SPORT

SPORT

uitslagen en verslagen

Ook uw sportbericht of verslag komt in de krant
Stuur het naar redactie@dongenhomespot.nl

LEZERS VAN DE DONGENSE INTERNETKRANT KUNNEN TERUG NAAR DE KRANT :


www.dongenhomespot.nl

DVVC2 wint 1e wedstrijd na de winterstop gemakkelijk van Dia 7

VOETBALPosted by internetkrant Thu, February 22, 2018 10:06:25

DVVC2 wint 1e wedstrijd na de winterstop gemakkelijk van Dia 7

Op een zonnige maar koude zondag was het ‘s ochtends nog maar de vraag of de wedstrijd door zou gaan. Het veld was gelukkig voldoende ontdooid en er kon lekker gevoetbald worden. DVVC begon sterk aan de wedstrijd maar was het wel wennen voor het team. Een aantal spelers moesten bij het eerste aansluiten omdat er personele problemen waren. Hierdoor deden er een aantal jongens uit andere elftallen mee. Na wat kleine kansen was het Sonny met een goed genomen corner waar Bartek het hoofd tegenaan kon zetten. Een terechte voorsprong. Wel moest DVVC achterin scherp blijven. Na wat geklungel was er een diepe bal van Dia naar de spits. De spits maakte een actie waarbij Bartek een overtreding nodig had hem te stoppen. De penalty werd terecht toegekend en Lesley was kansloos bij de goed genomen strafschop. DVVC werd hierdoor wakker geschud en wist dat het wat meer energie in de wedstrijd moest stoppen. Uiteindelijk kwam DVVC weer op voorsprong door nog een corner. Deze keer was het Maikel aan de andere kant die de bal over de keeper bij de 2e paal legde waarbij Ferit het laatste zetje gaf. (of zat hij er toch al in?)

Daarna was DVVC de veel betere partij en kwamen er steeds meer kansen. Dia had een hoop overtredingen nodig om de voorhoede af te stoppen. Nadat Maikel een vrije trap bij de 2e paal legde was het weer Ferit die er als de kippen bij was om de bal binnen te schieten. Ferit bleek naast scoren ook een assist te kunnen geven: hij gaf de bal perfect af op Jeffrey(gelegenheidsspits) die er zijn borst maar tegenaan hoefde te zetten.

Nog voor rust was het Jeffrey die de score had kunnen uitbreiden. Helaas had hij het idee dat hij profvoetballer was door te gaan pielen in de 16 meter. Jammer voor hem was de 4e man te veel terwijl hij de bal allang binnen had kunnen tikken.

Het laatste wapenfeit van de 1e helft was voor cornerspecialist Sonny die nu zijn corner binnengekopt zag worden door een verdediger van DIA.

Archieffoto

Na de rust was DVVC, ondanks waarschuwingen van de trainer, niet heel scherp. Na een rommelig begin was het Dia dat merkte dat er kansen lagen. Dit bleek ook want doordat DVVC stond te slapen en niet meer wilde voetballen kwamen ze terug tot 5-3. Hierna was het gelukkig weer DVVC dat de overhand nam en zo nog een aantal keer kon scoren. Na weer een goed corner was het Stefan die de bal binnen kon schieten en weer wat adem verschafte voor DVVC. Stefan had toen de smaak te pakken en liet nog wat schoten los op het doel. Eén van de schoten werd na een redding van de (gelegenheids)keeper binnen getikt door Dylan de R. Het slotakkoord was voor Tim die heel erg opzoek was naar een doelpuntje. Hij schoot na een pass van Maikel de bal snoeihard door de benen van keeper en zo stond er 8-3 op het score bord.

Volgende week wacht er weer een zware klus want dan komt Dubbeldam op bezoek. Hopelijk kan DVVC hier een goede pot op de mat leggen en weer een stapje dichterbij het kampioenschap te komen. Dit wordt mede mogelijk gemaakt doordat vv Dongen verloor van Baronie. Hierdoor wordt het nog spannender omdat nu DVVC en Baronie samen bovenaan staan (22 punten) met als achtervolgers vv Dongen (20 punten) Rijen (19 punten) & Sab ( 16 punten 1 wedstrijd minder).


Sportieve groet, Trouwe supporter  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1605

VV Dongen de gelukkigste tegen Be Quick 1887

VOETBALPosted by internetkrant Mon, February 19, 2018 18:19:33

VV Dongen de gelukkigste tegen Be Quick 1887

Drie welkome punten na 1-2 winst

In het hoge noorden weet je nooit wat je kan verwachten. Gelukkig was het veld egaal en hebben de gasboringen nog geen effect op de omgeving rond het oude stadion de Esserberg. Be Quick en VV Dongen trachtten echter wel met ‘vol gas’ de wedstrijd in te gaan, maar leverden achteraf beiden een matige pot af. Slordig spel; weinig combinaties en slecht positiespel waren datgene wat de 150 toeschouwers voorgeschoteld kregen. Binnen 4 minuten tijd werd de wedstrijd beslist in het voordeel van VV Dongen waar een gelijkspel misschien meer op zijn plaats was geweest. Gezien het aantal keren dat VV Dongen voor het doel van Be Quick verscheen was het voordeel iets meer voor de Brabanders, maar Be Quick verzuimde in de beginfase aftand te nemen. De 1-2 kwam voor VV Dongen als een welkome verrassing. Aanstaande zondag 25 februari speelt VV Dongen op Sportpark de Biezen tegen JVC Cuijk. Aanvang 14.30 uur


Door Frank van Heteren / Foto Andor Heij

Met een supportsschare van maar liefst 10 man reisde VV Dongen afgelopen zondag af naar Haren (Groningen). Het was de dag dat VV Dongen verdediger Mitchell van der Stappen zijn rentree maakte na een afwezigheid van ruim anderhalf jaar. Op woensdag 21 september 2016 raakte de lange middenvelder ernstig geblesseerd in het bekerduel tegen Go Ahead Eagles. De knieblessure was zo heftig dat menigeen vreesde voor de verdere carrière van de aanvoerder en leider van het team. Met geduld en intensieve revalidatie is het van der Stappen gelukt om terug te keren op de plaats waar hij thuishoort. “Groot compliment aan de medische staf” was het commentaar van de trainersstaf van VV Dongen.

Tijdens de wedstrijd tegen Be Quick werd meteen duidelijk dat de aanwezigheid van van der Stappen een meerwaarde is voor het team van Timmers. Ondanks de weinige speelminuten op het hoogste niveau leidde de aanvoerder zijn verdediging alsof hij nooit was weggeweest en dat bracht tevens rust in het defensieve blok van de geel-blauwen. “Het was wel wennen hoor, maar ik ben tevreden. En we hebben ook nog eens gewonnen!” De glimlach van Mitchel van der Stappen verraadde niets.

VV Dongen kwam in de beginfase van het duel een aantal keren goed weg. Twan Nieboer mikte in de 3e minuut van dichtbij over en schoot Daan Driever in de 17e minuut op de lat. VV Dongen kon niet in het juiste ritme komen en vooral in de voorhoede werden geen potten gebroken. Moustafa Mohammad beleefde een mindere dag en kon op geen enkel moment de bal vasthouden, waardoor trainer Timmers hem in de rust wisselde voor Mart van Bree. Thomas Schilders verving de lichtgeblesseerde Tom Kolkert in de spits maar werd gemakkelijk aan banden gelegd door de keiharde aanvoerder van Be Quick, Robert Talens.

Slecht twee keer voor rust had VV Dongen de kans om de score te openen. Moustafa Mohammad werd vrij voor Be Quick keeper Smit gezet maar rondde niet goed af en bij een corner in de 45e minuut was het bijna kassa voor Mitchell van der Stappen die net een voet tekort kwam bij de tweede paal.

Na de pauze was het VV Dongen dat meer voor het doel van Smit verscheen. Nog niet echt gevaarlijk maar de Dongenaren zetten meer druk naar voren. Mede door het inbrengen van van Bree kwam er meer diepte in het spel. “Ja dat klopt wel, maar we konden de bal niet één keer drie keer naar elkaar spelen.” Assistent-trainer Peter van Vugt was hard in zijn analyse. De verkleumende toeschouwers bleven een rommelig treffen zien en wisten dat de eerst-scorende de drie punten mee zou nemen. Alles veranderde in de 64e minuut toen Be Quick verdediging de bal niet goed verwerkte en deze voor de voeten van Thomas Schilders kwam. Uit het niets haalde hij snoeihard uit en kon daar keeper Smits mee verrassen. (0-1 in de 64e minuut).

Lang genoot VV Dongen niet van de voorsprong want de raar fluitende arbiter Tempelaar trapte in een schwalbe van een aanvaller van Be Quick. Jan Gerrits zou een aanvaller in de rug hebben geduwd, maar in zijn loopactie kon dat nooit het geval zijn geweest. Tempelaar besloot een penalty te geven die door Daan Driever onberispelijk werd binnengeschoten. (1-1 in de 66e minuut.

Na de aftap ging VV Dongen meteen weer in de aanval. Bij een pass zou een verdediger hands hebben gemaakt en Tempelaar gaf VV Dongen een vrije trap aan de linkerkant van het zestienmeter gebied. Vanaf zo’n 18 meter wist Mart van Bree het gaatje te vinden en schoot de bal in de korte hoek langs de verbouwereerde Smit. (1-2 in 68e minuut)

VV Dongen trok de winst nu wel simpel naar zich toe en verwelkomde de punten met plezier. Aanvoerder Robert Talens was kort in zijn commentaar. Tegen één van zijn vrienden zei hij geïrriteerd: “Je krijgt niet altijd wat je verdient!” VV Dongen was de gelukkigste en door de winst stijgt de ploeg naar de 7e plaats. Be Quick staat nu laatste.

Aanstaande zondag kan VV Dongen een aanval doen op de 5e plaats in een Brabants onderonsje tegen JVC Cuijk. Aanvang 14.30 uur

64. 0-1 Schilders

66. 1-1 Driever

68. 1-2 van Bree

Opstelling VV Dongen

Zielschot, Wouters, van der Stappen, Hultermans, Koenen, Poelmans (71. Van Zon), Kools, Gerrits, van der Waarden, Mohammad (46. Van Bree), Schilders (71. Kolkert)

Geen gele kaarten voor VV Dongen

  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1604

Voorbeschouwing Be Quick 1887 – VV Dongen

VOETBALPosted by internetkrant Sat, February 17, 2018 16:13:34

Voorbeschouwing Be Quick 1887 – VV Dongen

Na een paar dagen Carnaval mogen de mannen van Timmers weer aan de bak! Als je de gasten zag feesten dan kan het niet anders dat er een goede wedstrijd voor de deur staat. Het fanatisme waarmee het bier werd besteld en de glazen werden leeggedronken laat zien dat deze mannen op alle fronten zijn getraind. Topsport pur sang zou ik zeggen. De katers zullen inmiddels wel verzopen zijn en zondag wacht de lange busreis naar Groningen waar de Kanaries aantreden tegen Be Quick 1887. Voor de liefhebbers die mee willen gaan met de bus, let op, deze vertrekt om 10.15 uur vanaf de kantine. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.


Door Frank van Heteren


Twee weken geleden ontspon zich tijdens de wedstrijd tegen UNA in het laatste kwartier een thriller van jewelste. Het gelijke spel dat dit verhaal opleverde was enerzijds een prachtig resultaat tegen de koploper en anderzijds een teleurstelling omdat je in de 89e minuut de leiding neemt na een achterstand. Maar goed, gezien het materiaal waarmee Timmers het moest doen in deze wedstrijd was het behaalde punt helemaal niet zo slecht.

Veel blessures in de verdediging van VV Dongen en hopelijk komt daar zondag verandering in. Wellicht is het de dag van de rentree van de lang geblesseerde Mitchel van der Stappen. Ik heb totaal geen voorinformatie, maar ik kan me voorstellen dat Timmers ervoor kiest dat hij aansluit bij de selectie van het eerste. Hij heeft tenslotte al zijn minuten in VV Dongen 2 gemaakt. We zullen zien.

Be Quick doet het nog niet zo goed. Vergeleken met vorig seizoen zit de club in het onderste spectrum van de ranglijst terwijl het vorig seizoen moeiteloos met de top 5 meedraaide. In de gewonnen thuiswedstrijd (2-0) kon je al zien dat het team de pech naar zich toe aan het trekken was. Het eigen doelpunt van Talens was daar het levende voorbeeld van. VV Dongen mazzelde enorm tijdens deze zeer slechte wedstrijd. Be Quick staat op dit moment op de een na laatste plaats en dat is Be Quick onwaardig. Maar ja, dat zie je dit seizoen bij meer ploegen die vorige jaargang nog zo goed presteerden. Lastig om te zeggen hoe dat komt. VV Dongen speelt ook niet de sterren van de hemel maar staat wel keurig in de middenmoot omdat het een verloren wedstrijd meteen compenseert met een winstpartij. Dat doen ze goed.

Het wordt dus wel interessant hoe zich dit aankomende duel zal gaan ontwikkelen. Be Quick moet zich gaan redden en zal weg willen uit de onderste regionen, dat kan niet anders. En als het team net zo speelt als dat ze in Dongen deden dan wordt het voor de Dongenaren een heel lastige middag.

Aanvang 14.30 uur

De bus vertrekt om 10.15 uur vanaf de kantine. Zorg dat je op tijd bent !!  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1602

Winst glipt VV Dongen door de vingers :2-2 tegen koploper UNA

VOETBALPosted by internetkrant Mon, February 05, 2018 16:16:30

Winst glipt VV Dongen door de vingers :2-2 tegen koploper UNA

“Als ze me vooraf gezegd hadden dat we een punt zouden pakken tegen UNA dan zou ik al heel blij zijn geweest, maar de manier waarop de winst weggeven is toch wel erg zuur” De laatste 10 minuten van het duel tussen de beide Brabantse ploegen zat vol met vuurwerk. De bevroren toeschouwers hadden 80 minuten een schaakspel gezien waarbij UNA een voorsprong van 1-0 gedegen en zakelijk verdedigde. VV Dongen nam echter de leiding door doelpunten in de 82e en 89e minuut, maar verslikte zich in de wederopstanding van UNA die met een treffer in de blessuretijd een punt veiligstelde.


Door Frank van Heteren


“Het was een slechte wedstrijd en UNA wist zich gemakkelijk staande te houden.” Trainer Ron Timmers had een wedstrijd gezien waarin zijn ploeg continue achter de feiten aanliep. Na zes minuten was UNA op voorsprong gekomen door een vermeend buitenspel doelpunt van Brian Bogers die plotseling vrij kwam te staan na een mislukt schot van rechtsback Sander de Weert. Voorafgaand aan het doelpunt zette UNA VV Dongen onder druk en wist alles te winnen. Het vroege doelpunt paste in het scenario van trainer Jeroen van Bezouwen.

Zielschot

“We speelden niet goed, maar we hadden de wedstrijd dood moeten maken nadat VV Dongen in de slotfase va banque ging spelen. Het middenveld lag open en daar hadden we veel meer gebruik van moeten maken, maar in plaats daarvan speelden we de lange bal.” Van Bezouwen zag zijn team met een 1-0 voorsprong regelmatig voor het doel van Zielschot opduiken. “Daar hadden we veel meer mee moeten doen, maar de ballen werden richting de tweede paal geschoten en daar konden we niets mee.”


VV Dongen liet zich in de eerste helft slechts twee keer zien voor het doel van Petar Stoskovic. VV Dongen kon geen vuist maken en liet UNA rustig opbouwen. Ook in de tweede helft zette deze trend zich voort en in de 64e minuut greep Timmer rigoureus in. “Ja, ik was het beu. Beleving loos, geen drive, ik zag helemaal niets gebeuren.” De trainer haalde zijn complete voorhoede naar de bank om op die manier het tij te keren.

Waar niemand op Sportpark de Biezen nog in geloofde gebeurde. De verse rechtsbuiten Thoma Sivananthan wist zich aan de rechterkant te ontworstelen van zijn tegenstander en zette de bal met zijn linkervoet voor. Remon Koenen verlengde de bal met zijn hoofd naar de ingevallen Thomas Schilders die niet nadacht en verwoestend uithaalde. (1-1 in de 82e minuut).Stoskovic
VV Dongen begon erin te geloven en UNA kon de geboden ruimte niet benutten om toe te slaan. Opeens wist VV Dongen alle duels te winnen en dat leverde in de 89e minuut een corner op aan de linkerkant van het veld. De bal vloog richting tweede paal waar de ingevallen Gijs van den Berg geheel vrijstaand uithaalde. In eerste instantie wist Stoskovic te redden maar in de daarop volgende scrimmage was het Man of the Match Jaap van der Waarden die het leder over de doellijn drukte. (2-1 in de 89e minuut)

Beide trainers dachten dat het daarmee wel gedaan zou zijn, alhoewel van Bezouwen maar al te goed wist dat zijn team in de slotseconden vaak nog weet te scoren. “En met het doelpunt van jeugdspeler Teun Willems vanmiddag staat de teller op elf gewonnen competitie punten in de absolute slotfase.” De ingevallen A junior (17 jaar) kreeg de bal voor zijn voeten nadat VV Dongen op alle fronten faalde om de punten over de streep te trekken.


Achteraf
Rechtsbuiten Sivananthan had al de kans om met een vrije bal richting de cornervlag te gaan om daar wat tijd te pakken, maar in plaats daarvan koos hij voor een voorzet. “Het hoeft geen 3-1 te worden.” was de reactie van Timmers naderhand. Uit de afgeslagen voorzet schakelde UNA nog een keer en invaller Rob van Boekel ging op het middenveld op avontuur. Daar kwam hij Paul van Zon tegen die met een halve tackle te slap ingreep waarna de bal voor de voeten van Willems kwam. Met een droog schot verschalkte hij Zielschot en liet VV Dongen in tranen achter (2-2 in de 93e minuut).waren beide trainer het erover eens dat het gelijke spel wel een goede afspiegeling was van de gehele wedstrijd. Het venijn zat in de staart.

Op zondag 18 februari speelt VV Dongen in Groningen tegen Be Quick. Aanvang 14.30 uur  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1601

Het Middagje VV Dongen: te gast UNA | Voorbeschouwing VV Dongen – UNA

VOETBALPosted by internetkrant Fri, February 02, 2018 20:33:53

Het Middagje VV Dongen: te gast UNA | Voorbeschouwing VV Dongen – UNA


Na de grootste zege van dit seizoen tegen Westlandia staat er wederom een thuiswedstrijd op het programma. Koploper UNA komt naar Dongen om de solide voorsprong van vier punten op Jong Vitesse te consolideren of misschien wel uit te breiden. VV Dongen staat op een achtste plaats en kan bij eventuele winst de beoogde Top 5 in het vizier houden. Tel daarbij op dat het hier om een Brabants onderonsje gaat en je hebt genoeg ingrediënten voor een mooi duel. Grote vraag is natuurlijk of Moustafa Mohammad zijn honger naar doelpunten kan voortzetten. De man die maar liefst zes doelpunten in één wedstrijd maakte staat volledig in de spotlight en hoe gaat de nuchtere Bredanaar daarmee om. Aanvang op Sportpark de Biezen is 14.30 uur

Door Frank van Heteren

Eind oktober ontmoetten beide ploegen elkaar al in Zeelst / Veldhoven. De ongenaakbare koploper UNA won weliswaar met 2-0, maar VV Dongen had de pech dat de gecreëerde kansen niet konden worden omgezet in doelpunten. De wedstrijden tussen beide kemphanen staan altijd bol van de spanning en hebben iets speciaals. Nu UNA de ranglijst aanvoert is het voor alle ploegen een extra uitdaging om het ze moeilijk te maken.

Na de 2-0 overwinning tegen VV Dongen wist UNA uit de acht opeenvolgende duels zes keer te winnen, één keer gelijk te spelen en werd er met 2-1 verloren van JVC Cuijk. Twee weken gelden werd er met 1-0 gewonnen in de topper tegen Jong Vitesse en vorige week werd HCS ’21 met 1-2 aan de kant gezet.

Nou ja, ze zijn niet voor niets koploper. Met spelers als de gebroeders van Boekel en Brian Bogers kan je ergens komen. Ook keeper Stoskovic is niet de minste. Slechts negentien keer viste hij de bal uit het net waarvan vijf keer in de uitwedstrijd tegen Jong Vitesse. VV Dongen heeft al 39 doelpunten tegen en met het vooruitzicht dat Luuk Hultermans de wedstrijd tegen UNA kan vergeten wegens een hamstringblessure wordt het in verdedigend opzicht wel erg dun. “Ja, ik ben nog de enige centrale verdediger dus op de training heb ik de jongens gevraagd om me heel te houden.” Jaap van der Waarden is eigenlijk overal inzetbaar en in zijn zesde seizoen in het eerste elftal van VV Dongen merkt de 24-jarige allrounder dat het de laatste weken weer wat lekkerder gaat lopen. “Buiten de dramatische wedstrijd tegen HSC ’21 speelden we tegen OJC en tegen Westlandia weer als team en we hopen natuurlijk dat tegen UNA voort te zetten.” Op de vraag of Mitchel van der Stappen (centrale verdediger) zich al bij de selectie van zondag moest melden kon van der Waarden alleen maar aangeven dat van der Stappen sowieso met het tweede team mee gaat voetballen.

In de wandelgangen hoorde ik ook dat UNA wat personele problemen heeft. Beide buitenspelers zijn geblesseerd maar voor de rest zal het team van ex-DVVC trainer Jeroen van Bezouwen op volle sterkte aantreden. Personele problemen hoeven niet direct te leiden tot onoverkomelijke situaties. Elk team krijgt in zo’n lang seizoen daarmee te maken en gelukkig voor VV Dongen komen er weer wat spelers terug en dat is gezien het grote aantal wedstrijden die nog op het programma staan goed nieuws.

Het Middagje VV Dongen staat zeker in dit soort wedstrijden garant voor spanning en sensatie. Uw aanwezigheid en support wordt enorm op prijs gesteld. De jongens willen u laten zien dat ze ervoor willen gaan. Onbevangen de strijd aangaan en kijken waar het schip strandt. Aanvang ban de wedstrijd is 14.30 uur !!  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1600

Moustafa Mohammad schrijft geschiedenis Zes doelpunten tegen Westlandia

VOETBALPosted by internetkrant Mon, January 29, 2018 14:44:31

Moustafa Mohammad schrijft geschiedenis

Zes doelpunten tegen Westlandia

VV Dongen heeft vanaf afgelopen zondag de speler in huis die voor het eerst in de geschiedenis van het bestaan van de Divisies zes doelpunten in één duel maakte. De naam: Moustafa Mohammad. In de zomer overgekomen van Baronie met als doel om zoveel mogelijk ervaring op te doen op het hoogste amateurniveau. De 20-jarige Bredanaar kwam afgelopen zondag helemaal los en produceerde twee loepzuivere hattricks. Normaal gesproken zou hij dus twee wedstrijdballen moeten krijgen. De jongeling zelf was nuchter in zijn commentaar : “Het zat een keer mee. Ik doe mijn best!” De 6-2 overwinning op Westlandia was tevens de grootste van dit seizoen voor VV Dongen, waarmee het de top 5 in zicht krijgt. Aanstaande zondag 4 februari speelt VV Dongen op Sportpark de Biezen tegen koploper UNA uit Veldhoven. Aanvang van dit Brabants onderonsje is 14.30 uurFoto's boven : Jeffrey Oomens

Tekst :Frank van Heteren

Wegens andere werkzaamheden moest uw trouwe verslaggever verstek laten gaan bij deze historische overwinning, waardoor dit verslag een weergave wordt van een aantal supporters en een lid van de technische staf.

Het commentaar van Pim op deze wedstrijd was simpel. “Goede wedstrijd van VV Dongen maar ook een slechte verdediging van Westlandia. Als ze volgende week zo spelen tegen UNA dan maken ze zeker kans.”

Andere ooggetuigen waren Theo en Hans. Theo zag dat VV Dongen met spitsen als Remon Koenen en Moustafa Mohammad het de verdediging van Westlandia erg moeilijk maakten. “Ja en als je dan binnen twee minuten op 1-0 komt en nog geen drie minuten later op 2-0 dan zie je wel dat de klasse er vanaf druipt.” Op de vraag waardoor VV Dongen binnen het kwartier Westlandia liet terugkomen naar 2-2 was Hans erg duidelijk: “Bij standaardsituaties zijn we gewoon niet scherp genoeg. We reageren te laat.” Blijkbaar had Westlandia een keer kunnen scoren uit een afgeslagen vrije trap en een keer vanuit een corner. Beide keren was Jedsel Markes de doelpuntenmaker.

“Na de 2-2 speelde Westlandia verzorgd en voetbalde beter dus de wedstrijd kon alle kanten opgaan.” aldus Theo die in het speakerhok de wedstrijd moest verslaan. “Gelukkig hoefde ik maar twee namen te noemen deze middag!” Hans zag ook dat Westlandia een aantal malen gevaarlijk voor het doel van Zielschot opdook. Nadat Mohammad rond de 30e minuut met behulp van Westlandia aanvoerder van der Knaap een vrije trap binnenschoot wilden de Naaldwijkers nog niet van opgeven weten. “Ik denk dat 3-3 bij rust een betere afspiegeling was geweest.”

Hans zag zijn ploeg na rust een minuut of tien worstelen: “We kwamen weer niet scherp uit de kleedkamer en de eerste tien minuten waren niet om aan te zien.” Theo was het daarmee eens: “Gewoon een hele goede ploeg Westlandia, maar ze gingen naar mijn mening te gretig op zoek naar de gelijkmaker waardoor hun defensie nog kwetsbaarder werd.”

Moustafa Mohammad bleef gewoon doorgaan waar hij mee bezig was. “Ja joh, Koenen en hij spleten de hele verdediging van Westlandia uit elkaar, vooral hun laatste man die toch al 38 jaar oud is kon het, met alle respect, niet meer belopen en toen hun trainer ook nog eens de erg gevaarlijke spits naar de kant haalde was het voor ons eigenlijk wel kat in het bakkie.”


Foto Gino van Outheusden (Pix4Profs)

Pim, Theo, Hans en het goed opgekomen publiek zagen Moustafa ‘Moes’ Mohammad Westlandia tot moes vermalen. Zij zesde treffer bleek de mooiste. In een een-op-een situatie met keeper Leerdam hield hij zijn hoofd koel en stiftte de bal achter de verslagen keeper.

“Prachtige overwinning, maar met het uitvallen van Luuk Hultermans (hamstring) krijgen we het verdedigend wel erg zwaar. We missen nog steeds Giovanni Henskens en Mitchel van der Stappen heeft zijn eerste minuten in het tweede elftal gemaakt. Maar goed, volgende week UNA, de koploper. Toch weer een mooi duel om naar uit te kijken en vandaag heeft zeker één persoon erg veel zelfvertrouwen getankt!” Hans zag dat VV Dongen weer collectief presteerde en dat zagen Pim en Theo ook. Grote man Moustafa Mohammad dronk er een lekker biertje op en ziet wel hoe het volgende week gaat. “Soms heb je mazzel en sta je op de goede plaats.”

Aanstaande zondag VV Dongen – UNA. Aanvang 14.30 uur

  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1599

Heet Middagje VV Dongen:Voorbeschouwing VV Dongen – Westlandia te gast Westlandia

VOETBALPosted by internetkrant Thu, January 25, 2018 16:28:07

14.30 uur

Heet Middagje VV Dongen: te gast Westlandia

Voorbeschouwing VV Dongen – Westlandia

De derde wedstrijd na de winterstop voor VV Dongen is een interessante. Westlandia komt naar Dongen om het op te nemen tegen de Kanaries. Westlandia staat op de 12e plaats met 21 punten uit 17 en VV Dongen is opgeklommen naar de 8e plaats en heeft 25 punten. Met een ongelooflijke lange middenmoot is het voor beide teams belangrijk om aansluiting te houden bij de top 5 van de ranglijst. VV Dongen incasseerde afgelopen zondag haar eerste gelijkspel en Westlandia deed hetzelfde en speelde met 2-2 gelijk in de Derby tegen Quick. Aanvang op Sportpark de Biezen is 14.30 uur !

Door Frank van Heteren


Toen VV Dongen begin oktober de punten uit Naaldwijk meenam betekende dat de vierde nederlaag op rij voor de ploeg van Edwin Grunholz. Er zouden nog drie nederlagen achteraan komen en Westlandia stond troosteloos onderaan. Na het duel tegen VV Dongen sprak Grunholz met de pers en zei dat het wel goed zou komen als zijn team zou blijven luisteren.

Die ommekeer kwam er. Zo tegen het einde van oktober begin november draaide de wind in de goede richting voor de groen witte formatie. Met twee gelijke spelen en vijf overwinningen vocht e ploeg zich uit de kelder van de 3e Divisie. Maar direct in de eerste wedstrijd na de winterstop ging het weer helemaal fout. HBS kwam met ex-prof Ruben Schaken naar sportpark de Hoge Bomen en mede dankzij twee doelpunten en één assist van Schaken verpletterde HBS de Westlanders met 0-4. Grunholz liet geen spaan heel van zijn team en uitte dezelfde bewoordingen als Timmers deed na de verloren partij tegen HSC ’21; “Slecht, heel slecht!”


Dat had zijn effect op de ploeg, want vorige week stond er weer een Derby op het programma voor de Naaldwijkers. Debutant Quick uit Den Haag kwam op bezoek en beide teams leverden een mooi schouwspel af aan de supporters. Westlandia hield gelijke tred met Quick en had de drie punten tot aan de blessuretijd in the pocket. Maar in extremis ging het toch mis en moest Westlandia tevreden zijn met het behaalde punt. (2-2)


Westlandia en VV Dongen waren vorig seizoen allebei debutant en speelden tot aan het einde van het seizoen in de top 3. ASV De Dijk stak er met kop en schouders bovenuit zoals nu UNA doet. Er is al menig woord over geschreven, maar hoe is het mogelijk dat teams die vorig seizoen zoveel punten bij elkaar verzamelden nu opeens middelmatig presteren? Beide ploegen verschillen niet zoveel als die van vorig jaar. Daar kunnen we het nog lang over hebben maar het gegeven licht daar.

Westlandia is een voetballend sterke ploeg. Jeroen Spruijt is een van de aanjagers. Wellicht daarom is hij in de belangstelling komen te staan van Rijnsburgse Boys. Vanaf volgend seizoen speelt Spruijt in Rijnsburg. Een mooie erkenning voor deze goede voetballer. Ook zag ik in de samenvatting van de wedstrijd tegen Quick een jong talent het beeld inschieten. JO-19 speler van Meel maakte indruk op het middenveld en speelde onbevangen. De opvolger van Spruijt staat dus al klaar.

VV Dongen herstelde zich afgelopen week. De 1-1 uit bij OJC was een prima resultaat. Vooral de terugkeer van de strijdlust was voor veel supporters een verademing. Ook voor de spelers zelf, want in hun achterhoofd weten ze dat voetballen op dit niveau meer vraagt dan alleen een stukje techniek. Geien de wisselvalligheid is het maar de vraag of VV Dongen de ingezette lijn kan doorzetten. Voor antwoorden bent u van harte welkom op Sportpark de Biezen. Aanvang is 14.30 uur.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1596

VV Dongen herpakt zich : Gelijkspel tegen OJC Rosmalen (1-0 / 1-1)

VOETBALPosted by internetkrant Mon, January 22, 2018 15:26:15

VV Dongen herpakt zich :


Gelijkspel tegen OJC Rosmalen (1-0 / 1-1)

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen OJC kreeg VV Dongen een domper te verwerken omdat Floris Wouters zich tijdens de warming-up blesseerde. Eerder en de week was aanvoerder Remon Koenen afgehaakt met een lichte blessure en werd uit voorzorg aan de kant gehouden. Met een gehavende formatie wist VV Dongen een 1-1 gelijkspel uit het vuur te slepen wat gezien het spelbeeld een terechte uitslag was. Het was de eerste puntendeling van het seizoen; zo herpakte VV Dongen zich na de verdiende nederlaag van vorige week tegen HSC ’21 en staat het in de ranglijst op een 8e plaats. Volgende week komt Westlandia uit Naaldwijk op bezoek, aanvang van de wedstrijd is of om 14.00 uur of om 14.30 uur. Let op de website van VV Dongen voor de juiste aanvangstijd.

Door Peter van Vugt

Dat VV Dongen niet haar sterkste ploeg op het veld kon zetten gaf een aantal andere selectiespelers de kans om in de basis te starten. Mart van Bree begon op het middenveld, Thoma Sivananthan nam de plek in van Koenen en Jaap van der Waarden, die wegens werkzaamheden niet had kunnen trainen moest op het laatste moment Wouters vervangen. Blijkbaar hadden de harde woorden van trainer Timmers zijn effect gehad want VV Dongen startte voortvarend.

Uit notabene een corner van OJC wist VV Dongen snel te schakelen waardoor Moustafa Mohammad in stelling werd gezet door Sivananthan. De poging van de linksbuiten miste het venijn en wellicht had hij de bal moeten afspelen omdat er genoeg opties waren voor een voetballend vervolg.

Meteen daarna was het Mart van Bree die met een scherpe voorzet Tom Kolkert en Mohammad de mogelijkheid gaf om de openingstreffer te forceren. Echter werd de geboden kans door beide heren niet op waarde ingeschat. Toen nog eens uit een corner van Paul van Zon Jan Gerrits een enorme kans liet liggen (bal werd op de doellijn gekeerd) was het offensief van VV Dongen over.

OJC stelde met veelvuldig balbezit er nog maar weinig tegenover, maar keerde dat in de 20e minuut om toen het middenveld van VV Dongen niet ingreep en het aan de verdediging overliet. Met veel risico kon gelegenheidsaanvoerder Luuk Hultermans de klus klaren, maar de scheidsrechter van dienst had zomaar een strafschop kunnen geven.

OJC voerde de druk op en een verre ingooi werd doorgekopt. De bal belandde tegen de tweede paal en VV Dongen kwam in eerste instantie nog goed weg. Na 30 minuten was het dan toch raak voor OJC. Van Dooremalen wist met een diepe trap de lopende Dibbets te bereiken die bij zijn eerste aanname zijn voorsprong behield. VV Dongen greep niet in en de bal kon worden breed gelegd op de instormende Marcelli die met een droog schot keeper Zielschot kansloos liet. (1-0 in de 30e minuut). VV Dongen was lichtelijk aangeslagen en kwam in het restant van de eerste helft niet verder da een schot van Mart van Bree die hoog over ging.


Pas een kwartier na rust ontbrandde de wedstrijd opnieuw. VV Dongen zocht amechtig naar de gelijkmaker. Linksback Paul van Zon kwam aan de linkerkant goed door en leverde een prima voorzet af. Of Spits Tom Kolkert eraan heeft gezeten blijft de vraag , maar de bal belandde via de tweede paal terug in het veld.

Rond de 70e minuut wisselde VV Dongen Thomas Schilders voor Thoma Sivananthan en Moustafa Mohammad voor Gijs van den Berg. Laatstgenoemde ging op het middenveld spelen en Mart van Bree schoof door naar de rechtsbuiten positie. Schilders ging vanaf links spelen. De verse impulsen hadden rendement, want nog geen twee minuten later lag de a1-1 in de touwen. Daarvoor ging een situatie aan vooraf waar Gijs van den Berg een steekbal gaf op een van zijn medespelers. Terecht of onterecht, maar de arbiter constateerde een overtreding op zo’n twintig meter van het doel van OJC. Mart van Bree ontfermde zich over het leder en schoot de bal via een speler van OJC achter doelman Tinus (1-1 in de 72e minuut).

VV Dongen had met wat meer geluk zelfs de overwinning kunnen pakken ware het niet dat spits Tom Kolkert zijn dag niet had en de scheidsrechter VV Dongen een penalty onthield. Hij zette daarmee de stand gelijk na het voorval met Hultermans in de eerste helft. Daardoor kon het ook zomaar de andere kant opgaan. Tijdens het slotoffensief van OJC wist Zielschot met een magistrale redding het punt te behouden. Beide partijen konden hiermee leven.

VV Dongen tankte een beetje zelfvertrouwen mag zondag op Sportpark de Biezen aantreden tegen Westlandia. Let op de aanvangstijd is dus 14.00 uur of 14.30 uur  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1594
Next »