SPORT

SPORT

uitslagen en verslagen

Ook uw sportbericht of verslag komt in de krant
Stuur het naar redactie@dongenhomespot.nl

LEZERS VAN DE DONGENSE INTERNETKRANT KUNNEN TERUG NAAR DE KRANT :


www.dongenhomespot.nl

De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB).

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Mon, October 15, 2018 18:31:44

De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB).Dongen doet dit seizoen weer mee met 4 teams. Hier volgt het verslag van zaterdag 13 oktober 2018.

Team Dongen 1 speelde uit tegen Altena 1 Sleeuwijk. Vol goede moed trok Dongen 1 naar Sleeuwijk om een NPC competitie wedstrijd te spelen tegen Altena 1. Het weer was uitmuntend te noemen. Half oktober en een temperatuur van 27 graden.

In de eerste ronde (doublet) speelde Hans van Troost en Pierre de Jong in de zogenaamde schuine bak. Niveau verschil van pakweg 10 cm tussen de linkse en rechts zijde van de baan. Erg moeilijk spelen voor Dongen. Gelukkig had Altena er ook moeite mee. Uiteindelijk werd de wedstrijd in het voordeel van Dongen beslist met een klinkende 13- 8. Andre de Wijs en Karel Seebregts speelde onder de boom een fantastische wedstrijd. Altena had het nakijken met een uitslag van 13-3 voor Dongen. Cor Timmermans en John van Rooden speelde op de grindbaan. Een voor ons zeer moeilijk bespeelbaar veld. De gemiddelde doorsnee van het grind zal een 8mm zijn geweest. Enige manier om daar resultaat te behalen is hoge porte’s spelen. Cor en John lukten dat wonderwel aardig. Echter de wedstrijd werd toch beslist in een 13-12 overwinning voor Altena.

In de tweede ronde (triplet) speelde Cor Timmermans, Hans van Troost en John van Rooden op de schuine baan. Het liep niet zoals verwacht. Altena hield de leiding in handen en won uiteindelijk met 13-8 van Dongen. Andre de Wijs, Karel Seebregts en Pierre de Jong speelde hun triplet onder de boom. De wedstrijd wilde voor Dongen niet echt lopen. Altena haalde hieruit telkens hun voordeel, wat uiteindelijk resulteerde in een 13-10 overwinning voor Altena.

In de derde ronde (doublet) had het team Hans van troost en Pierre de Jong op de grindbaan het moeilijk. Ondanks de toch redelijk dicht bij het butje geplaatste boules werd er geen resultaat behaald doordat Altena vaak net iets beter plaatste. De wedstrijd werd beslist in een overwinning voor Altena met 13-1 op Dongen. Team Andre de Wijs en Karel Seebregts speelde wederom onder de boom. De wedstrijd verliep gestadig met een ongeveer gelijke stand. Ook hier toonde Altena hun kracht door toch met een 13-10 overwinning de winst naar zich toe te halen. Team Cor Timmermans en John van Rooden speelde op de schuine baan een voortreffelijke wedstrijd. Altena had er de grootste moeite mee. Na een lange wedstrijd kwam de stand uiteindelijk op 12-12. Nu ging het er om spannen wie het dertiende punt zou gaan maken. Altena lukte het om wederom Cor en John met 13-12 te verslaan. Wat resulteerde in een uiteindelijke eindslag van 6-2 voor Altena 1.

Team Dongen 2 de 2e speeldag in de NPC thuis spelen tegen Mooie Boule 2 uit Berlicum. Zij begonnen hun doublet-partijen 2x met winst. Johan van Kuijk en Astrid Moorman wonnen met 13-3 en Jan en Yvonne Verbeek wonnen met 13-5. Wil en Annemie van den Dungen verloren hun partij helaas met 8-13. Tussenstand 2-1 in het voordeel van Dongen 2.Daarna volgden de tripletpartijen. Jan, Yvonne en Johan hadden geen enkele moeite met hun tegenstander en wonnen met 13-1. Wil, Annemie en Astrid kwamen na een 0-10 achterstand heel knap terug en wonnen zelfs met 13-11, topprestatie. Dus de stand was nu 4-1 voor Dongen, en dicht bij een dag overwinning.Ze begonnen de laatste ronde met volle moed. Jan en Yvonne wonnen hun partij met 13-4, dus hij ging lekker. Johan en Astrid wonnen ook met 13-8. Wil en Annemie hadden moeite met hun tegenstander, en na een zeer lange partij verloren ze uiteindelijk met 10-13, jammer maar toch goed gespeeld en ook zeker geen makkelijke tegenstander. De eindstand kwam hiermee op 6-2 voor Dongen 2.

Nadat ze gepromoveerd waren vorig jaar, naar deze 4e divisie, lieten ze zien dat ze niet voor de tegenstanders onder hoefden te doen. Maar ze hebben nog een lange weg te gaan, dus ze moeten er nog tegenaan.De volgende wedstrijd staat gepland op 27 oktober in Dongen tegen Cloeck en Moedigh 1 uit St-Oedenrode.Team Dongen 3 moesten thuis tegen Petangeske 4 uit Bergen op Zoom. We kunnen hier erg kort over zijn het werd een klinkende overwinning van 8-0. Prima prestatie.Team Dongen 4 speelde uit tegen Va-Tout 4 uit Breda. Omdat het zaterdag echt warm weer was werd er overleg gepleegd tussen de beide teams en werd er besloten om buiten te spelen. Normaal wordt er binnen in de hal gespeeld.In de eerste doubletten ronde ging de wedstrijd van Wim Boersen en Corrie Koreman niet zo goed er werd met 13-3 verloren. Annelies v. Schendel en Wim Koreman stonden eerst met 7-0 achter maar het ging beter lopen en de wedstrijd werd gewonnen met 13-10. De wedstrijd Karin Jansen en Ruud v. Dijk ging goed, ze wonnen met 13-7

Met een 2-1 voorsprong begonnen ze aan de tripletten, Wim en Willy Boersen met Corrie Koreman gaven goed partij maar de wedstrijd ging verloren met 13-10. Bij de andere triplette wisten Wim – Ruud en Karin na een mooie partij te winnen 13-12. Dus tijdens de laatste ronde moesten ze 1 wedstrijd winnen voor een gelijkspel.Bij Annelies en Wim Koreman wilde het niet lukken 13-1 voor de tegenstander. Bij Wim Boersen en Corrie Koreman liep het wel en ze haalde de overwinning met 13-1 binnen. Dus als Karin en Ruud de partij naar zich toe konden trekken hadden ze de overwinning. Maar jammer genoeg lukte dit niet 5-13. Maar ze hielden in ieder geval een gelijkspel 4-4 in de wedstrijd over. Samen met de spelers van Va-Tout genoten ze na afloop in een gezellige sfeer van de bitterballen en een drankje.

De standen en wedstrijdschema zijn te zien op:

Team Dongen 1: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4004-18-19

Team Dongen 2: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4003-18-19

Team Dongen 3: https://nlpetanque.nl/5e-divisie-5006-18-19

Team Dongen 4: https://nlpetanque.nl/6e-divisie-6005-18-19

Komende tijd zullen er allerlei toernooien plaatsvinden in Dongen en daarbuiten waaraan ook dongense teams deelnemen.

Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)

= = = =  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1685

Paar van het Jaar bij Jeu de Boules Dongen

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Mon, October 08, 2018 17:30:48

Paar van het Jaar

In verband met een winteruitwisseling bij PV La Donnee in Tilburg is het toernooi om de wisselbeker “Paar van het Jaar” verschoven naar zondag 7 oktober. Er hadden zich 24 teams aangemeld voor dit gezelligheidstoernooitje.

Vanaf 10 uur kon men zich inschrijven bij de wedstrijdtafel en om half 11 kon men beginnen. Er moesten die dag 3 voorgelote wedstrijden gespeeld worden en bij gelijke eindstand zou een “shoot-out” gehouden worden. Dat zou betekenen dat elke speler van dat team één boule mag werpen op een door de scheids-rechter uitgegooid butje. Elke keer wordt dan de afstand tussen boule en butje gemeten en het paar dat samen de kortste afstand heeft is de winnaar van deze tweekamp.

Voorafgaande aan dit toernooi werden de kampioenen van de voorbije zomercompetitie gehuldigd. Er waren 3 poules met elk een winnend team. In poule C waren dat Willy en Wil Boersen, in poule B Annie en Toon Klep en tot slot in poule A waren dat Astrid Moorman en Johan Kuijk. Deze laatsten waren tevens ook clubkampioen 2018. Vanaf deze plaas willen wij deze 3 teams van harte feliciteren met hun kampioenschap! Alle winnaars kregen de bijbehorende wisseltrofee overhandigd en ieder een fles heerlijke wijn van Gall en Gall.


Nadat deze ceremonie afgelopen was en iedereen voorzien was van een kopje koffie en/of thee, dit keer verzorgd door Willy en Wil Boersen, werd iedereen vriendelijk doch dringend verzocht te gaan beginnen. Doorgaans duurt zo’n wedstrijd een uurtje, maar er zijn ook wedstrijden die veel eerder afgelopen zijn. Als wedstrijdcommissie vonden we het fijn wanneer alle wedstrijden tegelijk zouden beginnen. Dit betekende dat sommige teams een wat langere rustpauze hadden dan de andere teams.

Het aangenaam verpozen tussen de wedstrijden werd zichtbaar gemaakt door het laten rondgaan van een heerlijk hapje.

Rond het middaguur kwamen de cateringdames in actie: Rika en Jeanne. Zij zorgden ervoor dat de heerlijke soep, de broodjes ei, de tosti’s en de bekende gehaktballen van ’t Smaakhuijs verkocht werden. Er ontbrak de deelnemers werkelijk aan NIETS.

Rond half 3 waren alle wedstrijden gespeeld en konden Gerdie en Henk van de WECO de einduitslag gaan opmaken. Er waren maar liefst 6 teams die allen hun wedstrijden gewonnen hadden. De behaalde pluspunten moesten de doorslag geven en ook hierin was een minimaal verschil. Hieronder ziet U de resultaten van de eerste zes plaatsen;

Plaats 1: Yvonne en Jan Verbeek 3x winst +32 pnt

Plaats 2: Marjo Kouwelaar en John van Rooden 3x winst +31 pnt

Plaats 3: Elly Diepstraten en Maikel Leemans 3x winst +28 pnt

Plaats 4: Corrie en Wim Koreman 3x winst +26 pnt

Plaats 5: Elly en Arie Muijen 3x winst +20 pnt

Plaats 6: Wil Brekelmans en Pierre de Jong 3x winst +13 pnt

De wisseltrofee ging dus naar Yvonne en Jan. Proficiat hoor! Hun namen zullen worden bijgeschreven op deze mooie, door clublid Corrie Schmelser gemaakt sculptuur. Naast deze trofee kregen beiden ook nog een schitterend gevuld boodschappen-mandje.

Wij willen alle deelnemers bedanken voor hun deelname aan dit toernooitje. Uiteraard ook alle leden die zich op de een of andere manier hiervoor hebben ingezet.

De indeling van de wintercompetitie was ook gereed en iedereen kon zien in welke poule ze waren ingedeeld en wie de tegenstanders waren. Vanaf volgende week kunnen de hun wedstrijden gaan spelen en wel tot 23 maart 2019.

Ons eerstvolgend toernooi is op woensdag 31 oktober. Dan is er het zgn. Midweek Bondstoernooi. Dit jeu de boules toernooi is alleen toegankelijk voor boulers met een W-licentie. Je bent uiteraard van harte uitgenodigd om eens te komen kijken. U kunt ons vinden naast het zwembad de Vennen. De koffie staat klaar!!  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1683

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Mon, October 01, 2018 16:24:00

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit seizoen weer mee met 4 teams.Dongen1 speelt dit jaar in de 4e klasse zoals ook Dongen2. Dongen1 reist naar het westen en Dongen2 naar het oosten. Hierdoor zullen ze elkaar niet treffen. Op zaterdag 29 september 2018 werd de eerste competitiewedstrijd door de teams gespeeld van het seizoen 2018-2019.Team Dongen 1 speelde thuis tegen NPC Nieuwekerk 2. Ondanks dat ze wat moeizaam op gang kwamen en dat het tot laatst toe spannend bleef, werd er toch gewonnen.Ronde 1 doubletten: Doublet Kees en Jopie Jacobs kwamen te laat echt op gang en verloren de partij met 9–13. Doublet John v Rooden en Cor Timmermans hadden de winst voor het grijpen maar helaas toch nog verloren met 10–13. Doublet Pierre de Jong en Hans van Troost pakten een nipte overwinning 13–12. Tussenstand was dus 1-2.Ronde 2 tripletten: Triplette Kees–Jopie–Pierre kwamen snel op voorsprong en wonnen met 13–6. Triplette John–Cor–Hans hun wedstijd liep als een speer en won met 13–1. De tussenstand werd omgebogen naar 3-2.Ronde 3.


Dit waren nog een keer doubletten maar tegen andere tegenstanders. Doublet Kees en Jopie liep niet lekker en ging ten onder met 5–13. Doublet John en Cor kwamen verrassend sterk terug en wonnen uiteindelijk met 13-11. Doublet Pierre en Hans wonnen ruim door goed spel met 13–4. Zodat de eindstand een Dongense overwinning werd met 5–3.Team Dongen 2 startte de 1e NPC wedstrijd van het nieuwe seizoen uit tegen Boules de Boeuf 1 uit Oss. Na de eerste doublet wedstrijden werd de tussenstand 2-1 voor Oss. Na de triplet partijen werd de tussenstand omgebogen naar 2-3 voor Dongen en in de laatste doubletwedstrijden kon de eindstand bepaald worden op 3-5 voor Dongen2. Een mooie start van de competitie.Team Dongen 3 moest uit tegen Va-Tout 3 in Breda. De eerste ronde doubletten werd gewonnen met 1-2. Waarna de triplet partijen werden verloren met 2-0. Maar de laatste doubletten ronde bracht de eindstand toch nog op gelijk n.l. 4-4.Team Dongen 4 speelde thuis tegen de Walnoot 1 uit Boxtel. Deze tegenstander kende ze nog niet uit de vorige NPC seizoenen.

Met frisse moed begonnen ze om 12u aan hun eerste doubletten ronde. Doublet Wim Koreman en Willy Boersen wisten deze wedstrijd met goed spel te winnen met 13-2. Doublet Karin Jansen en Ruud van Dijk wonnen hun partij met 13-6, doublet Wim Boersen en Corrie Koreman trokken hun partij met 13-10 naar zich toe. Zo stonden ze met 3-0 voor.In de triplette ronde speelt Ruud, Karin en Wim Koreman. Jammer genoeg verloren ze deze partij met 6-13. Wim, Willy Boersen en Corrie wonnen hun partij met 13-7. Een gelijkspel hadden ze dus al maar ze gingen voor de overwinning en het ging lukken. Doublet Wim Koreman en Annelies van Schendel wisten de partij te winnen met 13-5 en ook doublet Karin en Ruud wonnen met 13-3. Wim Boersen samen met Corrie wisten ook de laatste partij te winnen. Zo begonnen ze dus met een 7-1 overwinning. Over 2 weken gaan ze naar Va-Tout in Breda voor de 2e wedstrijd.

De standen en wedstrijdschema zijn te zien op:

Team Dongen 1: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4004-18-19

Team Dongen 2: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4003-18-19

Team Dongen 3: https://nlpetanque.nl/5e-divisie-5006-18-19

Team Dongen 4: https://nlpetanque.nl/6e-divisie-6005-18-19

Komende tijd zullen er allerlei toernooien plaatsvinden in Dongen en daarbuiten waaraan ook dongense teams deelnemen.Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1678

Lady’s Day Toernooi 2018

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Wed, September 19, 2018 10:06:35

Lady’s Day Toernooi 2018

Traditiegetrouw wordt er elke jaar een “Lady’s Day” gehouden: een jeu de boulestoernooi waarbij alleen dames uitgenodigd worden. Dit jaar was de organisatie wederom in handen van de “3 Zussen”: Jopie, Jacqueline en Willemieke. Zij deden dat dit jaar voor de derde en tevens laatste keer.

Er hadden zich maar liefst 55 lady’s ingeschreven, maar uiteindelijk bleven er 51 dames over. Een groot aantal was lid van onze vereniging, maar er waren ook veel niet-boulers bij. Kortom, een gemêleerd gezelschap op deze dag.

Rond 13 uur waren de meesten aanwezig en kon de inschrijving beginnen. Iedere lady kreeg een vast nummer opgespeld en moest deze dag 3 wedstrijden spelen. Steeds met een andere partner en ook steeds wisselende tegenstanders.Bij binnenkomst was meteen de prachtige prijzentafel te zien. Er was voor iedereen een prijsje, allemaal geschonken door de Dongense middenstand. Chapeau voor dit mooie gebaar van: Maxx Mode, Vermeulen schoenen, In’t Groen, Jumbo en Emté , Plugro, Uniek Beenmode/Lingerie, DA Ingrid, BonBons Enzo, Cafetaria LEF, Etos, Cigo, Jansen&Jansen, Ilyas bloemsierkunst, Bruna, Dolavie, ’t Stoffenpalet/Borduurderij, de Bourgondiër, Coco, Gall & Gall, IJssalon Smaak, tuincentrum Solleveld en Schoenmakerij Henri Smans en tot slot Lingeriewinkel “de Volle Verleiding”.

Nadat een ieder de prijzen bekeken had, kregen de lady’s koffie/thee met een heerlijk stuk gebak. Men kon kiezen uit wel 6 verschillende soorten en allemaal even lekker! Het was prima weer, dus kon iedereen een plekkie op het terras gaan zoeken.

Rond half twee was iedereen ingeschreven en kon men beginnen aan dit gezellige boulestoernooi. Elke wedstrijd duurde maximaal 45 minuten, omdat de organisatie anders in tijdnood kwam vanwege de heerlijk hapjes. De lady’s werden regelmatig in de pauzes verrast met culinaire hapjes, wederom verzorgd door de “3 Zussen”. Voor de drankjes zorgden Evert en John deze dag.

Rond kwart voor 5 uur waren alle wedstrijden gespeeld en kon de WECO in de persoon van Henk de einduitslag gaan berekenen. Er waren 7 lady’s die alle wedstrijden gewonnen hadden. De eerste 3 lady’s kwamen in aanmerking voor een ereprijs: een trofee en twee medailles. Uiteraard mochten ze ook iets uitkiezen van de tafel.

We geven hieronder de uitslag van de beste 7 lady’s:

1. Annie Smulders + 28

2. José vd Bleek +19

3. Marjanne Steenhagen +19

4.Els Baans +18

5. Joke Diepstraten +17

6. Toos Muijen +17

7. Riet Jansen +134

Het was bijna 6 uur eer de prijzentafel leeg was. Iedereen nam iets mee naar huis en we konden terugkijken op een zeer geslaagd Lady’s Toernooi. Mooi weer en een gezellige sfeer en verrukkelijke hapjes!

Wij willen de organisatie langs deze weg nogmaals HARTELIJK bedanken voor de organisatie, hun enthousiasme en vakkundigheid.

Volgend jaar rond deze tijd zal er uiteraard weer een Lady’s Toernooi georganiseerd worden, maar helaas niet meer door de “3 Zussen”. Zij hebben het 3 jaar achtereen gedaan en geven het stokje graag over aan anderen.

Ik heb inmiddels begrepen dat er al leden zijn die het stokje hebben aangenomen. Iedereen bedankt. En zeker ook alle lady’s!!  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1675

SWOD Boulestoernooi

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Tue, July 31, 2018 22:36:54

SWOD Boulestoernooi


In de zomermaanden juli en augustus wordt door Stichting Welzijn Ouderen

Dongen (het SWOD) allerlei gezellige zomerse activiteiten gepland voor de senioren. Jaarlijks wordt er door Jeu de Boules Club Dongen een boulestoernooi georganiseerd. Dit jaar was dat op maandag 30 juli.

Er hadden zich hiervoor aanvankelijk 49 mensen opgegeven, maar helaas moesten negen leden zich later alsnog afmelden. Vanuit de eigen vereniging hadden zich 36 leden aangemeld om mee te doen. Alles bij elkaar toch nog 76 enthousiaste boulers voor dit toernooitje.

Gelukkig was de temperatuur op deze dag ietwat lager als de voorafgaande dagen, maar het zonnetje deed toch aardig haar best om deze dag mooi te maken. Met een licht briesje erbij was het aangenaam bouleweer.

Voor alle zekerheid had SWOD in ieder geval gezorgd voor een EHBO-er, de heer Kees Martens, maar gelukkig hoefde hij niet in actie te komen. Wel werd de aanwezigen geadviseerd om zich nog vooraf nog even in te smeren, hetgeen dan ook spontaan gebeurde.

Rond 13 uur werd iedereen op het schitterende complex van JdbC Dongen verwacht. De fietsen werden op een daarvoor gereserveerde plaats neergezet en ons aller Jantje Krol hield toezicht op het geheel. Hij werd hiervoor later ook nog eens door wethouder René Jansen in het zonnetje gezet. Bedankt Jantje, voor jouw waakzaamheid.

Na de nodige administratieve zaken door de mensen van de wedstrijdleiding (Corrie en Henk) kon het toernooitje rond half 2 beginnen. Eerst was er nog een kort woordje van de heer Pieter Domen, die samen met Lia Verkooijen deze activiteit geregeld had en een uitleg van de gang van zaken door Henk, kon iedereen naar zijn of haar toegewezen baan.

Het schema was zo ingedeeld, dat er altijd minimaal één clublid op een baan zou staan om de mensen van de SWOD indien nodig uitleg te geven en/of de leiding te nemen. Er werden in totaal 3 wedstrijden gespeeld van maximaal 45 minuten.

Iedereen moest na afloop even naar de wedstrijdtafel komen om de uitslag door te geven en te horen op welke baan ze de andere wedstrijden moesten spelen.

In de pauzes kon men op het schaduwrijk terras gezellig genieten van een heerlijk koel drankje en ijsjes. De barbezetting van deze dag was traditioneel in handen van een goed op elkaar ingespeeld drietal: Corrie, Jeanne en Ruud.

Aangezien het toch nog warm werd, dus “dorstig weer”, hadden ze hun handen vol om de mensen allemaal te bedienen.

Tussendoor werden de mensen nog verrast met een snackje in de vorm van een kaasje-worstje-tomaatje-komkommertje. Het feit dat de schalen vrij snel leeg waren, zegt toch wel iets over de smaak.

Rond half 5 waren alle wedstrijden gespeeld en was wethouder René Jansen inmiddels gearriveerd voor de prijsuitreiking. De Weco-leden Corrie en Henk waren nog volop bezig om de eindstand te bepalen voor de SWOD-leden, want eigen clubleden waren uitgesloten. De winnaar was wel bekend, maar er moest nog gestreden worden om de tweede en derde plaats, aangezien er drie SWOD-leden gelijk geëindigd waren. Daarom werd voorgesteld een zgn. “Shoot-out” te doen, waarbij elke speler slechts één boule mag werpen naar een door de scheidsrechter uitgegooid cochonnetje. Dit is het kleine balletje waar de boules naar toegegooid moeten worden; ook wel “butje” genoemd.

In deze “shoot-out” moesten Piet Ackermans, Fon Martens en Tonnie Verharen aantreden. Piet gooide zijn boule op een afstand van 72,7 cm van het butje, Tonnie op 55,3 cm en Fon legde zijn boule neer op een afstand van 30,6 cm.

Hiermee werd de uiteindelijke uitslag bekend:

1e plaats: Annelies Akkermans 3 gewonnen + 29 punten

2e plaats: Fon Martens 3 gewonnen + 20 punten

3e plaats: Tonnie Verharen 3 gewonnen + 20 punten.

Wethouder René Jansen nam de prijsuitreiking voor zijn rekening. Hij memoreerde in zijn kort woordje nog de fijne samenwerking tussen SWOD en de Jeu de Boules Club en bedankte iedereen die zijn of haar steentje had bijgedragen. Niet alleen de vrijwilligers op deze dag, maar juist ook de deelnemers van SWOD en Jeu de Boules Club Dongen.

De winnaars kregen uit zijn handen een beker uitgereikt en Annelies mocht tevens de grote wisselbeker in ontvangst nemen als trotse winnaar van de goed verlopen toernooi. Men kon terugkijken op een geslaagde dag en iedereen ging met een voldaan gevoel naar huis.

Volgend jaar zien we elkaar hopelijk weer op het SWOD-boulestoernooi.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1665

Wens Ambulance Toernooi

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Sat, May 12, 2018 08:20:57

Wens Ambulance Toernooi

Op Hemelvaartsdag organiseerde Jeu de Boules Club Dongen een heel bijzonder boulestoernooi, nl. het Wens-AmbulanceToernooi. Dit toernooi was alleen toegankelijk voor eigen leden, al dan niet met aanhang en werd gehouden ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van de vereniging.

In het openingswoordje van voorzitster Jopie Jacobs memoreerde zij nog de oprichting van de jeu de boules club in 1978, waarvan één van de oprichters, namelijk Gijs van de Wee, nog steeds actief lid is. Dat is toch wel heel bijzonder.


Tijdens de laatste ALV in oktober 2017 werd er door enkele vrijwilligers van de Wens-Ambulance een aangrijpende presentatie gehouden over het werk van deze stichting, waardoor het idee werd geopperd dit Lustrumtoernooi te koppelen aan dit fantastische goede doel.

Er hadden zich voor dit toernooi 38 paren aangemeld en er was gekozen voor een systeem, waarbij eerst een voorronde gespeeld moest worden alvorens tot een poule-indeling te komen. Alle winnende teams werden in een poule ingedeeld en ook de verliezende teams in een poule. Zo ontstonden er een A-poule met 20 teams en een B-poule met 18 paren. In elke poule moesten vervolgens drie voorgelote wedstrijden gespeeld worden.

De voorafgaande dagen waren best zomers en we hoopten dat het weer op Hemelvaartsdag ook nog aangenaam zou zijn. Helaas was de temperatuur op deze dag beduidend minder dan ervoor, maar het bleef gelukkig droog. Het buitenterrein zag er door allerlei vlaggetjes kleurig en gezellig uit. Ook onze nationale 3-kleur en de vlag van de NJBB wapperden uitbundig door de stevige wind.

Ruim voor aanvang van het toernooi waren de vrijwilligers van de WensAmbulance aanwezig. Ze hadden een heuse ambulance meegenomen en iedereen kon daar in de loop van de dag een kijkje in nemen, hetgeen dan ook massaal gebeurde. Er waren zelfs enkele “waaghalzen” die het durfden om op de brancard te gaan liggen!

Het bestuur had ook een “WENSPUT” gecreëerd, waarin iedereen een donatie kon doen of een wens voor een ander kon instoppen. Een wens, welke uitgevoerd kon worden tot een bedrag van €50,-. Aan het einde van de dag zouden de mensen van de WensAmbulance er een paar uitzoeken.

Rond 11 uur werd begonnen aan de voorronde en de 3 poulewedstrijden werden verspreid over de dag gespeeld. Tussendoor was er alle gelegenheid om wat uit te rusten in het zonnetje, om wat gezellig te kletsen of wat te eten en drinken. Vanwege het lustrumfeest kreeg elke deelnemer (en ook bezoeker) vooraf enkele muntjes, waarvoor een gratis drankje en een hapje gehaald kon worden. Dit keer geen eigen catering, maar een heerlijk patatje en/of snackje, verzorgd door “Den Bolle” uit Sprang-Capelle.

Tussendoor was er ook nog de mogelijkheid om lootjes te kopen voor een grootse loterij aan het einde van de dag. Er waren behoorlijk wat prijzen te verloten, welke gratis beschikbaar waren gesteld door vele Dongense winkeliers, maar ook door eigen leden. Het bestuur wil alle gevers vanaf deze plaats hartelijk danken voor hun gulle gift en met name Astrid voor haar inzet in deze.

Rond 4 uur waren alle poulewedstrijden gespeeld en konden Gerdie en Henk, beiden WECO-leden, de einduitslag gaan berekenen. Vooraf was aangegeven, dat er in elke poule 4 gelijkwaardige prijzen in natura te verdelen waren (Marianne en Jacqueline bedankt!!), nl. op de plaatsen 1-4-9 en de laatste. In poule A waren Yvonne en Jan Verbeek de winnaars en in poule B waren dat Stan Dankers en Johan van Kuijk.

Hierna werd de feestelijke en gezellige dag afgesloten met het overhandigen van een waardecheque aan de stichting WensAmbulance. Alle inkomsten uit het inschrijf-geld, de wensput en de loterij kwamen ten goede aan deze stichting. Het bestuur rondde het bedrag naar boven af tot maar liefst €750,-. Geweldig toch.

De mensen van de WensAmbulance waren hier zichtbaar blij mee en bedankten het bestuur en de vereniging voor deze schenking. Met dit bedrag konden zij maar liefst voor vier mensen hun laatste wens in vervulling laten gaan. Tot slot werden nog drie wensen uit de “Wensput” gekozen en men zou ervoor zorgen dat ze alle drie uitgevoerd werden: voor ons eigen lid Jopie Ripzaad, oudleden Bep en Ton Hamels en voor Koos Mouthaan.

Wij hopen dat deze mensen een mooie dag mogen beleven. En dat allemaal dankzij jullie! Iedereen bedankt voor de aanwezigheid en inbreng.

P.S.: er zijn nog enkele prijzen niet opgehaald, nl. op de nummers 110-190-220-446-

473 en 794. Ze zijn af te halen op het clubgebouw “Le Repos”.

WECO Jeu de Boules Club Dongen  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1645

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Mon, April 09, 2018 14:44:32

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.


De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit jaar mee met 4 teams. Hieronder het verslag van zaterdag 7 april 2018.

Team Dongen 1 speelde vandaag een uitwedstrijd in Breda tegen Va Tout 2. Het Team stond al veilig in de 4e klasse van de NJBB, maar iedereen was nog best bereid er een tandje bij te zetten om nog wat puntjes erbij te pakken. Er werd buiten gespeeld vanwege het prachtige weer.

Een extra uitdaging was om on een steeds wisselende samenstelling van de opstelling te gaan spelen, zodat alle spelers deze dag een partij konden spelen. En mede door de goede inzet is dat gelukt en wonnen ze met 5 – 3 als einduitslag.

Het verloop van de wedstrijden:

Ronde 1 doubletten: Kees Jacobs en Cor Timmermanstevige speelde een stevige pot maar wonnen met 13-7. John van Rooden en Jopie Jacobs speelde prima en wonnen met 13-6. Ook Pierre de |Jong en Greet van der Ven konden op het nippertje de punten pakken met 13-11. Dus de tussenstand was al 3-0.

Ronde 2 Tripletten: Pierre, Cor en Andre kwamen maar niet op gang en verloren met 5-13. Kees, Hans en Greet pakte met prima teamwork de winst met 13-6. De tussenstand werd dus 4-1 voor Dongen.

Ronde 3 doubletten: Hans en Jopie speelde goed maar konden net niet genoeg druk zetten en verloren met 6-13. Ook John en Pierre konden niet echt doordrukken en verloren met 6-13. Cor en Andre speelden een stevige lange partij en wisten die net in winst om te zetten 13-12. Hierdoor bezorgde ze Va Tout 2 de eerste nederlaag in de competitie en won Dongen uiteindelijk met 5-3. Dongen1 blijft in het komende seizoen in de 4e klasse van de NJBB

Team Dongen 2 speelde uit tegen Middelburg 3. Zij begonnen de doublet-partijen in Middelburg vanwege het schitterende weer op de buitenbanen. Aangezien Dongen 2 al kampioen is was het doel en uitdaging om wederom ongeslagen te blijven. Omdat dit de laatste speeldag was, waren alle 8 de teamleden aanwezig en werd er af en toe gewisseld om iedereen te laten spelen deze dag.

Jean-Michel en Joke Lobo verloren hun partij met 7-13. Bij Astrid Moorman en Johan van Kuijk ging het beter,zij wonnen met 13-9. Maar bij Wil en Annemie van den Dungen lukte het ook niet, zij verloren met 6-13. De 1e ronde sloten ze dus af met een 1-2 achterstand. Middelburg was erop gebrand om deze dag te winnen dus Dongen was gewaarschuwd.

Daarna volgden de tripletpartijen. Jean Michel, Joke en Wil wonnen vrij eenvoudig met 13-2 en ook Jan, Yvonne Verbeek en Annemie hadden het niet gemakkelijk, maar wisten toch nog te winnen met 13-10. Dongen stonden nu met 3-2 voor, dus met nog 3 doublet-partijen te gaan zag het er redelijk rooskleurig uit voor ze. Ze begonnen de laatste ronde vol goede moed.


Jan en Yvonne hadden geen schijn van kans en verloren dan ook met 0-13. Johan en Astrid hadden ook veel moeite en verloren ook hun partij en wel met 8-13. Dus 4-3 voor Middelburg. Jean-Michel en Wil moesten een achterstand van 4-11 weg zien te werken om er een gelijkspel uit te slepen. Dit lukte zowaar en wonnen deze spannende partij dan ook met 13-11. Knap gedaan. Middelburg stond deze dag heel goed te spelen, vooral het plaatsen ging fantastisch. En ja, voor Dongen was dit het hoogst haalbare, misschien ook een beetje motivatie tekort omdat het eigenlijk nergens om ging, wie zal het zeggen. Dus de einduitslag van deze dag was 4-4 en Dongen 2 is hiermee ongeslagen kampioen, want een gelijkspel is niet verloren. Het was een hele gezellige dag en Middelburg is een hele fijne vereniging om tegen te spelen met heel aardige en sportieve mensen.

Dongen 2 promoveert hierdoor naar de 4e divisie, een mooie prestatie en veel succes in de volgende NPC die start op 29 September 2018.

Team Dongen 3 moest aantreden tegen Va Tout 4.uit Breda en wisten in hun laatste wedstrijd dit seizoen een 4 – 4 gelijk spel te behalen en daardoor een goede klassering in de 5e klasse.

Team Dongen 4 speelde ook vandaag hun laatste NPC wedstrijd van dit seizoen. Ze mochten thuisspelen tegen PVT 2 uit Tilburg. Het was wat het weer betreft goed, en hoopte op een goed resultaat. Jammer genoeg weet in de eerste ronde alleen Karin Jansen en Ruud v. Dijk hun partij te winnen met 13-6. Annelies v. Schendel en Henk Doremalen kwamen nog even goed terug maar de partij ging met 13-7 naar de tegenpartij. Wim Koreman en Marian v. Gastel konden lang bij blijven maar op het laatst was de tegenstander toch sterker 13-9.

De teams die spelen in deze competitie

Bij de tripletten ronde stonden Karin Jansen, Ruud v. Dijk en Henk Doremalen er goed voor maar jammer genoeg gingen de laatste punten toch naar PVT 13-10. Bij Marian, Wim en Annelies ging het wat minder en werd de partij verloren met 13-8.

Om er nog een gelijkspel uit te halen moesten alle 3 de wedstrijden gewonnen worden maar dat ging het niet worden vandaag. Al vrij vlug verloren Annelies en Henk hun partij met 13-1 en Ruud v. Dijk met Karin Jansen verloren hun partij met 13-4. Even leek het erop dat Wim en Marian hun partij gingen winnen maar ook hier ging het niet meer lukken en ging de partij met 13-5 naar PVT. Dus met een nederlaag van 7-1 sloten ze deze NPC competitie af en konden ze daarna in de zon de wedstrijden nog even nabespreken.

De standen en wedstrijdschema zijn te zien op:

Team Dongen 1: http://nlpetanque.nl/4e-divisie-4004

Team Dongen 2+3: http://nlpetanque.nl/5e-divisie-5007-2

Team Dongen 4: http://nlpetanque.nl/6e-divisie-6005-2

Komende tijd zullen er allerlei toernooien plaatsvinden waaraan ook dongense teams deelnemen.Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1634

Lustrum Toernooi Jeu de Boules

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Wed, April 04, 2018 13:19:41

Lustrum Toernooi Jeu de Boules

Tweede Paasdag werd bij Jeu de Boules Club Dongen het 1e Bondstoernooi van dit jaar gehouden. Het was het zgn. “Lustrumtoernooi” ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van onze vereniging. Dit jeu de boules toernooi stond open voor iedereen, die een zogenaamd W-licentie (een wedstrijdlicentie) heeft. Dat geldt dus zowel voor leden als niet-leden.Er hadden zich voor dit toernooi 26 teams aangemeld, waarvan bijna de helft afkomstig was van onze eigen club. Er waren ook spelers van o.a. Va Tout en Bre-da-Boules (Breda) en zelfs van PC Boekt en Markdal uit België. Al met al een redelijk gemêleerd gezelschap voor zo’n toernooi.


De teams werden door loting verdeeld in twee poules van 12 en 13 teams. Dit zou betekenen dat er in elke ronde een vrijloting was. Om dit te voorkomen werd er een extra team ingezet, bestaande uit Marianne van Gastel en Henk van Roode, beiden lid van de Wedstrijdcommissie. In tegenstelling tot de meeste andere toernooien moesten de spelers op dit Bondstoernooi maar liefst 5 voorgelote wedstrijden spelen, zowaar een hele klus!De buitenbanen, maar ook die in de Boule-o-drome, waren door de mensen van de buitenploeg prima in orde gebracht, want men wist op voorhand niet waar er gespeeld zou gaan worden. Gelukkig waren de weersomstandigheden redelijk en kon het toernooi buiten worden gehouden. Het zonnetje zou zich in de loop van de dag wat meer laten zien, waardoor het steeds meer op een aangename lentedag ging lijken. De Nederlandse vlag en die van de NJBB wapperden al in de lucht en na een korte uitleg van Henk van Roode (wedstrijdleiding) en Wim de Jong (arbiter) kon het toernooi rond half 11 officieel beginnen.De weersvoorspellingen waren niet al te gunstig voor deze dag. Hoewel het een “buitentoernooi” is, werd ook de mogelijkheid gegeven om in de Boulodrome te gaan spelen op voorwaarde dat iedereen het er mee eens moest zijn. Aanvankelijk waren er enkele teams die inderdaad binnen gingen spelen, maar gaandeweg de dag werd alleen maar buiten gespeeld. Het zonnetje kwam zowaar nog even voor de dag.

Alle teams konden tegelijk gaan spelen, omdat er ruim voldoende banen aanwezig waren. Er werd niet op tijd gespeeld, zodat men ook niet op elkaar behoefde te wachten. Tussendoor was er dus alle gelegenheid om gezellig met elkaar wat te eten en drinken en natuurlijk wat te praten. De barbezetting bestond uit Henk van Gils en Wim de Wit en de catering was in handen van twee ervaren dames: Jopie en Willemieke. Er was zoals gewoonlijk weer volop te verkrijgen: soep, tosti’s en broodjes ei en “broodje boules” van ’t Smaakhuys uit Dongen.

Op zo’n Bondstoernooi kon men ook prijzen verdienen en deze keer was er ook weer gekozen voor “prijzen in natura”. Ruim 80% van het inschrijfgeld werd hieraan besteed en Marianne en Jacqueline hadden gevarieerde boodschappenmandjes en tasjes gemaakt voor de bovenste 2 teams uit elke poule en een extra prijs voor plaatsnummer 8 in elke poule. Daarnaast werd uit elke poule nog een team geloot, die het inschrijfgeld terugkreeg.Slechts één team had alle vijf wedstrijden gewonnen en slechts twee teams hadden alles verloren. Hieronder volgt de uitslag:

Poule A

1e plaats: JM Lobo en Joke Lobo 5 gewonnen +33 pnt

2e plaats: J.Bleyen/T.Verdonck (PC Boekt) 4 gewonnen + 31 pnt

8e plaats: Roel van Helden en Sander Steijns 2 gewonnen + 2 pnt

Poule B

1e plaats: Osman en Anne Hoppenbrouwers 4 gewonnen + 29 pnt

2e plaats: Marianne van Gastel en Henk van Roode 4 gewonnen + 27 pnt

8e plaats: Ad van der Bruggen en Cor v/d Sande 2 gewonnen - 2 pnt

Het inschrijfgeld werd gewonnen door team Wil van Belkom en Stan Dankers (Dongen) en Piet Verboven met Wim Koreman (Dongen).Bovendien kreeg Wim de Jong (arbiter) ook nog een barkaart voor zijn verleende diensten.

Rond 6 uur was het Bondstoernooi afgelopen en kon men huiswaarts keren. Het was een supergezellig toernooi geweest en iedereen had kunnen genieten. Iedereen bedankt voor zijn of haar inzet en op naar het volgende Bonds boules-toernooi: het Looiersbondstoernooi op zondag 1 juli.Hiervoor zijn er uiteraard ook nog enkele interne toernooien, zoals een Doublettemix Toernooi en het zgn. 5-op-‘n-rij Toernooi.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1628
Next »