SPORT

SPORT

uitslagen en verslagen

Ook uw sportbericht of verslag komt in de krant
Stuur het naar redactie@dongenhomespot.nl

LEZERS VAN DE DONGENSE INTERNETKRANT KUNNEN TERUG NAAR DE KRANT :


www.dongenhomespot.nl

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Mon, December 10, 2018 11:52:32

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit seizoen weer mee met 4 teams. Hier volgt het verslag van zaterdag 8 december 2018.

Team Dongen 1 speelde een thuiswedstijd tegen Bommequette 2 uit Roosendaal. Dongen 1 was er op gebrand om nu wel eens de puntjes te pakken en dat is gelukt. Hier een beknopt verloop van de partijen:

Eerste ronde: doubletten. Team 1 Kees Jacobs - Karel Seebregts waren al snel in hun spel en wonnen met 13–5. Team 2 Cor Timmermans en John v Rooden kwamen niet in op hun niveau en verloren met 4-13. Team 3 Hans van Troost en Pierre de Jong speelde een goede wedstrijd en wonnen met 13–8. Tussenstand was 2-1.

Tweede ronde: Tripletten. Team Kees-Cor-John bleven ver onder hun niveau en verloren kansloos met 3–13. Team Hans–Pierre–Karel gingen na een moeilijke start goed verder en wonnen met 13–9. Tussenstand 3-2 voor Dongen.

Ronde drie: doubletten. Kees en Karel waren ook nu weer snel in de wedstrijd en kwamen al snel op 12 punten maar het duurde toch nog wel even om dat ene puntje nog te pakken en wonnen met 13–9. Team Hans en Pierre hadden na 2 goede partijen nu geen kans omdat het nu bij hen voor geen meter meer liep en verloren met 5–13. Team Cor en John kwamen nu wel weer goed in hun spel en wonnen verdiend met 13-8. Dus werd het een eindstand 5-3 in het voordeel van Dongen 1. De volgende wedstrijd is uit tegen Nederlek 2 in Rotterdam.
Team Dongen 2 speelde uit, tegen L’Ammerzo 2 uit Ammerzoden, alweer de 5e speeldag in de NPC voor Dongen. Ze begonnen hun doublet-partijen tegen een tegenstander die er een beetje een hard hoofd in hadden om tegen Dongen te spelen, vanwege de voorsprong die ze hebben in de stand. L’Ammerzo dachten dat dit voor ons een middagje oefenen zou worden. Maar we zeiden dat dat nog maar moet blijken, je weet het namelijk nooit want de bal is rond. Jean-Michel en Joke Lobo wonnen met 13-4, Johan van Kuijk en Astrid Moorman verloren nipt met 11-13 en Jan en Yvonne Verbeek wonnen met 13-4. 2-1 voor Dongen, dus een goed begin.Daarna volgden de tripletpartijen. Jean Michel, Joke en Astrid wonnen heel overtuigend met 13-3, en Jan, Yvonne en Johan wonnen met 13-8.De tussenstand kwam hiermee op een voorsprong van 4-1 voor Dongen. Het begon er toch wel op te lijken dat dit een vrij gemakkelijke overwinning zou worden vandaag, gezien het spel van L’Ammerzo.Dus ze begonnen de laatste ronde doubletten met volle moed, nog 1 partij was nodig voor de winst. Jan en Yvonne wonnen hun partij met 13-9, dus hij ging lekker, ondanks dat Jan en Yvonne niet zo heel sterk speelde. Johan en Astrid wonnen hun partij met 13-4, Jean Michel en Joke wisten hun partij ook te winnen met 13-4. De eindstand voor deze dag kwam daarmee op 7-1 voor Dongen 2. Dus hiermee blijft Dongen 2 ongeslagen in de competitie, en we moesten toegeven dat L’Ammerzo uiteindelijk toch wel gelijk heeft gekregen, het ging vrij gemakkelijk.

De volgende wedstrijd staat gepland op 22 December thuis tegen Amitié 2 uit Best.


Team Dongen 3 gingen uit naar Middelburg 2 en kwamen terug met een 5-3
overwinning. En staan nu nog steeds bovenaan in de competitie. Zaterdag 22 december spelen ze thuis tegen Va-Tout 2 uit Breda.

Team Dongen 4 speelde thuis tegen De Soepele Pols uit Netersel hun laatste NPC wedstrijd van dit jaar. Ze hadden de polsen ook soepel gemaakt en beginnen de 1e doubletten ronde met 2 overwinningen. Corrie Koreman en Wim Boersen wonnen de partij met 13-3 en Wim Koreman met Willy Boersen met 13-6. Jammer genoeg lukte het bij Karin Jansen en Ruud van Dijk niet: 6-13. Bij de triplettenronde ging het met Karin en Ruud samen met Wim Koreman beter ze wonnen deze met 13-6. Bij Wim en Willy Boersen met Corrie Koreman ging het minder ze kwamen nog wel goed terug maar de partij werd verloren met 8-13.

Dus de laatste ronde werd het nog spannend, werd het een gelijkspel of een overwinning. Wim Boersen en Corrie Koreman wisten hun partij snel te winnen 13-0. Bij Wim Koreman en Willy Boersen leek het goed te gaan maar op het laatst ging de partij toch naar de tegenpartij 9-13. Dus de wedstrijd van Ruud met Karin was nodig voor een overwinning. Het was een spannende partij tot aan de laatste méne, maar de wedstrijd werd gewonnen met 13-12. Zo beëindigden ze dit jaar met een overwinning 5-3 en kunnen ze met een goed gevoel de feestdagen gaan vieren. Op 5 januari spelen ze onze volgende wedstrijd in Valkenswaard.


De standen en wedstrijdschema zijn te zien op:

Team Dongen 1: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4004-18-19

Team Dongen 2: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4003-18-19

Team Dongen 3: https://nlpetanque.nl/5e-divisie-5006-18-19

Team Dongen 4: https://nlpetanque.nl/6e-divisie-6005-18-19

Komende tijd zullen er allerlei toernooien plaatsvinden in Dongen en daarbuiten waaraan ook dongense teams deelnemen. Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1702

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Mon, November 12, 2018 09:50:25

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit seizoen weer mee met 4 teams. Hier volgt het verslag van zaterdag 10 november 2018.

Team Dongen 1 speelde een thuiswedstijd tegen Vlaardingen 1. Ook vandaag was het weer een stevige start en daarna zag je helaas dat

veel spelers ver onder hun kunnen gingen spelen. Als het hun gaat lukken om met hun juiste niveau weer op te pakken dan komen ze uit die neerwaartse spiraal. Het verloop van de wedstrijden:

Doubletten ronde 1: Kees Jacobs en John van Rooden wonnen vrij makkelijk met 13–6. Pierre de Jong en Hans van Troost gaven prima partij maar verloren met 10-13. Karel Seebregts en Andre van Vugt wonnen heel gemakkelijk met 13–1. Dit bracht een tussenstand van 2-1 voor Dongen.

Ronde 2 tripletten: Kees, Karel en John kwamen niet in hun spel en verloren met 3-13. Pierre, Hans en Karel bleven ook vaak onder de maat en verloren met 7–13. Tussenstand 2-3 voor Vlaardingen.

Ronde 3 doubletten: Kees en John kregen wel kansen maar konden vaak door wat pech niks afdwingen en verloren met 8-13. Pierre en Hans speelde een prima partij en wonnen met 13-4. Karel en Andre kregen het deze partij maar niet voor elkaar en verloren met 7–13. Dus verloren Dongen 1 met 3–5 van Vlaardingen 1.

Team Dongen 2 speelde de 4e wedstrijd in de NPC uit tegen JBC ’t Dupke uit Sint-Michielsgestel. Ze begonnen hun doublet-partijen alle 3 met winst. Jean-Michel en Joke Lobo wonnen met 13-9, Johan van Kuijk en Astrid Moorman wonnen met 13-3 en Jan en Yvonne Verbeek wonnen met 13-1.

3-0 voor Dongen, dus een goed begin.

Daarna volgden de tripletpartijen. Jean Michel, Joke en Astrid wonnen heel overtuigend met 13-2, maar Jan, Yvonne en Johan hadden wat meer moeite met hun tegenstander en ondanks dat ze met 11-8 voorstonden, verloren ze met 11-13. De tussenstand kwam hiermee op een voorsprong van 4-1 voor Dongen. Dus ze begonnen de laatste ronde met volle moed, nog 1 partij was nodig voor de winst.

Jan en Yvonne wonnen hun partij met 13-2, dus hij ging lekker. Johan en Astrid verloren hun partij met 7-13. Jean Michel en Joke wisten hun partij te winnen met 13-7. De eindstand voor deze dag kwam daarmee op 6-2 voor Dongen 2. Het was een gezellige dag en ze hebben hun koppositie verder uitgebreid. De volgende wedstrijd staat gepland op 8 December in Ammerzoden tegen L ‘Ammerzo 2.


Team Dongen 3 was vrij.

Team Dongen 4 speelde thuis tegen het 4e team van ’t Dupke uit St. Michielsgestel. De eerste doubletten ronde ging goed bij Wim Koreman en Annelies v. Schendel ze wonnen de partij met 13-6. Ook Wim Boersen en Corrie Koreman wisten hun partij te winnen met 13-5. Karin Jansen en Ruud v. Dijk konden de partij niet naar zich toe te trekken ondanks dat ze goed terug kwamen 7-13.

Bij de tripletten ronde ging het beter, alle 2 tripletten werden gewonnen. Wim K.- Karin en Ruud met 13-4 en Wim B., Willy en Corrie moesten even aanzetten maar wonnen met uiteindelijk toch met 13-10.

In de laatste ronde ging het minder, Ruud en Karin verloren met 7-13 en Wim K. en Willy met 5-13. De partij voor winst of gelijkspel ging eerst goed voor Corrie en Wim B. maar de tegenstander kwam goed terug. Het bleef spannend tot de laatste méne, jammer genoeg ging die naar de tegenpartij. Dus werd de partij verloren met 13-12 en wordt het een gelijkspel 4-4. Over 2 weken spelen ze thuis tegen de Soepele Pols uit Netersel.

De standen en wedstrijdschema zijn te zien op:

Team Dongen 1: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4004-18-19

Team Dongen 2: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4003-18-19

Team Dongen 3: https://nlpetanque.nl/5e-divisie-5006-18-19

Team Dongen 4: https://nlpetanque.nl/6e-divisie-6005-18-19

Komende tijd zullen er allerlei toernooien plaatsvinden in Dongen en daarbuiten waaraan ook dongense teams deelnemen. Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)
  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1693

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Mon, October 29, 2018 15:23:35

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit seizoen weer mee met 4 teams. Hier volgt het verslag van zaterdag 27 oktober 2018.

Team Dongen 1 speelde uit tegen het Petangeske 3 in Bergen op Zoom.

Ondanks weer een prima start konden ze het niveau die nodig is om te winnen niet volhouden. Debet daaraan is natuurlijk ook wel dat we die 2 laatste wedstrijden uit moesten spelen op een Voor ons lastig terrein, maar de volgende 2 ontmoetingen spelen we thuis dus het gaat nog goedkomen, daar is de captain van overtuigd. De gespeelde wedstrijden in vogelvlucht:

Ronde 1 doubletten: Team Kees Jacobs en Pierre de Jong kregen al snel greep op de baan en wonnen met 13–10. Team Cor Timmermans en John v Rooden speelde sterk en wonnen met 13–6. Team Karel Seebregts en Andre de Wijs moesten nog duidelijk wennen aan de baan en verloren met 6–13.

Ronde 2 tripletten: Team Kees, Pierre en Andre kwamen maar niet in hun spel en verloren met 1-13. Team John, Cor en Karel wonnen na een spannende strijd met 13–12.

Ronde 3 doubletten: Team Kees en Pierre kwamen te laat op gang en verloren met 8–13. Team Cor en John kregen wel kansen voor winst maar verloren helaas met 8 -13. Bij team Karel en Andre liep het al een stuk beter dan in de eerste doublet ronde, maar verloren helaas met 9–13. En dus uiteindelijk verloor Dongen 1 met 3–5.

Team Dongen 2 moest thuis spelen tegen Cloeck en Moedigh 1 uit St-Oedenrode. Zij begonnen de doublet-partijen zeer gemotiveerd. Jean-Michel en Joke Lobo verloren echter met 1-13, bij Wil en Annemie v/d Dungen zat het ook een beetje tegen en ze verloren met 9-13, maar Jan en Yvonne Verbeek wonnen close met 13-12. Dit betekende een 1-2 achterstand voor Dongen na de eerste ronde. Dus er was werk aan de winkel.

Daarna volgden de tripletpartijen. Jean Michel, Joke en Wil hadden de mogelijkheid om te winnen, maar verloren uiteindelijk net met 12-13 en ook met Jan, Yvonne en Annemie ging het niet zo best en verloren dan ook met 6-13. Ze stonden nu met 4-1 achter, dus met nog 3 doublet-partijen te gaan zag het er niet zo best uit voor ze. Ze moesten alle 3 de partijen winnen om er nog een gelijkspel uit te slepen.

Jan en Yvonne hadden hun ritme weer gevonden en wonnen hun partij als een speer met 13-0, dus nu was het 4-2. Het kon dus nog. Wil en Annemie hadden na goed spel ook weinig problemen met hun tegenstanders en wonnen dan ook met 13-9. Stand 4-3, het kon dus nog steeds, en zou een hele prestatie zijn na een 4-1 achterstand. Aan Jean-Michel en Joke de taak om het af te maken, en ja ze gingen ook wel lekker en wonnen hun partij dan ook overtuigend met 13-6. Dus de einduitslag van deze dag was 4-4. Grote klasse kanjers, zo zie je maar, nooit opgeven. Door deze uitslag blijven ze eerste staan in hun poule. Het was een hele spannende maar gezellige dag en we kijken nu alweer uit naar onze volgende tegenstander die gepland staat op zaterdag 10 November uit tegen JBC ’t Dupke 3 uit ‘st-Michielsgestel.


Team Dongen 3 ontving Middelburg 3 in Dongen. De thuiswedstrijd werd gewonnen met 5-3.


Team Dongen 4 ging naar Cloeck& Moedigh in St. Oedenrode voor hun NPC wedstrijd.

De eerste doublettenronde ging goed Ruud v. Dijk en Karin Jansen wonnen de partij met 13-3. Ook Corrie Koreman en Wim Boersen wonnen met 13–4. Annelies v. Schendel en Wim Koreman stonden in het begin van de partij ver achter maar ze wisten de wedstrijd toch winnen met 13–9.

Tijdens de tripletten ronde ging het gelijk op maar de wedstrijden werden jammer genoeg met 13-10 en 13-9 verloren.

Tijdens de laatste ronde doubletten krijgen Wim Koreman en Annelies v. Schendel geen vat op de wedstrijd en verloren met 13-2. Karin Jansen en Ruud v. Dijk wonnen hun partij gemakkelijk met 13-6. Bij de wedstrijd van Wim Boersen en Corrie Koreman ging het lang gelijk op maar jammer genoeg moest wedstrijd afgegeven worden met 13-9. Met een gelijkspel 4-4 gingen ze weer huiswaarts en over 14 dagen spelen ze thuis tegen ’t Dupke uit St. Michielsgestel. Voor hun een onbekende tegenstander.

De standen en wedstrijdschema zijn te zien op:

Team Dongen 1: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4004-18-19

Team Dongen 2: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4003-18-19

Team Dongen 3: https://nlpetanque.nl/5e-divisie-5006-18-19

Team Dongen 4: https://nlpetanque.nl/6e-divisie-6005-18-19

Komende tijd zullen er allerlei toernooien plaatsvinden in Dongen en daarbuiten waaraan ook dongense teams deelnemen. Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)

  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1691

De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB).

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Mon, October 15, 2018 18:31:44

De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB).Dongen doet dit seizoen weer mee met 4 teams. Hier volgt het verslag van zaterdag 13 oktober 2018.

Team Dongen 1 speelde uit tegen Altena 1 Sleeuwijk. Vol goede moed trok Dongen 1 naar Sleeuwijk om een NPC competitie wedstrijd te spelen tegen Altena 1. Het weer was uitmuntend te noemen. Half oktober en een temperatuur van 27 graden.

In de eerste ronde (doublet) speelde Hans van Troost en Pierre de Jong in de zogenaamde schuine bak. Niveau verschil van pakweg 10 cm tussen de linkse en rechts zijde van de baan. Erg moeilijk spelen voor Dongen. Gelukkig had Altena er ook moeite mee. Uiteindelijk werd de wedstrijd in het voordeel van Dongen beslist met een klinkende 13- 8. Andre de Wijs en Karel Seebregts speelde onder de boom een fantastische wedstrijd. Altena had het nakijken met een uitslag van 13-3 voor Dongen. Cor Timmermans en John van Rooden speelde op de grindbaan. Een voor ons zeer moeilijk bespeelbaar veld. De gemiddelde doorsnee van het grind zal een 8mm zijn geweest. Enige manier om daar resultaat te behalen is hoge porte’s spelen. Cor en John lukten dat wonderwel aardig. Echter de wedstrijd werd toch beslist in een 13-12 overwinning voor Altena.

In de tweede ronde (triplet) speelde Cor Timmermans, Hans van Troost en John van Rooden op de schuine baan. Het liep niet zoals verwacht. Altena hield de leiding in handen en won uiteindelijk met 13-8 van Dongen. Andre de Wijs, Karel Seebregts en Pierre de Jong speelde hun triplet onder de boom. De wedstrijd wilde voor Dongen niet echt lopen. Altena haalde hieruit telkens hun voordeel, wat uiteindelijk resulteerde in een 13-10 overwinning voor Altena.

In de derde ronde (doublet) had het team Hans van troost en Pierre de Jong op de grindbaan het moeilijk. Ondanks de toch redelijk dicht bij het butje geplaatste boules werd er geen resultaat behaald doordat Altena vaak net iets beter plaatste. De wedstrijd werd beslist in een overwinning voor Altena met 13-1 op Dongen. Team Andre de Wijs en Karel Seebregts speelde wederom onder de boom. De wedstrijd verliep gestadig met een ongeveer gelijke stand. Ook hier toonde Altena hun kracht door toch met een 13-10 overwinning de winst naar zich toe te halen. Team Cor Timmermans en John van Rooden speelde op de schuine baan een voortreffelijke wedstrijd. Altena had er de grootste moeite mee. Na een lange wedstrijd kwam de stand uiteindelijk op 12-12. Nu ging het er om spannen wie het dertiende punt zou gaan maken. Altena lukte het om wederom Cor en John met 13-12 te verslaan. Wat resulteerde in een uiteindelijke eindslag van 6-2 voor Altena 1.

Team Dongen 2 de 2e speeldag in de NPC thuis spelen tegen Mooie Boule 2 uit Berlicum. Zij begonnen hun doublet-partijen 2x met winst. Johan van Kuijk en Astrid Moorman wonnen met 13-3 en Jan en Yvonne Verbeek wonnen met 13-5. Wil en Annemie van den Dungen verloren hun partij helaas met 8-13. Tussenstand 2-1 in het voordeel van Dongen 2.Daarna volgden de tripletpartijen. Jan, Yvonne en Johan hadden geen enkele moeite met hun tegenstander en wonnen met 13-1. Wil, Annemie en Astrid kwamen na een 0-10 achterstand heel knap terug en wonnen zelfs met 13-11, topprestatie. Dus de stand was nu 4-1 voor Dongen, en dicht bij een dag overwinning.Ze begonnen de laatste ronde met volle moed. Jan en Yvonne wonnen hun partij met 13-4, dus hij ging lekker. Johan en Astrid wonnen ook met 13-8. Wil en Annemie hadden moeite met hun tegenstander, en na een zeer lange partij verloren ze uiteindelijk met 10-13, jammer maar toch goed gespeeld en ook zeker geen makkelijke tegenstander. De eindstand kwam hiermee op 6-2 voor Dongen 2.

Nadat ze gepromoveerd waren vorig jaar, naar deze 4e divisie, lieten ze zien dat ze niet voor de tegenstanders onder hoefden te doen. Maar ze hebben nog een lange weg te gaan, dus ze moeten er nog tegenaan.De volgende wedstrijd staat gepland op 27 oktober in Dongen tegen Cloeck en Moedigh 1 uit St-Oedenrode.Team Dongen 3 moesten thuis tegen Petangeske 4 uit Bergen op Zoom. We kunnen hier erg kort over zijn het werd een klinkende overwinning van 8-0. Prima prestatie.Team Dongen 4 speelde uit tegen Va-Tout 4 uit Breda. Omdat het zaterdag echt warm weer was werd er overleg gepleegd tussen de beide teams en werd er besloten om buiten te spelen. Normaal wordt er binnen in de hal gespeeld.In de eerste doubletten ronde ging de wedstrijd van Wim Boersen en Corrie Koreman niet zo goed er werd met 13-3 verloren. Annelies v. Schendel en Wim Koreman stonden eerst met 7-0 achter maar het ging beter lopen en de wedstrijd werd gewonnen met 13-10. De wedstrijd Karin Jansen en Ruud v. Dijk ging goed, ze wonnen met 13-7

Met een 2-1 voorsprong begonnen ze aan de tripletten, Wim en Willy Boersen met Corrie Koreman gaven goed partij maar de wedstrijd ging verloren met 13-10. Bij de andere triplette wisten Wim – Ruud en Karin na een mooie partij te winnen 13-12. Dus tijdens de laatste ronde moesten ze 1 wedstrijd winnen voor een gelijkspel.Bij Annelies en Wim Koreman wilde het niet lukken 13-1 voor de tegenstander. Bij Wim Boersen en Corrie Koreman liep het wel en ze haalde de overwinning met 13-1 binnen. Dus als Karin en Ruud de partij naar zich toe konden trekken hadden ze de overwinning. Maar jammer genoeg lukte dit niet 5-13. Maar ze hielden in ieder geval een gelijkspel 4-4 in de wedstrijd over. Samen met de spelers van Va-Tout genoten ze na afloop in een gezellige sfeer van de bitterballen en een drankje.

De standen en wedstrijdschema zijn te zien op:

Team Dongen 1: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4004-18-19

Team Dongen 2: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4003-18-19

Team Dongen 3: https://nlpetanque.nl/5e-divisie-5006-18-19

Team Dongen 4: https://nlpetanque.nl/6e-divisie-6005-18-19

Komende tijd zullen er allerlei toernooien plaatsvinden in Dongen en daarbuiten waaraan ook dongense teams deelnemen.

Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)

= = = =  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1685

Paar van het Jaar bij Jeu de Boules Dongen

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Mon, October 08, 2018 17:30:48

Paar van het Jaar

In verband met een winteruitwisseling bij PV La Donnee in Tilburg is het toernooi om de wisselbeker “Paar van het Jaar” verschoven naar zondag 7 oktober. Er hadden zich 24 teams aangemeld voor dit gezelligheidstoernooitje.

Vanaf 10 uur kon men zich inschrijven bij de wedstrijdtafel en om half 11 kon men beginnen. Er moesten die dag 3 voorgelote wedstrijden gespeeld worden en bij gelijke eindstand zou een “shoot-out” gehouden worden. Dat zou betekenen dat elke speler van dat team één boule mag werpen op een door de scheids-rechter uitgegooid butje. Elke keer wordt dan de afstand tussen boule en butje gemeten en het paar dat samen de kortste afstand heeft is de winnaar van deze tweekamp.

Voorafgaande aan dit toernooi werden de kampioenen van de voorbije zomercompetitie gehuldigd. Er waren 3 poules met elk een winnend team. In poule C waren dat Willy en Wil Boersen, in poule B Annie en Toon Klep en tot slot in poule A waren dat Astrid Moorman en Johan Kuijk. Deze laatsten waren tevens ook clubkampioen 2018. Vanaf deze plaas willen wij deze 3 teams van harte feliciteren met hun kampioenschap! Alle winnaars kregen de bijbehorende wisseltrofee overhandigd en ieder een fles heerlijke wijn van Gall en Gall.


Nadat deze ceremonie afgelopen was en iedereen voorzien was van een kopje koffie en/of thee, dit keer verzorgd door Willy en Wil Boersen, werd iedereen vriendelijk doch dringend verzocht te gaan beginnen. Doorgaans duurt zo’n wedstrijd een uurtje, maar er zijn ook wedstrijden die veel eerder afgelopen zijn. Als wedstrijdcommissie vonden we het fijn wanneer alle wedstrijden tegelijk zouden beginnen. Dit betekende dat sommige teams een wat langere rustpauze hadden dan de andere teams.

Het aangenaam verpozen tussen de wedstrijden werd zichtbaar gemaakt door het laten rondgaan van een heerlijk hapje.

Rond het middaguur kwamen de cateringdames in actie: Rika en Jeanne. Zij zorgden ervoor dat de heerlijke soep, de broodjes ei, de tosti’s en de bekende gehaktballen van ’t Smaakhuijs verkocht werden. Er ontbrak de deelnemers werkelijk aan NIETS.

Rond half 3 waren alle wedstrijden gespeeld en konden Gerdie en Henk van de WECO de einduitslag gaan opmaken. Er waren maar liefst 6 teams die allen hun wedstrijden gewonnen hadden. De behaalde pluspunten moesten de doorslag geven en ook hierin was een minimaal verschil. Hieronder ziet U de resultaten van de eerste zes plaatsen;

Plaats 1: Yvonne en Jan Verbeek 3x winst +32 pnt

Plaats 2: Marjo Kouwelaar en John van Rooden 3x winst +31 pnt

Plaats 3: Elly Diepstraten en Maikel Leemans 3x winst +28 pnt

Plaats 4: Corrie en Wim Koreman 3x winst +26 pnt

Plaats 5: Elly en Arie Muijen 3x winst +20 pnt

Plaats 6: Wil Brekelmans en Pierre de Jong 3x winst +13 pnt

De wisseltrofee ging dus naar Yvonne en Jan. Proficiat hoor! Hun namen zullen worden bijgeschreven op deze mooie, door clublid Corrie Schmelser gemaakt sculptuur. Naast deze trofee kregen beiden ook nog een schitterend gevuld boodschappen-mandje.

Wij willen alle deelnemers bedanken voor hun deelname aan dit toernooitje. Uiteraard ook alle leden die zich op de een of andere manier hiervoor hebben ingezet.

De indeling van de wintercompetitie was ook gereed en iedereen kon zien in welke poule ze waren ingedeeld en wie de tegenstanders waren. Vanaf volgende week kunnen de hun wedstrijden gaan spelen en wel tot 23 maart 2019.

Ons eerstvolgend toernooi is op woensdag 31 oktober. Dan is er het zgn. Midweek Bondstoernooi. Dit jeu de boules toernooi is alleen toegankelijk voor boulers met een W-licentie. Je bent uiteraard van harte uitgenodigd om eens te komen kijken. U kunt ons vinden naast het zwembad de Vennen. De koffie staat klaar!!  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1683

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Mon, October 01, 2018 16:24:00

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit seizoen weer mee met 4 teams.Dongen1 speelt dit jaar in de 4e klasse zoals ook Dongen2. Dongen1 reist naar het westen en Dongen2 naar het oosten. Hierdoor zullen ze elkaar niet treffen. Op zaterdag 29 september 2018 werd de eerste competitiewedstrijd door de teams gespeeld van het seizoen 2018-2019.Team Dongen 1 speelde thuis tegen NPC Nieuwekerk 2. Ondanks dat ze wat moeizaam op gang kwamen en dat het tot laatst toe spannend bleef, werd er toch gewonnen.Ronde 1 doubletten: Doublet Kees en Jopie Jacobs kwamen te laat echt op gang en verloren de partij met 9–13. Doublet John v Rooden en Cor Timmermans hadden de winst voor het grijpen maar helaas toch nog verloren met 10–13. Doublet Pierre de Jong en Hans van Troost pakten een nipte overwinning 13–12. Tussenstand was dus 1-2.Ronde 2 tripletten: Triplette Kees–Jopie–Pierre kwamen snel op voorsprong en wonnen met 13–6. Triplette John–Cor–Hans hun wedstijd liep als een speer en won met 13–1. De tussenstand werd omgebogen naar 3-2.Ronde 3.


Dit waren nog een keer doubletten maar tegen andere tegenstanders. Doublet Kees en Jopie liep niet lekker en ging ten onder met 5–13. Doublet John en Cor kwamen verrassend sterk terug en wonnen uiteindelijk met 13-11. Doublet Pierre en Hans wonnen ruim door goed spel met 13–4. Zodat de eindstand een Dongense overwinning werd met 5–3.Team Dongen 2 startte de 1e NPC wedstrijd van het nieuwe seizoen uit tegen Boules de Boeuf 1 uit Oss. Na de eerste doublet wedstrijden werd de tussenstand 2-1 voor Oss. Na de triplet partijen werd de tussenstand omgebogen naar 2-3 voor Dongen en in de laatste doubletwedstrijden kon de eindstand bepaald worden op 3-5 voor Dongen2. Een mooie start van de competitie.Team Dongen 3 moest uit tegen Va-Tout 3 in Breda. De eerste ronde doubletten werd gewonnen met 1-2. Waarna de triplet partijen werden verloren met 2-0. Maar de laatste doubletten ronde bracht de eindstand toch nog op gelijk n.l. 4-4.Team Dongen 4 speelde thuis tegen de Walnoot 1 uit Boxtel. Deze tegenstander kende ze nog niet uit de vorige NPC seizoenen.

Met frisse moed begonnen ze om 12u aan hun eerste doubletten ronde. Doublet Wim Koreman en Willy Boersen wisten deze wedstrijd met goed spel te winnen met 13-2. Doublet Karin Jansen en Ruud van Dijk wonnen hun partij met 13-6, doublet Wim Boersen en Corrie Koreman trokken hun partij met 13-10 naar zich toe. Zo stonden ze met 3-0 voor.In de triplette ronde speelt Ruud, Karin en Wim Koreman. Jammer genoeg verloren ze deze partij met 6-13. Wim, Willy Boersen en Corrie wonnen hun partij met 13-7. Een gelijkspel hadden ze dus al maar ze gingen voor de overwinning en het ging lukken. Doublet Wim Koreman en Annelies van Schendel wisten de partij te winnen met 13-5 en ook doublet Karin en Ruud wonnen met 13-3. Wim Boersen samen met Corrie wisten ook de laatste partij te winnen. Zo begonnen ze dus met een 7-1 overwinning. Over 2 weken gaan ze naar Va-Tout in Breda voor de 2e wedstrijd.

De standen en wedstrijdschema zijn te zien op:

Team Dongen 1: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4004-18-19

Team Dongen 2: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4003-18-19

Team Dongen 3: https://nlpetanque.nl/5e-divisie-5006-18-19

Team Dongen 4: https://nlpetanque.nl/6e-divisie-6005-18-19

Komende tijd zullen er allerlei toernooien plaatsvinden in Dongen en daarbuiten waaraan ook dongense teams deelnemen.Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1678

Lady’s Day Toernooi 2018

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Wed, September 19, 2018 10:06:35

Lady’s Day Toernooi 2018

Traditiegetrouw wordt er elke jaar een “Lady’s Day” gehouden: een jeu de boulestoernooi waarbij alleen dames uitgenodigd worden. Dit jaar was de organisatie wederom in handen van de “3 Zussen”: Jopie, Jacqueline en Willemieke. Zij deden dat dit jaar voor de derde en tevens laatste keer.

Er hadden zich maar liefst 55 lady’s ingeschreven, maar uiteindelijk bleven er 51 dames over. Een groot aantal was lid van onze vereniging, maar er waren ook veel niet-boulers bij. Kortom, een gemêleerd gezelschap op deze dag.

Rond 13 uur waren de meesten aanwezig en kon de inschrijving beginnen. Iedere lady kreeg een vast nummer opgespeld en moest deze dag 3 wedstrijden spelen. Steeds met een andere partner en ook steeds wisselende tegenstanders.Bij binnenkomst was meteen de prachtige prijzentafel te zien. Er was voor iedereen een prijsje, allemaal geschonken door de Dongense middenstand. Chapeau voor dit mooie gebaar van: Maxx Mode, Vermeulen schoenen, In’t Groen, Jumbo en Emté , Plugro, Uniek Beenmode/Lingerie, DA Ingrid, BonBons Enzo, Cafetaria LEF, Etos, Cigo, Jansen&Jansen, Ilyas bloemsierkunst, Bruna, Dolavie, ’t Stoffenpalet/Borduurderij, de Bourgondiër, Coco, Gall & Gall, IJssalon Smaak, tuincentrum Solleveld en Schoenmakerij Henri Smans en tot slot Lingeriewinkel “de Volle Verleiding”.

Nadat een ieder de prijzen bekeken had, kregen de lady’s koffie/thee met een heerlijk stuk gebak. Men kon kiezen uit wel 6 verschillende soorten en allemaal even lekker! Het was prima weer, dus kon iedereen een plekkie op het terras gaan zoeken.

Rond half twee was iedereen ingeschreven en kon men beginnen aan dit gezellige boulestoernooi. Elke wedstrijd duurde maximaal 45 minuten, omdat de organisatie anders in tijdnood kwam vanwege de heerlijk hapjes. De lady’s werden regelmatig in de pauzes verrast met culinaire hapjes, wederom verzorgd door de “3 Zussen”. Voor de drankjes zorgden Evert en John deze dag.

Rond kwart voor 5 uur waren alle wedstrijden gespeeld en kon de WECO in de persoon van Henk de einduitslag gaan berekenen. Er waren 7 lady’s die alle wedstrijden gewonnen hadden. De eerste 3 lady’s kwamen in aanmerking voor een ereprijs: een trofee en twee medailles. Uiteraard mochten ze ook iets uitkiezen van de tafel.

We geven hieronder de uitslag van de beste 7 lady’s:

1. Annie Smulders + 28

2. José vd Bleek +19

3. Marjanne Steenhagen +19

4.Els Baans +18

5. Joke Diepstraten +17

6. Toos Muijen +17

7. Riet Jansen +134

Het was bijna 6 uur eer de prijzentafel leeg was. Iedereen nam iets mee naar huis en we konden terugkijken op een zeer geslaagd Lady’s Toernooi. Mooi weer en een gezellige sfeer en verrukkelijke hapjes!

Wij willen de organisatie langs deze weg nogmaals HARTELIJK bedanken voor de organisatie, hun enthousiasme en vakkundigheid.

Volgend jaar rond deze tijd zal er uiteraard weer een Lady’s Toernooi georganiseerd worden, maar helaas niet meer door de “3 Zussen”. Zij hebben het 3 jaar achtereen gedaan en geven het stokje graag over aan anderen.

Ik heb inmiddels begrepen dat er al leden zijn die het stokje hebben aangenomen. Iedereen bedankt. En zeker ook alle lady’s!!  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1675

SWOD Boulestoernooi

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Tue, July 31, 2018 22:36:54

SWOD Boulestoernooi


In de zomermaanden juli en augustus wordt door Stichting Welzijn Ouderen

Dongen (het SWOD) allerlei gezellige zomerse activiteiten gepland voor de senioren. Jaarlijks wordt er door Jeu de Boules Club Dongen een boulestoernooi georganiseerd. Dit jaar was dat op maandag 30 juli.

Er hadden zich hiervoor aanvankelijk 49 mensen opgegeven, maar helaas moesten negen leden zich later alsnog afmelden. Vanuit de eigen vereniging hadden zich 36 leden aangemeld om mee te doen. Alles bij elkaar toch nog 76 enthousiaste boulers voor dit toernooitje.

Gelukkig was de temperatuur op deze dag ietwat lager als de voorafgaande dagen, maar het zonnetje deed toch aardig haar best om deze dag mooi te maken. Met een licht briesje erbij was het aangenaam bouleweer.

Voor alle zekerheid had SWOD in ieder geval gezorgd voor een EHBO-er, de heer Kees Martens, maar gelukkig hoefde hij niet in actie te komen. Wel werd de aanwezigen geadviseerd om zich nog vooraf nog even in te smeren, hetgeen dan ook spontaan gebeurde.

Rond 13 uur werd iedereen op het schitterende complex van JdbC Dongen verwacht. De fietsen werden op een daarvoor gereserveerde plaats neergezet en ons aller Jantje Krol hield toezicht op het geheel. Hij werd hiervoor later ook nog eens door wethouder René Jansen in het zonnetje gezet. Bedankt Jantje, voor jouw waakzaamheid.

Na de nodige administratieve zaken door de mensen van de wedstrijdleiding (Corrie en Henk) kon het toernooitje rond half 2 beginnen. Eerst was er nog een kort woordje van de heer Pieter Domen, die samen met Lia Verkooijen deze activiteit geregeld had en een uitleg van de gang van zaken door Henk, kon iedereen naar zijn of haar toegewezen baan.

Het schema was zo ingedeeld, dat er altijd minimaal één clublid op een baan zou staan om de mensen van de SWOD indien nodig uitleg te geven en/of de leiding te nemen. Er werden in totaal 3 wedstrijden gespeeld van maximaal 45 minuten.

Iedereen moest na afloop even naar de wedstrijdtafel komen om de uitslag door te geven en te horen op welke baan ze de andere wedstrijden moesten spelen.

In de pauzes kon men op het schaduwrijk terras gezellig genieten van een heerlijk koel drankje en ijsjes. De barbezetting van deze dag was traditioneel in handen van een goed op elkaar ingespeeld drietal: Corrie, Jeanne en Ruud.

Aangezien het toch nog warm werd, dus “dorstig weer”, hadden ze hun handen vol om de mensen allemaal te bedienen.

Tussendoor werden de mensen nog verrast met een snackje in de vorm van een kaasje-worstje-tomaatje-komkommertje. Het feit dat de schalen vrij snel leeg waren, zegt toch wel iets over de smaak.

Rond half 5 waren alle wedstrijden gespeeld en was wethouder René Jansen inmiddels gearriveerd voor de prijsuitreiking. De Weco-leden Corrie en Henk waren nog volop bezig om de eindstand te bepalen voor de SWOD-leden, want eigen clubleden waren uitgesloten. De winnaar was wel bekend, maar er moest nog gestreden worden om de tweede en derde plaats, aangezien er drie SWOD-leden gelijk geëindigd waren. Daarom werd voorgesteld een zgn. “Shoot-out” te doen, waarbij elke speler slechts één boule mag werpen naar een door de scheidsrechter uitgegooid cochonnetje. Dit is het kleine balletje waar de boules naar toegegooid moeten worden; ook wel “butje” genoemd.

In deze “shoot-out” moesten Piet Ackermans, Fon Martens en Tonnie Verharen aantreden. Piet gooide zijn boule op een afstand van 72,7 cm van het butje, Tonnie op 55,3 cm en Fon legde zijn boule neer op een afstand van 30,6 cm.

Hiermee werd de uiteindelijke uitslag bekend:

1e plaats: Annelies Akkermans 3 gewonnen + 29 punten

2e plaats: Fon Martens 3 gewonnen + 20 punten

3e plaats: Tonnie Verharen 3 gewonnen + 20 punten.

Wethouder René Jansen nam de prijsuitreiking voor zijn rekening. Hij memoreerde in zijn kort woordje nog de fijne samenwerking tussen SWOD en de Jeu de Boules Club en bedankte iedereen die zijn of haar steentje had bijgedragen. Niet alleen de vrijwilligers op deze dag, maar juist ook de deelnemers van SWOD en Jeu de Boules Club Dongen.

De winnaars kregen uit zijn handen een beker uitgereikt en Annelies mocht tevens de grote wisselbeker in ontvangst nemen als trotse winnaar van de goed verlopen toernooi. Men kon terugkijken op een geslaagde dag en iedereen ging met een voldaan gevoel naar huis.

Volgend jaar zien we elkaar hopelijk weer op het SWOD-boulestoernooi.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1665
Next »