SPORT

SPORT

uitslagen en verslagen

Ook uw sportbericht of verslag komt in de krant
Stuur het naar redactie@dongenhomespot.nl

LEZERS VAN DE DONGENSE INTERNETKRANT KUNNEN TERUG NAAR DE KRANT :


www.dongenhomespot.nl

Invitatietoernooi Jeu de Boules Club Dongen

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Mon, May 20, 2019 08:26:28

Invitatietoernooi Jeu de Boules Club Dongen

Op zondag 19 mei organiseerde Jeu de Boules Club Dongen een zgn. “Invitatietoernooi”.

Hierbij zoeken twee clubleden een derde speler, welke geen lid is van onze vereniging. Meestal is het dan iemand die nog nooit gebouled heeft. Vaak is dat een familielid of de partner van een clubspeler.

Zo’n 3-manschap/3-vrouwschap speelt dan op deze dag drie wedstrijden: eerst met z’n drieën een “ triplette”, dan een “doublette” (met z’n tweeën) en een “Tete-a-Tete” (1 tegen 1). De gastspeler speelt altijd met iemand samen, dus geen wedstrijd met 1 tegen 1.Er waren aanvankelijk 12 equipes, maar er was jammer genoeg een afmelding, dus uiteindelijk bleven er 11 equipes over. We hebben dit met een extra team aangevuld tot een even aantal. Dit team speelde overigens buiten mededinging mee. De tegenstander won de partij altijd met 13-6.

Vanaf 10 uur kon men zich inschrijven en vanaf half 11 begon het toernooi. Corrie Koreman (WECO) legde alles nog eens haarfijn uit, opdat iedereen begreep

hoe er gespeeld zou gaan worden. Je weet maar nooit!!

Tussendoor was er alle gelegenheid om wat te drinken en/of te eten. De man achter de bar was deze keer Roel van Helden en de catering werd verzorgd door Willy en Wim Boersen.

Na elke partij moesten zowel de winnaars als de verliezers de uitslag doorgeven aan de wedstrijdtafel en kon men heerlijk gaan genieten van het zonnetje op het terras. Er was geen haast bij, want er hoefden per slot van rekening maar 3 wedstrijden gespeeld te worden. Het startsein voor de volgende wedstrijd werd steeds door Corrie gegeven, nadat ze nog een keer had verteld hoe dit toernooitje in elkaar zat. De gastboulers hadden het prima naar hun zin en ze gooiden best wel goed. Misschien moeten we dat “beginnersgeluk” noemen, maar ze speelden zeker niet slecht. Ze hadden in ieder geval enorm veel plezier in het spel en dat is eigenlijk voor zo’n toernooitje het allerbelangrijkste. Nadat alle wedstrijden gespeeld waren, kon men de eindstand gaan berekenen.

Die zag er als volgt uit:

A Saldo Punten A- LID B-GAST C - LID)

1 26 14 Maikel Leemans Corné Luijten Toine Snoeren

2 25 11 Cees Leemans Gradus Mathon André van Vugt

3 26 10 Marian van Gastel Trees Mathijssen Wim Koreman

Het was een zeer gezellig en vrolijk toernooi. Het doel van deze dag, de nieuwe mensen kennis te laten maken met het Jeu de Boulesspel. Na afloop hoorden we dat we daarin in ieder geval geslaagd zijn!

Na de prijsuitreiking, een schitterende hangtas met bloeiende planten van “ kwekerij Zeelenberg” van de Fazantenweg 8 in Dongen. Hierna kon men nog even enkele vrije wedstrijden gooien.

Wij bedanken iedereen die meegeholpen heeft om dit toernooi tot een succes te maken. Tot het volgende invitatietoernooi in 2020!.

Wilt u eens komen kijken? Dat kan op dinsdagmiddag van 13.30-17.00 uur. U kunt zelfs nog meespelen! Bovendien kunt U ook een training bijwonen. Die is komende zaterdag op 25 mei vanaf 12 uur

  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1767

“Het Gouwe Butje”

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Wed, April 17, 2019 08:49:09

“Het Gouwe Butje”

Afgelopen weekend werd op de prachtig gelegen banen van JdbC Dongen gestreden om het zgn. “ Gouwe Butje” en vervolgens een doublette mixtoernooi.

De strijd om de wisselbeker “Gouwe Butje” (vernoemd naar het kleine balletje bij het jeu de boulesspel) gaat altijd tussen de zomerkampioen van 2018 en de winterkampioen van 2019. De winnaars van beide competities spelen dus tegen elkaar en dat belooft in de regel altijd een spannende finalewedstrijd. Het is al eens een keer voorgekomen dat een equipe beide competities had gewonnen, waardoor die wisselbeker automatisch naar dat betreffende paar is gegaan. Dat waren toendertijd Evert Pol en Wim van Tiel.


Deze keer ging het tussen Astrid Moorman & Johan van Kuijk (de zomer-kampioenen) en Hans van Troost & Pierre de Jong (de winterkampioenen). Aangezien de temperatuur ’s morgens om 10 uur ons nog niet uitnodigde om gezellig buiten te gaan spelen, werd besloten om de finale in de hal te laten spelen. Er waren voldoende toeschouwers aanwezig, die zich allen opmaakten voor een spannende finale! Zij kwamen echter “bedrogen” uit, want deze wedstrijd was jammer genoeg geen echte finale. De uitslag was 13-1 en dit toonde al aan dat het een ongelijke strijd was geweest. Het equipe Astrid & Johan won deze keer de wisseltrofee “Gouden Butje”. Wij wensen beide spelers PROFICIAT met het behaalde resultaat.

Na een kleine koffiepauze werd er verder gegaan met het doublette mixtoernooi. Hiervoor hadden zich 28 spelers opgegeven. Er werd deze keer gekozen voor een wedstrijdsysteem, waarbij er eerst 2 voorgelote partijen gespeelde moesten worden en daarna werden de equipes in twee poules ingedeeld: een A-poule en een B-poule.

Door loting werd bepaald wie met wie ging spelen en ook welke tegenstanders ze zouden krijgen. Na die 2 wedstrijden werden de poules ingedeeld: 6 equipes in poule A en 8 equipes in poule B. Ook nu moesten ze weer twee partijen spelen.

Het was een voor onze club een nieuw wedstrijdsysteem en dit werd door iedereen als gezellig en goed ervaren. Aangezien de temperatuur aangenaam begon te worden, werden de wedstrijden voor dit toernooitje uiteraard buiten gespeeld.

Tussendoor was er voldoende gelegenheid om lekker op het terras van het zonnetje te genieten onder het genot van een heerlijk drankje. Ook voor de inwendige mens was gezorgd. Er waren wederom allerlei broodjes verkrijgbaar, waarbij het alom bekende “broodje boule” (van ’t Smaakhuys in Dongen) de grootste voorkeur genoot. Wij bedanken de mensen achter de bar en in de keuken voor hun geweldige inzet: Net, Joop, Ben en Adriënne.

Aan het eind van de middag waren alle wedstrijden in de beide poules gespeeld en kon de wedstrijdleiding de einduitslag gaan berekenen. Deze keer was die in handen van Corrie Koreman en Marian van Gastel.

In poule A was dat het equipe van Henk Tempelaars met Johan van Kuijk en in poule B waren dat Wim Koreman met Cees Leemans. De volledige uitslag kunt U hieronder vinden.

Poule A

1. Henk Tempelaars & Johan van Kuijk 4 gewonnen + 29

2. Hans van Troost & Karel Seebregts 3 gewonnen + 23

3. Annie Klep & Cor Timmermans 3 gewonnen + 20

4. Fien Heyne & Toon Klep 2 gewonnen - 1

5. Liena Ligtenberg & Kees Jacobs 2 gewonnen - 6

6. Jopie Tempelaars & Jeffrey van Loon 2 gewonnen - 8

Poule B

1. Wim Koreman & Cees Leemans 3 gewonnen + 15

2. Piet Ligtenberg & Kees vd Hoek 2 gewonnen + 6

3. Annie de Jong & Annelies van Schendel 2 gewonnen + 2

4. Corrie Wijnen & John van Rooden 2 gewonnen - 3

5. Wil vd Eerden & Roel van Helden 1 gewonnen - 10

6. Lies Krol & Ad Meeren 1 gewonnen - 13

7. Ans Seebregts & Jan Jochems 1 gewonnen - 16

8. Annie Leemans & Greet vd Ven 0 gewonnen - 38

Wij willen iedereen langs deze weg bedanken voor hun enthousiaste en sportieve deelname. Komend weekend en wel op Tweede Paasdag houdt Jeu de Boules Club Dongen haar traditionele Paasbondstoernooi. Deze staat alleen open voor spelers met een W-licentie en eigen clubspelers met een C-licentie.

Het begint om 10.30 uur en U bent van harte welkom om te komen kijken. De banen liggen tussen zwembad de Vennen en het terrein van de handbalvereniging. Het is beslist de moeite waard. Wij wensen u alvast een BOULE plezier.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1759

Jeu de Boules Club Dongen 4 KAMPIOEN in de NPC.

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Mon, April 08, 2019 10:13:18

Jeu de Boules Club Dongen 4 KAMPIOEN in de NPC.

De Jeu de Boules Club Dongen spelen met vier teams mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). In deze NPC competitie 2018-2019 heeft Dongen een prachtige prestatie geleverd door met 3 van de 4 teams kampioen te worden, ieder in hun eigen klasse en ook nog een derde plaats op te eisen.

Hier volgt het verslag van zaterdag 06 April 2019.

Team Dongen 1

speelde thuis tegen de Bommequet 1 uit Roosendaal. Iedereen was tot op het bot gemotiveerd om ook deze wedstrijd winnend af te sluitenEn zo bij de eerste 3 in hun poule te eindigen in de 4e divisie. Hier het verloop van de speelrondes:Ronde 1 de doubletten: Kees Jacobs en John v Rooden speelde een goede aanvallende wedstrijd en wonnen vrij snel met 13–3. Pierre de Jong en Hans van Troost speelde goed en kregen ook kansen om de partij snel naar zich toe te trekken, maar het laatste stukje ging vrij stroef zodat het nog wel enige tijd kosten, maar er werd toch gewonnen met 13–8. Karel Seebregts en Andre de Wijs moesten echt vol aan de bak om puntje voor puntje te veroveren. Het was dan ook een lange maar mooie partij die uiteindelijk gewonnen werd met 13–11.Ronde 2 de tripletten: Pierre, Hans en John speelde een prima aanvallende partij die echter wat moeizaam van start ging. Gaande weg begon het steeds beter te lopen met goede kansen op winst, maar naar het einde toe ging het allemaal niet zo gemakkelijk meer, maar met wat geluk werd toch gewonnen met 13–8. Kees, Andre en Karel moesten even op gang komen maar waren toen door niets en niemand meer te stoppen. Ze wonnen deze partij vrij snel met 13–4. Ondertussen was de tussenstand 5-0 voor Dongen geworden en de winst was binnen.Ronde 3 doubletten werd in een iets andere samenstelling gespeeld. Kees en Andre kwamen wat later op gang, maar toen ging het als een speer naar de winst 13–5. Pierre en Hans speelden een partij die wat moeizaam ging, er waren kansen maar werden niet goed benut. Hun aanvankelijke flinke voorsprong ging snel verloren en ze verloren helaas nog met 12–13. Cor Timmermans en John van Rooden kregen hun wedstijd maar niet vlot getrokken en kwamen geen moment in hun spel en verloren met 3–13. Met een eindstand van 6–2 voor Dongen 1 zat de speeldag en competitie er op voor dit seizoen. Het was gelukt om de derde plaats te behouden in de 4e divisie wat toch een prima resultaat is.

Team Dongen 2

moesten uit spelen tegen Mooie Boule 1 uit Berlicum.Als eerste kregen ze hun doublet-partijen: Jean-Michel en Joke Lobo wonnen deze partij met 13-6. Jan en Yvonne Verbeek wisten ook te winnen met 13-9.Wil en Annemie v.d Dungen wonnen eenvoudig met 13-0. Dus al snel was het 3-0 voor Dongen 2.Daarna volgden de tripletpartijen. Wil, Annemie en Astrid Moorman wonnen hun partij met 13-10. Johan, Jan en Yvonne verloren hun partij net met 12-13.De tussenstand kwam hiermee op een voorsprong van 4-1 voor Dongen 2. Dus het ging eigenlijk best goed.Nu nog de laatste 3 doubletpartijen. Jean-Michel en Joke wonnen hun partij met 13-10, Johan en Astrid wonnen ook en wel met 13-9. Wil en Annemie wisten niet te winnen en verloren met 9-13. De eindstand voor deze dag kwam daarmee op 6-2 voor Dongen 2.

Team Dongen 3 was al uitgespeeld en werden kampioen in de 5e Divisie van de NPC.

Team Dongen 4

gingen voor de overwinning tegen Dommels Boeleke 4 uit Valkenswaard. Wim koreman en Annelies v. Schendel begonnen goed en wisten de partij in een snel tempo te winnen met 13-1. Karin Jansen en Ruud van Dijk wisten ook hun partij te winnen met 13-4. Bij Wim Boersen en Corrie Koreman ging het eerst heel goed, maar op het laatst wisten de tegenstanders toch een paar mènes te winnen. Maar uiteindelijk ging de overwinning met 13-6 naar Wim en Corrie.

Bij de tripletten ronde ging het met Ruud, Karin en Wim Koreman goed. De partij werd gewonnen met 13-4. Met Wim en Willy Boersen met Corrie Koreman ging het moeizamer, maar wisten ze toch de overwinning te pakken met 13-8. Dus de winst was al binnen, maar ze wilden ook de andere partijen nog pakken. In de laatste doubletten ronde kregen Ruud en Karin dit snel voor elkaar met 13-0. Bij Wim Koreman en Annelies v. Schendel ging het mooi gelijk op en ze kwamen op 12-8 en de kans op winst was er. Maar net op dat moment werd er verteld dat ze kampioen waren geworden door verlies van ’t Dupke bij Va-Tout 4. Daardoor was de concentratie even weg en wat geluk bij de tegenstander en werd de partij verloren met 12-13. Wim en Willy Boersen speelden gelijk op, maar op het laatst ging het beter en werd er gewonnen met 13-9. Ze hebben de wedstrijd met 7-1 gewonnen en doordat ’t Dupke verloren had, kon Dongen 4 zich kampioenschap in de 6e divisie van de NPC noemen en het gaan vieren.

Dit was de laatste speeldag voor dit seizoen. Kijken of Dongen het volgend seizoen dit succes voort kan zetten. De volgende NPC competitie begint in de 2e helft van september.

Team Dongen 1: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4004-18-19

Team Dongen 2: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4003-18-19

Team Dongen 3: https://nlpetanque.nl/5e-divisie-5006-18-19

Team Dongen 4: https://nlpetanque.nl/6e-divisie-6005-18-19

Komende tijd zullen er allerlei toernooien plaatsvinden in Dongen en daarbuiten waaraan ook dongense teams deelnemen. Op 2e Paasdag is er het Bondstoernooi van de NJBB in Dongen. Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1754

Jeu de Boules Club Dongen 3 KAMPIOEN in de NPC.

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Mon, March 25, 2019 11:01:33

Jeu de Boules Club Dongen 3 KAMPIOEN in de NPC.

De Jeu de Boules Club Dongen spelen met vier teams mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Hier volgt het verslag van zaterdag 23 februari 2019
Team Dongen 1

speelde thuis tegen Nederlek 2 uit Rotterdam. Hoewel ze te verslaan waren, moesten Dongen wel geconcentreerd blijven spelen en wonnen uiteindelijk met ruime cijfers. Hier het wedstrijd verloop:1e Ronde doubletten: Kees en Jopie Jacobs kwamen maar niet op gang en verloren kansloos met 4-13. Pierre de Jong en John van Rooden kwamen geleidelijk aan in hun spel en wonnen met vooral prima plaatswerk de partij met 13–9. Karel Seebregts en Andre de Wijs gingen als een speer en hadden na 20 minuten spelen gewonnen met 13-0.Met een tussenstand van 2-1 en een wissel van Jopie (schoenproblemen) eruit en Hans van Troost erin begonnen aan ronde 2 de tripletten. Kees, Hans en Andre speelde een prima aanvallende partij en wonnen met 13-6. Pierre, Karel en John kwamen door prima spel al snel op 12 punten, maar het duurde even om de partij naar zich toe te trekken en wonnen nipt met 13-12. De tussenstand na tweede ronde dus 4-1 voor Dongen.Ronde 3 doubletten: Kees en Hans hadden totaal geen moeite met de matige tegenstand en wonnen met 13–0. Pierre en John kwamen maar niet in hun spel en bleven er steeds achteraan lopen en verloren met 6–13. Karel en Andre wonnen ook nu met goed aanvallend spel met 13–3. Eindstand voor Dongen 1 was 6-2.

Team Dongen 2

moesten uit spelen tegen tegen Amitié Best 2 uit Best. Als eerste kregen ze hun doublet-partijen. Jean-Michel en Joke Lobo wonnen hun partij heel eenvoudig met 13-0. Jan en Yvonne Verbeek deden het ook goed en wisten te winnen met 13-9. Johan v. Kuijk en André van Vught verloren hun partij na een 10-0 voorsprong toch nog net met 12-13. Tussenstand 2-1 voor Dongen 2.Daarna volgden de tripletpartijen. Joke, Jean Michel en André verloren met 5-13. Johan, Jan en Yvonne hadden geen enkele moeite met hun tegenstanders, en wonnen dan ook hun partij met 13-0. De tussenstand kwam hiermee op een voorsprong van 3-2 voor Dongen 2. Het zag er dus niet slecht uit voor Dongen, maar de bal is rond en voor winst moesten er toch nog 2 partijen gewonnen worden. Nu nog de laatste 3 doubletpartijen.

Jan en Yvonne wonnen hun partij met 13-8, Johan en André wonnen ook hun partij en wel met 13-10. Jean-Michel en Joke wisten ook hun partij weer eenvoudig te winnen met 13-4. De eindstand voor deze dag kwam daarmee op 6-2 voor Dongen 2.De voorsprong in de eindstand is dus verder uitgebreid door Dongen 2 die al kampioen waren geworden 2 weken terug. Er moet nu nog een laatste wedstrijddag gespeeld worden op zaterdag 6 April uit tegen Mooie Boule 1 uit Berlicum.


Team Dongen 3

speelde thuis Middelburg 3 en wonnen hun partij met 6-2 waardoor ze niet meer bereikbaar waren voor de concurrenten en kampioen werden in de 5e Divisie van de NPC.

Team Dongen 4

was vrij deze week. En speeld 6 april de laatste wedstrijd tegen Dommels Bouleke 3 en hebben bij een overwinning ook nog kans om Kampioen te worden in de 6e divisie van de NPC.

Team Dongen 1: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4004-18-19

Team Dongen 2: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4003-18-19

Team Dongen 3: https://nlpetanque.nl/5e-divisie-5006-18-19

Team Dongen 4: https://nlpetanque.nl/6e-divisie-6005-18-19

Komende tijd zullen er allerlei toernooien plaatsvinden in Dongen en daarbuiten waaraan ook dongense teams deelnemen. Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1748

Winterkoninkje 2019

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Mon, March 18, 2019 18:58:42

Winterkoninkje 2019

Afgelopen zondag, 17 maart, werd door Jeu de Boules Club Dongen het traditionele toernooi om het Winterkoninkje georganiseerd. Dit toernooitje komt altijd aan het eind van de wintercompetitie. In deze competitie waren er 3 poules en alle nummer 1 en 2 gingen door naar dit toernooi, alsmede de twee beste nummers drie. Er waren dus 8 equipes uitgenodigd om te strijden voor de wisselbeker Winterkoninkje. Tegelijkertijd werd er ook een zgn. PET-toernooi gehouden, waarbij de spelers in drie wedstrijden steeds een ander maatje krijgen en bovendien ook verschillende tegenstanders.Hoewel het lentezonnetje zich af en toe liet zien, werd er toch gekozen om in de mooie boule-0-drome te gaan spelen. Er waren hier 14 banen ter beschikking, zodat niemand hoefde te wachten om te kunnen spelen.

Om half 11 had iedereen zich ingeschreven en kon de WECO, dit keer bestaande uit Jacqueline en Henk, alles gereed maken voor het toernooi. Na de loting kon men beginnen aan de 1e wedstrijd.


De deelnemers aan het toernooi om het Winterkoninkje werden in twee poules verdeeld en elk equipe moest 3 wedstrijden spelen. De winnaars van elke poule zouden later in een finale moeten strijden om de felbegeerde wisselbeker, die vorig jaar gewonnen werd door Evert Pol en Wim van Tiel. Dit equipe zat deze keer niet in het toernooi, dus konden ze ook niet hun titel verdedigen.

In poule A zaten Astrid & Johan, Stan & Wil, Wim & Toine en als laatsten Pieter & Cees. In poule B waren Cees & Ad, Pierre & Hans, Hubert & Jurrian en Liena & Piet ondergebracht.

spannende finale

Nadat alle wedstrijden van het PET-toernooi gespeeld waren, kon men zich gereed maken voor de finale, waarin Stan Dankers & Wil van Belkom het moesten opnemen tegen Pierre de Jong & Hans van Troost. Het werd een spannende finale, waarbij beide equipes uitzicht hadden op de overwinning. Er werd goed tactisch en technisch gespeeld en het was een lust om naar deze wedstrijd te kijken. Ook de arbiter in de persoon van Henk van Roode liet een knap staaltje meettechniek zien om te bepalen welke boule op punt lag. Na ruim een uur spelen ging de overwinning naar Pierre & Hans. Zij hadden de spannende finale gewonnen met 13-10. Vanaf deze plaats een felicitatie aan alle spelers uit de finale en speciaal aan Pierre en Hans.

Hierna werd overgegaan tot de prijsuitreiking. De winnaars kregen een mooi boeket bloemen van Ylias en natuurlijk de wisseltrofee. Bovendien kregen ze nog een klein aandenken als winnaars van het Winterkoninkje. Het verliezende equipe werd verrast met een lekkere fles wijn van Gall & Gall.


Proost

Tot slot werd ook nog de winnaar van het PET-toernooi gefeliciteerd. Dit was deze keer Karel Seebregts met 3 gewonnen partijen en 21 pluspunten. Een fraai boodschappenmandje was de prijs. Proficiat Karel, knap gedaan.

Zoals gebruikelijk werden er ook nog wat flessen wijn verloot onder alle deelnemers. Die gingen deze keer naar Kees Jacobs, Annie Klep en Marianne de Hoogh. Geniet ervan zou ik zeggen. Proost, ook namens Gall & Gall.

Terugkijkend op deze dag konden we heel tevreden zijn. Alles was prima verlopen en de sfeer was goed. De mensen achter de bar, Ton en Wilma Eikenaar, en in de keuken willen we uiteraard ook hartstikke bedanken voor hun inzet.

Het eerstvolgende boulestoernooi is op Tweede Paasdag. Dan organiseert de club het bekende PaasBondstoernooi, waarvoor alle boulers met een W-licentie (een wedstrijdlicentie) zich kunnen inschrijven. Het begint om half 11 en U bent van HARTE WELKOM om te komen kijken.

U vindt ons tussen zwembad de Vennen en het terrein van de handbal.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1746

Jeu de Boules Club Dongen in de NPC.

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Mon, March 11, 2019 14:45:45

Jeu de Boules Club Dongen in de NPC.

De Jeu de Boules Club Dongen spelen met vier teams mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Hier volgt het verslag van zaterdag 9 maart 2019.

Team Dongen 1 speelde uit tegen De Bommequet 2 uit Roosendaal. En het resultaat mag er zijn, hieronder het verloop van de wedstrijden.

Ronde 1 doubletten: Kees en Jopie Jacobs hadden een nek aan nek race want de tegenstand was heftig en wonnen nipt met 13–12. Pierre de Jong en Hans van Troost gingen goed uit de startblokken maar het kosten toch nog de nodige inspanningen om te winnen met 13-11. Karel Seebregts en Andre de Wijs kwamen te laat in hun spel en verloren met 6–13. Tussenstand 2-1 voor Dongen.

Ronde 2 Tripletten: Kees, Jopie en Andre hadden nu een goed aanvallend spel er werd goed geplaatst en geschoten, maar ook al was de tegenstand heftig ze wisten nipt te winnen met 13-12. Pierre, Hans en Karel kwamen net wat te laat op gang en het wou maar niet lukken om de partij naar zich toe te trekken en verloren met 9-13. Tussenstand 3-2.

Ronde 3 doubletten: Kees en Jopie speelde een prima aanvallend spelletje en wonnen met 13 -11. Pierre en Hans kregen ook nu onvoldoende greep op het spel en verloren met 9-11. Karel en Andre wonnen snel hun partij door prima spel met 13-4. Zodat de eindstand 5-3 voor Dongen 1 was. Over 2 weken komt Nederlek 2, uit Rotterdam, op bezoek.

Team Dongen 2 moesten thuis spelen spelen tegen L’Ammerzo 2 uit Ammerzoden.

Als eerste kregen ze hun doublet-partijen. Jean-Michel en Joke Lobo verloren de partij met 9-13. Jan en Yvonne Verbeek deden het stukken beter en wisten te winnen met 13-7. Johan v. Kuijk en Astrid Moorman verloren hun partij net met 11-13.

Daarna volgden de tripletpartijen. Joke, Jean Michel en Astrid verloren kansloos met 0-13. Johan, Jan en Yvonne verloren ook hun partij en wel met 7-13. De tussenstand kwam hiermee op een achterstand van 1-4 voor Dongen 2. Het zou dus maximaal een gelijk spel kunnen worden voor Dongen 2.

Nu nog de laatste 3 doubletpartijen. Jan en Yvonne hadden wederom geen enkele moeite met hun tegenstanders en wonnen hun partij met 13-4, Johan en Astrid verloren hun partij met 5-13. Jean-Michel en Joke wisten ook hun partij te winnen met 13-9. De eindstand voor deze dag kwam daarmee op 3-5 voor L’Ammerzo 2. Dit was dus de eerste wedstrijddag in 2 jaar NPC die verloren wordt door Dongen 2. Misschien dat de motivatie niet helemaal daar was, omdat Dongen 2 toch al kampioen is, wie zal het zeggen. Er moeten nu nog 2 dagen gespeeld worden tot het einde van de competitie, en ze zullen toch hun uiterste best doen om deze winnend af te sluiten. De volgende wedstrijd staat gepland op 23 Maart 2019 uit tegen Amitié Best 2 uit Best.

Team Dongen 3 speelde uit tegen Petangeske 4 uit Bergen op Zoom en wonnen met 6-2. 23 maart spelen ze thuis om het kampioenschap tegen hun naaste concurrent Middelburg 3.


Team Dongen 4 speelde uit tegen De Soepele Pols uit Netersel.

Tijdens de doubletten ronde spelen Wim Boersen met Corrie Koreman een snelle partij 13-1. Bij Wim Koreman en Annelies van Schendel ging het moeilijker het ging puntje voor puntje maar de tegenstander wist de overwinning te pakken met 13-8. Ook bij Karin Jansen met Ruud van Dijk ging het gelijk op maar hier ging de overwinning naar Dongen met 13 -8.

Bij de triplette ronde ging het bij alle twee de tripletten prima. Wim en Willy Boersen met Corrie Koreman wonnen met 13-4 en Ruud van Dijk, Karin Jansen en Wim Koreman wonnen met 13-5. Dus ze hoefden maar een doubletje te winnen voor de overwinning. Annelies van Schendel met Karin Jansen deden dit in een hoog tempo 13-3. Ruud van Dijk moedigde alle equipes aan. Bij de andere twee doubletten ging het moeilijker. Wim en Corrie Koreman stonden eerst ver achter maar wisten toch de overwinning binnen te halen met 13-9. Wim en Willy Boersen speelden een spannende partij tot de laatste méne toe, maar ze wisten de partij binnen te halen met 13-12. Zo gingen ze met een 7-1 overwinning terug naar Dongen en spelen ze op 6 april in Dongen hun laatste NPC wedstrijd van dit seizoen en gaan ook dan weer voor de overwinning.

Team Dongen 1: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4004-18-19

Team Dongen 2: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4003-18-19

Team Dongen 3: https://nlpetanque.nl/5e-divisie-5006-18-19

Team Dongen 4: https://nlpetanque.nl/6e-divisie-6005-18-19

Komende tijd zullen er allerlei toernooien plaatsvinden in Dongen en daarbuiten waaraan ook dongense teams deelnemen. Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1742

Jeu de Boules Club Dongen 2 KAMPIOEN in de NPC.

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Mon, February 25, 2019 11:22:57

Jeu de Boules Club Dongen 2 KAMPIOEN in de NPC.

De Jeu de Boules Club Dongen spelen met vier teams mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Hier volgt het verslag van zaterdag 23 februari 2019.

Team Dongen 1
speelde uit tegen Vlaardingen 1. Hier het verloop van deze dag.

Ronde 1 doubletten: Kees Jacobs en John v Rooden kwamen te laat in hun spel. Vooral de baan waarop gespeeld werd, was lastig te lezen en zorgde in het begin voor minder goed verdedigingswerk en verloren met 7-13. Pierre de Jong en Hans van Troost waren samen heel de dag in supervorm en wonnen verdiend met 13-8. Karel Seebregts en Andre de Wijs bleven onder hun niveau en verloren met 5-13. De tussenstand kwam hiermee op 1-3 voor Vlaardingen.

Ronde 2 tripletten: Kees, Karel en Andre speelde een goede partij en kwamen vrij snel op 12 punten te staan. Maar helaas het noodlot sloeg genadeloos toe en door een slechte verdediging, waardoor de tegenstanders 5 punten konden scoren, verloren ze de laatste mène en verspeelde de winst en eindigde de partij in 12–13. Pierre, Hans en John speelde een stevige aanvallende partij en wonnen met 13–4. De tussenstand kwam hiermee op 2-3.Ronde 3 doubletten: Kees en John speelde een goede aanvallende partij en er had meer in kunnen zitten maar door wat tegenvallers en op het laatste met veel onrust in de hal verloren ze met 8–13. Pierre en Hans speelde ook nu weer een prima aanvallende partij en wonnen verdiend met 13-8. Karel en Andre speelden een prima partij en wonnen met 13–10. Jammer waren wel de meningsverschillen die tot veel verwarring en onnodig veel lawaai zorgde tussen sommige partijen. Dit had voorkomen kunnen worden door tijdig ingrijpen van een scheidsrechter die daar verantwoordelijk voor is. De einduitslag was een gelijk spel met 4–4 en was voor Dongen tegen de koplopers geen slechte uitslag.

Team Dongen 2
moesten thuis spelen tegen JBC ’t Dupke uit ‘st-Michielsgestel. Dit kon weleens een hele leuke dag worden, want bij winst zouden ze met nog 3 wedstrijddagen te gaan al kampioen zijn.

Maar de tegenstander had ZEER sterke spelers ingezet om het ze zo moeilijk mogelijk te maken en misschien zelfs om hun de 1e nederlaag te bezorgen.

Als eerste kregen ze de doublet-partijen. Wil en Annemie v/d Dungen verloren hun partij met 5-13. Jan en Yvonne Verbeek gingen ook moeizaam, maar zij wisten toch te winnen met 13-9. Johan van Kuijk en Astrid Moorman wonnen hun partij met 13-11. Het was nu 2-1 voor Dongen 2. Dit was al boven verwachting, maar wel lekker.

Daarna volgden de tripletpartijen. Wil, Jean Michel en Annemie wonnen met 13-11, het plan begon te werken. Johan, Jan en Astrid wonnen ook hun partij en wel met 13-9. De tussenstand kwam hiermee op een voorsprong van 4-1 voor Dongen 2. Het zou dus minimaal een gelijk spel worden, dus weer ongeslagen.

Nu nog de laatste 3 doubletpartijen. Jean Michel en Jan hadden geen enkele moeite met hun tegenstanders en wonnen gemakkelijk hun partij 13-2, Johan en Astrid gingen ook al lekker en wonnen hun partij met 13-5. Wil en Annemie rekenden ook even af met hun tegenstanders en wonnen met 13-8. Dus ondanks dat ’t Dupke hun sterke spelers ingezet hadden, konden ze niet op tegen het geweld van Dongen 2. Super gedaan. De eindstand voor deze dag kwam daarmee op 7-1 voor Dongen 2.

Het was een spannende dag, omdat het om het kampioenschap ging.

DONGEN 2 is na deze dag KAMPIOEN in de 4e divisie en promoveren naar de 3e divisie. Nu is de uitdaging om in de rest van deze competitie ongeslagen te blijven!! De volgende wedstrijd staat gepland op 9 Maart 2019 thuis tegen L’Ammerzo 2 uit Ammerzoden.

Team 2


Team Dongen 3
speelde uit tegen va-tout 3 uit Breda.

1e duoblet ronde: Stan en Wil wonnen met 13-3. Stijn en Jeffreij verloren met 10-13. Wim en Cees wonnen met 13-1.

2e ronde tripletten: Stan, Wil en Wim wonnen met 13-2. Stijn, Jeffreij en Cees wonnen met 13-1.

3e ronde doubletten: Stan en Wil wonnen met 13-1. Stijn en Jeffreij wonnen met 13-0. Wim en Cees wonnen met 13-5 uitslag. De einduitslag was dus 7-1 voor dongen 3.

Team Dongen 4
speelde uit tegen de medekoploper ’t Dupke in st. Michielsgestel spelen.De doubletten ronde gingen niet goed ze hadden moeite met de banen en verloren alle 3 de partijen.Bij de triplette ronde begonnen ze iets beter te spelen. Ruud van Dijk, Wim Koreman en Karin Jansen wisten de winst te pakken met 13-11. Bij Wim, Willy Boersen met Corrie Koreman ging het gelijk op maar verloren helaas de partij met 13-10. Dus om er nog een gelijkspel uit te slepen moesten ze alle 3 de laatste partijen winnen.

Wim en Willy Boersen gaven het goede voorbeeld en wonnen vrij vlot met 13-3. Bij Karin en Ruud ging het in het begin nog niet zo soepel maar door het goede spel in de laatste fase wisten ze de partij te winnen met 13-10. Bij Corrie en Wim Koreman gingen goed uit de startblokken, maar de tegenstander kwam goed terug en kwam op 12-10. Maar de wil om te winnen en met het enthousiast supporteren van Annelies wisten ze de laatste punten te pakken en hadden ze het gelijkspel, 4-4, te pakken.

Team Dongen 1: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4004-18-19

Team Dongen 2: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4003-18-19

Team Dongen 3: https://nlpetanque.nl/5e-divisie-5006-18-19

Team Dongen 4: https://nlpetanque.nl/6e-divisie-6005-18-19

Komende tijd zullen er allerlei toernooien plaatsvinden in Dongen en daarbuiten waaraan ook dongense teams deelnemen. Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1736

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Mon, February 18, 2019 12:20:11

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

De Jeu de Boules Club Dongen spelen met vier teams mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Hier volgt het verslag van zaterdag 16 februari 2019.

Team Dongen 1 speelde thuis tegen Petangeske 3 en met succes. Hieronder hoe de punten tot stand kwamen.

Ronde 1 doubletten: Kees Jacobs en John van Rooden kwamen langzaam op gang en werkte een behoorlijke achterstand weg maar wonnen alsnog met 13–11. Pierre de Jong en André van Vugt zaten goed in hun spel en wonnen vrij eenvoudig met 13–5. Karel Seebregts en André de Wijs kwamen ook langzaam op stoom maar wonnen wel 13–9. Dus een tussenstand van 3-0.

Ronde 2 tripletten: Kees, Andre en Andre moesten nu wel het onderspit delven, zowel met plaatsen als schieten zaten ze onder hun niveau, uitslag 6-13.

Pierre, Karel en John speelde een vlotte aanvallende wedstrijd en wonnen verdiend met 13–8. Met een tussenstand nu van 4-1 was een gelijkspel al verzekerd.

Ronde 3 doubletten: Kees en John waren heel snel op een behoorlijke voorsprong maar het koste toch nog de nodige inspanningen om te winnen met 13–9. Pierre en André van Vugt speelde ook nu een prima partij en wonnen met 13–10. Karel en André de Wijs kwamen er deze ronde niet aan te pas zowel het plaatsen als ook het schieten lukte maar niet en verloren nu kansloos met 2–13. Wat resulteerde in een eindstand 6–2 voor Dongen.

Team Dongen 2 moesten uit spelen tegen Cloeck en Moedigh 1 uit ‘st-Oedenrode.

Als eerste kwamen de doublet-partijen.

Wil en Annemie v/d Dungen verloren hun partij met 11-13. Johan van Kuijk en Yvonne Verbeek hadden geen partij aan hun tegenstander, zij wisten deze dan ook te winnen met 13-1. Jean Michel en Joke Lobo wonnen hun partij met 13-9. Dus nu 2-1 voor Dongen 2.Daarna volgden de tripletpartijen. Wil, Jean Michel en Joke wonnen met 13-8, dus het ging best lekker. Johan, Jan Verbeek en Annemie konden geen partij geven en verloren dan ook met 5-13. De tussenstand kwam hiermee op een voorsprong van 3-2.

Nu nog de laatste 3 doubletpartijen. Jean Michel en Joke verloren hun partij met 10-13, Johan en Jan wonnen hun partij met 13-4. De stand was op dat moment 4-3 voor Dongen. Wil en Yvonne moesten winnen om de dag winnend af te kunnen sluiten. Het werd een zenuwslopende partij met wederom een slot waarbij de laatste boule de beslissing moest brengen. Maar Wil en Yvonne wonnen uiteindelijk met 13-12. De eindstand voor deze dag kwam daarmee op 5-3 voor Dongen 2.

Dus hiermee blijft Dongen 2 nog steeds ongeslagen in de competitie.

De volgende wedstrijd staat gepland op 23 Februari 2019 thuis tegen JBC ’t Dupke 3 uit St-Michielsgestel.

Team Dongen 3 speelde uit tegen Middelburg 2.

1e ronde Doubletten: Stan Dankers en Joop Weterings verloren hun partij met 5-13. Annie Leemans en Jeffrey van Loon verloren met 11-13 en Toine Snoeren en Cees Leemens wisten een overtuigende overwinning te behalen met 13-0.

2e ronde tripletten: Stan, Joop en Cees wonnen met 13-6 terwijl Jeffrey,Toine en Annie verloren met 8-13. Tussenstand was nu 2-3 voor Middelburg.

3e ronde doubletten: Stan en Jeffrey verloren met 12-13. Annie en Joop verloren met 2-13. Toine en Cees wisten te winnen met 13-12. Wat een einduitslag van 3-5 betekende in het voordeel van Middelburg 2.

Team Dongen 4 speelde thuis tegen tegen Cloeck & Moedigh 7 en ze gingen voor de overwinning.Wim Boersen en Corrie Koreman wisten de 1e partij snel te winnen met 13-2, bij Wim Koreman en Annelies v. Schendel ging het puntje voor puntje maar de tegenstander wist de partij te pakken met 13-7. De 3e partij met Karin Jansen en Henk Doremalen ging het in het begin wat minder maar gedurende de partij ging het steeds beter en in de laatste méne pakte ze de overwinning 13-11.

Bij de tripletten ronde wisten Wim en Willy Boersen met Corrie Koreman de overwinning te grijpen met 13-5. Karin Jansen, Henk Doremalen en Wim Koreman moeten de overwinning aan de tegenstander laten 8-13. Dus met een 3-2 voorsprong begonnen ze aan de laatste ronde tripletten.

Het begin was niet veelbelovend alle teams stonden ver achter. Wim Koreman en Willy Boersen speelde tegen sterke tegenstanders en verloren met 13-3. Bij de partij met Wim Boersen en Corrie Koreman ging het beter lopen en ze wisten de partij met 13-8 te winnen. Een gelijkspel hadden ze nu al te pakken. Maar Karin en Annelies wilde ook winnen en dit lukte hun in een spannende wedstrijd 13-11.

Ze hadden de wedstrijd dus gewonnen met 5-3 en gaan proberen volgende week ook in st. Michielsgestel de punten mee te nemen.

De standen en wedstrijdschema zijn te zien op:

Team Dongen 1: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4004-18-19

Team Dongen 2: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4003-18-19

Team Dongen 3: https://nlpetanque.nl/5e-divisie-5006-18-19

Team Dongen 4: https://nlpetanque.nl/6e-divisie-6005-18-19

Komende tijd zullen er allerlei toernooien plaatsvinden in Dongen en daarbuiten waaraan ook Dongense teams deelnemen. Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)

  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1729
Next »