SPORT

SPORT

uitslagen en verslagen

Ook uw sportbericht of verslag komt in de krant
Stuur het naar redactie@dongenhomespot.nl

LEZERS VAN DE DONGENSE INTERNETKRANT KUNNEN TERUG NAAR DE KRANT :


www.dongenhomespot.nl

VV Dongen speelt zondag 21 oktober tegen OJC Rosmalen

VOETBALPosted by internetkrant Tue, October 16, 2018 20:48:31

VV Dongen speelt zondag 21 oktober tegen OJC Rosmalen

Door Frank van Heteren

VV Dongen begint het juiste ritme te vinden en met vijf overwinningen en drie nederlagen uit acht duels is de zesde plaats een uitstekende positie op de ranglijst. Slechts vier punten is het verschil met koploper Jong Volendam. Aanstaande zondag 21 oktober is het weer tijd voor een ouderwets Middagje VV Dongen als Provinciegenoot OJC Rosmalen op bezoek komt. Aanvang op Sportpark de Biezen is 14.30 uur.


De volle buit uit de laatste drie duels is hopelijk een opmaat naar meer zeges. Echter de 3e Divisie is een competitie waarin veel ploegen van elkaar kunnen winnen of verliezen. Dat maakt deze ontmoetingen zo interessant, want buiten de echte ‘grote’ clubs als Jong Volendam, UNA, TEC en OFC doet het merendeel van de uitkomende teams weinig voor elkaar onder.


Zo viel de uitzege (2-3) tegen Westlandia wellicht gelukkig uit, maar zowel VV Dongen als Westlandia bleven spelen voor de winst. Nu viel het kwartje richting VV Dongen mede door fantastisch keeperwerk van nieuweling Wessel Sprangers (20). De keeper die Jordy Zielschot moet doen vergeten speelde een bere-wedstrijd en voorkwam drie zekere doelpunten.

Ook in aanvallend opzicht valt er veel te genieten. De pas twintigjarige Roshendly Saez (overgekomen van FC Tilburg) manifesteert zich op zowel de rechter- als de linkerkant van het veld. Indirect kreeg hij van Westlandia trainer Edwin Grunholz een compliment toen hij in een interview de talentvolle Tilburger de gevaarlijkste man aan VV Dongen-zijde noemde. En dat hij uitgerekend de winnende treffer in de 89e minuut binnenschoot was een beloning voor zijn harde werken.

Op het middenveld dwingt de vierentwintig jarige Thom Avontuur respect af door zijn onverzettelijkheid en immer aanwezige aanvalsdrift. De man die vorig seizoen nog met VV Rijen in de 2e klasse speelde past zich ogenschijnlijk moeiteloos aan in het team van Ruud Kaiser. Met snelle passing en goed overzicht lijkt hij de ideale schakel te zijn tussen verdediging en aanval.

In de verdediging is het genieten van de nieuwe linksback Oguzhan Kazanci (24). De vroegere jeugdspeler van NAC is een bikkelharde verdediger die je als aanvaller wel drie keer tegenkomt in één duel. Met zijn afgetrainde lichaam werkt hij zich door de wedstrijd heen zonder maar één moment zijn verdedigende taken uit het oog te verliezen. Maar in aanvallend opzicht laat hij zich zo nu en dan ook zien en valt zijn prachtige traptechniek op.

VV Dongen speelt fris en oogt fit. Genoeg redenen om weer eens een bezoek aan Sportpark de Biezen in te plannen. De streekderby met OJC Rosmalen begint om 14.30 uur. U bent van harte welkom!!  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1686

Zondag 23 september VV Dongen – OSS 20

VOETBALPosted by internetkrant Tue, September 18, 2018 19:16:44

Zondag 23 september VV Dongen – OSS 20


Verslag en vooruitblik Door Frank van Heteren

Dongen, 18 september 2018. Afgelopen zondag speelde VV Dongen haar vierde duel van dit seizoen en wist met gedegen aanvalsspel de Hagenaars van Quick op de rug te krijgen. De 4-2 overwinning was zelfs lichtelijk geflatteerd maar dan gekeken vanuit een ander perspectief. VV Dongen wist een veelvoud van aanvallen niet om te zetten tot meer doelpunten. Man of the Match was routinier Remon Koenen die met twee assists en een doelpunt een dikke stempel op de wedstrijd drukte. Voor jongeling Robin de Man (20) viel er ook iets te vieren. De bij VV Dongen opgeleide spits scoorde na te zijn ingevallen zijn eerste doelpunt voor de hoofdmacht. Aanstaande zondag 23 september speelt VV Dongen tegen promovendus OSS 20. Aanvang 14.30 uur.

Nadat VV Dongen de eerste twee wedstrijden verliezend van het veld was gelopen gingen er al snel pessimistische geluiden door het dorp. “Dit wordt een heel zwaar seizoen en we mogen hopen dat we erin blijven!” Het aloude adagium en zware retoriek werden de afgelopen twee wedstrijden de mond gesnoerd. Trainer Ruud Kaiser werd na het vertrek van Ron Timmers geconfronteerd met een spelersgroep waarin een aantal bepalende spelers hadden besloten om te stoppen en waarin een aantal nieuwe spelers moesten worden ingepast. De korte voorbereidingsperiode deed daar geen goed aan en dat viel terug te zien aan de resultaten. Slechts een keer winst en een gelijkspel tegen Baronie, de rest werd verloren. Vaste volgers herkenden geen lijn in het spel wat leidde tot ontevreden geluiden.
persfoto: selectie 2018 vvDongenHet optuigen van een nieuw team gaat in fases en Ruud Kaiser was daar bij zijn aanstelling terdege van bewust en waarschuwde de supporters dat de tijden van Ron Timmers voorbij waren. In een interview zie hij dat de mensen daar ontzettend van mogen nagenieten maar dat een evenaring niet meteen in de lijn van de verwachting zou moeten liggen. “Als we tussen plaats 1 en 9 eindigen doen we het goed.“ Maar de overwinningen op Blauw-Geel 38 (1-3) en de overwinning op Quick zal ook bij hem en zijn staf als een enorme opluchting worden ervaren.

Vooral de manier waarop VV Dongen Quick bestreed was voor veel VV Dongen supporters reden om te geloven dat het wel goed komt met Kaiser’s team. Het drie-mans middenveld onder leiding van Remon Koenen oogde solide. Mede door de inbreng van Rijenaar Thom Avontuur die met slim positiespel de schakel lijkt te zijn geworden die VV Dongen al een paar jaar ontbeert. VV Dongen speelde afwisselend de lange bal op de beide buitenspelers maar wist ook voetballend vanuit de achterste linie de aanval te bereiken. De aanwezigheid van Koenen als diepste man achter de spitsen zorgde voor veel verrassing.

Kaiser was na de wedstrijd vooral tevreden over het feit dat er vier velddoelpunten werden gemaakt, maar zag over het hoofd dat het derde doelpunt kwam uit een vrije trap van Koenen waarna Jan Gerrit zijn hoofd tegen de bal plaatste. De andere doelpunten kwamen van Thomas Schiders die met een fraaie kapbeweging op de hoek van het zestienmetergebied iedereen uit positie zette en keihard diagonaal binnenschoot (1-0). Het tweede doelpunt was wellicht nog de allermooiste. Een snel opgezette aanval mondde uit in een een-twee tussen Avontuur en Gerrits. Eerstgenoemde kwam aan de rechterkant vrij en aaide de bal richting de tweede paal waar Remon Koenen met een halve draai zijn hoofd nog achter de bal wist te zetten (2-0). Van de voorzet van Thom Avontuur droop de klasse af. De nieuweling zette zich in de loop van de wedstrijd nog een keer vrij op de rand van de zestien, maar net als tegen GOES eindigde zijn poging op de lat.


Wart wellicht als hoogtepunt van de middag kan worden beschouwd is dat er weer een Dongense jongen is doorgebroken in het vaandelteam. Robin de Man speelt voor het tweede jaar in de senioren en staat op het punt om zijn status als ‘breker’ waar te maken. De twintigjarige spits bekroonde zijn invalbeurt met een doelpunt na goed voorbereidend werk van de middenvelders. Het intikkertje betekende zijn allereerste doelpunt bij VV Dongen 1.

Zondag 23 september kunt u zelf uw oordeel vellen als VV Dongen op Sportpark de Biezen aantreed tegen promovendus OSS 20. Met twee nederlagen, een gelijkspel en een overwinning geeft de kennismaking met de 3e Divisie nog niet datgene wat ze er in Oss van zouden hebben verwacht. De thuisnederlaag van afgelopen zondag tegen Hercules (0-2) werd door de Ossenaren aangegrepen om eens kritisch naar zichzelf te kijken. “Vooral tegen inzakkende ploegen hebben we het moeilijk.” De laatste keer dat beide teams elkaar in competitieverband ontmoetten dateert van zondag 8 mei 2016. De dag dat VV Dongen kampioen werd in de Hoofdklasse. Aanvang op Sportpark de Biezen is 14.30 uur  • Comments(1)//sport.dongenhomespot.nl/#post1674

Sterk begin DVVC JO11-1 in de beker

VOETBALPosted by internetkrant Wed, September 05, 2018 09:33:16

Sterk begin DVVC JO11-1 in de beker


Tekst: Peter vd Sluis / Foto’s: Kees

Start voetbalseizoen.

Vandaag, zaterdag 2 september, start het nieuwe voetbalseizoen. We beginnen met een bekerwedstrijd tegen VV Dongen. In overleg kan worden geregeld dat de wedstrijd bij VV Dongen kan worden gespeeld, ivm met het G-toernooi op sportpark Dongekant.


Met een ietwat gehavend team (o.a. een gebroken arm) staat DVVC niet op z’n sterkst. Er zal dus goed vóór en met elkaar gewerkt moeten worden.

De bal wordt afgetrapt door VV Dongen, maar al snel is DVVC in balbezit. De focus van DVVC ligt duidelijk naar voren en in de eerste minuten krijgt DVVC ook al een paar bescheiden kansen.

Na 5 minuten is het eerste doelpunt een feit als de bal achter de vv Dongen keeper verdwijnt. En dan gaat het snel, want in 7minuten tijd wordt nog 4x gescoord.

Bij de time-out krijgen de spelers van beide teams de nodige aanwijzingen van de leiders. Deze aanwijzingen lijken VV Dongen goed te hebben gedaan want zij komen iets meer in de wedstrijd. Toch lukt het DVVC de score nog verder in hun voordeel op te laten lopen.


Maar dan ziet VV Dongen kans om binnen een paar minuten gevaarlijk te worden en zelfs tweemaal de bal binnen te schieten. Daar waar de DVVC verdedigers lange tijd in staat waren de aanvallen van Dongen af te weren lukt het nu even niet. Maar er is geen enkele reden tot onrust of paniek. Gewoon goed op blijven letten en elkaar coachen is wat belangrijk blijkt in deze fase van de wedstrijd.


Onderling coachen

Al coachend weten de spelers elkaar goed te vinden, de bal wordt goed rondgespeeld. Er is goed geluisterd naar de opmerking “Laat de bal het werk doen”. Voor rust wordt het spel beloond met nog een doelpunt. Ruststand 7 – 2 voor DVVC.

DVVC trapt af voor de 2e helft. DVVC lijkt wat vermoeid, spelers lopen niet meer met hun mannetje mee of gaan niet altijd mee helpen in de verdediging. Hierdoor krijgt VV Dongen wat meer ruimte en daarmee ook mogelijkheden. Maar gelukkig beschikt DVVC over een prima keeper. Hoefde deze in de eerste helft niet veel in actie te komen, in de tweede helft is dat wel nodig. Daarbij weet hij een paar aanvallen goed af te slaan.

Tijdens de time-out is het zaak om DVVC wakker te schudden, want ondanks het feit dat VV Dongen niet heeft weten te scoren moet DVVC niet verslappen. Dit signaal is goed opgepakt want vrijwel direct na de spelhervatting zorgt een goed geplaatst schot voor het opkrikken van de DVVC score.

Het overwicht is in de laatste fase van de wedstrijd voor DVVC, maar scoren zit er even niet in. DVVC komt relatief makkelijk voor het doel van de tegenstander, maar bijna alle spelers van VV Dongen bevinden zich voor het doel. Daarmee ontstaat een kluwen aan benen en voeten die in de weg staan voor het doel. De diverse doelpogingen van DVVC belanden dan ook niet in het doel.

In de laatste minuten van de wedstrijd lukt het toch nog om een keer te scoren. Daarmee wordt de eindstand op 9 – 2 gezet en begint DVVC met een overwinning aan de bekerserie. Een beloning voor het harde werken en lekkere voetbal dat DVVC heeft laten zien.

Goed gedaan jongens en meisje. Op naar de volgende wedstrijd.

Komende zaterdag speelt DVVC geen wedstrijd ivm het jeugdkamp. De 2e bekerwedstrijd zal op woensdag 12 september om 19:00 worden gespeeld tegen Olympia.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1671

INTERVIEW MET RUUD KAISER VAN vvDONGEN

VOETBALPosted by internetkrant Thu, August 23, 2018 17:45:27

INTERVIEW MET RUUD KAISER VAN vvDONGEN

Door Frank van Heteren

Aanstaande zondag 26 augustus begint het nieuwe seizoen 2018 – 2019 voor VV Dongen tegen degradant TEC uit Tiel. De seizoen opening in Tiel begint om 14.30 uur. Maar voordat het spektakel gaat beginnen is het eerst tijd om de man die het komende jaar leiding gaat geven aan de Kanaries, nader te introduceren. In een lang en boeiend interview door Frank van Heteren, maakt u kennis met Ruud Kaiser die in mei een verbintenis sloot met VV Dongen.

Ruim een week geleden was ik op bezoek bij Ruud Kaiser met wie ik een hele middag heb zitten praten over zijn leven als voetballer, als jeugdtrainer en als hoofdcoach. Het gesprek zou genoeg stof opleveren om er zelfs een boek van te maken. Ik volg hem door zijn carrière, zijn uitdagingen en zijn teleurstellingen. Doorlopend vroeg ik me die middag af hoe een trainer met zijn statuur bij VV Dongen terecht is gekomen. Na vier uur praten en bij het uitwerken van het transscript werd me duidelijk dat Ruud Kaiser soms slachtoffer werd van de omstandigheden, maar ook zelf een aandeel had in het verloop van zijn trainersloopbaan. Zonder oordeel kan ik me een beeld vormen over een gepassioneerd voetbaldier, die de woorden Normen en Waarden hoog in het vaandel heeft staan. Oprechtheid en eerlijkheid zijn grootheden die in de voetballerij vaak met voeten getreden worden. Vooral oneerlijkheid is een doorn in het oog van Ruud Kaiser. Bij het aanpakken van oneerlijkheden liep Kaiser te vaak tegen een muur van politiek aan en waar zijn carrière tot zijn 47e jaar in de lift zat ging het daarna ineens een stuk moeilijker.


persfoto

Ruud Kaiser is in 1960 geboren in Amsterdam en heeft als jongetje nooit echt op een vaste plek gewoond. “Het langste was volgens mij in Ridderkerk van mijn zesde tot mijn elfde jaar en toen gingen we voor de zoveelste keer verhuizen.” Voetballen kon Ruud als de beste, maar al snel kreeg hij in de gaten dat volwassen mensen kunnen liegen. Een voorval op zijn tiende jaar is hij nooit vergeten en legde waarschijnlijk de kiem voor zijn verdere ontwikkeling.

Excelsior

“Ik zat in het derde pupillen team en als we kampioen zouden worden zou ik naar het eerste pupillenteam mogen. We worden kampioen en ik heb zo’n 60 goals gemaakt en zonder mij zouden ze geen kampioen zijn geworden. Ik was gewoon een supertalent. Iedereen ging over naar Pupillen 1 en ik moest naar Pupillen 2. Ze gingen ineens op leeftijd indelen en ik was een jaar jonger. Ik was al gescout door Excelsior, maar ik wilde daar niet naartoe en zei tegen mijn vader dat ik bij mijn vrienden wilde blijven. Toen kwam dus het blaadje waarop stond in welk elftal ik zou gaan spelen en zag dat ik niet bij Pupillen 1 was ingedeeld. Ik naar mijn kamer gerend. Huilen! Ik zei tegen mijn vader dat ik naar Excelsior wilde. Zo zat ik er toen al in.”

De hele middag komen dit soort voorbeelden terug. Als een soort rode draad. Ruud is zich daarvan bewust en zegt ook vaak dat het ‘zwart-wit’- denken niet altijd even handig is geweest. Andersom gebruikte hij zijn teleurstellingen tot het creëren van iets positiefs. “Ja, ik zette dat om in iets positiefs. Onder andere door mijn manier van werken met jeugdspelers.” Ruud vertelt uitgebreid over het begin van zijn trainersloopbaan. Als profvoetballer trainde hij in zijn vrije tijd de B-junioren van TOP Oss. Normen en waarden stonden voorop. “En hield men zich niet daaraan, ook al was het mijn beste speler, dan stond hij er dus niet in.” Ter illustratie schetst hij een voorval met een speler die een scheidsrechter uitschold: “Die haalde ik er direct af. En dan ga je met tien man verder. En wat daarvan de sportieve consequenties zijn interesseert me geen reet.”

zilveren medaille

Duidelijkheid, eerlijkheid, normen en waarden! De woorden blijven maar in mijn hoofd gonzen. Ik vraag me af hoe hij dat heeft omgezet naar het profvoetbal dus ik vraag hem wat zijn visie is als trainer en vanuit welk principe hij zijn spelers benadert. In tegenstelling tot van Gaal’s Totale Mens principe benadert Kaiser de spelers op hun persoonlijkheidsprofiel. Hij heeft MBTI gestudeerd om zodoende inzicht te krijgen in het karakterprofiel van mensen en met name dan bij die van zijn spelers. “Bij mij zit het zo in elkaar dat ik ieder mens respecteer zoals die is” Hij vervolgt: “Ik ben in 2004 dit gaan studeren, want ik merkte dat ik de extraverte personen goed bereikte maar de introverte niet en ik dacht echt dat ik alles goed deed.” De studie leverde hem nieuwe inzichten op waarmee hij zijn team beter in balans kon krijgen. “ Ik merkte dat het met de groep steeds beter ging klikken. En of het daarmee te maken heeft weet ik niet, maar we wonnen met Oranje O-17 een zilveren medaille op het EK en een bronzen medaille op het WK.”

Nogmaals benadrukt hij de gelijkheid tussen spelers ondanks hun verschillen. “Ik ga uit van het principe dat iedereen is zoals die is. Dat moeten we met zijn allen ook zo willen en respecteren. Jij mag anders zijn dan ik. Iets waar voetballers moeite mee hebben. Als voorbeeld: De spelers die verschrikkelijk taakbewust zijn hebben een probleem met de intuïtieve voetballers, want die spelen niet in hun taak. En in je team heb je een mix van beiden nodig. En als je van elkaar begrijpt waarom hij zo is en waarom hij altijd op het laatste moment iets doet of op het laatste moment komt en waarom jij altijd maar keurig in die structuur loopt, dan kan je zonder de jongens daarmee te vermoeien de juiste handvatten geven om ze beter te kunnen laten functioneren.” Om af te sluiten met: “Maar in de discipline zijn we allemaal gelijk. Of je nu mijn slechtste speler of mijn beste speler bent. Daar ga ik niet in sjoemelen, niet in manipuleren. Als jij in de fout gaat ga je in de fout en krijg je dezelfde straf als Pietje of Jantje.”

We filosoferen nog even verder over het MBTI – principe, waarin Ruud me met passie vertelt dat juist door elkaars verschillen te herkennen en te respecteren een heel andere dynamiek op het voetbalveld ontstaat. Het gaat hem om ‘bewustwording’ van ieders kwaliteiten en onvolkomenheden, zodat ze elkaar met een glimlach kunnen begrijpen en kunnen zeggen: “Hé wat grappig ik ben heel anders!”

Ruud vertelt kleurrijk en ik zit geboeid te luisteren naar een man die zijn sporen in de voetballerij ruim heeft verdiend. Nadat hij op 3 februari 2015 bij FC Den Bosch werd ontslagen volgde de grote stilte op de aanbiedingen markt.

Ruud denkt dat dit is gekomen omdat hij naar eigen zeggen een fout heeft gemaakt bij de contractbesprekingen met FC Den Bosch. Hij kreeg te horen dat er een hoofdtrainer werd gezocht en die baan zou voor hem een grote droom doen laten uitkomen. “Niet mijn hele leven, maar toen ik trainer werd heb ik vaak gedacht ‘Als ik ooit Den Bosch als hoofdcoach naar de Eredivisie terug kan brengen, whoooo dat zou toch gaaf zijn.” Ruud wilde zo graag dat hij zonder overleg met zijn zaakwaarnemer een contract tekende. “Ja die zat een week in Rusland en FC Den Bosch had nog drie andere gegadigden en er moest snel beslist worden. Ik durfde geen week te wachten en regelde mijn eigen contract.”
uhhh… rechtlijnig

Dat werd Ruud niet in dank afgenomen. De zaakwaarnemer in kwestie was woest. “-Ja maar dat kan je niet maken- was de reactie van hem. En nu weet ik dat hij pislink is op mij. Die wil niets meer met mij te maken hebben. En als ik hem bel neemt hij niet meer op. Dus dan weet ik dat ik bij een bepaalde topclub (naam bij redactie bekend) in de jeugd nooit meer aan de bak kom, want hij is daar de huismakelaar. En zo zit de wereld dus in elkaar. Ik kom daar nooit meer binnen. En misschien bij andere clubs ook niet”

Tot zijn 47ste ging alles crescendo voor Ruud. Pas na zijn ontslag bij Chelsea merkte hij dat alles wat stroever ging dan voorheen. “Als voetballer moest ik alleen maar goed voetballen en wilden ze me hebben. Ik denk: Nou als ik als trainer bij Den Bosch goed presteer willen ze me behouden. Nou dus niet ! En dat is anders. En dat politieke spel…..kijk ik heb ook fouten gemaakt, ik weet ook wel hoe de wereld in elkaar steekt, maar ik ben dan soms wel te ….uhhh… rechtlijnig.”

Na Chelsea volgden Dynamo Dresden, FC Magdeburg, Lierse SK en toen Den Bosch. Zijn eerlijkheid en wellicht rechtlijnigheid zorgden voor nul aanbiedingen, ondanks dat hij met FC Den Bosch op eigen kracht (1 miljoen budget) de vierde plaats bereikte en pas in de halve finale van de Play-ffs door Excelsior werd uitgeschakeld. “Net niet gelukt!” zegt hij met een grote glimlach.

Ook TOP Oss sloeg hem over, terwijl hij een bijzonder lange tijd met de club verbonden was. “Geen draagvlak werd er gezegd.” Ruud snapte er helemaal niets meer van: “TOP Oss notabene, waar ik 13 ½ jaar heb gewerkt in de jeugd toen ik bij Den Bosch voetbalde (5 jaar B-Jeugd, 2 jaar A-jeugd en 6 ½ assistent trainer in het betaalde voetbal) Weliswaar allemaal in de jaren 80-90, weet ik, lang geleden. Maar daarna heb ik mezelf natuurlijk ontwikkeld. Ben nog beter geworden. Toen was ik een beginner. En ik heb me ontwikkeld en ik woon al vanaf ’84 in Oss. Twee keer zochten ze een trainer en er wordt gewoon gezegd: ‘Er is voor jou geen draagvlak’ Dat is nog het ergste!”

Bij mij vormt zich een beeld van een man die heus wel in de spiegel kan kijken, maar de pech heeft dat zijn karakter niet past in profvoetballerij. Ik kan het niet laten en er volgt een tweegesprek:

Ben je dan toch te lief voor het voetbal?

(Verbaasd) Waarom, waarom ben ik dan te lief?

Nou ja, ik weet niet, ergens wordt het niet gewaardeerd

Nou ja misschien ben ik wel te zwart-wit en vinden bestuursleden me gevaarlijk omdat ik toch mijn eigen ding doe!

Dat is toch nodig als trainer?

Ja dat lijkt me ook, maar dat mag wel als je van Gaal heet of een andere grote naam. Maar die naam heb ik niet en moet je dus luisteren naar wat ze zeggen!!

Mag ik even reflecteren: Is politiek een lastig spel voor jou?

Nou dat kun je wel zeggen ja!

Hij vertelt dat een psycholoog bij de KNVB hem al had gewaarschuwd. “Een psycholoog bij de KNVB zei na een paar testen met wat blokken met puntjes erop tegen me: ‘Als jij als coach met jouw spelers werkt dat gaat wel fantastisch, denk ik, maar als hoofdcoach betaald voetbal moet je wel vier / vijf verschillende petten dragen. De pet met sponsoren, de pet met bestuursleden. Daar ga je problemen mee krijgen.’ Ahhh en ik zei: ‘En dat zie je allemaal aan die vierkantjes die op een bepaalde manier neer worden gezet? ‘ Ik zeg; ‘Hou toch op man!’ Maar uiteindelijk had hij toch wel een punt dat wel klopt ja….” Ik moet erom lachen en Ruud schatert mee.

Ruud blijft aan het woord en ik kan er amper tussen komen. Hij wil op een af andere manier zijn verhaal vertellen en dat vind ik alleen maar mooi. Het levert immens veel stof op en in mijn achterhoofd weet ik dat ik dat niet allemaal kan gebruiken. Het zou ook geen recht doen aan de openheid die Ruud tentoonspreidt. Ik wil met hem praten over zijn transfer naar VVV Dongen en zijn buiging als het gaat over het sportieve niveau.


profclub

“Derde Divisie is wel een niveau, en ik wilde natuurlijk wel hoger. Maar goed het is zo als het is en als er in Nederland verder niets komt en ook niets uit het buitenland wat me aanspreekt, dan is Derde Divisie wel het niveau wat ik nog wel redelijk acceptabel vind. Het moet ook niet veel lager worden, vind ik.” Veel later in het gesprek merkt Ruud het volgende op wat aangeeft dat er niet mis is met zijn flexibiliteit. “Enerzijds vind ik dat ik op een te laag niveau werk, maar anderzijds kan ik mezelf wel aanpassen. Want ik weet dat ik niet bij een profclub zit. Dus ik vind dat ik me als trainer moet aanpassen aan hen en zij niet aan mij.”

Ik wijs hem erop dat er op dit moment veel trainers uit het gilde thuis op de bank zitten. “Er zitten hele grote namen thuis. Maar goed , daar wil ik me nog geeneens mee vergelijken.” En dan zegt hij heel eerlijk: “Ik vind ook dat ik op een te laag niveau werk, dat vind ik echt en ga daar geen doekjes om winden. Maar ja goed de situatie is zo. Gert Kruys (ex FC Utrecht) zit nu bij DOVO en zit op hetzelfde niveau te werken en heeft een zelfde soort carrière als ik achter de rug, misschien wel minder buitenland. Dat weet ik niet.”

Zijn vak is voetbalcoach en Ruud wil best veel maar niet ten koste van alles. Een aanbieding uit Egypte laat hij schieten omdat hij niet twee jaar op een hotelkamer wil zitten en gescheiden wil zijn van zijn vrouw. “En dan krijg je best veel geld ALS ze betalen, ALS ! Nou en dan kies ik voor het sociale. Ik zei tegen die Egyptenaar dat ik voor mijn vrouw koos en niet voor het geld.”


En zo kwam Ruud in de derde Divisie waar hij eerder met veel plezier aan de slag is gegaan bij JVC Cuijk. Ondanks de geruchten dat Kaiser zou zijn vertrokken om financiële redenen benadrukt hij dat dit helemaal niet het geval was. Uit zijn verhaal blijkt dat ze bij JVC hem op een supereerlijke manier hebben aangegeven dat ze een groot financieel probleem hadden en dat ze bang waren dat ze zijn salaris in augustus niet meer konden betalen: “En dat wilden zij me niet aandoen. JVC heeft gewoon een eerlijk verhaal aan mij verteld in januari. Ze hebben me altijd alles ook uitgelegd: hoe het er financieel voorstond. Dat ze met de handen in hun haar zaten daarmee en dat ze een oplossing moesten zoeken daarvoor natuurlijk, maar dat ze dat mij niet aan wilden doen. En dat vond ik zo écht eerlijk. Alle afspraken etc. zijn ze allemaal nagekomen. Dus ik heb een heel warm gevoel naar de mensen van JVC toe. Ik ben dus zonder problemen, zonder rancune weggegaan. Het was een teleurstelling dat we met de groep niet door konden gaan, want ik had gedacht als die groep bij elkaar blijft en ik kan nog met deze groep doorbouwen dan was dat ook een uitdaging geweest, maar goed de stekker werd er in januari uitgetrokken.”


geschenk?

En toen kwam VV Dongen. Was dat een geschenk?“Ja dat kan je wel zeggen, want als ik niets had was ik waarschijnlijk wel naar Egypte gegaan, ondanks alle nadelen” Dat gebeurde niet, want David Vecht tipte Ruud en zei hem dat hij maar eens moest gaan praten met VV Dongen. Op een eerder moment van de middag vertelde Ruud me dat JVC Cuijk eigen jongens wilden terughalen en daarbij gebruikten ze VV Dongen als voorbeeld. Dus qua intentie en ambitie hoeft Ruud zich niet aan te passen. Hij vertelt dat de onderhandelingen erg soepel verliepen en dat hij een erg goed gevoel had.

“Ja en dat hoop ik bij Dongen weer. Dat we met veel plezier heel veel leuke momenten mogen meemaken. Wetende dat de resultaten die Ron (Timmers) neergezet heeft met die groep dat die bijna niet te evenaren zijn! Dat is gewoon bijna niet te doen.” Hij geeft aan dat er bij VV Dongen een prachtige periode wordt afgesloten en dat alles weer vanaf punt nul moet worden benaderd. “Als je nu de voorbereiding kijkt dan zijn we nog heel ver weg van waar ik wil zijn met de groep. Op dit moment zou ik zeggen, we zijn er nog niet klaar voor maar dat gaat wel komen, dat moeten de mensen zich realiseren. Als we de top 9 halen dan mogen we blij zijn. Top 9! Want wat er de laatste jaren is gepresteerd is uniek! Dat is echt bijna niet te evenaren. En toch ga ik het proberen! En dat is de uitdaging!”


“Dat kan op twee verschillende manieren. Dat kan zijn in de algemene rangschikking wat een hell of a job wordt, gezien de ploegen die er met geld zitten. TEC, OFC of UNA en zo nog wel een paar. Daar kunnen we financieel niet tegenop dus heb je bij die ploegen veel meer kans dat ze spelers met meer kwaliteit binnenhalen. Dat kunnen wij niet. Maar dan hebben we natuurlijk het collectief. Ten tweede kan je incidentiele successen boeken als het balletje goed valt. Met plezier met elkaar ergens naartoe leven en daar de resultaten uithalen. En hoe de resultaten eruit gaan zien is niets van te zeggen.”

“Na zoveel jaar, vijf jaar, krijg je het moment dat je moet doorselecteren en dat er mensen afhaken en dat het iets anders wordt. Dus de mensen moeten zich heel goed realiseren dat wat er de afgelopen jaren is gebeurd dat ze daar heel erg van moeten genieten, dat is geweest. Maar nu zitten we in een andere fase en eigenlijk beginnen we weer een beetje op het nulpunt. Niet helemaal, want er zijn nog een aantal jongens over.”

Over zijn gesprek met de technische staf zegt Ruud het volgende: “We hebben een heel goed voetbalgesprek gehad en ik overleg graag met de mensen om me heen. Ik vind juist dat mensen best wel met me mee mogen praten, maar ze moeten niet eisen dat ik dingen doe die zij willen. Weet je wat het is? Ik ben niet een trainer die denkt dat hij het alleen heeft uitgevonden. Ik check heel veel bij mijn assistent trainers (Larry van Ommen en Freddy Kruys red.) om te weten wat zij ervan vinden. Ook aan Ton (Jansens) die volgens mij verstand van voetbal heeft na zoveel jaren lang de technische zaken gedaan te hebben. Hans (Kuijsters red.) heeft veel verstand van voetbal. Dus ik ga automatisch, want zo ben ik, die mensen erbij betrekken. Dus als zij ergens een opmerking over hebben vind ik dat helemaal niet erg. Het gaat wel over de manier waarop ze het vertellen. Maar dat is altijd overal zo. Dus daar heb ik geen moeite mee. Maar waar ik wel moeite mee heb en daar hebben we het over gehad, is als iemand tegen me zegt ‘Stel die gast op!!’ Maar dat gaan ze bij Dongen ook niet doen …(glimlach) Kijk, die mensen werken zich de pleuris voor Dongen en het zou toch absurd zijn als ze niets zouden mogen zeggen.”

anekdotes


Welke speelwijze mogen de supporters verwachten?

“De opdracht die ik heb gekregen is dat we leuk voetbal spelen en dat het publiek zich vermaakt. IK speel het liefste ook 4-3-3 of als de tegenstander in een ruit speelt 3-4-3. Dus ik speel het liefste met drie spitsen en met drie middenvelders. Ja en dan is het een kwestie: speel je met de punt naar voren of goede nummer 10 hebt. En die hebben we niet dus zal het waarschijnlijk met de punt naar achteren zijn.”

Na vier uur praten over van alles en nog wat neem ik na twee bakken koffie, vier sigaretten en een bak aan informatie afscheid van deze bijzondere man. Ruud Kaiser staat garant voor eerlijkheid, discipline en laat normen en waarden prevaleren. Na het meer dan boeiende gesprek kan ik niets anders dan uitzien naar een nieuw seizoen. Als supporter weliswaar, maar ik zal Ruud zeker nog een keer spreken. Zijn verhalen zijn werkelijk een boek. Gelukkig heeft hij al een aantal van zijn anekdotes opgetekend.

Zijn boek Normen Waarden & Medailles is binnenkort te verkrijgen achter de bar van de kantine. Bij elk gekocht exemplaar doneert Ruud Kaiser € 2.- aan de jeugdopleiding van VV Dongen.

  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1668

Een zeer geslaagd voetbaltoernooi weekend bij DVVC

VOETBALPosted by internetkrant Thu, June 28, 2018 16:35:18

Een zeer geslaagd voetbaltoernooi weekend bij DVVC

Zaterdag 23 en zondag 24 juni was het twee dagen voetbalfeest bij DVVC. Onder heerlijk voetbalweer werden 2 drukke, gezellige, dagen voetbaltoernooien gespeeld.Jan Smans Jeugdtoernooi

Te beginnen met de aftrap op zaterdag, even voor 10.00uur, door de zoon van de naamgever van het Jeugdtoernooi: Jan Smans jr. (eigenaar van Café De Valk).

Na de officiële plichtplegingen barstte daarna de strijd onder de fanatieke, maar vooral sportieve teams los.Er waren teams in de categorie JO9 – JO10 & JO13, van dichtbij en ver(der) weg zoals Sliedrecht!Over 4 minivelden namen de teams van v.v. Bavel, v.v. Dongen, v.v. Raamsdonk, v.v. Sliedrecht, v.v. Viola, Olympia’60, sv Reeshof, TSC, TSV Gudok, en D.V.V.C. het tegen elkaar op. Met regelmaat klonken er fanatieke kreten, soms een zucht, maar ook uitroepen van vreugde.Bezoekers en wachtende teams waren zo sportief om andere teams aan te moedigen, of kwamen ze soms stiekem de tegenstanders observeren?Tussen de wedstrijden door gingen de teams aan de slag om telkenmale een andere keeper te verschalken in de penaltystrijd. Sommige bloedserieus en andere als showhaantjes, soms leverde dat bewondering op en soms hevige hilariteit, vooral bij teamgenoten.


de bekers uitgedeeld

Dik na 14.00uur werden de bekers uitgedeeld aan de winnaars in de verschillende categorieën.Bij JO9 was de 3e prijs voor sv Reeshof JO9-2, de 2e plaats werd opgeëist door v.v. Viola JO9-2 en de winnaar van de poule was Olympia´60 JO9-3.

De penaltybokaal was ook voor sv Reeshof met 14 goals

Bij JO10 was de 3e prijs voor TSV Gudok JO10-2 en legde DVVC JO10-1 beslag op de 2e plaats, TSC JO10-5 kwam als winnaar uit de bus én ging met de Penaltybokaal aan de haal.De gasten die vandaag van ver kwamen gingen bij JO13 met maar liefst 4 bekers naar huis: 3e prijs voor Sliedrecht uit poule 1 en 2e prijs voor v.v. Sliedrecht uit poule 2. Beide teams mochten ook de penaltybokaal in ontvangst nemen, met resp. 13 goals en 15 goals.

Olympia’60 JO13-2

Als winnaar van het JO13 toernooi kwam Olympia’60 JO13-2 uit de bus.

En dan was er nog die hele mooie prijs. De sportiviteitsprijs voor FairPlay (zowel binnen áls buiten de lijnen), die was voor JO10-2 van Olympia.Alle sportievelingen van vandaag kregen nog een lekkere zak snoep en moe maar voldaan kon de thuisreis worden aangevangen.Het was een mooi toernooi dat absoluut voor herhaling vatbaar is, en dat gaan we dan ook doen. We hopen jullie, en nog vele anderen, ook volgend jaar weer te mogen ontvangen voor een superleuk Jan Smans Jeugdtoernooi. Houd daarom zaterdag 25 mei 2019 al gereserveerd in jullie agenda en doe weer mee!

Bomvol Hans Jansen MiniveldToernooi

Op zondag werd om 10.00uur de dag geopend door Mevrouw jansen, moeder van de helaas veel te vroeg overleden Hans Jansen naar wie het toernooi vernoemd is. Dit maal zijn het de senioren voetballers/voetbalsters die sportief actief zijn.

In 4 poules, 3 Heren en 1 Dames, barst de strijd los. Iedereen probeert elkaar de loef af te steken door zijn, soms al heel lang, niet meer vertoonde voetbalkunsten, vandaag wederom in praktijk te brengen. Een keeper, bijna als vijfde veldman, die daardoor wel eens te laat bij zijn doel terug is of een keeper die een ‘Van Persietje’ probeert maar dan ditmaal om de bal uit de goal te houden. Mislukte panna’s en gelukte omhaal schijnbewegingen afgewisseld met serieus snelle sprints en keiharde schoten op het doel.
prijsuitreiking

Vermakelijkheid, spanning, fanatieke spelers, speels gemak, frustratie en vrolijkheid het is allemaal te bewonderen op de 4 minivelden.Rond 15.30u worden de finale wedstrijden gespeeld. Die blijken opeens wél bloedserieus en vol van Champions League aspiraties waar alles op alles wordt gezet. Het is een spektakel om te zien en er wordt tot het laatst toe gevochten voor het beste resultaat.Rond de klok van 16.00u worden de nodige vrijwilligers van deze dag even in het zonnetje gezet, want zonder onder meer EHBO-ers en scheidsrechters is zo’n dag toch schier onmogelijk. Elk jaar weer proberen de deelnemende teams zo origineel mogelijke namen te verzinnen. Daar wordt af en toe tijdens de prijsuitreiking met de nodige kwinkslag nog aandacht aan besteed en draagt nog meer bij aan de ongedwongen vrolijke sfeer van de dag.

Bij de dames wordt de sportiviteitsprijs overhandigd aan het team: Atletico Ananas

en de eerste prijs komt in handen van : Pinten boven Punten.

In Poule 1 van de heren is de sportiviteitsprijs voor: Pret met Sjors

en de eerste prijs voor het team dat in de finale net de wisselbokaal niet wist te bemachtigen: Deveci & Co.In HerenPoule2 wordt de sportiviteitsprijs toegekend aan de Fam. Jansen en ontvangen de mannen van: Wereldwijd herenteam de eerste prijs.

In Poule 3 bij de heren tenslotte, wordt géén Gratis Friet uitgedeeld aan het team met de gelijknamige naam maar wel, tot hun grote verbazing en hilariteit, de sportiviteitsprijs.De grote Wisselbokaal gaat naar de winnaar van de finale wedstrijd: FC netnotnie.

Van Harte Gefeliciteerd alle winnaars en heel hartelijk bedankt alle deelnemers en supporters voor deze supergezellige voetbaldag. Laten we afspreken dat we elkaar zondag 26 mei 2019 weer zien om opnieuw te genieten van een mooi Hans Jansen MiniveldToernooi.


Voor nu, voor iedereen, een hele fijne vakantie, voor straks weer een mooi voetbalseizoen.Tot ziens voor weer zo’n fantastisch voetbaltoernooi weekend:

Zaterdag 25 en Zondag 26 mei 2019! Tot dan


Beeldmateriaal aangeleverd door DVVC  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1662

Willem II speelt in voorbereiding in Dongen Ploeg uit Tilburg neemt het op tegen Derde Divisionist VV Dongen

VOETBALPosted by internetkrant Tue, June 19, 2018 09:46:19

Willem II speelt in voorbereiding in Dongen

Ploeg uit Tilburg neemt het op tegen Derde Divisionist VV Dongen

Op woensdag 11 juli bezoekt Willem II Sportpark de Biezen voor een wedstrijd tegen VV Dongen. Dit is het tweede oefenduel van de Eredivisionist in de voorbereiding op het seizoen 2018-2019. De wedstrijd begint om 19.00 uur.

VV Dongen is blij met de komst van ‘grote buurman’ Willem II. Zo’n oefenwedstrijd staat toch garant voor extra publiek en is voor de fans een unieke kans om de spelers van dichtbij aan het werk te zien tegen de lokale favorieten.


Kaartverkoop

Kaarten zijn vanaf 19 juni in de voorverkoop verkrijgbaar en kosten € 10,00 (tribune), € 8 (staanplaats) en € 5,00 (kinderen tot 12 jaar en 65+). De voorverkoopadressen zijn:

Jumbo Dongen

Hoge Ham 113 - Dongen

en

DA Ingrid

Looiersplein 27-28 - Dongen

Op de wedstrijddag zelf betaalt u € 12,50 (tribune), € 10 (staanplaats) en € 7 (kinderen tot 12 jaar en 65+). De kassa’s zijn om 17.30 uur open.

VIP-tickets

Voor deze wedstrijd zijn ook VIP-tickets te koop; een aantrekkelijk pakket inclusief entreekaart, exclusieve toegang tot het sponsorhome van 17:30 - 22:00 uur, 10

consumpties (ontvangt u bij binnenkomst) en deelname aan het buffet. En dit voor

slechts € 50,00 excl. btw per persoon. Voor meer informatie kunt u contact

opnemen via het mailadres: sponsoring@vvdongen.nl.

Parkeren

De mogelijkheden om bij het sportpark te parkeren zijn heel beperkt. Mensen uit Dongen en directe omgeving worden dan ook geadviseerd lopend of per fiets te komen. Parkeren in de buurt is mogelijk op de terreinen van Aldi en Jumbo. Bezoekers vanuit Tilburg kunnen eventueel met openbaar vervoer komen. De bushalte bevindt zich direct voor de ingang van het sportpark.

  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1658

JO10-2 van Olympia'60 is kampioen!

VOETBALPosted by internetkrant Sun, May 27, 2018 15:34:47

JO10-2 van Olympia'60 is kampioen!

Zaterdag 26 mei 2018 is voor de jongens en het meisje van Olympia'60 JO10-2 een dag om nooit meer te vergeten. Zaterdagochtend is de beslissende uitwedstrijd tegen de nummer twee in de competitie, TSV Gudok, gespeeld. Het is een spannende wedstrijd en na het laatste fluitsignaal gaat het team los. Heel even vergeten ze dat ze nog penalty’s moeten nemen. Bij hen overheerst al een echt feestgevoel. Iedereen helemaal blij! Zij, de JO10-2 bestaande uit Pim de Jong, Levi Kannegieter, Max Kemmeren, Tim Kemmeren, Jens Klerx, Linda Nicot Sanches, Shivano van den Rijen, Wessel Rombouts, Tom van Suijlekom en Bas de Weerd zijn kampioen geworden!


OP HET BORDES !

Bij het af lopen van het veld zijn zij als echte helden onthaalt met partypoppers waarbij confetti en serpentines door de lucht wordt geschoten. Het kampioensfeest heeft in de kleedkamer een passend vervolg gekregen. Het hele team heeft in tenue feest gevierd onder de douche en natuurlijk mochten trainers Mark Kannegieter en Richard de Jong daarbij niet ontbreken. Alle spelers hebben een mooie beker, bloemen en een heerlijke snoepzak gekregen.

Op het terrein van Olympia is het JO10-2 team al een klein feestje aan het vieren als ze verzamelen om als echte helden de kantine binnen te treden waar “We Are The Champions” al voor ze wordt gedraaid.

Bij een kampioenschap hoort natuurlijk een rit in Lijn 11 dwars door Dongen. Vol trots worden de kampioenen door Dongen gereden. Er wordt flink gefeest en ook bij de mensen op straat komt een lach op het gezicht. Mensen zwaaien naar de kampioenen en diverse automobilisten claxonneren voor de JO10-2. Wat zijn ze trots! En de ouders natuurlijk niet minder! Bij het bordes van het gemeentehuis wordt nog een groepsfoto gemaakt.

Eenmaal terug bij Olympia’60 spreekt Jeugdvoorzitter Rolf Rombouts de kinderen toe. Het kampioenschap krijgt nog een extra bijzonder tintje want tot nu toe zijn zij het enige voetbalteam van Olympia’60 die dit seizoen de kampioenstitel weet binnen te slepen. En hoe kan zo’n feestje beter worden gevierd dan met frietjes en (kinder-)champagne. Na het eten wordt het feestje natuurlijk nog even verder gevierd door het team en hoe ze dat doen? Voetballend natuurlijk!

Het JO10-2 team met hun trainers Mark Kannegieter en Richard de Jong en leider Mike van Suijlekom sluiten dit succesvol seizoen af met een team dat niet alleen goed, maar vooral ook met heel veel plezier samen heeft gevoetbald. Op naar een nieuwe uitdaging in het najaar van 2018!

PROFICIAT ! namens de internetkrant  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1653

Gouden jubileum veteranencompetitie.

VOETBALPosted by internetkrant Tue, May 22, 2018 13:05:12

Gouden jubileum veteranencompetitie.

Voetbalveteranen zijn gepokt en gemazzeld in het voetbalspelletje. Na 50jaar kennen ze ook alle ins&outs van het organiseren van hun eigen veteranencompetitie. (Er komt geen KNVBcommissie aan te pas). Dat het organiseren van een eigen jubileumfeestje ook een koud kunstje is bleek afgelopen zaterdag 19mei.Organisator Jubileumcompetitie, 10jarige jubilist en winnaar Sportivitietsbeker DVVC


Elk jaar organiseert 1 van de deelnemende veteranenteams de competitie. Dit speciale gouden jubileumjaar viel die eer te beurt aan het DVVC-team dat zelf zijn 10jarige jubileum vierde.

Negen teams (Molenschot-Neo’25-Olympia’60-ONI-OVV-TSC-SSC-vv Dongen & DVVC) gaven acte de presence om dit feest mee te kunnen vieren.

Rond 13.30 u. heette de voorzitster van DVVC, Carla van Delft, de teams op Sportpark Dongekant van harte welkom met een speciaal warm dank je wel voor de initiatiefnemer die 50jaar geleden de aanzet voor de competitie gaf: Jan (Jozef) Oomens.
Winnaar Gouden Jubileum Veteranencompetitietoernooi Neo'25 uit Sparng-Capelle

Door het bestuur van DVVC werden de teams getrakteerd op koffie met gebak voordat ze aan de het sportieve evenement gingen beginnen.

Om ca. 14.30u werd afgetrapt voor de eerste wedstrijden, waar het spelplezier, maar ook het fanatisme vanaf spatte. Nadat alle teams tenminste 1x tegen elkaar hadden gestreden werd de kampioenswedstrijd uiteindelijk gewonnen door de kampioen van het hele veteranenseizoen: NEO’25 uit SprangCapelle.

De penaltybokaal werd veroverd door ONI en de Sportiviteitsbeker werd toegekend aan DVVC.Winnaar Penaltybokaal ONI uit 's Gravemoer met in hun midden Veteraan van het jaar 2018 Vincent van Roon.


Tot veteraan van het jaar werd ONI-speler Vincent van Roon uitgeroepen.

Na alle plichtplegingen was het tijd om de inwendige mens, na al die verbrandingen van de calorieën op de grasmat, weer aan te sterken met een heerlijk koud buffet dat klaar stond in de kantine.Na een gezellig, sportief voetbaltoernooi ging het feestje verder in de kantine waar het met de klanken van de huisdisco van DVVC (De Donkere Wolk) nog uren gezellig was, voordat de veteranen huiswaarts keerden.

Kortom: Een geslaagd toernooi met een mooi feest als afsluiting en volgend seizoen zijn de veteranenteams natuurlijk weer allemaal op de grasmat te vinden voor de sportieve onderlinge strijd.Tot het volgend seizoen 2018/2019 mannen en allemaal alvast een mooie zomer.

  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1651
Next »