SPORT

NK Wielrennen in Dongen: complimenten voor organisatieWIELERSPORT

Posted by internetkrant Wed, June 26, 2019 11:38:51

NK Wielrennen in Dongen: complimenten voor organisatie.
Door Piet Scheepers

Twee dagen duurden de wedstrijden. De voorbereidingen begonnen al in februari. En als het dan zondagavond tegen de klok van half zes is en het laatste Wilhelmus klinkt voor de kersverse elite kampioen zonder contract (zc) Robin Lowik, kan alles weer opgeruimd worden. Straten worden vrij gegeven, gebouwen opgeruimd en camping Cambreur aan de Schaepmanlaan verandert weer langzaam in een groot groen gazon. Opvallend daar is, met de complimenten van de organisatie, dat iedere kampeerder zijn eigen rommel opruimt. Alleen de het aangetrapt gras geeft aan dat daar iets geweest is.

Iedereen is vol of over de organisatie. Alles compact bij elkaar. Het Cambreurcollege was een prima gastheer. Daar konden de renners zich omkleden en na afloop douchen. Complimenten voor de medewerkers van deze middelbare school. Daar waar je in de wielerwereld van hot naar her moet rijden om je om te kleden en daarna naar de start te gaan, was in Dongen gekozen voor een compacte opzet. Nu moet gezegd worden dit in Dongen een schot in de roos was. Alles lag dicht bij elkaar. Met als logistiek centrum het gemeentehuis Dongen. Wielen inleveren, rugnummers ophalen en ook het perscentrum was hier dicht bij de hand. Ook de complimenten aan de mensen in het gemeentehuis van Dongen en Oosterhout.

Waarom dit NK in Dongen?

Wim van Dongen (84) begon 50 jaar geleden met een aantal wielerliefhebbers de eerste Ronde van Midden Brabant. Een tweedaagse wedstrijd voor junioren.

In de loop der jaren veranderde deze wedstrijd van categorie. 29 september gaat deze wedstrijd voor Beloften en Elite renners zonder contract voor de 50e keer van start. Met een brede grijns en lach volgde deze man van het eerste uur de schermutselingen in zijn Dongen.Het ging allemaal om het NK wielrennen voor de jeugd en de elite renners zc.Vanwege het 50 jarige bestaan van de Ronde van Midden Brabant, had het hoofdbestuur van de KNWU het kleine NK op de weg aan Dongen toegewezen.De stichting wielerbelang Dongen had een selectief parkoers van bijna 10 kilometer uitgezet. Daarin konden de Hogedijk of de Watertorenstraat wel eens de scherprechters zijn.Bij de vrouwelijke deelnemers, in de categorieën Nieuwelingen en Junioren, verliep het, in tegenstellingen tot hun mannelijk collega’s, rustig en met beleid.Het NK werd zaterdagmorgen geopend door de nieuwelingen meisjes. Zes ronden, in het totaal 58 kilometer. Tachtig rensters gingen van start en zes moesten voortijdig de wedstrijd staken. Of door pech of door grote achterstand. Nienke Veenhoven uit Oostzaan kwam als eerste over de streep nipt gevolgd door Indy Baas uit Zwolle. Op de derde plaats won Tess de Visser, ook toevallig uit Zwolle, de sprint van het peloton. De volgende wedstrijd was het de beurt aan de junioren vrouwen. Zij moesten een rondje verder voor een lengte van 7 ronden, in het totaal ruim 67 kilometer.

72 rensters vertrokken om kwart over twaalf. Vierendertig rensters haalden de eindstreep niet en moesten voortijdig deze wedstrijd verlaten. Zij konden toekijken hoe een volledig peloton richting de eindstreep spurtte. Femke Gerritse uit Rosmalen was in de massaspurt de rapste, luttele seconden gevolgd door Ilse Pluimers uit Enter. Het brons was voor Sofie van Rooijen uit Driel.

Veel valpartijen op afsluitende zaterdag bij de junioren

De eerste dag werd afgesloten door de junioren heren. 145 renners stonden te popelen van ongeduld om weggeschoten te worden voor 13 ronden ruim 126 kilometer. Als jonge honden gingen zij van start. Iedereen wilde van voren zitten. Daardoor kon je wachten op de eerste valpartij. In ‘s Gravenmoer was het in de Wilhelminalaan bingo. Na een oponthoud van ruim een kwartier, de jury wilde alle renners die materiaalpech hadden voorzien van nieuw materiaal, kon er herstart worden. Nog geen honderd meter verder was het weer prijs. Nadat deze valpartij ook enige tijd in beslag had genomen, kon voor de tweede keer gestart worden. Echter niet voor lang. Want voor het opgaan van de Watertorenstraat lag er weer een groot aantal renners op de Hogedijk tegen de vlakte. Drie keer scheepsrecht moet de jury gedacht hebben en besloot in een blok naar de start te rijden en daar weer opnieuw met de wedstrijd beginnen.

Bij deze valpartijen waren ook de favorieten betrokken. Vooraf werden kaarten gezet op Lars Boven (Reutum), Hidde van Veenendaal (Dongen) en Casper van Uden uit Schiedam. Er zat blijkbaar een engeltje op de schouders van deze kanshebbers, want nadat gedacht werd na al die valpartijen het is over, kreeg het gezelschap kans om met nieuw materiaal aan de herstart te verschijnen.

Van Veenendaal was twee jaar geleden al kampioen bij de Nieuwelingen, reed nu een thuiswedstrijd en wilde dus ook deze titel bij junioren gaan pakken.Gestaag kroop hij naar voren maar had in Axel van der Tuuk een geduchte tegenstander. In de sprint tussen beide renners was Van der Tuuk de rapste.

Zondag met Sven Kramer

De slotdag op zondag werd geopend door de nieuwelingen heren. Ook hier weer een grote groep aan de start bestaande uit 138 deelnemers. En ook hier verschillende valpartijen, waardoor aan het einde het aantal uitvallers op 51 stond. De overgebleven 87 werkten, ondanks de hitte, in een flink tempo hun 78 kilometer af. Met de kasseienstrook als scherprechter en de Hogedijk als windvanger, deed winnaar Tibor del Grosso er 1 uur en 54 minuten over. Hij won de massasprint van Lars Rouffaer (2e) en Joren de Gruijter (3e).

De aandacht op zondag ging uit naar publiekstrekker Sven Kramer. Deze veelvraat in schaatstitels, op zowel Europees en Wereldniveau en op Olympische afstanden, houdt in de zomer zijn conditie op peil op de racefiets.

Angst voor valpartijen, zoals de professionals in het grote peloton kunnen overkomen, heeft hij niet. ,,Als ik in Friesland train kan er ook een loslopende hond ineens oversteken!” Kramer was niet naar Dongen gekomen om rondjes mee te rijden. Reed hij in het begin middenin het peloton, gaande de wedstrijd kroop hij naar voren. Met nog een tiental rondjes te gaan leidde hij het peloton in de achtervolging naar een vijftal koplopers. Daar bleef het voor Kramer bij. Toen hij in de gaten kreeg dat dit geen haalbare kaart was, liet hij zich afzakken en finishte op een keurige 33e plaats.

De ogen van het grote publiek waren gericht op het leidende vijftal. Toen eenmaal duidelijk werd dat de gevluchte leider en later winnaar Robin Lowik niet meer te achterhalen was, legden de achtervolgers zich hierbij neer. Het werd een selectieve finale waarin de renners een voor een binnen drupten.

Uitslagen klein NK Dongen.
De nummers 1 zijn Nationaal Kampioen.

Nieuweling-Meisjes:
1. Nienke Veenhoven,
2. Cecilia van Zuthem en
3. Willemijn Prins

Nieuwelingen - Jongens:
1.Tibor Del Grosso,
2. Lars Rouffaer en
3. . Joren de Gruijter.

Junior-Vrouwen:
1. Femke Gerrits,
2.Ilse Pluimers en
3. Sofie van Rooijen

Junior- Mannen:
1. Axel van der Tuuk,
2. Hidde van Veenendaal en
3. Sten Verzijl

Elite-Mannen zc:
1. Robin Lowik,
2. Nick van der Meer en
3. Tom vermeer.

Blog image

Fotograaf Harm Rijswijk

Wim van Dongen (84) fietst over het parkoers.

50 jaar geleden begon hij met de eerste Ronde van Midden Brabant.

Het kadootje van de KNWU bij dit Gouden jubileum.

WETSTEIJN MASTERS DRIEBANDEN - GERRY KERST ONGESLAGEN KAMPIOEN.BILJARTEN

Posted by internetkrant Mon, June 24, 2019 13:19:46

WETSTEIJN MASTERS DRIEBANDEN -

**GERRY KERST ONGESLAGEN KAMPIOEN.

Ook dit jaar werd er weer gespeeld om de titel WETSTEIJN MASTERS DRIEBANDEN.

Horeca Dongen organiseerde wederom dit toernooi, de wedstrijden werden afgewerkt in de volgende café ’s, Het Vaartje, D’ouwe Sok en De Valk.Het toernooi werd voor de 31e keer verspeeld, met in totaal 45 deelnemers.Dankzij de bereidwillige financiële medewerking van "WETSTEIJN AMUSEMENT" hing er ook dit jaar weer een mooie prijzenpot aan het toernooi.
Blog imagev.l.n.r. Manfred, Gerrit, Rob, Mari en kampioen Gerry


Na voorwedstrijden kwart en halve finale werd op zaterdag 22 juni de finale verspeeld in café de valk.De beste 5 uit de halve finale gingen strijden om de felbegeerde titel.In deze finale 2 debutanten Mari Loonen en Manfred Schmidt.Gerrit van der Veeken speelde zijn 3e finale en Gerry Kerst al zijn 4e.Rob Houtepen begon aan zijn 8e finale.Rob diende 12 caramboles te maken de overige deelnemers 6.Onder kundige leiding van Dim van Groesen, Toon van Spaandonk en Henk Driessen werd de finale gestart.In de 1e wedstrijd traden Mari Loonen en Gerry Kerst tegen elkaar aan, Gerry won in 16 beurten.Met een slotserie van 3 won Gerrit van der Veeken in 17 beurten van Rob Houtepen.Manfred Schmidt kwam voor het eerst aan tafel tegen Mari, na 18 beurten won Manfred.Gerry won ook zijn 2e partij tegen Rob in 23 beurten.Ook Manfred pakte zijn tweede winst tegen Gerrit in 12 beurten.Rob wist hierna zijn eerste winst te pakken tegen Mari in 23 beurten.Al een 3e winstpartij voor Gerry tegen Gerrit in 16 beurten.Ook Manfred pakte zijn 3e winst door Rob in 20 beurten te verslaan.De op dat moment puntloze Mari speelde de beste partij van de finale tegen Gerrit in 9 beurten.De laatste wedstrijd ging tussen de ongeslagen spelers Manfred en Gerry, de winnaar van deze strijd zou de titel voor zich opeisen.In een nerveuze strijd wist Gerry na 17 beurten de finish te bereiken, Manfred moest via de nastoot nog 2 caramboles proberen te maken om een barrage uit het vuur te slepen.Manfred miste de nastoot zodat Gerry de titel voor zich opeiste, proficiat.De beste partij werd gespeeld door Mari Loonen, 9 beurten goed voor 25 euro.Na passende dankwoorden aan alle medewerkenden werd het toernooi door wedstrijdleider Jan Smans afgesloten en werd iedereen weer uitgenodigd voor de 32e editie van 2020.Een bijzonder dankwoord was er voor WETSTEIJN amusement voor de financiële injectie, en de garantie dat de sponsoring ook gegarandeerd is voor de komende jaren.

EINDSTAND

GESP. PNT CAR BRT SERIE ALG.GEM H.P.G. %

1. Gerry Kerst 4 8 24 72 2 0,333 0,375 111%

2. Manfred Schmidt 4 6 23 67 2 0,343 0,583 114%

3. Gerrit van der Veeken 4 2 18 54 3 0,333 0,353 111%

4. Rob Houtepen 4 2 43 83 3 0,518 0,522 86%

5. Mari Loonen 4 2 15 66 2 0,227 0,667 76%

35e Hoppenbrouwers Dwars Door Dongen was groots.ATLETIEK

Posted by internetkrant Mon, June 17, 2019 16:25:07

35e Hoppenbrouwers Dwars Door Dongen was groots.

Afgelopen zaterdag organiseerde Atledo de 35e Hoppenbrouwers Dwars Door Dongen. De weersomstandigheden waren grillig. Maar vanaf de start om 16.00u waren het perfecte omstandigheden voor een prachtige 35e editie van Hoppenbrouwers Dwars Door Dongen.

Traditioneel start de Dwars Door Dongen af met de Kids Run, met daaraan voorafgaand een gezellige warming up, verzorgd door L-Joy. Na dit ‘klaarstomen voor de start’ liepen de kinderen hun wedstrijd, en het plezier spatte er van af! Mascotte Donkey heeft de kinderen fanatiek aangemoedigd en ging daarna met de medaillewinnaars op de foto. Ook de Specials vonden het leuk om met Donkey op de foto te gaan na hun wedstrijd, die ook door alle deelnemers mooi gelopen werd.

De Engelse Mijl blijft een spectaculair onderdeel van de Dwars Door Dongen. Vanwege de grote deelname van de leerlingen van het Cambreur College waren er hier drie aparte starts. Als eerste gingen de wedstrijdlopers, met veel jeugd maar ook enkele masters aan de startstreep. De snelste tijd hier was 4.34 minuten van Lucas van der Linden, wat een goede prestatie! Op de tweede plaats zien we Bram Veldhuizen van Scorpio en nummer drie werd Colin Bressers van Atledo. Eerste dame op de Engelse Mijl was Evi van Bladel van ACW Waalwijk met een prima tijd van 5.35 minuten, met in haar kielzog Lotte Griep en Gwen van Hest.


Blog image

De twee volgende races over de EM waren voor de Cambreur leerlingen, die een apart klassement hebben binnen de Dwars Door Dongen.

Om 18.05 uur start de 5 km, in een benauwde lucht waardoor verschillende lopers toch wat in moesten houden. Voor Brik van Disseldorp van Atledo was dit geen probleem, want hij is duidelijk terug na een lange afwezigheid. Vanaf de start weg om strak in het tempo uit te komen op 17.46 min. Niet voluit gegaan, omdat hij voor het eerst weer een lange afstand liep. Achter hem strijden Sijmen Doorakkers, ook Atledo, en Robbie Opdeweegh om de plaatsen twee en drie. Sijmen trok het zilver in de eindsprint naar zich toe. Daarachter drie dames, C-junioren om precies te zijn, die tot 3 km samen liepen om pas later de strijd te laten losbarsten. Die duurde niet lang. Danica WIllemen (Atledo) moest zich schikken in de derde plaats. Anne de Jong (Atledo), last hebbend van het benauwde weer, kon maar even mee met Marit Griep van Scorpio, die vol overtuiging de overwinning naar zich toe trok.

Daarna flink wat regen, hetgeen zeer verfrissend was voor de lopers op de 10 km. Bij de mannen duldde Christ Donders van TRR (M45) geen tegenstand, al werd het wel geprobeerd. Achter hem Jeroen Maas (Spiridon) en Marc Janssen (Scorpio), die het spannend hielden bij de M35. Jeroen werd de winnaar, met Marc op de tweede plaats. Joel Geurts van Sprint maakt het podium compleet.

Bij de M55 was Peter van Zundert van Scorpio niet te pakken. De leeftijd deert hem niet als je binnen de 37 min weet te finishen.

Bij de vrouwen was het Ciska Hensen (V45) van DAK, die het voortouw nam en de winst overall naar zich toe trok met een tijd net binnen de 39 minuten. Loes Verstappen van TRR bleef ruim binnen de 40 minuten en pakte het zilver bij de V45. Pas daarna de eerste senior Dyanne Verpaalen van Spiridon, die hier de winst behaalde met 41.26 min. Monique van Beurden (V45) kwam daarna over de finish, gevolgd door Emmy Vink en Chantal de Lange, die in deze volgorde het goud en zilver pakten bij de V35.

Al met al een zeer geslaagde editie van de Hoppenbrouwers Dwars Door Dongen! Met dank aan de vrijwilligers die heel wat uurtjes hebben gestoken in de opbouw van het parcours, de entourage en verdere voorbereidingen, waardoor 539 lopers van een mooie hardloopwedstrijd op een snel parcours konden genieten.WETSTEIJN MASTERS DRIEBANDEN –ZATERDAG 22 JUNI FINALE IN CAFÉ DE VALK.BILJARTEN

Posted by internetkrant Mon, June 17, 2019 09:08:00

WETSTEIJN MASTERS DRIEBANDEN –ZATERDAG 22 JUNI FINALE IN CAFÉ DE VALK.

Met in totaal 45 inschrijvingen zijn we na voorwedstrijden, kwart en halve finale aangeland bij de finale.Verleden week werd er in 3 poules gespeeld in de halve finale.

Poule 1

De valk

15-jun

tafel 1

Naam

punten

car.

beurten

serie

h.p.g.

alg.gem

%

1

Manfred Schmidt (6)

6

24

56

4

0,900

0,429

143%

2

Mari Loonen (6)

6

23

59

3

0,500

0,390

130%

3

Rob Claesen (6)

4

20

67

3

0,571

0,299

100%

4

William van Westenbrugge (8)

4

27

67

3

0,533

0,403

101%

5

Stefan Aarden (8)

0

16

56

3

0,000

0,286

71%

Poule 2

De valk

15-jun

tafel 2

Naam

punten

car.

beurten

serie

h.p.g.

alg.gem

%

1

Rob Houtepen (12)

6

48

73

4

0,933

0,658

110%

2

Ger Kerst (6)

6

23

81

3

0,353

0,284

95%

3

Rini Netten (8)

4

27

54

4

1,125

0,500

125%

4

Arthur Snoeren (8)

4

25

61

3

0,667

0,410

102%

5

Adri Kouwenberg (6)

0

15

55

3

0,000

0,273

91%

Poule 3

d´ouwe sok

15-jun

Naam

punten

car.

beurten

serie

h.p.g.

alg.gem

%

1

Gerrit van der Veeken (6)

6

20

60

3

1,167

0,333

111%

2

Bart Hultermans (14)

5

46

54

3

1,167

0,852

122%

3

Jan Leemans (6)

4

19

57

3

0,667

0,333

111%

4

Cees Claasen (10

3

27

54

3

0,632

0,500

100%

5

Jan Embrechts (6)

2

13

75

2

0,353

0,173

58%

Beste partij halve finale

Gerrit van der Veeken 6 beurten.

Voor de finale op zaterdag 22 juni in Café de valk, aanvang 13.30 uur, komen de volgende biljarters aan tafel:Rob Houtepen – Gerrit van der Veeken – Manfred Schmidt – Mari Loonen en Gerry Kerst.In totaal wordt er ruim € 600 uitgekeerd aan prijzengeld.Voor de winnaar is € 200 gereserveerd, en natuurlijk de eeuwige roem.De titel ging vorig jaar naar Jan Pullens.Er wordt gespeeld volgens het poulesysteem, hierdoor is iedereen verzekerd van tenminste 4 partijen.

Supporters zijn natuurlijk van harte welkom, wij wensen de finalisten veel succes toe.

Door 3-2 verlies tegen het Huijbergse Vivoo is DVVC al in eerste ronde uitgeschakeld voor promotie naar vierde klas.VOETBAL

Posted by internetkrant Wed, June 05, 2019 08:46:01

Door 3-2 verlies tegen het Huijbergse Vivoo is DVVC al in eerste ronde uitgeschakeld voor promotie naar vierde klas.

Vanaf het begin van de wedstrijd werd direct het doel van Vivoo gezocht en binnen vijf minuten na aangeven van Maikel van Bragt was het Remco Kroese die met een goed geplaatst schot keeper Joram Adriaanse het nakijken gaf en de 0-1 voorsprong van DVVC stond op het scorebord. DVVC bleef de bovenliggende partij en wilde de voorsprong uitbouwen. Vivoo stelde daar weinig tegenover en in minuut 14 kwam pas het eerste schot richting het DVVC doel.

Het werd wel gauw duidelijk dat tegenstander Vivoo het meer van inzet moest hebben dan van het voetbal. Na een half uur spelen gaf Stefan Celi een mooie voorzet die door Remco Kroese maar net naast werd gekopt.


Blog image


Het meeste gevaar van Vivoo zat hem in de corners en vrije trappen en uit een daarvan kon keeper Maikel Heijne met een prima redding voorkomen dat Vivoo op gelijke hoogte kwam. In minuut veertig een mooi schot van Koen Swanen dat maar net over het doel gaat, even daarna schiet Geert Jacobs in vrijstaande positie over het doel. In de laatste minuut voor rust een mooie voorzet van links van Maikel van Bragt. Deze wordt door de DVVC spelers gemist en door de Vivoo verdediging werd de bal naar voren geschoten en opgepikt door Dimitri Ceupens. Deze speelde zich handig vrij van een DVVC verdediger en gaf ook de uit zijn doel komende Maikel Heijne het nakijken 1-1.

Even later floot de scheidsrechter voor het einde van de eerste helft.

Bal op de stip.

Een paar minuten na het begin van de tweede helft maakte een DVVC verdediger een overtreding in het strafschopgebied en tot verbazing van de DVVC spelers wees de scheidsrechter naar de stip en Roel Paulus schoot Vivoo naar een 2-1 voorsprong. Het was nu aan DVVC om verandering in de stand te brengen en echt lang hoefde ze daar niet op te wachten. In de 58e minuut werd Geert Jacobs onderuitgehaald in het strafschopgebied van Vivoo en ook nu wees de scheidsrechter naar de stip.

Aanvoerder Remco Kroese gaf de keeper geen kans en de stand was gelijk 2-2.

Even later, na aangeven van Remco Kroese, schiet Kevin Zijlmans net langs de paal.

Verlenging

In het verloop van de tweede helft kwamen er nog wel kansen voor beide partijen maar verandering in de stand kwam er niet en dus moest er verlengd worden. In de eerste verlenging kansen voor Remco Kroese en Geert Jacobs. Maar ook een kans voor de thuisploeg. Een vrijstaande Vivoo speler kopte net naast het doel van DVVC. In de tweede verlenging de eerste kans voor Vivoo met een schot op doel dat net naast ging. Een minuut later was het Vivoo speler Rick Luijkx die zijn schot binnenkant paal het doel in zag gaan en was de stand 3-2 in het voordeel van Vivoo.

DVVC had nog zo’n acht minuten de tijd om nog iets aan die achterstand te doen en dat probeerde ze ook.

Hachelijke momenten speelde zich voor het Vivoo doel af met schoten van Remco Kroese en Jochem Sprangers tegen de paal. Wat DVVC echter ook probeerde, de bal ging er niet in.

Na 120 min. gespeeld te hebben floot de goed leidende Scheidsrechter M. Schrama uit Breda voor einde wedstrijd.

DVVC heeft er alles aan gedaan om een goed resultaat te behalen, met wat meer geluk (daar ontbrak het vandaag aan) en wat nauwkeuriger in de afronding van de kansen had de uitslag er ongetwijfeld anders uit gezien.

Aan de inzet van de spelers heeft het niet gelegen, die was meer dan voldoende.Het Middagje VV Dongen – HBS Voorbeschouwing VV Dongen – HBSVOETBAL

Posted by internetkrant Fri, May 24, 2019 17:01:17

Het Middagje VV Dongen – HBS

Voorbeschouwing VV Dongen – HBS


En zo is het alweer de laatste wedstrijd van het seizoen. Na 34 duels blijkt dat VV Dongen een middenmoter is geworden. Na drie seizoenen 3e Divisie is het aanstaande zondag 26 mei om 14.30 uur de dag van het Grote Afscheid. De Gouden Generatie geeft het stokje over aan nieuwe helden. Stafleden gaan andere dingen doen buiten het voetbal en zullen opgevolgd worden door vrijwilligers die met nieuwe inzichten het geheel een andere dynamiek zullen geven. Voetbal is een sport waar mensen komen en gaan, maar de laatste 10 jaar waren wel heel bijzonder.


Door Frank van Heteren


Eerst zal er moeten worden gevoetbald. VV Dongen speelde zich vorige week op eigen kracht veilig door in de laatste seconden van de wedstrijd OSS 20 aan de kant te zetten. Een uitstekende prestatie zeker gezien de status van OSS 20, die nog een toetje van de nacompetitie mogen gaan proeven. Aankomende tegenstander van VV Dongen is HBS. De club uit Den Haag is inmiddels gedegradeerd en is al begonnen met de voorbereiding van het volgende seizoen. M.a.w. : sportief val er niks meer te halen of misschien toch wel?

Trainer Kaiser had als doelstelling dat zijn team tussen plaats 1 en 9 terug te vinden zou zijn aan het einde van deze jaargang. Nu staan ze op de 10e plaats en kunnen alleen bij winst de 9e plaats veroveren als Westlandia verliest van Blauw Geel 38 . Laatstgenoemde strijdt met EVV en JVC Cuijk om uit de nacompetitie te blijven.

Na het duel is er dus tijd voor de mensen die gaan stoppen of de club gaan verlaten. Het is altijd moeilijk om de juiste woorden en toon te vinden die bij een afscheid gepaard gaat. De ene ken ik wat beter dan de andere en daarnaast wil ik niemand hierin tekort doen. Toch ga ik de poging wagen.

De leden van de staf die VV Dongen jaren hebben gediend en nu hebben besloten om het stokje over te dragen zijn: Hans Kuijsters, Wim IJpelaar en Larry van Ommen.

Larry van Ommen kennen we natuurlijk als middenvelder van het gouden team van 2010. Later besloot hij om het trainersvak te gaan leren en belandde dit seizoen bij VV Dongen. Een aanbieding als hoofdtrainer bij RWB is de reden voor zijn kortstondige verblijf in Dongen. Zijn ervaringen heeft hij ongetwijfeld gedeeld met de jeugdige voetballers in de hoop dat ze door hem geïnspireerd zijn geraakt. Deze stap betekent voor Larry dat hij voor het eerst in zijn carrière de eindverantwoordelijkheid krijgt over een selectie en we wensen hem daar veel succes toe.

Wim IJpelaar ken ik al jaren. Hij is de stille kracht van elk team waarvoor hij heeft gewerkt. De rust en betrokkenheid onder het masseren zal de speler vertrouwen hebben gegeven. Zijn gedrevenheid en eerlijkheid zullen gemist worden. En niet alleen dat, want Wim heeft een aantal keren achter elkaar de Pubkwis georganiseerd en velen zullen weten dat deze avonden supergoed waren geregeld maar ook supergaaf waren. Hartstikke bedankt Wim!

En dan Hans Kuijsters. Ik vind persoonlijk dat Hans een standbeeld verdiend. Hij werd in 2013 leider van het eerste van VV Dongen en begon tegelijkertijd met succestrainer Ron Timmers. Voordat hij deze baan aannam was hij lid van de technische commissie en o.a. leider van het tweede team. Ook gaf hij in de ‘verloren’ uren training aan het damesteam……en ga zo maar door. Hans heeft dus bijna wel alles meegemaakt wat je kan meemaken. Kampioenschappen, teleurstellingen (zo miste hij de kampioenswedstrijd tegen De Valk in 2010 omdat zijn eigen team moest inhalen). Je kan het zo gek niet bedenken of Hans had er wel mee te maken. De meest indrukwekkende actie was zijn initiatief om de hoofdtribune naar Tinus de Man te laten vernoemen op het moment dat Tinus nog onder ons was!. Hans is superduidelijk, heeft het hart op de goede plaats, kan niet tegen oneerlijkheid of politieke spelletjes, loopt een stukje harder dan de rest, weet zijn mannen tot het bot te motiveren en bij elkaar te houden!! Een ‘natural born’ Leider. Hans moet zijn tijd gaan verdelen en heeft daarom geen ruimte meer voor deze mooie baan. Ik zou niet weten hoe we hem moeten bedanken!!

En ja. Ook een aantal spelers gaan de selectie verlaten. Aanvoerder Mitch van der Stappen gaat zijn heil zoeken in België na een uiterst succesvolle periode met VV Dongen. Kampioen Hoofdklasse is waarschijnlijk wel het hoogtepunt geweest. Dieptepunt was de opgelopen blessure tijdens het bekerduel tegen Go Ahead Eagles. De revalidatie kostte hem een jaar, maar Mitch gaf niet op en vocht zich terug. Hij groeide uit tot één van de belangrijkste spelers van het team. Zijn crosspasses waren onnavolgbaar en met zijn lengte wist hij menig spits tot wanhoop te drijven. Mitchell….Succes jongen!!

Middenvelder en spelmaker Glenn Kools gaat na een periode van drie jaar naar Halsteren. De fragiel ogende stylist was dit seizoen meerdere keren belangrijk in de slotfase van een wedstrijd. OJC. Quick Den Haag en OSS 20 maakten allemaal kennis met zij dadendrang. Hij scoorde al deze duels in de slotseconden. Maar Glenn heeft ook zijn kampioenschap te pakken met het team van 2016. Mooiste doelpunt van Glenn, naar mijn mening, was de vrije trap tegen Vlissingen waar hij de gehele verdediging en keeper in de luren legde. De foto die daarna genomen werd is prachtig en typerend voor Glenn. Opgetild door zijn ploeggenoten juicht hij precies als Rocky in de gelijknamige film met Sylvester Stalone. Halsteren zal blij zijn met zo’n kanjer!

VV Dongen gaat ook de twee spitsen verliezen. Thomas Schilders kwam vorig jaar over van JVC en was vooral dit seizoen de nummer 1 onder het spitsengilde. Hij pakte zijn doelpuntjes mee en kon uit onmogelijke situaties scoren. Een rustige jongen die op het veld het brood niet van zijn bord liet eten. Hij was Tom Kolkert in de hiërarchie voorbij gegaan. Tom Kolkert kende dit jaar een minder seizoen maar daarvoor vierde hij menig hoogtepunt. De flegmatiek ogende spits kwam vanuit de A1 bij de selectie. Prachtige techniek en een ongelooflijk snelle sprint, maar Tom was ook zo nu en dan erg lui en kon het bloed van de trainers onder de nagels vandaan halen. Nonchalant trok hij dan zijn schouders omhoog om de daaropvolgende wedstrijd zijn klasse te laten zien. Tom gaat volgens mij naar VV Oosterhout waar hij waarschijnlijk veel doelpunten gaat maken, want hij heeft alles in huis….het moet er zo nu en dan uitkomen! Succes Tommie!

Over Daan Poelmans’ zijn carrière in de selectie valt bijna een boek te schrijven. Als er één jongen is die heeft moeten knokken om de gunst van de trainer is het Daan wel. De verfijnde linkspoot was bij bijna geen een trainer, waaronder hij heeft gespeeld, een vaste waarde. Daan viel soms te vaak tussen wal en schip. Op de teamfoto van het kampioensteam van 2010 zie je een beetje schuchtere jongen. Onder trainer Roland Schuermans kreeg hij de eerste harde les te voorduren. Tijdens de wedstrijd tegen GVV Unitas mocht hij invallen. Ik kan me zo voorstellen dat je dan hartstikke blij bent. Schuermans zag dat er tactisch hier en daar iets veranderde bij de tegenstander en haalde Daan er na pakweg 25 minuten weer uit. Dodelijk voor een jonge voetballer, maar Daan liet altijd zijn voeten spreken. In de jaren daarna bleef hij keihard trainen en zeurde niet als hij weer geen basisplaats kreeg. Hij was er voor het team! Daan stond er als hij er moest staan en kende hele goede periodes waarin hij ongelooflijk belangrijk was voor de ploeg. Zijn kijk op het spelletje, zijn inzet en gedrevenheid zouden als voorbeeld genomen mogen worden voor elke jonge voetballer. Daan heeft mij in ieder geval altijd weten te overtuigen. Zijn mooiste doelpunt zal ik ook nooit vergeten. Het was in de oefenwedstrijd tegen RKC (toen nog Eredivisie). Bij een 6-0 achterstand werd Daan aan de linkerkant vrijgezet. Zonder na te denken poeierde hij de bal langs de verbouwereerde Jeroen Zoet in de korte hoek, hoog in de kruising. Kan toch niet iedereen zeggen hé? Daan jonguh, ik ben trots op je en wens je heel veel succes!Tja en dan blijft er nog eentje over. Mister VV Dongen, De Sjaak Swart van de Hoge Ham, De René van der Gijp van de Eindsestraatweg, De Dennis Bergkamp van het Wilhelminaplein, de Arjen Robben van Plan West 1 en 2 en De Marco van Basten van de Biezen!

Remon Koenen

Het idool van menig supporter! De Schrik van elke tegenstander! De Held van de Assist en De Meester van Het Doelpunt!

Remon Koenen

Superlatieven schieten tekort bij het beschrijven van het grootste talent dat VV Dongen ooit heeft voortgebracht!

Remon Koenen is waarvoor je als supporter naar de velden gaat. Ik denk dat Remon niet had misstaan in het profvoetbal, maar hij bleef zijn club jarenlang hondstrouw. Zelfs de mooiste aanbiedingen liet hij aan zich voorbijgaan, want spelen met je eigen vrienden telde meer voor hem dan het geld wat hij ervoor zou kunnen krijgen. Toen ik nog leider was in 2005 mocht Remon al een paar oefenwedstrijdjes meedoen. Zijn werkelijke doorbraak kwam in 2006. Dertien jaar gelden mensen, dertien jaar geleden!! Zijn sportieve hoogtepunten begonnen al in de jeugd. Met de A1 miste hij net het kampioenschap bij EBOH, maar bij de senioren oogstte hij het ene succes na het andere. Kampioen in 2008. Kampioen in 2010. District Bekerkampioen in 2010, Nederlands Bekerkampioen in 2010 en Kampioen in 2016.


Blog image

Remon geldt als de verpersoonlijking van de jarenlange successen die de club heeft mogen meemaken. Als er over 100 jaar een historicus onderzoek gaat doen naar de geschiedenis van de vereniging dan zal er waarschijnlijk een heel hoofdstuk worden besteed aan deze geweldige voetballer. Een jongen die in het veld zijn tegenstander het leven zo zuur kon maken dat die er gek van werd. Maar andersom was het ook zo dat Remon binnen no time uit de wedstrijd was als hij zijn dag niet had. Hoofd naar beneden en de minuten aftellen. Gelukkig kwamen die momenten maar weinig voor. Buiten het veld is Remon de goedheid zelve. Rustig van karakter en zeker geen poeha! Dat siert hem, want Remon is Remon en zal dat altijd zo blijven.

Remon gaat stoppen bij de selectie en wat moet je dan nog zeggen als nederig verslaggevertje? Niets, helemaal niets! Het enige wat je kan doen is in gedachten de mooiste momenten van de prachtige stylist naar boven halen…..en dan zachtjes tegen jezelf zeggen: “Ik heb Remon Koenen zien voetballen, wat een mazzelpik ben ik!”

Zondag na de wedstrijd worden al deze kanjers geëerd en als ik u was zou ik erbij zijn! Ze hebben allemaal uw applaus dubbel en dwars verdiend!15 – 18 jarigen en Elite renners zonder contract (zc) Klein NK Wielrennen in Dongen 22 en 23 juni WIELERSPORT

Posted by internetkrant Tue, May 21, 2019 08:19:03

15 – 18 jarigen en Elite renners zonder contract (zc)

Klein NK Wielrennen in Dongen 22 en 23 juniDoor Piet Scheepens

Nog een ruim een maand te gaan en in het weekeinde van 22 en 23 juni staat Dongen landelijke in de wielerschijnwerpers. Vijf wedstrijden voor het kleine Nederlands Kampioenschap worden in en rondom Dongen verreden.

Op het erepodium bij het gemeentehuis zal zaterdag het Wilhelmus klinken voor één van de winnaars van de drie wedstrijden die op die dag worden verreden. Zondag gaat dat twee keer gebeuren.

Blog image


De Dongense Kasseien

De stichting Wielerbelang Dongen staat al 50 jaar garant voor spektakel als het gaat over het wedstrijden in en rondom Dongen. De vlakke polders kunnen, als er een stevige wind staat, het peloton in waaiers doen veranderen. Maar ook de Watertorenstraat, beter bekend als de Dongense Kasseienstrook, is voor velen een obsessie. De renners kiezen er vaak voor om door de berm te rijden om het gestuiter op de kasseien te ontwijken. Daar heeft de organisatie de afgelopen jaren een stokje voor gestoken. In overleg met de organisatie zet Michel van den Mosselaar, van het aangrenzende auto recyclingbedrijf, daar als de koers gaat passeren zijn vrachtwagens zo neer dat de renners wel over de kasseien heen moeten. Hij moet lachen als hij hoort dat het kleine NK hier wordt verreden en merkt op: ,,Die grote jongens van de Vuelta, durven die volgend jaar niet over onze kasseienstrook te komen?”

Arthur van Dongen parkoersbouwer rondom Dongen

Wie in Dongen wielrennen zegt, denkt dan gelijk aan de familie Van Dongen.

Wim van Dongen was de grondlegger van het wielrennen in en rondom Dongen. Het is dan ook niet meer dan logisch dat zijn kinderen, maar ook kleinkinderen, met dit virus zijn besmet. Een van hen is Arthur van Dongen, de huidige coach en ploegleider bij Team Sunweb, van o.a. Tom Dumoulin en Sam Oomen. Als jonge gast werd hij, en ook zijn broer Rik en zus Ceciel, op de racefiets grootgebracht. Wie ooit bij Arthur thuis geweest is ziet her en der miniatuur fietsjes en miniatuur volgauto s in koers volgorde opgesteld staan.

Nu stuurt hij zelf een ploegleiderswagen over de diverse Europese wegen om zijn team te begeleiden. Tussendoor is hij lid van stichtingsbestuur Wielerbelang Dongen en is zijn inbreng vooral geënt op het vastleggen van het parkoers en de veiligheid daar omheen.

In een eerder gesprek blikt Arthur vooruit naar het komende kleine NK.

,,Vijftig jaar Stichting Wielerbelang Dongen willen we graag op een bijzondere manier vieren. Wij gaan tijdens het komende kleine NK de belangrijke jeugdcategorieën op hun wenken bedienen met een selectief parkoers.”

Het parkoers is bekend. Eén omloop van 9,7 kilometer met in de laatste kilometers de vlakke Hogedijk en aansluitend de Watertorenstraat alias de Kasseienstrook. ,,Of er nu wind staat of niet, het wordt altijd een slagveld.”

Kanshebbers?

,,Binnen de organisatie staat het wieler technische altijd voorop. Het moet een selectieve wedstrijd worden. Bij de junioren schat ik Hidde van Veenendaal uit Dongen hoog in. Maar ook neef Bram de Kort is kanshebber. Voor beiden is dit een parkoers wat hun ligt. Verder kijken Nina Spapen uit Rijen en Jeremy Melis uit Dongen uit naar deze wedstrijd. Het kleine NK zo dicht bij huis.”Invitatietoernooi Jeu de Boules Club DongenJEU DE BOULES

Posted by internetkrant Mon, May 20, 2019 08:26:28

Invitatietoernooi Jeu de Boules Club Dongen

Op zondag 19 mei organiseerde Jeu de Boules Club Dongen een zgn. “Invitatietoernooi”.

Hierbij zoeken twee clubleden een derde speler, welke geen lid is van onze vereniging. Meestal is het dan iemand die nog nooit gebouled heeft. Vaak is dat een familielid of de partner van een clubspeler.

Zo’n 3-manschap/3-vrouwschap speelt dan op deze dag drie wedstrijden: eerst met z’n drieën een “ triplette”, dan een “doublette” (met z’n tweeën) en een “Tete-a-Tete” (1 tegen 1). De gastspeler speelt altijd met iemand samen, dus geen wedstrijd met 1 tegen 1.

Blog image

Er waren aanvankelijk 12 equipes, maar er was jammer genoeg een afmelding, dus uiteindelijk bleven er 11 equipes over. We hebben dit met een extra team aangevuld tot een even aantal. Dit team speelde overigens buiten mededinging mee. De tegenstander won de partij altijd met 13-6.

Vanaf 10 uur kon men zich inschrijven en vanaf half 11 begon het toernooi. Corrie Koreman (WECO) legde alles nog eens haarfijn uit, opdat iedereen begreep

hoe er gespeeld zou gaan worden. Je weet maar nooit!!

Tussendoor was er alle gelegenheid om wat te drinken en/of te eten. De man achter de bar was deze keer Roel van Helden en de catering werd verzorgd door Willy en Wim Boersen.

Na elke partij moesten zowel de winnaars als de verliezers de uitslag doorgeven aan de wedstrijdtafel en kon men heerlijk gaan genieten van het zonnetje op het terras. Er was geen haast bij, want er hoefden per slot van rekening maar 3 wedstrijden gespeeld te worden. Het startsein voor de volgende wedstrijd werd steeds door Corrie gegeven, nadat ze nog een keer had verteld hoe dit toernooitje in elkaar zat. De gastboulers hadden het prima naar hun zin en ze gooiden best wel goed. Misschien moeten we dat “beginnersgeluk” noemen, maar ze speelden zeker niet slecht. Ze hadden in ieder geval enorm veel plezier in het spel en dat is eigenlijk voor zo’n toernooitje het allerbelangrijkste. Nadat alle wedstrijden gespeeld waren, kon men de eindstand gaan berekenen.

Die zag er als volgt uit:

A Saldo Punten A- LID B-GAST C - LID)

1 26 14 Maikel Leemans Corné Luijten Toine Snoeren

2 25 11 Cees Leemans Gradus Mathon André van Vugt

3 26 10 Marian van Gastel Trees Mathijssen Wim Koreman

Het was een zeer gezellig en vrolijk toernooi. Het doel van deze dag, de nieuwe mensen kennis te laten maken met het Jeu de Boulesspel. Na afloop hoorden we dat we daarin in ieder geval geslaagd zijn!

Na de prijsuitreiking, een schitterende hangtas met bloeiende planten van “ kwekerij Zeelenberg” van de Fazantenweg 8 in Dongen. Hierna kon men nog even enkele vrije wedstrijden gooien.

Wij bedanken iedereen die meegeholpen heeft om dit toernooi tot een succes te maken. Tot het volgende invitatietoernooi in 2020!.

Wilt u eens komen kijken? Dat kan op dinsdagmiddag van 13.30-17.00 uur. U kunt zelfs nog meespelen! Bovendien kunt U ook een training bijwonen. Die is komende zaterdag op 25 mei vanaf 12 uur