SPORT

Voorbeschouwing VV Dongen – Jong de GraafschapVOETBAL

Posted by internetkrant Thu, April 19, 2018 14:36:05

Het Middagje VV Dongen: te gast is Jong de Graafschap


Voorbeschouwing VV Dongen – Jong de Graafschap


Op 22 april staat voor VV Dongen de volgende wedstrijd op het programma. In de 29e speelronde ontvangen de Kanaries de Jonge Superboeren uit Doetinchem. Voor VV Dongen is er niets dan alleen maar eer te behalen, voor Jong de Graafschap is een overwinning noodzakelijk om rechtstreekse degradatie af te wenden. Ns het duel is er in de kantine een groot feest georganiseerd. DJ Tom en zanger Raymon Hermans gaan ervoor zorgen dat de Derde Helft ouderwets gezellig wordt. Genoeg redenen om Het Middagje VV Dongen te bezoeken. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.

Door Frank van Heteren

Blog image

Foto: Jeffrey Oomens

Het is een vervelende week voor de selectie en het bestuur van VV Dongen. De pas aangestelde hoofdtrainer David Vecht liet eerder deze week weten dat hij van zijn contract bij VV Dongen afziet omdat hij in onderhandeling is met FC Utrecht. Het is slechts een onderhandeling en die kan alle kanten opgaan, maar om VV Dongen niet in onzekerheid te laten zitten heeft Vecht besloten om afstand te doen van de aanstelling bij VV Dongen.

Wellicht een keurige beslissing, want het geeft VV Dongen tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe hoofdtrainer. Maar gezien het tijdsstip, we zitten nog maar een paar wedstrijden voor het einde van het seizoen, maakt het voor het bestuur van VV Dongen niet makkelijker.

De procedure moet opnieuw worden opgestart en veel trainers hebben ‘de carrousel’ al verlaten en zijn al onder de pannen. Een aantal spelers gaan de selectie verlaten en de spelers die zijn gebleven hadden al plannen gemaakt met Vecht.

Zo zal de onzekerheid alleen maar toenemen in een seizoen dat toch al bol staat van problemen en wisselvalligheden. Eigenlijk heeft er rondom de selectie nooit echte rust geheerst. Veel blessures, matige optredens etc. met als resultaat dat VV Dongen een doodgewone middenmoter is geworden. Voor het bestuur is het ook een seizoen vol teleurstellingen en brandjes blussen. Denk aan de procedure rondom het nieuwe sportpark, en het gebrek aan vrijwilligers. Het zijn zaken die goed op te lossen zijn als het vlaggenschip zich onttrekt aan de malaise.

Dat lijkt er op dit moment niet op. Na de nederlaag tegen Quick ’20 zie je een aantal spelers die in hun hoofd al klaar zijn met het seizoen en dat is terug te zien op het veld. Als de ene helft wel wil en de andere helft niet dan kan je er azijn op innemen dat het kwartje de verkeerde kant op gaat vallen en dat vind ik persoonlijk VV Dongen-onwaardig.

Met nog vijf wedstrijden voor de boeg, te beginnen met Jong de Graafschap, mag je als supporter verachten dat het team op een sportieve en waardige manier afscheid neemt van dit wisselvallige seizoen. Ik weet ook wel dat we de laatste jaren enorm zijn verwend, maar ik mag als fan van deze jongens minimaal verwachten dat ze met de kop omhoog elk duel aangaan. Al is het alleen maar om te laten zien dat ze het echt wel kunnen.

Sportieve plicht hoort ook bij het voetbal. Jong de Graafschap heeft de punten keihard nodig en ik vind niet dat deze punten op een presenteerblaadje mogen worden aangeboden. Ze zullen er iets voor moeten doen. Een sterker nog: de uitwedstrijd werd met 4-1 verloren. Dat alleen al kan een opmaat zijn voor een boeiend duel, want voetbal gaat (net als in het normale leven) over winnen en verliezen. Het is niet altijd de sterkste die wint. Het is vaak de meest gepassioneerde. Dat wil het publiek zien en zo niet ….dan blijven ze thuis. Laten we gaan voor de Passie en Eer!!!


Genoeg te doen dus op Sportpark de Biezen. Een wedstrijd en een groot feest ! U ben t van harte welkom op het Middagje VV Dongen. Aanvang is 14.30 uur.

Vierde Mathieu Hermans Klassieker geslaagd met 500 deelnemersWIELERSPORT

Posted by internetkrant Mon, April 16, 2018 15:05:13

Vierde Mathieu Hermans Klassieker geslaagd met 500 deelnemers

Zondagochtend gaf Mathieu Hermans het startschot voor de vierde editie van de Mathieu Hermans Klassieker (MHK). Zo’n 500 deelnemers deden mee aan een tocht van 45, 90 of 135 kilometer om en nabij Dongen. Aan de start stond onder andere leden van het Sterrenfietsteam als Frits Barend, Bob de Jong en John Rep. Ook Mathieu Hermans zelf stond aan de start met een ‘gele’ trui (Gijsje Eigenwijsje). Ook dit jaar gaat de opbrengst namelijk naar Stichting Gijsje Eigenwijsje. Deze stichting is in het leven geroepen ter nagedachtenis aan Gijs Baeten. Hij kreeg in 2011 op 8-jarige leeftijd te horen dat hij hersenstamkanker had. De stichting zet zich in voor andere ongeneselijk zieke kinderen. ‘De eindopbrengst moet nog gecontroleerd worden, maar we gaan er vanuit dat de tocht zelfs iets meer oplevert dan de € 3.000 van vorig jaar’, zegt Marga van Broekhoven, coördinator MHK.


Blog imageDe start bij 'De Viersprong'


Mathieu Hermans kijkt zeer tevreden terug op tocht: ‘Dankzij de vele vrijwilligers en de samenwerking met TC de Kleppers hebben we er tijdens de 4e editie van onze ‘Tegen de Stroom in’ klassieker een mooi en geslaagd event van kunnen maken. Deelnemers van alle afstanden zaten na afloop tevreden aan de soep van café de Viersprong. De pelotonstocht was met zo’n 150 deelnemers zeer geslaagd. Maar ook de fietsers op de gewone (en elektrische) fietsen die de 45 kilometer reden, kwamen enthousiast terug. Start en finish locatie, de rustpunten, uitgepijlde routes, aankleding en het mooie weer stonden op een hoog niveau. Ondanks twee incidenten die gelukkig goed zijn afgelopen mogen we stellen dat ‘ons’ draaiboek top is’’, zo kijkt Mathieu Hermans tevreden terug.

Indurain en Delgado in jubileumeditie

De organisatie kijkt alweer vooruit naar de vijfde en jubileum editie van volgend jaar. Het is dan 30 jaar geleden dat Mathieu Hermans zijn vele overwinningen boekte in de Ronde van Spanje en de Tour. Mathieu Hermans wil er dan een Spaans wielerweekend van maken. Hij heeft nog vele contacten in Spanje. Het zou mooi zijn als we dan voor deze gasten bijvoorbeeld in de nieuwe Cammeleur een groot en bijzonder wielercafé kunnen organiseren. Er zijn al contacten gelegd om onder andere Indurain en Delgado als deelnemers naar Dongen te halen. Indurain won vijf keer de Tour de France. Delgado won in 1988. Volgend jaar dus een nóg iets groter evenement vanuit Dongen, met meer bekende namen en meer wielertoeristen. Hermans:’ Maar we houden het bij deze toertocht, we willen best nog wat groeien, maar niet te veel. Het hoeft geen nieuwe Amstel Gold Race te worden’Wederom mooie winst MO17VOETBAL

Posted by internetkrant Fri, April 13, 2018 13:26:27

Wederom mooie winst MO17

Na op 10 maart thuis de eerste competitiewedstrijd tegen ST Sparta met 5-0 te hebben gewonnen stond vandaag eindelijk de tweede competitiewedstrijd op het programma. Tegenstander Almkerk uit Almkerk.

DVVC zocht vroeg de aanval en na tien minuten opende Patty de score, 1-0. Gezien het spelbeeld was snel duidelijk dat Almkerk geen echte vuist kon maken om het de DVVC defensie lastig te maken. Geconcentreerd verdedigen en veelvuldig aanvallen leidde tot diverse goede kansen. Het duurde echter tot de 25ste minuut tot dat DVVC door de voet van Mila de score wist te verdubbelen, 2-0. Deze stand bleef staan tot aan de rust.

Blog image

Na rust ging DVVC verder waar het gebleven was, aanvallen en kansen missen. Na 10 minuten in de tweede helft ging Floor alleen op de keepster af en had de 3-0 op haar schoen. Helaas schoot Floor tegen de voet van de keepster, deze struikelde en viel ongelukkig op de enkel van Floor. Einde wedstrijd voor Floor.

Voor DVVC ging de wedstrijd door en na 20 minuten in de tweede helft scoorde Mila haar tweede en tilde de stand naar 3-0. Amper drie minuten later had ook Patty haar tweede erin liggen, 4-0. Mila zorgde in de 30ste minuut voor de 5-0 en Patty scoorde vlak voor tijd de 6-0. Met een hattrick voor Patty en Mila was de eindstand 6-0 gebleven.Een puike wedstrijd met een goed resultaat.

Volgende week een druk programma met woensdag de wedstrijd tegen SSC en zaterdag tegen Sleeuwijk.Rommelige slotfase zaalhandbalcompetitie dames HV Dongen Heren eindigen op derde plaats HANDBAL

Posted by internetkrant Mon, April 09, 2018 22:50:52

Verlag : Piet Scheepers


Rommelige slotfase zaalhandbalcompetitie dames HV Dongen

Heren eindigen op derde plaats

De handbalzaalcompetitie is afgerond, de kaarten zijn geschud. Niet alleen zijn de definitieve eindstanden bekend, ook is het bestuur erin geslaagd om de trainers voor het komende seizoen vast te leggen. De dames hebben de afgelopen week in een achtbaan gezeten. Vorige week dinsdag stapte hoofdtrainer Martijn Verhagen op. Voor de training meldde hij zich bij de selectie en deelde mede per direct op te stappen. Zoals dat zo mooi heet: er was geen chemie meer. Na een gesprek in december waren er twee kampen ontstaan. Dit is nooit meer goed gekomen. Assistent-trainer Geert van Meersbergen maakt dit seizoen af. Hij ligt bijzonder goed in de groep. Ook hij stopt en gaat emigreren naar Spanje. Inmiddels heeft de uit België afkomstige trainer Stefaan Evens een overeenkomst getekend met de HV Dongen en gaat hij de dames trainen. Evens was tot twee jaar geleden trainer van de heren van Dongen. Rembrandt Lautenslager heeft een jaar bij getekend bij de heren. Carlo Scheepers stopt als trainer/coach bij de DS 2.

Blog image
Het afscheid ....


Landelijke 2e Divisie B Dames: Oliveo – HV Dongen 27-23 (19-11)

Voor Dongen stond er niets meer op het spel. Nadat deze week Martijn Verhagen de dames verbaasd achterliet, werd de draad opgepakt door Geert van Meersbergen. Deze trainer heeft in het verleden zijn sporen op diverse niveau ‘s

al verdiend. Voor thuisclub Oliveo stond er heel veel op het spel. De ploeg uit Pijnacker kon nog degraderen. Bij winst speelde Oliveo zich vrij en zou het Bredaase United, bij verlies bij Hellas, in de degradatiezone komen.

Dongen speelde de eerste helft niet slecht. De thuisploeg was effectiever in het benutten van de kansen. Dat resulteerde in een acht doelpunten achterstand voor Dongen met de rust. Van Meersbergen sprak in deze rust het team toe. Daarin werd opgemerkt dat de kansen die je krijgt te benutten waardoor je dichterbij komt. ,,Leg de druk bij hen!” De uitwerking verliep redelijk naar wens. Met nog dertien minuten te spelen stond Dongen nog drie punten achter (23-20) en Dongen gaf niets weg. ,,En als je op dat moment drie open kansen niet benut dan geef je de wedstrijd uit handen. Op dat moment hadden wij de wedstrijd moeten lezen,” waren na afloop de woorden van Geert van Meersbergen. In overleg met het bestuur neemt hij de trainingen waar totdat de nieuwe trainer instapt.

Eindstand kopgroep: 1. BFC (42-2), 2. VOC 2 (38-6), 3. Velo (33-11), 4. Ventura (26-18), 5. Dongen (20-24).

Landelijke Hoofdklasse B Heren: V&L 2 – HV Dongen 24-27 (13-12)

In deze laatste wedstrijd van dit seizoen kon het team van trainer Rembrandt Lautenslager nog enkele stappen naar boven zetten. Ondanks de lage klassering is het tegen de reserves van eredivisionist OCL Lions afwachten welk team zij opstellen. Zeker in thuiswedstrijden als het eerste team ook thuis moet spelen. Er ontspon zich een open wedstrijd waarbij de Limburgers het fysieke geweld niet schuwden en zo op een 6-3 voorsprong kwamen. Dongen was hiervan niet onder de indruk en sloop langzaam dichterbij. Na de thee ging het gelijk op waarbij Dongen op voorsprong kwam. Daarbij werd aan Dongenzijde een verrassende nieuwe verdedigingsvorm gehanteerd waarop de thuisclub geen antwoord had. Dongen pakte een drie punten voorsprong en controleerde daarna de wedstrijd. Door deze winst, en het verlies van de concurrenten bovenin, eindigt Dongen op een gedeelde derde plaats tussen reserveteams uit de eredivisie.

Eindstand kopgroep: 1.Apollo (34-20), 2. Bevo 3 (33-11), 3.Venlo 2 (32-12), 4. Dongen (32-12) 5. BFC 2 (31-13).

PERSOONLIJK KAMPIOENSCHAP BANDSTOTEN DE VALK. JOS MICHIELSEN WINNAAR VAN DE SUPERFINALE.BILJARTEN

Posted by internetkrant Mon, April 09, 2018 18:11:46

PERSOONLIJK KAMPIOENSCHAP BANDSTOTEN DE VALK.

JOS MICHIELSEN WINNAAR VAN DE SUPERFINALE.

Dit seizoen vond voor de 43e keer het persoonlijke kampioenschap bandstoten plaats in café de valk.Het toernooi wordt jaarlijks georganiseerd door B.V. De Valk en de bobo’s en wordt verspeeld onder auspiciën van de D.B.B.In het toernooi speelden 86 biljarters die waren onderverdeeld in 6 klassen.Verleden week speelden de 6 super kampioenen om een leuke prijzenpot.Hiervoor waren uitgenodigd de kampioenen Rob Houtepen (1e, ), Ad Siemons (2e), Hanny Hultermans (3e) Just Zonneveld (4e), Jos Michielsen (5e) en Jeannette Zonneveld (6e)Onder zeer deskundige arbitrage van Arnold Willemsen en Toon van Spaandonk namen de wedstrijden een aanvang.In de 1e partij streden clubgenoten van b.v. de valk Jeannette Zonneveld (10 car) en Just Zonneveld (20 car) tegen elkaar, Jeannette toonde geen genade met manlief Just en won in 10 beurten.Ad Siemons (30 car) van b.v. excelsior en Jos Michielsen (15 car) van b.v. a.l.m. speelden vervolgens tegen elkaar, Jos won in slechts 15 beurten.


Blog image

Clubgenoten Hanny Hultermans (25 car) en Rob Houtepen (40 car) actief voor b.v. de valk troffen vervolgens elkaar, in 13 beurten met een slotserie van 9 won Hanny.In weer een prima partij speelde Jos zijn 2e wedstrijd uit in 15 beurten tegen Just.Rob pakte hierna zijn eerste winst tegen Jeannette in 20 beurten.Hanny speelde haar partij uit tegen Ad in 24 beurten, met 3 caramboles in de nastoot maakte Ad remise.De laatste wedstrijd van dag 1 ging tussen Jeannette en Jos, in een moeizame partij won Jos ook zijn 3e partij van de dag in 28 beurten.Na dag 1 dus Jos aan de leiding.Op de 2e speeldag waren Piet Rademakers, Aad van der Kaaij en Ger Kerst als top arbitrage uitgenodigd.De 1e wedstrijd ging tussen Ad en Rob, in 11 beurten wist Rob te winnen met onder meer 2 series van 8.Just Zonneveld pakte zijn eerste winst tegen Hanny in 18 beurten.Jeannette versloeg hierna Ad in 17 beurten.Hanny tegen Jos was de volgende wedstrijd, indien Hanny zou winnen waren er nog 5 kanshebbers voor de titel.In een lange partij, 31 beurten, won Jos met 1 carambole verschil en had al 8 punten verzameld.Hierdoor nog 2 kanshebbers voor de titel, Rob en Jos.Rob moest wel zijn 2 partijen nog winnen om een barrage uit het vuur te slepen.Just maakte de partij tegen Rob echter uit in 20 beurten, via de nastoot maakte Rob gelijk.
Blog imagev.l.n.r. Just, Jeannette, Hanny, super kampioen Jos, Ad en Rob

Door dit resultaat was Jos al kampioen.Hanny kwam uit op 5 punten door winst tegen Jeannette in 34 beurten.Just pakte ook zijn 2e winst van de dag tegen Ad, dat ging in 21 beurten.In de laatste wedstrijd van het toernooi won Jos ook zijn 5e partij tegen Rob in 24 beurten, en werd ongeslagen kampioen, proficiat.Na afloop van de finale reikte voorzitter Piet Rademakers de prijzen uit aan de deelnemers, en sloot hiermee het bandstoottoernooi voor dit seizoen af.Jeu de Boules Club Dongen in NPC.JEU DE BOULES

Posted by internetkrant Mon, April 09, 2018 14:44:32

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.


De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit jaar mee met 4 teams. Hieronder het verslag van zaterdag 7 april 2018.

Team Dongen 1 speelde vandaag een uitwedstrijd in Breda tegen Va Tout 2. Het Team stond al veilig in de 4e klasse van de NJBB, maar iedereen was nog best bereid er een tandje bij te zetten om nog wat puntjes erbij te pakken. Er werd buiten gespeeld vanwege het prachtige weer.

Een extra uitdaging was om on een steeds wisselende samenstelling van de opstelling te gaan spelen, zodat alle spelers deze dag een partij konden spelen. En mede door de goede inzet is dat gelukt en wonnen ze met 5 – 3 als einduitslag.

Het verloop van de wedstrijden:

Ronde 1 doubletten: Kees Jacobs en Cor Timmermanstevige speelde een stevige pot maar wonnen met 13-7. John van Rooden en Jopie Jacobs speelde prima en wonnen met 13-6. Ook Pierre de |Jong en Greet van der Ven konden op het nippertje de punten pakken met 13-11. Dus de tussenstand was al 3-0.

Ronde 2 Tripletten: Pierre, Cor en Andre kwamen maar niet op gang en verloren met 5-13. Kees, Hans en Greet pakte met prima teamwork de winst met 13-6. De tussenstand werd dus 4-1 voor Dongen.

Ronde 3 doubletten: Hans en Jopie speelde goed maar konden net niet genoeg druk zetten en verloren met 6-13. Ook John en Pierre konden niet echt doordrukken en verloren met 6-13. Cor en Andre speelden een stevige lange partij en wisten die net in winst om te zetten 13-12. Hierdoor bezorgde ze Va Tout 2 de eerste nederlaag in de competitie en won Dongen uiteindelijk met 5-3. Dongen1 blijft in het komende seizoen in de 4e klasse van de NJBB

Team Dongen 2 speelde uit tegen Middelburg 3. Zij begonnen de doublet-partijen in Middelburg vanwege het schitterende weer op de buitenbanen. Aangezien Dongen 2 al kampioen is was het doel en uitdaging om wederom ongeslagen te blijven. Omdat dit de laatste speeldag was, waren alle 8 de teamleden aanwezig en werd er af en toe gewisseld om iedereen te laten spelen deze dag.

Jean-Michel en Joke Lobo verloren hun partij met 7-13. Bij Astrid Moorman en Johan van Kuijk ging het beter,zij wonnen met 13-9. Maar bij Wil en Annemie van den Dungen lukte het ook niet, zij verloren met 6-13. De 1e ronde sloten ze dus af met een 1-2 achterstand. Middelburg was erop gebrand om deze dag te winnen dus Dongen was gewaarschuwd.

Daarna volgden de tripletpartijen. Jean Michel, Joke en Wil wonnen vrij eenvoudig met 13-2 en ook Jan, Yvonne Verbeek en Annemie hadden het niet gemakkelijk, maar wisten toch nog te winnen met 13-10. Dongen stonden nu met 3-2 voor, dus met nog 3 doublet-partijen te gaan zag het er redelijk rooskleurig uit voor ze. Ze begonnen de laatste ronde vol goede moed.


Jan en Yvonne hadden geen schijn van kans en verloren dan ook met 0-13. Johan en Astrid hadden ook veel moeite en verloren ook hun partij en wel met 8-13. Dus 4-3 voor Middelburg. Jean-Michel en Wil moesten een achterstand van 4-11 weg zien te werken om er een gelijkspel uit te slepen. Dit lukte zowaar en wonnen deze spannende partij dan ook met 13-11. Knap gedaan. Middelburg stond deze dag heel goed te spelen, vooral het plaatsen ging fantastisch. En ja, voor Dongen was dit het hoogst haalbare, misschien ook een beetje motivatie tekort omdat het eigenlijk nergens om ging, wie zal het zeggen. Dus de einduitslag van deze dag was 4-4 en Dongen 2 is hiermee ongeslagen kampioen, want een gelijkspel is niet verloren. Het was een hele gezellige dag en Middelburg is een hele fijne vereniging om tegen te spelen met heel aardige en sportieve mensen.

Dongen 2 promoveert hierdoor naar de 4e divisie, een mooie prestatie en veel succes in de volgende NPC die start op 29 September 2018.

Team Dongen 3 moest aantreden tegen Va Tout 4.uit Breda en wisten in hun laatste wedstrijd dit seizoen een 4 – 4 gelijk spel te behalen en daardoor een goede klassering in de 5e klasse.

Team Dongen 4 speelde ook vandaag hun laatste NPC wedstrijd van dit seizoen. Ze mochten thuisspelen tegen PVT 2 uit Tilburg. Het was wat het weer betreft goed, en hoopte op een goed resultaat. Jammer genoeg weet in de eerste ronde alleen Karin Jansen en Ruud v. Dijk hun partij te winnen met 13-6. Annelies v. Schendel en Henk Doremalen kwamen nog even goed terug maar de partij ging met 13-7 naar de tegenpartij. Wim Koreman en Marian v. Gastel konden lang bij blijven maar op het laatst was de tegenstander toch sterker 13-9.

Blog imageDe teams die spelen in deze competitie

Bij de tripletten ronde stonden Karin Jansen, Ruud v. Dijk en Henk Doremalen er goed voor maar jammer genoeg gingen de laatste punten toch naar PVT 13-10. Bij Marian, Wim en Annelies ging het wat minder en werd de partij verloren met 13-8.

Om er nog een gelijkspel uit te halen moesten alle 3 de wedstrijden gewonnen worden maar dat ging het niet worden vandaag. Al vrij vlug verloren Annelies en Henk hun partij met 13-1 en Ruud v. Dijk met Karin Jansen verloren hun partij met 13-4. Even leek het erop dat Wim en Marian hun partij gingen winnen maar ook hier ging het niet meer lukken en ging de partij met 13-5 naar PVT. Dus met een nederlaag van 7-1 sloten ze deze NPC competitie af en konden ze daarna in de zon de wedstrijden nog even nabespreken.

De standen en wedstrijdschema zijn te zien op:

Team Dongen 1: http://nlpetanque.nl/4e-divisie-4004

Team Dongen 2+3: http://nlpetanque.nl/5e-divisie-5007-2

Team Dongen 4: http://nlpetanque.nl/6e-divisie-6005-2

Komende tijd zullen er allerlei toernooien plaatsvinden waaraan ook dongense teams deelnemen.Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)‘Open huis’ bij VV Dongen tegen Quick ‘20 | 0-3 nederlaag tegen Quick ‘20VOETBAL

Posted by internetkrant Mon, April 09, 2018 14:25:26

‘Open huis’ bij VV Dongen tegen Quick ‘20 | 0-3 nederlaag tegen Quick ‘20

Ondanks het prachtige weer slaagde VV Dongen er tegen Quick ’20 niet in om de goede lijn van de laatste weken voort te zetten. De ploeg uit Oldenzaal verkeert in degradatienood en maakte binnen 35 minuten gehakt van de dorpsclub. Binnen 35 minuten stond de eindstand op het scorebord. Door de 3-0 nederlaag is VV Dongen teruggezakt naar de 8e plaats en kan het seizoen zo goed als afgelopen beschouwen. Aanstaande zondag 15 april speelt VV Dongen in het Limburgse Echt tegen EVV. Aanvang 14.30 uur

Door Frank van Heteren

Alle voortekenen waren gunstig voor een mooie pot voetbal. Een heerlijke lentezon met een zalige temperatuur bracht veel mensen naar Sportpark de Biezen. Tegenstander Quick ’20 was geenszins van plan om er een Dongens feestje van te maken. Het team uit Oldenzaal begon furieus aan de wedstrijd en maakte iedereen duidelijk dat ze voor hun laatste kans aan het strijden zijn. Onderin is het erg spannend als het gaat om de plaatsen 15 t/m 18. Voor de wedstrijd stond Quick ’20 op de 17e plaats. Na de winst op VV Dongen zien we de ploeg terug op plaats 15. Het gat met de rode lantaarn bedraagt slecht drie punten en na twee zeges op rij verschafte Quick ’20 zichzelf wat meer lucht.

Blog image

persfoto

Al in de 2e minuut liet de defensie van VV Dongen zich verrassen na een snelle omschakeling van Quick ’20. De bal werd in een hoog tempo voor de doelmond van keeper Zielschot geslingerd waarna een verdediger een overtreding beging die recht zou geen op een penalty. Arbiter Witlox keek de situatie af want de bal kwam voor de voeten van Jip Kenna die de trekker resoluut overhaalde en Zielschot kansloos liet.(0-1 in de 2e minuut)

Quick ’20 behield het betere van het spel en met name Luc Stolker, Jeroen Vischer en de razendsnelle Frank Eulderink deden van zich spreken. Met snelle combinaties en veel positiewisselingen was het voor VV Dongen lastig om controle te krijgen over de wedstrijd. VV Dongen zat niet dicht op de tegenstander en liep in één tempo te voetballen, waardoor het voor Quick ’20 keeper Felix van Berkel een rustig middagje werd.

De 0-2 in de 16e minuut was op basis van inzet en strijd niet eens zo verrassend. De manier waarop was vanuit VV Dongen standpunt gezien een defensieve blunder. Vischer wist zich op het middenveld vrij te spelen en gaf met een schitterende steekbal Eulderink de vrije ruimte. Zielschot werd verslagen mede door het feit dat zijn centrumverdediger Mitch van der Stappen de bal nog toucheerde. (0-2 in de 16e minuut)

VV Dongen probeerde aan t e zetten, maar produceerde een afstandsschot via Glenn Kools en bijna elke bal vanaf de zijkant was een prooi voor de verdediging van Quick ’20. Het team van trainer Steggink wachtte geduldig op het volgende moment en bleef compact en georganiseerd voetballen. Dat moment kwam in de 35e minuut toen Eulderink Paul van Zon op snelheid klopte en zijn tweede van de middag aantekende. (0-3 in de 35e minuut)

Nog voor rust hadden veel supporters het al voor gezien gehouden en gingen genieten van het heerlijke weer en een lekker pilsje. Ondanks een aantal cosmetische ingrepen aan de kant van VV Dongen bleef het aanvallend erg matig. De tweede helft kon bijna op papier worden afgedaan aangezien er van beide kanten niet meer werd gezocht naar de goal. VV Dongen probeerde wel maar Quick ’20 consolideerde gemakkelijk en trok de terechte overwinning over de streep.

Aanstaande zondag een herkansing voor de wisselvallige ploeg van Ron Timmers als het bezoek gaat in Echt en mag spelen tegen EVV dat op de 13e plaats bivakkeert. Aanvang in Limburg is 14.30 uur.SINGLE WINST VOOR BRIAN RAMAN IN CAFE DE VALK. CARLO VAN CLEEF EN WILLIAM LEIJTEN WINNEN BIJ DE KOPPELS.DARTS

Posted by internetkrant Mon, April 09, 2018 11:12:42

SINGLE WINST VOOR BRIAN RAMAN IN CAFE DE VALK.

CARLO VAN CLEEF EN WILLIAM LEIJTEN WINNEN BIJ DE KOPPELS.

Zondag 8 april werd er weer toernooi verspeeld voor de open ranking in Café De Valk.Er werd een single en een koppel toernooi verspeeld.Het single toernooi werd verspeeld volgens het k.o. systeem, de koppels in poules, beide toernooien hadden een winnaars en een verliezersronde.Er werd gestart met de koppelwedstrijden.Door winst op Henri van Es en Jeroen van Bijnen werden William Leijten en Carlo van Cleef finalisten.In de andere halve finale wonnen Corné van Mastrigt en François Gruteke van Djowy Verhagen en Mitchel van Rooij.In de finale wonnen William en Carlo met 4-2, proficiat.

Blog image

v.l.n.r. Corné, François, William en Carlo

Mark van Uden en Remco Pluijm wonnen de finale in de verliezersronde met 3-0 van Theo Lambregts en David Luijten.Blog image

v.l.n.r. Remco, Mark, Theo en David

De hoogste uitworp ging naar Rob Jansma met 120, Mitchel van Rooi gooide 110 uit.Hierna gingen de singles van start.Brian Raman werd finalist door winst op Henri van Es.William Leijten ging naar zijn 2e finale door halve finale winst op Pim van Bijnen.In de finale was Brian met 5-1 de sterkste en schreef het single toernooi op zijn naam, proficiat.


Blog image

v.l.n.r. Pim, Henri, winnaar Brian en William

Dennis Hendrickx speelde de finale in de verliezersronde tegen Rob Jansma en won met 4-1.

Blog image

Dennis en Rob

De hoogste uitworp werd een prooi voor Dennis Hendrick met een prachtige 161 finish.Henri van Es had uitworpen van 125 en 110.In totaal werd er 18 keer 180 gegooid die allen werden beloond met een gratis consumptie.Corné van Mastrigt en William Leijten gelukte dat 4 keer.2x 180 was er voor Brian Raman, Jeroen van Bijnen en Carlo van Cleef.1x 180 voor Theo Lambregts, Mitchel van Rooij, Dennis Hendrickx en Remco Pluijm.De uitslag:

WINNAARS SINGLE -

1. Brian Raman

2. William Leijten

3. Pim van Bijnen

4. Henri van Es

5. Jeroen van Bijnen

6. Remco Pluijm

7. Theo Lambregts

8. Djowy Verhagen

WINNAARS KOPPELS -

1. Carlo van Cleef – William Leijten

2. Corné van Mastrigt – François Gruteke

3. Mitchel van Rooij – Djowy Verhagen

4. Henri van Es – Jeroen van Bijnen

5. Alfred Schrieks – Pim van Bijnen

6. Gary O’hagan – Arne Spee

VERLIEZERS SINGLE

1. Dennis Hendrickx

2. Rob Jansma

3. Carlo van Cleef

4. Corné van Mastrigt

VERLIEZERS KOPPELS -

1. Mark van Uden – Remco Pluijm

2. David Luijten – Theo Lambregts

3. Nicky Groenen – Ko Hamans

4. Rob Jansma – Peter Dekkers

-----------------------------------------------------------

ZONDAG 15 APRIL OPEN DARTTOERNOOI IN CAFÉ DE VALK.

Voor de open ranking vindt in Café De Valk a.s. Zondag 15 april weer een toernooi plaats.Er wordt een single en een koppeltoernooi verspeeld.Het koppel toernooi wordt tot 20 koppels altijd verspeeld in poules.Beide toernooien hebben een winnaars en verliezersronde. Het toernooi vangt aan om 13.30 uur tot die tijd kunt u inschrijven.