SPORT

SPORT

uitslagen en verslagen

Ook uw sportbericht of verslag komt in de krant
Stuur het naar redactie@dongenhomespot.nl

LEZERS VAN DE DONGENSE INTERNETKRANT KUNNEN TERUG NAAR DE KRANT :


www.dongenhomespot.nl

Avond4daagse Dongen 2017

WANDELSPORTPosted by internetkrant Tue, January 31, 2017 17:58:54

Avond4daagse Dongen 2017

Wandelen is hot! Je komt op plaatsen in Dongen waarvan je niet wist dat ze bestonden! Maar bovenal is het gezond! Gezondheid is ook het thema dat als een rode draad door onze Avond4daagse zal lopen. Natuurlijk kunt u daar ook bij zijn! Individueel, met je hele school of met een groep vriendenAvond4daagse Dongen zal plaatsvinden op dinsdag 16 mei t/m vrijdag 19 mei 2017

Dus aarzel niet en schrijf je vandaag nog in!

Ook dit jaar kunt u zich on-line inschrijven.Als u naar www.a4ddongen.nl gaat kunt u onder het kopje inschrijven het inschrijfformulier volledig invullen. Na verwerking en betaling krijgt u per mail een startbewijs waarmee u zich op dinsdag kunt melden op het Wilhelminaplein. Bent u niet in de gelegenheid om online in te schrijven kunt u altijd terecht bij onze inschrijfkramen in het weekend voor de start van de Avondvierdaagse.Traditiegetrouw kunnen de wandelaars gehuldigd worden tijdens de intocht die vrijdag 5 juni om 20.00u. vertrekt vanaf het RIMI-terrein.

We hopen u allen te mogen begroeten voor een gezonde en gezellige wandeling door ons mooie Dongen!Voor informatie kunt u terecht op onze site www.a4ddongen.nl Voor vragen kunt u zich wenden tot het secretariaat secretaris@a4ddongen.nl  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1303

De '80' komt langs hoofdpost in Dongen -Vaart

WANDELSPORTPosted by internetkrant Wed, August 17, 2016 18:12:42

Extra ondersteuning gevraagd voor Hoofdpost in Sportcomplex De Gaasjes

De '80' komt langs hoofdpost in Dongen -Vaart

De 80 van de Langstraat tracht ieder jaar weer een aantrekkelijke wandel route uit te zetten voor de ruim 2.500 wandelaars. Dit jaar wordt Dongen aangedaan met zelfs een Hoofdpost in Sportcomplex De Gaasjes aan de Vaartweg in Dongen- Vaart .Met de komst van De 80 naar deze locatie is de organisatie nog op zoek naar enthousiaste Dongenaren die zich in willen zetten voor dit fantastische evenement. Deze Hoofdpost is de laatste op de route en de wandelaars hebben net daarvoor ’s-Gravenmoer en Dongen aangedaan .In de Hoofdpost wordt medische verzorging, massage en blaren behandeling aangeboden. Daarnaast zijn veel vrijwilligers nodig voor het natje en droogje om de wandelaars op de been te houden. Heb je interesse; meld je belangstelling dan via Margriet van Loon; m.vanloon@de80.nl

De 80 van de Langstraat vindt dit jaar plaats op zaterdag 10 en zondag 11 september.
De deelname kosten zijn gering. Dankzij de sponsoring van vele bedrijven kunnen wij voor deze geheel verzorgde Kennedy Mars (t/m 31 augustus 2016) een tarief incl. korting aanhouden van € 23,50. Vanaf 1 september 2016 zijn de inschrijfkosten € 33,50.

De geschiedenis van de 80

De 80 van de Langstraat begon ooit als kleinschalige wandeltocht met 168 startende deelnemers. Nu, 30 jaar later, is De 80 uitgegroeid tot een fenomeen. Dit alles dankzij een doelgerichte werkwijze, het vertrouwen van lopers, de inzet van honderden vrijwilligers en een niet aflatend enthousiasme van toeschouwers.

De eerste 80
De eerste '80 van de Langstraat' werd gehouden in 1981. De tocht werd in het leven geroepen om de braderie in het centrum van Waalwijk nieuw leven in te blazen. Een jaar later werd het evenement, ditmaal onafhankelijk van de braderie, nogmaals georganiseerd. Toen werd de stichting 80 van de Langstraat geboren.

Snelle groei
De jaren daarna groeide het aantal deelnemers en werd de organisatie professioneler. De computer werd ingezet voor registratie en de organisatie trok de eerste sponsors aan. Door de route meer door de bebouwde kom te laten lopen, kwam er ook meer publiek. Langzaam veranderde de tocht in een waar volksfeest.


Het succes van De 80
De lopers van De 80 komen vanuit het gehele land. Ook melden lopers zich vanuit Duitsland, België, Luxemburg, Oostenrijk, Zwitserland en zelfs Engeland! Dat De 80 goed bevalt blijkt ook wel uit het aantal lopers die na hun eerste keer terug blijven komen; 60% van de lopers heeft De 80 al eens uitgelopen!

https://www.80vandelangstraat.nl/

  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1097

Vele Dongenaren verwelkomen 2800 moedige wandelaars

WANDELSPORTPosted by internetkrant Fri, May 23, 2014 21:17:19

Vele Dongenaren verwelkomen 2800 moedige wandelaars

straks nog een video

Dongen, 23 mei 2014. Omdat de aankomst en de verzamelplaats voor de intocht van de avondvierdaagse niet meer mag plaatst vinden op het militair complex achter de vennen schoof de organisatie dit festijn op zich maar 100 meter naar opzij. Net zo gezellig en bovendien ook leuk voor de mensen van scouting De Stormvogels. Daar werden de medailles uitgereikt om even later getooid met de eerste bloemen de intocht in het centrum in te zetten. Stonden op de verzamelplaats al velen langs de route,in Dongen zélf was het bloemenfeest compleet . De man op de foto hieronder heet Jan Krol. Hij liep de avondvierdaagse deze week 50 keer.Jan Krol : Bloemen en een leuk aandenken. 50 X de avondvierdaagse meelopen is niet niks !

Het was een feest . De drum- fanfare Beatrix was er en de de Koninklijke harmonie Musis Sacrum was present .Zij haalden de lopers binnen met vrolijke muziek. Maar liefs twee wethouders waren bij de finish met bloemen en een woord van waardering voor de duizenden. Trots , moe maar ook gewoon blij . Zo is de algemene stemming samen te vatten .

Bij de start op de vierde avond was er ook 'Dongens'water !
foto: Gert-Jan Stads/ Pix4Profs

Vertrokken dinsdag de lopers met een beetje vrees voor het door het KNMI voorspelde 'gevaarlijk weer ', vrijdag kwamen ze ook gewoon droog binnen. Zo hoort het ook bij de avondvierdaagse. Het kat en muis spelletje met de weergoden wordt dikwijls gewoon gewonnen door vrolijke wandelaars.

Maak de foto's groter door een klik

  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post219

Dongense avondvierdaagse 'vol goede moed' van start

WANDELSPORTPosted by internetkrant Tue, May 20, 2014 19:30:21

Ruim 2800 wandelaars van start

Dongense avondvierdaagse 'vol goede moed' van start

Dongen, 20 mei 2014. Met meer dan 2800 deelnemers is de Dongense avondvierdaagse nog steeds een van de grootste in de verre regio. Dinsdagavond vertrokken de wandelaars voor diverse afstanden vanaf het Wilhelmina waar de wethouders Piet Panis en Bea van Beers als teken van de start om 18.30 de vierdaagsevlag hesen. Een beetje chaotische start overigens , met niet de beloofde bijzondere warming up .Voorop mensen van Oriëntatie, Thomashuis en Amarant en daarachter de basisscholen van Dongen . Daar gaat ie dan. 'Vol goed moed 'zoals een strofe uit het vierdaagselied luidt . Niemand zingt dat nog , maar dat maakt niets uit. Het weer was goed en de hier en daar aardig dreigende donkere wolken werden bij de start genegeerd .Het devies van wethouder om goed te drinken werd door velen wel opgevolgd.


De rug- tassen zaten vol met het in Dongen zo gepromote water .Vrijdag wordt dat gezonde drankje in grote getallen uitgedeeld bij de triomfantelijke intocht bij het militaire complex. Dan ook zullen minstens twee wandelaars in het zonnetje worden gezet. Waarom houdt ook deze krant nog even geheim.......


klik op een foto en onderaan de reeks wordt die vergroot


  • Comments(1)//sport.dongenhomespot.nl/#post215

Inschrijven avondvierdaagse is nu ook digitaal mogelijk

WANDELSPORTPosted by internetkrant Tue, May 13, 2014 10:35:07
Vanaf 14 mei s het ook mogelijk om digitaal in te schrijven voor de Avondvierdaagse Dongen
kijk op onze site a4d-dongen.nl
Gewoon inschrijven is weer mogelijk op vrijdagavond,zaterdagbijlage Albert Hein, dit jaar staat de inschrijfkraam binnen.Ook kan men op zaterdagmorgen inschrijven bij de Jumbo, ook binnen.
Verder kan men inschrijven op maandag op de weekmarkt, We gaan op dinsdag 20 mei 2014 weer van start.De opening zal gebeuren door HR. Piet Panis.Elke avond is er voor de start iets speciaal te doen. We gaan dit jaar voor gezond, we doen dat in samenwerking met JOGG.


Op dinsdag 20 mei 2014 gaat de 61 Avondvierdaagse Dongen weer van start.

Er zijn zoals elk jaar mooie routes uitgezet in Dongen en omgeving in de afstanden van 5 – 10 – 15 km.

Inschrijven kan vanaf dit moment ook digital via onze site a4d-dongen.nl,

Op een andere manier inschrijven is ook mogelijk:

Op vrijdagavond 16 mei van 18.30 uur tot 21.00 uur , binnen bij Albert Hein

Op zaterdag 17 mei van 9.00 uur tot 16.00 uur , binnen bijAlbert Hein

Op zaterdag 17 mei van 9.00 uur tot 13.00 uur, binnen bij Jumbo

Op maandag 19 mei op de weekmarkt van 13.30 uur tot 16.00 uur

Op maandag 19 mei op het Wilhelminaplein van 18.00 uur tot 19.30 uur

Op dinsdag 20 mei op het wilhelminaplein voor de start ( let op ander tarief )

Het inschrijfgeld is € 4,00 per deelnemer bij inschrijving digital of gewoon tot en met maandag Het inschrijfgeld is € 5,00 per deelnemer bij inschrijving op dinsdag

Digitaal inschrijven mogelijk tot en met vrijdag 16 mei 2014

Starttijden:

Dinsdag, woensdag, donderdag, 18.15 uur alle afstanden

Vrijdag start 15 km 17.45 uur, 10 km 18.15 uur, 5 km 18.45 uur.

Grote intocht begint rond de klok van 20.00 uur op vrijdag 23 mei 2014 .

Aan alle buurtvereningingen in Dongen hebben de routes gezonden met het verzoek er bij om te kijken wanneer de wandelaars door hun buurt komen en daarop te reageren door de straten te versieren zodat de wandelaars het leuk vinden om in jullie buurt te wandelen, hieraan is een klein prijs verbonden.Het bestuur van de Stichting Avondvierdaagse Dongen zal bepalen welke buurt vereniging de mooiste straten heeft versierd tijdens de Avondvierdaagse.U kunt alle routes nu al bekijken op de site.

Op dinsdag zal de opening door Hr. Piet Panis gebeuren.

  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post205