SPORT

Kampioenswedstrijd MO15 gespeeld met veel publiek ondanks de regen.VOETBAL

Posted by internetkrant Thu, December 13, 2018 10:21:16

Kampioenswedstrijd MO15 gespeeld met veel publiek ondanks de regen.

De regen was spelbreker op de geplande dag, zaterdag 8 december. Door de slechte staat van de velden kon er helaas niet gespeeld worden. En de dames waren er zo opgebrand!Dat er nog wat extra dagen gewacht moest worden deed menig zenuw niet echt goed. En onderwijl viel er nog meer regen. Stressen dus.

Om het veld voor dinsdag 11 december, bespeelbaar te krijgen en te houden is het nodige werk verricht o.a. het ‘doorprikken’ van de grond met name rondom de goals, om het water af te laten lopen.


Blog image

Als dan om iets over 19.30u het startsein wordt gegeven schuilt het toegestroomde publiek al grotendeels onder de paraplu. De regen kan de meiden niet deren, maar kunnen ze de zenuwen, de gespannenheid onder controle krijgen? In de voorbespreking werd er daarom nogmaals op gewezen dat deze wedstrijd niet anders was dan welke andere wedstrijd die ze gespeeld hebben dit seizoen.

Ook Hilvaria weet dat bij gelijkspel of winst DVVC kampioen wordt, en proberen daarom zoveel mogelijk lastig te zijn en het scoren te beletten. Ze proberen dit vooral door hun 3 snelle aanvalsters weg te sturen. Gelukkig staat de verdediging onder leiding van Roos en een uitblinkende Dwaresa goed. De teams lijken aan elkaar gewaagd.


Blog image

Halverwege de 1ste helft valt dan toch de openingstreffer voor de Groen-Witten, die overigens vanavond met oranje hesjes aan spelen. 1-0 voor DVVC. Sofie speelt de bal op Kimi, die de bal knap in de verre hoek schiet.

Daarna gaan bij Hilvaria de remmen los en ze laten zich uitdrukkelijk gelden. Er wordt heftig strijd geleverd op de thuisploegse helft. Soms is er wat verwarring en volgt een hachelijk momentje. Gelukkig blijft een tegen doelpunt uit.

Na een 25/30 minuten valt de 2-0. Deze keer komt de bal van Minke bij Kimi terecht die Sofie diep weet te sturen en zij maakt deze 1 op 1 kans beheerst af. Net voor rust wordt Hilvaria nog een keer gevaarlijk. Gelukkig voor DVVC gaat de bal naast en kan de thuisploeg met 2-0 gaan rusten.
Blog image

Opgewarmd:

Na de rust gaat het ineens snel in ligt nummer 3 in het net voordat al het publiek weer langs de lijn is gearriveerd. Een aanval die van achteren begint en zeker over 6 schijven gaat, komt uiteindelijk bij Sofie die haar 2e en DVVC´s 3e goal weet te maken. Hierna zie je dat de zenuwen weg ebben en de meiden vrijer gaan voetballen en bijna niks meer weggeven. Er wordt mooi gecombineerd, soms een lange bal, een flinke rush en de nodige schoten op het doel. Hilvaria gaat nog steeds mee en doet zijn best om het DVVC zo moeilijk mogelijk te maken. Een paar geroutineerde schijnbewegingen, snelle passes en zucht naar meer doelpunten maken de afstand tussen thuisploeg en gasten echter al snel weer wat groter. Sofie weet de bal over de verdediging in de 16 te laten vallen en Minke neemt de bal aan en schiet hem vervolgens in de verre hoek tegen de binnenkant van de paal binnen. Zo komt de 4-0 op het scorebord.

Blog image

Inmiddels is het gestopt met miezeren en komt er wat meer hemelwater naar beneden. Onder de paraplu en weggedoken in jassen, mutsen en sjaals geniet het publiek van doelpunt nummer 5 waarmee Sofie haar hattrick vol maakt. Door een goeie actie maakte ze zich vrij en kan ze de nummer 5 beheerst inschieten. Ook zien de toeschouwers nog een aantal doelpogingen stranden. Op de paal, de lat, net over, net naast, dwars door de keepster kan ook niet …. En dan is daar doelpunt nummer 6. Deze komt op naam van Rachel. De bal komt terug en van een meter of 30 schiet Rachel de bal zo over de keepster heen. Een mooi aantal doelpunten waarmee weer 3punten op het conto kan worden bijgeschreven.

KAMPIOENEN!!!

Gefeliciteerd meiden, verdiend kampioen. Ongeslagen; 30punten op 10 wedstrijden – 64 doelpunten voor en slechts 3 tegen! Een klein feestje is al gevierd, maar het echte feest zal zaterdag na terugkomst van de bekerwedstrijd tegen Prinsenland/de Schutters MO15-1 gevierd worden. Jullie hebben het fantastisch gedaan dit seizoen meiden. Jullie mogen trots zijn op deze mooie teamprestatie.Alle dartsnieuws uit Café de ValkDARTS

Posted by internetkrant Mon, December 10, 2018 15:18:09

**SINGLE WINST VOOR WILCO VERMEULEN BIJ DARTTOERNOOI IN CAFÉ DE VALK.

**WILLY VAN DE WIEL EN RONNIE BRANDS WINNEN BIJ DE KOPPELS.

**170 FINISH VOOR WILCO VERMEULEN.

Zondag 9 december werd het11e toernooi verspeeld van de 34e open ranking in café de valk.Er werd een single en een koppel toernooi verspeeld.Het koppel toernooi werd verspeeld in poules, het single toernooi k.o.Beide toernooien hadden een winnaars en een verliezersronde.Er werd gestart met de koppelwedstrijden.Willy van de Wiel en Ronnie Brands werden finalisten door winst op Romy Vermeulen en Wilco Vermeulen.In de andere halve finale wonnen Corné van Mastrigt en Jurgen Evers van Carlo van Cleef en Peter Dekkers.In een spannende finale ging de winst met 4-3 naar Willy en Ronnie, proficiat.
Blog image

v.l.n.r. Jurgen, Corne, Willy en Ronnie

Djowy Verhagen en John Wanders wonnen de finale in de verliezersronde met 3-1 van Dennis van Strien en Mick Hoevenaars.

Blog image

v.l.n.r Djowy, John, Dennis en Mick

De hoogste uitworp ging naar Dennis van Strien met 160, Willy van de Wiel gooide 116 uit.. Hierna gingen de singles van start.Willy van de Wiel ging naar zijn 2e finale door winst op Corné van Mastrigt.Wilco Vermeulen werd finalist door winst op Pim van Bijnen.In een uitstekende finale ging de winst met 5-4 naar Wilco die daarmee het single toernooi won, proficiat.Francois Gruteke won met 3-2 in de finale van de verliezersronde van Dennis van Strien.Blog image


v.l.n.r. Willy, Corné, Wilco en Pim

Blog image

Dennis en Francois

De hoogste uitworp bij de singles ging naar Wilco Vermeulen met een perfecte 170, Wilco gooide ook nog 108 en 107 uit.Verder de volgende uitworpen:Dennis Hendrickx 117, Pim van Bijnen 105, Roy Netten 100.In totaal werd er 37x 180 gegooid, beloond met een gratis consumptie (max. 2 p.p.)9x 180 voor Wilco Vermeulen.7x 180 voor Willy van de Wiel5x 180 voor Carlo van Cleef2x 180 was er voor Marly van den Heuvel, Djowy Verhagen, Pim van Bijnen, Maikel Verberk, Dean de Wulf en Corné van Mastrigt.1x 180 voor Jurgen Evers, Jeroen van Bijnen, Dennis van Strien en Mick Hoevenaars.

WINAARSRONDE SINGLE

1. Wilco Vermeulen

2. Willy van de Wiel

3. Corné van Mastrigt

4. Pim van Bijnen

5. Carlo van Cleef

6. Henri van Es

7. Ronnie Brands

8. Alex Michielsen

WINNAARSRONDE KOPPELS

1. Willy van de Wiel – Ronnie Brands

2. Corné van Mastrigt – Jurgen Evers

3. Carlo van Cleef – Peter Dekkers

4. Romy Vermeulen – Wilco Vermeulen

5. Joery van Domburgh – Alex van Oorschot

6. Pim van Bijnen – Maikel Verberk

7. Jeroen van Bijnen – Theo Lambregts

8. Dennis Hendrickx – Francois Gruteke

VERLIEZERSRONDE SINGLE

1. Francois Gruteke

2. Dennis van Strien

3. Theo Lambregts

4. Dennis Hendrickx

VERLIEZERSRONDE KOPPELS

1. Djowy Verhagen – John Wanders

2. Dennis van Strien – Mick Hoevenaars

3. Marly van den Heuvel – Alex Michielsen

4. Dean de Wulf – Thijs Gremmen

Het volgende toernooi voor deze ranking is op zondag 23 december, graag tot dan.

ZONDAG 16 DECEMBER SINGLE KAMPIOENSCHAP 501 DARTS IN CAFÉ DE VALK.

Het belangrijkste toernooi van het jaar vindt a.s. Zondag 16 december plaats in Café de Valk.Op die dag wordt er voor de 34e keer gespeeld om het single kampioenschap 501 van Dongen. Deelnemen mogen alleen Dongenaren en uiteraard ook alle competitiespelers die uitkomen in de Dongense competitie.Ook de darters die uitkomen in Brabant en Meierij cup voor Dongen zijn van harte welkom.Er gaat gespeeld worden in poules met aansluitend winnaars en verliezersronde.Bij meer dan 6 meespelende dames hebben deze ook nog een aparte ronde.Vorig jaar werd de titel gewonnen door Wiek Claassen.Uiteraard is de kampioen aanwezig om zijn titel te verdedigen.Het toernooi vangt aan om 13.30 uur tot die tijd kunt u inschrijven, wij rekenen weer op veel inschrijvingen.BILJARTEN: PERSOONLIJK KAMPIOENSCHAP BANDSTOTEN DE VALK.BILJARTEN

Posted by internetkrant Mon, December 10, 2018 14:58:31

BILJARTEN:

PERSOONLIJK KAMPIOENSCHAP BANDSTOTEN DE VALK.

GERRY KERST KAMPIOEN IN DE 4E KLASSE.

Dit jaar vindt voor de 44e keer het persoonlijke kampioenschap bandstoten plaats.Het toernooi wordt georganiseerd door B.V. De Valk / De Bobo’s en wordt onder auspiciën van de D.B.B. verspeeld in café de valk.In het toernooi spelen in totaal 83 biljarters, die zijn onderverdeeld in 6 klassen.Als extra toetje spelen na afloop van het toernooi de 6 kampioenen op vrijdag 29 en zaterdag 30 maart om een leuke prijzenpot in de superfinale.Vorige week werd de finale verspeeld in de 4e klasse.Alle deelnemers dienden 20 caramboles te behalen.Na voorwedstrijden in 3 poules plaatsten de beste 6 zich voor deze finale.Onder kundige arbitrage van Petra van Dongen en Rien Jansen speelden Just Zonneveld en Arthur Emmen, beiden van b.v. de valk de 1e partij tegen elkaar, in 20 beurten eindigde de partij in remise.Patrick van Dongen van b.v. kennet en Marco Oerlemans , speelden de volgende wedstrijd, in 22 beurten was Marco aan de meet.Gerry Kerst van b.v. de bobo’s en Jan Pullens, van b.v. d’ouwe sok, kwamen voor de eerste keer aan tafel, ook deze wedstrijd eindigde in remise in 27 beurten.Arthur speelde hierna tegen Marco en wist te winnen in 17 beurten.Ger pakte hierna de winst tegen Just in 27 beurten.Patrick pakte vervolgens zijn 1e winst tegen Jan, in 17 beurten.De laatste wedstrijd van dag 1 ging tussen Arthur en Gerry, in 13 beurten won Gerry deze strijd.Na de 1e dag voerde Gerry Kerst de ranglijst aan met 5 punten.Op dag 2 was de arbitrage in de vertrouwde handen van Rob Houtepen en gasttellers Theo in ’t Groen, Christ van der Linden en Jos Nollen.In de 1e wedstrijd wist Jan zijn eerste wedstrijd te winnen in 21 beurten van Marco.Just pakte ook zijn 1e winst door Patrick te kloppen in 20 beurten.Ger kwam vervolgens al uit op 7 punten na winst op Marco in 25 beurten.Arthur kon hierna Patrick niet afhouden van zijn 2e winst partij in 18 beurten.Jan bleef ook in de race voor het kampioenschap door winst tegen Just in 21 beurten.Met ingang van de laatste speelronde nog 2 kanshebbers voor de titel, Gerry en Jan.Door winst op Marco in 17 beurten eindigde Just op 5 punten.Arthur hield Jan van de winst af door te winnen in 25 beurten, door dit resultaat was Gerry al kampioen, proficiat.De laatste wedstrijd ging tussen Gerry en Patrick, Patrick wist de kampioen te verslaan in 25 beurten.Door dit kampioenschap is Gerry ook zeker van deelname aan de superfinale die plaats vindt tussen de 6 kampioenen, de kampioenen Hans Boutier in de 5e klasse en Rutger van der Kaaij in de 6e klasse hadden zich hiervoor al geplaatst.

bandstoten 4e klasse


Blog image
Blog image

v.l.n.r. kampioen Gerry, Jan, Just, Arthur, Patrick en Marco

De beste partij, 12 beurten, ging naar Gerry Kerst en de hoogste serie, 9, was voor Marco Oerlemans.Na afloop reikte wedstrijdleider Jan Smans de prijzen uit aan de deelnemers. Komend weekend wordt een aanvang gemaakt met de voorwedstrijden in de 3e klasse.Jeu de Boules Club Dongen in NPC.JEU DE BOULES

Posted by internetkrant Mon, December 10, 2018 11:52:32

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit seizoen weer mee met 4 teams. Hier volgt het verslag van zaterdag 8 december 2018.

Team Dongen 1 speelde een thuiswedstijd tegen Bommequette 2 uit Roosendaal. Dongen 1 was er op gebrand om nu wel eens de puntjes te pakken en dat is gelukt. Hier een beknopt verloop van de partijen:

Eerste ronde: doubletten. Team 1 Kees Jacobs - Karel Seebregts waren al snel in hun spel en wonnen met 13–5. Team 2 Cor Timmermans en John v Rooden kwamen niet in op hun niveau en verloren met 4-13. Team 3 Hans van Troost en Pierre de Jong speelde een goede wedstrijd en wonnen met 13–8. Tussenstand was 2-1.

Tweede ronde: Tripletten. Team Kees-Cor-John bleven ver onder hun niveau en verloren kansloos met 3–13. Team Hans–Pierre–Karel gingen na een moeilijke start goed verder en wonnen met 13–9. Tussenstand 3-2 voor Dongen.

Ronde drie: doubletten. Kees en Karel waren ook nu weer snel in de wedstrijd en kwamen al snel op 12 punten maar het duurde toch nog wel even om dat ene puntje nog te pakken en wonnen met 13–9. Team Hans en Pierre hadden na 2 goede partijen nu geen kans omdat het nu bij hen voor geen meter meer liep en verloren met 5–13. Team Cor en John kwamen nu wel weer goed in hun spel en wonnen verdiend met 13-8. Dus werd het een eindstand 5-3 in het voordeel van Dongen 1. De volgende wedstrijd is uit tegen Nederlek 2 in Rotterdam.


Blog image

Team Dongen 2 speelde uit, tegen L’Ammerzo 2 uit Ammerzoden, alweer de 5e speeldag in de NPC voor Dongen. Ze begonnen hun doublet-partijen tegen een tegenstander die er een beetje een hard hoofd in hadden om tegen Dongen te spelen, vanwege de voorsprong die ze hebben in de stand. L’Ammerzo dachten dat dit voor ons een middagje oefenen zou worden. Maar we zeiden dat dat nog maar moet blijken, je weet het namelijk nooit want de bal is rond. Jean-Michel en Joke Lobo wonnen met 13-4, Johan van Kuijk en Astrid Moorman verloren nipt met 11-13 en Jan en Yvonne Verbeek wonnen met 13-4. 2-1 voor Dongen, dus een goed begin.Daarna volgden de tripletpartijen. Jean Michel, Joke en Astrid wonnen heel overtuigend met 13-3, en Jan, Yvonne en Johan wonnen met 13-8.De tussenstand kwam hiermee op een voorsprong van 4-1 voor Dongen. Het begon er toch wel op te lijken dat dit een vrij gemakkelijke overwinning zou worden vandaag, gezien het spel van L’Ammerzo.Dus ze begonnen de laatste ronde doubletten met volle moed, nog 1 partij was nodig voor de winst. Jan en Yvonne wonnen hun partij met 13-9, dus hij ging lekker, ondanks dat Jan en Yvonne niet zo heel sterk speelde. Johan en Astrid wonnen hun partij met 13-4, Jean Michel en Joke wisten hun partij ook te winnen met 13-4. De eindstand voor deze dag kwam daarmee op 7-1 voor Dongen 2. Dus hiermee blijft Dongen 2 ongeslagen in de competitie, en we moesten toegeven dat L’Ammerzo uiteindelijk toch wel gelijk heeft gekregen, het ging vrij gemakkelijk.

De volgende wedstrijd staat gepland op 22 December thuis tegen Amitié 2 uit Best.


Team Dongen 3 gingen uit naar Middelburg 2 en kwamen terug met een 5-3
overwinning. En staan nu nog steeds bovenaan in de competitie. Zaterdag 22 december spelen ze thuis tegen Va-Tout 2 uit Breda.

Team Dongen 4 speelde thuis tegen De Soepele Pols uit Netersel hun laatste NPC wedstrijd van dit jaar. Ze hadden de polsen ook soepel gemaakt en beginnen de 1e doubletten ronde met 2 overwinningen. Corrie Koreman en Wim Boersen wonnen de partij met 13-3 en Wim Koreman met Willy Boersen met 13-6. Jammer genoeg lukte het bij Karin Jansen en Ruud van Dijk niet: 6-13. Bij de triplettenronde ging het met Karin en Ruud samen met Wim Koreman beter ze wonnen deze met 13-6. Bij Wim en Willy Boersen met Corrie Koreman ging het minder ze kwamen nog wel goed terug maar de partij werd verloren met 8-13.

Dus de laatste ronde werd het nog spannend, werd het een gelijkspel of een overwinning. Wim Boersen en Corrie Koreman wisten hun partij snel te winnen 13-0. Bij Wim Koreman en Willy Boersen leek het goed te gaan maar op het laatst ging de partij toch naar de tegenpartij 9-13. Dus de wedstrijd van Ruud met Karin was nodig voor een overwinning. Het was een spannende partij tot aan de laatste méne, maar de wedstrijd werd gewonnen met 13-12. Zo beëindigden ze dit jaar met een overwinning 5-3 en kunnen ze met een goed gevoel de feestdagen gaan vieren. Op 5 januari spelen ze onze volgende wedstrijd in Valkenswaard.


De standen en wedstrijdschema zijn te zien op:

Team Dongen 1: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4004-18-19

Team Dongen 2: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4003-18-19

Team Dongen 3: https://nlpetanque.nl/5e-divisie-5006-18-19

Team Dongen 4: https://nlpetanque.nl/6e-divisie-6005-18-19

Komende tijd zullen er allerlei toernooien plaatsvinden in Dongen en daarbuiten waaraan ook dongense teams deelnemen. Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)alle biljartactiviteiten uit café 't Vaartje BILJARTEN

Posted by internetkrant Mon, December 10, 2018 10:38:31

Verslagen

Biljartsport:

Driebanden-groot toernooi:

Finale Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken

Aanstaande vrijdagavond 14 december wordt de finale gehouden van het gerenommeerde Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg-driebandentoernooi voor de grote tafel. In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart gaan de wedstrijden vanaf 19.30 uur van start. Er wordt gestart op twee tafels. Aan het slot wordt gespeeld op 1 tafel. Er wordt gespeeld volgens het AV-systeem. Voor deze finale plaatsten zich Patrick Schrijver (Raamsdonksveer), Henk Ypelaar (’s Gravenmoer), Ton Kemmeren (Dongen-Vaart), Piet Kamp (Raamsdonk) en Francine van Yperen (Standaarbuiten). Francine is de eerste vrouw die door wist te dringen tot de finale. Zij werd tweede in haar poule en speelde maar liefst 11% boven de klassengrens. Zij won twee van de vier partijenTon Kemmeren excelleerde deze week door maar liefst 46% boven de klassengrens te spelen. In zijn beste partij kwam hij uit op 1.285. Ook zette hij het fenomenale gemiddelde van 0.679 neer. Hij won drie partijen en speelde er één gelijk. Piet Kamp ging door als beste derde. Piet speelde 10% boven zijn gemiddelde en won twee van de vier partijen. Dit deed ook Christ Brekelmans. Christ had een geweldige start en won de eerste twee partijen. Daarna stokte de productie. Hij kwam in zijn percentage uit op 85% vijftien procent onder de klassengrens. Hierdoor eindigde voor Christ het toernooi in de halve finale. Ook voor Tilburger Tiziano de Jonge viel het doek in de halve finale. Tiziano verzamelde slechts één schamel punt. Dat deed hij in zijn laatste partij tegen poulewinnaar Ton, die toen al verzekerd was van een finale plaats.

Biljartsport:

Landelijke competitie KNBB driebanden-groot:

Team SunControls pakt punt

In Rumpt pakte team SunControls Tilburg een punt tegen team Carambole R & H. Jos Hamers kwam niet echt in zijn spel en moest verlies incasseren. Nhiep Tran pakte opnieuw de winst. Hij speelde een degelijke partij en kwam uit op 0.408. Verlies was er vervolgens voor Anja Verbogt. Ook zij had een bijzonder moeizame avond. Haar tegenstander was overigens ook al na 46 beurten bij de finish. Patrick Schrijver sleepte een punt uit het vuur. Hij pakte de winst met het degelijke gemiddelde van 0.446. Team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. kwam deze week niet in actie. De tegenstander belde af.

Blog image

Biljartsport:

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot 3-tallen:

Café ’t Vaartje herovert 1e plaats

Dankzij een 28-27 overwinning op tean Van den Brandt uit Waalwijk heeft team Café ’t Vaartje zich weer aan de kop gevestigd. Het is iedere week stuivertje wisselen. Nu staat team Café ’t Vaartje weer één luttel puntje voor op de nummer twee. Winst was er voor Patrick Schrijver en Piet Vissers. Patrick speelde een gedegen partij en finishte na 46 beurten met het mooie gemiddelde van 0.543. Piet Vissers pakte de winst ook. Piet kwam uit op het fraaie gemiddelde van 0.479. Hij maakte een mooie serie van vier. Reserve Embert Broekhoven was de enige die verloor. Aan de meet kwam Embert 4 caramboles te kort. Hij kreeg ook maar 36 beurten. Op maandag 17 december speelt team Café ’t Vaartje in eigen huis tegen B.C.G. uit Goirle. Het team heeft de punten nodig om zich aan de top te handhaven.

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot 4-tallen:

Corné v.d. Nieuwenhuizen verslaat Lion van Loon

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart stond de derby tussen team autobedrijf Lion van Loon Dongen en team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg op het programma. Team v.d. Nieuwenhuizen ging er met de winst vandoor. Het werd 32-38. In de eerste sessie maakten Frans Kemmeren en Toon Verbunt korte metten. Frans nam een voorsprong, maar Toon knokte zich uitstekend terug. Aan het eind maakte Toon een serie van twee. Hij behoefde toen nog maar één carambole. Er bleef een moeilijk patroon liggen. Toon raakte de bal uitstekend maar de bal was net te zacht. Vervolgens speelde Frans het met twee uit. De gemiddelden van beide spelers mochten er wezen. Toon zette het respectabele moyenne van 0.566 neer en Frans kwam zelfs uit op 0.633. Theo Laros won op de andere tafel van Nhiep Tran. Nhiep maakte een mooie serie van vier, maar kon daarmee niet voorkomen dat Theo het in maar 45 beurten uitspeelde. In de tweede sessie een marathon partij tussen Leo Loonen en Carlo van Dongen. Bij beide spelers wilde het niet vlotten. Het ging lange tijd gelijk op, maar in de slotfase sloeg Leo een beslissend gaatje. Op de andere tafel het duel der kopmannen. Charles Mekes gaf met een serie van zes zijn visitekaartje af. Marrie Kleinloog, die de laatste weken uitstekend in vorm is, kon zich tegen zoveel geweld maar moeilijk verweren. Charles hield Marrie bekwaam op afstand en pakte vervolgens de winst. Charles zette het degelijke gemiddelde van 0.803 neer. Door dit resultaat is team Van den Nieuwenhuizen opgeklommen naar de derde plaats. Op donderdagavond 13 december speelt team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg in sportcafé ’t Vaartje tegen team B.C.G. uit Goirle. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

Biljartsport:

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein B2:

Volle winst Royal Hedge

In Waalwijk won team Boomkwekerij Royal Hedge met 20-30 van team B.S.V. Teamleider Ton Hamers hield de verdediging uitstekend gesloten en loodste zo zijn partij bekwaam naar de winst. Reserve Toon Verbunt speelde een degelijke partij en pakte daarmee de winst. Kopman Anton Smulders excelleerde. Hij had maar 33 beurten nodig om de finish te bereiken. Hij kwam uit op het formidabele gemiddelde van 0.818.

Gevoelig verlies team AK Deur & Interieur

In sportcafé ’t Vaartje won team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 27-26 van team Het Oude Tramstation uit Elshout. Jos Hamers speelde een degelijke partij en pakte daarmee de winst. Edwin Ligtenberg had slechts 37 beurten nodig om te finishen. Hij kwam uit op het schitterende gemiddelde van 0.567 en was daarmee de beste speler van zijn team. Vader Jan kwam uit op 0.552. Hij kreeg echter maar 38 beurten en kwam aan de meet nog 6 caramboles te kort. Door dit resultaat staat team AK nu voorlopig op de eerste plaats. Op dinsdagavond 18 december speelt team AK tegen team B.S.V. uit Waalwijk. Het belooft een zware wedstrijd te worden team B.S.V. staat namelijk op de derde plaats.

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein B1:

Gevoelig verlies Het Vaartje

In Sprang-Capelle verloor team Het Vaartje met 29-24 van team H.M.S. De enige winstpartij kwam op naam van Patrick Schrijver. In een degelijke partij speelde Patrick het net voor de neus van zijn opponent uit. Patrick maakte een mooie serie van zes. Nhiep Tran redde het niet. Hij kreeg ook maar 43 beurten en kwam aan de meet nog vier caramboles te kort. Hij maakte nog wel een mooie reeks van vijf caramboles. Ook Arthur Snoeren redde het niet. Arthur kreeg slechts 44 beurten. Hij kwam hierin zelf onvoldoende tot scoren. Door dit resultaat staat team Het Vaartje op de tweede plaats. De achterstand met de koploper bedraagt slechts 11 punten.DUBBELE WINST VOOR MARIO ROBBE BIJ DARTTOERNOOI IN CAFÉ DE VALK SINGLE EN MET WILLIAM LEIJTEN OOK WINST BIJ DE KOPPELS.DARTS

Posted by internetkrant Mon, December 03, 2018 21:03:07

DUBBELE WINST VOOR MARIO ROBBE BIJ DARTTOERNOOI SINGLE IN CAFÉ DE VALK EN MET WILLIAM LEIJTEN OOK WINST BIJ DE KOPPELS.

Zondag 2 december werd het10e toernooi verspeeld van de 34e open ranking in café de valk.Er werd een single en een koppel toernooi verspeeld.Het koppel toernooi werd verspeeld in poules, het single toernooi k.o.Beide toernooien hadden een winnaars en een verliezersronde.Er werd gestart met de koppelwedstrijden.Mario Robbe en William Leijten werden finalisten door winst op Wesley Schols en Mark de Vries.In de andere halve finale wonnen Ronald Busio en Mike van Dalen van Corné van Mastrigt en Theo Lambregts.In de finale ging de winst met 4-0 naar William en Mario, proficiat.

Blog image

v.l.n.r. Mike, Ronald, William en Marco

Nel Leerves en Joery van Domburgh wonnen de finale in de verliezersronde met 3-1 van Dennis Hendrickx en Roy Netten.

Blog image


v.l.n.r Nel, Joery, Roy en Dennis

De hoogste uitworp ging naar Dennis Hendrickx met 110.Hierna gingen de singles van start.Mario Robbe ging naar zijn 2e finale door winst op Corné van Mastrigt.Koppelmaatje William Leijten werd finalist door winst op Joery van Domburgh.In een prima finale ging de winst met 5-1 naar Mario die daarmee het single toernooi won en de dubbel pakte, proficiat.Mario zijn legs gingen in 12,16,21,16 en 13 darts, William won in 17 darts.

Blog image

v.l.n.r. Mario, William, Joery en Corné

Wesley Schols won met 3-0 in de finale van de verliezersronde van Roy Netten.

Blog image

Wesley en Roy

De hoogste uitworp bij de singles ging naar William Leijten met 128, William had ook nog een 106 uitworp.Corné van Mastrigt gooide 110 uit.In totaal werd er 11x 180 gegooid, beloond met een gratis consumptie (max. 2 p.p.)3x 180 was er voor Mario Robbe, William Leijten en Corné van Mastrigt. 1x 180 voor Joery van Domburgh en Wesley Schols.

WINAARSRONDE SINGLE

1. Mario Robbe

2. William Leijten

3. Corné van Mastrigt

4. Joery van Domburgh

WINNAARSRONDE KOPPELS

1. Mario Robbe – William Leijten

2. Mike van Dalen – Ronald Busio

3. Corné van Mastrigt – Theo Lambregts

4. Mark de Vries – Wesley Schols

VERLIEZERSRONDE SINGLE

1. Wesley Schols

2. Roy Netten

3. Theo Lambregts

4. Mark de Vries

VERLIEZERSRONDE KOPPELS

1. Joery van Domburgh – Nel Leerves

2. Dennis Hendrickx – Roy Netten

3. Sanne Oomen – Dylan van Beers

Het volgende toernooi voor deze ranking is op zondag 9 december, graag tot dan.

alle biljartactiviteiten uit café 't Vaartje BILJARTEN

Posted by internetkrant Sun, December 02, 2018 19:13:32

Verslagen

Biljartsport: Driebanden-groot toernooi:

Henk Ypelaar naar finale C.v.d. Nieuwenhuizen-dbt

Afgelopen week werd de eerste halve finale poule gespeeld in het gerenommeerde Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg-driebandentoernooi voor de grote tafel. In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart wisten Patrick Schrijver (Raamsdonksveer) en plaatselijk favoriet Henk Ypelaar zich te plaatsen voor de finale op vrijdagavond 14 december. Frans Kemmeren (Dongen-Vaart) kwam niet verder dan een derde plaats. Door één winstpartij en een gelijkspel tegen Henk verzamelde hij slechts drie punten. Hij moet derhalve vrezen dat de halve finale voor hem het eindstation is. Henk kwam slechts twee caramboles te kort, maar speelde wel twee keer gelijk. Hij speelde 3% boven de klassengrens en werd tweede in zijn poule. De eerste plaats in de poule was voor Patrick Schrijver, die alle wedstrijden won. Hij speelde 4% boven de klassengrens. Met 0.555 zette hij het beste algemeen gemiddelde neer. Ook het beste partijgemiddelde was met 0.714 voor hem. Jan Peter Laros zette met een serie van vier de beste reeks neer. Hij won slechts één partij en werd uitgeschakeld. Ook zijn plaatsgenoot en gerespecteerd deelnemer Huub Schlangen kwam niet echt in zijn spel. Ook hij verzamelde drie punten, maar werd op basis van zijn percentage vierde, waardoor de doorgang naar de finale werd versperd. Deze week wordt op dinsdagavond de tweede halve finale gespeeld. De wedstrijden beginnen om 19.30 uur.Biljartsport:Landelijke competitie KNBB driebanden-groot:

P.C. Kamp verdedigt toppositie

Team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. verdedigde in Tilburg de toppositie tegen team Cues & Darts. Het werd een aan duidelijkheid niets overlatende 1-7 overwinning. Alleen Ad Smolders moest een gelijkspel toestaan. Carlo van Dongen was weer eens van de partij. Hij kweet zich uitstekend van zij taak en was al na 41 beurten bij de finish met het mooie moyenne van 0.487. Kopman Willy v.d. Wiel had zelfs maar 38 beurten nodig. Hij kwam uit op het prachtige gemiddelde van 0.657. De beste man van de avond was Piet Kamp. Piet snelde in maar 29 beurten naar de finish. Hij kwam uit op het formidabele gemiddelde van 0.689. Piet was hiermee de beste speler van de avond. Hij maakte bovendien een geweldige serie van zes caramboles. Door dit resultaat staat team Kamp nog steeds in de top van het klassement op de tweede plaats met een wedstrijd minder. Op vrijdagavond 7 december speelt dit team in sportcafé ’t Vaartje een thuiswedstrijd tegen het sterke Molenvliet uit Waalwijk. Ook dan is een goed resultaat nodig om zich in de top te handhaven. De wedstrijden beginnen om 19.30 uur.


Nhiep Tran wint voor team SunControls

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart pakte Nhiep Tran als enige de winst voor zijn team SunControls Tilburg. Er werd derhalve met 2-6 verloren van team de Hazelaar uit Rosmalen. Nhiep was al na 44 beurten bij de finish en kwam uit op het degelijke gemiddelde van 0.454. Hij was hiermee de beste speler van zijn team. Kopman Patrick Schrijver kwam met het gemiddelde van 0.425 nog dichtbij. Het was echter veel te weinig om de winst te kunnen pakken. Anja Verbogt kwam wel dicht bij de winst. Aan de meet kwam zij slechts 4 caramboles te kort. Anton Smulders kwam niet in zijn spel en verloor kansloos. Hij kreeg ook maar 42 beurten. Door dit resultaat staat team SunControls nog steeds op de elfde plaats.

Biljartsport:

districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot 4-tallen:

Lion van Loon klimt naar 4e plaats

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart won team autobedrijf Lion van Loon Dongen met 36-32 van team DCM uit Oosterhout. Leo Loonen kwam op achterstand maar trok vervolgens weer helemaal bij. In de slotfase liep zijn opponent echter opnieuw weg. Nhiep Tran zag zijn voorsprong te niet worden gedaan. Hij verloor met nog slechts één carambole te gaan. Kopman Marrie Kleinloog speelde een moeizame partij maar won wel. Toon Verbunt was de beste man van zijn team. In maar 41 beurten passerde hij de finish al. Door dit resultaat is team Van Loon opgeklommen naar de vierde plaats. Op donderdagavond 6 december staat de derby op het programma tussen team autobedrijf Lion van Loon en team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg. Deze wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 19.30 uur.

P.C. Kamp handhaaft zich aan de top

In sportcafé ’t Vaartje won team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. eveneens met 36-32 van team ’t Hartje. Ad Smolders speelde een moeizame partij en kwam niet verder dan een gelijkspel. Jan Ligtenberg behield vrijwel de gehele wedstrijd het initiatief. Hij loodste zijn partij bekwaam naar de overwinning. Zijn zoon Johan redde het niet. Johan kreeg slechts 31 beurten en verloor kansloos. Piet Kamp trok in slechts 31 beurten de winst naar zich toe. Hij kwam uit op het prachtige gemiddelde van 0.580. Hij bewees hiermee andermaal zijn uitstekende vorm. Hij maakte bovendien een geweldige serie van vijf caramboles. Door dit resultaat blijft team Kamp aan de leiding in de viertallen competitie. Op dinsdagavond 11 december speelt team Kamp de kraker tegen team Cortini uit Oosterhout. Team Kamp heeft een goed resultaat nodig om zich te handhaven aan de top. Ook deze wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 19.30 uur.

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot 3-tallen:

Café ’t Vaartje zakt naar 2e plaats

In Oosterhout speelde team Café ’t Vaartje gelijk met 23-23. De enige winstpartij kwam op naam van Patrick Schrijver. Hij speelde fabuleus en was al na 35 beurten bij de finish. Piet Vissers en Bart de Wijs konden geen vuist maken en verloren allebei kansloos. Omdat de nummer twee 25 punten bij elkaar sprokkelde, werd er weer stuivertje gewisseld. De achterstand van team ’t Vaartje bedraagt slechts 1 punt op de koploper.

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein B1:

Volle winst Het Vaartje

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart pakte team ’t Vaartje de volle winst. In de eerste wedstrijd speelde Ton Kemmeren een degelijke partij en loodste deze bekwaam naar de winst. Hij makate onder meer een mooie serie van vier. Zijn opponent bleef ver van de finish verwijderd. Nhiep Tram speelde een puike partij. Hij was al na 41 beurten bij de finish. Ook zijn rivaal kon geen potten breken. Kopman Embert Broekhoven excelleerde. In slechts 33 beurten maakte hij korte metten met zijn tegenstander. Embert kwam uit op het prachtige gemiddelde van 0.878. Hij maakte bovendien een prachtige serie van zes caramboles. Door dit resultaat is team Het Vaartje opgerukt naar de derde plaats. Het heeft nog 11 punten achterstand op de koploper. Op dinsdagavond 11 december speelt team Het Vaartje tegen team B.V.T. uit Terheijden. Het team heeft een goed resultaat nodig om zich te handhaven in de top. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 19.30 uur

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein B2:

Gevoelig verlies team AK Deur & Interieur

In Werkendam verloor team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 27-22 van team Werkendam. De enige winspartij kwam op naam van Erwin Ligtenberg. In maar 35 beurten was hij al bij de finish. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.542. Zijn broer Edwin en vader Jan redden het beiden niet. Edwin kreeg maar 34 beurten en Jan zelfs maar 33. Jan maakte nog wel een mooie serie van vier. Team Royal Hedge kwam deze week niet in actie. Op dinsdagavond 11 december staat de derby tussen team Royal Hedge en AK op het programma. Ook deze wedstrijd begint in sportcafé ’t Vaartje om 19.30 uur.SINGLE WINST VOOR WILCO VERMEULEN BIJ DARTTOERNOOI IN DE VALK. STEF MACARÉ EN KEVIN LENS WINNEN BIJ DE KOPPELS.DARTS

Posted by internetkrant Mon, November 26, 2018 13:25:55

SINGLE WINST VOOR WILCO VERMEULEN BIJ DARTTOERNOOI IN DE VALK.

STEF MACARÉ EN KEVIN LENS WINNEN BIJ DE KOPPELS.

Zondag 25 november werd het 9e toernooi verspeeld van de 34e open ranking in café de valk.Er werd een single en een koppel toernooi verspeeld. Het koppel toernooi werd verspeeld in poules, het single toernooi k.o. Beide toernooien hadden een winnaars en een verliezersronde.Er werd gestart met de koppelwedstrijden. Stef Macaré en Kevin Lens werden finalisten door winst op Ramon Bressers en Dennis van Strien. In de andere halve finale wonnen Marjolein Noyens en Carlo van Cleef van Wilco Vermeulen en Steve Raman. In de finale ging de winst met 4-2 naar Kevin en Stef, proficiat.

Blog image

v.l.n.r. Carlo, Kevin, Marjolein en Stef

Corné van Mastrigt en Mark Bakx wonnen de finale in de verliezersronde met 3-2 van Johan Smulders en Martin Evertse.

Blog image

v.l.n.r Johan, Martin, Corné en Mark

De hoogste uitworp ging naar Maikel Verberk met 156. Verder uitworpen van 122 voor Marjolein Noyens, 120 voor Tim Kaijser en 100 voor Corné van Mastrigt. Hierna gingen de singles van start.Wilco Vermeulen werd finalist door winst op Pim van Bijnen, Tim Kaijser, Kevin Lens en Patrick van Osch. Lars Fransen klopte achtereenvolgens Steve Raman, Dennis van Strien, Jeroen van Bijnen en Stef Macaré en werd mede finalist. In de finale ging de winst met 5-3 naar Wilco die daarmee het single toernooi won proficiat.

Blog image

v.l.n.r. Lars, Stef, Patrick en winnaar Wilco

Corné van Mastrigt won met 4-2 in de finale van de verliezersronde van William Leijten.

Blog image

William en Corné

De hoogste uitworp bij de singles ging naar Wilco Vermeulen met 156. Lars Fransen had uitworpen van 134 en 125. Maikel Verberk gooide 116 en 108 uit en Mark Bakx 110. In totaal werd er 39x 180 gegooid, beloond met een gratis consumptie (max. 2 p.p.)Grootafnemer was William Leijten met 9 stuks, Lars Fransen had er 6. 4x 180 voor Stef Macaré.3x 180 lieten Corné van Mastrigt, Wesley Bour en Marvin van Eenennaam noteren. 2x 180 was er voor Marly van den Heuvel, Wilco Vermeulen en Mark Bakx.1x 180 voor Patrick van Osch, Jeroen van Bijnen, Johan Smulders, Kevin Lens en Maikel Verberk.

WINAARSRONDE SINGLE

1. Wilco Vermeulen

2. Lars Fransen

3. Patrick van Osch

4. Stef Macaré

5. Kevin Lens

6. Maikel Verberk

7. Marvin van Eenennaam

8. Jeroen van Bijnen

WINNAARSRONDE KOPPELS

1. Stef Macaré – Kevin Lens

2. Marjolein Noyens – Carlo van Cleef

3. Wilco Vermeulen – Steve Raman

4. Ramon Bressers – Dennis van Strien

5. William Leijten – Theo Lambregts

6. Patrick van Osch – Ronald Busio

7. Tim Kaijser – Marvin van Eenennaam

8. Marly van den Heuvel – Jeroen van Bijnen

VERLIEZERSRONDE SINGLE

1. Corné van Mastrigt

2. William Leijten

3. Wesley Bour

4. Tim Kaijser

VERLIEZERSRONDE KOPPELS

1. Corné van Mastrigt – Mark Bakx

2. Martin Evertse – Johan Smulders

4. Maikel Verberk – Lars Fransen

5. Jurgen Evers – Ad Timmermans

Het volgende toernooi voor deze ranking is op zondag 2 december, graag tot dan.

Kijk ook op www.falkie.nl