SPORT

SPORT

uitslagen en verslagen

Ook uw sportbericht of verslag komt in de krant
Stuur het naar redactie@dongenhomespot.nl

LEZERS VAN DE DONGENSE INTERNETKRANT KUNNEN TERUG NAAR DE KRANT :


www.dongenhomespot.nl

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Mon, February 04, 2019 09:53:00

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit seizoen weer mee met 4 teams. Hier volgt het verslag van zaterdag 02 februari 2019.

Team Dongen 1
speelde een thuiswedstrijd gespeeld tegen Altena 1 uit Sleeuwijk. Hieronder volgt het verloop van de partijen:
Eerste ronde: doublet 1, Kees Jacobs en John v Rooden, gingen van begin af goed van start en wonnen vrij gemakkelijk met 13-4. Doublet 2, Hans van Troost en Pierre de Jong, speelde iets meer vanuit de verdediging maar wonnen verdiend met 13-9. Doublet 3, Andre de Wijs en Karel Seebregts, kwamen iets te laat op gang. De strijdlust was er nog niet helemaal, want er waren best kansen om te winnen. Jammer maar niet gelukt. Daarmee was de tussenstand 2-1 voor Dongen.
Tweede triplette: Triplet 1, Kees–Andre–Karel, kwamen te laat in hun spel en maakte enkele tactische foutjes zodat ze deze partij aan de tegenstanders moesten laten met 8–13. Triplet 2, Hans–Pierre–John, speelde een prima aanvallende wedstrijd en wonnen met 13–9. Hiermee was de tussenstand 3-2 geworden.
Derde ronde: Doublet 1, Kees en John, speelde ook nu een aanvallende wedstrijd en won met 13 -7. Doublet 2, Hans en Pierre, gingen nu ook aanvallend spelen en werden na de laatste moeizame punten beloond met een prima overwinning 13–4. Doublet 3, Andre en Karel, konden ook de tegenstanders onder druk zetten met prima aanvallend spel en wonnen met 13–5. Hiermee werd de eindstand 6-2 voor Dongen. Met als gevolg een mooie stap voorwaarts op de ranglijst.

Team Dongen 2
moesten uit spelen tegen Mooie Boule 2 uit Berlicum. Als eerste kregen ze hun doublet-partijen. Wil en Annemie v/d Dungen wonnen na een zwaar bevochten partij met 13-11. Johan van Kuijk en Astrid Moorman hadden eveneens een zware partij, zij wisten deze echter net niet te winnen en verloren met 12-13. Jan en Yvonne Verbeek wonnen hun partij met 13-8. Dit resulteerde in een tussenstand van 2-1 voor Dongen.
Daarna volgden de tripletpartijen. Wil, Annemie en Astrid wonnen met 13-5 en waren goed op dreef. Johan, Jan en Yvonne gingen ook niet verkeerd en wonnen met 13-9. De tussenstand kwam hiermee op een voorsprong van 4-1 voor Dongen. Het zag er goed uit, nu nog de laatste 3 doublet-partijen.
Johan en Astrid verloren hun partij met 9-13, Wil en Annemie verloren hun partij met 5-13. De stand was op dit moment 4-3 voor Dongen 2. Jan en Yvonne moesten winnen om de dag winnend af te sluiten. Het werd een zenuwslopende partij met een slot waarbij de laatste boule de beslissing moest brengen. Het was 12-12 en Jan en Yvonne lagen op punt, de tegenstander had nog 1 boule en moest schieten om te winnen. Maar die schoot mis, dus Jan en Yvonne wonnen uiteindelijk met 13-12. De eindstand voor de dag kwam daarmee op 5-3 voor Dongen 2. Daarmee bleef Dongen 2 wederom nog steeds ongeslagen in de competitie.
De volgende wedstrijd staat gepland op 16 Februari 2019 uit tegen Cloeck en Moedigh 1 uit ‘st-Oedenrode.

Team Dongen 3 was deze week vrij en moet over twee weken naar Middelburg.

Team Dongen 4
speelde thuis tegen Va-Tout 4 uit Breda. Met frisse moed begonnen ze aan de wedstrijd maar het werd al snel duidelijk dat het een zware middag ging worden. Ondanks goed spel wist geen van de doubletten de partij te winnen en moesten ze aan de tripletten ronde beginnen met een 3-0 achterstand.
Bij Wim en Willy Boersen samen met Corrie Koreman ging het puntje voor puntje maar de tegenstander wist de partij te winnen met 13-3. Ook het triplette met Wim Koreman en Ruud v. Dijk en Karin Jansen leverde geen overwinning op maar een verlies van 5-13. Dus de wedstrijd konden ze niet meer winnen. In de laatste ronde gingen ze nog proberen om in ieder geval een partij te winnen.
Doublet, Wim Koreman en Annelies v. Schendel, begonnen goed maar jammer genoeg ging het daarna beter lopen bij de tegenstander en werd de partij verloren met 5-13. Bij de partij van Ruud v. Dijk en Karin Jansen ging het gelijk op en bleef het spannend maar helaas is het ook hier de tegenpartij die de overwinning naar zich toe wist te trekken met 13-11.
Dus de enige partij die nog gewonnen kan worden, was de partij van Wim Boersen en Corrie Koreman. Het werd een spannende partij maar de overwinning werd uiteindelijk binnengehaald met 13-9. Dus werd de einduitslag een nederlaag van 7-1. Over 2 weken speelt Dongen 4 thuis tegen Cloeck en Moedigh 7 en gaan ze voor de overwinning om weer bovenaan mee te kunnen draaien.

De standen en wedstrijdschema zijn te zien op:
Team Dongen 1: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4004-18-19
Team Dongen 2: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4003-18-19
Team Dongen 3: https://nlpetanque.nl/5e-divisie-5006-18-19
Team Dongen 4: https://nlpetanque.nl/6e-divisie-6005-18-19

Komende tijd zullen er allerlei toernooien plaatsvinden in Dongen en daarbuiten waaraan ook dongense teams deelnemen. Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)

= = = =  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1724

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Mon, January 21, 2019 18:54:17

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit seizoen weer mee met 4 teams. Hier volgt het verslag van zaterdag 19 januari 2019.

Team Dongen 1 had een uitwedstrijd tegen JBC Nederkerk 2. Ondanks de goede inzet van onze spelers zat het allemaal niet mee en moesten we met lege handen naar huis. Debet aan het grote verlies was zeker wat lichamelijke ongemakken en een verschrikkelijk moeilijke grit baan waar op gespeeld moest worden.

Eerste ronde: doubletten. Doublet 1, Kees Jacobs en Hans v Troost kregen met moeite vat op de baan en wonnen met 13-9. Doublet 2, Cor Timmermans en John van Rooden kwamen geen moment in hun spel en verloren met 2-13. Doublet 3, Karel Seebregts en Andre de wijs kwamen te laat op gang en verloren met 5–13.

Tweede ronde: Tripletten. Triplet 1, Kees–Karel–Andre kwamen in het begin niet aan aanvallen toe en waren daarna te laat 9-13. Triplet 2, deze partij van Hans–Cor–John liep heel goed en wonnen verdiend met 13–5.

Derde ronde: doubletten. Doublet 1, Kees–Hans hadden de winst voor het grijpen maar konden het bij een stand van 12-11 niet uitmaken en verloren helaas met 12-13. Doublet 2, Cor–John haalde niet hun niveau door de oog problemen van Cor. Het verlies was grotendeels te verklaren waardoor men niet het niveau konden halen dat nodig was voor winst en verloren met 6-13. Doublet 3, Karel–Andre konden maar niet wennen aan de moeilijke grit baan en verloren met 8-13.

Maar ondanks ons verlies daar en de moeilijke baan was het een sportieve en gezellig dagje boulen.

Team Dongen 2 speelde thuis tegen Boules de Boeuf 1 uit Oss. Zij begonnen hun doublet-partijen met de bedoeling om ongeslagen te blijven.

In de eerste ronde doubletten beten Wil en Annemie v/d Dungen de spits af en wonnen met 13-5. Jean Michel en Joke Lobo deden het ook goed en wonnen met 13-11 maar bij Jan en Yvonne Verbeek zat het een beetje tegen en verloren dan ook maar net met 12-13. Tussenstand 2-1 voor Dongen.

Daarna volgden de tripletpartijen. Wil, Joke en Jean Michel wonnen zeer overtuigend met 13-1, dus het ging best lekker. Jan, Yvonne en Annemie gingen ook lekker en wonnen met 13-5. De tussenstand kwam hiermee op een voorsprong van 4-1 voor Dongen 2. Het zag er rooskleurig uit, nu nog 1 partij voor de winst van deze dag.

In de 2e ronde doubletten wonnen Jan en Yvonne hun partij met 13-11, Wil en Annemie deden het ook goed en wonnen 13-10. De stand was op dit moment 6-1 voor Dongen 2. Jean Michel en Joke wisten ook hun partij te winnen en wel met 13-8. De eindstand voor deze dag kwam daarmee op 7-1 voor Dongen 2.

Dus hiermee blijft Dongen 2 nog steeds ongeslagen in de competitie en vergroot hiermee zijn voorsprong zelfs.

De volgende wedstrijd staat gepland op 2 Februari 2019 uit tegen Mooie Boule 1 uit Berlicum.


Team Dongen 3 speelde uit tegen Middelburg 3 en maar verloren helaas na een spannende strijd met 5-3.

Team Dongen 4 gingen naar de Walnoot 1 in Boxtel voor hun 1e NPC wedstrijd in 2019.

Ze begonnen met frisse moed aan de doubletten ronde. Wim Koreman en Willy Boersen zijn goed op dreef en wonnen hun partij met 13-2. Corrie Koreman en Wim Boersen hadden meer moeite met de banen maar wisten de partij wel naar zich toe te trekken met 13-9. Ook Karin Janssen en Ruud v. Dijk wisten hun partij te winnen na een lange partij met 13-10.

Bij de tripletten ronde ging het goed. Wim en Willy Boersen met Corrie Koreman wonnen de partij met 13-5 en Wim koreman met Ruud en Karin sloten hun partij af met een winst van 13-10. Met een tussenstand van 5-0 was dus de overwinning is al binnen maar ze gingen in de 3e ronde doubletten proberen om ook hier de partijen te winnen.

Wim Koreman en Willy Boersen waren opnieuw goed bezig en wonnen hun partij vrij gemakkelijk met 13-1. Bij de andere partijen ging het gelijk op dus bleef het spannend tot de laatste méne. Karin en Ruud wisten het net niet te redden en verloren met 12-13. Wim Boersen en Corrie Koreman konden de winst pakken met 13-12. Dus met een 7-1 overwinning gingen ze huiswaarts. Prima prestatie.

De standen en wedstrijdschema zijn te zien op:

Team Dongen 1: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4004-18-19

Team Dongen 2: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4003-18-19

Team Dongen 3: https://nlpetanque.nl/5e-divisie-5006-18-19

Team Dongen 4: https://nlpetanque.nl/6e-divisie-6005-18-19

Komende tijd zullen er allerlei toernooien plaatsvinden in Dongen en daarbuiten waaraan ook dongense teams deelnemen. Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1718

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Mon, January 07, 2019 18:10:55

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit seizoen weer mee met 4 teams. Hier volgt het verslag van zaterdag 05 januari 2019.

Team Dongen 1 speelde Dongen 1, in speelronde 7 van de NPC, tegen Bommequet 1 uit in Roosendaal.

Deze keer verliep ronde 1 (doublet) een beetje moeizaam voor Dongen. Team Pierre de Jong en Hans van Troost hadden zeer sterke tegenstanders. Het uiteindelijke resultaat was dan ook 5-13 voor Bommequet. Team John van Rooden en Cor Timmermans hadden het eveneens zwaar. Resultaat 13-3 voor Bommequet. Echter team Karel Seebregts en Andre de Wijs waren in hun element. Zij behaalde dan ook een klinkende overwinning 13-7 voor Dongen. Tussenresultaat 2-1 voor Bommequet.

In ronde 2 (triplet) kwam Dongen op stoom. Team Cor Timmermans, Andre de Wijs en John van Rooden speelde een formidabele wedstrijd. Resultaat 13-6 voor Dongen. Ook team Hans Troost, Pierre de Jong en Karel Seebregts wisten een uitstekend resultaat te behalen. 13-4 voor Dongen. Tussenresultaat 3-2 voor Dongen.


Ronde 3 (doublet) werd heel spannend. Team Cor Timmermans en John van Rooden konden ondanks een goed gespeelde wedstijd deze toch niet in winst omzetten. Resultaat 3-13 voor Bommequet. Team Karel Seebregts en Andre de Wijs waren niet te sluiten en wonnen dan ook met 13-11. Tussenstand was nu 4-3 voor Dongen. De laatste wedstrijd moest dus uitwijzen of het een gelijkspel of een overwinning zou gaan worden. Dit moest beslist worden door team Pierre de Jong en Hans van Troost. In het begin van de wedstrijd was Bommequet duidelijk de sterkste. Bommequet kwam voor te staan met 10-5. Maar zoals altijd zijn team Hans en Pierre dan op hun sterkst. Het krabbelde terug door sterk spel tot 11-11. Toen werd het pas echt spannend. Dankzij een gemiste schietbal van Bommequet kon Hans van Troost het uitmaken met 2 punten. Resultaat 13-11 voor Dongen.

Eindresultaat 5-3 voor Dongen. Geen slecht resultaat door de op plaats 2 staande Bommequet 1 te verslaan in eigen huis. Volgende wedstrijd uit tegen JBC Nieuwerkerk 2 in Nieuwerkerk aan de Ijssel.

Team Dongen 2 moest thuis spelen tegen Mooie Boule1 uit Berlicum.

Dongen begonnen hun doublet-partijen vol goede moed tegen de tegenstander die nu weer 2e stond in de ranglijst, dus ze waren er weer op gebrand om te winnen. Wil en Annemie v/d Dungen waren gewoonweg te sterk voor hun tegenstander en wonnen dan ook met 13-4.

Johan van Kuijk en Astrid Moorman deden het ook heel goed en wonnen eenvoudig met 13-3 en Jean Michel en Joke Lobo verloren nipt met 11-13.

Tussenstand 2-1 voor Dongen.

Daarna volgden de tripletpartijen. Wil, Joke en Jean Michel wonnen met 13-8, dus het ging best lekker. Johan, Astrid en Annemie gingen ook lekker en wonnen met 13-9. De tussenstand kwam hiermee op een voorsprong van 4-1 voor Dongen 2. Het zag er rooskleurig uit, nu nog de laatste 3 doublet-partijen.

Johan en Astrid wonnen hun zwaar bevochten partij nipt met 13-12, Wil en Annemie deden het ook goed en wonnen na een 7-8 achterstand met 6 punten in de laatste mène met 13-8. De stand was op dat moment 6-1 voor Dongen 2, Jean Michel en Joke zat het weer niet mee en verloren weer nipt met 12-13.

De eindstand voor deze dag kwam daarmee op 6-2 voor Dongen 2.

Dus hiermee bleef Dongen 2 nog steeds ongeslagen in de competitie.

De volgende wedstrijd staat gepland op 19 Januari 2019 thuis tegen Boules de Boeuf 1 uit Oss.

Team Dongen 3 speelde uit tegen Petangeske 4 uit Bergen op Zoom. Na een spannende strijd werd de eindstand 4 -4.

Team Dongen 4 ging naar Valkenswaard om tegen Dommels Boeleke 3 hun volgende NPC wedstrijd te spelen.

In de eerste ronde ging het goed, Wim Boersen en Corrie Koreman wonnen hun partij vrij gemakkelijk met 13-2. Ook Karin Jansen en Ruud van Dijk wisten hun partij te winnen met 13-3. Wim Koreman en Willy Boersen verloren hun partij met 1-13.

Ze begonnen met goede moed aan de tripletten ronde. Wim K. met Ruud en Karin wisten de partij naar zich toe te trekken met 13-4. Bij de andere triplette wilde het eerst niet goed lukken, ze kwamen met 11-6 achter te staan. Maar met even aanzetten wisten Corrie en Willy en Wim Boersen eerst een méne met 5 punten en daarna de laatste 2 punten te pakken. Zo stonden ze nu gelijk en gingen ze de laatste ronde spelen voor een overwinning.

Jammer genoeg wisten zowel Karin met Ruud en Corrie met Wim B. de partijen niet te winnen 4-13 en 5-13. Dus moest de partij met Willy en Wim Koreman gewonnen worden en dit wisten ze met overtuiging te doen 13-4. Zo gingen ze met een overwinning naar Dongen terug, over 2 weken spelen ze weer uit dan in Boxtel.

De standen en wedstrijdschema zijn te zien op:

Team Dongen 1: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4004-18-19

Team Dongen 2: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4003-18-19

Team Dongen 3: https://nlpetanque.nl/5e-divisie-5006-18-19

Team Dongen 4: https://nlpetanque.nl/6e-divisie-6005-18-19

Komende tijd zullen er allerlei toernooien plaatsvinden in Dongen en daarbuiten waaraan ook dongense teams deelnemen. Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)

= = = =

  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1712

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Mon, December 24, 2018 18:55:11

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit seizoen weer mee met 4 teams. Hier volgt het verslag van zaterdag 22 december 2018.Team Dongen 1 speelde uit tegen Nederlek 2. Nederlek speelt thuis bij een andere club omdat zij zelf te weinig banen hebben om alle NPC teams thuis te kunnen laten spelen. Dongen ging daarom op bezoek bij Jeu de Boules club Maasstad in Rotterdam. Zij hebben daar een prachtige locatie. Alle wanden zijn beschilderd in Franse sferen. Werkelijk prachtig om te zien. Terug naar de partijen.

In de eerste ronde waren Andre de Wijs en Karel Seebregts nog niet erg op stoom. Ze verloren hun partij. Cor Timmermans en John van Rooden lukte het ook niet om te scoren. Echter Hans van Troost redde de eer door hun tegenstander ruim te verslaan. Stand 2-1 voor Nederlek.

In de tweede ronde (triplets) kon team Andre de Wijs, Cor Timmermans en John van Rooden het niet bolwerken tegen Nederlek. Echter team Hans van Troost, Pierre de Jong en Karel Seebregts speelde een prima partij en wonnen ruimschoots. Tussenstand 3-2 voor Nederlek.In de derde ronde hadden Andre de Wijs en Karel Seebregts geen enkele moeite met hun tegenstander en versloegen hun tegenstanders met grote cijfers. Ook Cor Timmermans en John van Rooden scoorden met een klinkende overwinning. Helaas kon dat niet gezegd worden van team Hans van Troost en Pierre de Jong. Ze verloren hun partij. Eindstand 4-4.Volgende ontmoeting uit tegen Bommequet 1 in Roosendaal.

Team Dongen 2 moesten thuis tegen Amitié Best 2 uit Best. Dit was alweer de 6e speeldag in de NPC voor Dongen 2.Dongen begonnen hun doublet-partijen vol goede moed tegen de tegenstander die 2e stond in de ranglijst, dus ze waren er op gebrand om te winnen. Wil en Annemie v/d Dungen moesten nog even wennen na hun welverdiende vakantie, en redde het net niet en verloren met 10-13, Johan van Kuijk en Yvonne Verbeek deden het beter en wonnen met 13-10 en Jan Verbeek en Joke Lobo wonnen met 13-6. 2-1 voor Dongen, dus een goed begin.

Daarna volgden de tripletpartijen. Wil, Joke en Annemie verloren heel overtuigend met 5-13, en Jan, Yvonne en Johan wonnen heel overtuigend met 13-3. De tussenstand kwam hiermee op een voorsprong van 3-2 voor Dongen 2. Het begon er toch wel op te lijken dat dit erom zou spannen vandaag, aangezien het een lastige tegenstander is.

Dus ze begonnen de laatste ronde in de wetenschap dat ze minimaal 2 partijen moesten winnen voor de winst. Johan en Yvonne wonnen hun partij met 13-8, Wil en Annemie wisten wederom niet te winnen en verloren hun partij met 10-13. De stand was op dat moment 4-3 voor Dongen 2, dus nu was het aan Jan en Joke om de dag met winst af te sluiten, maar met een 1-10 achterstand was dit een zware dobber. Zej wisten zowaar de partij door hun eigen vastberadenheid toch nog met 13-11 te winnen. Een hele knappe prestatie. De eindstand voor deze dag kwam daarmee op 5-3 voor Dongen 2.

Dus hiermee blijft Dongen 2 ongeslagen in de competitie. De volgende wedstrijd staat gepland op 5 Januari 2019 thuis tegen Mooie Boule 1 uit Berlicum.Team Dongen 3 speelde thuis tegen Va-Tous 3 uit Breda. En wisten een klinkende overwinning te behalen van 6 -2. Dongen 3 staat nu fier bovenaan in hun klasse.Team Dongen 4 was vandaag vrij en spelen op 5 januari hun volgende wedstrijd in Valkenswaard.

De standen en wedstrijdschema zijn te zien op:

Team Dongen 1: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4004-18-19

Team Dongen 2: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4003-18-19

Team Dongen 3: https://nlpetanque.nl/5e-divisie-5006-18-19

Team Dongen 4: https://nlpetanque.nl/6e-divisie-6005-18-19

Komende tijd zullen er allerlei toernooien plaatsvinden in Dongen en daarbuiten waaraan ook dongense teams deelnemen. Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)

= = = =  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1709

Verslag olieboulentoernooi

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Tue, December 18, 2018 08:45:44

Verslag olieboulentoernooi

Elk jaar wordt aan het eind van het kalenderjaar traditiegetrouw het zgn. OlieBOULENtoernooi georganiseerd. Het is een PET-toernooi, waarbij elke speler drie wedstrijden moet spelen, steeds met een ander maatje en ook wisselende tegenstanders. Op dit intern boulestoernooi hadden zich aanvankelijk 50 leden aangemeld, maar op de dag zelf bleven er 45 spelers over. Toch een mooi aantal om een toernooitje te spelen.In de nacht ervoor had het ietwat gesneeuwd, zodat de buitenbanen er onberispelijk wit uitzagen. Gelukkig heeft Jeu de Boules Club Dongen een eigen hal, waarin het prettig spelen is.

Rond half 11 was iedereen door Corrie en Gerdie (WECO-leden) ingeschreven en kon men aan de eerste wedstrijd beginnen. Na afloop moest iedereen de stand doorgeven alvorens aan de volgende wedstrijd te mogen beginnen.

Rond 12 uur werden de eerste warme oliebollen aan de deelnemers uitgeserveerd. Deze taak rust al jarenlang op de schouders van onze enige, echte “oliebol”: Ruud. (grapje hoor!) Hij doet dat steeds met plezier en gulle glimlach; iedereen ziet hem graag komen.

Naast de wedstrijden van dit toernooi werd er ook gestreden om de “Tête-a-tête trofee”. In 2018 werd er in maar liefst 3 poules een tête-a-tête competitie afgewerkt. Elke speler moest dan tegen een ander een wedstrijd spelen tot 13 punten. Je moet dan als bouler zowel kunnen plaatsen als schieten. Met andere woorden: je moet een allrounder zijn in het boulen. De bovenste twee spelers uit elke poule namen hier aan deel: Toine, Cees, Ad, Wil, Karel en Astrid als enige vrouwelijke bouler. In een onderling toernooitje konden zich twee spelers plaatsen voor de finale, welke later op deze dag gehouden werd.

Tussen de wedstrijden door was er alle gelegenheid om gezellig wat bij te kletsen onder het genot van een koel of warm drankje en een hapje. De catering werd deze dag verzorgd door Corry, Piet en Cees, bijgestaan door de al eerder geroemde Ruud. Alvast bedankt lieve mensen voor jullie inzet.Halverwege de middag waren alle wedstrijden gespeeld en konden de WECO-leden de einduitslag gaan berekenen. Deze werd echter nog niet bekend gemaakt, omdat de finale van de Tête-a-tête competitie eerst gespeeld moest worden. Deze finale ging tussen Toine Snoeren en Wil van Belkom. De verwachtingen waren hoog gespannen, want beide spelers waren elkaar in de poule ook al tegengekomen. Toen trok Toine de overwinning naar zich toe met 13-11, dus hoe zou het deze keer aflopen?

De meeste boulers (waarom niet allemaal?) hadden zich al in de hal een mooi plekje toegeëigend en verheugden zich op een spannende finalewedstrijd. Dat was het in het begin ook zo, want beide spelers verdienden om en om een puntje. Bovendien werd het cochonnetje regelmatig uitgeschoten, zodat de mêne overgespeeld moest worden. Toch zag je dat Wil langzamerhand de wedstrijd naar zich toe trok. Hij speelde een sterke partij; hij kon goed plaatsen en bovendien goed schieten. Toine daarentegen gooide ietwat slordiger, hoewel hij ook mooie momenten kende. Uiteindelijk werd de finale gewonnen door Wil met de cijfers 13-5. Een afgetekende overwinning voor een trotse winnaar. Vanaf deze plaats feliciteren we beide spelers: Toine en Wil. Proficiat mannen voor deze prestatie.
Volgend jaar is er geen tête-a-tête herhaling, maar een competitie voor triplettes. Dat betekent dat er 3 spelers per equipe zijn, die ieder twee boules heeft om te spelen. We zijn benieuwd hoe dit zal verlopen.Na afloop van deze finale werd de uitslag bekend gemaakt. Er waren maar liefst 7 spelers die alle wedstrijden gewonnen hadden. De pluspunten moesten uiteindelijk de doorslag geven. Het OlieBOULEN-toernooi werd gewonnen door Wim Koreman, met 3 gewonnen wedstrijden en 24+ punten. Hij werd gefeliciteerd door Gerdie en door zijn vrouw Corrie en kreeg een heuse boodschappenmand. Proficiat Wim met deze overwinning.

De andere 6 spelers waren:

2e Stan Dankers (+21 pnt), 3e Evert Pol (+20 pnt), 4e Wilma Eikenaar (+19 pnt), 5e Kees Jacobs (+18 pnt), 6e Arie van Muijen (+17 pnt) en 7eJohan van Kuijk (+9 pnt)

Een speciaal complimentje voor Wilma als enige dame tussen al die mannen!

Daarna werd Wil van Belkom gehuldigd voor zijn kampioenschap. Naast de wisseltrofee kreeg ook hij een boodschappenmand.

Hierna werden nog twee PLUGRO-waardebonnen verloot, welke gewonnen werden door Jacqueline en Annie.Dit toernooitje was het laatste voor dit jaar. We kunnen terugkijken op een mooi, gezellig en sportief boulejaar. Vanuit de WEECO willen wij iedereen hiervoor bedanken. Het eerstvolgende bouletoernooi is het SNERT-toernooi. Wij nodigen iedereen uit hieraan deel te nemen.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1706

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Mon, December 10, 2018 11:52:32

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit seizoen weer mee met 4 teams. Hier volgt het verslag van zaterdag 8 december 2018.

Team Dongen 1 speelde een thuiswedstijd tegen Bommequette 2 uit Roosendaal. Dongen 1 was er op gebrand om nu wel eens de puntjes te pakken en dat is gelukt. Hier een beknopt verloop van de partijen:

Eerste ronde: doubletten. Team 1 Kees Jacobs - Karel Seebregts waren al snel in hun spel en wonnen met 13–5. Team 2 Cor Timmermans en John v Rooden kwamen niet in op hun niveau en verloren met 4-13. Team 3 Hans van Troost en Pierre de Jong speelde een goede wedstrijd en wonnen met 13–8. Tussenstand was 2-1.

Tweede ronde: Tripletten. Team Kees-Cor-John bleven ver onder hun niveau en verloren kansloos met 3–13. Team Hans–Pierre–Karel gingen na een moeilijke start goed verder en wonnen met 13–9. Tussenstand 3-2 voor Dongen.

Ronde drie: doubletten. Kees en Karel waren ook nu weer snel in de wedstrijd en kwamen al snel op 12 punten maar het duurde toch nog wel even om dat ene puntje nog te pakken en wonnen met 13–9. Team Hans en Pierre hadden na 2 goede partijen nu geen kans omdat het nu bij hen voor geen meter meer liep en verloren met 5–13. Team Cor en John kwamen nu wel weer goed in hun spel en wonnen verdiend met 13-8. Dus werd het een eindstand 5-3 in het voordeel van Dongen 1. De volgende wedstrijd is uit tegen Nederlek 2 in Rotterdam.
Team Dongen 2 speelde uit, tegen L’Ammerzo 2 uit Ammerzoden, alweer de 5e speeldag in de NPC voor Dongen. Ze begonnen hun doublet-partijen tegen een tegenstander die er een beetje een hard hoofd in hadden om tegen Dongen te spelen, vanwege de voorsprong die ze hebben in de stand. L’Ammerzo dachten dat dit voor ons een middagje oefenen zou worden. Maar we zeiden dat dat nog maar moet blijken, je weet het namelijk nooit want de bal is rond. Jean-Michel en Joke Lobo wonnen met 13-4, Johan van Kuijk en Astrid Moorman verloren nipt met 11-13 en Jan en Yvonne Verbeek wonnen met 13-4. 2-1 voor Dongen, dus een goed begin.Daarna volgden de tripletpartijen. Jean Michel, Joke en Astrid wonnen heel overtuigend met 13-3, en Jan, Yvonne en Johan wonnen met 13-8.De tussenstand kwam hiermee op een voorsprong van 4-1 voor Dongen. Het begon er toch wel op te lijken dat dit een vrij gemakkelijke overwinning zou worden vandaag, gezien het spel van L’Ammerzo.Dus ze begonnen de laatste ronde doubletten met volle moed, nog 1 partij was nodig voor de winst. Jan en Yvonne wonnen hun partij met 13-9, dus hij ging lekker, ondanks dat Jan en Yvonne niet zo heel sterk speelde. Johan en Astrid wonnen hun partij met 13-4, Jean Michel en Joke wisten hun partij ook te winnen met 13-4. De eindstand voor deze dag kwam daarmee op 7-1 voor Dongen 2. Dus hiermee blijft Dongen 2 ongeslagen in de competitie, en we moesten toegeven dat L’Ammerzo uiteindelijk toch wel gelijk heeft gekregen, het ging vrij gemakkelijk.

De volgende wedstrijd staat gepland op 22 December thuis tegen Amitié 2 uit Best.


Team Dongen 3 gingen uit naar Middelburg 2 en kwamen terug met een 5-3
overwinning. En staan nu nog steeds bovenaan in de competitie. Zaterdag 22 december spelen ze thuis tegen Va-Tout 2 uit Breda.

Team Dongen 4 speelde thuis tegen De Soepele Pols uit Netersel hun laatste NPC wedstrijd van dit jaar. Ze hadden de polsen ook soepel gemaakt en beginnen de 1e doubletten ronde met 2 overwinningen. Corrie Koreman en Wim Boersen wonnen de partij met 13-3 en Wim Koreman met Willy Boersen met 13-6. Jammer genoeg lukte het bij Karin Jansen en Ruud van Dijk niet: 6-13. Bij de triplettenronde ging het met Karin en Ruud samen met Wim Koreman beter ze wonnen deze met 13-6. Bij Wim en Willy Boersen met Corrie Koreman ging het minder ze kwamen nog wel goed terug maar de partij werd verloren met 8-13.

Dus de laatste ronde werd het nog spannend, werd het een gelijkspel of een overwinning. Wim Boersen en Corrie Koreman wisten hun partij snel te winnen 13-0. Bij Wim Koreman en Willy Boersen leek het goed te gaan maar op het laatst ging de partij toch naar de tegenpartij 9-13. Dus de wedstrijd van Ruud met Karin was nodig voor een overwinning. Het was een spannende partij tot aan de laatste méne, maar de wedstrijd werd gewonnen met 13-12. Zo beëindigden ze dit jaar met een overwinning 5-3 en kunnen ze met een goed gevoel de feestdagen gaan vieren. Op 5 januari spelen ze onze volgende wedstrijd in Valkenswaard.


De standen en wedstrijdschema zijn te zien op:

Team Dongen 1: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4004-18-19

Team Dongen 2: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4003-18-19

Team Dongen 3: https://nlpetanque.nl/5e-divisie-5006-18-19

Team Dongen 4: https://nlpetanque.nl/6e-divisie-6005-18-19

Komende tijd zullen er allerlei toernooien plaatsvinden in Dongen en daarbuiten waaraan ook dongense teams deelnemen. Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1702

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Mon, November 12, 2018 09:50:25

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit seizoen weer mee met 4 teams. Hier volgt het verslag van zaterdag 10 november 2018.

Team Dongen 1 speelde een thuiswedstijd tegen Vlaardingen 1. Ook vandaag was het weer een stevige start en daarna zag je helaas dat

veel spelers ver onder hun kunnen gingen spelen. Als het hun gaat lukken om met hun juiste niveau weer op te pakken dan komen ze uit die neerwaartse spiraal. Het verloop van de wedstrijden:

Doubletten ronde 1: Kees Jacobs en John van Rooden wonnen vrij makkelijk met 13–6. Pierre de Jong en Hans van Troost gaven prima partij maar verloren met 10-13. Karel Seebregts en Andre van Vugt wonnen heel gemakkelijk met 13–1. Dit bracht een tussenstand van 2-1 voor Dongen.

Ronde 2 tripletten: Kees, Karel en John kwamen niet in hun spel en verloren met 3-13. Pierre, Hans en Karel bleven ook vaak onder de maat en verloren met 7–13. Tussenstand 2-3 voor Vlaardingen.

Ronde 3 doubletten: Kees en John kregen wel kansen maar konden vaak door wat pech niks afdwingen en verloren met 8-13. Pierre en Hans speelde een prima partij en wonnen met 13-4. Karel en Andre kregen het deze partij maar niet voor elkaar en verloren met 7–13. Dus verloren Dongen 1 met 3–5 van Vlaardingen 1.

Team Dongen 2 speelde de 4e wedstrijd in de NPC uit tegen JBC ’t Dupke uit Sint-Michielsgestel. Ze begonnen hun doublet-partijen alle 3 met winst. Jean-Michel en Joke Lobo wonnen met 13-9, Johan van Kuijk en Astrid Moorman wonnen met 13-3 en Jan en Yvonne Verbeek wonnen met 13-1.

3-0 voor Dongen, dus een goed begin.

Daarna volgden de tripletpartijen. Jean Michel, Joke en Astrid wonnen heel overtuigend met 13-2, maar Jan, Yvonne en Johan hadden wat meer moeite met hun tegenstander en ondanks dat ze met 11-8 voorstonden, verloren ze met 11-13. De tussenstand kwam hiermee op een voorsprong van 4-1 voor Dongen. Dus ze begonnen de laatste ronde met volle moed, nog 1 partij was nodig voor de winst.

Jan en Yvonne wonnen hun partij met 13-2, dus hij ging lekker. Johan en Astrid verloren hun partij met 7-13. Jean Michel en Joke wisten hun partij te winnen met 13-7. De eindstand voor deze dag kwam daarmee op 6-2 voor Dongen 2. Het was een gezellige dag en ze hebben hun koppositie verder uitgebreid. De volgende wedstrijd staat gepland op 8 December in Ammerzoden tegen L ‘Ammerzo 2.


Team Dongen 3 was vrij.

Team Dongen 4 speelde thuis tegen het 4e team van ’t Dupke uit St. Michielsgestel. De eerste doubletten ronde ging goed bij Wim Koreman en Annelies v. Schendel ze wonnen de partij met 13-6. Ook Wim Boersen en Corrie Koreman wisten hun partij te winnen met 13-5. Karin Jansen en Ruud v. Dijk konden de partij niet naar zich toe te trekken ondanks dat ze goed terug kwamen 7-13.

Bij de tripletten ronde ging het beter, alle 2 tripletten werden gewonnen. Wim K.- Karin en Ruud met 13-4 en Wim B., Willy en Corrie moesten even aanzetten maar wonnen met uiteindelijk toch met 13-10.

In de laatste ronde ging het minder, Ruud en Karin verloren met 7-13 en Wim K. en Willy met 5-13. De partij voor winst of gelijkspel ging eerst goed voor Corrie en Wim B. maar de tegenstander kwam goed terug. Het bleef spannend tot de laatste méne, jammer genoeg ging die naar de tegenpartij. Dus werd de partij verloren met 13-12 en wordt het een gelijkspel 4-4. Over 2 weken spelen ze thuis tegen de Soepele Pols uit Netersel.

De standen en wedstrijdschema zijn te zien op:

Team Dongen 1: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4004-18-19

Team Dongen 2: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4003-18-19

Team Dongen 3: https://nlpetanque.nl/5e-divisie-5006-18-19

Team Dongen 4: https://nlpetanque.nl/6e-divisie-6005-18-19

Komende tijd zullen er allerlei toernooien plaatsvinden in Dongen en daarbuiten waaraan ook dongense teams deelnemen. Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)
  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1693

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Mon, October 29, 2018 15:23:35

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit seizoen weer mee met 4 teams. Hier volgt het verslag van zaterdag 27 oktober 2018.

Team Dongen 1 speelde uit tegen het Petangeske 3 in Bergen op Zoom.

Ondanks weer een prima start konden ze het niveau die nodig is om te winnen niet volhouden. Debet daaraan is natuurlijk ook wel dat we die 2 laatste wedstrijden uit moesten spelen op een Voor ons lastig terrein, maar de volgende 2 ontmoetingen spelen we thuis dus het gaat nog goedkomen, daar is de captain van overtuigd. De gespeelde wedstrijden in vogelvlucht:

Ronde 1 doubletten: Team Kees Jacobs en Pierre de Jong kregen al snel greep op de baan en wonnen met 13–10. Team Cor Timmermans en John v Rooden speelde sterk en wonnen met 13–6. Team Karel Seebregts en Andre de Wijs moesten nog duidelijk wennen aan de baan en verloren met 6–13.

Ronde 2 tripletten: Team Kees, Pierre en Andre kwamen maar niet in hun spel en verloren met 1-13. Team John, Cor en Karel wonnen na een spannende strijd met 13–12.

Ronde 3 doubletten: Team Kees en Pierre kwamen te laat op gang en verloren met 8–13. Team Cor en John kregen wel kansen voor winst maar verloren helaas met 8 -13. Bij team Karel en Andre liep het al een stuk beter dan in de eerste doublet ronde, maar verloren helaas met 9–13. En dus uiteindelijk verloor Dongen 1 met 3–5.

Team Dongen 2 moest thuis spelen tegen Cloeck en Moedigh 1 uit St-Oedenrode. Zij begonnen de doublet-partijen zeer gemotiveerd. Jean-Michel en Joke Lobo verloren echter met 1-13, bij Wil en Annemie v/d Dungen zat het ook een beetje tegen en ze verloren met 9-13, maar Jan en Yvonne Verbeek wonnen close met 13-12. Dit betekende een 1-2 achterstand voor Dongen na de eerste ronde. Dus er was werk aan de winkel.

Daarna volgden de tripletpartijen. Jean Michel, Joke en Wil hadden de mogelijkheid om te winnen, maar verloren uiteindelijk net met 12-13 en ook met Jan, Yvonne en Annemie ging het niet zo best en verloren dan ook met 6-13. Ze stonden nu met 4-1 achter, dus met nog 3 doublet-partijen te gaan zag het er niet zo best uit voor ze. Ze moesten alle 3 de partijen winnen om er nog een gelijkspel uit te slepen.

Jan en Yvonne hadden hun ritme weer gevonden en wonnen hun partij als een speer met 13-0, dus nu was het 4-2. Het kon dus nog. Wil en Annemie hadden na goed spel ook weinig problemen met hun tegenstanders en wonnen dan ook met 13-9. Stand 4-3, het kon dus nog steeds, en zou een hele prestatie zijn na een 4-1 achterstand. Aan Jean-Michel en Joke de taak om het af te maken, en ja ze gingen ook wel lekker en wonnen hun partij dan ook overtuigend met 13-6. Dus de einduitslag van deze dag was 4-4. Grote klasse kanjers, zo zie je maar, nooit opgeven. Door deze uitslag blijven ze eerste staan in hun poule. Het was een hele spannende maar gezellige dag en we kijken nu alweer uit naar onze volgende tegenstander die gepland staat op zaterdag 10 November uit tegen JBC ’t Dupke 3 uit ‘st-Michielsgestel.


Team Dongen 3 ontving Middelburg 3 in Dongen. De thuiswedstrijd werd gewonnen met 5-3.


Team Dongen 4 ging naar Cloeck& Moedigh in St. Oedenrode voor hun NPC wedstrijd.

De eerste doublettenronde ging goed Ruud v. Dijk en Karin Jansen wonnen de partij met 13-3. Ook Corrie Koreman en Wim Boersen wonnen met 13–4. Annelies v. Schendel en Wim Koreman stonden in het begin van de partij ver achter maar ze wisten de wedstrijd toch winnen met 13–9.

Tijdens de tripletten ronde ging het gelijk op maar de wedstrijden werden jammer genoeg met 13-10 en 13-9 verloren.

Tijdens de laatste ronde doubletten krijgen Wim Koreman en Annelies v. Schendel geen vat op de wedstrijd en verloren met 13-2. Karin Jansen en Ruud v. Dijk wonnen hun partij gemakkelijk met 13-6. Bij de wedstrijd van Wim Boersen en Corrie Koreman ging het lang gelijk op maar jammer genoeg moest wedstrijd afgegeven worden met 13-9. Met een gelijkspel 4-4 gingen ze weer huiswaarts en over 14 dagen spelen ze thuis tegen ’t Dupke uit St. Michielsgestel. Voor hun een onbekende tegenstander.

De standen en wedstrijdschema zijn te zien op:

Team Dongen 1: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4004-18-19

Team Dongen 2: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4003-18-19

Team Dongen 3: https://nlpetanque.nl/5e-divisie-5006-18-19

Team Dongen 4: https://nlpetanque.nl/6e-divisie-6005-18-19

Komende tijd zullen er allerlei toernooien plaatsvinden in Dongen en daarbuiten waaraan ook dongense teams deelnemen. Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)

  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1691
Next »