SPORT

SPORT

uitslagen en verslagen

Ook uw sportbericht of verslag komt in de krant
Stuur het naar redactie@dongenhomespot.nl

LEZERS VAN DE DONGENSE INTERNETKRANT KUNNEN TERUG NAAR DE KRANT :


www.dongenhomespot.nl

De Dongense Looiersdrive Bridge Club Dongen

BRIDGEPosted by internetkrant Wed, March 21, 2018 10:44:11

De Dongense Looiersdrive

Afgelopen zaterdag 17 maart organiseerde Bridge Club Dongen de Dongense Looiersdrive. In tegenstelling tot andere jaren was het deze keer slechts één dag. Er hadden zich maar liefst 70 paren aangemeld, welke uiteindelijk ingedeeld werden in 5 lijnen, afhankelijk van de opgegeven speelsterkte. Dus 14 paren in elke lijn.


Bij binnenkomst wisten de deelnemers al op voorhand in welke gekleurde lijn ze zouden gaan spelen en ook het paarnummer was bekend. Men kreeg per paar een gekleurde omslag, waarin onder meer de consumptiekaart, twee bonnen en een gidsbriefje in zaten. Iedereen werd ontvangen met een gratis “aangekleed” kopje koffie/thee. Hierna konden de spelers de tafels opzoeken waaraan ze deze middag zouden gaan beginnen. De te verdienen prijzen, die overigens allemaal bij Dongense winkeliers gekocht waren, lagen op enkele tafels uitgestald. Men kon aan het einde van de bridgedrive kiezen uit fraaie planten, flessen wijn, fruitschalen, Heren van Dongen en een kaas/notenmandje.

Na het welkomstwoordje van voorzitter Henk van Roode en enkele huishoudelijke mededelingen begon om half 2 de bridgedrive. Aan elke tafel moesten 4 spellen worden gespeeld en dat dan 6 keer. Dus in totaal 24 spellen.

De resultaten per spel werden door de spelers in zgn. Bridgemates ingevoerd. Dat is een apparaatje wat de gegevens doorstuurt naar de computer. Het technische gedeelte was in handen van Wil Janssen, bijgestaan door enkele clubleden.

Onder het genot van een hartig hapje en een drankje werd er tot ongeveer half 5 gebridged. Na afloop kregen alle deelnemers nog een heerlijk worstenbroodje van de “warme bakker”. Ondertussen kon men de uitslag per lijn gaan uitrekenen.

Hierna werden de resultaten per lijn door de voorzitter opgelezen, waarbij de prijswinnaars naar voren moesten komen om hun prijs uit te zoeken.

We geven hierbij de prijswinnaars per lijn:

(blauwe) A-lijn:

1. Piet Oomens & Harm Oomens 62,50 %

2. Joke van Gils & Jan Kroot 60,07 %

3. Lieke & Rob van den Bergh 56,25 %

4. Netty de Kort & Lenie Vorstenbosch 55,56 %

5. Will van der Kaan & Toos Kivit 52,78 %

(rode) B-lijn:

1. Elena & Stefan Kossakowski 63,19 %

2. Marineke Lang & Martin Kok 56,94 %

3. Marian Lenaerts & Fanny van Dun 55,21 %

4. Yvonne vd Leck & Corrie vd Wijngaart 53,82 %

5. Jo van leijsen & Jo Pijnenburg 52,43 %

(gele) C-lijn:

1. Lien Laurijsen & Leny Schellekens 57,74 %

2. Greet Vermeulen & Wil van Elsen 57,67 %

3. Nel Emmen & Riet Vermeulen 57,15 %

4. Tonny Mekke & Arno Traa 56,35 %

5. Leo vd Corput & Cees Oomens 55,52 %

(groene) D-lijn:

1. Jeanne & Jan Heijne 65,97 %

2. Jacqueline van Engel & Nellie vd Poel 61,81 %

3. CW Rooose & PJ de Visser 59,72 %

4. Lilian van Reijen & Kees den Reijer 57,29 %

5. Doortje Vos & Rietje de Jong 55,21 %

(oranje) E-lijn:

1. Nel Damino & Sjan van Gils 63,96 %

2. Anneke Laros & Peter Meulenbroeks 62,54 %

3. Jeanne Jochems & Ank van Schaik 60,91 %

4. Josien Laurijsen & Irene van Gorkum 57,74 %

5. Cees Oerlemans & Ton van Tilburg 54,70 %

Wij feliciteren alle prijswinnaars van deze bridgedrive en bedanken iedereen voor hun inbreng op deze gezellige en sportieve bridgedrive.

Volgend jaar wordt deze Dongense Looiersdrive weer georganiseerd en wel op zaterdag 16 maart in de nieuwe Cammeleur aan de Hoge Ham.

BC Dongen  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1618

NK Minibridge voor scholen

BRIDGEPosted by internetkrant Fri, March 24, 2017 22:38:24

NK Minibridge voor scholen

Afgelopen zondag werd in het gebouw van de Nederlandse Bridge Bond het jaarlijks terugkerend Nederlands Kampioenschap Minibridge gehouden. Basisschool de Biezenkring heeft hieraan deelgenomen en dat was voor de 6e keer. Dit jaar waren er maar liefst twee teams die meededen, bestaande uit Mike, Daniël-Joey, Kyra, Joni, Jana, Fien, Nikki en Lieke. Voor de meesten was het de tweede keer, maar er waren ook deelnemers bij die voor het eerst op zo’n kampioenschap gingen spelen.

Er waren ruim 25 teams naar dit bridgetoernooi gekomen. De meeste teams kwamen van basisscholen verspreid over heel Nederland, maar er waren ook enkele teams van zogenaamde Denksport Centra.


Rond 11 uur begon het toernooi en de minibridgers moesten voor de lunchpauze tien spellen spelen en in de middag ook nog tien. Rond vier uur was de prijs-uitreiking en werd de wisselbeker aan het winnende team uitgereikt. De teams van obs de Biezenkring eindigden op een 15e en 19e plaats.

Alle begeleiders kregen van de kinderen een groot applaus voor hun inzet.

Het was een sportieve en gezellige dag voor iedereen.

Volgend jaar zijn we zeker weer van de partij. Tot die tijd gaan we lekker door met bridgen. Ik wil langs deze weg Maria en Wil (leden van BC Dongen) bedanken voor hun begeleiding op school.

Nu dit NK Minibridge weer voorbij is, willen we eens gaan bekijken of er misschien meerdere kinderen interesse hebben in dit spel. Iedereen vanaf groep 5 van de basisschool tot en met het vervolgonderwijs kan hieraan meedoen. Als je al kunt bridgen is dat fijn, maar niet noodzakelijk. Bij voldoende belangstelling willen we dit gaan dit doen op dinsdag- of donderdagavond, voorafgaande aan de bridgeavond van Bridge Club Dongen. Het is in buurthuis ’t Schouw en we beginnen om 18.15 uur en stoppen om 19.45 uur. Dus anderhalf uurtje bridgen: uitleg en spelen. Er zijn GEEN kosten aan verbonden: NIETS aanschaffen en GEEN contributie.


Heb je interesse, stuur dan een mailtje naar henkvanroode@ziggo.nl of bel mij op: 0162-316442. Geef ook even aan naar welke avond jouw voorkeur uitgaat.Als er voldoende belangstelling is, kunnen we snel beginnen.Ik ben benieuwd wie er zal komen.


Groetjes meneer Henk van Roode  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1368

Dongen sprak woordje mee bij NK Minibridge 2016

BRIDGEPosted by internetkrant Sun, March 20, 2016 22:17:32

NK Minibridge 2016


Afgelopen zondag 20 maart werd in het hoofdgebouw van de Nederlandse Bridge Bond in Utrecht het jaarlijks Nederlands Kampioenschap Minibridge voor basisscholen gehouden. Obs de Biezenkring nam daar voor de vijfde keer aan deel en deze keer zelfs met twee teams van elk 4 spelers. Het afgelopen jaar kregen ruim 20 kinderen wekelijks les in minibridge onder begeleiding van enkele leden van Bridge Club Dongen. Dit jaar konden 9 kinderen aan dit NK deelnemen, waarvan twee kinderen, Biene en Joris, zelfs al voor de vierde keer meededen. De andere spelers waren Kane, Lieke, Kyra, Joni, Mike, Emma en Daniël. Er waren dus 2 teams en Daniël was bereid om in een ander team van een andere school te gaan spelen. Dat vonden we heel aardig van hem en zeker ook sportief!

Daniël, samen met zijn maatje Amber

Aan dit NK Minibridge deden dit jaar 24 teams mee, afkomstig van 12 basis-scholen uit alle delen van Nederland: van Limburg tot Friesland. Sommige scholen vaardigden meerdere teams af en andere scholen namen voor de eerste keer hieraan deel. De kinderen moesten op het NK twintig spellen spelen, de helft voor de lunch en de andere helft daarna. Halverwege konden ze op een tussen-stand zien hoe ze ervoor stonden.

Uiteindelijk werd een team van de Bernardusschool uit Best eerste en deze kinderen mochten de fraaie wisselbeker een jaar lang op hun school houden. Onze bridgers scoorden wat minder, maar hebben desondanks toch geweldig van deze dag kunnen genieten. Een mooi gebaar van de Bridgebond was het toekennen van de sportiviteitprijs aan Daniël, samen met zijn maatje Amber. Hij was trots en blij met zijn verdiende prijs en wij vinden dat ook terecht. Volgend jaar zijn we vast en zeker weer van de partij. Tot die tijd gaan we lekker verder met (mini)bridgen.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post915

De oudste bridgeclub in Dongen nog altijd springlevend

BRIDGEPosted by internetkrant Mon, March 30, 2015 13:40:57

De oudste bridgeclub in Dongen nog altijd springlevend


Dongen , 30 maart 2015 Op 7 maart 2015 werd het 50-jarig bestaan van de Dongense Bridgeclub gevierd en groots gevierd. De oudste bridgeclub in Dongen lier daarmee zien nog altijd springlevend te zijn. De club heeft ruim 150 leden die op 2 avonden in de week in een clubcompetitie spelen. Er is een zomer – en wintercompetitie De BC Dongen is op de eerste plaats een gezelligheidsvereniging waarbij sociale contacten het belangrijkste zijn. Dat neemt niet weg dat de bridgesport zeker serieus wordt beoefend . Con Loomans maakt een impressie van het feest en de sfeer in de normale competitieperiode

  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post523

Biezenkring Nederlands kampioenschap Minibridge

BRIDGEPosted by internetkrant Wed, March 19, 2014 09:26:07

INGEZONDEN

Team Biezenkring behaalt
Nederlands kampioenschap Minibridge

Zondag 16 maart behaalde het team van obs de Biezenkring voor het eerst het Nederlands Kampioenschap Minibridge. Dit team bestond uit 2x2 spelers: Biene Spijkers met Joris IJpelaar en Wendy van der List met Gijs IJpelaar.

Minibridge is een voorloper van het eigenlijke bridgespel. Jaarlijks wordt er door de Nederlandse Bridge Bond een wedstrijd georganiseerd voor bridgende kinderen van alle Nederlandse basisscholen. Er deden maar liefst ruim honderd kinderen mee, afkomstig uit alle delen van ons land.

Wij feliciteren langs deze weg het winnende team met hun begeleider.

Foto vlnr: Biene, Wendy, Joris, meneer Henk en Gijs.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post150

Oefenavond Leren Bridgen

BRIDGEPosted by SERVICE DONGENHOMESPOT Thu, January 16, 2014 14:29:30

Oefenavond Leren Bridgen

Maandag 20 januari is er weer een oefenavond n.a.v. de TV-cursus Leren Bridgen van omroep Max. Er zijn nogal wat mensen die deze lessen volgen om uiteindelijk te leren bridgen.Bridge Club Dongen geeft iedereen dan weer de mogelijkheid om de opgedane kennis in de praktijk te brengen door het organiseren van een oefenavond. Na een korte herhaling van de theorie uit de voorgaande lessen kunnen de deelnemers onder begeleiding diverse spelletjes bridge spelen. Uiteraard kunt U ook vragen stellen. Deze avond begint om 20.00 uur en wordt gehouden in de ontmoetingsruimte van het Palet(naast ’t Schouw). Er zijn GEEN kosten aan verbonden; sterker nog, wij bieden U gratis koffie aan.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post85

Bridgeclub Dongen speelt in op TV- cursus ‘Iedereen kan bridgen’.

BRIDGEPosted by SERVICE DONGENHOMESPOT Tue, November 05, 2013 17:45:44

Dongen, 5 november 2013 Bridge is een kaartspel dat ook onder de noemer denksport geplaatst kan worden. In wedstrijdbridge (Engels: duplicate bridge) is bewust gestreefd naar het zo veel mogelijk uitschakelen van de factor 'geluk' als uitkomstbepalend. Het spel vereist concentratie, geheugen en logisch denken en goede samenwerking tussen partners.Vanaf woensdag 20 november (14.30 uur) wordt op Nederland 2 de televisiecursus ‘Iedereen kan Bridgen’ uitgezonden door Omroep Max. Een unieke kans om in twaalf wekelijkse uitzendingen kennis te maken met deze gezellige denksport, die al door honderdduizenden mensen in Nederland wordt beoefend. En dat aantal groeit nog steeds! Tijdens de TV- cursus biedt Bridgeclub Dongen de mogelijkheid om andere beginnende bridgers te ontmoeten en samen te oefenen. Hiervoor organiseert zij een tweetal informatieavonden voor kijkers, die de TV- cursus volgen. Tijdens deze avonden zal ook geoefend worden onder leiding van een bridgedocent.

De bijeenkomsten vinden plaats in Ontmoetingsruimte ’t Palet, Tooropstraat 29, Dongen, op de maandagavonden 16 december 2013 en 20 januari 2014. Aanvang: 20.00 uur. TV- kijkers, die bij deze bijeenkomsten aanwezig willen zijn, dienen zich vooraf aan te melden bij Ad Claassen, telefoon: 0162-323135 of 06-24560210. E-mail: ad.claassen68@gmail.com. Als u hierna enthousiast geworden bent, kunt u zich inschrijven bij Bridgedocent Ed van Boxel voor de cursus “Bridge in een flits” (12 lessen op maandagavond vanaf 27 januari). Tel. 076-5710557.

  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post31