SPORT

SPORT

uitslagen en verslagen

Ook uw sportbericht of verslag komt in de krant
Stuur het naar redactie@dongenhomespot.nl

LEZERS VAN DE DONGENSE INTERNETKRANT KUNNEN TERUG NAAR DE KRANT :


www.dongenhomespot.nl

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Mon, February 19, 2018 12:24:58

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit jaar mee met 4 teams. Hieronder het verslag van zaterdag 17 februari 2018.

Team Dongen 1 wqs door allerlei omstandigheden met een wat verzwakt team vertrokken naar Roosendaal om de uitwedstrijd tegen De Bommequet 2 te spelen. Om toch te proberen punten mee terug te nemen naar Dongen was er gekozen voor een aangepaste opstelling. En later in de 3de ronde werd er nog geschoven met de teamindeling wat nog bijna goed uitpakte, zodat het maar weinig scheelde of er was nog een gelijk spel uitgesleept. De resultaten per speelronden:

Eerste ronde doubletten: Kees Jacobs - Greet v.d Ven verloren met 8-13, John van Rooden - Annie de Jong verloren met 7–13 en Hans van Troost – Cor Timmermans wonnen dik met 13-4.


Tweede ronde tripletten: Beide teams konden de winst pakken, maar helaas men kon het niveau niet vasthouden, zodat de voorsprong die ze hadden alsnog uit handen moesten geven. Hans–Cor–Annie verloren met 11-13 en Kees–John–Greet verloren met 12–13.

Derde ronde doubletten volgden. En omdat Dongen1 al achterstonden met 4–1 was een gelijkspel nog het maximaal haalbare. Dit lukte bijna mee dankzij de spannende laatste partij van de dames. Kees–John wonnen overtuigend met 13–4, Hans – Cor wonnen ook prima met 13–5 waarna jammer genoeg Greet–Annie verloren met 12–13 na een zenuwslopende eindfase. De eindstand was dus voor 3–5. Jammer maar wel gespeeld met veel voldoening.

Team Dongen 2 moest thuis spelen tegen Va Tout 3 uit Breda. Zij begonnen de doublet-partijen zeer gemotiveerd. Jean-Michel en Joke Lobo wonnen vrij eenvoudig met 13-2, bij Wil en Annemie v/d Dungen zat het een beetje tegen en zij verloren met 5-13, maar Jan en Yvonne Verbeek wonnen met 13-4. Toch goed voor een 2-1 voorsprong. Dus er was nog niets aan de hand en ze waren ervan overtuigd dat ze deze voorsprong verder uit zouden breiden.

Daarna volgden de tripletpartijen. Jean Michel, Joke en Wil wonnen met 13-4, en ook Jan, Yvonne en Annemie wonnen met 13-4. Ze stonden nu met 4-1 voor, dus met nog 3 doublet-partijen te gaan zag het er redelijk rooskleurig uit voor ze. Ze hoefden nog maar 1 partij te winnen om de dag winnend af te sluiten.

Dus ze begonnen de laatste ronde vol goede moed. Jean Michel en Joke wonnen hun partij met 13-9, dus nu was het 5-1. Het kon niet meer fout gaan, de winst was binnen. Wil en Annemie hadden geen probleem met hun tegenstanders en wonnen dan ook met 13-2. Jan en Yvonne gingen ook wel lekker en wonnen hun partij met 13-6. Dus de einduitslag van deze dag was 7-1 voor Dongen2 en hebben hiermee wederom hun ongeslagen status vastgehouden. Grote klasse luitjes. Ze kijken nu alweer uit naar hun volgende tegenstander. De volgende wedstrijd staat gepland op zaterdag 24 Februari in Dongen tegen Dongen3.

Team Dongen 3 werd afgelast en uitgesteld.

Team Dongen 4 begonnen aan hun 10e NPC wedstrijd tegen Jeu de Bouckles 4 uit Boekel. In Boekel was het eerder een 7-1 nederlaag geworden, uiteraard gingen ze hun best doen om dit te verbeteren.

Bij de eerste doubletten ronde ging het goed, zowel Wim Boersen met Henk Doremalen wonnen met 13-10 en Karin Jansen met Ruud v. Dijk 13-11 wisten hun spannende partij te winnen. Jammer genoeg moesten Wim Koreman en Marian v. Gastel een nederlaag incasseren 5-13.

Bij de triplettenronde ging de eerste partij met Wim Koreman, Marian v. Gastel en Henk Doremalen verloren en was het dus afwachten wat Wim, Karin en Ruud gingen doen. Het begin was veel belovend maar na een spannende partij ging de overwinning met 10-13 naar Jeu de Boucless.

Dus stonden ze nu met 3-2 achter en was er nog van alles mogelijk.

In de tweede doublette ronde deden Karin Jansen en Ruud van Dijk hun best maar de tegenstander ging er met 4-13 met de overwinning van door. Wim Boersen en Henk Doremalen hadden veel pech met het gooien en verloren hun partij met 8-13. Gelukkig wisten Wim Koreman en Marian v. Gastel hun laatste wedstrijd in een spannende partij te winnen met 13-9. Zo verlloren we de ontmoeting met 5-3. Volgende week spelen we de volgende NPC wedstrijd tegen Cloeck en Moedigh.


De standen en wedstrijdschema zijn te zien op:

Team Dongen 1: HIER

Team Dongen 2+3: HIER
Team Dongen 4: HIER

Komende tijd zullen er allerlei toernooien plaatsvinden waaraan ook dongense teams deelnemen.


Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)

== = =  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1603

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Mon, January 29, 2018 14:11:48

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit jaar mee met 4 teams. Hieronder het verslag van zaterdag 27 januari 2018.

Team Dongen 1 reisde naar Bergen op Zoom om te spelen tegen Petangeske 4. Omdat ze de eerste ontmoeting gelijk hadden kunnen spelen (4-4), hoopte ze dat ze dat minstens konden evenaren, maar helaas liepen verschillende wedstrijden heel moeizaam en konden de partijen net niet naar zich toegetrokken worden. Hier volgt het verloop van de 3 speelrondes:
De eerste ronde doubletten werd verloren met 4-13, 11-13 en 4-13. Een niet te beste start.In de tweede ronde tripletten verloren Cor Timmermans – John van Rooden – Pierre de Jong met 9 – 13. Het Team Kees en Jopie Jacobs en Andre de Wijs wonnen met 13 – 5. Waardoor de tussenstand 1-4 werd. Er waren nog kansen wanneer de volgende drie partijen gewonnen zouden worden.

Helaas In de derde ronde doubletten verloren Cor-John met 8-13, Kees en Jopie wonnen met 13-2 en Pierre en Andre wonnen met 13-10. Jammer genoeg konden ze dus net niet gelijkspelen en was de eindstand : 3- 5 voor Petangeske.

Team Dongen 2 moesten thuis spelen tegen Va Tout 4 uit Breda. Ze begonnen hun doublet-partijen vol goede moed, maar het ging niet zoals ze wilden. Jean-Michel en Joke Lobo verloren met 11-13, Wil en Annemie v/d Dungen wonnen met 13-6 en Jan Verbeek en Astrid Moorman verloren met 12-13 na een voorsprong van 12-4. Dus de eerste tussenstand was een 2-1 voorsprong voor Va Tout 4, maar moesten nog 5 partijen gaan, dus alles was nog mogelijk.Daarna volgden de tweede ronde tripletpartijen. Jean Michel, Joke en Wil wonnen met 13-12. Wat een heel knappe prestatie was, omdat zij een grote achterstand hadden van 12-2. Jan, Astrid en Annemie hadden erg veel moeite om in hun spel te komen, wat maar niet wilde lukken en verloren met 9-13. Ze stonden nu met 3-2 achter, maar met nog 3 partijen te spelen konden we de dag nog winnend afsluiten, maar dan moesten ze wel alle 3 winnen, en aangezien het allemaal niet zo vlotjes ging kon het wel eens heel lastig worden.

Dus we begonnen de laatste ronde doublet-partijen heel gedreven, want ze wilden het liefst winnen om ongeslagen te blijven. Jean Michel en Joke hadden geen problemen met hun tegenstander en wonnen hun partij met 13-4, dus nu was het 3-3. Wil en Annemie stonden ver achter, maar zij gaven niet op en wisten het tij te keren en wonnen hun partij met 13-12. Dus nu was het de taak van Jan en Astrid om ook te winnen. Zij stonden op dat moment met 11-5 voor, dus het moest kunnen lukken, maar ze hadden vandaag al vaker voor verrassingen komen te staan, dus oppassen geblazen. Zij stonden een stuk sterker te spelen dan in de voorgaande partijen en wonnen dan ook met 13-5. De einduitslag van deze dag was dus toch nog 5-3 voor Dongen 2 geworden en hebben hiermee hun ongeslagen status vastgehouden. Toppie kanjers.Het was een gezellige dag, maar ook spannend. Mede omdat een ander teamgenoot in het ziekenhuis ligt, wat misschien ook wel de reden is dat het allemaal wat minder ging, omdat onze gedachtes toch ook wel bij hem waren. Johan, wij wensen je van harte beterschap en hopen dat je snel weer van de partij kunt zijn.

De volgende wedstrijd staat gepland op 17 Februari wederom in Dongen tegen Va-Tout 3.

Team Dongen 3 won thuis met 6-2 van Va-Tout 3 uit Breda.

Team Dongen 4 speelde thuis tegen Littie of Littienie uit Helmond. In de 1e ronde spelen Wim Koreman en Marian v. Gastel goed maar jammer genoeg verliezen ze met 13-8. Ook Ruud v. Dijk en Karin Jansen verliezen hun partij met 13-6. Gelukkig weten Wim Boersen en Corrie Koreman hun partij te winnen met 13-4.

Bij de tripletten wilde het niet lukken en werden alle 2 de wedstrijden verloren, zodat we met 4-1 achter staan. In de laatste ronde kunnen we alleen nog maar gelijk spelen door alle 3 de wedstijden te winnen.

Maar Wim Koreman en Marian v. Gastel verloren hun partij al snel met 5-13. Karin Jansen en Ruud v. Dijk stonden er lang goed voor maar jammer genoeg moesten ze op het laatst de overwinning toch aan de tegenstander laten met 11-13. Alleen Corrie Koreman en Wim Boersen hadden hun dag wel en konden voor een 2e overwinning zorgen met 13-8. Deze dag werd dus verloren met 6-2 en de volgende wedstrijd is pas een week na de carnaval thuis tegen Jeu de Bouckles 4 uit Boekel.

De standen en wedstrijdschema zijn te zien op:

Team Dongen 1: http://nlpetanque.nl/4e-divisie-4004

Team Dongen 2+3: http://nlpetanque.nl/5e-divisie-5007-2

Team Dongen 4: http://nlpetanque.nl/6e-divisie-6005-2

Komende tijd zullen er allerlei toernooien plaatsvinden waaraan ook dongense teams deelnemen.

Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)

  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1598

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Mon, January 15, 2018 11:21:52

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit jaar mee met 4 teams. Hieronder het verslag van zaterdag 13 januari 2018.Team Dongen 1 reisde zaterdag 13 Januari af naar Bergen op Zoom om de strijd aan te gaan tegen Petangeske 3. Iedereen was goed gemotiveerd om de punten te gaan pakken in deze eerste wedstrijd van de tweede competitiehelft. Hier volgt het verloop van de 3 speelrondes:Eerste ronde doubletten: doublet John van Rooden en Cor Timmermans wonnen zeer snel met 13-6 en doublet Kees Jacobs en Andre de Wijs won maar nipt met 13-12, doublet Hans van Troost en Pierre de Jong verloor helaas de strijd met 9-13.Tweede ronde tripletten: werd nipt gewonnen door Cor-John-Hans met 13-12. En Kees-Andre-Pierre verloren helaas met 8-13. Hierdoor werd de tussenstand 3-2 voor Dongen, waardoor het nog een spannende strijd zou worden.In de derde ronde doubletten kwamen we echt op dreef en wonnen al de 3 partijen. John en Cor met 13-12, Kees en Andre met 13-9 en Hans en Pierre met 13-11.Ze hebben er hard voor moeten knokken, maar de moeite werd beloond met een einduitslag van 6-2. Over 2 weken moet er weer worden afgereisd naar Bergen op Zoom om te spelen tegen Petangeske 4.

Team Dongen 2 en Team Dongen 3 waren vrij.

Team Dongen 4 ging zaterdag naar P.C. Amité Best om in Best hun N.P.C. wedstrijd te spelen. Het was weer even wennen aan de banen, er staan namelijk kolommen tussen de banen. Er moest dus rekening mee gehouden worden dat je bij het uitgooien van het butje hier 50 cm vandaan bleef. Verder blijft het gewoon een obstakel waar je de hele partijen rekening mee moest houden.Tijdens de eerste ronden doubletten weten alleen Marian van Gastel en Wim Koreman hun partij te winnen met 13-9.Bij de tweede ronde tripletten kiezen we er voor om de dames samen te laten spelen, jammer genoeg kunnen ze de partij niet winnen. Ook de heren slagen er niet in hun partij in winst om te zetten. Dus staan ze met 4-1 achter.In de derde ronde doubletten is het enige wat ze kunnen proberen, is om er een gelijkspel uit te halen. Vooraf zei Karin Jansen: “ik ga mijn partij winnen” en dat deed ze dan ook samen met Ruud van Dijk 13-3. Maar jammer genoeg lukte het bij de andere twee koppels niet en moesten ze met een 6-2 nederlaag terug naar Dongen.

Over 2 weken spelen ze thuis tegen Littie of Littienie uit Helmond.

De standen en wedstrijdschema zijn te zien op:Team Dongen 1: http://nlpetanque.nl/4e-divisie-4004Team Dongen 2+3: http://nlpetanque.nl/5e-divisie-5007-2Team Dongen 4: http://nlpetanque.nl/6e-divisie-6005-2

Komende tijd zullen er allerlei toernooien plaatsvinden waaraan ook dongense teams deelnemen.Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1590

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Mon, December 18, 2017 14:13:24

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit jaar mee met 4 teams. Hieronder het verslag van zaterdag 16 december 2017.

Team Dongen 1 speelde thuis tegen de koploper Va Tout 2 uit Breda. Ze waren er op gebrand om een goede uitslag te maken om verder te stijgen in de ranking. De eerste ronde doublet-partijen liep bij Hans van Troost en Pierre de Jong als een speer en wonnen met 13-0. Bij de andere liep het niet goed deze werden door beide doubletten verloren waardoor het 1-3 stond.

In de 2e ronde de tripletten lukten het ook niet te winnen ook al liepen Greet v/d Ven, Cor Timmermans en John van Rooden in het begin goed uit maar kregen toen 5 en daarna 4 punten om de oren uitslag 9-13. Andre de Wijs, Hans van Troost, Pierre de Jong verloren ook en wel met 9-13.

In de laatste ronde doublet-partijen kon TeamDongen1 nog gelijk komen maar dan moesten ze wel alle 3 partijen winnen. Helaas konden alleen na een moeizame partij Hans en Pierre deze omzetten in 13-10 waardoor de eindstand 2-6 werd.


Foto: Spel moment vlnr. Pierre de Jong en Hans van Troost.Team Dongen 2
moesten thuis spelen tegen CJB Middelburg 3. Ze begonnen hun doublet-partijen vol goede moed, maar het ging niet helemaal zoals we wilden. Jean-Michel en Joke Lobo verloren met 3-13, Wil en Annemie v/d Dungen wonnen met 13-10 en ook Jan en Yvonne Verbeek wonnen met 13-6. Toch goed voor een 2-1 voorsprong, maar ze moesten wel op blijven letten want deze tegenstander hadden goede spelers.

Daarna volgden de tripletpartijen. Jean Michel, Joke en Wil wonnen met 13-8, dus gingen lekker (dachten ze), want Jan, Yvonne en Annemie hadden een black out leek het wel en verloren ruimschoots met 1-13. Dongen stond nog wel met 3-2 voor, maar het kon nog wel eens spannend worden.

Dus ze begonnen de laatste doublet-partijen met de wetenschap, dat als ze voor de winst wilden gaan, dat er minimaal 2 van de 3 partijen gewonnen moesten worden.

Jean Michel en Joke hadden problemen met hun tegenstander en verloren hun partij met 1-13, dus nu was het 3-3. Jan en Yvonne gingen wel lekker en wonnen hun partij met 13-5 en brachten Dongen2 op 4-3 dus het zou minimaal een gelijk spel worden.

Nu kwam het dus aan op Wil en Annemie, zij gingen ook goed gelukkig en wonnen met 13-6. Dus de einduitslag van deze dag was 5-3 voor TeamDongen2 en hebben hiermee hun ongeslagen status vastgehouden, Toppie kanjers.

Het was een gezellige dag en ze kijken alweer uit naar hun volgende tegenstander die gepland staat op 27 januari 2018 in Dongen tegen Va-Tout 4.

Team Dongen 3 moest deze middag tegen Va Tous 4 uit Breda. Ook zij wisten thuis een mooie overwinning te maken met 5 – 3 en staan daardoor op de 2e plaats achter Team Dongen2. Op 13 januari 2018 is de revanche tegen Va Tous 4 maar dan in Breda.

Team Dongen 4 verslag van de laatste NPC wedstrijddag in 2017. Deze dag hoefde ze niet zover te rijden want ze gingen naar PVT in Tilburg. Deze stonden voor aanvang boven aan in hun poule maar Dongen 4 ging proberen er met frisse moed punten te pakken. Tijdens de eerste doublet-partijen wisten alleen Wim Koreman met Marian van Gastel hun partij te winnen met 13-11. En begonnen dus we met een 2-1 achterstand aan de triplette ronde. Dus maar met 2 boules per persoon spelen. Annelies v. Schendel samen met Wim Koreman en Marian v. Gastel wisten hun partij te winnen met 13-6. Jammer genoeg ging de andere triplette partij verloren met 13-2. In de 3e ronde begon het beter te lopen. Wim Boersen met Corrie Koreman wonnen hun partij met 13-3. Ook Karin Jansen met Annelies v. Schendel wisten hun partij te winnen met 13-9. Jammer genoeg moesten Marian v. Gastel en Wim Koreman hun partij afgeven met 12-13. Maar ze konden met een gelijkspel naar huis en gingen, met die gedachten, genieten van de feestdagen. hun eerste volgende NPC wedstrijd is 13 januari bij Amité Best. Team Dongen4 wenst iedereen ook fijne feestdagen en een goed 2018 toe.

De standen en wedstrijdschema zijn te zien op:

Team Dongen 1: http://nlpetanque.nl/4e-divisie-4004

Team Dongen 2+3: http://nlpetanque.nl/5e-divisie-5007-2

Team Dongen 4: http://nlpetanque.nl/6e-divisie-6005-2

Komende tijd zullen er allerlei toernooien plaatsvinden waaraan ook dongense teams deelnemen.

Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1585

Dartsnieuws uit café De Valk

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Mon, December 18, 2017 13:32:55

WIEK CLAASSEN PAKT DONGENSE TITEL DARTS 501 IN CAFÉ DE VALK.

Zondag 17 december werd al weer voor de 34e keer het Dongens singlekampioenschap 501 verspeeld.Dit werd traditiegetrouw afgewerkt in café de valk.Het toernooi werd verspeeld in poules met aansluitend winnaars en verliezersronde.De opkomst was deze keer weer eens goed te noemen.De voorgaande editie werd gewonnen door Dennis van Strien, die uiteraard aanwezig was om zijn titel te verdedigen.De kampioen verrichtte de loting.Hierna gingen de poule wedstrijden van start.In 5 poules werd er gestreden, de beste 2 gingen verder spelen om het kampioenschap, de rest deed dat in de verliezersronde.

De uitslagen in de kwartfinale

Ramon Bressers – Jeffrey Siemons 4-3

Pim van Boxel – Rick Verschure 4-3

Dennis Hendrickx – Ad Timmermans 4-1

Wiek Claassen – Johan Smulders 4-3


In de 1e halve finale wint Ramon Bressers met 4-1 van Pim van Boxel en plaatst zich voor de finale.In de andere halve finale gaat de winst met 4-0 naar Wiek Claassen tegen Dennis Hendrickx.Hierdoor kregen we een finale tussen Ramon Bressers en Wiek Claassen.In een goede finale (best of 9) moesten alle legs worden gespeeld met 5-4 wist Wiek de titel voor zich op te eisen, proficiat, voor Wiek zijn eerste single titel.Ramon was evenals vorig jaar verliezend finalist.


v.l.n.r. Dennis, Pim, kampioen Wiek en Ramon

Oswald Janssen pakte de winst in de verliezersronde met 3-0 tegen Peter Willemsen.


Oswald en Peter

De hoogste uitworp ging met 154 punten naar Peter Willemsen.Pim van Boxel en Roy Netten finishte vanaf 120.Ramon Bressers had een 107 finish.In totaal werd er 13 keer 180 gegooid,Ramon Bressers en Peter Groeneveld gelukte dat 2 keer.1x 180 hadden Oswald Janssen, Peter Willemsen, Johan Smulders, Dennis Hendrickx, Rick Verschure, Dennis van Strien, Jeffrey Siemons, Pim van Boxel en Piet van Andel.

De uitslag:

WINNAARSRONDE

1. Wiek Claassen

2. Ramon Bressers

3. Dennis Hendrickx

4. Pim van Boxel

5. Ad Timmermans

6. Johan Smulders

7. Jeffrey Siemons

8. Rick Verschure

VERLIEZERSRONDE

1. Oswald Janssen

2. Peter Willemsen

3. Peter Groeneveld

4. Martin Evertse

5. Mark Lodewijks

6. Dennis van Strien

7. Dylan de Ruysscher

8. Piet van Andel  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1584

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Mon, December 11, 2017 14:57:27

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit jaar mee met 4 teams. Hieronder het verslag van zaterdag 09 december 2017.
Team Dongen 1
speelde zaterdag thuis tegen De Bommequit 1 uit Roosendaal. Natuurlijk waren ze zeer gemotiveerd om na enkele tegenvallende wedstrijddagen weer eens te winnen. En dat was duidelijk te merken aan het spel dat ze lieten zien. Ze kwamen de eerste ronden doubletten goed door met 2 winstpartijen van de drie.

De 2 Triplet partijen was echt knokken, maar werden met 2 winstpartijen afgesloten door triplet Cor timmermans , John v Rooden en Greet v/d Ven met 13 – 11. Kees Jacobs, Pierre de Jong en Andre de Wijs wonnen met 13 – 8. Daarmee werd de tussenstand 4 – 1 voor Dongen.

Van de laatste ronde 3 doubletten wisten ze gelukkig nog 1 partij te winnen en wel Cor en John met 13 – 9. Waardoor deze dag met winst kon worden afgesloten met de einduitslag van 5 – 3.

Team Dongen 2
waren deze week vrij. Maar bleven wel op plaats 1 staan.

Team Dongen 3
ging naar CJB Middelburg 2 en wist na een spannende strijd gelijk te spelen met 4 – 4, waardoor ze op de 2eplaats, in de 5e divisie, kwamen. Direct achter Dongen 2 dat al 1e stond zonder te spelen.

Met enkele auto’s naar Middelburg. Normaal geen probleem. Maar op de terugreis toch wat autopech en een auto was pas om 21:30 uur s ’avonds thuis in Dongen.

Team Dongen 4
ging, op 9 december, voor hun wedstrijd op weg naar Boules de Boeuf 7 in Oss, onderweg merkten ze dat de sneeuw in deze regio al goed gevallen is. Maar gelukkig waren de wegen goed gestrooid en kwamen op tijd aan om eerst een kop koffie met gebak te nuttigen. Ruud v. Dijk was zondag jarig en trakteerde. Hij begon ook goed aan de eerste wedstrijd met Karin Jansen en wonnen hun partij met 13-8. Marian v. Gastel en Wim Koreman wisten hun partij net naar zich toe te trekken met 13-12.
Corrie Koreman en Wim Boersen verloren hun partij met 13-11 zodat met 2-1 aan de tripletten partijen begonnen kon worden.

De heren speelden samen en wisten op deze banen een snelle overwinning te behalen 13-1. Jammer genoeg kregen de dames geen grip op de baan en verloren hun partij met 3-13. Tussenstand dus 3-2.Voor een overwinning moest de derde ronde met twee wedstrijden van de drie gewonnen worden. Karin Jansen en Ruud v. Dijk wisten hun partij te winnen met 13-3. Wim koreman en Marian v. Gastel wisten hun partij niet te winnen en jammer genoeg ging de partij van Wim Boersen en Corrie Koreman ook net verloren. Zodoende moesten ze vandaag genoegen nemen met een gelijkspel en gaan de volgende week naar Tilburg om tegen PVT te spelen.

De standen en wedstrijdschema zijn te zien op:

Team Dongen 1: http://nlpetanque.nl/4e-divisie-4004

Team Dongen 2+3: http://nlpetanque.nl/5e-divisie-5007-2

Team Dongen 4: http://nlpetanque.nl/6e-divisie-6005-2


Komende tijd zullen er allerlei toernooien plaatsvinden waaraan ook dongense teams deelnemen.Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1580

BWinteruitwisseling Dongen

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Mon, December 04, 2017 12:32:56

BWinteruitwisseling Dongen

In het winterseizoen worden er in de regio zgn. winteruitwisselingen georganiseerd door verschillende jeu de boulesclubs. Deze clubs zijn La Donnee en PVT uit Tiburg, VOP uit Udenhout, PCO uit Oisterwijk, Cochonet uit Loon op Zand en PV Sprang-Capelle en Jeu de Boules Club Dongen. Afgelopen zaterdag was het de beurt aan Dongen.

Er hadden zich voor dit toernooi 27 teams ingeschreven, welke na aanmelding verdeeld werden in twee poules. Jammer dat het geen even aantal was, want dit zou betekenen dat er steeds een vrijloting zou komen.

Er moesten 4 wedstrijden gespeeld worden en we konden redelijk op tijd beginnen. De weersomstandigheden waren niet uitnodigend om buiten te gaan spelen: het was koud, mistig en het zonnetje liet behoorlijk verstek gaan.Gelukkig konden wij uitwijken naar onze Boule-ô-Drome, waar de temperatuur best aangenaam was.

Het fijne van deze winteruitwisselingen is dat men elkaar goed kent, omdat je nagenoeg dezelfde spelers ook op andere toernooien tegenkomt. Deze uitwisselingen staan dan ook altijd garant voor een fijne, gezellige sfeer. In het clubhuis werden de pauzes tussen de wedstrijden opgevuld met het ophalen van herinneringen, het vertellen van sterke verhalen, onder het genot van een lekker bakje choco, koffie en/of thee.Rond het middaguur konden de mensen hun honger stillen door lekkere broodjes en heerlijke soep, vakkundig klaargemaakt door Wilma en Adriënne. Zij werden daarbij ondersteund door Joop en Net, die achter de bar stonden.Tussen de wedstrijden door werd er nog rondgegaan met lekkere borrelhapjes.Er waren toch nog wat leden gekomen die niet aan dit toernooi deelnamen, maar die graag vrij wilden boulen. De hal was echter helemaal bezet, zodat ze alleen op de buitenbanen terecht konden. Ondanks de kou hebben ze toch nog gespeeld. Dapper hoor mensen! Jullie zijn beslist geen watjes.

Rond half 4 werd er begonnen aan de laatste wedstrijd, waarna men zich kon gaan opmaken voor de prijsuitreiking. Het gehele bedrag van het inschrijfgeld voor deze winteruitwisseling werd aan prijzen in natura besteed. Het waren schitterende gevarieerde boodschappenmandjes, verzorgd door Marianne en Jacqueline. Vanaf deze plaats wil wij jullie hiervoor bedanken. Ook namens alle deelnemers aan deze winteruitwisseling.

Dan volgt hier de uitslag van dit toernooitje:

Poule A

1e : Katja v/d Wouw-Wil van Gestel (PVT) 4 gewonnen +35

2e: Cees Leemans-Yvonne Verbeek (JdbC Dongen) 3 gewonnen +23

3e: Coby en Wim de Jong (JdbC Dongen) 3 gewonnen +11

3e: Cor Timmermans-John van Rooden (Jdbc Dongen) 3 gewonnen +11

Bij gelijke stand geeft de eerste wedstrijd de doorslag. In dit geval viel dat in het voordeel van Coby en Wim uit.

Poule B

1e: Jean Michel Lobo-Jan Verbeek (Jdbc Dongen) 3 gewonnen +27

2e: Karel Seebregts-Piet Suoss (La Donnee) 3 gewonnen +26

3e: Ben v/d Heyden-Ton Voets (La Donnee) 3 gewonnen +22

Hierna werden nog aan twee teams het inschrijfgeld teruggegeven. Vooraf waren twee nummers gekozen , die daarvoor in aanmerking zouden komen. Dat waren plaats 7 in poule A (Ad Broekhoven en Cees Emmen) en plaats 13 in poule B (Inge van Vugt en Jan Snijders)Alle winnaars willen wij feliciteren met hun prijs.

Het eerstvolgende boulestoernooi is op zondag 17 december. Dan wordt het traditionele Oliebollentoernooi gehouden.

  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1576

Paar van het Jaar

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Tue, November 28, 2017 12:58:13

Paar van het Jaar

Eén keer per jaar wordt er bij Jeu de Boules Club Dongen gestreden om de titel “Paar van het Jaar”. Hiervoor staat het vrij om de samenstelling van een paar te maken. Zo kunnen zowel mannen- als vrouwenparen ingeschreven worden, maar ook gemengde paren. Uiteraard mogen ook “echtparen” aan dit toernooi deelnemen.

Voor deze zaterdag hadden zich 24 koppels ingeschreven, welke door loting verdeeld werden in twee poules. Ieder team moest 3 wedstrijden boulen.

Aangezien iedereen ruim op tijd aanwezig was, kon de wedstrijdcommissie, bestaande uit Marianne en Piet, om kwart voor 11 het sein geven dat de wedstrijden konden beginnen.

Hoewel het niet de gehele dag regende, maar wel een fris, koud windje stond, kozen alle deelnemers ervoor om lekker binnen te spelen. De banen lagen er prima bij en de temperatuur was aangenaam om te spelen.Tussen de wedstrijden door kon er gezellig gekletst worden in het clubhuis onder het genot van een hapje en/of drankje. Deze waren te bestellen bij de bar, welke deze keer bezet was door de charmante dames Annie en Jeanne. Uiteraard was er ook aan de inwendige mens gedacht en was de keukenploeg, bestaande uit Nellie en Theo, op alles voorbereid. De “broodjes boules” van ’t Smaakhuijs waren weer bijzonder in trek en waren in korte tijd al uitverkocht.Halverwege de middag had iedereen die drie wedstrijden gespeeld en kon men zich gaan opmaken voor de finalewedstijd, die dit jaar ging tussen twee echte echtparen! In poule A waren Liena en Piet Ligtenberg de winnaars met 3 gewonnen wedstrijden en in de andere poule waren dat Jopie en Kees Jacobs. Zij hadden gewonnen op basis van de meeste winstpunten.De finale ging dus tussen deze twee boulende echtparen en werd uiteindelijk gewonnen door Jopie en Kees Jacobs.

Wij feliciteren beide echtparen met hun finaleplaats en speciaal Jopie en Kees met de behaalde titel: Paar van het Jaar 2017. Proficiat allemaal.

Hierna werden nog de twee leukst verklede paren gekozen. Wederom waren het echtparen, nl. Jacqueline en Johan van Rijckevorsel en Corrie en Wim Koreman.

Ook deze boulers feliciteren we vanaf deze plaats.

Komende zaterdag is er weer een winteruitwisseling tussen en enkele boulesclubs uit de regio. Deze keer is het bij Jeu de Boules Club Dongen. Het belooft vast en zeker weer een gezellige dag te worden en wij nodigen U uit om eens te komen kijken en te genieten van dit mooie balspel.

Op zondag 16 december wordt er een Oliebollen/Pettoernooi georganiseerd.

Groetjes Weco Jeu de Boulesclub Dongen  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1574
Next »