SPORT

SPORT

uitslagen en verslagen

Ook uw sportbericht of verslag komt in de krant
Stuur het naar redactie@dongenhomespot.nl

LEZERS VAN DE DONGENSE INTERNETKRANT KUNNEN TERUG NAAR DE KRANT :


www.dongenhomespot.nl

SWOD Boulestoernooi

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Tue, July 31, 2018 22:36:54

SWOD Boulestoernooi


In de zomermaanden juli en augustus wordt door Stichting Welzijn Ouderen

Dongen (het SWOD) allerlei gezellige zomerse activiteiten gepland voor de senioren. Jaarlijks wordt er door Jeu de Boules Club Dongen een boulestoernooi georganiseerd. Dit jaar was dat op maandag 30 juli.

Er hadden zich hiervoor aanvankelijk 49 mensen opgegeven, maar helaas moesten negen leden zich later alsnog afmelden. Vanuit de eigen vereniging hadden zich 36 leden aangemeld om mee te doen. Alles bij elkaar toch nog 76 enthousiaste boulers voor dit toernooitje.

Gelukkig was de temperatuur op deze dag ietwat lager als de voorafgaande dagen, maar het zonnetje deed toch aardig haar best om deze dag mooi te maken. Met een licht briesje erbij was het aangenaam bouleweer.

Voor alle zekerheid had SWOD in ieder geval gezorgd voor een EHBO-er, de heer Kees Martens, maar gelukkig hoefde hij niet in actie te komen. Wel werd de aanwezigen geadviseerd om zich nog vooraf nog even in te smeren, hetgeen dan ook spontaan gebeurde.

Rond 13 uur werd iedereen op het schitterende complex van JdbC Dongen verwacht. De fietsen werden op een daarvoor gereserveerde plaats neergezet en ons aller Jantje Krol hield toezicht op het geheel. Hij werd hiervoor later ook nog eens door wethouder René Jansen in het zonnetje gezet. Bedankt Jantje, voor jouw waakzaamheid.

Na de nodige administratieve zaken door de mensen van de wedstrijdleiding (Corrie en Henk) kon het toernooitje rond half 2 beginnen. Eerst was er nog een kort woordje van de heer Pieter Domen, die samen met Lia Verkooijen deze activiteit geregeld had en een uitleg van de gang van zaken door Henk, kon iedereen naar zijn of haar toegewezen baan.

Het schema was zo ingedeeld, dat er altijd minimaal één clublid op een baan zou staan om de mensen van de SWOD indien nodig uitleg te geven en/of de leiding te nemen. Er werden in totaal 3 wedstrijden gespeeld van maximaal 45 minuten.

Iedereen moest na afloop even naar de wedstrijdtafel komen om de uitslag door te geven en te horen op welke baan ze de andere wedstrijden moesten spelen.

In de pauzes kon men op het schaduwrijk terras gezellig genieten van een heerlijk koel drankje en ijsjes. De barbezetting van deze dag was traditioneel in handen van een goed op elkaar ingespeeld drietal: Corrie, Jeanne en Ruud.

Aangezien het toch nog warm werd, dus “dorstig weer”, hadden ze hun handen vol om de mensen allemaal te bedienen.

Tussendoor werden de mensen nog verrast met een snackje in de vorm van een kaasje-worstje-tomaatje-komkommertje. Het feit dat de schalen vrij snel leeg waren, zegt toch wel iets over de smaak.

Rond half 5 waren alle wedstrijden gespeeld en was wethouder René Jansen inmiddels gearriveerd voor de prijsuitreiking. De Weco-leden Corrie en Henk waren nog volop bezig om de eindstand te bepalen voor de SWOD-leden, want eigen clubleden waren uitgesloten. De winnaar was wel bekend, maar er moest nog gestreden worden om de tweede en derde plaats, aangezien er drie SWOD-leden gelijk geëindigd waren. Daarom werd voorgesteld een zgn. “Shoot-out” te doen, waarbij elke speler slechts één boule mag werpen naar een door de scheidsrechter uitgegooid cochonnetje. Dit is het kleine balletje waar de boules naar toegegooid moeten worden; ook wel “butje” genoemd.

In deze “shoot-out” moesten Piet Ackermans, Fon Martens en Tonnie Verharen aantreden. Piet gooide zijn boule op een afstand van 72,7 cm van het butje, Tonnie op 55,3 cm en Fon legde zijn boule neer op een afstand van 30,6 cm.

Hiermee werd de uiteindelijke uitslag bekend:

1e plaats: Annelies Akkermans 3 gewonnen + 29 punten

2e plaats: Fon Martens 3 gewonnen + 20 punten

3e plaats: Tonnie Verharen 3 gewonnen + 20 punten.

Wethouder René Jansen nam de prijsuitreiking voor zijn rekening. Hij memoreerde in zijn kort woordje nog de fijne samenwerking tussen SWOD en de Jeu de Boules Club en bedankte iedereen die zijn of haar steentje had bijgedragen. Niet alleen de vrijwilligers op deze dag, maar juist ook de deelnemers van SWOD en Jeu de Boules Club Dongen.

De winnaars kregen uit zijn handen een beker uitgereikt en Annelies mocht tevens de grote wisselbeker in ontvangst nemen als trotse winnaar van de goed verlopen toernooi. Men kon terugkijken op een geslaagde dag en iedereen ging met een voldaan gevoel naar huis.

Volgend jaar zien we elkaar hopelijk weer op het SWOD-boulestoernooi.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1665

Wens Ambulance Toernooi

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Sat, May 12, 2018 08:20:57

Wens Ambulance Toernooi

Op Hemelvaartsdag organiseerde Jeu de Boules Club Dongen een heel bijzonder boulestoernooi, nl. het Wens-AmbulanceToernooi. Dit toernooi was alleen toegankelijk voor eigen leden, al dan niet met aanhang en werd gehouden ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van de vereniging.

In het openingswoordje van voorzitster Jopie Jacobs memoreerde zij nog de oprichting van de jeu de boules club in 1978, waarvan één van de oprichters, namelijk Gijs van de Wee, nog steeds actief lid is. Dat is toch wel heel bijzonder.


Tijdens de laatste ALV in oktober 2017 werd er door enkele vrijwilligers van de Wens-Ambulance een aangrijpende presentatie gehouden over het werk van deze stichting, waardoor het idee werd geopperd dit Lustrumtoernooi te koppelen aan dit fantastische goede doel.

Er hadden zich voor dit toernooi 38 paren aangemeld en er was gekozen voor een systeem, waarbij eerst een voorronde gespeeld moest worden alvorens tot een poule-indeling te komen. Alle winnende teams werden in een poule ingedeeld en ook de verliezende teams in een poule. Zo ontstonden er een A-poule met 20 teams en een B-poule met 18 paren. In elke poule moesten vervolgens drie voorgelote wedstrijden gespeeld worden.

De voorafgaande dagen waren best zomers en we hoopten dat het weer op Hemelvaartsdag ook nog aangenaam zou zijn. Helaas was de temperatuur op deze dag beduidend minder dan ervoor, maar het bleef gelukkig droog. Het buitenterrein zag er door allerlei vlaggetjes kleurig en gezellig uit. Ook onze nationale 3-kleur en de vlag van de NJBB wapperden uitbundig door de stevige wind.

Ruim voor aanvang van het toernooi waren de vrijwilligers van de WensAmbulance aanwezig. Ze hadden een heuse ambulance meegenomen en iedereen kon daar in de loop van de dag een kijkje in nemen, hetgeen dan ook massaal gebeurde. Er waren zelfs enkele “waaghalzen” die het durfden om op de brancard te gaan liggen!

Het bestuur had ook een “WENSPUT” gecreëerd, waarin iedereen een donatie kon doen of een wens voor een ander kon instoppen. Een wens, welke uitgevoerd kon worden tot een bedrag van €50,-. Aan het einde van de dag zouden de mensen van de WensAmbulance er een paar uitzoeken.

Rond 11 uur werd begonnen aan de voorronde en de 3 poulewedstrijden werden verspreid over de dag gespeeld. Tussendoor was er alle gelegenheid om wat uit te rusten in het zonnetje, om wat gezellig te kletsen of wat te eten en drinken. Vanwege het lustrumfeest kreeg elke deelnemer (en ook bezoeker) vooraf enkele muntjes, waarvoor een gratis drankje en een hapje gehaald kon worden. Dit keer geen eigen catering, maar een heerlijk patatje en/of snackje, verzorgd door “Den Bolle” uit Sprang-Capelle.

Tussendoor was er ook nog de mogelijkheid om lootjes te kopen voor een grootse loterij aan het einde van de dag. Er waren behoorlijk wat prijzen te verloten, welke gratis beschikbaar waren gesteld door vele Dongense winkeliers, maar ook door eigen leden. Het bestuur wil alle gevers vanaf deze plaats hartelijk danken voor hun gulle gift en met name Astrid voor haar inzet in deze.

Rond 4 uur waren alle poulewedstrijden gespeeld en konden Gerdie en Henk, beiden WECO-leden, de einduitslag gaan berekenen. Vooraf was aangegeven, dat er in elke poule 4 gelijkwaardige prijzen in natura te verdelen waren (Marianne en Jacqueline bedankt!!), nl. op de plaatsen 1-4-9 en de laatste. In poule A waren Yvonne en Jan Verbeek de winnaars en in poule B waren dat Stan Dankers en Johan van Kuijk.

Hierna werd de feestelijke en gezellige dag afgesloten met het overhandigen van een waardecheque aan de stichting WensAmbulance. Alle inkomsten uit het inschrijf-geld, de wensput en de loterij kwamen ten goede aan deze stichting. Het bestuur rondde het bedrag naar boven af tot maar liefst €750,-. Geweldig toch.

De mensen van de WensAmbulance waren hier zichtbaar blij mee en bedankten het bestuur en de vereniging voor deze schenking. Met dit bedrag konden zij maar liefst voor vier mensen hun laatste wens in vervulling laten gaan. Tot slot werden nog drie wensen uit de “Wensput” gekozen en men zou ervoor zorgen dat ze alle drie uitgevoerd werden: voor ons eigen lid Jopie Ripzaad, oudleden Bep en Ton Hamels en voor Koos Mouthaan.

Wij hopen dat deze mensen een mooie dag mogen beleven. En dat allemaal dankzij jullie! Iedereen bedankt voor de aanwezigheid en inbreng.

P.S.: er zijn nog enkele prijzen niet opgehaald, nl. op de nummers 110-190-220-446-

473 en 794. Ze zijn af te halen op het clubgebouw “Le Repos”.

WECO Jeu de Boules Club Dongen  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1645

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Mon, April 09, 2018 14:44:32

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.


De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit jaar mee met 4 teams. Hieronder het verslag van zaterdag 7 april 2018.

Team Dongen 1 speelde vandaag een uitwedstrijd in Breda tegen Va Tout 2. Het Team stond al veilig in de 4e klasse van de NJBB, maar iedereen was nog best bereid er een tandje bij te zetten om nog wat puntjes erbij te pakken. Er werd buiten gespeeld vanwege het prachtige weer.

Een extra uitdaging was om on een steeds wisselende samenstelling van de opstelling te gaan spelen, zodat alle spelers deze dag een partij konden spelen. En mede door de goede inzet is dat gelukt en wonnen ze met 5 – 3 als einduitslag.

Het verloop van de wedstrijden:

Ronde 1 doubletten: Kees Jacobs en Cor Timmermanstevige speelde een stevige pot maar wonnen met 13-7. John van Rooden en Jopie Jacobs speelde prima en wonnen met 13-6. Ook Pierre de |Jong en Greet van der Ven konden op het nippertje de punten pakken met 13-11. Dus de tussenstand was al 3-0.

Ronde 2 Tripletten: Pierre, Cor en Andre kwamen maar niet op gang en verloren met 5-13. Kees, Hans en Greet pakte met prima teamwork de winst met 13-6. De tussenstand werd dus 4-1 voor Dongen.

Ronde 3 doubletten: Hans en Jopie speelde goed maar konden net niet genoeg druk zetten en verloren met 6-13. Ook John en Pierre konden niet echt doordrukken en verloren met 6-13. Cor en Andre speelden een stevige lange partij en wisten die net in winst om te zetten 13-12. Hierdoor bezorgde ze Va Tout 2 de eerste nederlaag in de competitie en won Dongen uiteindelijk met 5-3. Dongen1 blijft in het komende seizoen in de 4e klasse van de NJBB

Team Dongen 2 speelde uit tegen Middelburg 3. Zij begonnen de doublet-partijen in Middelburg vanwege het schitterende weer op de buitenbanen. Aangezien Dongen 2 al kampioen is was het doel en uitdaging om wederom ongeslagen te blijven. Omdat dit de laatste speeldag was, waren alle 8 de teamleden aanwezig en werd er af en toe gewisseld om iedereen te laten spelen deze dag.

Jean-Michel en Joke Lobo verloren hun partij met 7-13. Bij Astrid Moorman en Johan van Kuijk ging het beter,zij wonnen met 13-9. Maar bij Wil en Annemie van den Dungen lukte het ook niet, zij verloren met 6-13. De 1e ronde sloten ze dus af met een 1-2 achterstand. Middelburg was erop gebrand om deze dag te winnen dus Dongen was gewaarschuwd.

Daarna volgden de tripletpartijen. Jean Michel, Joke en Wil wonnen vrij eenvoudig met 13-2 en ook Jan, Yvonne Verbeek en Annemie hadden het niet gemakkelijk, maar wisten toch nog te winnen met 13-10. Dongen stonden nu met 3-2 voor, dus met nog 3 doublet-partijen te gaan zag het er redelijk rooskleurig uit voor ze. Ze begonnen de laatste ronde vol goede moed.


Jan en Yvonne hadden geen schijn van kans en verloren dan ook met 0-13. Johan en Astrid hadden ook veel moeite en verloren ook hun partij en wel met 8-13. Dus 4-3 voor Middelburg. Jean-Michel en Wil moesten een achterstand van 4-11 weg zien te werken om er een gelijkspel uit te slepen. Dit lukte zowaar en wonnen deze spannende partij dan ook met 13-11. Knap gedaan. Middelburg stond deze dag heel goed te spelen, vooral het plaatsen ging fantastisch. En ja, voor Dongen was dit het hoogst haalbare, misschien ook een beetje motivatie tekort omdat het eigenlijk nergens om ging, wie zal het zeggen. Dus de einduitslag van deze dag was 4-4 en Dongen 2 is hiermee ongeslagen kampioen, want een gelijkspel is niet verloren. Het was een hele gezellige dag en Middelburg is een hele fijne vereniging om tegen te spelen met heel aardige en sportieve mensen.

Dongen 2 promoveert hierdoor naar de 4e divisie, een mooie prestatie en veel succes in de volgende NPC die start op 29 September 2018.

Team Dongen 3 moest aantreden tegen Va Tout 4.uit Breda en wisten in hun laatste wedstrijd dit seizoen een 4 – 4 gelijk spel te behalen en daardoor een goede klassering in de 5e klasse.

Team Dongen 4 speelde ook vandaag hun laatste NPC wedstrijd van dit seizoen. Ze mochten thuisspelen tegen PVT 2 uit Tilburg. Het was wat het weer betreft goed, en hoopte op een goed resultaat. Jammer genoeg weet in de eerste ronde alleen Karin Jansen en Ruud v. Dijk hun partij te winnen met 13-6. Annelies v. Schendel en Henk Doremalen kwamen nog even goed terug maar de partij ging met 13-7 naar de tegenpartij. Wim Koreman en Marian v. Gastel konden lang bij blijven maar op het laatst was de tegenstander toch sterker 13-9.

De teams die spelen in deze competitie

Bij de tripletten ronde stonden Karin Jansen, Ruud v. Dijk en Henk Doremalen er goed voor maar jammer genoeg gingen de laatste punten toch naar PVT 13-10. Bij Marian, Wim en Annelies ging het wat minder en werd de partij verloren met 13-8.

Om er nog een gelijkspel uit te halen moesten alle 3 de wedstrijden gewonnen worden maar dat ging het niet worden vandaag. Al vrij vlug verloren Annelies en Henk hun partij met 13-1 en Ruud v. Dijk met Karin Jansen verloren hun partij met 13-4. Even leek het erop dat Wim en Marian hun partij gingen winnen maar ook hier ging het niet meer lukken en ging de partij met 13-5 naar PVT. Dus met een nederlaag van 7-1 sloten ze deze NPC competitie af en konden ze daarna in de zon de wedstrijden nog even nabespreken.

De standen en wedstrijdschema zijn te zien op:

Team Dongen 1: http://nlpetanque.nl/4e-divisie-4004

Team Dongen 2+3: http://nlpetanque.nl/5e-divisie-5007-2

Team Dongen 4: http://nlpetanque.nl/6e-divisie-6005-2

Komende tijd zullen er allerlei toernooien plaatsvinden waaraan ook dongense teams deelnemen.Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1634

Lustrum Toernooi Jeu de Boules

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Wed, April 04, 2018 13:19:41

Lustrum Toernooi Jeu de Boules

Tweede Paasdag werd bij Jeu de Boules Club Dongen het 1e Bondstoernooi van dit jaar gehouden. Het was het zgn. “Lustrumtoernooi” ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van onze vereniging. Dit jeu de boules toernooi stond open voor iedereen, die een zogenaamd W-licentie (een wedstrijdlicentie) heeft. Dat geldt dus zowel voor leden als niet-leden.Er hadden zich voor dit toernooi 26 teams aangemeld, waarvan bijna de helft afkomstig was van onze eigen club. Er waren ook spelers van o.a. Va Tout en Bre-da-Boules (Breda) en zelfs van PC Boekt en Markdal uit België. Al met al een redelijk gemêleerd gezelschap voor zo’n toernooi.


De teams werden door loting verdeeld in twee poules van 12 en 13 teams. Dit zou betekenen dat er in elke ronde een vrijloting was. Om dit te voorkomen werd er een extra team ingezet, bestaande uit Marianne van Gastel en Henk van Roode, beiden lid van de Wedstrijdcommissie. In tegenstelling tot de meeste andere toernooien moesten de spelers op dit Bondstoernooi maar liefst 5 voorgelote wedstrijden spelen, zowaar een hele klus!De buitenbanen, maar ook die in de Boule-o-drome, waren door de mensen van de buitenploeg prima in orde gebracht, want men wist op voorhand niet waar er gespeeld zou gaan worden. Gelukkig waren de weersomstandigheden redelijk en kon het toernooi buiten worden gehouden. Het zonnetje zou zich in de loop van de dag wat meer laten zien, waardoor het steeds meer op een aangename lentedag ging lijken. De Nederlandse vlag en die van de NJBB wapperden al in de lucht en na een korte uitleg van Henk van Roode (wedstrijdleiding) en Wim de Jong (arbiter) kon het toernooi rond half 11 officieel beginnen.De weersvoorspellingen waren niet al te gunstig voor deze dag. Hoewel het een “buitentoernooi” is, werd ook de mogelijkheid gegeven om in de Boulodrome te gaan spelen op voorwaarde dat iedereen het er mee eens moest zijn. Aanvankelijk waren er enkele teams die inderdaad binnen gingen spelen, maar gaandeweg de dag werd alleen maar buiten gespeeld. Het zonnetje kwam zowaar nog even voor de dag.

Alle teams konden tegelijk gaan spelen, omdat er ruim voldoende banen aanwezig waren. Er werd niet op tijd gespeeld, zodat men ook niet op elkaar behoefde te wachten. Tussendoor was er dus alle gelegenheid om gezellig met elkaar wat te eten en drinken en natuurlijk wat te praten. De barbezetting bestond uit Henk van Gils en Wim de Wit en de catering was in handen van twee ervaren dames: Jopie en Willemieke. Er was zoals gewoonlijk weer volop te verkrijgen: soep, tosti’s en broodjes ei en “broodje boules” van ’t Smaakhuys uit Dongen.

Op zo’n Bondstoernooi kon men ook prijzen verdienen en deze keer was er ook weer gekozen voor “prijzen in natura”. Ruim 80% van het inschrijfgeld werd hieraan besteed en Marianne en Jacqueline hadden gevarieerde boodschappenmandjes en tasjes gemaakt voor de bovenste 2 teams uit elke poule en een extra prijs voor plaatsnummer 8 in elke poule. Daarnaast werd uit elke poule nog een team geloot, die het inschrijfgeld terugkreeg.Slechts één team had alle vijf wedstrijden gewonnen en slechts twee teams hadden alles verloren. Hieronder volgt de uitslag:

Poule A

1e plaats: JM Lobo en Joke Lobo 5 gewonnen +33 pnt

2e plaats: J.Bleyen/T.Verdonck (PC Boekt) 4 gewonnen + 31 pnt

8e plaats: Roel van Helden en Sander Steijns 2 gewonnen + 2 pnt

Poule B

1e plaats: Osman en Anne Hoppenbrouwers 4 gewonnen + 29 pnt

2e plaats: Marianne van Gastel en Henk van Roode 4 gewonnen + 27 pnt

8e plaats: Ad van der Bruggen en Cor v/d Sande 2 gewonnen - 2 pnt

Het inschrijfgeld werd gewonnen door team Wil van Belkom en Stan Dankers (Dongen) en Piet Verboven met Wim Koreman (Dongen).Bovendien kreeg Wim de Jong (arbiter) ook nog een barkaart voor zijn verleende diensten.

Rond 6 uur was het Bondstoernooi afgelopen en kon men huiswaarts keren. Het was een supergezellig toernooi geweest en iedereen had kunnen genieten. Iedereen bedankt voor zijn of haar inzet en op naar het volgende Bonds boules-toernooi: het Looiersbondstoernooi op zondag 1 juli.Hiervoor zijn er uiteraard ook nog enkele interne toernooien, zoals een Doublettemix Toernooi en het zgn. 5-op-‘n-rij Toernooi.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1628

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Mon, March 26, 2018 14:08:42

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit jaar mee met 4 teams. Hieronder het verslag van zaterdag 24 maart 2018.

Team Dongen 1 speelde uit tegen De Bommequet 1 en moesten nog wat punten pakken en dat is met hard werken goed gelukt.


Hier het verloop van de wedstrijden:

Ronde 1 doubletten: John van Rooden en Cor Timmermans wonnen hun partij met 13-10 met prima spel. Kees Jacobs en Andre de Wijs wonnen ook vrij gemakkelijk met 13-1. Hans van Troost en Pierre de Jong stonden al lang op 12 maar lieten zich toch nog verschalken met 12-13. Hierdoor was de tussenstand 2-1 in het voordeel van Dongen.Ronde 2 Tripletten: Kees, Andre en Pierre kregen volop kansen maar konden die niet benutten en verloren met 7-13. Cor, John en Hans begonnen ook sterk maar konden het niet vast houden en verloren 8-13. Zodoende werd de tussenstand 2-3 voor De Bommequet. Er was dus werk aan de winkel om een “zekere” plaats in de 4e klasse van de NJBB te realiseren.Ronde 3 doubletten: Hier moest het gebeuren want we wilde echt niet met legen handen blijven staan. Cor en John bleven tot laatst toe prima spelen en wonnen met 13-7. Hans en Pierre beten zich ook goed vast en wonnen met 13–11 en ook Kees en Andre bleven lang op 12 staan maar wonnen toch ook met 13-7. De einduitslag was met 5-3 winst voor Team Dongen 1. Prima gepresteerd en over 2 weken uit tegen Va Tous 3 uit Breda voor de laatste wedstrijd van de NPC competitie 2017-2018.

Team Dongen 2 was vrij deze week. De laatste wedstrijd staat gepland op zaterdag 7 April tegen Middelburg 3.Team Dongen 3 moest aantreden tegen Middelburg 2 en wisten een glansrijke overwinning te behalen van 8-0 en moeten over 2 weken naar Breda uit tegen Va Tous 4.Team Dongen 4 speelde op zaterdag 24 maart 2018 hun 13e NPC wedstrijd tegen Boules de Boeuf 7 uit Oss. Ze begonnen op verzoek van de tegenstander om 11 uur i.p.v. 12:00 uur zoals gebruikelijk.In de 1e ronde doubletten bleef het lang spannend. Wim Koreman en Marian v. Gastel stonden eerst flink achter, maar wisten als eerste de partij af te sluiten met een 13-8 overwinning. Zowel bij Karin Jansen met Ruud v. Dijk en Wim Boersen met Henk Doremalen duurde het tot de laatste méne voor het 13e punt gemaakt kon worden, het was namelijk 12-12. Maar alle 2 dongense doubletten stonden aan de goede kant en ze wonnen beide uiteindelijk met 13-12.

Met een 3-0 voorsprong begonnen ze aan hun tripletten ronde. Ook hier gingen de partijen gelijk op en bleef het spannend wie de overwinning ging pakken. Ruud v. Dijk, Karin Jansen en Wim Koreman wisten hun partij te winnen met 13-11. Jammer genoeg moesten Marian v. Gastel, Wim Boersen en Annelies v. Schendel een nederlaag accepteren van 12-13.


In de laatste ronde doubletten gingen ze voor de overwinning, hier hadden ze 1 overwinning voor nodig. Karin Jansen en Ruud v. Dijk verloren hun partij met 8-13 dus nu afwachten wat de andere 2 teams gingen doen. Ook deze partijen gingen gelijk op maar op het laatst wisten Wim Koreman met Marian v. Gastel met 13-7 en Wim Boersen met Henk Doremalen met 13-8 hun partijen te winnen.

Zo wisten ze vandaag een 6-2 overwinning te behalen en gaan over 2 weken thuis tegen PVT uit Tilburg hun laatste wedstrijd van deze competitie spelen.

De standen en wedstrijdschema zijn te zien op:

Team Dongen 1: http://nlpetanque.nl/4e-divisie-4004

Team Dongen 2+3: http://nlpetanque.nl/5e-divisie-5007-2

Team Dongen 4: http://nlpetanque.nl/6e-divisie-6005-2

Komende tijd zullen er allerlei toernooien plaatsvinden waaraan ook dongense teams deelnemen.Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1621

Winterkoninkje 2018

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Wed, March 21, 2018 10:54:26

Winterkoninkje 2018

Woensdag 14 maart werd de wintercompetitie afgesloten. De leden hebben in deafgelopen maanden verschillende wedstrijden kunnen spelen voor de wintercompetitie. Er waren drie poules, welke niet op sterkte waren ingedeeld.

De meeste partijen werden in boule-o-drome gespeeld, want deze ruimte is in de winter behaaglijk om wedstrijden te spelen.Van elke poule gingen de nummers 1 en 2 door naar de finalepoule, aangevuld met de beste nummers 3 in de poules. Er waren dus 8 teams ingedeeld in de laatste ronde. Deze teams werden verdeel in 2 poules en moesten ieder dus 3 wedstrijden spelen. Uiteindelijk leverde dit twee teams op die de finale moesten spelen: Wim van Tiel/Evert Pol tegen Jopie en Kees Jacobs.De andere teams waren Astrid Moorman/Johan van Kuijk, Stan Dankers/Wil van Belkom, Marian Copier/Wim de Wit, Liena en Piet Ligtenberg, Cees Leemans /Pieter Timmermans en als laatste Gerdie en Ben Schellekens.

Tegelijkertijd werd er ook een PET-toernooi gespeeld. Hierbij speelde iedereen 3 wedstrijden met een ander maatje tegen wisselende tegenstanders. Men had voldoende tijd om deze wedstrijden te spelen, dus kon men ook naar hartelust even uitrusten, bijpraten en wat eten en drinken. Het was buiten guur, winderig en koud, maar binnen was een aangename geur van erwtensoep en heerlijke gehaktballen van ’t Smaakhuijs. Rond 3 uur waren alle wedstrijden van het PET-toernooi gespeeld en kon iedereen zich gaan opmaken voor de finalewedstrijd van het Winterkoninkje. Deze werd uiteraard ook in de verwarmde hal gespeeld en het publiek langs de kant had er zin in. Geen wonder, want ze werd ook nog voorzien van een hartig hapje.De finalewedstrijd ging dus tussen Jopie met Kees tegen Evert met Wim. Het was een mooie, tactisch en technisch goed gespeelde wedstrijd, die uiteindelijk door Evert en Wim gewonnen werd met 13 – 6.De winnaars kregen een fraai boeket bloemen en de wisseltrofee. De namen van de overwinnaars zullen we erop vermelden.Hierna werd de winnaar van het PET-toernooi bekend gemaakt. Er waren 5 spelers met elk 3 gewonnen wedstrijden, dus moest het aantal pluspunten uiteindelijk de doorslag geven. Het werd Karin Jansen met +27. Zij mocht een fraaie boodschappenmand in ontvangst nemen. Hierna was er nog een verloting van twee PLUGRO-waardebonnen. Deze werden uitgereikt aan Annie Klep en Roel van Helden.

Wij willen langs deze weg alle deelnemers en prijswinnaars feliciteren met hun deelname en prijzen. Ook de mensen achter de bar (Evert en Anny) en de catering ( Nelly) geven we een compliment voor hun bijdrage.Het volgende boulestoernooi is op Tweede Paasdag. Dan wordt het Lustrumtoernooi gehouden voor boulers met een W-licentie en eigen clubleden met een W/C-licentie.

Mocht U even er op uit willen op deze dag, loop dan gerust bij ons binnen. U bent altijd van HARTE welkom op ons schitterend complex.

WECO Jeu de Boules club Dongen

  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1619

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Mon, March 12, 2018 10:52:47

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit jaar mee met 4 teams. Hieronder het verslag van zaterdag 10 maart 2018.

Team Dongen 1 ...

speelde een thuiswedstrijd tegen Altena 1 uit Sleeuwijk. Het team met op en top gemotiveerde spelers wilde het verlies van de uitwedstrijd in Sleeuwijk ( 3 – 5) echt nog niet een keertje laten gebeuren. Het verloop van de wedstrijden:

Eerste ronde de doubletten: 2 wedstrijden werden met royaal verschil gewonnen en 1 wedstrijd nipt verloren Goed begin van de wedstrijden: 2 – 1 voor Dongen

Tweede ronde Tripletten: team Cor Timmermans, John van Rooden en Hans van Troost wonnen verdiend met 13 – 9. Team Kees Jacobs, Andre de Wijs en Pierre de Jong verloren na een moeizame partij met 10 – 13. De tussenstand was toen 3-2 voor Dongen

Ronde drie de doubletten: was een belangrijke ronde want met winst afsluiten was nog lang niet zeker. Maar alle 3 de teams wisten het toch voor elkaar te krijgen om de punten binnen te halen. Team : Kees en Andre wisten na spannende rondes te winnen met 13 – 11. Cor en John ging moeizaam maar wonnen wel met 13 -10. Hans en Pierre wonnen overtuigend door sterk spel met 13-7. Wat de einduitslag van 6-2 voor Dongen opleverde. Deze einduitslag geeft goede kans om in de 4e klasse van de NPC te blijven. Nog twee uitwedstrijden te gaan

Team Dongen 2 Dongen 2 moest zaterdag 10 Maart uit spelen tegen Middelburg 2. Zij begonnen de doublet-partijen met de wetenschap dat de banen in Middelburg vrij lastig kunnen zijn. Aangezien Dongen 2 al kampioen is, was het doel om ongeslagen te blijven. Ze hadden een vervanger voor Johan van Kuijk, die trouwens wel aanwezig was. Karel Seebregts ging hem vervangen. Jean-Michel en Joke Lobo wonnen hun partij met 13-5, bij Astrid Moorman en Karel Seebregts ging het wat minder, mede dankzij het feit dat ze nog wat aan de baan moesten wennen. Zij verloren met 2-13, maar Jan en Yvonne Verbeek wonnen met 13-8. Toch goed voor een 2-1 voorsprong. Middelburg was erop gebrand om deze dag te winnen dus Dongen was gewaarschuwd.

Daarna volgden de triplet partijen. Jean Michel, Joke en Karel wonnen na een mooie maar moeizame partij met 13-12, en ook Jan, Yvonne en Astrid hadden het niet makkelijk, maar na een 9-2 achterstand, wisten ze toch nog te winnen met eveneens 13-12. Ze stonden nu met 4-1 voor, dus met nog 3 doublet-partijen te gaan zag het er redelijk rooskleurig uit voor ze. Ze hoefden nog maar 1 partij te winnen om de dag winnend af te sluiten.

sportieve dag

Dus ze begonnen de laatste ronde doubletten vol goede moed, en Johan van Kuijk wilde zowaar een partij spelen. Yvonne Verbeek had last van nekpijn en besloot op de bank te gaan zitten, zodat Johan kon spelen. Jean Michel en Joke stonden met 11-2 voor dus het ging lekker, maar opeens draaide de partij om en verloren ze uiteindelijk hun partij met 11-13, dus nu was het 4-2. Jan Verbeek speelde nu met Karel en hadden geen probleem met hun tegenstanders en wonnen dan ook met 13-2. Johan en Astrid hadden wat meer moeite, maar wonnen hun partij met 13-11. Dus de einduitslag van deze dag was 6-2 voor Dongen 2 en hebben hiermee wederom hun ongeslagen status vastgehouden. Het was een sportieve dag en ze hebben nu 4 weken rust voor ze tegen de laatste tegenstander moeten spelen. Ze zullen er alles aan doen om ook deze wedstrijd te winnen, en daarmee heel de competitie ongeslagen te blijven. Deze laatste wedstrijd staat gepland op zaterdag 7 April wederom in Middelburg tegen Middelburg 3.


Team Dongen 3 was vrij deze dag.

Wim en Willy Boersen

Team Dongen 4 wilde in Valkenswaard tegen Dommels Boeleke 3 een goed resultaat gaan halen.Na de eerste doublettenronde zagen we al dat het moeilijk ging worden vandaag, alle 3 de partijen gingen verloren. In de triplettenronde konden Wim en Willy Boersen samen met Marian v. Gastel hun partij niet winnen, ze verloren met 13-5. Bij de partij van Karin Jansen, Ruud v. Dijk en Wim Koreman leek het ook op een nederlaag uit te draaien maar ze wisten de partij om te draaien en wonnen met 13-11. Om nog een gelijkspel er uit te slepen moesten ze bij de volgende ronde alle drie de partijen winnen.Maar dat ging het niet worden, de partij van Wim Koreman en Marian v. Gastel ging snel verloren met 13-2. Ook Karin Jansen en Ruud v. Dijk verloren hun partij met 13-6. Bij de partij van Wim en Willy Boersen bleef het spannend tot de laatste méne maar jammer genoeg ging de partij met 13-12 naar Dommelsch Boeleke. Dus met een 7-1 nederlaag gingen ze terug naar Dongen. Over 2 weken spelen ze een thuiswedstrijd tegen Boules de Boeuf 7 uit Oss

De standen en wedstrijdschema zijn te zien op:

Team Dongen 1: http://nlpetanque.nl/4e-divisie-4004

Team Dongen 2+3: http://nlpetanque.nl/5e-divisie-5007-2

Team Dongen 4: http://nlpetanque.nl/6e-divisie-6005-2


Komende tijd zullen er allerlei toernooien plaatsvinden waaraan ook dongense teams deelnemen.Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1612

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Mon, February 26, 2018 10:54:05

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit jaar mee met 4 teams. Hieronder het verslag van zaterdag 24 februari 2018.Persfoto

Team Dongen 1 speelde een thuiswedstrijd tegen Nederlek 2. Ze gingen van start met een goed gemotiveerde ploeg want iedereen wist dat ze er nog voor moeten gaan om niet te degraderen. Het verloop van de wedstrijden: De eerste ronde doubletten: Kees en Jopie Jacobs verloren met 9-13 en moesten nog echt op gang komen. Hans van Troost en Pierre de Jong wisten prima te winnen met 13-8. Bij Cor Timmermans en John van Rooden ging het moeizaam maar wonnen wel met 13-12.Tweede ronde triplette: Kees , Jopie en Pierre kwamen nu wel goed op gang en wonnen met 13-2. Cor, John en Hans verloren na felle strijd nipt met 12-13.Derde ronde doubletten: Nu waren bij iedereen de remmen los en wonnen overtuigend: Kees en Jopie met 13-6, Cor en John met 13-7 en Hans met Pierre met 13-6 Ze sloten een gezellige en sportieve bouledag af met de einduitslag van 6-2.

Team Dongen 2 moest zaterdag 24 februari thuis spelen tegen Team Dongen 3. Ze begonnen de doublet-partijen zeer gemotiveerd, het kon weleens het kampioenschap bepalen. Als ze gelijk speelden zouden ze al kampioen zijn. Jean-Michel en Joke Lobo verloren hun partij met 1-13, bij Wil en Astrid ging het een stuk beter en wonnen hun partij dan ook met 13-6 en ook Jan en Yvonne Verbeek wonnen met 13-10. Dus ze hadden een 2-1 voorsprong en waren goed op weg.

Daarna volgden de tripletpartijen. Jean Michel, Joke en Wil wonnen heel eenvoudig met 13-1 en ook Jan, Yvonne en Astrid wonnen met 13-7. Ze stonden nu met 4-1 voor, dus het kampioenschap was binnen, maar met nog 3 doublet-partijen te gaan waren ze zeer gebrand om ook deze dag winnend af te sluiten. Kampioen waren ze net geworden maar nu kwam het doel om ongeslagen te blijven, hoewel een gelijk spel ook ongeslagen betekend wilden ze toch winnen.

Jean Michel en Joke verloren wederom hun doubletpartij met 2-13, dus nu was het 4-2. Wil en Astrid hadden geen probleem met hun tegenstanders en wonnen dan ook met 13-3. Hoppa 5-2, geweldig. Jan en Yvonne wonnen uiteindelijk ook hun partij met 13-9. Dus de einduitslag van deze dag was 6-2 voor Dongen 2 en hebben hiermee wederom hun ongeslagen status vastgehouden. Grote klasse. ware kampioenen dus. Ze hebben een klein feestje gehouden om dit te vieren, en was dus een heel gezellige dag. Maar de competitie is nog niet klaar, want ze moeten nog 2 dagen spelen, en allebei de dagen moeten ze naar Middelburg. Ook al gaat het nergens meer om, toch willen ze deze 2 dagen nog even laten zien dat ze waardige kampioenen zijn door ook deze partijen te winnen. De volgende wedstrijd staat gepland op zaterdag 10 Maart in Middelburg tegen Middelburg 2.

Team Dongen 4 zijn op weggegaan naar st. Oedenrode om tegen Cloeck en Moedigh 4 te spelen. Ze waren er mooi op tijd om tijdens de koffie de teamopstelling door te nemen. Daarna even ingooien en begonnen we aan de partij. Wim Koreman en Marian v. Gastel wonnen hun partij met 13-6 en ook Karin Jansen met Ruud v. Dijk wisten hun partij te winnen met 13-9. Wim en Willy Boersen konden het lang vol te houden maar moesten op het laatst de partij toch aan de tegenstander laten 12-13.

Daarna begonnen ze aan de triplettenronde deze verliep heel goed, zowel Wim en Willy Boersen met Marian v. Gastel als Ruud v. Dijk met Karin Jansen en Wim Koreman weten alle 2 de partijen te winnen met 13-7. Wat een luxe voor ze en staan met 4-1 voor, nu gingen ze proberen om de overwinning mee naar Dongen te nemen. In 3 spannende partijen ging dit ook nog lukken. Zowel Wim Koreman met Marian v. Gastel als Wim en Willy Boersen wonnen hun partij met 13-11. Bij de partij met Karin en Ruud bleef het spannend tot de laatste méne. Maar ook deze partij werd gewonnen met 13-12. Ze gingen met een fijn gevoel en een 7-1 overwinning naar huis. Over 2 weken spelen we de volgende NPC wedstrijd in Valkenswaard.

De standen en wedstrijdschema zijn te zien op:

Team Dongen 1: http://nlpetanque.nl/4e-divisie-4004

Team Dongen 2+3: http://nlpetanque.nl/5e-divisie-5007-2

Team Dongen 4: http://nlpetanque.nl/6e-divisie-6005-2

Komende tijd zullen er allerlei toernooien plaatsvinden waaraan ook dongense teams deelnemen.

Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1608
Next »