SPORT

SPORT

uitslagen en verslagen

Ook uw sportbericht of verslag komt in de krant
Stuur het naar redactie@dongenhomespot.nl

LEZERS VAN DE DONGENSE INTERNETKRANT KUNNEN TERUG NAAR DE KRANT :


www.dongenhomespot.nl

Door een 0-3 overwinning op concurrent DEVO heeft DVVC het behalen van de nacompetitie nu in eigen hand.

VOETBALPosted by internetkrant Tue, May 14, 2019 22:49:31

Door een 0-3 overwinning op concurrent DEVO heeft DVVC het behalen

van de nacompetitie nu in eigen hand.

Beide ploegen hielden elkaar in de eerste minuten van de wedstrijd goed in evenwicht. In de achtste minuut, uit een vrije trap van DVVC, kreeg Geert Jacobs de eerste kans van de wedstrijd maar zijn schot was een makkelijke prooi voor doelman Thomas Hack van DEVO.

Even daarna kwam DVVC goed weg. Een DEVO speler zag zijn schot, over de net iets te ver voor zijn doel staande Maikel Heijne heen, op de lat uiteen spatten.

Remco Kroese kreeg aan de andere kant, na een prima voorzet van Dennis Kras, de kans op de openingstreffer. Doordat hij de bal niet goed raakte schoot hij net naast het doel. Na een half uur spelen was het doelman Maikel Heijne die met een prima redding kon voorkomen dat DVVC op achterstand werd gezet.Archieffoto


Voorsprong

Kort na het begin van de tweede helft kreeg Geert Jacobs vanuit een voorzet van links de kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Zijn schot ging net over het doel. Die voorsprong kwam er alsnog toen even later de scheidsrechter DVVC een penalty toekende wegens het vasthouden van Remco Kroese. De aanvoerder zelf schoot onhoudbaar voor de DEVO doelman DVVC naar een 0-1 voorsprong.

DVVC bleef de bovenliggende partij en wilde zo snel mogelijk de voorsprong vergroten. Dat gebeurde in de 66e minuut toen Stefan van Dongen, na goed doorzetten, de vrijstaande Geert Jacobs bereikte. Deze verdubbelde de voorsprong en schoot DVVC naar de 0-2.

Staking wedstrijd

Een minuut of twee later besloot Scheidsrechter W. Zuykerbuyk uit Roosendaal de wedstrijd te staken omdat hij zich op het veld niet meer veilig voelde nadat DEVO een strafschop tegen had gekregen. Na een kwartier besloot hij alsnog de wedstrijd te hervatten.

In die 22 minuten die nog te spelen waren ging DEVO op zoek naar de aansluitingstreffer. Dat resulteerde in minuut 74 in een grote kans voor een DEVO speler, maar deze schiet hoog over.

Even later gaat Maikel van Bragt alleen op het doel af. De uitkomende doelman zorgde er voor dat de achterstand voor zijn ploeg niet groter werd. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg DVVC het gevoel dat ze deze voorsprong niet meer weg zouden geven. Het werd nog beter voor DVVC toen Stefan van Dongen, net over de middellijn, met de bal aan zijn voet, het doel van de tegenstander opzocht. Wat de verdediging ook probeerde het lukte hen niet om Stefan af te stoppen en ook de uit zijn doel komende keeper had het nakijken 0-3.

Kort daarna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en had DVVC de belangrijke drie punten binnen.

a.s. Zondag 19 Mei komt de hekkensluiter van de 5e klasse B De Schutters (Stampersgat) naar Dongen.

Aanvang 14.30 uur Scheidsrechter van deze wedstrijd J. Bruininx uit Reusel  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1765

Lokaal gecertificeerde jeugdopleiding VV Dongen

VOETBALPosted by internetkrant Sat, May 04, 2019 16:38:05

Lokaal gecertificeerde jeugdopleiding VV Dongen

In 2018 heeft VV Dongen het Kwaliteit en Performance programma van de KNVB succesvol doorlopen. Op zaterdag 4 mei werd het certificaat “Lokale Jeugdopleiding” uitgereikt. Dit betekent dat VV Dongen volgens de KNVB voldoet aan alle criteria om jeugdspelers op te leiden voor de top van het amateurvoetbal. Uiteraard zijn we trots op het feit dat we dit als jeugdopleiding hebben weten te realiseren. Hiermee schaart VV Dongen zich in een rijtje gerenommeerde clubs die op regionaal en op landelijk niveau opereren. Van de ruim 3000 voetbalverenigingen in Nederland hebben er slechts 60 dit (lokale) certificaat verkregen.


(op de foto: Angela Jansens, voorzitter VV Dongen, Dhr Fuat van de KNVB en Freddy Kruijs, hoofd jeugdopleiding VV Dongen).

Kwaliteit & Performance Programma

De jeugdafdeling heeft in samenwerking met de KNVB, het Kwaliteit & Performance Programma doorlopen. Tijdens de audit, de 1e fase van het programma, is getoetst of de jeugdopleiding van voldoet aan de 64 kwaliteitseisen die door de KNVB gesteld worden. Zo is onder andere gekeken naar het technisch beleid van de gehele vereniging, de structuur van de jeugdopleiding, de inzet van gediplomeerde trainers, het niveau waarop de jeugdteams actief zijn, de ontwikkeling van spelers en trainers, het medische kader, de inzet van visuele leermiddelen, beleid rond sportiviteit en respect, het aantal trainingsmomenten, de accommodatie en overige voorzieningen.
Verbetervoorstellen

Op grond van deze audit werd een aantal verbetervoorstellen gedaan waar we vervolgens opnieuw mee aan de slag zijn gegaan. Uit de daaropvolgende review bleek dat deze verbeteringen ruimschoots voldeden aan de criteria en dat de certificering een feit is! Hiermee schaart VV Dongen zich in een rijtje gerenommeerde clubs die op regionaal en op landelijk niveau opereren. Van de ruim 3000 voetbalverenigingen in Nederland hebben er slechts 60 dit certificaat verkregen.

Waardering auditcommissie

De auditcommissie had veel waardering voor de grote betrokkenheid van de vrijwilligers en manier van werken binnen de jeugdafdeling en beschreef dat als volgt in haar eindrapportage: “In het realiseren van de ambities wordt een (groot) beroep gedaan op vrijwilligers en beperkte financiële middelen, dat maakt wat de club bereikt heeft met het eerste elftal en de jeugdopleiding bewonderenswaardig. VV Dongen is een club die vooruit wil met de jeugdopleiding en blinkt uit in gastvrijheid en betrokkenheid.”

Ervaar het zelf!

Wil je een keer zelf ervaren hoe de jeugdopleiding bij VV Dongen te werk gaat? Meld je dan aan voor een vrijblijvende proeftraining. Neem hiervoor contact op met de coördinator van de betreffende leeftijdscategorie (https://www.vvdongen.nl/algemeen/organisatie/Jeugdcommissie) of stuur een mail naar info@vvdongen.nl  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1762

Voorbeschouwing Quick 20 – VV Dongen

VOETBALPosted by internetkrant Tue, April 30, 2019 14:58:59

Nog vier wedstrijden voor VV Dongen

Lijfsbehoud voornaamste doel

Na een periode van journalistieke stilte is er op sportief gebied het een en ander gebeurd bij VV Dongen. Strijdend om een plaats in de nacompetitie af te wenden werd er na de zege op OJC Rosmalen (0-2) een historische nederlaag geleden tegen het jeugdteam van Volendam. De uitwerking van de blamerende negenklapper was desalniettemin positiever dan menigeen bij VV Dongen zich kon voorstellen.


Door Frank van Heteren

De gezichten van de supporters, die naar Volendam waren afgereisd om hun helden aan te moedigen, stonden na de wedstrijd op onweer, ongeloof en verbazing. Nog nooit in de historie van de club was er in competitieverband zo’n grote nederlaag geleden en men maakte zich zorgen over het verdere verloop van het seizoen- einde. De uitdrukking ‘boter bij de vis’ past in deze context misschien wel, want de selectie wist dat ze zich moest herpakken en het verloren vertrouwen meteen moest terugbetalen.

Trainer Kaiser sprak in de daaropvolgende nabespreking van dinsdag zijn mannen aan op de verantwoordelijkheid die zij moesten nemen. “Promoveren naar dit niveau doe je niet zomaar, daar is op alle fronten hard voor gewerkt. Om op dit niveau te blijven is een kwestie van keihard werken voor elkaar. Er zitten jongens in deze selectie die aan dat succes hebben meegewerkt en die gaan aan het einde van het seizoen stoppen. Die gasten mag je toch niet laten gaan met een resultaat dat VV Dongen onwaardig is?” Zo ongeveer waren de woorden van de trainer richting zijn ploeg. Het bleek te werken want de twee duels na Volendam werden gewonnen.

VV Dongen had tegen UNA (nummer 3 op de ranglijst) onverdiend met 1-2 verloren. De week daarna volgde de koploper en dat verhaal kennen we. Met OFC op het programma stond de nummer vier te wachten en ze roken bloed. De 9-0 was het praatje van de week en VV Dongen zou rijp voor de slacht zijn. Het tegenovergestelde gebeurde. “We speelden met een 3-4-3 formatie en ik had wat wijzingen in de verdediging doorgevoerd. Inmiddels had ik in de wedstrijd tegen Volendam Noud Hendrickx als keeper een basisplaats gegund en voor hem was ik in het bijzonder erg aangedaan door wat er die week daarvoor was gebeurd. Toen was het een collectief falen en dus liet ik hem staan tegen OFC.”

VV Dongen vermorzelde OFC uit Oostzaan met eigen middelen. “De 4-0 zege was nog geeneens geflatteerd, we speelden heel goed en heel direct. En voor Noud was het natuurlijk prachtig dat hij ‘de nul’ hield.” De wonderbaarlijke transformatie van VV Dongen was wederom voor veel supporters ongelooflijk en verbazingwekkend, maar nu stonden de gezichten weer op blij.


Omdat de concurrenten ook wisten te winnen bleef het gat met plaats 15, die nacompetitie inhoudt, hetzelfde. De winst bracht het vertrouwen terug en volgens Kaiser was dat goed terug te zien in de uitwedstrijd tegen HSC ’21. “Ja daar speelden we echt als team. We scoorden al vrij snel in de wedstrijd. Thomas Schilders maakte in de 3e minuut de 0-1 na een fout in hun defensie. We creëerden nog wel wat in de eerste helft maar in de gehele tweede helft was het er bij ons voetballend wel helemaal af en dan moet je voor elkaar opstaan. En dat heb ik gezien. Een vechtend VV Dongen dat voor elke meter ging. Je had de ontlading na de wedstrijd moeten meemaken joh! Geweldig om te zien. Als het voetballend niet meer gaat dan moet je strijden, dat hoort ook bij het spelletje!”

Noud Hendrickx hield weer ‘de nul’ en het ‘Debacle van Volendam’ was allang weer vergeten. “Het was een superweekend voor ons want alle concurrenten lieten punten liggen en we staan nu ineens op de 9e plaats.” Kaiser zijn blijdschap is te begrijpen want een blik op de ranglijst geeft de burger moed.

Laten we eens kijken hoe het zit. VV Dongen staat met 41 punten op de 9e plaats. De 15e plaats (nacompetitie) is in handen van Blauw Geel 38. Zij hebben 34 punten. Kijken we alleen naar Blauw Geel dan zou het volgende scenario het ergste zijn. VV Dongen verliest de overige vier wedstrijden en zal blijven staan op 41 punten. Blauw Geel wint ze alle vier en komt op 46 punten. Kort door de bocht.

Maar onder VV Dongen strijden er ook nog een aantal ploegen die kunnen struikelen of eroverheen huppelen. Het verschil tussen plaats 9 en 14 is slechts 4 punten. Voor hun geldt hetzelfde scenario als VV Dongen, mits Blauw Geel alles weet te winnen. Je mag misschien wel zeggen dat alles valt en staat bij één overwinning of misschien wel twee. Dan speelt VV Dongen zich definitief veilig. De komende klus is de uitwedstrijd tegen Quick ’20 dat op de voorlaatste plaats (directe degradatie) staat met 23 punten, maar met slechts 4 punten achterstand op de nacompetitieplaats, die nu in handen is van OJC. Zij strijden dus ook nog ergens om. De laatste drie duels voor VV Dongen zijn tegen Westlandia (thuis), OSS 20 (uit) en op 26 mei thuis tegen het bijna gedegradeerde HBS. Aanvang zondag 5 mei in Oldenzaal is 14.00 uur  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1761

Vrijdag 17 mei aanstaande: Jubileumwedstrijd en feestavond 50 jaar BZA

VOETBALPosted by internetkrant Tue, April 30, 2019 11:35:32

Vrijdag 17 mei aanstaande:

Jubileumwedstrijd en feestavond 50 jaar BZA

Dit seizoen wordt er voor het 50ste jaar zomeravondvoetbal gespeeld in Dongen. Dat is een traditie die zelfs uniek is in Nederland. Het gouden jubileum wordt op vrijdagavond 17 mei aanstaande gevierd met eerst een voetbalwedstrijd en daarna een knallend feest.

De jubileumwedstrijd begint om 19.00 uur en wordt gespeeld op het hoofdveld van voetbalclub DVVC (Sportlaan 4). Op het veld staan twee teams die een mix zijn van spelers van de negen clubs die dit seizoen deelnemen aan de BZA-competitie. De feestavond wordt aansluitend gehouden. Vanaf 20.30 uur is café De Valk (Tramstraat 42) het decor van bier, bitterballen én een surprise act. Daar bovenop zal pop/rock coverband Cu in Court knallen met een lekker stuk live muziek. De zeven mans/vrouws formatie heeft een BZA-voetballer als gitarist en staat bekend om het bouwen van een feest van herkenning met covers uit binnen- en buitenland.
Oproep aan oud en jong

,,50 jaar zomeravondvoetbal in Dongen is echt heel bijzonder. We zijn er trots op dat we deze mijlpaal als enige in Nederland hebben mogen bereiken. Dat willen we graag vieren met de voetballers die nu meedoen aan de BZA, maar ook met de coryfeeën van toen. Stiekem hopen we natuurlijk ook dat het vrijdagavond 17 mei langs de lijn bij DVVC ouderwets druk wordt met toeschouwers die in het verleden betrokken zijn geweest bij het zomeravondvoetbal. Dan denken we aan voormalig voetballers, teamleiders, bestuursleden, scheidsrechters, sponsors. Natuurlijk heten we deze groep oudgedienden ook van harte welkom bij de derde helft in café De Valk. Een officiële receptie houden we niet, we sturen ook geen uitnodigingen, maar we zorgen er wel voor dat we met shirts en oude foto's die avond mooie herinneringen oproepen aan 50 jaar BZA'', aldus voorzitter Frie Aarts.

Dus iedereen die het zomeravondvoetbal in Dongen een warm hart toedraagt, oud en jong, toen en nu, namens het bestuur van de BZA: graag tot ziens op vrijdagavond 17 mei!  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1760

Uniek in Nederland: 50 jaar zomeravondvoetbal in Dongen

VOETBALPosted by internetkrant Sat, April 13, 2019 13:30:24

Uniek in Nederland:

50 jaar zomeravondvoetbal in Dongen
1972

Dongen staat op het punt een Nederlands record te vestigen. Woensdag 17 april aanstaande wordt er voor het 50ste jaar op rij afgetrapt door de voetballers in de zomeravondcompetitie. Het gouden jubileum is een unicum, zo heeft de KNVB bevestigd.

Zomeravondvoetbal is een bijzonder fenomeen. Het wordt gespeeld onder auspiciën van de KNVB, maar buiten de reguliere competitie om. Het seizoen begint in het voorjaar en duurt tot aan de zomervakantie. Er wordt juist niet gespeeld op zaterdag of zondag, zoals bij voetbalclubs, maar op een doordeweekse avond. De deelnemende ploegen zijn teams met opvallende namen die bestaan uit voetballers die graag samen op het veld staan als vriendengroep. Ze kleden zich om in een van de kroegen in Dongen of Dongen-Vaart. De wedstrijd duurt wat korter dan normaal (twee keer een half uur). Maar de derde helft (na afloop aan de toog) die duurt meestal extra lang, want gezelligheid kent geen tijd.


1973

Komend seizoen nemen er 9 teams deel, verspreid over 6 Dongense cafés. Van oudsher heet de competitie: bedrijfs- en zomeravondvoetbal (BZA). Zeker in de beginjaren stimuleerden de Dongense bedrijven hun personeel om gezellig een potje mee te voetballen. Maar die tijd is al lang voorbij. Wat is gebleven, is de amicale sfeer van vrienden en bekenden onder elkaar die eerst samen een sportieve wedstrijd spelen en daarna een biertje drinken.

,,We hebben navraag gedaan bij de KNVB en het blijkt dat alleen in Dongen deze traditie nog stand heeft gehouden. Daar zijn we natuurlijk hartstikke trots op. We gaan dit ook op bijzondere wijze vieren. De jubileumcommissie zorgt voor een programma dat past bij de sfeer en traditie van 50 jaar BZA. Nadere informatie maken we binnenkort bekend. Maar de datum kan alvast worden genoteerd: vrijdagavond 17 mei. En natuurlijk gaan we dan eerst samen voetballen en daarna samen een potje bier drinken'', aldus BZA-voorzitter Frie Aarts.

1975

Woensdagavond 17 april om 19.30 uur wordt het gouden jubileumjaar geopend met twee duels: VV Bal op 't Dak - FC De Valk 2 (veld DVVC) en Bokito's - VV Karrewiel 2 (Vaart). Vanuit de cafés De Valk, Gouden Leeuw, Karrewiel, Salamander, Janssen & Janssen en Den Hamse Bok trekken verder de voetbalschoenen aan de spelers van VV Karrewiel 1, FC Wildhagen Metselwerken, FC De Salamander, FC De Gouden Leeuw en VV De Dabbers. In totaal zullen 36 wedstrijden worden gespeeld. Kijk voor het programma op www.dongenbza.nl

Wordt vervolgd!  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1757

VV Dongen krijgt niet wat het verdient

VOETBALPosted by internetkrant Mon, April 01, 2019 22:17:37

VV Dongen krijgt niet wat het verdient

UNA overwinnaar in wedstrijd met twee gezichten

De 1-2 nederlaag die VV Dongen afgelopen zondag tegen UNA leed deed geen recht aan het vertoonde spel dat de Dongenaren met name in de tweede helft op de mat legden. Het waren de persoonlijke fouten in de eerste helft die UNA tot twee keer goed afstrafte en daardoor als gelukkige overwinnaar van het veld mocht lopen. Door dat resultaat doen de mannen van Jeroen van Bezouwen nog steeds mee voor een promotieplaats naar de 2e Divisie.


Door Frank van HeterenVooraf was het duidelijk. VV Dongen wilde na het resultaat van vorige week tegen OJC (0-2 winst) de goede lijn doortrekken. Trainer Ruud Kaiser had zijn mannen goed geïnstrueerd en wilde vanaf het beginsignaal hoog druk gaan zetten. Dit plan mislukte in eerste instantie faliekant omdat UNA op het middenveld steeds met een man meer kwam te staan. Dat leverde hachelijke momenten op voor het doel van de onzeker keepende Wessel Sprangers.

Na wat tactische omzettingen kreeg VV Dongen na 20 minuten wat meer grip op het overdonderde spel van de nummer twee van de ranglijst. Echter stond VV Dongen toen al achter. In de 15e minuut vergreep keeper Sprangers zich aan een aanvaller van UNA. Hij raakte naar mening van scheidsrechter Witlox aanvaller Bogers in een een-op-een situatie. Als er een VAR was geweest had de arbiter kunnen constateren dat Sprangers eerst de bal wegtikte voordat hij Bogers neerhaalde in zijn actie.

De pingel werd gedecideerd door Mart van de Gevel binnengeschoten. (0-1 in de 15e minuut). Zoals gezegd kwam VV Dongen na 20 minuten beter in de wedstrijd maar miste vooral overtuiging in de duels, waardoor er geen echt gevaar voor het doel van Yannick Derix ontstond. Een vrije trap van Glenn Kools ging er bijna in, maar de meest aanvallen stokten aan de buitenkanten.

Ondanks de controle maakte VV Dongen het zich in de 40e minuut onnodig moeilijk toen een vrije bal in het zestienmetergebied niet goed werd verwerkt door Sprangers. Het daarop ontstane geklooi van de VV Dongen verdedigers werd door spits Jelle Schrijvenaars genadeloos afgestraft. Hij kreeg de bal voor zijn voeten en mikte in de uiterste hoek. (0-2 in de 40e minuut)

Bij UNA waren ze dolblij met twee cadeautjes en maakten zich niet veel zorgen voor het tweede gedeelte. “Ik heb aardig zitten billenknijpen, want VV Dongen bestreed ons in de tweede helft met onze eigen wapens” aldus een opgeluchte Jeroen van Bezouwen na de wedstrijd. VV Dongen startte gedreven aan de tweede helft en wist al na een minuut een enorme kans te creëren. Thomas Schilders schoot toen nog tegen keeper Derix op. VV Dongen zette aan en durfde te voetballen. Ook op het middenveld werd de slag gewonnen en UNA werd volledig achteruit gedrukt. De beloning viel in de 55e minuut toen Remon Koenen iedereen bij UNA verraste met een korte corner. Hij kreeg daardoor de tijd om een perfectie voorzet af te leveren die Schilders keihard binnenkopte. (1-2 in de 55e minuut).

VV Dongen zou genoeg tijd hebben om de boel te repareren. En alles leek erop dat dat zou gebeuren. Tussen de 61e en 67e minuut kreeg VV Dongen een paar enorme kansen op de verdiende gelijkmaker. Eerst was het Koenen die een voorzet van Schilders net niet kon toucheren bij de tweede paal. Hij kwam een teenlengte tekort. Daarna was het weer Koenen die op twee meter afstand van het UNA doel de bal plotseling voor het intikken had. Helaas voor iedereen van VV Dongen schampte hij de bal en kon Derix de bal oprapen.

VV Dongen bleef zoeken en het was Glenn Kools die pech had bij een schietpoging vanaf een meter of twintig. De bal zeilde maar net langs het doel. UNA probeerde zo nu en dan uit te breken en was onzorgvuldig in de geboden kansen. Het slotoffensief leverde VV Dongen nog bijna het verdiende punt op maar de scherp ingesneden voorzet van Koenen was net niet besteed aan spits Schilders waardoor de mannen van Kaiser met een katertje het veld afliepen.

Toch was het voor de supporters een boeiend duel waar VV Dongen misschien niet kreeg wat het verdiende maar wel liet zien dat het over veel voetballende kwaliteiten beschikt.

Het zou voor de spelers een mooie opmaat kunnen zijn voor het aanstaande duel tegen koploper Jong Volendam. Die wedstrijd wordt op zaterdag 6 april in Volendam gespeeld. Aanvang is 18.00 uur  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1752

Voorbeschouwing VV Dongen – UNA

VOETBALPosted by internetkrant Fri, March 29, 2019 11:11:24

Het Middagje VV Dongen – UNA


Voorbeschouwing VV Dongen – UNA

Goed, drie punten afgelopen zaterdag! Dat is mooi maar zegt helemaal niets, want de komende weken strijdt het team van Ruud Kaiser tegen drie ploegen uit de Top 4. Te beginnen tegen het stugge UNA uit Zeelt / Veldoven. Hectische en spannende weken die vooral in het teken gaan staan om zo weinig mogelijk punten te verliezen.


Door Frank van Heteren

Het beetje lucht dat VV Dongen zich verschafte afgelopen zaterdag moet aanstaande zondag worden verdedigd tegen titelkandidaat UNA. De tien ontmoetingen tussen beide Brabantse grootmachten stonden in het verleden bol van spanning. Een dan praat ik over de thuiswedstrijden, want in de onderlinge confrontaties in Zeelst wist VV Dongen slechts één keer te winnen (0-1 door Koen Bakker) . De rest werden allemaal verloren.Thuis op Sportpark de Biezen werd er één keer gewonnen (4-1 in 2010 kwartfinale beker met o.a. assistent-trainer Larry van Ommen en Remon Koenen in de basis) en de andere ontmoetingen eindigden allemaal steevast in 2-2. Vorige editie op Sportpark de Biezen leek af te gaan op een overwinning voor VV Dongen maar de 2-1 werd in de 93e minuut onbenullig weggeven.

Tijdens het uitduel eerder dit seizoen liepen de Dongenaren met het schaamrood van het veld. Een 5-0 nederlaag en slechts één halve kans weten te creëren. Het was voor mij de allereerste wedstrijd van VV Dongen waar ik voortijdig ben weggelopen. Het was niet om aan te zien. UNA kon en mocht alles die middag en ik denk ook niet dat ze echt moe zijn geworden.

Maar goed, elke wedstrijd staat op zichzelf en waar zou VV Dongen UNA mee kunnen verrassen? Ik moet u het antwoord helaas schuldig blijven, want onder de huidige omstandigheden weet ik bij God niet wat het team van Kaiser gaat laten zien. Het is zo ontzettend wisselvallig en elke keer als ze dat een resultaatje hebben neergezet hoop je als supporter dat de lijn zich voortzet. Nou, dat is het hele seizoen nog niet gebeurd dus waarom zou dat zondag dan ineens wel gebeuren?

En toch houd je hoop! Elke keer ga ik met gezond optimisme richting het sportpark met het geloof dat het die dag gaat gebeuren! Maar de laatste thuiswedstrijden spreken niet in het voordeel van het team. En ondanks dat is er hoop! Ze noemen me weleens Mister Positivo ( he Rens!!), maar zelfs ik ga met heel weinig verwachtingen richting de Biezen. Met buikpijn de tribune op en maar kijken of er iets anders gebeurd dan datgene wat we al weken krijgen voorgeschoteld. Vertrouwen kan snel terugkomen, dat is zeker! Maar ik leg het nu helemaal bij het team om dat vertrouwen een gezonde boost te geven. Meer kan ik niet!

UNA zal er alles aan doen om VV Dongen pijn te gaan doen. Zij willen dolgraag terug naar de 2e Divisie en wellicht horen ze met hun kwaliteit daar ook thuis. Ook zij moeten iets laten zien! Het verschil tussen beide ploegen zit vooral in de kwaliteit van spelers, maar zoals zo vaak gezegd: “Strijd en Passie zijn niet te verdedigen! “ En daar hoop ik maar op. We gaan het zien!

Aanvang van het Middagje VV Dongen en Brabantse Derby op Sportpark de Biezen is 14.30 uur. U bent van harte welkom !!!  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1750

VV Dongen wint van laagvlieger OJC Rosmalen Ietje meer lucht maar het blijft spannend

VOETBALPosted by internetkrant Tue, March 26, 2019 13:19:41

VV Dongen wint van laagvlieger OJC Rosmalen

Ietje meer lucht maar het blijft spannend

Afgelopen zaterdagavond was in Rosmalen de wedstrijd tussen VV Dongen en OJC het strijdtoneel. De Dongenaren konden als de verdiende winnaars met een 2-0 overwinning van het veld aflopen, waarmee ze een beetje afstand namen van de onderste plaatsen. Toch is de afstand met de nacompetitieplaats (15) maar 8 punten. EVV staat daar en vergaarde 28 punten, maar heeft t.o.v. VV Dongen twee wedstrijden minder gespeeld. VV Dongen staat nu op een 10e plaats met 35 punten. De spanning is dus nog steeds erg groot. Aanstaande zondag komt één van de titelkandidaten op bezoek op Sportpark de Biezen. UNA en VV Dongen trappen om 14.30 uur af.Door Frank van Heteren
OJC Rosmalen startte met een gehavend team. Zonder Meerveld en Meeuwsen was het gevaarlijkste aanvallende deel van OJC al geëlimineerd voordat het duel nog moest beginnen. Dat was goed terug te zien in het gehele spelbeeld. VV Dongen, met Gijs van den Berg i.p.v. Daan Poelmans als verdedigende middenvelder, domineerde zowat de hele partij en kwam in verdedigend opzicht nauwelijks in de problemen. “Het was weer een ongelooflijk verschil met vorige week tegen JVC Cuijk” aldus trainer Ruud Kaiser. “Natuurlijk had OJC personele problemen, maar dan moet je het nog steeds doen”


Ruud Kaiser

VV Dongen had vanaf het begin het middenveld in handen en met de teruggekeerde Shenty Saez in de voorhoede zag het er in aanvallend opzicht ook veel beter uit. ”Remon Koenen had een snelle linksback tegen zich staan en wisselde positie met Shenty Saez. Die is ook snel en zo konden die twee lekker achter elkaar aan gaan rennen en had Remon meer ruimte voor zijn acties.”

Kaiser vertelt dat hij zijn team in de eerste helft goeie acties zag maken en dat er wat kansjes ontstonden. “Thomas Schilders kreeg de grootste kans toen hij via de as van het veld werd aangespeld en zich ontdeed van zijn tegenstandeer. Hij draaide goed door en had wellicht een metertje meer kunnen maken om zo een hoek uit te zoeken, maar hij schoot net iets te snel waardoor keeper Bart Tinus nog een kans kreeg. Verder kwamen er schoten uit de tweede lijn die naast of over gingen.”

De organisatie bij VV Dongen stond goed en Kaiser hoefde voor de tweede helft niet in te grijpen. “Het enige wat er moest gebeuren was dat we er eentje in zouden prikken.” Dat gebeurde 10 minuten na rust toen Schilders zijn man afjaagde en er een corner uitsleepte. “Ik zag Mitch van der Stappen voor de keeper staan. Iedereen bekommerde zich om hem en zagen bij de tweede paal Shenty Saez over het hoofd. De bal kwam in zijn richting en hij hoefde alleen maar in te tikken.” De 1-0 bevrijdde VV Dongen en OJC was amper bij machte om een vuist te maken. “We bleven goed georganiseerd spelen en het was geweldig om te zien dat Shenty, die toch een aantal maanden niet heeft gevoetbald, een krachtige actie maakte in de 84e minuut. Hij ging na een stevig duel het strafschopgebied in en werd toen gehaakt. Jan Gerrits schoot de penalty onberispelijk binnen. Kat in het bakkie!”

Aanstaande zondag 31 maart komt de nummer drie UNA op bezoek. “Ik hoop dat we eens een keer onze supporters kunnen laten zien wat we buitenshuis wel laten zien. We zullen van alle kanten scherp moeten zijn want UNA heeft een geweldige ploeg. Ik hoop dat we in de wedstijd komen en dat we niet, zoals dat in het verleden nogal eens is gebeurd, de wedstrijd ‘ondergaan’. We moeten lef tonen en dan maar zien waar het op uitdraait,”

Aanvang op Sportpark de Biezen voor dit Middagje VV Dogen en Brabantse Derby is 14.30 uur  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1749
Next »