SPORT

SPORT

uitslagen en verslagen

Ook uw sportbericht of verslag komt in de krant
Stuur het naar redactie@dongenhomespot.nl

LEZERS VAN DE DONGENSE INTERNETKRANT KUNNEN TERUG NAAR DE KRANT :


www.dongenhomespot.nl

Voorbeschouwing HBS – VV Dongen

VOETBALPosted by internetkrant Thu, April 26, 2018 19:14:07

Voorbeschouwing HBS – VV Dongen

Op zondag 25 maart troffen VV Dongen en HBS elkaar op Sportpark de Biezen. De inhaalwedstrijd werd door VV Dongen met 2-1 gewonnen in een wedstrijd met twee gezichten. Zondag 29 april krijgen de Hagenaars kans op revanche. Zij staan met nog vijf wedstrijden voor de boeg op de 15e plaats en hebben vijf punten voorsprong op Jong de Graafschap. HBS zal zichzelf zo snel mogelijk in veiligheid willen spelen en hebben aan VV Dongen een taaie tegenstander. Aanvang van de wedstrijd in Den Haag is 14.00 uur. De spelersbus vertrekt om 11.30 uur.

Door Frank van Heteren

Een paar weken geleden na het verlies tegen Quick ’20 schreef ik dat er nog maar weinig te halen viel voor VV Dongen. Vorige week schreef ik over eer en passie, want sportief gezien moet je als team niet zomaar cadeautjes weggeven. Dat hebben de jongens uiteindelijk niet gedaan, want na de nederlaag werd er in Echt tegen EVV gelijkgespeeld (0-0) en werd er vorige week gewonnen tegen degradatiekandidaat Jong de Graafschap (1-0). Vier puntjes uit twee wedstrijden en een keurige gedeelde 7e plaats op de ranglijst. Westlandia heeft een iets beter doelgemiddelde.

In de 3e periode staat VV Dongen op vijf punten achterstand van kanshebber Westlandia, maar met nog evenveel wedstrijden te gaan moet je niets uitvlakken. Andere kanshebbers zijn Quick Den Haag, ADO’20 en komende tegenstander HBS. Niet dat ik denk dat het gebeurd, maar toch. Westlandia is dit seizoen net zo wisselvallig als VV Dongen alhoewel ze de laatste wedstrijden een enorme opmars maakten (vijf keer winst uit zes duels)
Persfoto


Voor HBS geldt eigenlijk maar één ding en dat is winnen om zo snel mogelijk uit de gevarenzone te ontsnappen. VV Dongen hielp vorige week Jong de Graafschap in een dieper dal waardoor het ongemeend spannend is geworden in de bodem van het klassement. Vier teams staan op twee punten van elkaar. Jong de Graafschap (26), Quick ’20 (26), Be Quick (26) en VV De Meern (24 punten) gaan uitmaken wie er rechtstreeks degradeert en wie in de nacompetitie gaat spelen. Zoals gezegd staat HBS er met 31 punten boven deze vier. Spannend dus en erg belangrijk voor HBS om van VV Dongen te winnen.


Gezien de wedstrijd van 25 maart mag VV Dongen de borst natmaken. De eerste helft was compleet voor VV Dongen dat zich onvoldoende beloonde gezien het aantal kansen ( 2-0 bij rust). In de tweede helft nam HBS het heft in handen en kwam één doelpunt tekort. De Haage supporters vonden dat een gelijkspel meer op zijn plaats was geweest. Zou ik ook zeggen.Zo tegen het einde van het seizoen worden de kaarten nog één keer geschud en kan iedereen zich opmaken voor het slotakkoord. Zal VV Donge haar sportieve plicht blijven vervullen? En zal HBS va banque de wedstrijd ingaan door VV Dongen te overrompelen om op die manier het zich de laatste wedstrijden wat makkelijker te maken?

U kunt het allemaal meemaken op Sportpark Craeyenhout. Dit prachtige complex is zeker het bezoeken waard. Dicht bij het strand dus twee vliegen in eén klap! Aanvang is om 14.00 uurDe Bus vertrekt om 11.30 uur vanaf de kantine. Zorg dat u op tijd bent.



  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1640

Voorbeschouwing VV Dongen – Jong de Graafschap

VOETBALPosted by internetkrant Thu, April 19, 2018 14:36:05

Het Middagje VV Dongen: te gast is Jong de Graafschap


Voorbeschouwing VV Dongen – Jong de Graafschap


Op 22 april staat voor VV Dongen de volgende wedstrijd op het programma. In de 29e speelronde ontvangen de Kanaries de Jonge Superboeren uit Doetinchem. Voor VV Dongen is er niets dan alleen maar eer te behalen, voor Jong de Graafschap is een overwinning noodzakelijk om rechtstreekse degradatie af te wenden. Ns het duel is er in de kantine een groot feest georganiseerd. DJ Tom en zanger Raymon Hermans gaan ervoor zorgen dat de Derde Helft ouderwets gezellig wordt. Genoeg redenen om Het Middagje VV Dongen te bezoeken. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.

Door Frank van Heteren


Foto: Jeffrey Oomens

Het is een vervelende week voor de selectie en het bestuur van VV Dongen. De pas aangestelde hoofdtrainer David Vecht liet eerder deze week weten dat hij van zijn contract bij VV Dongen afziet omdat hij in onderhandeling is met FC Utrecht. Het is slechts een onderhandeling en die kan alle kanten opgaan, maar om VV Dongen niet in onzekerheid te laten zitten heeft Vecht besloten om afstand te doen van de aanstelling bij VV Dongen.

Wellicht een keurige beslissing, want het geeft VV Dongen tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe hoofdtrainer. Maar gezien het tijdsstip, we zitten nog maar een paar wedstrijden voor het einde van het seizoen, maakt het voor het bestuur van VV Dongen niet makkelijker.

De procedure moet opnieuw worden opgestart en veel trainers hebben ‘de carrousel’ al verlaten en zijn al onder de pannen. Een aantal spelers gaan de selectie verlaten en de spelers die zijn gebleven hadden al plannen gemaakt met Vecht.

Zo zal de onzekerheid alleen maar toenemen in een seizoen dat toch al bol staat van problemen en wisselvalligheden. Eigenlijk heeft er rondom de selectie nooit echte rust geheerst. Veel blessures, matige optredens etc. met als resultaat dat VV Dongen een doodgewone middenmoter is geworden. Voor het bestuur is het ook een seizoen vol teleurstellingen en brandjes blussen. Denk aan de procedure rondom het nieuwe sportpark, en het gebrek aan vrijwilligers. Het zijn zaken die goed op te lossen zijn als het vlaggenschip zich onttrekt aan de malaise.

Dat lijkt er op dit moment niet op. Na de nederlaag tegen Quick ’20 zie je een aantal spelers die in hun hoofd al klaar zijn met het seizoen en dat is terug te zien op het veld. Als de ene helft wel wil en de andere helft niet dan kan je er azijn op innemen dat het kwartje de verkeerde kant op gaat vallen en dat vind ik persoonlijk VV Dongen-onwaardig.

Met nog vijf wedstrijden voor de boeg, te beginnen met Jong de Graafschap, mag je als supporter verachten dat het team op een sportieve en waardige manier afscheid neemt van dit wisselvallige seizoen. Ik weet ook wel dat we de laatste jaren enorm zijn verwend, maar ik mag als fan van deze jongens minimaal verwachten dat ze met de kop omhoog elk duel aangaan. Al is het alleen maar om te laten zien dat ze het echt wel kunnen.

Sportieve plicht hoort ook bij het voetbal. Jong de Graafschap heeft de punten keihard nodig en ik vind niet dat deze punten op een presenteerblaadje mogen worden aangeboden. Ze zullen er iets voor moeten doen. Een sterker nog: de uitwedstrijd werd met 4-1 verloren. Dat alleen al kan een opmaat zijn voor een boeiend duel, want voetbal gaat (net als in het normale leven) over winnen en verliezen. Het is niet altijd de sterkste die wint. Het is vaak de meest gepassioneerde. Dat wil het publiek zien en zo niet ….dan blijven ze thuis. Laten we gaan voor de Passie en Eer!!!


Genoeg te doen dus op Sportpark de Biezen. Een wedstrijd en een groot feest ! U ben t van harte welkom op het Middagje VV Dongen. Aanvang is 14.30 uur.

  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1639

Wederom mooie winst MO17

VOETBALPosted by internetkrant Fri, April 13, 2018 13:26:27

Wederom mooie winst MO17

Na op 10 maart thuis de eerste competitiewedstrijd tegen ST Sparta met 5-0 te hebben gewonnen stond vandaag eindelijk de tweede competitiewedstrijd op het programma. Tegenstander Almkerk uit Almkerk.

DVVC zocht vroeg de aanval en na tien minuten opende Patty de score, 1-0. Gezien het spelbeeld was snel duidelijk dat Almkerk geen echte vuist kon maken om het de DVVC defensie lastig te maken. Geconcentreerd verdedigen en veelvuldig aanvallen leidde tot diverse goede kansen. Het duurde echter tot de 25ste minuut tot dat DVVC door de voet van Mila de score wist te verdubbelen, 2-0. Deze stand bleef staan tot aan de rust.


Na rust ging DVVC verder waar het gebleven was, aanvallen en kansen missen. Na 10 minuten in de tweede helft ging Floor alleen op de keepster af en had de 3-0 op haar schoen. Helaas schoot Floor tegen de voet van de keepster, deze struikelde en viel ongelukkig op de enkel van Floor. Einde wedstrijd voor Floor.

Voor DVVC ging de wedstrijd door en na 20 minuten in de tweede helft scoorde Mila haar tweede en tilde de stand naar 3-0. Amper drie minuten later had ook Patty haar tweede erin liggen, 4-0. Mila zorgde in de 30ste minuut voor de 5-0 en Patty scoorde vlak voor tijd de 6-0. Met een hattrick voor Patty en Mila was de eindstand 6-0 gebleven.Een puike wedstrijd met een goed resultaat.

Volgende week een druk programma met woensdag de wedstrijd tegen SSC en zaterdag tegen Sleeuwijk.



  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1637

‘Open huis’ bij VV Dongen tegen Quick ‘20 | 0-3 nederlaag tegen Quick ‘20

VOETBALPosted by internetkrant Mon, April 09, 2018 14:25:26

‘Open huis’ bij VV Dongen tegen Quick ‘20 | 0-3 nederlaag tegen Quick ‘20

Ondanks het prachtige weer slaagde VV Dongen er tegen Quick ’20 niet in om de goede lijn van de laatste weken voort te zetten. De ploeg uit Oldenzaal verkeert in degradatienood en maakte binnen 35 minuten gehakt van de dorpsclub. Binnen 35 minuten stond de eindstand op het scorebord. Door de 3-0 nederlaag is VV Dongen teruggezakt naar de 8e plaats en kan het seizoen zo goed als afgelopen beschouwen. Aanstaande zondag 15 april speelt VV Dongen in het Limburgse Echt tegen EVV. Aanvang 14.30 uur

Door Frank van Heteren

Alle voortekenen waren gunstig voor een mooie pot voetbal. Een heerlijke lentezon met een zalige temperatuur bracht veel mensen naar Sportpark de Biezen. Tegenstander Quick ’20 was geenszins van plan om er een Dongens feestje van te maken. Het team uit Oldenzaal begon furieus aan de wedstrijd en maakte iedereen duidelijk dat ze voor hun laatste kans aan het strijden zijn. Onderin is het erg spannend als het gaat om de plaatsen 15 t/m 18. Voor de wedstrijd stond Quick ’20 op de 17e plaats. Na de winst op VV Dongen zien we de ploeg terug op plaats 15. Het gat met de rode lantaarn bedraagt slecht drie punten en na twee zeges op rij verschafte Quick ’20 zichzelf wat meer lucht.


persfoto

Al in de 2e minuut liet de defensie van VV Dongen zich verrassen na een snelle omschakeling van Quick ’20. De bal werd in een hoog tempo voor de doelmond van keeper Zielschot geslingerd waarna een verdediger een overtreding beging die recht zou geen op een penalty. Arbiter Witlox keek de situatie af want de bal kwam voor de voeten van Jip Kenna die de trekker resoluut overhaalde en Zielschot kansloos liet.(0-1 in de 2e minuut)

Quick ’20 behield het betere van het spel en met name Luc Stolker, Jeroen Vischer en de razendsnelle Frank Eulderink deden van zich spreken. Met snelle combinaties en veel positiewisselingen was het voor VV Dongen lastig om controle te krijgen over de wedstrijd. VV Dongen zat niet dicht op de tegenstander en liep in één tempo te voetballen, waardoor het voor Quick ’20 keeper Felix van Berkel een rustig middagje werd.

De 0-2 in de 16e minuut was op basis van inzet en strijd niet eens zo verrassend. De manier waarop was vanuit VV Dongen standpunt gezien een defensieve blunder. Vischer wist zich op het middenveld vrij te spelen en gaf met een schitterende steekbal Eulderink de vrije ruimte. Zielschot werd verslagen mede door het feit dat zijn centrumverdediger Mitch van der Stappen de bal nog toucheerde. (0-2 in de 16e minuut)

VV Dongen probeerde aan t e zetten, maar produceerde een afstandsschot via Glenn Kools en bijna elke bal vanaf de zijkant was een prooi voor de verdediging van Quick ’20. Het team van trainer Steggink wachtte geduldig op het volgende moment en bleef compact en georganiseerd voetballen. Dat moment kwam in de 35e minuut toen Eulderink Paul van Zon op snelheid klopte en zijn tweede van de middag aantekende. (0-3 in de 35e minuut)

Nog voor rust hadden veel supporters het al voor gezien gehouden en gingen genieten van het heerlijke weer en een lekker pilsje. Ondanks een aantal cosmetische ingrepen aan de kant van VV Dongen bleef het aanvallend erg matig. De tweede helft kon bijna op papier worden afgedaan aangezien er van beide kanten niet meer werd gezocht naar de goal. VV Dongen probeerde wel maar Quick ’20 consolideerde gemakkelijk en trok de terechte overwinning over de streep.

Aanstaande zondag een herkansing voor de wisselvallige ploeg van Ron Timmers als het bezoek gaat in Echt en mag spelen tegen EVV dat op de 13e plaats bivakkeert. Aanvang in Limburg is 14.30 uur.



  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1633

Voorbeschouwing VV Dongen – Quick ‘20

VOETBALPosted by internetkrant Thu, April 05, 2018 15:28:22

Het Middagje VV Dongen: te gast Quick ‘20


Voorbeschouwing VV Dongen – Quick ‘20

Eén ding is zeker! Zondag 8 april zijn er alleen maar winnaars, want de zon gaat schijnen en ze voorspellen 20 graden. Heel veel reden om naar Sportpark de Biezen te komen voor het Middagje VV Dongen om de wedstrijd VV Dongen tegen Quick ’20 uit Oldenzaal te bezoeken. Na de lange winterperiode zijn we er wel aan toe. Zonnetje, pilsje en een mooie pot voetbal waar het uiteindelijk wel gaat om winnen en verliezen. Voor beide teams staat er met nog acht wedstrijden te gaan genoeg op het spel. Quick ’20 vecht om uit de degradatiezone te komen en VV Dongen kan zich volledig richten op de 3e periode. Aanvang op Sportpark de Biezen is 14.30 uur

Door Frank van Heteren

Beide teams ontmoeten elkaar voor de vierde keer in competitieverband. De teller staat in de plus voor VV Dongen met twee overwinningen en een nederlaag. Vorig seizoen speelden Quick ’20 en VV Dongen in de top van het klassement en deden voetballend gezien maar weinig voor elkaar onder. Ze bleven lang in elkaars spoor maar uiteindelijk claimde VV Dongen de derde plaats op wat recht gaf op een plaats in de nacompetitie. Hoe dat afliep weten we nog precies.


persfoto

Veel is er niet veranderd aan beide selecties, maar Quick ’20 heeft het deze jaargang erg moeilijk. Ondanks de 6-3 winst afgelopen zaterdag op Hercules scoort het team niet makkelijk. Dat was onder andere te zien tijdens de heenwedstrijd in Oldenzaal die VV Dongen met pijn en moeite met 0-1 wist te winnen. Tijdens deze dramatisch slechte pot had Quick ’20 meerdere kansen om VV Dongen een nederlaag te bezorgen maar verzuimde continue in de afwerking. En waarschijnlijk gaat dat in Oldenzaal het hele seizoen al zo.

VV Dongen kende ook een lastige periode maar op een of andere manier wist het team van Timmers zichzelf terug te vinden. Van de laatste vier duels wist VV Dongen er drie te winnen en verloor vorige week van het ongenaakbare Jong Vitesse. Die nederlaag kwam niet als een verrassing want Vitesse is net een maatje te groot voor de 3e Divisie. Geen persoon die zichzelf druk maakte om de ingecalculeerde nederlaag. Zie het maar als een leerzame les. VV Dongen kon het grootste gedeelte van de wedstrijd meevoetballen maar werd op kwaliteit verslagen. Niets aan de hand dus. Daarnaast was het prachtig om te zien hoe keeper Jordy Zielschot zichzelf onderscheidde met een paar fantastische reddingen.

Zoals gezegd staat er nog genoeg op het spel. In de 3e periode zijn er drie wedstrijden afgewerkt en daarin staat Vitesse soeverein bovenaan. Maar goed, die zullen hoogstwaarschijnlijk wel kampioen worden. Dan komen er zeven teams die een puntentotaal hebben van zes. Het programma van VV Dongen ziet er op papier niet slecht uit. Op papier welteverstaan. De Kanaries krijgen tegenstanders uit de onderste regionen van het veld. Dat kan gunstig zijn maar dat kan ook weleens heel ongunstig zijn omdat deze ploegen strijden voor hun laatste kans om degradatie te ontlopen. In ieder geval maakt VV Dongen in de huidige vorm een kansje op succes. En dat zou welkom zijn want anders gaat de competitie voor de dorpsgenoten als een nachtkaars uit en wordt er slechts om des Keizer’s Baard gevoetbald. Een beetje spanning is niet verkeerd!

En Quick ’20? Ja, die gaan alles op alles zetten om te gaan voor klasse-behoud en je weet dat een kat in het nauw rare sprongen kan maken. Het Oldenzaalse team herbergt genoeg talent en voetbal. Zij hebben nog acht kansen om de boel te keren en neem van mij aan dat ze dat in Dongen gaan laten zien. Vergeet niet dat ze een aantal weken geleden UNA op 1-1 hielden. VV Dongen is gewaarschuwd.

De zon gaat schijnen, het pilsje staat klaar en de mannen hebben er zin in! U ook ? Het Middagje VV Dongen begint om 14.30 uur. U bent van harte welkom !!!

  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1631

VV Dongen kan Jong Vitesse niet verrassen Terechte 3-0 nederlaag

VOETBALPosted by internetkrant Mon, April 02, 2018 18:15:30

VV Dongen kan Jong Vitesse niet verrassen

Terechte 3-0 nederlaag

Wat iedereen vooraf wel een beetje wist werd afgelopen zondag bewaarheid op Papendal waar VV Dongen en Jong Vitesse elkaar sportief bestreden. De koploper liet zich niet verrassen door de Dongenaren en zag na een verlies en winstpartij van UNA hun koppositie meet twee punten groeien. VV Dongen staat op een mooie 6e plaats met twee punten achter op ADO ’20. De nummer 3 van het klassement staat op 49 punten. Met nog acht wedstrijden te gaan zal het nog spannend worden voor de strijd om de 3e plaats. De eerste twee posities zijn al vergeven aan UNA en Jong Vitesse die onderling gaan uitmaken wie zich tot kampioen mag gaan kronen. Aanstaande zondag speelt VV Dongen op Sportpark de Biezen tegen Quick ’20 dat is verwikkeld in de strijd tegen degradatie. Zij staan op de 17e plaats en willen daar zo snel mogelijk weg. Aanvang is om 14.30 uur

Door Frank van Heteren / Foto Carlo Senten




De nederlaag die VV Dongen op 1e paasdag leed kwam niet als een verrassing. De talenten van Vitesse waren geenszins van plan om de Dongenaren maar enige hoop te geven op een goed resultaat. De belangen waren dan ook groot voor de Arnhemmers, want directe concurrent UNA had een dag eerder punten verspeeld bij laagvlieger EVV. Na drie winstpartijen op rij was de nederlaag binnen het VV Dongen-kamp wellicht ingecalculeerd, want Vitesse speelde de gehele wedstrijd in een hoger tempo dan haar tegenstander.


Vanaf de sfeerloze tribune gaven de Jong Vitesse supporters hun analyse over de wedstrijd die een eenzijdig beeld vertoonde. Vitesse de bal rondspelend en VV Dongen zo goed mogelijk georganiseerd om de boel tegen te houden. “Hoe harder je jezelf ingraaft hoe eerder je de goal tegen krijgt en als dat niet lukt zal de tweede helft uitkomst bieden want dan lopen de tegenstanders op hun laatste tandvlees en doet Vitesse er nog een tandje bij.”

De analyse bleek correct. VV Dongen verdedigde met alle middelen die het had en wist zelfs een aantal keren goed uit te breken, maar met veel beweging in de voorste linies was er in de 27e minuut geen houden meer aan. Amil Mercan wist met een slimme loopbeweging de achterhoede van VV dongen te omzeilen. Een medespeler van hem zag hem gaan en passte op het juiste moment de bal. Mercan controleerde direct en zette zichzelf vrij voor keeper Jordy Zielschot. Hij zocht de lange hoek en noteerde de 1-0.

VV Dongen werd gestaag achteruit geduwd en mocht blij zijn dat de verdedigers en keeper van VV Dongen alerter waren dan de spitsen van Vitesse. Drie 100 % kansen werden om zeep geholpen. Ook een vrije trap van 25 meter van Gino Bosz ging er niet in maar belandde om de welbekende haak van het doel. Zielschot zou kansloos zijn geweest. Daarmee beloonde Vitesse zich te weinig en hield VV Dongen in leven.

Na rust liet VV Dongen zichzelf wat meer zien. De bal werd beter rondgespeeld en zo nu en dan werd de diepte gezocht. Tot echte kansen kwam het niet. Daarbij moest VV Dongen bij balverlies alert zijn op de randsnelle omschakelingen van de Arnhemmers. Binnen twee tellen stonden ze voor het doel van Zielschot. Rond de 65e minuut leek het dat VV Dongen door zou breken. Een veroverde bal op het middenveld werd direct op de gestarte Moustafa Mohammad gespeeld. Hij keek naar een vrije doorgang maar werd voor buitenspel teruggefloten. Rechtsback Julian Lelieveld van Vitesse keek opgelucht naar de supporters en zei dat het nooit buitenspel was. Op 3e Divisie niveau zou je een scheidsrechter verwachten die het spelletje wel snapt, maar de ongelooflijk slecht fluitende heer Akkerman uit Wolfheze zou zich beter kunnen melden bij de amateurs van de 4e klasse. Hij bepaalde voor een groot gedeelte de sfeer in het veld toen hij al in de beginfase twee VV Dongen spelers op de bon slingerde voor kleine vergrijpen. Daar waar een waarschuwing op zijn plaats was geweest was het voor deze man erg belangrijk om zichzelf te laten zien. Jammer, want de drie gele kaarten die hij uitdeelde waren allemaal niet nodig. Daar was de wedstrijd te sportief voor.

VV Dongen hield lang stand en trainer Timmers besloot in de 76e minuut een-op-een te gaan spelen. Hij wisselde verdediger Henskens voor aanvaller Sivananthan. Op dat moment was de organisatie bij VV Dongen even weg en Vitesse profiteerde direct. Invaller Martijn Berden kwam geheel vrij voor de uitblinkende Zielschot (met veel reddingen hield hij VV Dongen op de been) en schoot in de 77e minuut de 2-0 binnen waarmee de wedstrijd was gespeeld. Dat dezelfde Berden in de 87e minuut ook nog de 3-0 binnenschoot was voor de statistieken. Timmers gokte en verloor, maar de winst van Vitesse was meer dan terecht.

Aanstaande zondag de 4e wedstrijd in de laatste periode tegen Quick ’20. VV Dongen heeft na 3 wedstrijden 6 punten. Aanvang op Sportpark de Biezen is 14.30 uur



  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1626

Voorbeschouwing Jong Vitesse – VV Dongen

VOETBALPosted by internetkrant Sat, March 31, 2018 08:37:42

Voorbeschouwing Jong Vitesse – VV Dongen

Na de terechte overwinning van VV Dongen op HBS (2-1) vinden we de Kanaries terug op de 5e plaats van het klassement. 41 punten 25 duels. Maar ADO ’20 staat op de 6e plaats met 40 punten en heeft één wedstrijd minder gespeeld. Na aanstaande maandag staat iedereen op hetzelfde aantal en pas dan kunnen we eerlijk kijken naar de verschillende posities. Eerst moet er een enorme hobbel genomen worden in de naam van Jong Vitesse. Zij zijn op dit moment de nummer 1 maar worden in de nek gehijgd door UNA dat ook één partij tegoed heeft. UNA staat twee punten achter op de jongelingen uit Arnhem en kan bij de volle winst uit de twee komende wedstrijden over Vitesse heen gaan. Gaan de Dongenaren de provinciegenoten een handje helpen?

Door Frank van Heteren



Het is een druk programma in de 3e Divisie. Gelukkig voor VV Dongen hoeft het slechts één partij te voetballen waar de meesten (zoals UNA) op zaterdag en maandag aan de bak mogen. Het is voor het eerst in mijn schrijvende voetbalcarrière dat we een duel op de eerste Paasdag gaan meemaken. Nou ja goed, wat moet je anders doen op zo’n oersaaie dag waar je alleen maar naar paaseieren mag zoeken en mooi mag zijn met je beste pakkie aan?

Wat dat betreft vind ik het helemaal gesneden. Laat mij maar lekker langs de kant staan om de teruggekeerde helden uit Dongen aan te moedigen. Ja teruggekeerd, want een paar weken geleden zag het leven er heel anders uit dan nu. Ik had moeite om nog iets positiefs te schrijven. Maar na drie gewonnen wedstrijden op rij is niet alleen het geloof bij de spelers terug; ook de supporters hebben weer iets om naar uit te kijken. Raar fenomeen toch hé dat voetbal?

Aanstaande zondag bezoeken de Kanaries op Papendal de talenten van Vitesse. Waar vorig seizoen nog wat meewarig werd gekeken en gesproken over de verschillende belofteteams die in de competitie mee hobbelden zo geldt dat niet voor de jeugd van Vitesse. Na de degradatie uit de 2e Divisie vorig seizoen hebben ze in Arnhem direct de lat zo hoog gelegd dat er geen andere optie bestaat dan promoveren. Na 25 wedstrijden ziet dat er erg goed uit. Het hele seizoen speelt de ploeg van trainer Joseph Oosting in de top van de 3e Divisie.

De resultaten zijn ook navenant. De laatste twee wedstrijden werden overtuigend gewonnen. Met een doelsaldo van 10-2 werden OFC en OJC vermorzeld. Er wordt enorm veel van de talenten verwacht en dat kan ook niet anders want ze moeten Eredivisie-waardig gemaakt worden. Allemaal jongens tussen de 17 en 21 jaar die de top van de Pyramide willen bereiken en daar hebben ze alles voor over. Het nageslacht van Peter Bosz en Patrick Kluivert, Gino Bosz en Quincy Kluivert willen hun vaders laten zien dat zij het spelletje ook beheersen. Kluivert jr. verkoos Ajax voor Vitesse omdat de sfeer van de provincieclub hem meer aantrok dan het zakelijke geheel in de hoofdstad. Hij vaart daar wel bij en is in dat opzicht verschillend van zijn broer Justin. Sommige talenten hebben iets meer tijd nodig maar als ze er eenmaal staan gaan zee nooit meer weg. Des te leuker om zo’n wedstrijd als die van aanstaande zondag te bezoeken want in het team van Vitesse lopen misschien wel een paar nieuwe internationals rond.

Tijdens de thuiswedstrijd werd pijnlijk duidelijk wat het verschil is tussen goed voetballen en heel goed kunnen voetballen. VV Dongen werd met verzorgd spel naar een nederlaag gespeeld en zelfs toen had trainer Oosting kritiek op de manier waarop een aantal zaken in zijn team niet goed werden uitgevoerd. Dat zegt eigenlijk al genoeg. Prof of amateur. Maar er zit gelukkig ook nog een verschil tussen plezier / beleving en het heilige ‘moeten’.

Daar liggen de kansen voor VV Dongen. De mannen van Ron Timmers hebben de laatste weken laten zien dat je met strijd, collectiviteit en passie een aardig eind kan komen. Vertrouwen dat ineens terugkomt in het elftal, vormverbetering en doelgerichtheid. Het zijn allemaal ontrainbare facetten van het voetbal en daarmee kan je een beter team verrassen. Oftewel: er valt niets te verliezen! Ja, als je met 5-0 van de mat wordt gespeeld zal het ego een flinke deuk oplopen, maar als je in strijd te onder gaat kan je naderhand alleen maar buigen en zeggen dat je op waarde bent verslagen.

Ik zou het bijzonder aangenaam vinden als we met een grote ploeg naar Arnhem afreizen. Het is tenslotte maar een oersaaie 1e Paasdag, toch? Ron Timmers en zijn spelers zouden het ook meer dan op prijs stellen en zij zullen er werkelijk alles aan doen om u niet te teleurstellen. Meer willen we toch niet ? Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.

De supporters- spelersbus zal om 11.45 uur vanaf de kantine vertrekken. Zorg dat u op tijd bent!!





  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1625

Het Middagje VV Dongen: te gast is HBS | Voorbeschouwing VV Dongen – HBS

VOETBALPosted by internetkrant Wed, March 21, 2018 19:12:46

Het Middagje VV Dongen: te gast is HBS | Voorbeschouwing VV Dongen – HBS

Zo te zien is VV Dongen ‘back in town’. Na de mooie overwinning op het Haagse Quick staat de volgende tegenstander uit de hofstad op het programma. HBS komt naar het dorp en het probeert met man en macht zich uit de onderste regionen te spelen. Van de negen wedstrijden die HBS na de wintetstop speelde won het er drie. Er werd twee keer gelijkgespeeld en vier keer verloren. VV Dongen won vier keer, speelde twee keer gelijk en verloor drie keer. VV Dongen staat met 38 punten op de 8e plaats en HBS staat 14e met 24 punten. Deze inhaalwedstrijd is een duel uit de 2e periode. Aanvang op Sportpark de Biezen is 14.30 uur

Door Frank van Heteren


Wilskracht

Wat kan voetbal je toch verrassen. En niet alleen voetbal an sich maar in het bijzonder het elftal van Ron Timmers. Afgelopen zondag mochten de aanwezige toeschouwers (waarvoor nog mijn welgemeende complimenten, want het was berekoud!) de metamorfose van de Kanaries meemaken. Het hele seizoen waren de geel-blauwen geen schim van het elftal van vorig seizoen. Geen Kanaries, maar Kanariepietjes. Tijdens de wedstrijd tegen Quick werden het Arenden. Op jacht naar hun prooi verslonden ze de Haantjes van trainer Paul van der Zwaan. Ja, en je weet dat Zwanen gevaarlijk kunnen zijn wanneer je te dichtbij komt. Niets van dat alles. VV Dongen won op wilskracht, passie, collectiviteit en strijdlust! Dat is wat de supporters willen zien.




En dan vraag je jezelf af: Hoe kan dat nou ineens? In het verslag van ADO ’20 twee weken geleden schreef de reporter van dienst: Voer voor psychologen. Ik ben het daar hartgrondig mee eens. Voetbal is een ondoordringbaar spelletje en dat maakt het zo leuk. Natuurlijk zijn van der Stappen en Henskens terug in het elftal, maar dan nog kan jezelf afvragen: Ligt het alleen maar daaraan? Voor een groot gedeelte wel. Maar de rest van het team moet dat wel omzetten in positieve energie en in zelfvertrouwen. Dat kan niet alleen aan twee belangrijke spelers liggen. Dat geloof ik niet. Interessant is het wel. Er worden hele televisieprogramma’s aan besteed, dus hiermee open ik de discussie.

Maar toch....

HBS daarentegen wist zich in de winter te versterken met oud-international Ruben Schaken (o.a. Feyenoord en ADO). De 35-jarige speler zei het profvoetbal vaarwel maar voelt zich nog fit genoeg om zijn wedstrijdjes mee te pakken. In een interview met het AD vertelt hij dat hij de 3e Divisie een mooi niveau is om in te spelen. Hij is niet naar HBS gekomen om uit te buiken, maar om de doelpuntenmachine een impuls te geven. Trainer Marcel Koning en voorzitter Nick Schavemaker waren rond de kerstdagen in hun nopjes met de komst van Schaken.

Meteen in zijn eerste duel liet Schaken zich zien. Tegen buurtgenoot Westlandia maakte hij twee doelpunten en gaf een assist. In Naaldwijk werd het 0-4. Hoe mooi kan je binnenkomen. Schaken wil zich vooral richten op de jonge spelers. In het AD zegt hij hierover: “Bij alle clubs waar ik heb gespeeld, heb ik mij beziggehouden met de jongere spelers. Het is een rol die mij goed ligt." Toch lijkt de magie een beetje te zijn weggeëbd. Maar dat kan ik vanaf de buitenkant niet zien. Negen doelpunten uit acht duels is niet heel slecht en zeker niet als je ziet dat HBS twee keer wint met 1-0. Met Santy Hulst en Mike de Geer heeft HBS nog twee sterkhouders. Ook jongens die zijn opgeleid en hebben gespeeld bij ADO. Daarom is het des te verrassender dat HBS zo laag staat geklasseerd. Ook daar is moeilijk om de vinger op te leggen en daarvan weet ik te weinig over HBS. Maar toch.

Goed, wat gaan we zondag zien. VV Dongen heeft blijkbaar het licht gezien en speelde afgelopen zondag (onder het oog van de scouts van HBS) ouderwets lekker! Laten we hopen dat ze dat mee kunnen nemen naar aanstaande zondag. HBS staat met de kwaliteit die ze in huis heeft te laag geklasseerd en wil zich perse ontworstelen aan de onderste regionen. Hoe zich dat gaat ontwikkelen kunt u allemaal meemaken op Sportpark de Biezen. Het zal niet zo koud zijn als vorige week en welllicht komt er een mooi zonnetje bij. Des te meer reden om naar Het Middagje VV Dongen te gaan. U bent van harte welkom !! Aanvang is 14.30 uur



  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1620
Next »