SPORT

SPORT

uitslagen en verslagen

Ook uw sportbericht of verslag komt in de krant
Stuur het naar redactie@dongenhomespot.nl

LEZERS VAN DE DONGENSE INTERNETKRANT KUNNEN TERUG NAAR DE KRANT :


www.dongenhomespot.nl

ATLEDONIEUWS : Caubergtrail; De berg spreekt

ATLETIEKPosted by internetkrant Wed, April 04, 2018 14:23:33

Caubergtrail; De berg spreekt


Hij kijkt ons aan. Als een roofdier met uitgestrekte poten, zijn bek wijd open lijkt hij te zeggen: “Kom maar op, ik lust jullie rauw.”


persfoto

Het is 31 maart 2018. Met een peloton van Atledoërs staan we samen met nog zo’n 1300 krijgers aan de start van de Caubergtrail. We hebben ons strijdplan duidelijk: 2 van ons bestrijden dit roofdier zo lang mogelijk en gaan 30 km lopen, 1 tart hem 9 km en de kern gaat voor 18 km. Iedereen op zijn eigen tempo, vooral tactisch lopen want het gaat bij een trail immers niet om wie de snelste is.

Het startschot klinkt en we gaan gelijk omhoog. De 1e beproeving. Ik voel gelijk mijn benen en mijn hartslag stijgt. Boven een verleiding: Thermae 2000. De gedachte een sauna te nemen kan ik echter gemakkelijk weerstaan. We dalen, draaien en keren in de natte klei. Onverwachts komt er een kleine maar vinnige beklimming. Ik voel dat ik niet genoeg snelheid heb en glijdt uit in de natte klei. Ik hoor de berg lachen maar wordt gelukkig gelijk omhoog geholpen door een medeloper.Tijd om te herstellen heb ik nauwelijks. We draaien naar links en ik kijk tegen een helling van 12% op. Zo lang mogelijk blijf ik mijn tempo lopen maar moet op een gegeven moment, zoals iedereen, gaan wandelen. Naar beneden lopend word ik overvallen door een flinke hoestbui. De naweeën van de griep. Alsof de berg het wist dat dit zou gebeuren brengt ze mij in de verleiding om de afslag naar de 9 km te nemen. Maar ik ben te trots en ga door.

Weer een beklimming en weer moet ik halverwege wandelen. Eenmaal boven pak ik weer mijn ritme en tempo op. Rustig daal ik af tot ik achter mij hoor: “We zitten verkeerd.” Een pijl stond wat verscholen achter een boom. “Tja dat hoort erbij” denk ik en klim weer terug omhoog. De berg gromt.De komende kilometers laat de berg zijn milde kant zien. Mooie paadjes en prachtige vergezichten vergezeld door een heerlijk lente zonnetje. Maar ik ben op mijn hoede en dit blijkt niet voor niets te zijn geweest. We moeten een hele steile klim maken over een grasveld. Door de modder mis ik de grip en dreig weer te vallen. Hortend en stotend kom uitgeteld boven. Ik kijk nog even naar beneden en zie mensen op handen en voeten omhoog klimmen. Ik knipoog naar de berg en denk bij mijzelf: “je gaat me niet klein krijgen vandaag.”Nog 3,5 km. Genietend loop ik en heb al een beetje een overwinningsroes over me. Dom natuurlijk want dat weet de berg ook. Vanuit het niets kijk ik tegen een muur van trappen aan en ik hoor de berg weer lachen. Mijn benen helemaal vol, mijn hartslag maximaal en een inwendige vloek verder heb ik de 139 treden betreden.


De laatste kilometer is alleen maar dalen met wel her en der een flinke bocht. Voldaan loop ik op de finish af en geniet van het applaus van het publiek. Ik kijk nog even achterom en het is alsof de berg mij een schouderklop geeft.Veel mijn Atledo maten zijn al over de finish. Iedereen viert zijn eigen overwinning op dit roofdier maar genieten vooral samen van deze prachtige dag.We lopen terug naar de auto en kijken nog even omhoog. Het is alsof de berg ons nog één keer toespreekt: “Tot volgend jaar”.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1630

Ouderwets VV Dongen wint van Quick : Verdiende 3-1 zege

ATLETIEKPosted by internetkrant Tue, March 20, 2018 16:39:23

Ouderwets VV Dongen wint van Quick : Verdiende 3-1 zegeVV Dongen pakte sinds lange tijd weer eens drie punten op Sportpark de Biezen. Op een ijskoud sportpark verwarmde de ploeg van Ron Timmers de toeschouwers met strijdlust en passie. De Kanaries overwonnen de Haantjes van Quick met compact spel en gaven het grootste gedeelte van de wedstrijd Quick niet de kans om in de wedstrijd komen. De 3-1 overwinning was daarom verdiend. VV Dongen schoof een plaatsje op en staat nu op een 8e plaats met 38 punten. Aanstaande zondag staat op Sportpark de Biezen de inhaalwedstrijd tegen HBS op het programma. Aanvang 14.30 uur
Door Frank van Heteren

Na de bizarre ontsnapping van vorige week tegen ADO ’20 ( een 3-0 achterstand omzetten in een 3-6 winst) heeft VV Dongen een extra ‘boost’ in het team gekregen. Tegelijkertijd mocht de ploeg zich verheugen met de hereniging van het centrale duo van der Stappen / Henskens. Na anderhalf jaar stonden de twee leiders vorm te geven aan de wederopstanding van de kracht van het elftal. Die kracht is strijd en lef. “Met Mitchell van der Stappen en Giovanni Henskens heb je meer rust in het team en de ballen worden wat makkelijker gegeven zodat Remon Koenen ook weer meer tot zijn recht kan komen.” Trainer Ron Timmers beleefde een fijne middag. Het was lang geleden dat hij met zijn team de volle winst op Sportpark de Biezen pakte.

VV Dongen startte sterk. Quick werd vanaf het beginsignaal onder druk gezet waardoor de stylisten uit Den Haag niet hun favoriete spelletje konden spelen. De enorme koude en de sterke wind waren voor beide teams een extra handicap en het was VV Dongen die zich het beste aanpaste aan de omstandigheden. De sterke openingsfase werd beloond met een doelpunt van de sterk spelende Jaap van der Waarden. Nadat Remon Koenen met een uitstekende crossbal van Moustafa Mohammad werd bereikt passeerde hij zijn directe tegenstander en leverde een perfecte bal af op de lopende van der Waarden. Alleen op keeper Puister af maakte hij geen fout en schoof de bal door de benen van de Quick-sluitpost. (1-0 in de 6e minuut)

VV Dongen kreeg genoeg mogelijkheden om de stand te verdubbelen, maar verzuimde in de eindfase. Spits Thomas Schilders (de man van de hattrick tegen ADO ’20) sleurde en trok waardoor de opbouw van Quick niet van de grond kwam. Na 25 minuten luwde de VV Dongen-storm en uit het niets viel in de 33e minuut de gelijkmaker. Quick ontworstelde zich aan de druk en VV Dongen liet de touwtjes te ver vieren. Een persoonlijke fout aan de linkerkant van VV Dongen leidde tot de 1-1. Dee snel opgezette aanval / omschakeling werd door spits Frank van der Heiden onberispelijk bij de eerste paal binnen geschoten en liet keeper Zielschot kansloos. (1-1 in de 33e minuut)

Zielschot zag zijn team te ver naar achteren leunen en moest een aantal malen voor de rust in actie komen. Zo redde hij op een schot vanaf negen meter van Virgil Tjin-Asjoe. De harde inzet in de korte hoek was voor Zielschot niet gemakkelijk om te pareren omdat zijn zicht door een medespeler werd geblokt. “Ja die zag ik laat aankomen, maar in een reflex kon ik de bal keren.” De uiteindelijke Man of the Match moest ook nog in de slotminuut zijn talenten aanboren en wist een inzet op de doellijn onschadelijk te maken.

Na de pauze was het beeld hetzelfde. VV Dongen probeerde met meer druk naar voren Quick te ontregelen, maar de Hagenezen wilden niet opgeven. Ze kwamen een aantal keren gevaarlijk door en bij een actie rond de 50e minuut kwam een speler van Quick op twaalf meter van het VV Dongen-doel geheel vrij in schotpositie. Zielschot had het gevaar gezien en verliet sprintend zijn doel om zich vervolgens met zijn hele lichaam voor het schot te gooien. “Die bal kwam keihard in mijn gezicht, maar ja, die hoort ook bij het lichaam.” De lachende Jordy Zielschot behoedde zijn team voor een achterstand. “En laat ons niet achter komen..” aldus Remon Koenen. “Vorige week was de eerste wedstrijd die we vanuit achterstand om wisten te zetten in winst. Vorig seizoen was dat vele malen meer. Nu kan je bij wijze van spreken de bus wel starten.”

Zielschot voorkwam dat doemscenario en VV Dongen kreeg na die pogingen van Quick meer grip. De duels werden weer gewonnen en ondertussen had Timmers Mohammad gewisseld voor Mart van Bree. Met meer diepgang werden de vleugels weer gevonden en Remon Koenen leek terug te komen in zijn oude doen. In de 77e minuut ging hij in het strafschotgebied van Quick het duel aan met zijn directe tegenstander. Hij kapte de verdediger uit maar die had zijn tackle al ingezet waardoor Koenen werd geraakt. “Hij raakte me vol maar ik viel wat onbeholpen.” Koenen viel inderdaad wat laat maar arbiter Winkel stond er met zijn neus bovenop en wees gedecideerd naar de penaltystip. ‘Penalty’ Paultje van Zon schoof de bal in de rechterhoek. (2-1 in de 77e minuut)

Quick deed verwoede pogingen om de gelijkmaker te forceren, maar VV Dongen was geenszins van plan om de drie punten weg te geven. VV Dongen oogde ouderwets. Met een ongelooflijk mooie lange pass (zoals Cruijff ze ook kon geven) bereikte Remon Koenen de startende Mart van Bree. De jongeling week uit naar de linkerkant van het veld op zijn hielen gezeten door de verdedigers van Quick. Bijna op de achterlijn zag hij dat keeper Puister de korte hoek had vrijgelaten. Deze verwachtte een voorzet. Van Bree deed het onmogelijke. Hij scoorde met zijn linkervoet vanaf de achterlijn en gooide met zijn wondergoal de wedstrijd op slot. (3-1 in de 81e minuut).

Vriend en vijand waren het erover eens dat VV Dongen de punten had verdiend. Aanstaande zondag ontvangt VV Dongen op Sportpark de Biezen HBS 9ook uit Den Haag). Aanvang 14.30 uur.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1617

Atledojeugd sluit crossjaar 2017 mooi af

ATLETIEKPosted by internetkrant Wed, December 27, 2017 11:05:05

Atledojeugd sluit crossjaar 2017 mooi af


Broer en zus Jasper en Femke samen onderweg

Tijdens de feestdagen blikken we nog even terug op de laatste cross van het Crosscircuit Midden-Brabant in 2017, de Lidocross. Monica Snepvangers deed verslag van de pupillenwedstrijd (en keek met een schuin oog naar de junioren).

Gelukkig voor onze atleten was de start voor de specials en de pupillen voor deze laatste Regio-13-cross van het jaar pas in de middag. Zo konden ze na het Atledogala nog even bijkomen.


Colin Bressers op weg naar de zege


Colin Bressers mocht het spits afbijten en van start tot finish liep hij voorop om de voorsprong alleen maar te vergroten. De voorfietsers hadden moeite om hem voor te blijven. Alweer een mooie eerste plaats dus voor deze Atledo-topper, die in het crossen echt zijn passie heeft gevonden.Daarna was het de beurt aan de mini- en C-pupillen: Femke Broeders, Jasper Broeders, Ramon Derks, Rembrandt Noordanus, Siebe van der Lee en Beau Janssens kwamen namens Atledo in actie. Siebe en Beau streden voorin waarbij Beau net iets sneller was dan Siebe. Ze werden zesde en zevende. Ramon liep een keurige race en volgde op een dertiende plaats voor broer en zus Jasper (vijftiende) en Femke, die gezamenlijk finishten. Femke werd zelfs tweede als mini-meisje, maar helaas voor haar waren er in Waalwijk geen aparte medailles voor de categorie der mini-pupillen. De estafetteteams van Atledo op het podium met goud en brons (2)


Rembrandt (zeventiende) liep voor het eerst een cross en hij vond het zwaar. Maar met steun van zijn vader Rob wist hij toch te finishen. Achteraf bleek hij een flinke koorts te hebben gehad. De trainers hadden daarom nog meer respect voor zijn prestatie. Maar meedoen aan de estafette zat er niet meer in. Gelukkig vond de estafetteploeg versterking in Stan Struijfs van Gloria Atletiek en in Ruben, de broer van Beau.Anouk Rutjes en Fenn Oerlemans​ deden bij de B-pupillen mee. En ondanks het gala de avond tevoren liepen ze allebei een superrace. Anouk, viel net naast het podium en werd vierde, Fenn werd negende. Misschien toch nog het gala in de benen?Eindsprint van Renee


Heleen de Bie, Renee Kramer en Nieke Westerveen zetten hun beste beentje voor bij de meisjes A-pupillen. Nieke rende naar een mooie vijfde plaats, Heleen klokte de tiende tijd en Renee werd elfde. Bij de jongens A-pupillen trad Lucas Rutjes in het strijdperk en daarnaast waren Ties Mutsaers, Mats Alferink en Jurre Verschure ook weer present. Voor Lucas werd het echt een strijd. Aan het eind werd hij door een concurrent de hekken ingelopen. Onmiddellijk werd protest aangetekend en zo stond Lucas toch op het podium om de medaille voor zijn mooie derde plaats in ontvangst te nemen.
Het incident dat bestraft werd


Toen was het bijna tijd voor de estafettes. Uit een ooghoek zagen de Atledotrainers Anne de Jong​ op de derde plaats op het podium staan bij de meisjes C-junioren en terwijl de blauwe mini-bende zich opmaakte voor de estafette, zag men ook Bengt Kramer nog finishen.Bij de mini-, C- en B-pupillen deden twee teams mee. Gloria-huurling Stan, Siebe, Ruben en Beau in het ene team en Ramon, Jasper en Femke met nog een keer Ramon in het tweede team. En ze waren succesvol: goud en brons! Knap gedaan.Nieke op weg naar de vijfde plaatsHet A-pupillenteam bestond uit Renee, Heleen, Nieke en Ties en ook zij legden na een harde strijd beslag op de derde plaats. Bij de jongens junioren tenslotte, werden Quinten, Kasper, Casper en Pepijn ook mooi derde.Zo was het een heel gezellige en geslaagde middag. En een prachtige afsluiting van de crossen voor dit jaar.Meer foto’s staan op de Facebookpagina van Monica Snepvangers en op de website “een kijk op atletiek” van atletiekfotograaf Kees Snepvangers.


Ramon Derks in actie


Zaterdag 30 december sluiten we bij Atledo het jaar sportief en sociaal af met de al even traditionele als legendarische Kerstafettemarathon. Als je niet mee doet, dan kom je toch gewoon kijken, aanmoedigen en genieten bij op onze baan. Want lopen en kijken met plezier doe je bij Atledo.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1587

ATLEDO : Pupillen trappen indoorseizoen af in Vlijmen

ATLETIEKPosted by internetkrant Thu, December 14, 2017 13:35:39

Pupillen trappen indoorseizoen af in Vlijmen

Foto's Atledo

Zondag 10 december deden de Atledopupillen en Jorrit Heijkant in een warme sporthal in Vlijmen mee aan de eerste indoorwedstrijd van het seizoen in in Vlijmen, terwijl buiten de sneeuw het land onder een witte deken bedekte. De nieuwe persoonlijke records waren weer niet te tellen.


Femke Broeders blij met zilver

Veel Atledo-atleten waren afgereisd naar de eerste indoorwedstrijd van het seizoen in de sporthal de Heygrave in Vlijmen. Terwijl buiten de sneeuw zorgde voor een prachtig plaatje waren er in de hal bijzondere prestaties te zien van onze pupillen. Voor sommige ouders was het een lange zit, omdat jongste al voor 10 uur moest beginnen, terwijl het oudere broertje pas om 12 uur aan de bak mocht. Het mocht de pret niet drukken. Er waren voldoende spelletjes meegenomen dus de tijd vloog voorbij.


Giel van de Mosselaar verbetert clubrecord kogelstoten

Mini-toppers

Als eerste waren dus de allerkleinsten aan de beurt. Femke Broeders deed voor het eerst mee en genoot zichtbaar van haar onderdelen. Dat ze in de categorie mini-meisjes ook nog eens een zilveren medaille won, maakte het nog mooier. Ze sprintte 35 meter in 7,93 seconde en ze stootte de 1-kilo-zware kogel naar 3 meter 25. In diezelfde groep kwam ook Giel van de Mosselaar in actie. Hij ging ook naar huis met een zilveren medaille. Zijn sprint was 7,25 seconde en de prestatie van de dag was zijn kogelstoten: maar liefst 6 meter 96 was de afstand en hiermee verbeterde hij het clubrecord van Chuck Pols uit 2010, dat op 6 meter 84 stond. Wat een prestatie!


.......Ook een pr bij het hoogspringen........


Bij de B-pupillen deden Jinte van der Laak en Fenn Oerlemans mee. Fenn was na 6,90 seconden bij de finish van de 35 meter en hij stootte de 2-kilo- kogel 5 meter 29 ver. Jinte liep met 6,92 seconden bijna net zo snel en stootte haar kogel naar 3 meter 02. Jinte werd daarmee vierde en Fenn zevende.Eva den Boer, Nieke Westerveen, Finn van Dongen en Jurre Verschure verschenen in de ring bij de A-pupillen. De jongens waren goed voor vier persoonlijke records en de meisjes dede het nog iets beter: vijf pr’s. Finn sprintte naar 6,27 seconden en evenaarde zijn hoogspringrecord van 1 meter en werd zesde overall. Jurre stootte de kogel naar 3,67 meter. Nieke verbeterde zich bij het kogel stoten met een afstand van 4 meter 55 en ze sprintte naar 6,44 seconden, waar Eva er 7,02 seconden over deed. Eva haalde ook een pr bij het hoogspringen: 1 meter 05 meter noteerde de jury. Nieke werd vierde en Eva dertiende.......de kogel naar 3 meter 59

Daarna mochten de C-pupillen jongens aan de bak. Siebe van der Lee, Rembrandt Noordanus, Ramon Derks en Jasper Broeders noteerden samen acht persoonlijke records. Siebe was met 6,87 seconden het snelst van onze jongens op de 35 meter sprint en ook met de kogel kwam hij het verst: 4 meter 83. Het indoor hoogspringen ging hem wat minder af dan buiten, maar 86 centimeter was niet slecht. Sieb werd zesde overall. Rembrandt stootte de kogel naar 3 meter 57 en hij sprintte naar 7,48 seconden. Daarmee werd hij elfde overall, waarbij hij op de voet werd gevolgd door Ramon, die de 35 meter in 7,67 seconden aflegde, de kogel naar 2 meter 71 stootte en die 75 centimeter hoog sprong. Meteen daarachter eindigde Jasper nadat hij de sprint aflegde in 7,74 seconden, de kogel naar 3 meter 59 stootte en 65 centimeter hoog sprong.

Bij de specials was Jorrit Heijkant er als vanouds weer bij. Hij moest deze keer voor het eerst met een kogel van 6 kilo stoten (eigenlijk 7,25 kilo, maar die hadden ze bij deze wedstrijd niet bij de hand. Daarmee stootte Jorrit 4 meter 21 ver: een pr. Bij de sprint bleef hij met 5,84 seconden net achter op zijn snelste tijd. Bij het lastige hoogspringen wist Jorrit met wat aanpassingen in zijn aanloop zijn pr van 1 meter 30 te evenaren. Jorrit werd vierde in het eindklassement van zin categorie.

We zijn benieuwd of jullie deze prestaties op zondag 21 januari 2018 bij de eigen Atledo Indoor nog kunnen verbeteren.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1583

Geen brug te ver bij de Atledo Bruggenloop 2017

ATLETIEKPosted by internetkrant Mon, October 30, 2017 11:01:34

Geen brug te ver bij de Atledo Bruggenloop 2017

Foto's : Kees Willemse

Voor de achtste keer op rij organiseerde Atledo zondag 29 oktober de Bruggenloop. In tegenstelling tot de weersvoorspellingen was er een klein zonnetje en veel minder wind dan verwacht. Voorafgaand aan de start verdween de meegenomen extra kleding nog vlug in de tas, want het was zelfs warm om te lopen.

Om exact 9:30 uur wintertijd begonnen 75 lopers en trimmers aan de uitdaging om minimaal 1 tot maximaal 5 rondes van 2 kilometer te lopen, waarbij de fietsbrug elke ronde twee keer overwonnen moest worden. Het parcours kon dus allesbehalve vlak genoemd worden.Extra leuk in deze editie was de deelname van enkele jeugdleden die, al dan niet samen met hun ouders, één of twee rondjes liepen.Carolien Kramer was met haar 9 jaar de jongste deelneemster. Zij liep samen met haar vader een volledig ronde van 2.000 meter. Toon Kimenai was met zijn 77 jaar de oudste deelnemer, al moet worden gezegd dat er nog drie 70-jarigen meeliepen. De Atledo Bruggenloop is dan ook een loop voor alle leeftijden.

Ook de senioren en masters van Atledo’s “Blauwe Bende” lieten zich zien. Zij hadden zaterdag al hun wedstrijd gelopen bij de Snertcross in Tilburg, maar ze wilden de eigen Bruggenloop niet ongemerkt voorbij laten gaan.

De “Blauwe Bende” is sinds het vorige crossseizoen de bijnaam van de wedstrijddeelnemers van Atledo. Met name in het crossseizoen zijn ze wekelijks actief in het Global-e Crosscircuit Midden-Brabant (hét crosscircuit van Regio 13). Atledo is daarbij in alle categorieën bijzonder goed vertegenwoordigd en omdat bijna iedereen in ons prachtige blauwe clubtenue loopt, was de bijnaam geboren.


Een overzicht van de totaal gelopen afstand van iedere deelnemer vind je hier.

Het eerstvolgende sportieve Atledo-evenement is de populaire Kerstafettemarathon op zaterdag 30 december. In groepen van 4 tot 8 personen wordt een hele of halve marathon gelopen in estafettevorm. Het parcours is een ronde van 1.200 meter en daarom is dit kleurrijke evenement zowel voor jong als oud(er) goed te doen. We zien jullie graag bij deze laatste activiteit van Atledo in 2017.

De TOC bedankt alle deelnemers en vrijwilligers voor zijn of haar bijdrage aan de Atledo Bruggenloop en Boekenmarkt en ziet jullie graag terug bij de negende editie in 2018.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1549

Atledo Dames Masters vierde van Nederland

ATLETIEKPosted by internetkrant Wed, September 13, 2017 14:13:05

Atledo Dames Masters vierde van Nederland

Zondag 10 september reisde het zeskoppige dames masters competitieteam van Atledo onder leiding van ploegleidster Karin van Ham samen met begeleider Kris Beerens en jurylid Tom Dalenberg naar Nijmegen voor de landelijke competitiefinale voor masters (atleten van 35 jaar en ouder). De beste 12 ploegen van Nederland hadden zich via de voorrondes geplaatst voor deze landelijke finale waar 9 onderdelen aan bod kwamen. Elke prestatie per onderdeel wordt omgezet in punten via een formule waarbij ook nog rekening wordt gehouden met de leeftijd van de atleten. Atleten die wat ouder zijn presteren wellicht dan wat minder dan de jongere masters, maar door deze leeftijdscorrectie kunnen zij toch genoeg punten scoren voor hun team. Als alle individuele punten bij elkaar worden opgeteld krijg je het teamtotaal.

Sandra Habets mocht als eerste van start op de 100 meter. Het was een lang seizoen geweest voor Sandra en de topvorm was niet helemaal aanwezig, toch liep ze met een tijd van 14.66 sec het vierde beste puntentotaal van de dag. Riet Jonkers-Slegers mocht kort daarna aan de slag in de verspringbak. Bij haar tweede sprong kwam ze precies goed uit en sprong ze naar een afstand van 3.57 mtr. Net 2 centimeter onder het Nederlandse record in haar leeftijdscategorie. Uiteraard pakte Riet hiermee de winst in het totale verspringveld. Ondertussen wierp Rian Peeters de 1 kilo zware discus naar een afstand van 27.94 mtr. Ze was niet geheel tevreden maar het team was blij met deze 5e plaats en kostbare punten.

Sandra Habets_Karin van Ham_Margriet ter Horst_Linda -Hazenberg-Schoenmakers-Riet Jonkers-Slegers_Rian Peeters


Margriet ter Horst werd deze dag ingezet als supersub en sprong in de tweede groep verspringen naar een persoonlijk record van 3.33 mtr. Ook bij het discuswerpen werd een PR genoteerd van 13.32 mtr. Altijd fijn om zo’n back-up te hebben bij deze onderdelen. Rian mocht later op de dag nog kogelstoten. Onder toeziend oog van ons jurylid Tom stootte ze de kogel naar 8.92. Riet stond bijna gelijktijdig aan de start van de 400 meter. Haar tijd van 1.21.63 min was weliswaar niet één van de snelste van de wedstrijd, maar door de leeftijdscorrectie (Riet is immers al 73 jaar!) behaalde ze maar liefst 880 punten en een tweede plaats in het totale veld. Riet deed ook nog het onderdeel hoogspringen en met haar 1.10 mtr en opnieuw veel punten was ze één van de belangrijkste pionnen van dit allround competitie team van Atledo.

Ploegleidster Karin van Ham is nog herstellende van een blessure en werd ook ingezet als extra stok achter de deur bij de technische onderdelen. Ze was tevreden met haar groepswinst bij het hoogspringen met 1.35 mtr en in haar eerste stoot bij het kogelstoten kwam ze tot 9.33 mtr wat gezien haar moeilijke voorbereiding uitstekend was.

Linda Hazenberg-Schoenmakers had de eer om de 1500 meter te lopen. Ze had een ambitieus doel gesteld, want ze wilde onder de 6 minuten grens duiken. Onder aanmoediging en coaching van praktisch het gehele team zette ze op het laatste rechte stuk nog een eindsprint in. Dit resulteerde in een eindtijd van 5.59.90 min. Doel bereikt en uitgeput nam ze de felicitaties in ontvangst.

Sandra mocht na lang wachten nog aan de bak op de 200 meter. Met een wat draaiende wind op de baan waren de omstandigheden niet ideaal maar Sandra liet zich niet uit het veld slaan en liep een prima tijd van 30.77 sec en opnieuw plek 4 qua punten betreft.

Het laatste onderdeel van de dag was de 4 x 100 meter estafette. De dames liepen in de volgorde Sandra – Karin – Margriet – Linda. Er werd van tevoren nog goed geoefend op de stokwissels en dat betaalde zich uit. In een nieuw clubrecord liepen de dames een verdienstelijke tijd van 1.01.74 min.Nadat alle punten uitgerekend en opgeteld waren werd Atledo vierde in het eindklassement met 5.837 punten. Een ietwat ondankbare plaats maar het damesteam was hier zeer content mee. Zeker gezien het uitgangspunt dat het Atledo team als twaalfde en laatste deze finale was binnen gekomen.

Namens Atledo van harte proficiat aan alle dames van dit competitieteam voor deze geweldige prestatie.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1509

ATLEDO NIEUWS :Brabantse Kampioenschappen Athletics Champs

ATLETIEKPosted by internetkrant Wed, September 13, 2017 14:05:39

Brabantse Kampioenschappen Athletics Champs

Het was dan wel de dag van het jubileumfeest van Atledo, maar als je met het Brabants Kampioenschap mee mag doen… dan gaat sporten voor feesten.

Anouk op de 4-minutenloop

Eva op de 4-minutenloop


Joeri op de 4-minutenloop


Tijdens de competitie van het afgelopen voorjaar hebben de atleten die aan de verschillende regiowedstrijden meededen punten verdiend. Per categorie werden ook medailles uitgereikt. Atledo’s Beau Janssens (minipupil), Anouk Rutjes en Joeri van Helderen, en Eva den Boer (B-pupillen) ontvingen een gouden medaille. Zij mochten meedoen aan de Brabantse Kampioenschappen. Maar liefst 278 atleten verdeeld over drie categorieën (C-, B- en A-pupillen) streden om de bekers. Samen met negen atleten van de organiserende vereniging THOR vormden onze minihelden Team 18. Trainers Anne-Wil, Monica en Benno Snepvangers en Lisa Woudenberg zorgden voor de begeleiding van blauwe minibende.

Er werd begonnen met hurkhoogspringen. De jongens deden dit heel goed. Beau evenaarde zijn persoonlijke record van 75 cm. en Joeri sprong een p.r. van 85 cm. Eva had tijdens de training wel 1 meter gesprongen, maar in de wedstrijd bleef zij op haar p.r. van 85 cm steken en Anouk haalde na heel veel foutsprongen toch nog punten met 60 cm.

Het volgende onderdeel was de 40 meter sprint. De snelste van het Atledoviertal waren Eva en Joeri (7,8 sec.), wat voor Joeri een verbetering van zijn p.r. met 0,3 sec was. Anouk en Beau klokten 8,2 sec.

bandslingeren

Daarna stond het bandslingeren op het programma (als voorbereiding op het discuswerpen bij de junioren). Hierbij moet een BMX-band zo ver mogelijk recht vooruit worden geslingerd. Hierbij werden drie p.r.’s gevestigd. Beau bleef een meter achter op zijn beste prestatie en kwam tot 11 meter. Anouk verbeterde haar p.r. met een meter naar 10,50 meter. Ook Eva pakte die meter extra. Zij kwam nu op 12,5 meter. Joeri werd door zijn stiefvader uitgedaagd en dat werkte. Hij verbeterde zijn record met maar liefst 3 meter en wierp 13 meter.

Na het werpen was er het volgende loopnummer. 40 meter, maar nu met horden. Ook hier weer 25 minuten de tijd om zo vaak als je kunt en wilt te proberen zo snel mogelijk over de finish te komen. Beau viel, maar hij stond meteen weer op en deed gewoon nog een keer of 4, 5 mee. Het leverde hem een dik p.r. op; van 9,1 naar 8,2 sec. Anouk viel ook al eens bij dit onderdeel. Zij liep voorzichtig naar een tijd van 9,4 sec., net boven haar p.r. Eva met 8,1 sec. ook net boven haar p.r. Joeri was de snelste van zijn groep, snoepte 0,6 sec. van zijn p.r. af en bracht het op 8,0 sec.


Val op de horden


vortexwerpen

Het voorlaatste onderdeel was vortexwerpen. Voor de zomervakantie hadden ze op de clinic van Pelle Rietveld en Mark de Rond de kneepjes van het vak geleerd, waardoor de p.r.’s al vrij scherp stonden. Anouk wierp 12,5 meter en Eva 15 meter. Beau verbeterde zich met 2 meter en kwam nu tot 14,5 meter en Joeri evenaart zijn p.r. van 21 meter.

Bij het laatste onderdeel gaat het erom zoveel mogelijk meters in vier minuten te maken. Er wordt in twee series gelopen. Langs de rondbaan staat om de 25 meter een pion. Na vier minuten ging de toeter en moet rustig worden doorgelopen naar de volgende pion. Er wordt afgesproken dat de Atledo-ers proberen bij elkaar in de buurt te blijven om zo een p.r. te lopen, het liefst 1.000 meter.

Kopvrouw Eva liep verbeten twee volle ronden. Ze werd gevolgd door Joeri en Anouk. Beau wist de anderen ook goed bij te houden. Helaas voor Joeri klonk de toeter vlak voor hij bij de volgende pion was, net geen evenaring van zijn p.r. Eva was de pion wel voorbij en kwam zo op 925 meter, een evenaring van haar p.r. Joeri en Anouk bleven net 25 meter onder hun p.r. Beau verbeterde met een afstand naar 900 meter zijn p.r. wel.

Nadat de uitslagen van de mini- en C-pupillen waren samengevoegd bleek dat mini Beau overall 24e van Brabant was geworden. Beau was wel zesde minipupil, maar daarvoor was dus geen apart klassement. Joeri van Helderen werd tiende. Eva werd gedeeld veertiende bij de meisjes B-pupillen en Anouk werd 21e bij de gecombineerde meisjes mini- en C-pupillen.

Onze atleten verlieten het zonnige Roosendaal met p.r.’s en een hele ervaring rijker.

Nu op naar de Atledo clubkampioenschappen en dan begint het winterseizoen met crossen en indoorwedstrijden. Ze hebben er zin in!

Dank aan Monica Snepvangers voor de verslaglegging.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1508

ATLEDO deed mee met EK in Aarhus in Denemarken

ATLETIEKPosted by internetkrant Mon, September 11, 2017 18:51:50

ATLEDO deed mee EK in Aarhus in Denemarken

Tijdens het afsluitend biertje na de training op woensdag ontstond een jaar geleden het idee om mee te doen aan het EK atletiek voor Masters ofwel “atleten op leeftijd”. Het was in 2017 redelijk dichtbij huis met de wedstrijdlocatie Aarhus in Denemarken. Acht deelnemers waaronder vijf mannen 60+ op de meerkamp en drie vrouwen op de meerkamp en individuele nummers. Een jaar lang is er volop getraind en stap voor stap toegewerkt naar een ijzersterke topvorm.

Alle deelnemers aan de tienkamp op de traditionele groepsfoto na afloop

De Atledo mannen tienkampploeg met links jurylid Tom Dalenberg en rechts trainer-coach Kris Beerens


De Atledohelden en hun superfans


Eind juli was het zover. Iedereen was heelhuids aangekomen in Aarhus en op diverse campings werd het bedje uitgespreid. Personal coach Kris Beerens en superjurylid Tom Dalenberg waren ook aanwezig. Na het afhalen van de deelnamenummers en snuisterijen kon een eerste verkenning van het prachtige atletiekstadion worden uitgevoerd. De strijd kon beginnen.

Van start op de tienkamp

De tienkamp kende een deelnemersveld van 28 atleten. De sterksten blijven meestal over na twee dagen van uitputting. Op de eerste dag van de tienkamp werd gestart met de 100 meter. Een prooi voor Gerard van Broekhoven die tiende werd met 14,36 sec. Jan-Willem van Heteren en Bernard Oerlemans liepen prima. Frits van der Velden was matig tevreden, maar Hens Koreman liep een pr.

De mannen tienkampploegDe tienkampploeg met trainer-coach Kris Beerens

Bij het verspringen was het een rommeltje. Hevige regenval veroorzaakte eerst vertraging in het tijdschema waarna vervolgens twee keer de aanloop van het verspringen moest worden uitgezet. Alle atletische voorbereidingen waren ondertussen verdampt. Dit was ook goed te zien aan de resultaten. Alleen Bernard haalde een redelijk niveau. Jan-Willem en Frits sprongen samen even ver, maar ook ver onder hun kunnen, net als Hens. Gerard was als kersverse Nederlands kampioen verspringen uitermate gemotiveerd om een goed resultaat neer te zetten, maar raakte jammerlijk geblesseerd aan de voet door een verkeerde afzet op de balk.

Bij het derde nummer, kogelstoten, was er wisselend succes. Bernard kon zijn draai niet vinden en bleef steken op 9,36 meter. Frits kon terugkijken op een nette 8,18 meter en ook Jan-Willem mocht met 8,01 meter niet ontevreden zijn. Hens had de pech dat de jury niet bij de les was bij zijn verste stoot. Geen meting, maar een extra beurt. Gerard stootte de kogel nog wel naar 8,13 meter, maar staakte vervolgens de strijd. Het ging niet verder.

Het hoogspringen werd met de nodige vertraging afgewerkt. De avond was al ruimschoots begonnen en het werd snel frisser. De grote M60-groep werd gesplitst in hoogspringers en laagvliegers. De Atledo-mannen zaten in die laatste categorie. Frits liet zien dit onderdeel het best te beheersen. Bernard had in de voorbereiding zijn aanloop noodgedwongen verwisseld van rechts naar links, lastig, maar het lukte hem toch om over 1,22 meter te springen. Jan-Willem had met de aanloop zichtbaar moeite door zijn oogbeperking en de prestatie van Hens viel wat tegen.

Ondertussen was het 21.15 uur geworden en het complete stadion lag er verlaten bij. De tienkampers moesten koud en nat de afsluitende 400 meter bij kunstlicht afwerken. Het deerde Hens niet en hij liep naar een prachtige 1.10,06 min. Een nieuw clubrecord M60 en negende op dit onderdeel. Ook Jan-Willem en Frits waren snel in dezelfde serie. Bernard liep in de laatste en snelste serie en knokte zich alleen naar 1.16,06. Het stadion was leeg, geen eten meer verkrijgbaar, de wc’s waren afgesloten; een raar einde van een prachtige atletiekdag vol ups en downs. Na de eerste dag had Bernard een voorsprong van slechts 59 punten op Frits en 70 op Jan-Willem. Hens 341 punten achter. De (onderlinge) strijd was nog volledig open.

Stuntelend begin van dag 2

De tweede dag zaten onze helden al vroeg klaar in het stadion om te kunnen genieten van het hordennummer. De organisatie was echter direct toe aan de volgende zeperd. Bij de M60 was de afstand tussen de horden niet goed uitgezet. Een spectaculair nummer om naar te kijken, maar een nummer dat onze Atledo-mannen niet goed beheersen. Een mooie onderlinge strijd, maar wel om de laatste plaatsen. Hens bracht het nog het beste ervan af in een mooie cadans en een pr in een tijd van 22,13 seconden. Jan-Willem liep niet echt ontspannen, Bernard liep teveel achterover in zijn eerste hordenwedstrijd van het seizoen en Frits sloot de rij in een onzeker afgelegde race.
Frits geniet van het EK

Gerard van Broekhoven-Hens Koreman-Bernard Oerlemans-Sandra Habets-Frits van der Velden-Jan-Willem van Heteren


Hens Koreman snelt naar de derde plaats op de afsluitende 1.500 meterHens Koreman valt de horden aan


Jan-Willem en Bernard hebben er zo hun bedenkingen ......

Sandra Habets plaatst zich voor halve finale 100 meter

De Atledo-fans waren vervolgens in afwachting van de start van de 100 meter sprint voor vrouwen 50+. Sandra Habets stond klaar in de startblokken voor haar race. Ondanks een lichte hapering bij de start wist ze zich op knappe wijze te herstellen en in het tweede deel van de sprint knokte ze zich naar een keurige derde plaats in de serie. Geholpen door een flinke rugwind ging ze met 14,31 seconden als tijdsnelste naar de halve finale. Een superblije Sandra had haar doel bereikt.

Terug naar de tienkamp

Snel door naar het volgende onderdeel op de tienkamp: discuswerpen op het bijterrein. Hens is geen werper, maar hij probeert er altijd het beste van te maken, want de punten zijn belangrijk. Jan-Willem presteerde ver onder zijn kunnen. Bernard en Frits lieten de fans aan de zijlijn behoorlijk in hun rats zitten met een eerste ongeldige worp. Bernard liet vervolgens een solide 31,96 meter (zesde plaats overall) aantekenen. Frits daarentegen had een mislukte tweede worp met een afstand van 19,24 meter en sloeg vervolgens de adviezen van zijn trainer in de wind en draaide een laatste ongeldige worp. Zwaar teleurgesteld stapte hij uit de ring. Hier had hij geen rekening mee gehouden.

Terug naar het stadion voor het meest technische nummer van de dag: het polsstokhoogspringen. Door regenval liep het schema weer uit de pas en de groep werd weer opgesplitst. De Atledo mannen zijn al blij met het behalen van de aanvangshoogte of dicht daarbij. Dat mocht niet zo zijn voor Frits die drie keer ongeldig sprong. Hens sprong over 1,60 meter en Jan-Willem over 1,70 meter. Bernard sprong een nieuw clubrecord met 2,00 meter en hij verwacht in de toekomst nog flink hoger te kunnen.

Jan-Willem van Heteren klopt Frits van der Velden op de 100 meter sprint


Het speerwerpen was voor Hens opnieuw een lastig onderdeel. Met 19,77 meter bleef hij achter op de rest en ook op zijn eigen beste prestaties. Bernard en Jan-Willem presteerden hier uitstekend en Frits wierp alle frustraties van zich af en kwam in zijn laatste worp tot een prachtig nieuw clubrecord van 34,64 meter; een fraaie zesde plaats op dit onderdeel.

Ondertussen was het alweer avond geworden en de klok tikte al 21.00 uur aan, waardoor het stadion al vrij leeg was voor de afsluitende 1.500 meter. Kris had voor alle pupillen de onderlinge verschillen in punten aangegeven en de benodigde tijd om de anderen in te halen dan wel voor te blijven. Nu is de 1.500 meter het koningsnummer van Hens en dat liet hij dan ook zien. Met 5.42,80 min. werd hij op dit onderdeel uitstekend derde. Frits en Jan-Willem liepen solide opgebouwde races. Bernard liep een onregelmatige race. In het begin te snel, het middenstuk te langzaam, maar in de laatste ronde knokte hij zich terug en behield hij zijn voorsprong op de anderen. In de eindstand werd Bernard twaalfde met 4.276 punten, Jan-Willem veertiende met 4.168 punten en Frits werd met 3.896 punten vijftiende, slechts 5 puntjes voor Hens die zestiende werd met 3.891 punten. Een mooie ervaring op een groots EK.

Nederlands kampioen verspringen Gerard van Broekhoven landt niet zo ver als hij zou willen


Net achter de top 10

Na de tienkamp stonden de individuele nummers in de spotlights. De halve finale 100 meter bij de V50 kende een koude en natte voorbereiding. Sandra Habets snelde in een soepele tred en onder waanzinnige toejuichingen naar een prima tijd van 14,49 sec. Weliswaar geen finaleplek, maar daarvoor is de rest van Europa net een maatje te groot. Ze genoot er met volle teugen van en kan met een elfde plaats terugkijken op een uitstekende prestatie. Hens Koreman stond twee dagen na de tienkamp al weer fris en fruitig aan de start van de 300 meter horden M60. Met 56,87 seconden kwam hij dicht in de buurt van zijn beste tijd tot nu toe en werd hij vijftiende van Europa. Chapeau!

Bij het verspringen V50 verraste Sandra Habets haar Atledo-collega’s met een hele mooie reeks. Haar tweede sprong was haar beste met een sterk nieuw persoonlijk record van 4,39 meter. Met een grote glimlach werd ze veertiende van Europa.Sandra Habets springt ver

Frits ging nog eenmaal aan de bak op zijn geliefde nummer speerwerpen. Wat teleurgesteld na de tienkamp moest het dak er af. De eerste worp was gelijk goed en de tweede worp nog beter. Bij de laatste worp haalde hij er nog één keer alles uit: 34,84 meter op. Een verbetering van zijn verse pr en clubrecord en toch een mooie afsluiting van het EK. Twaalfde en kort achter de top 10.


Goud voor Riet Jonkers-Slegers

De enige medaillewinnares van Atledo was Riet Jonkers-Slegers. Zij moest haar meerkamp bij de vrouwen 70+ afwerken in het sfeerloze Vilbystadion waar ook de voorzieningen beperkt waren. De 80 meter horden was het eerste nummer en Riet liet hier een matige 18,36 sec. zien. Ze kwam met hoogspringen beter in de wedstrijd met een hoogte van 1,10 meter. Bij het kogelstoten bleef ze steken op 6,97 meter. Ze won vervolgens haar serie op de 200 meter met een prima tijd van 35,80 seconden en bij het verspringen gaf ze met 3,22 meter niet veel toe op de concurrentie. Het speerwerpen was lastig en Riet zakte verder weg in de tussenstand. Maar het venijn zat in de staart. Ze was op de 800 meter in 3.11,77 min. zoveel sneller dan de rest van het veld, dat ze een onmogelijke achterstand in punten wist om te zetten in een minieme voorsprong van 18 punten. Een totaalscore van 5.359 punten én een goud op de zevenkamp! Dat Riet een snelle loopster is liet ze ook weer zien bij de individuele 800 meter wedstrijd. Met 3.09,86 min. won ze zilver! Een prachtige prestatie op een succesvol EK 2017.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1505
Next »