SPORT

SPORT

uitslagen en verslagen

Ook uw sportbericht of verslag komt in de krant
Stuur het naar redactie@dongenhomespot.nl

LEZERS VAN DE DONGENSE INTERNETKRANT KUNNEN TERUG NAAR DE KRANT :


www.dongenhomespot.nl

Een zeer geslaagd voetbaltoernooi weekend bij DVVC

VOETBALPosted by internetkrant Thu, June 28, 2018 16:35:18

Een zeer geslaagd voetbaltoernooi weekend bij DVVC

Zaterdag 23 en zondag 24 juni was het twee dagen voetbalfeest bij DVVC. Onder heerlijk voetbalweer werden 2 drukke, gezellige, dagen voetbaltoernooien gespeeld.Jan Smans Jeugdtoernooi

Te beginnen met de aftrap op zaterdag, even voor 10.00uur, door de zoon van de naamgever van het Jeugdtoernooi: Jan Smans jr. (eigenaar van Café De Valk).

Na de officiële plichtplegingen barstte daarna de strijd onder de fanatieke, maar vooral sportieve teams los.Er waren teams in de categorie JO9 – JO10 & JO13, van dichtbij en ver(der) weg zoals Sliedrecht!Over 4 minivelden namen de teams van v.v. Bavel, v.v. Dongen, v.v. Raamsdonk, v.v. Sliedrecht, v.v. Viola, Olympia’60, sv Reeshof, TSC, TSV Gudok, en D.V.V.C. het tegen elkaar op. Met regelmaat klonken er fanatieke kreten, soms een zucht, maar ook uitroepen van vreugde.Bezoekers en wachtende teams waren zo sportief om andere teams aan te moedigen, of kwamen ze soms stiekem de tegenstanders observeren?Tussen de wedstrijden door gingen de teams aan de slag om telkenmale een andere keeper te verschalken in de penaltystrijd. Sommige bloedserieus en andere als showhaantjes, soms leverde dat bewondering op en soms hevige hilariteit, vooral bij teamgenoten.


de bekers uitgedeeld

Dik na 14.00uur werden de bekers uitgedeeld aan de winnaars in de verschillende categorieën.Bij JO9 was de 3e prijs voor sv Reeshof JO9-2, de 2e plaats werd opgeëist door v.v. Viola JO9-2 en de winnaar van de poule was Olympia´60 JO9-3.

De penaltybokaal was ook voor sv Reeshof met 14 goals

Bij JO10 was de 3e prijs voor TSV Gudok JO10-2 en legde DVVC JO10-1 beslag op de 2e plaats, TSC JO10-5 kwam als winnaar uit de bus én ging met de Penaltybokaal aan de haal.De gasten die vandaag van ver kwamen gingen bij JO13 met maar liefst 4 bekers naar huis: 3e prijs voor Sliedrecht uit poule 1 en 2e prijs voor v.v. Sliedrecht uit poule 2. Beide teams mochten ook de penaltybokaal in ontvangst nemen, met resp. 13 goals en 15 goals.

Olympia’60 JO13-2

Als winnaar van het JO13 toernooi kwam Olympia’60 JO13-2 uit de bus.

En dan was er nog die hele mooie prijs. De sportiviteitsprijs voor FairPlay (zowel binnen áls buiten de lijnen), die was voor JO10-2 van Olympia.Alle sportievelingen van vandaag kregen nog een lekkere zak snoep en moe maar voldaan kon de thuisreis worden aangevangen.Het was een mooi toernooi dat absoluut voor herhaling vatbaar is, en dat gaan we dan ook doen. We hopen jullie, en nog vele anderen, ook volgend jaar weer te mogen ontvangen voor een superleuk Jan Smans Jeugdtoernooi. Houd daarom zaterdag 25 mei 2019 al gereserveerd in jullie agenda en doe weer mee!

Bomvol Hans Jansen MiniveldToernooi

Op zondag werd om 10.00uur de dag geopend door Mevrouw jansen, moeder van de helaas veel te vroeg overleden Hans Jansen naar wie het toernooi vernoemd is. Dit maal zijn het de senioren voetballers/voetbalsters die sportief actief zijn.

In 4 poules, 3 Heren en 1 Dames, barst de strijd los. Iedereen probeert elkaar de loef af te steken door zijn, soms al heel lang, niet meer vertoonde voetbalkunsten, vandaag wederom in praktijk te brengen. Een keeper, bijna als vijfde veldman, die daardoor wel eens te laat bij zijn doel terug is of een keeper die een ‘Van Persietje’ probeert maar dan ditmaal om de bal uit de goal te houden. Mislukte panna’s en gelukte omhaal schijnbewegingen afgewisseld met serieus snelle sprints en keiharde schoten op het doel.
prijsuitreiking

Vermakelijkheid, spanning, fanatieke spelers, speels gemak, frustratie en vrolijkheid het is allemaal te bewonderen op de 4 minivelden.Rond 15.30u worden de finale wedstrijden gespeeld. Die blijken opeens wél bloedserieus en vol van Champions League aspiraties waar alles op alles wordt gezet. Het is een spektakel om te zien en er wordt tot het laatst toe gevochten voor het beste resultaat.Rond de klok van 16.00u worden de nodige vrijwilligers van deze dag even in het zonnetje gezet, want zonder onder meer EHBO-ers en scheidsrechters is zo’n dag toch schier onmogelijk. Elk jaar weer proberen de deelnemende teams zo origineel mogelijke namen te verzinnen. Daar wordt af en toe tijdens de prijsuitreiking met de nodige kwinkslag nog aandacht aan besteed en draagt nog meer bij aan de ongedwongen vrolijke sfeer van de dag.

Bij de dames wordt de sportiviteitsprijs overhandigd aan het team: Atletico Ananas

en de eerste prijs komt in handen van : Pinten boven Punten.

In Poule 1 van de heren is de sportiviteitsprijs voor: Pret met Sjors

en de eerste prijs voor het team dat in de finale net de wisselbokaal niet wist te bemachtigen: Deveci & Co.In HerenPoule2 wordt de sportiviteitsprijs toegekend aan de Fam. Jansen en ontvangen de mannen van: Wereldwijd herenteam de eerste prijs.

In Poule 3 bij de heren tenslotte, wordt géén Gratis Friet uitgedeeld aan het team met de gelijknamige naam maar wel, tot hun grote verbazing en hilariteit, de sportiviteitsprijs.De grote Wisselbokaal gaat naar de winnaar van de finale wedstrijd: FC netnotnie.

Van Harte Gefeliciteerd alle winnaars en heel hartelijk bedankt alle deelnemers en supporters voor deze supergezellige voetbaldag. Laten we afspreken dat we elkaar zondag 26 mei 2019 weer zien om opnieuw te genieten van een mooi Hans Jansen MiniveldToernooi.


Voor nu, voor iedereen, een hele fijne vakantie, voor straks weer een mooi voetbalseizoen.Tot ziens voor weer zo’n fantastisch voetbaltoernooi weekend:

Zaterdag 25 en Zondag 26 mei 2019! Tot dan


Beeldmateriaal aangeleverd door DVVC  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1662

Willem II speelt in voorbereiding in Dongen Ploeg uit Tilburg neemt het op tegen Derde Divisionist VV Dongen

VOETBALPosted by internetkrant Tue, June 19, 2018 09:46:19

Willem II speelt in voorbereiding in Dongen

Ploeg uit Tilburg neemt het op tegen Derde Divisionist VV Dongen

Op woensdag 11 juli bezoekt Willem II Sportpark de Biezen voor een wedstrijd tegen VV Dongen. Dit is het tweede oefenduel van de Eredivisionist in de voorbereiding op het seizoen 2018-2019. De wedstrijd begint om 19.00 uur.

VV Dongen is blij met de komst van ‘grote buurman’ Willem II. Zo’n oefenwedstrijd staat toch garant voor extra publiek en is voor de fans een unieke kans om de spelers van dichtbij aan het werk te zien tegen de lokale favorieten.


Kaartverkoop

Kaarten zijn vanaf 19 juni in de voorverkoop verkrijgbaar en kosten € 10,00 (tribune), € 8 (staanplaats) en € 5,00 (kinderen tot 12 jaar en 65+). De voorverkoopadressen zijn:

Jumbo Dongen

Hoge Ham 113 - Dongen

en

DA Ingrid

Looiersplein 27-28 - Dongen

Op de wedstrijddag zelf betaalt u € 12,50 (tribune), € 10 (staanplaats) en € 7 (kinderen tot 12 jaar en 65+). De kassa’s zijn om 17.30 uur open.

VIP-tickets

Voor deze wedstrijd zijn ook VIP-tickets te koop; een aantrekkelijk pakket inclusief entreekaart, exclusieve toegang tot het sponsorhome van 17:30 - 22:00 uur, 10

consumpties (ontvangt u bij binnenkomst) en deelname aan het buffet. En dit voor

slechts € 50,00 excl. btw per persoon. Voor meer informatie kunt u contact

opnemen via het mailadres: sponsoring@vvdongen.nl.

Parkeren

De mogelijkheden om bij het sportpark te parkeren zijn heel beperkt. Mensen uit Dongen en directe omgeving worden dan ook geadviseerd lopend of per fiets te komen. Parkeren in de buurt is mogelijk op de terreinen van Aldi en Jumbo. Bezoekers vanuit Tilburg kunnen eventueel met openbaar vervoer komen. De bushalte bevindt zich direct voor de ingang van het sportpark.

  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1658

JO10-2 van Olympia'60 is kampioen!

VOETBALPosted by internetkrant Sun, May 27, 2018 15:34:47

JO10-2 van Olympia'60 is kampioen!

Zaterdag 26 mei 2018 is voor de jongens en het meisje van Olympia'60 JO10-2 een dag om nooit meer te vergeten. Zaterdagochtend is de beslissende uitwedstrijd tegen de nummer twee in de competitie, TSV Gudok, gespeeld. Het is een spannende wedstrijd en na het laatste fluitsignaal gaat het team los. Heel even vergeten ze dat ze nog penalty’s moeten nemen. Bij hen overheerst al een echt feestgevoel. Iedereen helemaal blij! Zij, de JO10-2 bestaande uit Pim de Jong, Levi Kannegieter, Max Kemmeren, Tim Kemmeren, Jens Klerx, Linda Nicot Sanches, Shivano van den Rijen, Wessel Rombouts, Tom van Suijlekom en Bas de Weerd zijn kampioen geworden!


OP HET BORDES !

Bij het af lopen van het veld zijn zij als echte helden onthaalt met partypoppers waarbij confetti en serpentines door de lucht wordt geschoten. Het kampioensfeest heeft in de kleedkamer een passend vervolg gekregen. Het hele team heeft in tenue feest gevierd onder de douche en natuurlijk mochten trainers Mark Kannegieter en Richard de Jong daarbij niet ontbreken. Alle spelers hebben een mooie beker, bloemen en een heerlijke snoepzak gekregen.

Op het terrein van Olympia is het JO10-2 team al een klein feestje aan het vieren als ze verzamelen om als echte helden de kantine binnen te treden waar “We Are The Champions” al voor ze wordt gedraaid.

Bij een kampioenschap hoort natuurlijk een rit in Lijn 11 dwars door Dongen. Vol trots worden de kampioenen door Dongen gereden. Er wordt flink gefeest en ook bij de mensen op straat komt een lach op het gezicht. Mensen zwaaien naar de kampioenen en diverse automobilisten claxonneren voor de JO10-2. Wat zijn ze trots! En de ouders natuurlijk niet minder! Bij het bordes van het gemeentehuis wordt nog een groepsfoto gemaakt.

Eenmaal terug bij Olympia’60 spreekt Jeugdvoorzitter Rolf Rombouts de kinderen toe. Het kampioenschap krijgt nog een extra bijzonder tintje want tot nu toe zijn zij het enige voetbalteam van Olympia’60 die dit seizoen de kampioenstitel weet binnen te slepen. En hoe kan zo’n feestje beter worden gevierd dan met frietjes en (kinder-)champagne. Na het eten wordt het feestje natuurlijk nog even verder gevierd door het team en hoe ze dat doen? Voetballend natuurlijk!

Het JO10-2 team met hun trainers Mark Kannegieter en Richard de Jong en leider Mike van Suijlekom sluiten dit succesvol seizoen af met een team dat niet alleen goed, maar vooral ook met heel veel plezier samen heeft gevoetbald. Op naar een nieuwe uitdaging in het najaar van 2018!

PROFICIAT ! namens de internetkrant  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1653

Gouden jubileum veteranencompetitie.

VOETBALPosted by internetkrant Tue, May 22, 2018 13:05:12

Gouden jubileum veteranencompetitie.

Voetbalveteranen zijn gepokt en gemazzeld in het voetbalspelletje. Na 50jaar kennen ze ook alle ins&outs van het organiseren van hun eigen veteranencompetitie. (Er komt geen KNVBcommissie aan te pas). Dat het organiseren van een eigen jubileumfeestje ook een koud kunstje is bleek afgelopen zaterdag 19mei.Organisator Jubileumcompetitie, 10jarige jubilist en winnaar Sportivitietsbeker DVVC


Elk jaar organiseert 1 van de deelnemende veteranenteams de competitie. Dit speciale gouden jubileumjaar viel die eer te beurt aan het DVVC-team dat zelf zijn 10jarige jubileum vierde.

Negen teams (Molenschot-Neo’25-Olympia’60-ONI-OVV-TSC-SSC-vv Dongen & DVVC) gaven acte de presence om dit feest mee te kunnen vieren.

Rond 13.30 u. heette de voorzitster van DVVC, Carla van Delft, de teams op Sportpark Dongekant van harte welkom met een speciaal warm dank je wel voor de initiatiefnemer die 50jaar geleden de aanzet voor de competitie gaf: Jan (Jozef) Oomens.
Winnaar Gouden Jubileum Veteranencompetitietoernooi Neo'25 uit Sparng-Capelle

Door het bestuur van DVVC werden de teams getrakteerd op koffie met gebak voordat ze aan de het sportieve evenement gingen beginnen.

Om ca. 14.30u werd afgetrapt voor de eerste wedstrijden, waar het spelplezier, maar ook het fanatisme vanaf spatte. Nadat alle teams tenminste 1x tegen elkaar hadden gestreden werd de kampioenswedstrijd uiteindelijk gewonnen door de kampioen van het hele veteranenseizoen: NEO’25 uit SprangCapelle.

De penaltybokaal werd veroverd door ONI en de Sportiviteitsbeker werd toegekend aan DVVC.Winnaar Penaltybokaal ONI uit 's Gravemoer met in hun midden Veteraan van het jaar 2018 Vincent van Roon.


Tot veteraan van het jaar werd ONI-speler Vincent van Roon uitgeroepen.

Na alle plichtplegingen was het tijd om de inwendige mens, na al die verbrandingen van de calorieën op de grasmat, weer aan te sterken met een heerlijk koud buffet dat klaar stond in de kantine.Na een gezellig, sportief voetbaltoernooi ging het feestje verder in de kantine waar het met de klanken van de huisdisco van DVVC (De Donkere Wolk) nog uren gezellig was, voordat de veteranen huiswaarts keerden.

Kortom: Een geslaagd toernooi met een mooi feest als afsluiting en volgend seizoen zijn de veteranenteams natuurlijk weer allemaal op de grasmat te vinden voor de sportieve onderlinge strijd.Tot het volgend seizoen 2018/2019 mannen en allemaal alvast een mooie zomer.

  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1651

Vierde zege op rij VV Dongen Benauwde 1-2 winst bij Blauw-Geel ‘38

VOETBALPosted by internetkrant Mon, May 14, 2018 18:07:48

Vierde zege op rij VV Dongen

Benauwde 1-2 winst bij Blauw-Geel ‘38

De eindsprint die VV Dongen al een paar weken gelden heeft ingezet werpt zijn vruchten af. Na de 2-1 zege in Veghel bij Blaauw-Geel ’38 staat VV Dongen op een gedeelde 4e plaats met Westlandia. Een paar weken gelden stonden de Kanaries nog op een bloedeloze 9e plaats en leek het seizoen naar een lamlendig einde te gaan. Het team van scheidend trainer Ron Timmers denkt daar anders over en heeft met nog twee wedstrijden voor de boeg uitzicht op dezelfde klassering (3e) als vorig jaar. Toen haalde het team 65 punten waar het nu maximaal 60 kan gaan halen. In de 3e periode staat VV Dongen 5 punten achter op het ontketende Westlandia. Het team uit Naaldwijk heeft uit de resterende duels nog maar één punt nodig, waarmee ze de nacompetitie bereiken. Aanstaande zondag 20 mei is het de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Hercules komt naar Het Middagje VV Dongen en na de wedstrijd zal er afscheid worden genomen van een aantal vertrekkende spelers. Uw aanwezigheid wordt zeer op prijs gesteld. Aanvang op Sportpark de Biezen is 14.00 uur.

Door Frank van Heteren / Foto Gerard Berkmans


Voor promovendus Blauw-Geel ’38 was het voorafgaand aan het Brabants onderonsje zaak om het seizoen waardig en prettig af te sluiten. De laatste vijf wedstrijden werd er slechts een keer gewonnen en tegen VV Dongen wilde het team het blazoen een beetje oppoetsen. VV Dongen kwam met vertrouwen nar Veghel en startte in dezelfde opstelling als vorige week tegen VV de Meern. De thuiswedstrijd had VV Dongen met 3-2 gewonnen waar in de eerste wedstrijd van het seizoen een gelijkspel beter op zijn plaats was geweest. Blauw-Geel wilde zich daarvoor revancheren en opende het duel sterk.

Met fris en fruitig spel kwam de eerste kans voor Blauw-Geel ’38. In de 4e minuut werd de defensie van VV Dongen uit elkaar gereten. Sander Egmond kon de teruggelegde bal echter niet de juiste richting geven en schoot over. Daarna was het Sten van Vessem die hard uithaalde op randje zestienmetergebied, maar keeper Jordy Zielschot wist met een redding zijn doel schoon te houden. Zo duurde het tot aan de 11e minuut voordat VV Dongen zichzelf kon melden bij het doel van de uitblinkende keeper Zaari. Daan Poelmans kwam na een counter voor zijn doel maar de voortzetting had iets weg tussen een schot en een voorzet.

Het offensief van Blauw-Geel ’38 werd in de 14e minuut abrupt afgebroken door een doelpunt van de vertrekkende Moustafa Mohammad. Na wat foutjes in de defensie van Blauw-Geel ’38 kwam Remon Koenen in vermeend buitenspel positie op de achterlijn. Ongehinderd kon hij de perfecte voorzet afleveren op de geheel vrijstaande Mohammad. De jongeling uit Breda verzilverde de voorzet met een kopbal tot doelpunt (0-1 in de 14e minuut). Blauw-Geel ’38 vreesde voor de counter van VV Dongen en kreeg hiermee de kous over de kop.

De ploeg uit Dongen kreeg de overhand. “Ja maar daar hebben we wel een paar tactische omzetting voor moeten doen.” Verdediger Giovanni Henskens had in overleg met Timmers bepaald dat ze de rechtsbuiten van Blauw-Geel meer vanuit de zone zouden verdedigen waardoor het centrum van de verdediging meer bemanning zou hebben. “Daar hadden zij moeite mee, want wij kregen meer mannen vrij daardoor.” Deze Hogeschool Tactiek zal voor de leek een worst wezen, maar feit was wel dat VV Dongen in de 33e minuut de stand wist te verdubbelen.

Een snelle aanval werd beëindigd op de flank. De keiharde voorzet was niet meer te houden voor de verdediging van Blauw-Geel ’38 en verdediger Edwin Huibers schoof de bal achter zijn eigen keeper. Had hij dit niet gedaan dan was er altijd wel een speler van VV Dongen geweest om het karwei af te maken (0-2 in de 33e minuut). Het duel had in de 44e minuut beslist kunnen worden als keeper Zaari zijn klasse niet had laten zien. Een kopbal van Moustafa Mohammad werd door de supporters van VV Dongen al toegejuicht alsof hij al erin zat. Zij hadden niet gerekend op de katachtige reflex van de ex-doelman van o.a. VV Gestel.

Blauw-Geel ’38 wist in de blessuretijd toch nog terug te komen. Een zondagsschot van Joey Hellstern werd door Mitchel van der Stappen getoucheerd waardoor Zielschot zijn zicht op de bal verloor en het balletje uit het net kon vissen (1-2 in de 45e + 1 minuut). Het was voor Blauw-Geel ’38 - trainer van Casteren aanleiding om met drie verse speler de tweede helft te beginnen. De gehele tweede helft beukte Blauw-Geel ’38 op het doel van Zielschot maar elke keer hield hij zijn doel schoon. Kansen voor de ploeg uit Veghel waren er legio, maar de verdediging van VV Dongen kon stand houden en de counter lag voor Blauw-Geel ’38 nog steeds op de loer. In de 78e minuut was het Tom Kolkert die het duel definitief op slot kon gooien. Oog in oog met keeper Zaari kreeg hij de bal niet in het doel maar de rebound voor Thomas Schilders was waarschijnlijk nog gemakkelijker. Tot grote hilariteit van het publiek wist hij de bal voor een leeg doel over te mikken.

Tijdens de slotfase was het keeper Zielschot die VV Dongen met een aantal goede ingrepen en reddingen de drie punten bezorgde. Blauw-Geel had ook in dit wederzijdse treffen een gelijkspel verdiend, maar de scherpte en individuele kwaliteit gaven uiteindelijk de doorslag. Het was de wedstrijd van de keepers.

Zondag 20 mei is het tijd voor het laatste Middagje VV Dongen van dit seizoen. De wedstrijd tegen Hercules uit Utrecht wordt omlijst met het afscheid nemen van een aantal spelers die hun glansrijke carrière bij VV Dongen gaan beëindigen. Heet Middagje VV Dongen begint om 14.00 uur

  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1648

VV Dongen zet de eindsprint in 3-0 winst op VV De Meern

VOETBALPosted by internetkrant Mon, May 07, 2018 21:19:24

VV Dongen zet de eindsprint in


3-0 winst op VV De Meern

Het in sportief noodlijdende VV de Meern kon samen met oud-Dongenspeler Tom Waltman niet voorkomen dat VV Dongen de derde zege op rij boekte. VV Dongen en de ploeg uit Utrecht vermaakten niet bepaald het goed opgekomen publiek, maar met het behalen van de punten nadert VV Dongen de top-3. Op dit moment staat het gedeeld vijfde samen met Westlandia en ADO ’20. De marge naar de derde plaats is slechts drie punten en met nog drie wedstrijden te gaan kan er nog van alles gebeuren. VV de Meern blijft laatste maar omdat de concurrenten ook verloren is er na deze zondag niets veranderd en hebben zij het in eigen hand. Aanstaande zondag staat er een Brabants onderonsje op het programma. VV Dongen gaat in Veghel op bezoek bij Blauw-Geel 38. Aanvang is 14.30 uur

Door Frank van Heteren / Foto VV Dongen

Het kan aan de hitte hebben gelegen, maar beide ploegen waren amper vooruit te branden. De gehele wedstrijd werd in een gezapig tempo afgewerkt en het was VV Dongen die volwassener met de kansen omging. Voor de wedstrijd vertelde oud-Dongenspeler dat zijn ploeg niets anders zou gaan doen dat vooruit druk zetten om VV Dongen daarmee een nederlaag te bezorgen. “We spelen op dit moment nog geeneens zo slecht alleen komen we scorend vermogen tekort.”

VV de Meern probeerde het strijdplan inderdaad uit te voeren, maar de fanatiek coachende trainer Joel Titaley zag zijn team hinken op twee gedachten. De ene helft wilde zo snel mogelijk het doel van VV Dongen bestormen terwijl de andere helft geen ruimtes wilde weggeven wetende dat VV Dongen daar wel raad mee wist. VV Dongen speelde gemakkelijk. Vooral in de eerste helft had het team van Timmers weinig te duchten van de Utrechtse jonkies.

Al in de 2e minuut had VV Dongen op voorsprong moeten komen nadat Thomas Schilders zich door de verdediging wurmde en één-op-één kwam te staan met keeper Joey Swanink. De keeper won het duel maar kon niet voorkomen dat VV Dongen een terechte voorsprong nam. Eerst waren het Glenn Kools en Remon Koenen die de kansen op de voorsprong lieten liggen. De keihard werkende Schilders beloonde zich uiteindelijk in de 30e minuut na een goed opgezette aanval over de rechterflank tussen Jan Gerrits en Remon Koenen. De bal werd keurig voor het doel gespeeld waar Schilders op randje buitenspel de score opende. (1-0 in de 30ste minuut)


Tom ( foto: vvDongen)

VV de Meern probeerde wel maar was t.o.v. VV Dongen iets te licht. Smaakmaker in het team van de Meern was Kesly De Haag, maat ook hij kon in slotfases van aanvallen het verschil niet maken. Derhalve bleef het erg rustig voor het doel van Jordy Zielschot.

Trainer Titaley spoorde zijn team aan om meer vooruit te voetballen. Driftig coachend en het liefst zou de beste man een paar voetbalschoenen willen aantrekken om zijn ploeg te helpen. Zijn enthousiasme had uitwerking. VV Dongen liet zich achteruit duwen en hoopte d.m.v. een counter de wedstrijd te beslissen. Totaal onverdiend kwam de 2-0 op het scorebord. De manier waarop was wel erg mooi. Remon Koenen opende over de ‘hele’ van rechts naar links. Thomas Schilders werd in zijn loop bereikt en joeg de bal van links naar rechts voor het doel waar de instormende Kools de bal in de netten schoot. Een heerlijk doelpunt. (2-0 in de 82e minuut). Het toetje kwam van Tom Kolkert. De spits maakte in de slotfase zijn rentree na een lange blessureperiode. In de 89e minuut knalde hij de bal achter Swanink nadat Koenen zijn poging gered zag worden. De rebound was voor Kolkert die daarmee de wedstrijd besliste . Kort daarna floot arbiter de Cock voor het einde van de wedstijd. Er was geen enkele reden om tijd bij te trekken en zo konden de toeschouwers lekker genieten van de zon en een heerlijk koud pilske !

Aanstaande zondag 13 mei de wedstrijd Blauw-Geel 38 – VV Dongen. Kan VV dongen de zegereeks voortzetten? Aanvang 14.30 uur.

  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1644

VOORBESCHOUWING VV DONGEN – VV DE MEERN

VOETBALPosted by internetkrant Thu, May 03, 2018 09:26:57

VOORBESCHOUWING VV DONGEN – VV DE MEERN

Met nog maar vier wedstrijden te gaan komt het seizoen 2017 – 1218 tot een einde. Een seizoen met ups en downs, maar uiteindelijk een seizoen dat op een hele mooie manier kan worden afgesloten. De mannen vanRon Timmers hebben in BN de Stem laten opschrijven dat ze de eindsprintwillen inzetten en willen gaan voor de hoogst haalbare positie. Nu staat VV Dongen gedeeld 6e met ADO '20 en Westlandia, maar een 4e of misschien wel een 3e plaats ligt nog steeds binnen de mogelijkheden. Een mooi streven en een supergoede doelstelling van een team dat genoeg te voorduren heeft gehad. Met het oog op de opmerking van de jongens: "We gaan geen cadeautjes weggeven" moet komende tegenstander VV de Meern als rode lantaarndrager vol bepakt de strijd aangaan, want zij strijden met Be Quick, Jong de Graafschap, Quick '20 en wellicht nog HBS om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Eén voordeel hebben de mannen uit Utrecht (Leidse Rijn). Zij hebben Tom Waltman!!

Door Frank van Heteren
foto's : Jeffrey Oomens

"The Return of The Soldier". Tom Waltman komt terug op het veld waar hij is groot geworden. De goedlachse student die het uiterlijk heeft van een Viking die zijn tegenstander alles gunt behalve hem voorbijgaan, staat aanstaande zondag na een jaar afwezigheid op heet echte gras van Sportpark de Biezen.
Tom heeft een curieuze carrière achter de rug. De lange slungel was in de jeugd een onzichtbare jongen die erg goed achter een bal aan kon rennen en wellicht (want ik heb het niet gezien) een tegenstander kon elimineren. Zijn motorriek laat in eerste instantie niet zien dat hij een balletje kan trappen, maar op een of andere manier kreeg Ron Timmers in de gaten dat hij de beste ballenafpakker kon zijn die hij miste in zijn concept. De jongen die alleen maar in de D7, C3, B2 en A2 (ik verzin even de elftallen) had gespeeld debuteerde met een invalbeurt tegen Venray op 27 oktober 2013.

"Wie is Tom Waltman??" vroegen de ingewijde supporters zich af. "Speelt in VV Dongen 2 maar verder ken ik hem niet." De totaal onbekende jongeling kreeg drie wedstrijden later zijn eerste basisplaats in de wedstrijd tegen De Valk. Een paar weken later speelde VV Dongen in Breda de Derby tegen Baronie en dat was voor mij de eerste keer dat ik Tom aan het werk zag.

Eerlijk gezegd? Ik dacht bij mezelf "WTF !!Wat doet die gozer in Dongen 1?" Zijn slungelige postuur, zijn onbeholpen acties, zijn rare motorriek en dan dat mondje dat de hele tijd maar openstaat. Het ene vooroordeel na het andere kwam er bij me op. "Die kan toch niet naast Fatih Kamaci en Revy Rosaliastaan? Dat kan gewoon niet?"

Zo zie je maar weer dat ik echt geen verstand van voetbal heb. Ron Timmers had de ideale man gekozen die als een blok beton zijn verdedigingbeschermde voor doorbrekende spelers en doorgeschoten ballen. De uitschuifbare benen van Tom deden wonderen en binnen no time was hij nietmeer weg te denken in het basisteam van de Kanaries.

Onopvallend– Opvallend! Veel tegenstanders en trainers benoemden de nummer 16 van VV Dongen als de beste man van het veld. Dit gebeurde regelmatig en binnen het team werd Tom waanzinnig gewaardeerd voor de vuile arbeid die hij leverde. Zo was het Revy Rosalia die mij eens toevertrouwde dat hij slechts nog op dit niveau (34 jaar oud) kon functioneren door de aanwezigheid van zijn Soldaat Tom! Revy werd eens door Marianne Vos (wielrenster) gevraagd hoe zijn ideale team eruit zou zien als hij een berg van de eerste categorie zou moeten beklimmen: "Kies de mannen uit jouw elftal". Zijn antwoord voor een groot publiek was tekenend: "Tien keer een Tom Waltman en dan hij en hij en hij!"

De waardering was terecht, want Tom bleef Tom onder alle omstandigheden. Ik weet nog dat Timmers een wedstrijd aanvallend wilde benaderen en offerde Tom in zijn basis-elf. Voor de warming-up sprak ik hierover met Tom en wat hij ervan vond. "Ik heb nu ongeveer meer dan 50 wedstrijden in de basis gestaan en als de trainer vindt dat dit de juiste aanpak is dan moet ik me daarbij neerleggen, maar ik baal natuurlijk wel als een stekker!" Nog voor het einde van de wedstrijd werd Tom ingebracht en in mijn herinnering wisten we ook nog eens te winnen. Maar het spreekt voor de sportmanschap van deze bijzondere jongen.

De terugkeer van de Soldaat! Ja beste mensen, waar ik afgelopen jaar verzuimd heb om Tom te eren voor zijn ongelooflijke bijdrage aan de opmars van VV Dongen hoop ik het op deze manier goed te maken, want Tom verdient dat. Hij studeert op dit moment in Utrecht en heeft nog een jaar bijgetekend bij VV de Meern. Waar hij bij VV Dongen drie keer in de week op en neer moest reizen met de trein geniet hij ervan dat hij lekker op de fiets naar de training kan gaan.

"Natuurlijk mis ik VV Dongen! De club, de mensen en de prestaties hahaha! Wat ik niet mis is het reizen en de tijd!" En Tom mist ook het redelijke uniekekarakter dat VV Dongen kenmerkt. "Toch bevalt het dit jaar wel bij mijn nieuwe club. Hoewel de prestaties niet altijd goed waren heb ik zelf een redelijk seizoen kunnen spelen. Zeker nu ik weer lekker op mijn eigen plekje speel zit het met de vorm wel goed. De vorm van het team is ook goed. We spelen de laatste weken erg goede wedstrijden waarin we telkens te weinig kregen tegen goede elftallen (Westlandia, OFC en ADO '20). We komen helaas scorend vermogen tekort en dat is toch redelijk belangrijk ...hahahaha!"

Op de vraag hoe hij het vindt om na een jaar terug te keren op Sportpark de Biezen zegt hij: "Heel veel zin om terug te keren op de Biezen. Toch de wedstrijd waar ik het hele seizoen al naar uitkijk. Om iedereen weer eens te zien, weer lekker op gras spelen en hopelijk weer van de goede sfeer van Het Middagje VV Dongen te kunnen genieten. We hebben alleen de punten hard nodig dus we zullen wel alles eraan doen om de overwinning mee terug te nemen naar Utrecht!"

Na enig app-verkeer op en neer komen Tom en ik tot de conclusie dat het daarom gaat. Winnen of verliezen maar dan wel met de kop omhoog en als iemand die eigenschap heeft is het Soldaat Tom Waltman wel!

Het Middagje VV Dongen is er voor iedereen. Ook voor de Die-Hardsupporters van VV de Meern. U bent van harte welkom in ons mooie dorp waar u kan zien dat we onze helden nooit vergeten ! Het spektakel begint om 14.30 uur en natuurlijk zullen we met zijn allen Tom hartelijk toejuichen want dat heeft hij meer dan verdiend!!  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1642

IJzersterk VV Dongen duwt HBS verder in de problemen Dik verdiende overwinning in Den Haag

VOETBALPosted by internetkrant Mon, April 30, 2018 17:59:42

IJzersterk VV Dongen duwt HBS verder in de problemen

Dik verdiende overwinning in Den Haag

Een uiterst effectief VV Dongen speelde afgelopen zondag één van haar beste wedstrijden van het seizoen. De 2-0 overwinning op HBS betekende niet alleen sportief succes, het geeft de Kanaries zelfs de kans om zichzelf in de Top 5 te spelen. Een scenario dat een aantal weken geleden niet meer voor mogelijk werd gehouden, maar met twee overwinningen en een gelijkspel uit de laatste drie duels is er plotseling weer een mogelijkheid. Ook omdat de concurrenten punten verspeelden en met nog vier wedstrijden op de rol kan VV Dongen nog ergens voor gaan. Aanstaande zondag 6 mei komt rode lantaarndrager VV de Meern op bezoek in Dongen. Aanvang op Sportpark de Biezen is 14.30 uur

Door Frank van Heteren / foto website HBS

Vrolijke gezichten op Sportpark Craeyenhout in het duurdere gedeelte van Den Haag. Voor de wedstrijd waren de Haagse supporters ervan overtuigd dat zij de punten in de hofstad zouden houden aangezien ze daarmee een hele grote stap zouden zetten naar lijfsbehoud in de 3e Divisie. Met vijf punten voorsprong van de nacompetitie-streep en een overwinning op VV Dongen zouden de grootste zorgen wel voorbij zijn. VV Dongen was immers al zeker van een plaats in de volgende editie en zou niet meer het gif bezitten om in zo’n wedstrijd zichzelf staande te houden.

Dat waren de bespiegelingen vooraf en hoe anders was het na het laatste fluitsignaal van de jonge arbiter Vries. HBS stond met lege handen en zag concurrent Quick ’20 op twee punten naderen. Het is onderin sowieso ongemeend spannend als het gaat om rechtstreekse degradatie. In volgorde is de stand op dit moment : op plaats 14 HBS met 31 punten, op 15 Quick ’20 met 29, op 16 Jong de Graafschap met 26 punten samen met Be Quick uit Groningen en op de laatste plaats aankomende tegenstander van VV Dongen VV de Meern met 25 punten. Daar kan het dus alle kanten op.

Bovenin is het van plaats 3 t/m 8 dringen geblazen. Quick Den Haag staat op 53 punten gevolgd door JVC Cuijk met 50 punten. Daarna komt OFC dat 49 punten heeft waarna ADO ’20, Westlandia en VV Dongen op een gedeelde 6e plaats staan met 48 punten. Ook daar kan het alle kanten op.

De bewering dat VV Dongen het seizoen wel tot een eindje zou spelen werd door de spelers van VV Dongen compleet teniet gedaan. Vanaf het eerste fluitsignaal voerden beide teams het tempo flink op. HBS wilde met ‘hoog druk zetten’ VV Dongen overrompelen maar trainer Ron Timmers had zijn team prima geprepareerd op het Haagse stormloopje. VV Dongen liet HBS zijn gang gaan en wist met snelle counters onzekerheid in de Haagse hoofden te brengen. Compact spelend, linies goed op elkaar en snel combinerend werd VV Dongen al snel de bovenliggende partij. Vooral linksback Daan Poelmans kreeg veel ruimte mede omdat oud-international Ruben Schaken niet veel zin had om mee te verdedigen. Dat ‘broertje dood’ aan het uitvoeren van zijn taak kwam HBS duur te staan. In de 22e minuut wist rechtsbuiten Remon Koenen zich op het middenveld te onttrekken aan alles en iedereen en ging de combinatie aan met de opkomende Poelmans. De een-twee eindigde voor de juiste voet van Daan Poelmans die met een lage schuiver keeper van der Helm in de korte hoek verraste. (0-1 in de 22e minuut).

HBS bleef hetzelfde spelletje spelen waardoor de verdediging van VV Dongen alle kans kreeg om de stellingen te formeren. Pas in de 39e minuut wisten de Hagenaars elkaar, d.m.v. een snelle combinatie door het hart van de Dongense defensie, te vinden. Eindstation Mike de Geer kwam alleen op keeper Jordy Zielschot af maar die gaf de middenvelder amper kans om uit te halen en redde zijn team van de gelijkmaker. Op slag van rust was het nog een keer billenknijpen toen HBS vanaf hun rechterkant een vrije trap mocht nemen. De indraaiende bal werd rakelings naast gekopt.

Pal na rust was het weer Zielschot die zijn ploeg op de been hield. Schaken werd na balverlies van VV Dongen vrij voor de goalie gezet. Het Haagse publiek telde de treffer al maar Schaken liet de bal te ver van zijn voet gaan. Waarschijnlijk ook geschrokken door het snelle uitkomen van de sterk spelende Jordy Zielschot. Na de kans van de oud-Feyenoorder schakelde VV Dongen als een razende om. Remon Koenen kwam vrij aan de rechterkant en zijn afgemeten pass hoefde slechts door spits Thomas Schilders te worden ingetikt. Zijn poging eindigde aan de verkeerde kant van de paal.

Daarna was alles wat VV Dongen in aanvallend opzicht deed gevaarlijk. HBS bracht nog een extra aanvaller in de naam van Santy Hulst maar bleef (hoe onbegrijpelijk) op dezelfde manier voetballen. Waar men zou verwachten dat de ballen de zestienmeter zouden worden ingepompt kwam bedrogen uit. HBS trachtte met mooi voetbal het doel van Zielschot te bereiken en gaf daarbij heel veel ruimte weg. Het tweede doelpunt voor VV Dongen kon niet uitblijven. In de 63e minuut had Remon Koenen de 0-2 op de schoen maar faalde in de afwerking. Zijn afgemeten voorzet in de 68e minuut werd nu wel raak geschoten. Een identieke counter, zoals net na rust, werd door Thomas Schilders keihard binnen gewerkt. Het was de absolute beloning voor het ijzersterke spel van VV Dongen dat zichzelf waarschijnlijk met slechts twee doelpunten iets tekort deed.

HBS was niet bij machte om het tij te keren. Daar was VV Dongen te sterk voor. De tactiek van trainer Ron Timmers betaalde zich flink uit en smaakt voor de Dongense spelers naar meer: “Ja dit was een hele goede wedstrijd en we moeten het seizoen op een waardige manier afsluiten. Aanstaande zondag is VV de Meern aan de beurt en we gaan geen cadeautjes weggeven.” Aldus één van de Dongense spelers.

Het Middagje VV Dongen begint om 14.30 uur met de wedstrijd VV Dongen – VV de Meern  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1641
Next »