SPORT

VV Dongen speelt zondag 21 oktober tegen OJC RosmalenVOETBAL

Posted by internetkrant Tue, October 16, 2018 20:48:31

VV Dongen speelt zondag 21 oktober tegen OJC Rosmalen

Door Frank van Heteren

VV Dongen begint het juiste ritme te vinden en met vijf overwinningen en drie nederlagen uit acht duels is de zesde plaats een uitstekende positie op de ranglijst. Slechts vier punten is het verschil met koploper Jong Volendam. Aanstaande zondag 21 oktober is het weer tijd voor een ouderwets Middagje VV Dongen als Provinciegenoot OJC Rosmalen op bezoek komt. Aanvang op Sportpark de Biezen is 14.30 uur.
Blog image

De volle buit uit de laatste drie duels is hopelijk een opmaat naar meer zeges. Echter de 3e Divisie is een competitie waarin veel ploegen van elkaar kunnen winnen of verliezen. Dat maakt deze ontmoetingen zo interessant, want buiten de echte ‘grote’ clubs als Jong Volendam, UNA, TEC en OFC doet het merendeel van de uitkomende teams weinig voor elkaar onder.


Zo viel de uitzege (2-3) tegen Westlandia wellicht gelukkig uit, maar zowel VV Dongen als Westlandia bleven spelen voor de winst. Nu viel het kwartje richting VV Dongen mede door fantastisch keeperwerk van nieuweling Wessel Sprangers (20). De keeper die Jordy Zielschot moet doen vergeten speelde een bere-wedstrijd en voorkwam drie zekere doelpunten.

Ook in aanvallend opzicht valt er veel te genieten. De pas twintigjarige Roshendly Saez (overgekomen van FC Tilburg) manifesteert zich op zowel de rechter- als de linkerkant van het veld. Indirect kreeg hij van Westlandia trainer Edwin Grunholz een compliment toen hij in een interview de talentvolle Tilburger de gevaarlijkste man aan VV Dongen-zijde noemde. En dat hij uitgerekend de winnende treffer in de 89e minuut binnenschoot was een beloning voor zijn harde werken.

Op het middenveld dwingt de vierentwintig jarige Thom Avontuur respect af door zijn onverzettelijkheid en immer aanwezige aanvalsdrift. De man die vorig seizoen nog met VV Rijen in de 2e klasse speelde past zich ogenschijnlijk moeiteloos aan in het team van Ruud Kaiser. Met snelle passing en goed overzicht lijkt hij de ideale schakel te zijn tussen verdediging en aanval.

In de verdediging is het genieten van de nieuwe linksback Oguzhan Kazanci (24). De vroegere jeugdspeler van NAC is een bikkelharde verdediger die je als aanvaller wel drie keer tegenkomt in één duel. Met zijn afgetrainde lichaam werkt hij zich door de wedstrijd heen zonder maar één moment zijn verdedigende taken uit het oog te verliezen. Maar in aanvallend opzicht laat hij zich zo nu en dan ook zien en valt zijn prachtige traptechniek op.

VV Dongen speelt fris en oogt fit. Genoeg redenen om weer eens een bezoek aan Sportpark de Biezen in te plannen. De streekderby met OJC Rosmalen begint om 14.30 uur. U bent van harte welkom!!De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB).JEU DE BOULES

Posted by internetkrant Mon, October 15, 2018 18:31:44

De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB).Dongen doet dit seizoen weer mee met 4 teams. Hier volgt het verslag van zaterdag 13 oktober 2018.

Blog image

Team Dongen 1 speelde uit tegen Altena 1 Sleeuwijk. Vol goede moed trok Dongen 1 naar Sleeuwijk om een NPC competitie wedstrijd te spelen tegen Altena 1. Het weer was uitmuntend te noemen. Half oktober en een temperatuur van 27 graden.

In de eerste ronde (doublet) speelde Hans van Troost en Pierre de Jong in de zogenaamde schuine bak. Niveau verschil van pakweg 10 cm tussen de linkse en rechts zijde van de baan. Erg moeilijk spelen voor Dongen. Gelukkig had Altena er ook moeite mee. Uiteindelijk werd de wedstrijd in het voordeel van Dongen beslist met een klinkende 13- 8. Andre de Wijs en Karel Seebregts speelde onder de boom een fantastische wedstrijd. Altena had het nakijken met een uitslag van 13-3 voor Dongen. Cor Timmermans en John van Rooden speelde op de grindbaan. Een voor ons zeer moeilijk bespeelbaar veld. De gemiddelde doorsnee van het grind zal een 8mm zijn geweest. Enige manier om daar resultaat te behalen is hoge porte’s spelen. Cor en John lukten dat wonderwel aardig. Echter de wedstrijd werd toch beslist in een 13-12 overwinning voor Altena.

In de tweede ronde (triplet) speelde Cor Timmermans, Hans van Troost en John van Rooden op de schuine baan. Het liep niet zoals verwacht. Altena hield de leiding in handen en won uiteindelijk met 13-8 van Dongen. Andre de Wijs, Karel Seebregts en Pierre de Jong speelde hun triplet onder de boom. De wedstrijd wilde voor Dongen niet echt lopen. Altena haalde hieruit telkens hun voordeel, wat uiteindelijk resulteerde in een 13-10 overwinning voor Altena.

In de derde ronde (doublet) had het team Hans van troost en Pierre de Jong op de grindbaan het moeilijk. Ondanks de toch redelijk dicht bij het butje geplaatste boules werd er geen resultaat behaald doordat Altena vaak net iets beter plaatste. De wedstrijd werd beslist in een overwinning voor Altena met 13-1 op Dongen. Team Andre de Wijs en Karel Seebregts speelde wederom onder de boom. De wedstrijd verliep gestadig met een ongeveer gelijke stand. Ook hier toonde Altena hun kracht door toch met een 13-10 overwinning de winst naar zich toe te halen. Team Cor Timmermans en John van Rooden speelde op de schuine baan een voortreffelijke wedstrijd. Altena had er de grootste moeite mee. Na een lange wedstrijd kwam de stand uiteindelijk op 12-12. Nu ging het er om spannen wie het dertiende punt zou gaan maken. Altena lukte het om wederom Cor en John met 13-12 te verslaan. Wat resulteerde in een uiteindelijke eindslag van 6-2 voor Altena 1.

Team Dongen 2 de 2e speeldag in de NPC thuis spelen tegen Mooie Boule 2 uit Berlicum. Zij begonnen hun doublet-partijen 2x met winst. Johan van Kuijk en Astrid Moorman wonnen met 13-3 en Jan en Yvonne Verbeek wonnen met 13-5. Wil en Annemie van den Dungen verloren hun partij helaas met 8-13. Tussenstand 2-1 in het voordeel van Dongen 2.


Blog image

Daarna volgden de tripletpartijen. Jan, Yvonne en Johan hadden geen enkele moeite met hun tegenstander en wonnen met 13-1. Wil, Annemie en Astrid kwamen na een 0-10 achterstand heel knap terug en wonnen zelfs met 13-11, topprestatie. Dus de stand was nu 4-1 voor Dongen, en dicht bij een dag overwinning.Ze begonnen de laatste ronde met volle moed. Jan en Yvonne wonnen hun partij met 13-4, dus hij ging lekker. Johan en Astrid wonnen ook met 13-8. Wil en Annemie hadden moeite met hun tegenstander, en na een zeer lange partij verloren ze uiteindelijk met 10-13, jammer maar toch goed gespeeld en ook zeker geen makkelijke tegenstander. De eindstand kwam hiermee op 6-2 voor Dongen 2.

Nadat ze gepromoveerd waren vorig jaar, naar deze 4e divisie, lieten ze zien dat ze niet voor de tegenstanders onder hoefden te doen. Maar ze hebben nog een lange weg te gaan, dus ze moeten er nog tegenaan.De volgende wedstrijd staat gepland op 27 oktober in Dongen tegen Cloeck en Moedigh 1 uit St-Oedenrode.Team Dongen 3 moesten thuis tegen Petangeske 4 uit Bergen op Zoom. We kunnen hier erg kort over zijn het werd een klinkende overwinning van 8-0. Prima prestatie.Team Dongen 4 speelde uit tegen Va-Tout 4 uit Breda. Omdat het zaterdag echt warm weer was werd er overleg gepleegd tussen de beide teams en werd er besloten om buiten te spelen. Normaal wordt er binnen in de hal gespeeld.In de eerste doubletten ronde ging de wedstrijd van Wim Boersen en Corrie Koreman niet zo goed er werd met 13-3 verloren. Annelies v. Schendel en Wim Koreman stonden eerst met 7-0 achter maar het ging beter lopen en de wedstrijd werd gewonnen met 13-10. De wedstrijd Karin Jansen en Ruud v. Dijk ging goed, ze wonnen met 13-7

Met een 2-1 voorsprong begonnen ze aan de tripletten, Wim en Willy Boersen met Corrie Koreman gaven goed partij maar de wedstrijd ging verloren met 13-10. Bij de andere triplette wisten Wim – Ruud en Karin na een mooie partij te winnen 13-12. Dus tijdens de laatste ronde moesten ze 1 wedstrijd winnen voor een gelijkspel.Bij Annelies en Wim Koreman wilde het niet lukken 13-1 voor de tegenstander. Bij Wim Boersen en Corrie Koreman liep het wel en ze haalde de overwinning met 13-1 binnen. Dus als Karin en Ruud de partij naar zich toe konden trekken hadden ze de overwinning. Maar jammer genoeg lukte dit niet 5-13. Maar ze hielden in ieder geval een gelijkspel 4-4 in de wedstrijd over. Samen met de spelers van Va-Tout genoten ze na afloop in een gezellige sfeer van de bitterballen en een drankje.

De standen en wedstrijdschema zijn te zien op:

Team Dongen 1: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4004-18-19

Team Dongen 2: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4003-18-19

Team Dongen 3: https://nlpetanque.nl/5e-divisie-5006-18-19

Team Dongen 4: https://nlpetanque.nl/6e-divisie-6005-18-19

Komende tijd zullen er allerlei toernooien plaatsvinden in Dongen en daarbuiten waaraan ook dongense teams deelnemen.

Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)

= = = =Alle dartsnieuws uit Café de ValkDARTS

Posted by internetkrant Mon, October 15, 2018 10:04:15

DUBBELE WINST VOOR KEVIN LENS BIJ DARTTOERNOOI IN CAFÉ DE VALK.

SINGLE EN MET MARK BAKX OOK WINST BIJ DE KOPPELS.

Zondag 14 oktober werd het 4e toernooi verspeeld van de 34e open ranking in cafe de valk.Er werd een single en een koppel toernooi verspeeld.Het koppel toernooi werd verspeeld in poules, het single toernooi k.o..Beide toernooien hadden een winnaars en een verliezersronde.Er werd gestart met de koppelwedstrijden.Mark Bakx en Kevin Lens werden finalisten door winst op Francois Gruteke en Jurgen Evers.In de andere halve finale wonnen Maikel Verberk en Eimardo van Engelen van Steven Raman en Brian Raman.Met 4-1 ging de winst in de finale naar Mark en Kevin.

Blog image

v.l.n.r. Mark. Kevin, Maikel en Eimardo

Ko Hamans en Patrick van Osch wonnen de finale in de verliezersronde met 3-1 van Stephan Eeckelaert en Peter Driessens.
Blog image

v.l.n.r Peter, Ko, Stephan en Patrick

De hoogste uitworp ging naar Eimardo van Engelen met 121, Patrick van Osch gooide101 uit.Hierna gingen de singles van start.Kevin Lens ging naar zijn 2e finale van de dag door winst op Maikel Verberk.Ook voor Eimardo van Engelen een 2e finale door Ruben Mesters te verslaan.In een prima finale ging de winst met 5-3 naar Kevin die daarmee de dubbel pakte, proficiat.

Blog image

v.l.n.r. Eimardo, Maikel, Kevin en Ruben

Brian Raman won met 4-2 in de finale van de verliezersronde van Eddy Rayer.

Blog image

Eddy en Brian

De hoogste uitworp ging ook hier naar Eimardo van Engelen met 126, Eddy Rayer gooide 116 uit en Ruben Mesters 106.In totaal werd er 35 keer 180 gegooid natuurlijk weer beloond met een gratis consumptie (maximaal 2 p.p.).Ook hierin was Kevin Lens de beste met 13 stuks.Eimardo van Engelen lukte dat 7 keer, Eimardo gooide ook de 26.900e 180 in de valk goed voor een extra prijs van 25 euro.3x 180 voor Maikel Verberk.2x 180 was er voor Jeffrey Siemons, Brian Raman, Ruben Mesters, Peter Driessens en Patrick van Osch. 1x 180 voor Caroline Timmermans en Mark Bakx.

WINNAARS SINGLE -

1. Kevin Lens

2. Eimardo van Engelen

3. Maikel Verberk

4.Ruben Mesters

5. Peter Driessens

6.Corné van Mastrigt

7.Francois Gruteke

8.Steven Raman

WNNAARS KOPPELS –

1. Kevin Lens – Mark Bakx

2. Maikel Verberk – Eimardo van Engelen

3. Steven Raman – Brian Raman

4.Francois Gruteke – Jurgen Evers

VERLIEZERS SINGLE

1. Brian Raman

2. Eddy Rayer

3. Patrick van Osch

4.Jeffrey Siemons

VERLIEZERS KOPPELS -

1. Ko Hamans – Patrick van Osch

2. Peter Driessens – Stephan Eeckelaert

3. Ruben Mesters – Marvin Kerstens

4.Roy Netten – Jeffrey Siemons

------------------------------------------------------------

ZONDAG 21 OKTOBER OPEN DARTTOERNOOI IN CAFÉ DE VALK.

Voor de open ranking vindt in Café De Valk a.s. Zondag 21 oktober weer een toernooi plaats.Er wordt een single en een koppeltoernooi verspeeld. Het koppeltoernooi wordt, tot 20 koppels, altijd verspeeld in poules.Beide toernooien hebben een winnaars en een verliezersronde.Het toernooi vangt aan om 13.30 uur tot die tijd kunt u inschrijven.Paar van het Jaar bij Jeu de Boules Dongen JEU DE BOULES

Posted by internetkrant Mon, October 08, 2018 17:30:48

Paar van het Jaar

In verband met een winteruitwisseling bij PV La Donnee in Tilburg is het toernooi om de wisselbeker “Paar van het Jaar” verschoven naar zondag 7 oktober. Er hadden zich 24 teams aangemeld voor dit gezelligheidstoernooitje.

Vanaf 10 uur kon men zich inschrijven bij de wedstrijdtafel en om half 11 kon men beginnen. Er moesten die dag 3 voorgelote wedstrijden gespeeld worden en bij gelijke eindstand zou een “shoot-out” gehouden worden. Dat zou betekenen dat elke speler van dat team één boule mag werpen op een door de scheids-rechter uitgegooid butje. Elke keer wordt dan de afstand tussen boule en butje gemeten en het paar dat samen de kortste afstand heeft is de winnaar van deze tweekamp.

Voorafgaande aan dit toernooi werden de kampioenen van de voorbije zomercompetitie gehuldigd. Er waren 3 poules met elk een winnend team. In poule C waren dat Willy en Wil Boersen, in poule B Annie en Toon Klep en tot slot in poule A waren dat Astrid Moorman en Johan Kuijk. Deze laatsten waren tevens ook clubkampioen 2018. Vanaf deze plaas willen wij deze 3 teams van harte feliciteren met hun kampioenschap! Alle winnaars kregen de bijbehorende wisseltrofee overhandigd en ieder een fles heerlijke wijn van Gall en Gall.


Blog image

Nadat deze ceremonie afgelopen was en iedereen voorzien was van een kopje koffie en/of thee, dit keer verzorgd door Willy en Wil Boersen, werd iedereen vriendelijk doch dringend verzocht te gaan beginnen. Doorgaans duurt zo’n wedstrijd een uurtje, maar er zijn ook wedstrijden die veel eerder afgelopen zijn. Als wedstrijdcommissie vonden we het fijn wanneer alle wedstrijden tegelijk zouden beginnen. Dit betekende dat sommige teams een wat langere rustpauze hadden dan de andere teams.

Het aangenaam verpozen tussen de wedstrijden werd zichtbaar gemaakt door het laten rondgaan van een heerlijk hapje.

Rond het middaguur kwamen de cateringdames in actie: Rika en Jeanne. Zij zorgden ervoor dat de heerlijke soep, de broodjes ei, de tosti’s en de bekende gehaktballen van ’t Smaakhuijs verkocht werden. Er ontbrak de deelnemers werkelijk aan NIETS.

Rond half 3 waren alle wedstrijden gespeeld en konden Gerdie en Henk van de WECO de einduitslag gaan opmaken. Er waren maar liefst 6 teams die allen hun wedstrijden gewonnen hadden. De behaalde pluspunten moesten de doorslag geven en ook hierin was een minimaal verschil. Hieronder ziet U de resultaten van de eerste zes plaatsen;

Plaats 1: Yvonne en Jan Verbeek 3x winst +32 pnt

Plaats 2: Marjo Kouwelaar en John van Rooden 3x winst +31 pnt

Plaats 3: Elly Diepstraten en Maikel Leemans 3x winst +28 pnt

Plaats 4: Corrie en Wim Koreman 3x winst +26 pnt

Plaats 5: Elly en Arie Muijen 3x winst +20 pnt

Plaats 6: Wil Brekelmans en Pierre de Jong 3x winst +13 pnt

De wisseltrofee ging dus naar Yvonne en Jan. Proficiat hoor! Hun namen zullen worden bijgeschreven op deze mooie, door clublid Corrie Schmelser gemaakt sculptuur. Naast deze trofee kregen beiden ook nog een schitterend gevuld boodschappen-mandje.

Wij willen alle deelnemers bedanken voor hun deelname aan dit toernooitje. Uiteraard ook alle leden die zich op de een of andere manier hiervoor hebben ingezet.

De indeling van de wintercompetitie was ook gereed en iedereen kon zien in welke poule ze waren ingedeeld en wie de tegenstanders waren. Vanaf volgende week kunnen de hun wedstrijden gaan spelen en wel tot 23 maart 2019.

Ons eerstvolgend toernooi is op woensdag 31 oktober. Dan is er het zgn. Midweek Bondstoernooi. Dit jeu de boules toernooi is alleen toegankelijk voor boulers met een W-licentie. Je bent uiteraard van harte uitgenodigd om eens te komen kijken. U kunt ons vinden naast het zwembad de Vennen. De koffie staat klaar!!PERSOONLIJK KAMPIOENSCHAP BANDSTOTEN DE VALK. RUTGER VAN DER KAAIJ KAMPIOEN IN DE 6E KLASSE.BILJARTEN

Posted by internetkrant Mon, October 08, 2018 11:15:06

PERSOONLIJK KAMPIOENSCHAP BANDSTOTEN DE VALK.

RUTGER VAN DER KAAIJ KAMPIOEN IN DE 6E KLASSE.

Dit jaar vindt voor de 44e keer het persoonlijke kampioenschap bandstoten plaats.Het toernooi wordt georganiseerd door B.V. De Valk / De Bobo’s en wordt onder auspiciën van de D.B.B. verspeeld in café de valk.In het toernooi spelen in totaal 83 biljarters, die zijn onderverdeeld in 6 klassen.Als extra toetje spelen na afloop van het toernooi de 6 kampioenen op vrijdag 29 en zaterdag 30 maart om een leuke prijzenpot in de superfinale.Vorige week werd de finale verspeeld in de 6e klasse.Alle deelnemers dienden 10 caramboles te behalen.Na voorwedstrijden in 3 poules plaatsten de beste 6 zich voor deze finale.Onder deskundige arbitrage van Onno Roncken en Toon van Spaandonk speelden Dit van Loon en Peter Dingemans, beiden van b.v. de herberg, de 1e partij tegen elkaar, in een prima partij won

Dit in 13 beurten.Rutger van der Kaaij, van b.v. de valk en Theo in ‘t Groen, van b.v. de bobo’s, speelden de volgende wedstrijd, in 15 beurten was Rutger aan de meet.Topfavoriet Cees Willemse, van b.v., euphonia, en uittredende kampioene Jeannette Zonneveld, van b.v. de valk, kwamen voor de eerste keer aan tafel, Cees won in 20 beurten.Dit en Rutger speelden vervolgens remise tegen elkaar, dat ging in 16 beurten.Theo pakte zijn eerste winst tegen Jeannette in 25 beurten.Peter bezorgde hierna Cees zijn eerste verlies in 20 beurten.De laatste wedstrijd van dag 1 ging tussen Jeannette en Rutger, Rutger won deze partij in 22 beurten.

Na dag 1 aan de leiding Rutger met 5 punten in 3 wedstrijden, Dit had 3 punten verzameld in 2 partijen.Op dag 2 was de arbitrage in de vertrouwde handen van Christ van der Linden en Ger Kerst.In de 1e wedstrijd van dag 2 wist Dit in 23 beurten Cees te verslaan en bleef daardoor ongeslagen.Ook Peter bleef in de race voor het kampioenshap, Theo werd geklopt in 28 beurten.Jeannette bracht vervolgend Dit de eerste nederlaag toe in 23 beurten Rutger wist in een spannende partij ook Peter te verslaan in 20 beurten.Theo toonde eindelijk zijn grote klasse en klopte Cees in 18 beurten.Nog 2 kanshebbers voor de titel bij het ingaan van de laatste speelronde, Rutger had 7 punten en Dit 5 punten.Door winst op Jeannette in 22 beurten en kwam Peter op een eindtotaal van 6 punten.Theo wist hierna Dit te verslaan in 19 beurten en ook Theo had nu 6 punten, Dit bleef stelen op 5 punten.Hierdoor was Rutger met ingang van zijn laatste partij al kampioen.Ook in zijn lwedstrijd tegen Cees bleef Rutger geconcentreerd spelen en won ook deze wedstrijd in 14 beurten en werd ongelsagen kampioen, proficiat.

Door dit kampioenschap is Rutger ook zeker van deelname aan de superfinale die plaats vindt tussen de 6 kampioenen.finale e klasse band

Blog image

v.l.n.r. Cees, Peter, Jeannette, Theo, Dit en kampioen Rutger

Blog imageWILLY VAN DE WIEL BOEKT DUBBELE WINST BIJ OPEN DE VALK DARTS. SINGLE EN MET WILLIAM LEIJTEN OOK WINST BIJ DE KOPPELS.DARTS

Posted by internetkrant Mon, October 08, 2018 10:58:18

WILLY VAN DE WIEL BOEKT DUBBELE WINST BIJ OPEN DE VALK DARTS.


SINGLE EN MET WILLIAM LEIJTEN OOK WINST BIJ DE KOPPELS.

Zondag 7 oktober j.l. vond voor de 31e keer Open De Valk darts plaats in Café De Valk.

Dankzij de medewerking van CAFÉ DE VALK hing er aan het toernooi een prijzenpot van bijna € 600.Er werd gespeeld om het single en koppelkampioenschap.Vorig seizoen won Tony Martinez het single toernooi en Mario Robbe en Willy van de Wiel wonnen de titel bij de koppels.Tony was niet aanwezig om zijn titel te verdedigen, ook Mario was afwezig, Willy koppelde daardoor met William Leijten..

Er werd gestart met de koppelwedstrijden.Door winst op Marvin van Eenennaam en Nico de Krey werden William Leijten en Willy van de Wiel finalisten.Roy Gokoel en Daniel Gijsendorpher wonnen in de andere halve finale van Jurgen Evers en Danny Schellekens.In de finale ging de winst met 4-2 naar Willy en William, Willy prolongeerde daarmee zijn titel.

Blog image

v.l.n.r. Daniel, William, Roy en Willy

De verliezersronde werd met 3-0 gewonnen door Johan Smulders en Ramon Bressers tegen Peter Dekkers en Corné van de Ouweland.

Blog image

v.l.n.r. Ramon, Corné, Peter en Johan

De hoogste uitworp ging naar Willy van de Wiel met 154.William Leijten had een 132 finish.

Stef Macaré deed dat vanaf 108, en Patrick Pauwels gooide 105 en 103 uit. Hierna gingen de singles van start. Willy van de Wiel ging naar zijn 2e finale door halve finale winst op Nico de Krey. Daniel Gijsendorpher klopte als laatste Marvin van Eenennaam.In de finale nam Daniel een 3-0 voorsprong (in 20-16 en 12 darts) maar de volgende 5 legs (in 16-20-15-19 en 16 darts) gingen naar Willy, die daarmee de finale met 5-3 won en daarmee de titel open de valk voor zich opeiste, de dubbel dus, proficiat. Daniel was 2 keer verliezend finalist.

Blog image

v.l.n.r. Nico, winnaar Willy, Daniel en Marvin

Roger Hellebrand won met 4-1 van Corné van Mastrigt in de finale van de verliezersronde.

Blog image

Roger en Corné

De hoogste uitworp was ook hier voor Willy van de Wiel met 135 punten Willy gooide ook nog 128 en 104 uit.Daniel Gijsendorpher had uitworpen van 127 en 121.Roger Hellebrand had een 114 en Nico de Krey een 112 uitworp.

In totaal werd er 37 keer 180 gegooid die allen werden beloond met een gratis consumptie. (maximaal 2 p.p.)Daniel Gijsendorpher scoorde er 10 stuks.Willy van de Wiel deed dat 5 keer, William Leijten had er 4.3x 180 was er voor Roy Gokoel, Roger Hellebrand, Marvin van Eenennaam.2x 180 lieten Stef Macaré, Corné van Mastrigt en Nico de Krey noteren.

1x 180 voor Johan Smulders, Danny Schellekens en François Gruteke.

De uitslag:

WINNAARS SINGLE -

1. Willy van de Wiel € 150

2. Daniekl Gijsendorpher € 75

3. Marvin van Eenennaam € 25

Nico de Krey € 25

5. Pedro Klijn

6.Roy Gokoel

7.Francois Gruteke

8.William Leijten

WINNAARS KOPPELS -

1. William Leijten – Willy van de Wiel € 110

2. Roy Gokoel – Daniel Gijsendorpher € 70

3. Marvin van Eenennaam – Nico de Krey € 30

4.Jurgen Evers – Danny Schellekens € 30

5. Corné van Mastrigt – Nico Steenbergen

6.Stef Macaré – Francis Gruteke

7.Dennis Hendrickx – Roy Netten

8.Patrick Pauwels – Pedro Klijn

VERLIEZERS SINGLE -

1. Roger Hellebrand € 25

2. Corné van Mastrigt €15

3. Stephan Eeckelaert

4.Patrick Pauwels


VERLIEZERS KOPPELS -

1. Johan Smulders – Ramon Bressers € 20

2. Peter Dekkers – Corné van de Ouweland € 10

3. Stephanie Verstraeten – Ruud de Kock

4.Stephan Eeckelaert – Roger Hellebrand

------------------------------------------------------------

ZONDAG 14 OKTOBER OPEN DARTTOERNOOI IN CAFÉ DE VALK.

Voor de open ranking vindt in Café De Valk a.s. Zondag 14 oktober weer een toernooi plaats.Er wordt een single en een koppeltoernooi verspeeld.Het koppeltoernooi wordt, tot 20 koppels, altijd verspeeld in poules.Beide toernooien hebben een winnaars en een verliezersronde.Het toernooi vangt aan om 13.30 uur tot die tijd kunt u inschrijven.De eerste drie punten voor Van der Kolk Liberty dames 1HOCKEY

Posted by internetkrant Tue, October 02, 2018 10:27:38

De eerste drie punten voor Van der Kolk Liberty dames 1

Afgelopen zondag 30 september stond Tegelen dames 1 op de planning. Tegelen was een nog onbekende tegenstander en stond met 0 punten uit de eerste drie wedstrijden op de 11de plek. Omdat de dames vorige week het eerste punt wisten te behalen, stonden ze daarmee op de 10de plek. Desondanks wist Van der Kolk Liberty dames 1 dat Tegelen zich niet zomaar gewonnen zou geven.

De wedstrijd begon met hoge druk van Liberty, en dat werd beloond met een aantal gevaarlijke situaties in de cirkel van Tegelen. Helaas bleef een doelpunt nog uit. Na zo’n tien minuten spelen werd er een strafcorner gehaald. Chelsea van Helmond nam plaats op de kop van de cirkel en sleepte de bal onhoudbaar in de touwen: 1-0! Na dat doelpunt kwamen de dames van Tegelen wat meer in de wedstrijd. Ze namen de overhand op het middenveld en hadden een aantal behendige speelsters die kansen konden creëren in de cirkel van Van der Kolk Liberty dames 1. Gelukkig hield keepster Senna-Joy Brons haar doel schoon. Het fluitsignaal klonk en het was rust. Er werd besproken dat we er zeker nog niet waren, en dat er beter samengespeeld moest worden. Ondanks de 1-0 voorsprong, moest het echter beter in de tweede helft.

Blog image

Aan het begin van de tweede helft kon Tegelen weer veel kansen creëren en een aantal strafcorner versieren. Deze werden goed verdedigd. Maar halverwege de tweede helft was daar dan de gelijkmaker. Een speelster van Tegelen scoopte de bal hoog de cirkel in en via een spits eindigde deze ongelukkig over de doellijn. Met nog zo’n tien minuten te spelen liep het hoog op aan beide kanten. Beide teams waren op zoek naar de winnende treffer. Tegelen kreeg een strafcorner en speelde een variant terug op de aangever die de bal hoog in het net schoof. De scheidsrechter gaf een doelpunt aan, maar na vele protesten van de dames van Liberty werd het doelpunt terecht afgekeurd. Het eerste schot op het goal tijdens een strafcorner mag namelijk niet hoger zijn dan de boarding, en dat was wel het geval. Niet veel later werd er een strafcorner gehaald door Van der Kolk Liberty dames 1. Deze kon Chelsea van Helmond benutten met een harde sleeppush in het net: 2-1! En Chelsea was er nog niet klaar mee, want een kleine minuut later kon ze uithalen met haar backhand en schoot de bal hard in het dak van het doel. Daarmee werd de voorsprong verder uitgebreid door Van der Kolk Liberty dames 1. De overwinning was inzicht. De laatste onrustige minuten gingen voorbij en daar klonk dan eindelijk het verlossende eindsignaal.

Van der Kolk Liberty dames 1 heeft hard gevochten voor de eerste overwinning van het seizoen en hebben verdiend de drie punten in Dongen weten te houden. Volgende week spelen de dames uit tegen Horst dames 1. Weer een nog onbekende tegenstander, dat belooft dus weer een spannende pot te worden.

Ronde van Midden Brabant eindigt in massasprintWIELERSPORT

Posted by internetkrant Mon, October 01, 2018 21:44:00

Nieuwelingen De Jonge Renner heersen in Ronde van Dongen

Verslag: Piet Scheepers

Foto's: Harm Rijswijk

Ronde van Midden Brabant eindigt in massasprint

Het was stralende weer. Genieten van het zonnetje. Toch miste de echte wielerliefhebber deze dag de wind. Dit fenomeen kan vaak op belangrijke momenten in een wielerwedstrijd de scherprechter zijn. In de Ronde van Midden Brabant is in het verleden gebleken dat door de wind het spel in de vlakke polders op de wagen werd gezet. Dit jaar bleef het uit en eindigde deze 49e Ronde van Midden Brabant in een massasprint. Ruim 50 jaar geleden, nadat Wim van Dongen met enkele wielerfanaten de Ronde van Dongen had opgezet, volgde een jaar later de Ronde van Midden Brabant. Toen een junioren tweedaagse. Opvallend bij de Dikke Banden Race was dat veel ouders dit jaar hun kinderen met een eigen helm naar de wedstrijd hadden gestuurd! Veiligheid voorop, chapeau!


Blog image

Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog image

De stichting Wielerbelang Dongen is dit jaar niets bespaard gebleven. Na de vele toegezegde vergunningen, van gemeenten van doorkomst en de provincie, was het een aantal dagen voor de start toch nog even puzzelen wat te doen. Zo was de weg van Klein Dongen naar ’s Gravenmoer voor de helft afgesloten. Dus opletten geblazen voor het peloton op deze smalle weg met obstakels. Erger was het in de polder achter Waspik. Daar was enkele dagen voor de start gewoon een weg opgebroken, waardoor op het allerlaatste moment de ronde daar aangepast moest worden. Het aantal kilometers dat de renners af moesten gaan leggen werd beduidend minder.

Kortom: een kortere koers met weinig weerstand van de weergoden. Even iets anders dan een week geleden, toen in Kaatsheuvel de juniorenwedstrijd Hil en Moer voor het eerst van start ging. De hele dag regen!Arthur van Dongen, lid van het bestuur in Dongen en medeorganisator in Kaatsheuvel, keek na afloop terug op een geslaagd Dongens evenement.

,,Door wegwerkzaamheden hebben we het parkoers moeten inkorten en het weer werkte niet echt mee om er een zware koers van te maken. Samen met de Dikke Banden Race voor de jeugd, waar 100 kinderen zich voor hebben ingeschreven, hebben we met het Omnium voor de junioren weer een prima wielerdag in Dongen kunnen beleven.” Over publieke belangstelling heeft de organisatie niet te klagen gehad. Met name rond de Watertorenstraat, een van de Kasseienstroken in Dongen, was veel belangstelling.

Kasseienstrook: kan ook belangrijke scherprechter zijn.

,,Nooit geweten dat deze straat een dergelijk belangrijk onderdeel in deze ronde is,” sprak wethouder Rene Jansen na afloop. Samen met ronde miss Brechje Hermans, dochter van Mathieu Hermans, reed hij een aantal ronden mee in de karavaan. Door secretaris William van Gorkum en koersdirecteur Martin van Steen liet hij zich uitvoerig informeren over de Ronde van Midden Brabant en het wielergebeuren in z’n algemeen. In een andere volgwagen volgden Arthur van Dongen met zijn vader Wim niet alleen deze ronde, maar ook de verrichtingen Arthur ‘s Sunweb pupillen Tom Dumoulin en Sam Oomen. In de laatste kilometers reden zij van voren tijdens het WK in Innsbruck om uiteindelijk als 4e en 14e te eindigen.

De 50e Ronde van Dongen was ook dit jaar een Omniumkoers voor Nieuwelingen. Direct nadat de grote jongens voor Midden Brabant waren weggeschoten, mochten deze jonge honden gaan strijden voor de drie podiumplaatsen. Zij moesten, tussen passages van de Ronde van Midden Brabant door, een puntenkoers over 20 ronden rijden waarna een tijdrit volgde, verdeeld over twee passages. Uiteindelijk gooide de laatste tijdrit het klassement weer overhoop. Het podium was dit jaar compleet voor De Jonge Renner. Het team uit Oosterhout reed in Dongen een thuiswedstrijd.

Dikke Banden Race voor de jeugd, een feest voor de familie

Bestuurslid Sjaak van Wandelen was een zeer tevreden man: ,,Het weer zit mee. Veel inschrijvingen en dus veel ouders, opa ’s en oma ’s langs de kant.”De organisatie hoefde niet veel helmen uit te delen. De kinderen kwamen met hun alledaags fietsje opdraven en velen hadden al een eigen helm op.

Microfonist Johan van der Made maakte korte interviews met de kinderen. Tijdens de passages werden de kinderen door het publiek achter de dranghekken met applaus begeleid. Er waren prijzen voor de eerste drie en het eerste meisje. Naast de diverse presentjes was er na de huldiging de verloting van de mountainbike, geschonken door oud wielrenner Max van Heeswijk. Deze ging naar Givia Vermeulen van de Anspachschool.

Massasprint Ronde van Midden Brabant voor Alberto Dainese (It)

Sinds jaren weer een massasprint in de Tramstraat tegenover d ‘Ouwe Sok.

Het was een sterk bezet veld met o.a. uit België de Lotto Soudal ploeg onder 23 jaar. Thuisploeg De Jonge Renner moest het verder opnemen tegen een zevental continentale ploegen, waaronder SEG Racing Team en Vlasman CT. Vanaf kilometer 20 tot een zestal kilometer voor de finish reed een kopgroep van zes renners. Het sterke SEG team reed het gat dicht waarna het wachten was op een massasprint. Daarin toonde de 20 –jarige Italiaan Alberto Dainese zich de sterkste. Hij klopte in deze strijd de sterke Wim Stroetinga, vlak voor de finale nog getipt als mogelijke winnaar door Wim van Dongen. Arvid de Kleijn pakte de derde podiumplaats.

Uitslagen wielerdag Dongen.

Dikke Banden Race. Categorie 1: 1. Jolle van Riel (Anspach), 2. Sophie Broeders (H. Hart) tevens beste meisje en 3. Michel Daver (Anspach). Categorie 2: 1. Cas Schipper (Anspach), 2. Noor Verbunt (Anspach) tevens beste meisje en 3. Femke van de Ven (St. Jan). Categorie 3: 1. Casper Derks, 2. Heleen de Bie (Anspach) tevens beste meisje en 3. Nick Welling (Achterberg).

Ronde van Dongen, Omnium Nieuwelingen: 1. Mathijs de Kok, 2. Bas van Leijsen en 3.Jaap Roelen.