SPORT

SPORT

uitslagen en verslagen

Ook uw sportbericht of verslag komt in de krant
Stuur het naar redactie@dongenhomespot.nl

LEZERS VAN DE DONGENSE INTERNETKRANT KUNNEN TERUG NAAR DE KRANT :


www.dongenhomespot.nl

Heet Middagje VV Dongen: te gast Hercules Voorbeschouwing VV Dongen – Hercules

VOETBALPosted by internetkrant Thu, January 17, 2019 17:28:09
Heet Middagje VV Dongen: te gast Hercules
Voorbeschouwing VV Dongen – Hercules

Na ruim zes maanden afwezigheid op het schrijversfront heb ik rond oud en nieuw besloten om toch maar weer de pen op te pakken om zodoende de rest van het seizoen te verslaan. Geen of te weinig publiciteit vind ik persoonlijk niet horen bij de status die VV Dongen al jaren geniet. En met het niet kunnen vinden van een verslaggever heb ik bedacht om dit weer te gaan doen. Het vinden van vrijwilligers blijft voor zowat elke vereniging in Nederland een ongelooflijk grot probleem en geeft aan in wat voor tijd we tegenwoordig leven. Ondanks allerlei promotie-acties en andersoortige onderzoeken lijkt het erop neer te kommen dat het ‘consumeren’ van diensten boven het ‘verengd doel’ komt te staan en uiteindelijk zal dat de doodslag zijn van ‘de vereniging’ zoals we die altijd gekend hebben. Een keiharde conclusie, maar ingegeven door het Ik-tijdperk waarin we nu leven. Zonde en doodjammer!Door Frank van HeterenNiet dat ik hiermee met de hierboven genomen stellingname de potentiele vrijwilliger wil ontmoedigen. Integendeel, want vrijwilligerswerk wordt dan wellicht gezien als een ‘moetje’, aan de andere kant geeft het ontiegelijk veel voldoening en geeft het je de kans je op een andere manier te ontwikkelen en biedt het je de mogelijkheid om nieuwe mensen te ontmoeten. Nieuwe inzichten krijgen, het ontwikkelen van niet eerder verkende vaardigheden, sociale participatie en uitdagingen aangaan zonder dat er een baas in je nek staat te hijgen en over je schouder mee staat te kijken. Dit zijn zomaar een aantal grootheden die je gratis en voor niets kan ontdekken en eigen kan maken. Eigenlijk allemaal dingen die ik de laatste maanden heb gemist! Vandaar de bovengenoemde keiharde constatering en de daarnaast gedreven motivatie om wel vrijwilligerswerk te gaan doen, want….de Club heeft jou nodig!Zo dat is eruit! Nu over tot de orde van dag. Voetbal !!
Tja, afgelopen zondag stond ik met mijn notitieblok langs de kant van het veld van HBS. De sfeer was zoals altijd vriendschappelijk en ‘Haags’ onderhoudend. Elkaar op een leuke manier bestoken met voetbalhumor en hier en daar steekjes onder water geven. Zodra ik in die contreien ben voel ik een soort behoefte om mijn Haags accent tot in de puntjes over het voetlicht te gooien. “Jij komt toch niet uit Brabant?” Steevast elk jaar dezelfde vraag met als antwoord dat ik een Brabander ben met het verkeerde accent. Het is elke keer weer lachen!
Het voetbal van VV Dongen was helaas niet om te lachen. Sterker nog, het was bedroevend en op zijn zachts gezegd ‘weinig hartverwarmend’. Onze voorzitter uitte de wens dat we maar beter geen uitwedstrijden moesten gaan spelen. Daar zit wel iets in, want als je de resultaten van de laatste vier uitwedstrijden bekijkt wordt je als supporter (die toch een uur en een kwartier in de auto moet zitten) niet erg blij.

Daarentegen zijn de thuiswedstrijden wel het aanzien waard. Met zes overwinningen op rij mag je wel gaan denken dat het veld van Sportpark de Biezen iets bijzonders heeft. Het vertoonde spel, doorspekt van passie en strijd, geeft de fervente VV Dongen - supporter elke keer weer het verloren vertrouwen terug en elke keer hoopt die dan weer dat het de week daarna in een uitwedstijd ook zo zal gaan. Tot nu toe niet dus!
Negen overwinningen en acht nederlagen. Het lijkt wel Ping Pong, terwijl we het hier toch wel over voetbal hebben. Op een of andere manier lukt het de groep niet om in een uitwedstrijd hun wil aan de tegenstander op te leggen. Zeker niet als de helft van het team zijn taken verzaakt en de andere helft van het team corrigerend bezig is. Vermoeiend om naar te kijken, terwijl je weet dat het ook anders kan. Soms lijkt het er weleens op alsof er geen plan achter zit en dat is nog veel erger. Maar goed, dat is mijn invulling als mannetje langs de kant. Het is slechts een gedachte die bij me opkomt. Ongetwijfeld zal er wel een spelplan zijn alleen kunnen de poppetjes het niet uitvoeren. Daar hebben we de trainer en zijn staf voor.


Aanstaande zondag komt Hercules uit Utrecht op bezoek. Uitgerekend tegen deze ploeg wisten de Dongenaren in een uitwedstrijd de volle buit te behalen. Een 2-0 achterstand werd in het laatste kwartier omgebogen naar een 2-4 winst. Hercules stortte totaal in nadat VV Dongen va banque begon te spelen. De ploeg uit Utrecht is over het algemeen een beetje vergelijkbaar met VV Dongen. De laatste seizoenen eindigde de club in het linkerrijtje en de onderlinge ontmoetingen waren tot nu toe erg onderhoudend. Qua spelopvatting doen beide ploegen weinig voor elkaar onder. Het krachtsverschil is niet zo groot, want van de zes duels die ze tegen elkaar speelden is de stand precies gelijk.
Toch heeft Hercules het niet echt makkelijk deze editie. Het seizoen werd redelijk goed begonnen. Een gelijkspel tegen UNA op de openingsdag gevolgd door nog een gelijkspeel en twee overwinningen. Daarna werden slechts twee punten behaald uit zes wedstrijden en was er sprake van een kleine crisis.
Dat keerde om op speeldag 10 toen de Utrechters met 1-1 gelijkspeelden tegen titelkandidaat TEC (1-1). Het vertrouwen was terug en daarna werd er twee keer gewonnen waaronder de zege van 1-0 tegen Jong Volendam. Speeldag 15 en 16 werden afgelast en vorige week startte Hercules 2019 met een verrassend gelijkspel tegen het machtige OFC (2-2). Met 15 gespeelde wedstrijden staat Hercules op een 14e plaats met 18 punten, maar tel daar virtueel 6 punten bij op en ze staan nog mar 3 punten achter op VV Dongen.

Zoals eerder gezegd doen heel veel teams in Divisie maar weinig voor elkaar onder. De ranglijst is niet de graadmeter waar men naar moet kijken. De focus ligt op de vorm van de dag en het geven van strijd en passie! De ploeg van Kaiser kan zichzelf een enorme dienst bewijzen door de komende twee thuiswedstrijden (volgende week TEC) winnend af te sluiten, maar alles staat of valt bij Het Plan en de benadering van een duel. U bent van harte uitgenodigd op Sportpark de Biezen om te kijken of deze wensen in vervulling gaan. Let op….de aanvang is 14.00 uur

  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1716

Teleurstellend VV Dongen afgetroefd door HBS. Onsamenhangend spel leidt tot 3-1 verlies

VOETBALPosted by internetkrant Mon, January 14, 2019 15:28:49

Teleurstellend VV Dongen afgetroefd door HBS.

Onsamenhangend spel leidt tot 3-1 verlies

De supporters die VV Dongen door het hele land volgen komen er de laatste uitwedstrijden bekaaid vanaf. De verliespartijen buitenshuis kreeg in Den Haag een vervolg door een terecht 3-1 verlies. Dit alles na de blamerende nederlagen tegen EVV (2-0) , OFC (4-0) en UNA (5-0). Het lag afgelopen zondag aan keeper Wessel Sprangers die met fabuleuze reddingen zijn ploeg spaarde voor een ongelooflijke afstraffing.

Door Frank van Heteren

De ploeg van Ruud Kaiser speelde in bijna dezelfde formatie die voor de winterstop Jong Volendam op Sportpark de Biezen aftroefde. Slechts op één plaats was het team veranderd. Glenn Kools bleef op de bank zitten omdat hij zich moest sparen voor een examen die hij op maandag zou hebben. Kaiser voldeed aan dat verzoek en liet de onbekende Mitch van der Ven debuteren op nummer 10-positie. Een verrassende basisplaats die Kaiser verantwoordde met de mededeling dat van der Ven een goede indruk maakte op de training en dat het tijd werd dat hij zichzelf moest gaan bewijzen.
HBS, dat voor de wedstrijd nog op een schamele twee zeges stond, was in de winterstop op trainingskamp geweest waar VV Dongen thuisbleef en geen enkele oefenwedstrijd afwerkte. De Hagenaars legden van de eerste minuut VV Dongen het tempo op en speelden met het mes tussen de tanden. Met fris en goed aanvalsspel bestreden de Kraaien de verpieterde Kanaries uit Dongen. Veel bewegende spelers waar de Dogenaren geen vat op konden krijgen. Vooral op het middenveld werd de slag al in het begin compleet verloren waardoor de verdediging steeds meer onder druk kwam te staan.

HBS beloonde zich dan ook in de 14e minuut toen VV Dongen de bal wederom niet uit het eigen strafschopgebied kon werken. Uit de scrimmage kwam de bal voor Donovan de Groot terecht die geen seconde aarzelde en keihard binnenschoot. Even leek het erop dat VV Dongen wakker was geschud en wist met een goede aanval via de linkerkant van het veld het zestienmetergebied van HBS te bereiken. De voorzet op de inglijdende Thomas Schilders werd op een uitstekende manier door Jimmy Roberti verwerkt. HBS gaf geen strobreed weg en in de 22e minuut schoot Niels van Pelt de 2-0 binnen. Daaraan vooraf redde keeper Wessel Sprangers op weergaloze wijze toen een speler van HBS een niet te missen kans op één meter van het doel gepareerd zag door de uitblinker van VV Dongen.

Zo’n tien minuten voor het einde van de eerste helft ging de Haagse storm een beetje liggen en kon VV Dongen aan aanvallen toekomen. Niet overtuigend en met weinig overleg kwamen ze iets meer in de buurt van doelman Nick Hasper. Uit het niets viel de 2-1. Na vermeend hands op het middenveld bleven een aantal spelers van HBS staan en bleven protesteren. De daaropvolgende aanval werd beëindigd in het Haagse doelgebied waar Thomas Schiders met veel kunst- en vliegwerk de bal binnenwerkte. De treffer viel net voor rust en het zou VV Dongen wellicht wat vertrouwen geven.

Vijftien minuten in de tweede helft mocht VV Dongen dromen op de gelijkmaker, maar HBS gaf een optisch voordeel aan de bezoekers. Een bal op de lat in de 52e minuut was al een waarschuwing. HBS zou de punten in Den Haag houden, koste wat kost. De spaarzame aanballen van VV Dongen zagen er weinig overtuigend uit en in de 60e minuut verloste HBS VV Dongen uit haar lijden. Na balverlies aan de rechterkant van het veld schakelde HBS als een komeet om en speelde een overtal situatie professioneel uit. Een voorzet vanaf links werd verzonden naar de tweede paal. Keeper Wessel Sprangers wist in eerste instantie de onhoudbare inzet onschadelijk te maken maar bij de tweede poging was hij kansloos. Justin van de Berg velde het oordeel van de dag en VV Dongen had nog maar één taak en dat was de schade beperkt te houden.

VV Dongen oogde op sommige posities niet fit en leverde niet de gepaste strijd en passie. Het lag aan Wessel Sprangers, die met een ruime voldoende het strijdperk verliet, dat VV Dongen zich niet voor de zoveelste keer in een uitwedstrijd voor schut zette. Voorzitter Angela Jansens had de beste opmerking van de dag: “We moeten gewoon niet meer uitspelen!” Aanstaande zondag 20 januari ontvangt VV Dongen op Sportpark de Biezen Hercules uit Utrecht. Let op !! Aanvangstijd is 14.00 uur  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1715

VV Dongen hervat competitie tegen HBS Huidige 6e plaats voldoet vooralsnog aan doelstelling

VOETBALPosted by internetkrant Mon, January 07, 2019 18:19:58

VV Dongen hervat competitie tegen HBS

Huidige 6e plaats voldoet vooralsnog aan doelstelling

VV Dongen is al bijna een half seizoen onderweg en aanstaande zondag 13 januari wordt de 17e wedstrijd van de 34 afgewerkt. Het Haagse HBS ontvangt op Sportpark Craeyenhout de Dongense trots waar het duel om 14.00 uur begint. VV Dongen staat momenteel op een keurige 6e plaats en heeft daarin 27 punten verzameld. Ter vergelijking: vorig seizoen had VV Dongen na 16 duels 25 punten. Hoe heeft de ploeg van trainer Ruud Kaiser tot nu toe zijn wedstrijden gespeeld en punten behaald?

Door Frank van Heteren


Aan het beging van het seizoen 2018 – 2019 kreeg Kaiser te maken met een team dat onder Ron Timmers meerdere successen wist te behalen. Die prestaties zouden volgens hem moeilijk te evenaren zijn en sprak de supporters toe met de belofte dat hij er alles aan zou gaan doen om met een veranderd team het beste eruit te gaan halen. Met het vertrek van Paul van Zon, Jaap van der Waarden, Floris Wouters, keeper Jordy Zielschot en een aantal jongens die een jaar eerder waren overgekomen, maar het niveau niet aankonden, moest hij met een relatief nieuwe groep het seizoen in.


Zo verwelkomde VV Dongen keeper Wessel Sprangers, linksback Oguzhan Kazanci, linksbuiten Shenty Saez en middenvelder Thom Avontuur. Ook jongens uit de eigen opleiding waren meerdere malen spelers in de basiself. Spits Robin de Man wist al hier en daar zijn doelpuntje mee te pikken en lijkt bijna klaar te zijn gestoomd voor het grote werk. Ook de broertjes Moukouh doen van zich spreken. Marouan moet het vooralsnog doen met wat invalbeurten waar Anouar al een paar basisplaatsen wist te veroveren en tijdens de laatste wedstrijd voor de winterstop een treffer tegen Jong Volendam produceerde. Helaas moet de ploeg het al zowat het hele seizoen doen zonder verdediger Luuk Hultermans, maar andere sterkhouder als Jan Gerrits, Giovanni Henskens, Mitchell van der Stappen en ‘Mister VV Dongen’ Remon Koenen zijn nog altijd van de partij. Andere jongens die men regelmatig kan bewonderen zijn middenvelders Glenn Kools, Daan Poelmans, rechtsbuiten Mart van Bree en spits Thomas Schilders. In dit rijtje missen we de naam van spits Tom Kolkert. Helaas is hij op dit moment veroordeeld tussen de pendelroute van team 1 en team 2.

Vanwege de vele nieuwelingen en het verschijnen van een nieuwe trainer duurde het zoeken naar de juiste balans meer wedstrijden dan de voorbereiding en gingen de eerste twee competitieduels verloren. Moet gezegd worden dat deze nederlagen werden geleden tegen teams uit de huidige top – 5. Het team herpakte zich en won daarna twee keer op rij. De 0-3 nederlaag tegen promovendus OSS 20 deed enorm veel pijn en met drie nederlagen uit vijf duels overheerste het pessimisme op Sportpark de Biezen.

Op een of andere manier kwam toen de geest in de ploeg dat bekend staat om zijn aanvallende intenties. Vier overwinningen op rij, met als hoogtepunten de 4-0 winst op Quick ’20 en de 1-0 in de blessuretijd tegen OJC Rosmalen, gaven de burger weer moed en dit zou worden voortgezet tegen de oude ploeg van Ruud Kaiser, JVC Cuijk. In Cuijk liep VV Dongen tegen een vergelijkbare nederlaag op als OJC een week eerder tegen VV Dongen had gedaan. In de allerlaatste seconde poeierde de spits van JVC het gelijke spel aan duigen. VV Dongen herstelde zich uitstekend en won een week later van ADO ’20. De ploeg uit Heemskerk was geen schim van de ploeg van vorig seizoen en verloor kansloos tegen een getergd VV Dongen met 4-1.

De onvoorspelbaarheid van het huidige VV Dongen laat zich in de laatste vijf wedstrijden voor de winterstop zien. Drie nederlagen waarvan twee tegen de nummers vijf en twee van de ranglijst. In Oostzaan had VV Dongen niets in te brengen tegen OFC en verloor ‘slechts’ met 4-0, maar het dieptepunt lag in Veldhoven (Zeelst) waar UNA gehakt maakte van de geelblauwe formatie. De 5-0 was wellicht een slechte afspiegeling van een wedstrijd waar VV Dongen tot één (!) fatsoenlijke aanval kwam. De 0-2 nederlaag bij EVV was te wijten aan een gebrek aan inspiratie, motivatie en vorm. Eigenlijk alles wat je wel nodig hebt om een weedstrijd te winnen.

Daartegenover werd er wel gewonnen van HSC ’21 die op dat moment met een opmars bezig was. Wederom mocht het publiek op Sportpark de Biezen genieten van veel doelpunten en goed voetbal. De 4-0 overwinning betekende de vijfde winstpartij op rij op eigen bodem. Op 16 december kwam daar de zesde bij met een prachtige zege op de profs van Jong Volendam. Met goed georganiseerd voetbal wisten de Kanaries de Oranje brigade uit het vissersdorp te bestrijden en kregen loon naar werken. Met strijd en passie werden voor het einde van het jaar nog eens drie punten op het conto bijgeschreven.

Geen gelijke spelen. Gewoon winnen of verliezen! Dat is wat de supporter van VV Dongen kan verwachten. Goed spel of slecht spel. Ook daar valt geen pijl op te trekken, maar zolang VV Dongen bij zijn leest blijft en met aanvallend voetbal de tweede helft van het seizoen ingaat dan zal er nog genoeg te genieten vallen. De punten werden vooral behaald in Dongen (18). Drie keer werd er buitenshuis gewonnen en het zou mooi zijn als het team van Kaiser de top -3 pijn kan gaan doen zoals het deed tegen Volendam. Dan zal het publiek zich gaan verzamelen om dan als één man achter de Ongenaakbare Kanaries te gaan staan.

Zondag gaat de ploeg naar Den Haag om het op te nemen tegen HBS. De ‘Kraaien’ staan een-na-laatste, maar verloren de meeste van hun wedstrijden met minimaal verschil en van de twee winstpartijen was de 0-1 bij Jong Volendam de meest opvallende. Vijf gelijkspelen en acht keer verloren (één keer meer dan VV Dongen) zegt niets meer en niets minder dan dat VV Dongen alert zal moeten blijven, aangezien ranglijsten eigenlijk niet zoveel zeggen.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1713

vvDongen huldigde 7 jubilarissen

VOETBALPosted by internetkrant Wed, January 02, 2019 22:28:57

vvDongen huldigde 7 jubilarissen

Tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van VV Dongen werden maar liefst zeven jubilarissen gehuldigd. In een gezellige, drukke en sfeervolle kantine hield Angela Jansens haar laatste Nieuwjaarsspeech als voorzitter met een terugblik op een veel bewogen periode van zes jaar voorzitterschap.

Jubilarissen


In 2018 telde VV Dongen maar liefst zeven jubilarissen. Helaas konden ze niet allemaal aanwezig zijn maar degenen die er wel waren werden gehuldigd met een speldje en een mooie bos bloemen. Jan Beex (70 jaar lid). In die tijd was Jan ruim 13 jaar voorzitter en nog altijd zeer betrokken bij het wel en wee van de club.

Jan Oerlemans (60 jaar lid). Lleider van Dongen 2 geweest, actief bij de veteranen en lid van de onderhoudsploeg. Peter van Hoppe (50 jaar lid) Erevoorzitter van VV Dongen, tal van taken vervuld en nog altijd heel actief en betrokken.

Jos de Jong (50 jaar lid). Jaren actief geweest in de selectie en leider/trainer van de jeugd en de zondagdiensten.Janus de Labie (50 jaar lid). Oud-voorzitter.

Jan Verharen (50 jaar lid) Leider en grensrechter geweest, presentator van bingo avonden en lange tijd als Sinterklaas de club bezocht.Adri van Riel (50 jaar lid) Lid van verdienste, actief in de onderhoudsploeg, steward en Clubheld gemeente Dongen 2017.Vrijwilligers

In haar toespraak benadrukte voorzitter Angela Jansens het belang van vrijwilligers voor de club:


“Een voetbalvereniging is bijna een bedrijf waar je continu moet verbeteren om tot goede resultaten en prestaties te komen. Dat vergt veel en dat vraagt meer dan ooit dat we het samen doen. Dat betekent dat de bijdrage van iedereen, elke lid, elke ouder van een jeugdlid nodig is. En daar schort het helaas de afgelopen periode wel eens aan.

Gelukkig is er een mooie groep van mensen die iets voor de club wil doen maar er zijn al langere tijd een groot aantal vacatures. Daar wordt niet of nauwelijks op gereageerd en daardoor ontstaat een ongewenste werkdruk op de schouders van de mensen die er wel zijn. Het lijkt alsof we steeds meer met consumenten ipv leden te maken hebben. “Ik betaal toch contributie, dus de club moet alles maar regelen.” Maar we zijn niet alleen een voetbalclub, we zijn een vereniging. Een vereniging van mensen. Man, vrouw, jongen, meisje we zijn allemaal de vereniging! Dus moeten we het, meer dan ooit ook allemaal, samen doen. Want dat betekent het woord verenigen.”

Over haar naderende afscheid: “Het was mij een hele grote eer om voorzitter van de mooiste club van Dongen (en verre omstreken) te zijn. Samenwerken met jullie was een voorrecht. Ik dank alle leden, bestuur- en commissieleden, sponsoren en vooral alle vrijwilligers voor het vertrouwen, de fijne samenwerking en de prachtige momenten die we samen hebben beleefd. We mogen met z’n allen supertrots zijn op wat we de afgelopen jaren hebben bereikt. Soms denk ik wel eens dat we er op de momenten zelf te weinig van hebben genoten. Zoals eerder gezegd, de trein denderde maar voort. We vinden het allemaal maar ‘gewoon’ geworden. Maar het is helemaal niet zo gewoon wat hier voor een vereniging staat. Dat moeten we ons met z’n allen realiseren en we moeten er ook met z’n allen keihard aan werken om dat te behouden. Ik blijf in de toekomst bereid om hieraan mee te werken. Maar anderen zullen nu op moeten staan om de trein te besturen.

Daarbij wil ik nog een ding meegeven: Ben zuinig op onze mooi club!”  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1711

DDOO toernooi 2018.

VOETBALPosted by internetkrant Sun, December 30, 2018 16:35:57
DDOO toernooi 2018.


Succesvol jaarlijks DDOO toernooi is weer geëindigd met veel kampioenen.
Het jaarlijkse DDOO toernooi 2018 is afgelopen week van 24 t/m 29 december 2018 gehouden. Dit jaar was het een bijzondere uitgave, omdat het de 25ste editie was. Daarbij willen we de hoofdsponsor Janssen Accountants en alle toernooisponsoren alvast bedanken voor hun bijdrage. En dat zijn: met name: ANWB Rijopleidingen, Autoschade Service van Peer, B.V. ’t Winkeltje, Café de Salamander, Cigo Dongen, de Jong Kozijnen B.V., Eco Door, Hawedo, Leijten Digitaal Drukken, Rema Tip Top Material Handling – TSN, René de Jong Montage, Sinatec Europe, Trophy Nederland, Van den Bosch Makelaars, van Dongen Assurantiën Dongen B.V. en Wildhagen Metselwerken. Zonder alle toernooi en advertentie sponsoren zouden wij niet zo’n grandioos toernooi voor de voetballende Dongense jeugd kunnen houden. Maar ook dank aan het publiek dat de toernooidagen in grote getalen is komen kijken. Wij hopen dat jullie allemaal genoten hebben van de voetbalkunsten van deze Dongense jeugd. De voetballers zelf hebben, gezien het vertoonde spel en de plezier dat zij uitstraalden, zonder meer genoten van dit toernooi. Alle spelers en leiders kregen als aandenken o.a. een fles Club Shampoo mee met een opdruk van het logo van de hoofdsponsor en van het DDOO.Tenslotte ook dank aan alle medewerkers voor hun bijdrage.
De winnaars van de diverse toernooien zijn:

Maandag 24 december:
’s morgens bij de JO10
Nr. 1 = RC Genk
Nr. 2 = Club Brugge
’s middags bij de JO11
Nr 1 = Man. City
Nr. 2 = Chelsea
Nr. 3 = Man. United

Donderdag 27 december:
’s morgens bij de JO8
Nr 1 = FC Twente
Nr. 2 = Sparta
Nr. 3 = RKC
Nr. 4 = FC Den Bosch
’s middags bij de JO9
Nr 1 = NAC
Nr. 2 = Vitesse
Nr. 3 = Willem II
’s avonds bij de JO16/17
Nr 1 = Leverkusen
Nr. 2 = Krasnodar
N.r 3 = Chelsea

Vrijdag 28 december:
’s morgens bij de JO12
Nr. 1 = Marseille
Nr. 2 = OGC Nice
Nr. 3 = Ol. Lyon
’s middags bij de JO14
Nr. 1 = Real Madrid
Nr. 2 = Barcelona
N.r 3 = Vallencia
’s avonds bij de Leiders & Trainers
Nr. 1 = Jupiler
Nr. 2 = Gulpener
Nr. 3 = Klein Duimpje

Zaterdag 29 december:
’s morgens bij de JO13
Nr. 1 = Napoli
Nr. 2 = AC Milan
Nr. 3 =AS Roma
’s middags bij de JO15
Nr. 1 = Duitsland
Nr. 2 = België
Nr. 3 = Spanje
’s avonds bij de JO18/19
Nr. 1 = AS Roma
Nr. 2 = Real Madrid
Nr. 3 = Barcelona

De DDOO commissie wenst tenslotte iedereen een gezond, gelukkig en sportief 2019!

  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1710

Kampioenswedstrijd MO15 gespeeld met veel publiek ondanks de regen.

VOETBALPosted by internetkrant Thu, December 13, 2018 10:21:16

Kampioenswedstrijd MO15 gespeeld met veel publiek ondanks de regen.

De regen was spelbreker op de geplande dag, zaterdag 8 december. Door de slechte staat van de velden kon er helaas niet gespeeld worden. En de dames waren er zo opgebrand!Dat er nog wat extra dagen gewacht moest worden deed menig zenuw niet echt goed. En onderwijl viel er nog meer regen. Stressen dus.

Om het veld voor dinsdag 11 december, bespeelbaar te krijgen en te houden is het nodige werk verricht o.a. het ‘doorprikken’ van de grond met name rondom de goals, om het water af te laten lopen.


Als dan om iets over 19.30u het startsein wordt gegeven schuilt het toegestroomde publiek al grotendeels onder de paraplu. De regen kan de meiden niet deren, maar kunnen ze de zenuwen, de gespannenheid onder controle krijgen? In de voorbespreking werd er daarom nogmaals op gewezen dat deze wedstrijd niet anders was dan welke andere wedstrijd die ze gespeeld hebben dit seizoen.

Ook Hilvaria weet dat bij gelijkspel of winst DVVC kampioen wordt, en proberen daarom zoveel mogelijk lastig te zijn en het scoren te beletten. Ze proberen dit vooral door hun 3 snelle aanvalsters weg te sturen. Gelukkig staat de verdediging onder leiding van Roos en een uitblinkende Dwaresa goed. De teams lijken aan elkaar gewaagd.


Halverwege de 1ste helft valt dan toch de openingstreffer voor de Groen-Witten, die overigens vanavond met oranje hesjes aan spelen. 1-0 voor DVVC. Sofie speelt de bal op Kimi, die de bal knap in de verre hoek schiet.

Daarna gaan bij Hilvaria de remmen los en ze laten zich uitdrukkelijk gelden. Er wordt heftig strijd geleverd op de thuisploegse helft. Soms is er wat verwarring en volgt een hachelijk momentje. Gelukkig blijft een tegen doelpunt uit.

Na een 25/30 minuten valt de 2-0. Deze keer komt de bal van Minke bij Kimi terecht die Sofie diep weet te sturen en zij maakt deze 1 op 1 kans beheerst af. Net voor rust wordt Hilvaria nog een keer gevaarlijk. Gelukkig voor DVVC gaat de bal naast en kan de thuisploeg met 2-0 gaan rusten.

Opgewarmd:

Na de rust gaat het ineens snel in ligt nummer 3 in het net voordat al het publiek weer langs de lijn is gearriveerd. Een aanval die van achteren begint en zeker over 6 schijven gaat, komt uiteindelijk bij Sofie die haar 2e en DVVC´s 3e goal weet te maken. Hierna zie je dat de zenuwen weg ebben en de meiden vrijer gaan voetballen en bijna niks meer weggeven. Er wordt mooi gecombineerd, soms een lange bal, een flinke rush en de nodige schoten op het doel. Hilvaria gaat nog steeds mee en doet zijn best om het DVVC zo moeilijk mogelijk te maken. Een paar geroutineerde schijnbewegingen, snelle passes en zucht naar meer doelpunten maken de afstand tussen thuisploeg en gasten echter al snel weer wat groter. Sofie weet de bal over de verdediging in de 16 te laten vallen en Minke neemt de bal aan en schiet hem vervolgens in de verre hoek tegen de binnenkant van de paal binnen. Zo komt de 4-0 op het scorebord.


Inmiddels is het gestopt met miezeren en komt er wat meer hemelwater naar beneden. Onder de paraplu en weggedoken in jassen, mutsen en sjaals geniet het publiek van doelpunt nummer 5 waarmee Sofie haar hattrick vol maakt. Door een goeie actie maakte ze zich vrij en kan ze de nummer 5 beheerst inschieten. Ook zien de toeschouwers nog een aantal doelpogingen stranden. Op de paal, de lat, net over, net naast, dwars door de keepster kan ook niet …. En dan is daar doelpunt nummer 6. Deze komt op naam van Rachel. De bal komt terug en van een meter of 30 schiet Rachel de bal zo over de keepster heen. Een mooi aantal doelpunten waarmee weer 3punten op het conto kan worden bijgeschreven.

KAMPIOENEN!!!

Gefeliciteerd meiden, verdiend kampioen. Ongeslagen; 30punten op 10 wedstrijden – 64 doelpunten voor en slechts 3 tegen! Een klein feestje is al gevierd, maar het echte feest zal zaterdag na terugkomst van de bekerwedstrijd tegen Prinsenland/de Schutters MO15-1 gevierd worden. Jullie hebben het fantastisch gedaan dit seizoen meiden. Jullie mogen trots zijn op deze mooie teamprestatie.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1705

Trage Start , hoop en verwachting en bijna dubbele cijfers voor DVVC

VOETBALPosted by internetkrant Tue, October 23, 2018 22:16:13

Trage Start , hoop en verwachting en bijna dubbele cijfers voor DVVCHadden de dames van MO15 het luie herfstvakantiegevoel nog niet van zich afgeschud of waren het de sterallures door de fotoshoot voorafgaand aan de bekerwedstrijd tegen Roosendaal? Wie het weet mag het zeggen maar opperbest was het begin niet te noemen. Binnen een kwartier keken de dames, tot grote frustratie van de nodige fans langs de kant, tegen een 0-2 achterstand aan.

Bij, weer, een DVVC aanval in het 2de gedeelte van de 1ste helft hield men de adem in en durfde niet helemaal optimistisch te zijn. Ten onrechte zo bleek. De aansluitende treffer werd mooi ingeschoten. 1-2. Hoop en verwachting, nog eentje en dan is het tenminste gelijkspelDe Groen-Witte fans werden op hun wenken bediend; 2-2 en zelfs, waarachtig 3-2. Aanval op aanval op het Roosendaalse doel volgde. Een kwestie van tijd, geluk maar uiteraard beter voetbalspel dan in de eerste minuten en knal 4-2.

Met een opgeluchte lach op hun gezichten gingen de dames naar de ranja.

Opgevijzeld zelfvertrouwen:

Het zelfvertrouwen opgevijzeld en strijdlustig begon men na de rust aan de 2de helft. Wat zat er in die ranja? De meiden gingen als een speer. Die 5de goal die bij menig speelster van de thuisploeg zo vlak voor rust op de slof lag, maar het net nét niet wilde vinden viel nu in een mum van tijd. En ook nummer 6. En 7. En 8. Een aantal Roosendaalse dames vond het al wel mooi geweest, de andere helft beet zich vast in nog meer snelheid, nog meer aanval, nog meer aanmoediging naar de andere teamleden. Een mooie aanval volgde. En een, voor de Dongense ploeg, nog mooiere redding van de DVVC goalie. De Roosendaalse keepster daarentegen moest, hoewel ze zich dapper verweerde, nog een goal incasseren.Dubbele cijfers?:

Gaat de thuisploeg de dubbele cijfers halen? Ze waren er in elk geval verbeten naar op zoek. Te verbeten wellicht, de schoten gingen naast, over, werden onderschept, miste richting of kracht maar belandde niet meer tussen de palen.

Na een trage start wordt na het eindsignaal 9-2 genoteerd ten gunste van DVVC.

Dametjes wederom gefeliciteerd, het koppie niet laten hangen en goed teruggekomen.


Inhaalwedstrijd op maandagavond:

Na 1 vrije dag was daar de volgende wedstrijd al voor MO15. Een inhaalwedstrijd op maandagavond 22 oktober tegen Sarto. Beide ploegen hadden al 3x tegen elkaar gestreden, telkenmale in het voordeel van Sarto. Maandagavond is die ban gebroken en stapte de groen-witte met een 2-0 en 3winstpunten van het veld.

Opnieuw felicitaties meiden, goed bezig.

Ben jij een meisje, onder 15jaar en heb je ook zin om te voetballen in een meisjesteam? Kom eens vrijblijvend kijken op dinsdag of donderdagavond. Vanaf 18.30u tot 19.45u wordt getraind. Je bent van harte welkom!  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1689

VV Dongen wint op zijn ‘Duits’ van OJC Rosmalen

VOETBALPosted by internetkrant Tue, October 23, 2018 15:17:39

Foto: Glenn van Opheusden
Verslag: Frank van Heteren

VV Dongen wint op zijn ‘Duits’ van OJC Rosmalen

Kools schiet in de slotseconden de 1-0 binnen

Of het nu lag aan het feit dat er na de wedstrijd VV Dongen – OJC Rosmalen een 'Oktoberfeest'stond gepland of dat het door de naam van de nieuwe trainer kwam (Ruud Kaiser), VV Dongen pakte voor de derde keer dit seizoen in de absolute slotfase de 3 punten. Afgelopen zondag was het wellicht de meest bizarre overwinning, want waar iedereen zich in de 94ste minuut had neergelegd met de 0-0 dachten ‘Man of the Match’ Robin de Man en Glenn Kools daar heel anders over.

De ontknoping van het duel tussen beide Brabantse kemphanen voldeed aan alle Duitse voetbalwetten. Het doelpunt waarmee Glenn Kools zijn team bevrijdde kwam als een mokerslag aan bij de ploeg van Bas GÖsgens. Een onderbroken aanval van zijn team werd snel overgenomen door de Dongense ploeg. Met een lange bal werd de onvermoeibare Robin de Man bereikt die het overzicht behield en met de rug naar het doel en een tegenstander in zijn rug Kools zag opkomen. Hij wachtte net zo lang totdat hij de perfecte pass gaf. Kools werd bediend op zijn dodelijke rechtervoet en knalde snoeihard in de linker bovenhoek. Sportpark de Biezen ontplofte bijkans en de vreugdetaferelen waren amper te beschrijven. Nog geen tien tellen na de winnende treffer floot arbiter te Hennepe voor het einde van de wedstrijd. Met het doelpunt van Kools schreef VV Dongen haar vierde overwinning op rij bij en steeg daarmee naar de 4de plaats op de ranglijst.
Na de euforische uitbarsting laafden de vele supporters zich aan het schuimende bier en dompelden zich onder in het grote Oktoberfeest. Tijd voor analyses was er nauwelijks. Toch waren er enkelen die zich durfden te wagen aan een kritische nabeschouwing.

VV Dongen speelde in de eerste helft slordig en mocht van geluk spreken dat OJC in de beginfase geen afstand nam van VV Dongen. Wesley Meeuwsen en Diego Meerveld hadden beide pech in de afronding. Pas na 15 minuten wist VV Dongen controle te krijgen en kwam toe aan een aantal gevaarlijke aanvallen, maar het schortte vooral in de eindpass. “We waren slordig” was het commentaar van enkele kenners. Tijdens de gehele wedstrijd zocht VV Dongen het vooral aan de buitenkanten maar zowel Mart van Bree als Roshendly Saez konden Robin de Man of Remon Koenen niet bereiken.

Ook in de tweede helft miste VV Dongen stootkracht voorin en scheidsrechter te Hennepe zag twee zuivere handsballen over het hoofd, waardoor VV Dongen met hard werken het bleef proberen maar telkens een stap of voetje tekort kwam. OJC Rosmalen kwam voor een resultaat en een gelijkspel zou hen een enorme ‘boost’ geven gezien de matige resultaten van de laatste tijd. Glenn Kools schoot dat stukje hoop van de Rosmalense ploeg compleet aan flarden en schonk daarmee zijn ploeggenoten de verdiende drie punten.

Zondag 28 oktober trapt VV Dongen om 14.00 uur in Cuijk tegen de oude ploeg van trainer Ruud Kaiser, JVC Cuijk.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1688
Next »