet meer winnen. In de laatste ronde gingen ze nog proberen om in ieder geval een partij te winnen.
Doublet, Wim Koreman en Annelies v. Schendel, begonnen goed maar jammer genoeg ging het daarna beter lopen bij de tegenstander en werd de partij verloren met 5-13. Bij de partij van Ruud v. Dijk en Karin Jansen ging het gelijk op en bleef het spannend maar helaas is het ook hier de tegenpartij die de overwinning naar zich toe wist te trekken met 13-11.
Dus de enige partij die nog gewonnen kan worden, was de partij van Wim Boersen en Corrie Koreman. Het werd een spannende partij maar de overwinning werd uiteindelijk binnengehaald met 13-9. Dus werd de einduitslag een nederlaag van 7-1. Over 2 weken speelt Dongen 4 thuis tegen Cloeck en Moedigh 7 en gaan ze voor de overwinning om weer bovenaan mee te kunnen draaien.

Blog image

De standen en wedstrijdschema zijn te zien op:
Team Dongen 1: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4004-18-19
Team Dongen 2: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4003-18-19
Team Dongen 3: https://nlpetanque.nl/5e-divisie-5006-18-19
Team Dongen 4: https://nlpetanque.nl/6e-divisie-6005-18-19

Komende tijd zullen er allerlei toernooien plaatsvinden in Dongen en daarbuiten waaraan ook dongense teams deelnemen. Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)

= = = =Atledo actief bij NK indoor en bij Mastboscross Anne de Jong behaald zilver op 1500m NK-indoorATLETIEK

Posted by internetkrant Tue, January 29, 2019 19:10:34

Atledo actief bij NK indoor en bij Mastboscross

Anne de Jong behaald zilver op 1500m NK-indoor

Door Ed Turk

Vorig weekend werden in Apeldoorn de Nederlandse Kampioenschappen Atletiek gehouden. Atledo-junioren Anne en Roos de Jong hebben hier erg goede prestaties weg gezet!

Roos de Jong stond bij de C-junioren eersterjaars aan de start op de 1500 meter. Twee loopsters starten erg snel en Roos verliest even de aansluiting. Maar ze blijft rustig en loopt in haar eigen tempo. Ze valt een aantal keren aan en pakt uiteindelijk de vijfde plaats met een supertijd van 5.13.48.


Blog image

Dan komen de tweedejaars C-junioren aan de beurt, waar Anne de Jong tot de favorieten behoort voor het podium na het brons vorig jaar. Als verwacht kan Anne vrij eenvoudig de leiding nemen bij de start. Goed gecontroleerd laat ze na twee ronden anderen voorgaan en blijft rustig mee vooraan in het veld lopen. Op ruim twee ronden voor het eind verhoogt Marit Griep (haar trainingsmaatje van de Mila Troopers) het tempo en valt de een na de ander uit de kopgroep. Er blijven er nog vier over, waaronder Anne, die besluit om buitenom te gaan en fors tempo te gaan maken. Haar specialiteit! Marit gaat direct mee, maar het is een abnormaal snelle ronde. Dus Anne riant aan de leiding naar de laatste bocht. Marit geeft uiteraard niet op en het wordt een scherpe eindsprint. De camera komt er aan te pas om te zien wie de winnaar is. Marit wint het goud en Anne gaat met het zilver aan de haal.

Prachtige prestaties!

Afgelopen weekend werd in Breda de Mastbos Cross gehouden, waar natuurlijk ook weer diverse Atledoërs aan de start stonden. Het parcours was nat en modderig, maar dat mag uiteraard de pret niet drukken. Voor sommigen is dat juist de pret! Doordat er bij de start weinig ruimte is, wordt er aardig wat geduwd en getrokken en Anne de Jong komt hierdoor niet goed weg. Ze baant zich een weg naar voren, in het kielzog gevolgd door haar zus Roos. Ze lopen steeds dichter naar de kopgroep toe, maar het verlies bij de start kan niet meer goedgemaakt worden. Anne finisht op de zesde plaats en Roos, als eerstejaars, eindigt op een mooie elfde plaats.

Ook een aantal pupillen van Atledo bezochten de Mastboscross. Ons eerste blauwe bendelid Mike van der Galien moest al om 9.15 van start. Hij liep voor het eerst op spikes en naar een 4de plaats. Siebe van der Lee bij de b pupillen had last van een valpartij vlak voor hem en kon toch nog naar een 10e plaats lopen. Nieke Westerveen behield haar goede vorm van vorige week en wist knap naar een 5de plek te gaan.TEC laat niets heel van VV Dongen:Derde nederlaag op rijVOETBAL

Posted by internetkrant Mon, January 28, 2019 15:31:50

TEC laat niets heel van VV Dongen:Derde nederlaag op rij

Dat het moeilijk zou worden tegen koploper TEC was vooraf aan de wedstrijd al duidelijk. TEC had vorige week met 1-6 op de broek gehad van OSS 20 en kwam getergd naar Dongen. Daar lieten de mannen uit Tiel niets heel van het B-team van VV Dongen. Met 1-5 kregen de mannen van Ruud Kaiser een pal slaag van jewelste.

Door Frank van Heteren


Het lag niet alleen aan het matige spel van VV Dongen waardoor TEC vrij spel had om te doen en laten wat het wilde. Na 20 minuten spelen moest VV Dongen twee keer gedwongen wisselen en dat zette alle mooie plannen die Kaiser die middag had bedacht in de ijskast. Rechtsback Pereira verliet het veld na 6 minuten nadat hij zijn hamstring verrekte en linksbuiten Anouar Moukouh bleef na een hard duel liggen en kon niet verder. Hun vervangers Marouan Moukouh en Ilias Tigarti moesten zonder enige vorm van warming-up het veld op. Tel daarbij op dat Remon Koenen, Thomas Schilders en Jan Gerrits geblesseerd op de tribune zaten dan kon je na de wissels spreken van een veredeld B-team.

TEC profiteerde niet direct en was slordig in hun aanvalsdrift. Passes kwamen niet aan en echte kansen werden niet gecreëerd. VV Dongen hield alleen maar tegen en hoopte zo nu en dan op een uitval. Tot de 30e minuut was er eigenlijk niets aan de hand totdat centrale verdediger Mitchell van der Stappen in de fout ging. Hij schatte een diepe bal in eerste instantie goed in en wilde met zijn hoofd terug koppen op doelman Sprangers. De kopbal bleef hangen en TEC- aanvaller Koç ontfutselde hem de bal. Met een snelle pass bereikte hij de geheel vrijstaande van den Assem die rustig binnenschoot.


Blog image

Nog geen 10 minuten daarna profiteerde Vink van een fout in de verdediging van VV Dongen en maakte de 0-2. Iedereen zag de bui al hangen, want VV Dongen was nog geen moment voor het doel van van der Sman geweest. Maar nog geen minuut na de 0-2 ging hij enorm in de fout bij een terugspeelbal en liet zich de bal afnemen door Tom Kolkert die meteen Kools bediende. De 1-2 kwam letterlijk uit de lucht vallen.

De aansluitingstreffer net voor rust zou misschien wat motivatie kunnen geven voor het tweede gedeelte. Met Robin de Man voor Daan Poelmans probeerde Kaiser nog wat aanvallende impulsen toe te voegen aan het zwalkende elftal. En inderdaad leek het nog even een wedstrijd te worden, maar schijn bedroog het werkelijke lot dat boven Sportpark de Biezen hing. De 1-3 van Kuiper was de mokerslag en VV Dongen kreeg in de minuten daarop nog twee treffers te verwerken. Het lag aan de onzorgvuldigheid van TEC dat de uitslag niet hoger werd. Het eens zo machtige VV Dongen kon niets anders doen dan hopen dat arbiter Vroncken op de 90 minuten zou affluiten. Dat deed hij en VV Dongen werd uit het lijden verlost en mag zich gaan opmaken voor weer een lastige tegenstander.

Aanstaande zondag spelen ze tegen GOES dat afgelopen zondag met 3-2 verloor bij Westlandia. Aanvang 14.00 uurDUBBELE WINST VOOR WILLY VAN DE WIEL BIJ DARTTOERNOOI IN CAFÉ DE VALK.SINGLE EN MET WILLIAM LEIJTEN OOK WINST BIJ DE KOPPELS.DARTS

Posted by internetkrant Mon, January 28, 2019 10:00:42

DUBBELE WINST VOOR WILLY VAN DE WIEL BIJ DARTTOERNOOI IN CAFÉ DE VALK.SINGLE EN MET WILLIAM LEIJTEN OOK WINST BIJ DE KOPPELS.Zondag 27 januari werd het 13e toernooi verspeeld van de 34e open ranking in café de valk.Er werd een single en een koppel toernooi verspeeld.Het koppel toernooi werd verspeeld in poules, het single toernooi k.o.Beide toernooien hadden een winnaars en een verliezersronde.Er werd gestart met de koppelwedstrijden.Willy van de Wiel en William Leijten werden finalisten door winst op Corné van Mastrigt en Jurgen Evers.In de andere halve finale wonnen Marly van den Heuvel en Carlo van Cleef van Mario Robbe en Dennis Hendrickx.In de finale ging de winst met 4-0 naar Willy en William, proficiat.Blog image

v.l.n.r. Carlo, Marly,, Willy en William

Nico de Krey en Chris van Haaren wonnen de finale in de verliezersronde met 3-1 van Steven Huijbregts en Theo Lambregts.


Blog image

v.l.n.r Nico, Chris, Theo en Steven

De hoogste uitworp ging naar Pim van Bijnen met 140.William Leijten gooide 139 en 101 uitMarly van den Heuvel, Jurgen Evers en Dennis Hendrickx hadden een uitworp van 116.Corné van Mastrigt deed dat vanaf 106.Hierna gingen de singles van start.Willy van de Wiel ging naar zijn 2e finale door winst op Mario Robbe.Ook voor koppelmaatje William Leijten een 2e finale door winst op Maikel Verberk.In de finale ging de winst met 5-3 naar Willy die daarmee het single toernooi won en dus de dubbel pakte, proficiat.

Blog image

v.l.n.r. Mario, Maikel, Willy en William

Carlo van Cleef won met 4-3 in de finale van de verliezersronde van Pim van Bijnen.

Blog image

Pim en Carlo

De hoogste uitworp bij de singles ging ook hier naar Pim van Bijnen met 140,(identiek aan zijn eerste finish 2 keer triple 18 en dubbel 16)In totaal werd er 42x 180 gegooid, beloond met een gratis consumptie (max. 2 p.p.)Ook hierin was Willy van de Wiel de beste met 10 stuks.7x 180 voor Mario Robbe en Carlo van Cleef.4x 180 voor Jeroen van Bijnen.3x 180 voor Corné van Mastrigt en William Leijten.2x 180 voor Marly van den Heuvel en Maikel Verberk.1x 180 was er voor Nico de Krey, Chris van Haaren, Pim van Bijnen en Theo Lambregts.

WINAARSRONDE SINGLE1. Willy van de Wiel

2. William Leijten

3. Maikel Verberk

4.Mario Robbe

5. Theo Lambregts

6.Chris van Haaren

7.Corné van Mastrigt

8.Jeffrey SiemonsWINNAARSRONDE KOPPELS1. Willy van de Wiel – William Leijten

2. Marly van den Heuvel- Carlo van Cleef

3. Corné van Mastrigt – Jurgen Evers

4.Mario Robbe – Dennis Hendrickx

5. Oswald Janssen – Jeffrey Siemons

6.Pim van Bijnen – Jeroen van BijnenVERLIEZERSRONDE SINGLE1. Carlo van Cleef

2. Pim van Bijnen

3. Nico de Krey

4.Oswald JanssenVERLIEZERSRONDE KOPPELS1. Nico de Krey – Chris van Hooren

2. Steven Huijbregts – Theo Lambregts

3. Samantha van Hasenbroek – Mark de Vries

4.Kees Jan van Kuijk - Sjef van Delft

Het volgende toernooi voor deze ranking is op zondag 10 februari, graag tot dan.