SPORT

SPORT

uitslagen en verslagen

Ook uw sportbericht of verslag komt in de krant
Stuur het naar redactie@dongenhomespot.nl

LEZERS VAN DE DONGENSE INTERNETKRANT KUNNEN TERUG NAAR DE KRANT :


www.dongenhomespot.nl

Veel PR’s in Utrecht voor de Atledo MiLaTroopers!

ATLETIEKPosted by internetkrant Thu, July 19, 2018 16:29:21

Veel PR’s in Utrecht voor de Atledo MiLaTroopers!

Ondanks de vakantie stond er toch een groot aantal fanatieke atleten aan de start bij de Trackmeeting in Utrecht. Ook de Atledo Mila Troopers Brik van Dusseldorp, Jair van Winkel, Jelle de Roon, Jasper van Laarhoven, Marit Griep en Anne de Jong, waren natuurlijk aanwezig! Op de 800 zien we Brik helemaal klaar voor de start. Alle banen dubbel bezet. Na wat duw- en trekwerk is de doorkomst toch op de 200 meter 29 seconde. De groep blijft dicht op elkaar zitten en op 600 kan hij niet meer weg, en de laatste 200 laten niet de eindsprint zien die Brik normaal heeft. Eindtijd 2 minuten blank. Niet moe, en opgeladen door al dat duw werk. Dus: Brik gaat meteen inschrijven voor de 200. Hup, uit die startblokken en wat een macht. PR super verdiend met 24.54 sec !!! Puike prestatie!
Dan Jair, die de 800 benut als training om wedstrijdtempo te verhogen voor zijn langere werk. Snel weg met doorkomst op de 200 meter binnen de 30 seconde, dan vasthouden wat aardig gaat met krappe 32. Dan zie je het kraken en het buigen van de schouders, wat we van hem kennen. Dat remt wat af, maar de benen weten de tred vast te houden naar 2.07.46 min. Jaja, een nipte PR. Doel geslaagd!

Jelle aan de bak op de 1500. Behoorlijk ontspannen gaat hij erin. Hij weet dat hij weinig duurwerk gedaan heeft, maar het tempo zit wel in zijn lijf. De vertaalslag kon hij in de laatste weken prima maken naar de 400 en 800, maar bij deze 1500 lukt het niet helemaal. De serie was net te machtig voor hem. Maar met 4.24 min kun je rustig thuis komen hoor!

Terug geduwd

Dan naar de 1500 serie met Jasper, Marit en Anne. Hele drukke spannende serie en Jasper start langs de rand. Anne zien we in gevecht met twee jongens. Ze doet dat goed, het was van niveau zwarte band. Maar veel te veel energie verspilling. Marit wordt ook gemangeld en gewoon terug geduwd. Jammer. Snelle eerste ronde. De tweede ronde gaat gelukkig al wat langzamer, maar het veld schuift in elkaar.

Jasper houdt het tempo heerlijk strak en de laatste twee ronden gaan allebei ergens in 1 minuut 7. Een mooie PR is zijn beloning met 4.40.38 min. Lekker 5 sec eraf gesnoept!! Anne was goed mee op 900 mtr, maar krijgt een dipje. Naar de laatste doorkomst toe, pakt Anne weer vollebak op en dat gaat goed met mooie lange pas. Marit kan het gat klein houden en gaat soepel mee. Naar de finish toe fors tempo! Een flinke PR voor Anne met 7 seconden eraf met 4.56.02 min. Super!!! De 5 min grens is nu doorbroken. Marit had die grens in een eerdere wedstrijd gehaald en komt nu direct na Anne binnen met net geen PR.

Het was een Leuke avond!!  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1663

34e Atledo Positif Dwars Door Dongen was geweldig

ATLETIEKPosted by internetkrant Tue, June 19, 2018 10:06:57

34e Atledo Positif Dwars Door Dongen was geweldig

Ben Barendse

Het is zaterdag 16 juni. De klok slaat 15.00u en er is een zucht van verlichting bij de organisatie van Atledo Positif Dwars Door Dongen. Met veel vrijwilligers zijn ze de hele dag bezig geweest om de atletiek accommodatie om te toveren tot een sportarena met een finishstraat, sponsorlounge, verzorgingsposten, jurytent en nog veel meer. Als de 1e deelnemers binnendruppelen is voorbereiding af en kan Dwars Door Dongen beginnen.

Mascotte Donkey heeft zijn vaste stal bij Orange Planet voor even verlaten om de 80 scholieren, die meedoen aan de kidsrun, op te zwepen naar grote prestaties. Hij doet dit samen met dansgroep L-Joy. De kinderen gaan helemaal los. Hierna lopen kids 1 of 2 ronden. De allerkleinste hand in hand met papa of mama terwijl de opa’s en oma’s hun kleinkinderen toejuichen. Maar hoe hard ze ook roepen ze komen niet boven de enthousiaste speaker Teun Aarden uit. Voor hem is iedere sporter een held en hij geeft ieder kind geweldige aandacht waardoor ze zich ook heel bijzonder voelen. Donkey heeft voor iedereen een high five. De meeste kids zijn afkomstig van De Wegwijzer in ’s Gravenmoer en deze school is dan ook de trotse winnaar van de wisselbeker.

Ook de specials worden als topsporters opgezweept door Teun en Donkey. Ze genieten en vinden het geweldig. De één bloedfanatiek de ander maakt volop gein met het publiek.

Na de kids en specials is het tijd voor 1000 meter van de junioren. Ongekend hoeveel talent dat er in Dongen en omstreken rondloopt. Door veel atleten worden pr-s gelopen. De strijd is pittig en de winnaars in de verschillende klassen lopen dik onder de 4 minuten.


Het Cambreur College neemt met 170 scholieren deel aan de Engelse Mijl of 5 km wegwedstrijd. Hoe uniek is dit? 170 jongens en meiden die met elkaar de sportieve strijd aangaan? Weg met alle vooroordelen dat de jeugd niet meer sport. Deze kanjers bewijzen het tegendeel. Gehuld in de rode Cambreur shirtjes zie je het fanatisme ervan af stralen. Wat is dit mooi dat Atledo Positif Dwars Door Dongen zo gestimuleerd is. Dit smaakt naar meer dus iedereen gaat ervan uit dat dit volgend jaar een vervolg krijgt.


Het is kwart voor zes als het startschot klinkt van deze Engelse mijl, 1609 m. Wat gaat het hard. De eerste lopers verschijnen al binnen 4 minuten op de baan waar ze nog 1 ronde moeten afleggen. Syb de Jong 4.48 min de snelste bij de mannen en Bieke Schipperen met 5.26 min bij de vrouwen. Beide zijn nog junior.

De 5 en de 10 km wedstrijd gaat dit jaar over een snel parkoers met lange rechte stukken en gunstige wind. Vooral de 5 km trekt veel deelnemers. Eric van der Heijden en Rowan van Dongen zijn de snelste heer en dame. De 10 km kent met 32.00 min een Belgisch winnaar terwijl Loes Vingerhoets bij de dames de overall winnares was. Atledoërs Ad de Jong, Anton Bogers pakte in hun leeftijdscategorie de 1e en de 2e plaats. En de Atledo dames Yvette van Dulmen en Marloes de Jong 2e en 3e werden in hun leeftijdscategorie.

Maar liefst 17 bedrijven deden mee aan de bedrijvenloop. Voor de 6e keer achter elkaar was Solipharma de winnaar bij de 5 km en Medifit voor de 3e keer op rij bij de 10 km.

De wedstrijd lijkt afgelopen maar speaker Teun klinkt nog steeds door de geluidsboxen. Want winnen is leuk maar 10 km hardlopen blijft gewoon een prestatie. Dus ook de laatste loperster van de 10 km wordt door Teun aangemoedigd en gaat onder luid applaus over de finish.

De 34e editie van Atledo Dwars Door Dongen was wederom een groot succes. Volgend jaar een jubileum. We zien er nu al naar uit.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1659

16 juni Atledo’s 34e Positif Dwars Door Dongen

ATLETIEKPosted by internetkrant Tue, June 12, 2018 22:55:54

16 juni Atledo’s 34e Positif Dwars Door Dongen

Op 16 juni staat Dongen in het teken van Positif Dwars Door Dongen. Tussen 15.30 en 20.00 uur organiseert A.T.V. Atledo voor de 34e keer dit jaarlijkse loopevenement voor jong en oud, scholieren en bedrijven, trimmers en wedstrijdlopers, baan- en wegatleten en voor sporters met een beperking. De organisatie van Positif Dwars Door Dongen heeft ook dit jaar weer een breed programma samengesteld. Dit jaar met veel scholieren van het Cambreur College.Hoppenbrouwers Scholierenloop, VB-loop en pupillen
Het spektakel begint om 15.45 uur met de populaire Hoppenbrouwers Scholierenloop. “Met Hoppenbrouwers hebben we een sponsor gevonden waardoor we de scholierenloop nog aantrekkelijker kunnen maken.” Alle kinderen krijgen een leuke attentie.
Honderden basisschoolleerlingen gaan hun conditie testen over een afstand van 400 of 800 meter op de atletiekbaan van Atledo. De school met relatief de meeste deelnemende leerlingen krijgt de wisselbeker mee. Mascotte Donkey zorgt voor vertier en aanmoedigingen.
Aansluitend lopen de VB-atleten om 17.15 uur ook 400 of 17.20 uur 800 meter en om 17.25 lopen de pupillen van Atledo en andere clubs 1.000 meter op de atletiekbaan.

De AVRI Engelse mijl: baanatleten en Cambreur schoolieren
Om 17.40, 17.45 en 17.50 uur lopen de Cambreur scholieren de AVRI Engelse Mijl (1.609 meter). De start is op het fietspad langs het kanaal ter hoogte van de atletiekbaan en vandaar lopen ze over de Wilhelminastraat naar de atletiekbaan aan de Hertog Jan. Om 17:50u zullen ook de junioren, senioren en masters starten. Een spectaculair snel onderdeel van Positif Dwars Door Dongen.

Parkoers 5 km trimloop en 10 km wedstrijd- en trimloop
Dit jaar loopt de wedstrijd- en trimloop langs het kanaal. De start is op de Atletiekbaan. Vandaar gaan de lopers over het fietspad naar de sportlaan. Langs de Rijensestraatweg gaan de lopers over het voetpad richting het kanaal. Via het fietspad Kanaaldijk Noord en vervolgens de weg wordt gelopen door de kanaalstraat naar de Viersprong. Door een kort stukje oude baan via de Prins Hendrikstraat komen de atleten terug bij de roeloff van Dalemstraat die ze doorsteken naar de Hertog Janstraat. Bij terugkomst bij Atledo zal de 5 km finishen en de 10 km zal nog eenzelfde ronde lopen.

Om 18.05 uur start de 5 kilometer.
Om 19.00 uur start de 10 kilometer, het slotstuk van Positif Dwars Door Dongen.

Bedrijvenloop
Sinds lang nodigt Atledo bedrijven uit om met hun personeel op de 5 en de 10 kilometer te strijden om een wisselbeker. Maar het draait natuurlijk niet alleen om die beker. De meeste bedrijven doen mee vanwege de gezelligheid op de Atledobaan, teambuilding en gezond personeel. Ook dit jaar worden de bedrijven weer ontvangen in de Sponsorlounge die aangekleed wordt door De Viersprong. Voor lekkere hapjes en ook voor de drank wordt gezorgd. Omdat de sponsors van Atledo hier ook aanwezig zijn, is er dan natuurlijk tijd en ruimte om te netwerken.

Thomashuis Sponsorloop
Voor het vierde jaar zet Atledo het Thomashuis in het zonnetje. Mensen met een verstandelijke beperking wordt een fijn thuis geboden in het Thomashuis. Deelnemers kunnen dit ondersteunen door een bedrag te doneren op het inschrijfburo bij Atledo of via de online inschrijving. Maar als je alleen deel wilt nemen aan de Thomashuis Sponsorloop en niet in de uitslag wilt worden vermeld, doneert Atledo de helft van je inschrijfgeld aan het Thomashuis.

Voor de veiligheid van de vele honderden deelnemers en van het publiek zal het parkoers gedeeltelijk autovrij worden gehouden. Er is voldoende ruimte voor fietsenstalling en op 500 meter van de atletiekbaan op de Kanaaldijk Noord is voldoende parkeergelegenheid. Doe dus mee of kom als toeschouwer kijken en aanmoedigen. Langs het parkoers of op de feestelijke Atledobaan waar alle lopers finishen en waar na afloop op het terras of aan de bar kan worden nagepraat hoe het was.

Inschrijven kun je op de accommodatie van Atledo tot 45 minuten voor de start van de gewenste afstand.

Op www.dwarsdoordongen.nl vind je alle informatie over het parcours.

Tot ziens op zaterdag 16 juni bij Atledo!

  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1657

Masters Atledo naar Kerkrade voor 1e competitiewedstrijd.

ATLETIEKPosted by internetkrant Mon, May 14, 2018 18:17:58

Masters Atledo naar Kerkrade voor 1e competitiewedstrijd.

Na twee weken van schitterend atletiekweer mochten de masters voor hun eerste competitiewedstrijd aantreden in een koud en nat Kerkrade. De vrouwen met een kleine maar ijzersterke selectie, de mannen met een iets bredere maar kwalitatief wellicht iets minder sterke groep. Met name voor de technische nummers waren de weersomstandigheden verre van ideaal, voor de looponderdelen is het minder van belang, ook al omdat er bijna geen wind stond. Gerard mocht van start op discus en begon met wat hij zelf een “Fritsiaantje” noemde, memorerend aan het mislukte onderdeel van Frits op de Tienkamp. Hier voor Gerard vier pogingen, waarvan drie maal ongeldig en een”pannenkoek”, ofwel een volledig mislukte worp die nog een paar puntjes opleverde. De toon was gezet, dat kon alleen maar beter gaan. En dat bleek: Peter sprong op zijn competitiedebuut 1,30 meter hoog, even hoog als Frank in vergelijkbare omstandigheden. En Jan-Willem nam bij de start van de 100 meter maar liefst 2 seconden voorsprong op zijn concurrenten, maar werd helaas teug geschoten vanwege een valse start. Daarna moest hij even blijven zitten, hetgeen resulteerde in een redelijke 15,22.


Bij de vrouwen gelijk vuurwerk: Karin van Ham won haar serie op de 100 meter in 15,66 en Rian Peeters stootte de kogel naar 9,52 meter, goed voor 683 punten. Riet Jonkers kwam met verspringen tot 3,39 hetgeen maar liefst 741 punten opleverde. Het discuswerpen leverde Rian Peeters met een afstand van 30,82 meter 707 punten en een nieuw clubrecord op.


Frank Pols stootte inmiddels de kogel naar een solide 8,75 meter (442 punten). Op de 400 meter kon Hens zijn lange reeks van 1.10 niet voortzetten, een te snelle start en last van een blessure maakte dat de race na 300 meter voorbij was. DNF staat echter niet in het woordenboek van Hens, dus liep hij rustig uit naar 1.23,5. Gelukkig hadden we dit nummer dubbel bezet en kon Ard-Jan met een sterke 1.06,57 toch nog 441 punten binnen halen. Bij de vrouwen Karin van Ham op de 400 meter met een zeer goede prestatie, al had het van Karin ook 20 meter korter mogen zijn. Haar 1.13,31 was goed voor 538 punten. Linda Schoenmakers liet deze afstand lopen om te kunnen vlammen op de 1500 meter. En dat deed ze ook: Linda snelde naar een nieuw PR van 5.51,31 (425 punten).Bij de mannen op de 1500 meter alleen nog Peter Kramer, omdat zijn mogelijke haas Hens zo wijs was te passen: de 5.36,71 leverde 405 punten op.

Karin kwam vandaag op alle korte loopnummers uit en bevestigde haar goede vorm met een sterke tijd van 32,84. De punten op dit onderdeel gingen echter naar Riet Zij pakte met een tijd van 36,99 642 punten binnen en op hoog nog eens 775 punten. Dat leverde vrouwen ondanks het gemis van de estafette in totaal 4878 punten en een fraaie vierde plaats op.

Intussen had Gerard zich ruimschoots gerevancheerd voor zijn iets mindere prestatie op discus. Als regerend Nederlands kampioen Verspringen zette hij een sterke serie neer met 4,19 meter als SB en goed voor 508 punten. En op de 200 metere eveneens een SB met 30,08 (479 punten)> Jan-Willem gooide de speer ruim over de 30 meter, zijn 30,67 was goed voor 469 punten.

Bij de mannen wel de 4 x 100 meter als slot- en spektakelstuk. Druk was er wel, om een CR mannen 50 te pakken moest het stokje wel reglementair over de finish gebracht worden. En in verschillende series daarvoor bleek al dat dit geen gemakkelijke opgave was. Maar ondanks dat een enkele wissel nog wel voor verbetering vatbaar is, werd de eindstreep gehaald en betekende de 1.00,64 een fraaie 8steplaats, 68 punten (NB bij de estafette geldt geen leeftijdscorrectie, iedereen wordt geacht als een 35 jarige te sprinten) en een nieuw Clubrecord M50 met perspectieven! In totaal eindigde de mannen Atledo op de 12e plaats( van de 15 aanwezige teams) met 3725 punten. En beide teams zijn natuurlijk weer veel dank verschuldigd aan vast jurylid Tom Dalenberg, die de hele dag bij het onderdeel Discus heeft gestaan en met uiterste nauwkeurigheid alle piketpaaltjes heeft neergezet!

Frits van der Velden  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1649

Salomon Koning van Spanje trail, een veldtocht van 29 en 16 kilometer.

ATLETIEKPosted by internetkrant Sun, May 06, 2018 13:26:19

Salomon Koning van Spanje trail, een veldtocht van 29 en 16 kilometer.

Ben Barendse

Deze Trail dankt zijn naam aan de start & finish locatie in Gulpen: de Koning van Spanje beklimming. Een heuvel die door de Koning van Spanje tijdens de veldtochten door den Nederlanden gedurende de 80-jarige oorlog werd bezet. Deze beklimming vormt in mei voor de verschillende afstanden onderdeel van ieder zijn eigen veldtocht.De zon schijnt al vol aan de hemel als op 5 mei mijn mede 9 Atledoërs en ik ons verzamelen aan de start van alweer een trail door, maar vooral over, de Limburgse heuvels. Vijf weken geleden liepen we met dezelfde ploeg de Caubergtrail. Nu dus de Salomon Koning van Spanje Trail. Drie Atledoërs lopen de 29 km en zeven mensen de 16 kilometer. De naam van deze trail heeft iets beangstigends en dat merk ik ook bij mijn Atledo maatjes. Nog gauw even naar het toilet maar ik ben niet de enige. Voor de vijf dixies staan ruim 100 mensen te wachten. Dus toch maar niet maar weet dat ik hier last van ga krijgen.Het startschot klinkt en vanaf dit moment beginnen we gelijk te klimmen. Een doedelzakspeler blaast ons weg en zijn klanken klinken nog na als we het eerste weiland oplopen. De kudde koeien die hier staat schrikt van ons en slaan op hol waar wij weer van schrikken. Dus even rustig aan.


atledo koning

Langzaam kom ik in mijn ritme. Samen met mijn maatje Matthieu beklimmen we de 1e kilometers. Meestal door weilanden die met verschillende klappoortjes met elkaar verbonden zijn. Ondanks dat het niet altijd heel erg stijl is merk ik wel dat ik voortdurend klim maar ik kan blijven lopen. Echter vlak de verzorgingspost is er een lange klim met een behoorlijk stijgingspercentage. Mijn benen lopen vol en ik moet helaas besluiten te gaan wandelen. Op dit moment hoor ik een boegeroep. Dit stimuleert niet echt denk ik maar als ik de bocht door ben zie ik dat het Berta 5 en Geerta 3 zijn.

hoogtemeters koning van Spanje

Het wordt steeds warmer, ik zweet en mijn hartslag gaat omhoog maar de verwachte buikkrampen blijven uit. Na weer een paar venijnige klimmen loop ik voldaan over de hoogste heuvel. Mijn horloge geeft aan dat ik hier op 209 meter zit. Ik kijk om me heen en zie een heel lint van traillopers die allemaal bezig zijn met hun eigen veldtocht. Even waan ik mij de Koning van Spanje, zittend op mijn paard observeer ik de troepen.
Johan koning

Met een lach op mijn gezicht loop ik verder. Kilometer 13, nog ongeveer 3 kilometer. Eindelijk een wat langere tijd dalen. Met nog 1,5 kilometer te lopen kijk ik tegen de laatste klim op. Boven aan de heuvel is een camping en vanaf daar is het nog 500 meter dalen. De beklimming valt mij zwaar en mijn benen zijn volledig verzuurd. In het weiland rechts likt een koe zijn pasgeboren kalf schoon. Dit aandoenlijke moment helpt mij en zorgt ervoor dat ik mijn laatste restje energie bij elkaar raap.Toine koning


De doedelzakspeler blaast ons nu binnen. Met mijn handen omhoog loop ik over de finish. Mijn maatje Matthieu geef ik een high five. Dit was een zware en ik ben moe. Maar weer wel heel erg leuk om samen met Atledo maatjes deze veldtocht te mogen doen.

We drinken en praten nog wat na. Iedereen heeft zijn verhaal. Iedereen zijn eigen veldtocht. Op naar de volgende trail.

  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1643

ATLEDONIEUWS : Caubergtrail; De berg spreekt

ATLETIEKPosted by internetkrant Wed, April 04, 2018 14:23:33

Caubergtrail; De berg spreekt


Hij kijkt ons aan. Als een roofdier met uitgestrekte poten, zijn bek wijd open lijkt hij te zeggen: “Kom maar op, ik lust jullie rauw.”


persfoto

Het is 31 maart 2018. Met een peloton van Atledoërs staan we samen met nog zo’n 1300 krijgers aan de start van de Caubergtrail. We hebben ons strijdplan duidelijk: 2 van ons bestrijden dit roofdier zo lang mogelijk en gaan 30 km lopen, 1 tart hem 9 km en de kern gaat voor 18 km. Iedereen op zijn eigen tempo, vooral tactisch lopen want het gaat bij een trail immers niet om wie de snelste is.

Het startschot klinkt en we gaan gelijk omhoog. De 1e beproeving. Ik voel gelijk mijn benen en mijn hartslag stijgt. Boven een verleiding: Thermae 2000. De gedachte een sauna te nemen kan ik echter gemakkelijk weerstaan. We dalen, draaien en keren in de natte klei. Onverwachts komt er een kleine maar vinnige beklimming. Ik voel dat ik niet genoeg snelheid heb en glijdt uit in de natte klei. Ik hoor de berg lachen maar wordt gelukkig gelijk omhoog geholpen door een medeloper.Tijd om te herstellen heb ik nauwelijks. We draaien naar links en ik kijk tegen een helling van 12% op. Zo lang mogelijk blijf ik mijn tempo lopen maar moet op een gegeven moment, zoals iedereen, gaan wandelen. Naar beneden lopend word ik overvallen door een flinke hoestbui. De naweeën van de griep. Alsof de berg het wist dat dit zou gebeuren brengt ze mij in de verleiding om de afslag naar de 9 km te nemen. Maar ik ben te trots en ga door.

Weer een beklimming en weer moet ik halverwege wandelen. Eenmaal boven pak ik weer mijn ritme en tempo op. Rustig daal ik af tot ik achter mij hoor: “We zitten verkeerd.” Een pijl stond wat verscholen achter een boom. “Tja dat hoort erbij” denk ik en klim weer terug omhoog. De berg gromt.De komende kilometers laat de berg zijn milde kant zien. Mooie paadjes en prachtige vergezichten vergezeld door een heerlijk lente zonnetje. Maar ik ben op mijn hoede en dit blijkt niet voor niets te zijn geweest. We moeten een hele steile klim maken over een grasveld. Door de modder mis ik de grip en dreig weer te vallen. Hortend en stotend kom uitgeteld boven. Ik kijk nog even naar beneden en zie mensen op handen en voeten omhoog klimmen. Ik knipoog naar de berg en denk bij mijzelf: “je gaat me niet klein krijgen vandaag.”Nog 3,5 km. Genietend loop ik en heb al een beetje een overwinningsroes over me. Dom natuurlijk want dat weet de berg ook. Vanuit het niets kijk ik tegen een muur van trappen aan en ik hoor de berg weer lachen. Mijn benen helemaal vol, mijn hartslag maximaal en een inwendige vloek verder heb ik de 139 treden betreden.


De laatste kilometer is alleen maar dalen met wel her en der een flinke bocht. Voldaan loop ik op de finish af en geniet van het applaus van het publiek. Ik kijk nog even achterom en het is alsof de berg mij een schouderklop geeft.Veel mijn Atledo maten zijn al over de finish. Iedereen viert zijn eigen overwinning op dit roofdier maar genieten vooral samen van deze prachtige dag.We lopen terug naar de auto en kijken nog even omhoog. Het is alsof de berg ons nog één keer toespreekt: “Tot volgend jaar”.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1630

Ouderwets VV Dongen wint van Quick : Verdiende 3-1 zege

ATLETIEKPosted by internetkrant Tue, March 20, 2018 16:39:23

Ouderwets VV Dongen wint van Quick : Verdiende 3-1 zegeVV Dongen pakte sinds lange tijd weer eens drie punten op Sportpark de Biezen. Op een ijskoud sportpark verwarmde de ploeg van Ron Timmers de toeschouwers met strijdlust en passie. De Kanaries overwonnen de Haantjes van Quick met compact spel en gaven het grootste gedeelte van de wedstrijd Quick niet de kans om in de wedstrijd komen. De 3-1 overwinning was daarom verdiend. VV Dongen schoof een plaatsje op en staat nu op een 8e plaats met 38 punten. Aanstaande zondag staat op Sportpark de Biezen de inhaalwedstrijd tegen HBS op het programma. Aanvang 14.30 uur
Door Frank van Heteren

Na de bizarre ontsnapping van vorige week tegen ADO ’20 ( een 3-0 achterstand omzetten in een 3-6 winst) heeft VV Dongen een extra ‘boost’ in het team gekregen. Tegelijkertijd mocht de ploeg zich verheugen met de hereniging van het centrale duo van der Stappen / Henskens. Na anderhalf jaar stonden de twee leiders vorm te geven aan de wederopstanding van de kracht van het elftal. Die kracht is strijd en lef. “Met Mitchell van der Stappen en Giovanni Henskens heb je meer rust in het team en de ballen worden wat makkelijker gegeven zodat Remon Koenen ook weer meer tot zijn recht kan komen.” Trainer Ron Timmers beleefde een fijne middag. Het was lang geleden dat hij met zijn team de volle winst op Sportpark de Biezen pakte.

VV Dongen startte sterk. Quick werd vanaf het beginsignaal onder druk gezet waardoor de stylisten uit Den Haag niet hun favoriete spelletje konden spelen. De enorme koude en de sterke wind waren voor beide teams een extra handicap en het was VV Dongen die zich het beste aanpaste aan de omstandigheden. De sterke openingsfase werd beloond met een doelpunt van de sterk spelende Jaap van der Waarden. Nadat Remon Koenen met een uitstekende crossbal van Moustafa Mohammad werd bereikt passeerde hij zijn directe tegenstander en leverde een perfecte bal af op de lopende van der Waarden. Alleen op keeper Puister af maakte hij geen fout en schoof de bal door de benen van de Quick-sluitpost. (1-0 in de 6e minuut)

VV Dongen kreeg genoeg mogelijkheden om de stand te verdubbelen, maar verzuimde in de eindfase. Spits Thomas Schilders (de man van de hattrick tegen ADO ’20) sleurde en trok waardoor de opbouw van Quick niet van de grond kwam. Na 25 minuten luwde de VV Dongen-storm en uit het niets viel in de 33e minuut de gelijkmaker. Quick ontworstelde zich aan de druk en VV Dongen liet de touwtjes te ver vieren. Een persoonlijke fout aan de linkerkant van VV Dongen leidde tot de 1-1. Dee snel opgezette aanval / omschakeling werd door spits Frank van der Heiden onberispelijk bij de eerste paal binnen geschoten en liet keeper Zielschot kansloos. (1-1 in de 33e minuut)

Zielschot zag zijn team te ver naar achteren leunen en moest een aantal malen voor de rust in actie komen. Zo redde hij op een schot vanaf negen meter van Virgil Tjin-Asjoe. De harde inzet in de korte hoek was voor Zielschot niet gemakkelijk om te pareren omdat zijn zicht door een medespeler werd geblokt. “Ja die zag ik laat aankomen, maar in een reflex kon ik de bal keren.” De uiteindelijke Man of the Match moest ook nog in de slotminuut zijn talenten aanboren en wist een inzet op de doellijn onschadelijk te maken.

Na de pauze was het beeld hetzelfde. VV Dongen probeerde met meer druk naar voren Quick te ontregelen, maar de Hagenezen wilden niet opgeven. Ze kwamen een aantal keren gevaarlijk door en bij een actie rond de 50e minuut kwam een speler van Quick op twaalf meter van het VV Dongen-doel geheel vrij in schotpositie. Zielschot had het gevaar gezien en verliet sprintend zijn doel om zich vervolgens met zijn hele lichaam voor het schot te gooien. “Die bal kwam keihard in mijn gezicht, maar ja, die hoort ook bij het lichaam.” De lachende Jordy Zielschot behoedde zijn team voor een achterstand. “En laat ons niet achter komen..” aldus Remon Koenen. “Vorige week was de eerste wedstrijd die we vanuit achterstand om wisten te zetten in winst. Vorig seizoen was dat vele malen meer. Nu kan je bij wijze van spreken de bus wel starten.”

Zielschot voorkwam dat doemscenario en VV Dongen kreeg na die pogingen van Quick meer grip. De duels werden weer gewonnen en ondertussen had Timmers Mohammad gewisseld voor Mart van Bree. Met meer diepgang werden de vleugels weer gevonden en Remon Koenen leek terug te komen in zijn oude doen. In de 77e minuut ging hij in het strafschotgebied van Quick het duel aan met zijn directe tegenstander. Hij kapte de verdediger uit maar die had zijn tackle al ingezet waardoor Koenen werd geraakt. “Hij raakte me vol maar ik viel wat onbeholpen.” Koenen viel inderdaad wat laat maar arbiter Winkel stond er met zijn neus bovenop en wees gedecideerd naar de penaltystip. ‘Penalty’ Paultje van Zon schoof de bal in de rechterhoek. (2-1 in de 77e minuut)

Quick deed verwoede pogingen om de gelijkmaker te forceren, maar VV Dongen was geenszins van plan om de drie punten weg te geven. VV Dongen oogde ouderwets. Met een ongelooflijk mooie lange pass (zoals Cruijff ze ook kon geven) bereikte Remon Koenen de startende Mart van Bree. De jongeling week uit naar de linkerkant van het veld op zijn hielen gezeten door de verdedigers van Quick. Bijna op de achterlijn zag hij dat keeper Puister de korte hoek had vrijgelaten. Deze verwachtte een voorzet. Van Bree deed het onmogelijke. Hij scoorde met zijn linkervoet vanaf de achterlijn en gooide met zijn wondergoal de wedstrijd op slot. (3-1 in de 81e minuut).

Vriend en vijand waren het erover eens dat VV Dongen de punten had verdiend. Aanstaande zondag ontvangt VV Dongen op Sportpark de Biezen HBS 9ook uit Den Haag). Aanvang 14.30 uur.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1617

Atledojeugd sluit crossjaar 2017 mooi af

ATLETIEKPosted by internetkrant Wed, December 27, 2017 11:05:05

Atledojeugd sluit crossjaar 2017 mooi af


Broer en zus Jasper en Femke samen onderweg

Tijdens de feestdagen blikken we nog even terug op de laatste cross van het Crosscircuit Midden-Brabant in 2017, de Lidocross. Monica Snepvangers deed verslag van de pupillenwedstrijd (en keek met een schuin oog naar de junioren).

Gelukkig voor onze atleten was de start voor de specials en de pupillen voor deze laatste Regio-13-cross van het jaar pas in de middag. Zo konden ze na het Atledogala nog even bijkomen.


Colin Bressers op weg naar de zege


Colin Bressers mocht het spits afbijten en van start tot finish liep hij voorop om de voorsprong alleen maar te vergroten. De voorfietsers hadden moeite om hem voor te blijven. Alweer een mooie eerste plaats dus voor deze Atledo-topper, die in het crossen echt zijn passie heeft gevonden.Daarna was het de beurt aan de mini- en C-pupillen: Femke Broeders, Jasper Broeders, Ramon Derks, Rembrandt Noordanus, Siebe van der Lee en Beau Janssens kwamen namens Atledo in actie. Siebe en Beau streden voorin waarbij Beau net iets sneller was dan Siebe. Ze werden zesde en zevende. Ramon liep een keurige race en volgde op een dertiende plaats voor broer en zus Jasper (vijftiende) en Femke, die gezamenlijk finishten. Femke werd zelfs tweede als mini-meisje, maar helaas voor haar waren er in Waalwijk geen aparte medailles voor de categorie der mini-pupillen. De estafetteteams van Atledo op het podium met goud en brons (2)


Rembrandt (zeventiende) liep voor het eerst een cross en hij vond het zwaar. Maar met steun van zijn vader Rob wist hij toch te finishen. Achteraf bleek hij een flinke koorts te hebben gehad. De trainers hadden daarom nog meer respect voor zijn prestatie. Maar meedoen aan de estafette zat er niet meer in. Gelukkig vond de estafetteploeg versterking in Stan Struijfs van Gloria Atletiek en in Ruben, de broer van Beau.Anouk Rutjes en Fenn Oerlemans​ deden bij de B-pupillen mee. En ondanks het gala de avond tevoren liepen ze allebei een superrace. Anouk, viel net naast het podium en werd vierde, Fenn werd negende. Misschien toch nog het gala in de benen?Eindsprint van Renee


Heleen de Bie, Renee Kramer en Nieke Westerveen zetten hun beste beentje voor bij de meisjes A-pupillen. Nieke rende naar een mooie vijfde plaats, Heleen klokte de tiende tijd en Renee werd elfde. Bij de jongens A-pupillen trad Lucas Rutjes in het strijdperk en daarnaast waren Ties Mutsaers, Mats Alferink en Jurre Verschure ook weer present. Voor Lucas werd het echt een strijd. Aan het eind werd hij door een concurrent de hekken ingelopen. Onmiddellijk werd protest aangetekend en zo stond Lucas toch op het podium om de medaille voor zijn mooie derde plaats in ontvangst te nemen.
Het incident dat bestraft werd


Toen was het bijna tijd voor de estafettes. Uit een ooghoek zagen de Atledotrainers Anne de Jong​ op de derde plaats op het podium staan bij de meisjes C-junioren en terwijl de blauwe mini-bende zich opmaakte voor de estafette, zag men ook Bengt Kramer nog finishen.Bij de mini-, C- en B-pupillen deden twee teams mee. Gloria-huurling Stan, Siebe, Ruben en Beau in het ene team en Ramon, Jasper en Femke met nog een keer Ramon in het tweede team. En ze waren succesvol: goud en brons! Knap gedaan.Nieke op weg naar de vijfde plaatsHet A-pupillenteam bestond uit Renee, Heleen, Nieke en Ties en ook zij legden na een harde strijd beslag op de derde plaats. Bij de jongens junioren tenslotte, werden Quinten, Kasper, Casper en Pepijn ook mooi derde.Zo was het een heel gezellige en geslaagde middag. En een prachtige afsluiting van de crossen voor dit jaar.Meer foto’s staan op de Facebookpagina van Monica Snepvangers en op de website “een kijk op atletiek” van atletiekfotograaf Kees Snepvangers.


Ramon Derks in actie


Zaterdag 30 december sluiten we bij Atledo het jaar sportief en sociaal af met de al even traditionele als legendarische Kerstafettemarathon. Als je niet mee doet, dan kom je toch gewoon kijken, aanmoedigen en genieten bij op onze baan. Want lopen en kijken met plezier doe je bij Atledo.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1587
Next »