SPORT

VV Dongen de gelukkigste tegen Be Quick 1887VOETBAL

Posted by internetkrant Mon, February 19, 2018 18:19:33

VV Dongen de gelukkigste tegen Be Quick 1887

Drie welkome punten na 1-2 winst

In het hoge noorden weet je nooit wat je kan verwachten. Gelukkig was het veld egaal en hebben de gasboringen nog geen effect op de omgeving rond het oude stadion de Esserberg. Be Quick en VV Dongen trachtten echter wel met ‘vol gas’ de wedstrijd in te gaan, maar leverden achteraf beiden een matige pot af. Slordig spel; weinig combinaties en slecht positiespel waren datgene wat de 150 toeschouwers voorgeschoteld kregen. Binnen 4 minuten tijd werd de wedstrijd beslist in het voordeel van VV Dongen waar een gelijkspel misschien meer op zijn plaats was geweest. Gezien het aantal keren dat VV Dongen voor het doel van Be Quick verscheen was het voordeel iets meer voor de Brabanders, maar Be Quick verzuimde in de beginfase aftand te nemen. De 1-2 kwam voor VV Dongen als een welkome verrassing. Aanstaande zondag 25 februari speelt VV Dongen op Sportpark de Biezen tegen JVC Cuijk. Aanvang 14.30 uur

Blog image

Door Frank van Heteren / Foto Andor Heij

Met een supportsschare van maar liefst 10 man reisde VV Dongen afgelopen zondag af naar Haren (Groningen). Het was de dag dat VV Dongen verdediger Mitchell van der Stappen zijn rentree maakte na een afwezigheid van ruim anderhalf jaar. Op woensdag 21 september 2016 raakte de lange middenvelder ernstig geblesseerd in het bekerduel tegen Go Ahead Eagles. De knieblessure was zo heftig dat menigeen vreesde voor de verdere carrière van de aanvoerder en leider van het team. Met geduld en intensieve revalidatie is het van der Stappen gelukt om terug te keren op de plaats waar hij thuishoort. “Groot compliment aan de medische staf” was het commentaar van de trainersstaf van VV Dongen.

Tijdens de wedstrijd tegen Be Quick werd meteen duidelijk dat de aanwezigheid van van der Stappen een meerwaarde is voor het team van Timmers. Ondanks de weinige speelminuten op het hoogste niveau leidde de aanvoerder zijn verdediging alsof hij nooit was weggeweest en dat bracht tevens rust in het defensieve blok van de geel-blauwen. “Het was wel wennen hoor, maar ik ben tevreden. En we hebben ook nog eens gewonnen!” De glimlach van Mitchel van der Stappen verraadde niets.

VV Dongen kwam in de beginfase van het duel een aantal keren goed weg. Twan Nieboer mikte in de 3e minuut van dichtbij over en schoot Daan Driever in de 17e minuut op de lat. VV Dongen kon niet in het juiste ritme komen en vooral in de voorhoede werden geen potten gebroken. Moustafa Mohammad beleefde een mindere dag en kon op geen enkel moment de bal vasthouden, waardoor trainer Timmers hem in de rust wisselde voor Mart van Bree. Thomas Schilders verving de lichtgeblesseerde Tom Kolkert in de spits maar werd gemakkelijk aan banden gelegd door de keiharde aanvoerder van Be Quick, Robert Talens.

Slecht twee keer voor rust had VV Dongen de kans om de score te openen. Moustafa Mohammad werd vrij voor Be Quick keeper Smit gezet maar rondde niet goed af en bij een corner in de 45e minuut was het bijna kassa voor Mitchell van der Stappen die net een voet tekort kwam bij de tweede paal.

Na de pauze was het VV Dongen dat meer voor het doel van Smit verscheen. Nog niet echt gevaarlijk maar de Dongenaren zetten meer druk naar voren. Mede door het inbrengen van van Bree kwam er meer diepte in het spel. “Ja dat klopt wel, maar we konden de bal niet één keer drie keer naar elkaar spelen.” Assistent-trainer Peter van Vugt was hard in zijn analyse. De verkleumende toeschouwers bleven een rommelig treffen zien en wisten dat de eerst-scorende de drie punten mee zou nemen. Alles veranderde in de 64e minuut toen Be Quick verdediging de bal niet goed verwerkte en deze voor de voeten van Thomas Schilders kwam. Uit het niets haalde hij snoeihard uit en kon daar keeper Smits mee verrassen. (0-1 in de 64e minuut).

Lang genoot VV Dongen niet van de voorsprong want de raar fluitende arbiter Tempelaar trapte in een schwalbe van een aanvaller van Be Quick. Jan Gerrits zou een aanvaller in de rug hebben geduwd, maar in zijn loopactie kon dat nooit het geval zijn geweest. Tempelaar besloot een penalty te geven die door Daan Driever onberispelijk werd binnengeschoten. (1-1 in de 66e minuut.

Na de aftap ging VV Dongen meteen weer in de aanval. Bij een pass zou een verdediger hands hebben gemaakt en Tempelaar gaf VV Dongen een vrije trap aan de linkerkant van het zestienmeter gebied. Vanaf zo’n 18 meter wist Mart van Bree het gaatje te vinden en schoot de bal in de korte hoek langs de verbouwereerde Smit. (1-2 in 68e minuut)

VV Dongen trok de winst nu wel simpel naar zich toe en verwelkomde de punten met plezier. Aanvoerder Robert Talens was kort in zijn commentaar. Tegen één van zijn vrienden zei hij geïrriteerd: “Je krijgt niet altijd wat je verdient!” VV Dongen was de gelukkigste en door de winst stijgt de ploeg naar de 7e plaats. Be Quick staat nu laatste.

Aanstaande zondag kan VV Dongen een aanval doen op de 5e plaats in een Brabants onderonsje tegen JVC Cuijk. Aanvang 14.30 uur

64. 0-1 Schilders

66. 1-1 Driever

68. 1-2 van Bree

Opstelling VV Dongen

Zielschot, Wouters, van der Stappen, Hultermans, Koenen, Poelmans (71. Van Zon), Kools, Gerrits, van der Waarden, Mohammad (46. Van Bree), Schilders (71. Kolkert)

Geen gele kaarten voor VV Dongen

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.JEU DE BOULES

Posted by internetkrant Mon, February 19, 2018 12:24:58

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit jaar mee met 4 teams. Hieronder het verslag van zaterdag 17 februari 2018.

Team Dongen 1 wqs door allerlei omstandigheden met een wat verzwakt team vertrokken naar Roosendaal om de uitwedstrijd tegen De Bommequet 2 te spelen. Om toch te proberen punten mee terug te nemen naar Dongen was er gekozen voor een aangepaste opstelling. En later in de 3de ronde werd er nog geschoven met de teamindeling wat nog bijna goed uitpakte, zodat het maar weinig scheelde of er was nog een gelijk spel uitgesleept. De resultaten per speelronden:

Eerste ronde doubletten: Kees Jacobs - Greet v.d Ven verloren met 8-13, John van Rooden - Annie de Jong verloren met 7–13 en Hans van Troost – Cor Timmermans wonnen dik met 13-4.


Blog image

Tweede ronde tripletten: Beide teams konden de winst pakken, maar helaas men kon het niveau niet vasthouden, zodat de voorsprong die ze hadden alsnog uit handen moesten geven. Hans–Cor–Annie verloren met 11-13 en Kees–John–Greet verloren met 12–13.

Derde ronde doubletten volgden. En omdat Dongen1 al achterstonden met 4–1 was een gelijkspel nog het maximaal haalbare. Dit lukte bijna mee dankzij de spannende laatste partij van de dames. Kees–John wonnen overtuigend met 13–4, Hans – Cor wonnen ook prima met 13–5 waarna jammer genoeg Greet–Annie verloren met 12–13 na een zenuwslopende eindfase. De eindstand was dus voor 3–5. Jammer maar wel gespeeld met veel voldoening.

Team Dongen 2 moest thuis spelen tegen Va Tout 3 uit Breda. Zij begonnen de doublet-partijen zeer gemotiveerd. Jean-Michel en Joke Lobo wonnen vrij eenvoudig met 13-2, bij Wil en Annemie v/d Dungen zat het een beetje tegen en zij verloren met 5-13, maar Jan en Yvonne Verbeek wonnen met 13-4. Toch goed voor een 2-1 voorsprong. Dus er was nog niets aan de hand en ze waren ervan overtuigd dat ze deze voorsprong verder uit zouden breiden.

Daarna volgden de tripletpartijen. Jean Michel, Joke en Wil wonnen met 13-4, en ook Jan, Yvonne en Annemie wonnen met 13-4. Ze stonden nu met 4-1 voor, dus met nog 3 doublet-partijen te gaan zag het er redelijk rooskleurig uit voor ze. Ze hoefden nog maar 1 partij te winnen om de dag winnend af te sluiten.

Dus ze begonnen de laatste ronde vol goede moed. Jean Michel en Joke wonnen hun partij met 13-9, dus nu was het 5-1. Het kon niet meer fout gaan, de winst was binnen. Wil en Annemie hadden geen probleem met hun tegenstanders en wonnen dan ook met 13-2. Jan en Yvonne gingen ook wel lekker en wonnen hun partij met 13-6. Dus de einduitslag van deze dag was 7-1 voor Dongen2 en hebben hiermee wederom hun ongeslagen status vastgehouden. Grote klasse luitjes. Ze kijken nu alweer uit naar hun volgende tegenstander. De volgende wedstrijd staat gepland op zaterdag 24 Februari in Dongen tegen Dongen3.

Team Dongen 3 werd afgelast en uitgesteld.

Team Dongen 4 begonnen aan hun 10e NPC wedstrijd tegen Jeu de Bouckles 4 uit Boekel. In Boekel was het eerder een 7-1 nederlaag geworden, uiteraard gingen ze hun best doen om dit te verbeteren.

Bij de eerste doubletten ronde ging het goed, zowel Wim Boersen met Henk Doremalen wonnen met 13-10 en Karin Jansen met Ruud v. Dijk 13-11 wisten hun spannende partij te winnen. Jammer genoeg moesten Wim Koreman en Marian v. Gastel een nederlaag incasseren 5-13.

Bij de triplettenronde ging de eerste partij met Wim Koreman, Marian v. Gastel en Henk Doremalen verloren en was het dus afwachten wat Wim, Karin en Ruud gingen doen. Het begin was veel belovend maar na een spannende partij ging de overwinning met 10-13 naar Jeu de Boucless.

Dus stonden ze nu met 3-2 achter en was er nog van alles mogelijk.

In de tweede doublette ronde deden Karin Jansen en Ruud van Dijk hun best maar de tegenstander ging er met 4-13 met de overwinning van door. Wim Boersen en Henk Doremalen hadden veel pech met het gooien en verloren hun partij met 8-13. Gelukkig wisten Wim Koreman en Marian v. Gastel hun laatste wedstrijd in een spannende partij te winnen met 13-9. Zo verlloren we de ontmoeting met 5-3. Volgende week spelen we de volgende NPC wedstrijd tegen Cloeck en Moedigh.


De standen en wedstrijdschema zijn te zien op:

Team Dongen 1: HIER

Team Dongen 2+3: HIER
Team Dongen 4: HIER

Komende tijd zullen er allerlei toernooien plaatsvinden waaraan ook dongense teams deelnemen.


Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)

== = =Voorbeschouwing Be Quick 1887 – VV DongenVOETBAL

Posted by internetkrant Sat, February 17, 2018 16:13:34

Voorbeschouwing Be Quick 1887 – VV Dongen

Na een paar dagen Carnaval mogen de mannen van Timmers weer aan de bak! Als je de gasten zag feesten dan kan het niet anders dat er een goede wedstrijd voor de deur staat. Het fanatisme waarmee het bier werd besteld en de glazen werden leeggedronken laat zien dat deze mannen op alle fronten zijn getraind. Topsport pur sang zou ik zeggen. De katers zullen inmiddels wel verzopen zijn en zondag wacht de lange busreis naar Groningen waar de Kanaries aantreden tegen Be Quick 1887. Voor de liefhebbers die mee willen gaan met de bus, let op, deze vertrekt om 10.15 uur vanaf de kantine. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.


Door Frank van Heteren


Twee weken geleden ontspon zich tijdens de wedstrijd tegen UNA in het laatste kwartier een thriller van jewelste. Het gelijke spel dat dit verhaal opleverde was enerzijds een prachtig resultaat tegen de koploper en anderzijds een teleurstelling omdat je in de 89e minuut de leiding neemt na een achterstand. Maar goed, gezien het materiaal waarmee Timmers het moest doen in deze wedstrijd was het behaalde punt helemaal niet zo slecht.
Blog image

Veel blessures in de verdediging van VV Dongen en hopelijk komt daar zondag verandering in. Wellicht is het de dag van de rentree van de lang geblesseerde Mitchel van der Stappen. Ik heb totaal geen voorinformatie, maar ik kan me voorstellen dat Timmers ervoor kiest dat hij aansluit bij de selectie van het eerste. Hij heeft tenslotte al zijn minuten in VV Dongen 2 gemaakt. We zullen zien.

Be Quick doet het nog niet zo goed. Vergeleken met vorig seizoen zit de club in het onderste spectrum van de ranglijst terwijl het vorig seizoen moeiteloos met de top 5 meedraaide. In de gewonnen thuiswedstrijd (2-0) kon je al zien dat het team de pech naar zich toe aan het trekken was. Het eigen doelpunt van Talens was daar het levende voorbeeld van. VV Dongen mazzelde enorm tijdens deze zeer slechte wedstrijd. Be Quick staat op dit moment op de een na laatste plaats en dat is Be Quick onwaardig. Maar ja, dat zie je dit seizoen bij meer ploegen die vorige jaargang nog zo goed presteerden. Lastig om te zeggen hoe dat komt. VV Dongen speelt ook niet de sterren van de hemel maar staat wel keurig in de middenmoot omdat het een verloren wedstrijd meteen compenseert met een winstpartij. Dat doen ze goed.

Het wordt dus wel interessant hoe zich dit aankomende duel zal gaan ontwikkelen. Be Quick moet zich gaan redden en zal weg willen uit de onderste regionen, dat kan niet anders. En als het team net zo speelt als dat ze in Dongen deden dan wordt het voor de Dongenaren een heel lastige middag.

Aanvang 14.30 uur

De bus vertrekt om 10.15 uur vanaf de kantine. Zorg dat je op tijd bent !!Winst glipt VV Dongen door de vingers :2-2 tegen koploper UNAVOETBAL

Posted by internetkrant Mon, February 05, 2018 16:16:30

Winst glipt VV Dongen door de vingers :2-2 tegen koploper UNA

“Als ze me vooraf gezegd hadden dat we een punt zouden pakken tegen UNA dan zou ik al heel blij zijn geweest, maar de manier waarop de winst weggeven is toch wel erg zuur” De laatste 10 minuten van het duel tussen de beide Brabantse ploegen zat vol met vuurwerk. De bevroren toeschouwers hadden 80 minuten een schaakspel gezien waarbij UNA een voorsprong van 1-0 gedegen en zakelijk verdedigde. VV Dongen nam echter de leiding door doelpunten in de 82e en 89e minuut, maar verslikte zich in de wederopstanding van UNA die met een treffer in de blessuretijd een punt veiligstelde.


Blog imageDoor Frank van Heteren


“Het was een slechte wedstrijd en UNA wist zich gemakkelijk staande te houden.” Trainer Ron Timmers had een wedstrijd gezien waarin zijn ploeg continue achter de feiten aanliep. Na zes minuten was UNA op voorsprong gekomen door een vermeend buitenspel doelpunt van Brian Bogers die plotseling vrij kwam te staan na een mislukt schot van rechtsback Sander de Weert. Voorafgaand aan het doelpunt zette UNA VV Dongen onder druk en wist alles te winnen. Het vroege doelpunt paste in het scenario van trainer Jeroen van Bezouwen.

Zielschot

“We speelden niet goed, maar we hadden de wedstrijd dood moeten maken nadat VV Dongen in de slotfase va banque ging spelen. Het middenveld lag open en daar hadden we veel meer gebruik van moeten maken, maar in plaats daarvan speelden we de lange bal.” Van Bezouwen zag zijn team met een 1-0 voorsprong regelmatig voor het doel van Zielschot opduiken. “Daar hadden we veel meer mee moeten doen, maar de ballen werden richting de tweede paal geschoten en daar konden we niets mee.”


VV Dongen liet zich in de eerste helft slechts twee keer zien voor het doel van Petar Stoskovic. VV Dongen kon geen vuist maken en liet UNA rustig opbouwen. Ook in de tweede helft zette deze trend zich voort en in de 64e minuut greep Timmer rigoureus in. “Ja, ik was het beu. Beleving loos, geen drive, ik zag helemaal niets gebeuren.” De trainer haalde zijn complete voorhoede naar de bank om op die manier het tij te keren.

Waar niemand op Sportpark de Biezen nog in geloofde gebeurde. De verse rechtsbuiten Thoma Sivananthan wist zich aan de rechterkant te ontworstelen van zijn tegenstander en zette de bal met zijn linkervoet voor. Remon Koenen verlengde de bal met zijn hoofd naar de ingevallen Thomas Schilders die niet nadacht en verwoestend uithaalde. (1-1 in de 82e minuut).Stoskovic
VV Dongen begon erin te geloven en UNA kon de geboden ruimte niet benutten om toe te slaan. Opeens wist VV Dongen alle duels te winnen en dat leverde in de 89e minuut een corner op aan de linkerkant van het veld. De bal vloog richting tweede paal waar de ingevallen Gijs van den Berg geheel vrijstaand uithaalde. In eerste instantie wist Stoskovic te redden maar in de daarop volgende scrimmage was het Man of the Match Jaap van der Waarden die het leder over de doellijn drukte. (2-1 in de 89e minuut)

Beide trainers dachten dat het daarmee wel gedaan zou zijn, alhoewel van Bezouwen maar al te goed wist dat zijn team in de slotseconden vaak nog weet te scoren. “En met het doelpunt van jeugdspeler Teun Willems vanmiddag staat de teller op elf gewonnen competitie punten in de absolute slotfase.” De ingevallen A junior (17 jaar) kreeg de bal voor zijn voeten nadat VV Dongen op alle fronten faalde om de punten over de streep te trekken.


Achteraf
Rechtsbuiten Sivananthan had al de kans om met een vrije bal richting de cornervlag te gaan om daar wat tijd te pakken, maar in plaats daarvan koos hij voor een voorzet. “Het hoeft geen 3-1 te worden.” was de reactie van Timmers naderhand. Uit de afgeslagen voorzet schakelde UNA nog een keer en invaller Rob van Boekel ging op het middenveld op avontuur. Daar kwam hij Paul van Zon tegen die met een halve tackle te slap ingreep waarna de bal voor de voeten van Willems kwam. Met een droog schot verschalkte hij Zielschot en liet VV Dongen in tranen achter (2-2 in de 93e minuut).waren beide trainer het erover eens dat het gelijke spel wel een goede afspiegeling was van de gehele wedstrijd. Het venijn zat in de staart.

Op zondag 18 februari speelt VV Dongen in Groningen tegen Be Quick. Aanvang 14.30 uurHet Middagje VV Dongen: te gast UNA | Voorbeschouwing VV Dongen – UNAVOETBAL

Posted by internetkrant Fri, February 02, 2018 20:33:53

Het Middagje VV Dongen: te gast UNA | Voorbeschouwing VV Dongen – UNA

Blog image

Na de grootste zege van dit seizoen tegen Westlandia staat er wederom een thuiswedstrijd op het programma. Koploper UNA komt naar Dongen om de solide voorsprong van vier punten op Jong Vitesse te consolideren of misschien wel uit te breiden. VV Dongen staat op een achtste plaats en kan bij eventuele winst de beoogde Top 5 in het vizier houden. Tel daarbij op dat het hier om een Brabants onderonsje gaat en je hebt genoeg ingrediënten voor een mooi duel. Grote vraag is natuurlijk of Moustafa Mohammad zijn honger naar doelpunten kan voortzetten. De man die maar liefst zes doelpunten in één wedstrijd maakte staat volledig in de spotlight en hoe gaat de nuchtere Bredanaar daarmee om. Aanvang op Sportpark de Biezen is 14.30 uur

Door Frank van Heteren

Eind oktober ontmoetten beide ploegen elkaar al in Zeelst / Veldhoven. De ongenaakbare koploper UNA won weliswaar met 2-0, maar VV Dongen had de pech dat de gecreëerde kansen niet konden worden omgezet in doelpunten. De wedstrijden tussen beide kemphanen staan altijd bol van de spanning en hebben iets speciaals. Nu UNA de ranglijst aanvoert is het voor alle ploegen een extra uitdaging om het ze moeilijk te maken.

Na de 2-0 overwinning tegen VV Dongen wist UNA uit de acht opeenvolgende duels zes keer te winnen, één keer gelijk te spelen en werd er met 2-1 verloren van JVC Cuijk. Twee weken gelden werd er met 1-0 gewonnen in de topper tegen Jong Vitesse en vorige week werd HCS ’21 met 1-2 aan de kant gezet.

Nou ja, ze zijn niet voor niets koploper. Met spelers als de gebroeders van Boekel en Brian Bogers kan je ergens komen. Ook keeper Stoskovic is niet de minste. Slechts negentien keer viste hij de bal uit het net waarvan vijf keer in de uitwedstrijd tegen Jong Vitesse. VV Dongen heeft al 39 doelpunten tegen en met het vooruitzicht dat Luuk Hultermans de wedstrijd tegen UNA kan vergeten wegens een hamstringblessure wordt het in verdedigend opzicht wel erg dun. “Ja, ik ben nog de enige centrale verdediger dus op de training heb ik de jongens gevraagd om me heel te houden.” Jaap van der Waarden is eigenlijk overal inzetbaar en in zijn zesde seizoen in het eerste elftal van VV Dongen merkt de 24-jarige allrounder dat het de laatste weken weer wat lekkerder gaat lopen. “Buiten de dramatische wedstrijd tegen HSC ’21 speelden we tegen OJC en tegen Westlandia weer als team en we hopen natuurlijk dat tegen UNA voort te zetten.” Op de vraag of Mitchel van der Stappen (centrale verdediger) zich al bij de selectie van zondag moest melden kon van der Waarden alleen maar aangeven dat van der Stappen sowieso met het tweede team mee gaat voetballen.

In de wandelgangen hoorde ik ook dat UNA wat personele problemen heeft. Beide buitenspelers zijn geblesseerd maar voor de rest zal het team van ex-DVVC trainer Jeroen van Bezouwen op volle sterkte aantreden. Personele problemen hoeven niet direct te leiden tot onoverkomelijke situaties. Elk team krijgt in zo’n lang seizoen daarmee te maken en gelukkig voor VV Dongen komen er weer wat spelers terug en dat is gezien het grote aantal wedstrijden die nog op het programma staan goed nieuws.

Het Middagje VV Dongen staat zeker in dit soort wedstrijden garant voor spanning en sensatie. Uw aanwezigheid en support wordt enorm op prijs gesteld. De jongens willen u laten zien dat ze ervoor willen gaan. Onbevangen de strijd aangaan en kijken waar het schip strandt. Aanvang ban de wedstrijd is 14.30 uur !!Moustafa Mohammad schrijft geschiedenis Zes doelpunten tegen WestlandiaVOETBAL

Posted by internetkrant Mon, January 29, 2018 14:44:31

Moustafa Mohammad schrijft geschiedenis

Zes doelpunten tegen Westlandia

VV Dongen heeft vanaf afgelopen zondag de speler in huis die voor het eerst in de geschiedenis van het bestaan van de Divisies zes doelpunten in één duel maakte. De naam: Moustafa Mohammad. In de zomer overgekomen van Baronie met als doel om zoveel mogelijk ervaring op te doen op het hoogste amateurniveau. De 20-jarige Bredanaar kwam afgelopen zondag helemaal los en produceerde twee loepzuivere hattricks. Normaal gesproken zou hij dus twee wedstrijdballen moeten krijgen. De jongeling zelf was nuchter in zijn commentaar : “Het zat een keer mee. Ik doe mijn best!” De 6-2 overwinning op Westlandia was tevens de grootste van dit seizoen voor VV Dongen, waarmee het de top 5 in zicht krijgt. Aanstaande zondag 4 februari speelt VV Dongen op Sportpark de Biezen tegen koploper UNA uit Veldhoven. Aanvang van dit Brabants onderonsje is 14.30 uurBlog image

Blog imageFoto's boven : Jeffrey Oomens

Tekst :Frank van Heteren

Wegens andere werkzaamheden moest uw trouwe verslaggever verstek laten gaan bij deze historische overwinning, waardoor dit verslag een weergave wordt van een aantal supporters en een lid van de technische staf.

Het commentaar van Pim op deze wedstrijd was simpel. “Goede wedstrijd van VV Dongen maar ook een slechte verdediging van Westlandia. Als ze volgende week zo spelen tegen UNA dan maken ze zeker kans.”

Andere ooggetuigen waren Theo en Hans. Theo zag dat VV Dongen met spitsen als Remon Koenen en Moustafa Mohammad het de verdediging van Westlandia erg moeilijk maakten. “Ja en als je dan binnen twee minuten op 1-0 komt en nog geen drie minuten later op 2-0 dan zie je wel dat de klasse er vanaf druipt.” Op de vraag waardoor VV Dongen binnen het kwartier Westlandia liet terugkomen naar 2-2 was Hans erg duidelijk: “Bij standaardsituaties zijn we gewoon niet scherp genoeg. We reageren te laat.” Blijkbaar had Westlandia een keer kunnen scoren uit een afgeslagen vrije trap en een keer vanuit een corner. Beide keren was Jedsel Markes de doelpuntenmaker.

“Na de 2-2 speelde Westlandia verzorgd en voetbalde beter dus de wedstrijd kon alle kanten opgaan.” aldus Theo die in het speakerhok de wedstrijd moest verslaan. “Gelukkig hoefde ik maar twee namen te noemen deze middag!” Hans zag ook dat Westlandia een aantal malen gevaarlijk voor het doel van Zielschot opdook. Nadat Mohammad rond de 30e minuut met behulp van Westlandia aanvoerder van der Knaap een vrije trap binnenschoot wilden de Naaldwijkers nog niet van opgeven weten. “Ik denk dat 3-3 bij rust een betere afspiegeling was geweest.”

Hans zag zijn ploeg na rust een minuut of tien worstelen: “We kwamen weer niet scherp uit de kleedkamer en de eerste tien minuten waren niet om aan te zien.” Theo was het daarmee eens: “Gewoon een hele goede ploeg Westlandia, maar ze gingen naar mijn mening te gretig op zoek naar de gelijkmaker waardoor hun defensie nog kwetsbaarder werd.”

Moustafa Mohammad bleef gewoon doorgaan waar hij mee bezig was. “Ja joh, Koenen en hij spleten de hele verdediging van Westlandia uit elkaar, vooral hun laatste man die toch al 38 jaar oud is kon het, met alle respect, niet meer belopen en toen hun trainer ook nog eens de erg gevaarlijke spits naar de kant haalde was het voor ons eigenlijk wel kat in het bakkie.”


Blog image

Foto Gino van Outheusden (Pix4Profs)

Pim, Theo, Hans en het goed opgekomen publiek zagen Moustafa ‘Moes’ Mohammad Westlandia tot moes vermalen. Zij zesde treffer bleek de mooiste. In een een-op-een situatie met keeper Leerdam hield hij zijn hoofd koel en stiftte de bal achter de verslagen keeper.

“Prachtige overwinning, maar met het uitvallen van Luuk Hultermans (hamstring) krijgen we het verdedigend wel erg zwaar. We missen nog steeds Giovanni Henskens en Mitchel van der Stappen heeft zijn eerste minuten in het tweede elftal gemaakt. Maar goed, volgende week UNA, de koploper. Toch weer een mooi duel om naar uit te kijken en vandaag heeft zeker één persoon erg veel zelfvertrouwen getankt!” Hans zag dat VV Dongen weer collectief presteerde en dat zagen Pim en Theo ook. Grote man Moustafa Mohammad dronk er een lekker biertje op en ziet wel hoe het volgende week gaat. “Soms heb je mazzel en sta je op de goede plaats.”

Aanstaande zondag VV Dongen – UNA. Aanvang 14.30 uur

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.JEU DE BOULES

Posted by internetkrant Mon, January 29, 2018 14:11:48

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit jaar mee met 4 teams. Hieronder het verslag van zaterdag 27 januari 2018.

Team Dongen 1 reisde naar Bergen op Zoom om te spelen tegen Petangeske 4. Omdat ze de eerste ontmoeting gelijk hadden kunnen spelen (4-4), hoopte ze dat ze dat minstens konden evenaren, maar helaas liepen verschillende wedstrijden heel moeizaam en konden de partijen net niet naar zich toegetrokken worden. Hier volgt het verloop van de 3 speelrondes:


Blog image

De eerste ronde doubletten werd verloren met 4-13, 11-13 en 4-13. Een niet te beste start.In de tweede ronde tripletten verloren Cor Timmermans – John van Rooden – Pierre de Jong met 9 – 13. Het Team Kees en Jopie Jacobs en Andre de Wijs wonnen met 13 – 5. Waardoor de tussenstand 1-4 werd. Er waren nog kansen wanneer de volgende drie partijen gewonnen zouden worden.

Helaas In de derde ronde doubletten verloren Cor-John met 8-13, Kees en Jopie wonnen met 13-2 en Pierre en Andre wonnen met 13-10. Jammer genoeg konden ze dus net niet gelijkspelen en was de eindstand : 3- 5 voor Petangeske.

Team Dongen 2 moesten thuis spelen tegen Va Tout 4 uit Breda. Ze begonnen hun doublet-partijen vol goede moed, maar het ging niet zoals ze wilden. Jean-Michel en Joke Lobo verloren met 11-13, Wil en Annemie v/d Dungen wonnen met 13-6 en Jan Verbeek en Astrid Moorman verloren met 12-13 na een voorsprong van 12-4. Dus de eerste tussenstand was een 2-1 voorsprong voor Va Tout 4, maar moesten nog 5 partijen gaan, dus alles was nog mogelijk.Daarna volgden de tweede ronde tripletpartijen. Jean Michel, Joke en Wil wonnen met 13-12. Wat een heel knappe prestatie was, omdat zij een grote achterstand hadden van 12-2. Jan, Astrid en Annemie hadden erg veel moeite om in hun spel te komen, wat maar niet wilde lukken en verloren met 9-13. Ze stonden nu met 3-2 achter, maar met nog 3 partijen te spelen konden we de dag nog winnend afsluiten, maar dan moesten ze wel alle 3 winnen, en aangezien het allemaal niet zo vlotjes ging kon het wel eens heel lastig worden.

Dus we begonnen de laatste ronde doublet-partijen heel gedreven, want ze wilden het liefst winnen om ongeslagen te blijven. Jean Michel en Joke hadden geen problemen met hun tegenstander en wonnen hun partij met 13-4, dus nu was het 3-3. Wil en Annemie stonden ver achter, maar zij gaven niet op en wisten het tij te keren en wonnen hun partij met 13-12. Dus nu was het de taak van Jan en Astrid om ook te winnen. Zij stonden op dat moment met 11-5 voor, dus het moest kunnen lukken, maar ze hadden vandaag al vaker voor verrassingen komen te staan, dus oppassen geblazen. Zij stonden een stuk sterker te spelen dan in de voorgaande partijen en wonnen dan ook met 13-5. De einduitslag van deze dag was dus toch nog 5-3 voor Dongen 2 geworden en hebben hiermee hun ongeslagen status vastgehouden. Toppie kanjers.Blog image

Het was een gezellige dag, maar ook spannend. Mede omdat een ander teamgenoot in het ziekenhuis ligt, wat misschien ook wel de reden is dat het allemaal wat minder ging, omdat onze gedachtes toch ook wel bij hem waren. Johan, wij wensen je van harte beterschap en hopen dat je snel weer van de partij kunt zijn.

De volgende wedstrijd staat gepland op 17 Februari wederom in Dongen tegen Va-Tout 3.

Team Dongen 3 won thuis met 6-2 van Va-Tout 3 uit Breda.

Team Dongen 4 speelde thuis tegen Littie of Littienie uit Helmond. In de 1e ronde spelen Wim Koreman en Marian v. Gastel goed maar jammer genoeg verliezen ze met 13-8. Ook Ruud v. Dijk en Karin Jansen verliezen hun partij met 13-6. Gelukkig weten Wim Boersen en Corrie Koreman hun partij te winnen met 13-4.

Bij de tripletten wilde het niet lukken en werden alle 2 de wedstrijden verloren, zodat we met 4-1 achter staan. In de laatste ronde kunnen we alleen nog maar gelijk spelen door alle 3 de wedstijden te winnen.

Maar Wim Koreman en Marian v. Gastel verloren hun partij al snel met 5-13. Karin Jansen en Ruud v. Dijk stonden er lang goed voor maar jammer genoeg moesten ze op het laatst de overwinning toch aan de tegenstander laten met 11-13. Alleen Corrie Koreman en Wim Boersen hadden hun dag wel en konden voor een 2e overwinning zorgen met 13-8. Deze dag werd dus verloren met 6-2 en de volgende wedstrijd is pas een week na de carnaval thuis tegen Jeu de Bouckles 4 uit Boekel.

De standen en wedstrijdschema zijn te zien op:

Team Dongen 1: http://nlpetanque.nl/4e-divisie-4004

Team Dongen 2+3: http://nlpetanque.nl/5e-divisie-5007-2

Team Dongen 4: http://nlpetanque.nl/6e-divisie-6005-2

Komende tijd zullen er allerlei toernooien plaatsvinden waaraan ook dongense teams deelnemen.

Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)

JOHAN SMULDERS EN RAMON BRESSERS KOPPEL T.T. KAMPIOENEN VAN DONGEN.DARTS

Posted by internetkrant Sun, January 28, 2018 21:44:25

JOHAN SMULDERS EN RAMON BRESSERS KOPPEL T.T. KAMPIOENEN VAN DONGEN.

Op zondag 28 januari werd het kampioenschap van Dongen koppels T.T. verspeeld in Café de Valk.Voor de 19e keer werd het toernooi om deze titel verspeeld.Vorig Jaar ging de titel naar Ramon Bressers en Johan Smulders die natuurlijk aanwezig waren om hun titel te verdedigen.De opkomst was weer netjes te noemen en via poules werden de deelnemers ingedeeld.In een prima sfeertje werden de wedstrijden afgewerkt.De eerste drie uit iedere poule gingen door naar de winnaarsronde en de overige koppels mochten verder strijden in de verliezers ronde.In de halve finale streden Jeffrey Siemons en Johan van den Berg tegen Bram Roosen en Frank Emmerik en wonnen deze strijd met 3-2 en werden finalisten.In de andere halve finale wonnen Johan Smulders en Ramon Bressers met 3-0 van Dennis Hendrickx en Vincent Schellekens.In de finale waren Johan en Ramon met 3-1 te sterk en wonnen wederom het koppel kampioenschap tac tic, proficiat.Jeffrey en Johan pakte een keurig tweede plaats.

Blog image

v.l.n.r. Johan, Jeffrey, Johan en Ramon
Blog image

De beste 4 koppels v.l.n.r. Jeffrey, Johan, Vincent, Frank, Dennis, Johan, Ramon en BramIn de verliezersronde wonnen Kevin Zijlmans en Edwin Nuis met 2-0 van Rick Verschure en Martin Evertse.


Blog image

V.l.n.r. Rick, Martin, Edwin en Kevin

De uitslag op een rij:

WINNAARSRONDE

1. Johan Smulders – Ramon Bressers

2. Jeffrey Siemons – Johan van den Berg

3. Frank Emmerik – Bram Roosen

4. Vincent Schellekens – Dennis Hendrickx

5. Janine Timmermans – Ad Timermans

6. Wiek Claassen – John Genet

VERLIEZERSRONDE

1. Edwin Nuis – Kevin Zijlmans

2. Rick Verschure – Martin Evertse

3. Mark de Vries – Kenneth Janssen

4. Sjannie Brouwers – Tim Bouterse

------------------------------------------------------------


ZONDAG 4 FEBRUARI OPEN DARTTOERNOOI IN CAFÉ DE VALK.

Voor de open ranking vindt in Café De Valk a.s. Zondag 4 februari weer een toernooi plaats.Er wordt een single en een koppeltoernooi verspeeld. Het koppeltoernooi wordt, tot 20 koppels, altijd verspeeld in poules.Beide toernooien hebben een winnaars en een verliezersronde.Het toernooi vangt aan om 13.30 uur tot die tijd kunt u inschrijven.Graag tot zondag.