SPORT

SPORT

uitslagen en verslagen

Ook uw sportbericht of verslag komt in de krant
Stuur het naar redactie@dongenhomespot.nl

LEZERS VAN DE DONGENSE INTERNETKRANT KUNNEN TERUG NAAR DE KRANT :


www.dongenhomespot.nl

Ronde van Midden Brabant eindigt in massasprint

WIELERSPORTPosted by internetkrant Mon, October 01, 2018 21:44:00

Nieuwelingen De Jonge Renner heersen in Ronde van Dongen

Verslag: Piet Scheepers

Foto's: Harm Rijswijk

Ronde van Midden Brabant eindigt in massasprint

Het was stralende weer. Genieten van het zonnetje. Toch miste de echte wielerliefhebber deze dag de wind. Dit fenomeen kan vaak op belangrijke momenten in een wielerwedstrijd de scherprechter zijn. In de Ronde van Midden Brabant is in het verleden gebleken dat door de wind het spel in de vlakke polders op de wagen werd gezet. Dit jaar bleef het uit en eindigde deze 49e Ronde van Midden Brabant in een massasprint. Ruim 50 jaar geleden, nadat Wim van Dongen met enkele wielerfanaten de Ronde van Dongen had opgezet, volgde een jaar later de Ronde van Midden Brabant. Toen een junioren tweedaagse. Opvallend bij de Dikke Banden Race was dat veel ouders dit jaar hun kinderen met een eigen helm naar de wedstrijd hadden gestuurd! Veiligheid voorop, chapeau!De stichting Wielerbelang Dongen is dit jaar niets bespaard gebleven. Na de vele toegezegde vergunningen, van gemeenten van doorkomst en de provincie, was het een aantal dagen voor de start toch nog even puzzelen wat te doen. Zo was de weg van Klein Dongen naar ’s Gravenmoer voor de helft afgesloten. Dus opletten geblazen voor het peloton op deze smalle weg met obstakels. Erger was het in de polder achter Waspik. Daar was enkele dagen voor de start gewoon een weg opgebroken, waardoor op het allerlaatste moment de ronde daar aangepast moest worden. Het aantal kilometers dat de renners af moesten gaan leggen werd beduidend minder.

Kortom: een kortere koers met weinig weerstand van de weergoden. Even iets anders dan een week geleden, toen in Kaatsheuvel de juniorenwedstrijd Hil en Moer voor het eerst van start ging. De hele dag regen!Arthur van Dongen, lid van het bestuur in Dongen en medeorganisator in Kaatsheuvel, keek na afloop terug op een geslaagd Dongens evenement.

,,Door wegwerkzaamheden hebben we het parkoers moeten inkorten en het weer werkte niet echt mee om er een zware koers van te maken. Samen met de Dikke Banden Race voor de jeugd, waar 100 kinderen zich voor hebben ingeschreven, hebben we met het Omnium voor de junioren weer een prima wielerdag in Dongen kunnen beleven.” Over publieke belangstelling heeft de organisatie niet te klagen gehad. Met name rond de Watertorenstraat, een van de Kasseienstroken in Dongen, was veel belangstelling.

Kasseienstrook: kan ook belangrijke scherprechter zijn.

,,Nooit geweten dat deze straat een dergelijk belangrijk onderdeel in deze ronde is,” sprak wethouder Rene Jansen na afloop. Samen met ronde miss Brechje Hermans, dochter van Mathieu Hermans, reed hij een aantal ronden mee in de karavaan. Door secretaris William van Gorkum en koersdirecteur Martin van Steen liet hij zich uitvoerig informeren over de Ronde van Midden Brabant en het wielergebeuren in z’n algemeen. In een andere volgwagen volgden Arthur van Dongen met zijn vader Wim niet alleen deze ronde, maar ook de verrichtingen Arthur ‘s Sunweb pupillen Tom Dumoulin en Sam Oomen. In de laatste kilometers reden zij van voren tijdens het WK in Innsbruck om uiteindelijk als 4e en 14e te eindigen.

De 50e Ronde van Dongen was ook dit jaar een Omniumkoers voor Nieuwelingen. Direct nadat de grote jongens voor Midden Brabant waren weggeschoten, mochten deze jonge honden gaan strijden voor de drie podiumplaatsen. Zij moesten, tussen passages van de Ronde van Midden Brabant door, een puntenkoers over 20 ronden rijden waarna een tijdrit volgde, verdeeld over twee passages. Uiteindelijk gooide de laatste tijdrit het klassement weer overhoop. Het podium was dit jaar compleet voor De Jonge Renner. Het team uit Oosterhout reed in Dongen een thuiswedstrijd.

Dikke Banden Race voor de jeugd, een feest voor de familie

Bestuurslid Sjaak van Wandelen was een zeer tevreden man: ,,Het weer zit mee. Veel inschrijvingen en dus veel ouders, opa ’s en oma ’s langs de kant.”De organisatie hoefde niet veel helmen uit te delen. De kinderen kwamen met hun alledaags fietsje opdraven en velen hadden al een eigen helm op.

Microfonist Johan van der Made maakte korte interviews met de kinderen. Tijdens de passages werden de kinderen door het publiek achter de dranghekken met applaus begeleid. Er waren prijzen voor de eerste drie en het eerste meisje. Naast de diverse presentjes was er na de huldiging de verloting van de mountainbike, geschonken door oud wielrenner Max van Heeswijk. Deze ging naar Givia Vermeulen van de Anspachschool.

Massasprint Ronde van Midden Brabant voor Alberto Dainese (It)

Sinds jaren weer een massasprint in de Tramstraat tegenover d ‘Ouwe Sok.

Het was een sterk bezet veld met o.a. uit België de Lotto Soudal ploeg onder 23 jaar. Thuisploeg De Jonge Renner moest het verder opnemen tegen een zevental continentale ploegen, waaronder SEG Racing Team en Vlasman CT. Vanaf kilometer 20 tot een zestal kilometer voor de finish reed een kopgroep van zes renners. Het sterke SEG team reed het gat dicht waarna het wachten was op een massasprint. Daarin toonde de 20 –jarige Italiaan Alberto Dainese zich de sterkste. Hij klopte in deze strijd de sterke Wim Stroetinga, vlak voor de finale nog getipt als mogelijke winnaar door Wim van Dongen. Arvid de Kleijn pakte de derde podiumplaats.

Uitslagen wielerdag Dongen.

Dikke Banden Race. Categorie 1: 1. Jolle van Riel (Anspach), 2. Sophie Broeders (H. Hart) tevens beste meisje en 3. Michel Daver (Anspach). Categorie 2: 1. Cas Schipper (Anspach), 2. Noor Verbunt (Anspach) tevens beste meisje en 3. Femke van de Ven (St. Jan). Categorie 3: 1. Casper Derks, 2. Heleen de Bie (Anspach) tevens beste meisje en 3. Nick Welling (Achterberg).

Ronde van Dongen, Omnium Nieuwelingen: 1. Mathijs de Kok, 2. Bas van Leijsen en 3.Jaap Roelen.

  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1679

Dongen weer in het teken van wielrennen

WIELERSPORTPosted by internetkrant Tue, September 25, 2018 10:14:57

Parkeerverbod en afsleepregeling in centrum

Dongen komende zondag weer in het teken van wielrennen

Zondag 30 september staat het centrum van Dongen weer bol van het wielrennen. Als om 12.30 uur de beloften en profs zonder contract worden weggeschoten voor de 49e Ronde van Midden Brabant staan de Nieuwelingen renners klaar voor hun eerste onderdeel van het Omnium, de 50e Ronde van Dongen, dat zij deze middag gaan rijden. En als zij klaar zijn met hun onderdeel puntenkoers, is het aan de basis schooljeugd uit de gemeente Dongen. Drie categorieën gaan deze middag strijden wie de beste is op hun gewone eigen fietsje tijden de Dikke Banden Race. Er zijn prijzen voor de winnaars en het best geëindigde meisje.

Als klap op de vuurpijl wordt ook dit jaar weer een mountainbike verloot onder de deelnemers. Dus, zit je op een basisschool in de gemeente Dongen en ben je tussen 5 en 12 jaar, dan mag je gratis meedoen en maak je kans op die mooie mountainbike. Heb jij je nog niet opgegeven? Zondag kun je je nog aanmelden tot 12.00 uur bij eethuis John van Holst. Start en finish van al deze wedstrijden zijn nabij café d ‘Ouwe Sok in de Tramstraat. Inmiddels hebben 85 kinderen ingeschreven!! Omwonenden in het centrum ontvangen namens de organisatie, gemeente en politie, nog een brief over het autovrij maken van het parkoers in het centrum.

Voor de Ronde van Midden Brabant hebben zich weer een groot aantal ploegen aangemeld. ,,26 ploegen. En dit jaar niet de minste. Uit België een drietal opleidingsploegen. Zij zullen strijd moeten gaan leveren met zevental continentale ploegen en enkele teams van verenigingen uit de regio. Ik denk dan aan De Jonge Renner uit Oosterhout, Willibrord Wil Vooruit en Breda,” vertelt Arthur van Dongen. De ploegleider van Sunweb zet zich regelmatig in om het wielrennen te promoten. Afgelopen zondag de eerste Junioren klassieker Hill en De Moer in Kaatsheuvel en komende zondag de wielerdag in Dongen.
Sponsoren

De organisatie mag zich verheugen op een groot aantal sponsoren. Zowel financieel, of doormiddel van zaken in natura, ondersteunen zij deze wielerdag.

Het zijn niet alleen bedrijven. Ook leerlingen het Cambreur College verlenen hand en spandiensten. Onder andere bij het klaarmaken van de vele lunchpakketten, geschonken door AH in Dongen.

Programma zondag:

Vanaf 12.00 uur tekenen presentatielijst: Ronde van Midden Brabant.

12.30: start ca. 170 renners weggeschoten door wethouder Rene Jansen.

12.35: start puntenkoers Nieuwelingen 20 ronden.

13.00: start Dikke Banden Race categorie 1: 5 en 6 jaar.

13.30: eerste passage Ronde van Midden Brabant.

13.35: start Dikke Banden Race categorie 2: 7,8 en 9 jaar.

13.45: start Dikke Banden Race categorie 3: 10,11 en 12 jaar.

Direct hierna huldiging winnaars Dikke Banden Race en verloting mountainbike.

14.30: 2e passage Ronde van Midden Brabant.

15.30: 3e passage Ronde van Midden Brabant, gevolgd door tijdrit. Nieuwelingen (11 – 25 in het tussenklassement).

16.00: 4e passage Ronde van Midden Brabant voor 2e plaatselijke ronde.

16.05: tijdrit Nieuwelingen (1- 10 in het tussenklassement).

16.30: verwachte finish Ronde van Midden Brabant.

Direct na finish huldigingen: Nieuwelingen en winnaar Ronde van Midden Brabant.

Verkeersmaatregelen i.v.m. wielerwedstrijden

49e Ronde van Midden Brabant en 50e Ronde van Dongen

Dikke Banden Race voor de schooljeugd

Voor de bewoners aan de Hoge Dijk, Watertorenstraat, Groenstraat, Rijensestraatweg, Heuvelstraat, Gerardus Majellastraat, Tramstraat, Kardinaal van Rossumstaat, Julianastraat, Wilhelminastraat, Kerkstraat, Bas Dongen, Sportlaan en Crispijnhof , geldt het volgende :

Komende zondag 30 september staat Dongen, en vooral uw omgeving, weer in het teken van de wielerwedstrijd de Ronde van Midden Brabant, de Ronde van Dongen en de Dikke Banden Race voor de jeugd.


Afsleepregeling van kracht


In het centrum van Dongen, m.n. Tramstraat, Kardinaal van Rossumstraat, Julianastraat en Wilhelminastraat geldt een afsleepregeling vanaf zondagmorgen zeer vroeg. Vanaf middernacht (van zaterdag op zondag) geldt in deze straten een parkeerverbod tot zondag 18.00 uur. Graag uw voertuig elders in de zijstraten in de buurt parkeren mocht u zondag daarvan gebruik willen maken.


Daar, waar de renners passeren, vragen wij u dringend doch beleefd uw auto niet op de openbare rijweg te parkeren. Het liefst zien wij dat u uw auto niet langs de route parkeert. Dit voor de veiligheid van de renners, de volgkaravaan en uw voertuig. De zijwegen worden d.m.v. verkeersborden, door politie of verkeersregelaars, afgesloten.


Bedankt voor het meedenken en uw medewerking,


De stichting Wielerbelang Dongen, gemeente Dongen en politie West Brabant.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1676

Ronde van Midden Brabant en Ronde van Dongen (Omnium Koers voor Nieuwelingen). Inschrijven Dikke Banden Race voor de jeugd zondag 30 september.

WIELERSPORTPosted by internetkrant Tue, July 31, 2018 12:44:02

Ronde van Midden Brabant en Ronde van Dongen (Omnium Koers voor Nieuwelingen).

Inschrijven Dikke Banden Race voor de jeugd zondag 30 september.

De vakanties zijn bijna afgelopen. De Zomerspelen zijn in volle gang. We gaan er vanuit dat iedereen straks weer gezond en wel naar school gaat.

Zondag 30 september staat het centrum van Dongen weer in het teken van wielrennen. Naast de 49e Ronde van Midden Brabant en de 50e Ronde van Dongen is ook dit jaar weer aan de kinderen gedacht. Want ook dit jaar staat de Dikke Banden Race weer op het programma. Start en finish bij d’Ouwe Sok. Kinderen vanaf 5 tot en met 12 jaar kunnen zich gratis inschrijven via de Flyer die op school wordt uitgereikt. Mocht je deze gemist hebben, geen paniek. Wil je meedoen dan kun je je ook inschrijven via onze website. http://wielerbelangdongen.nl/wedstrijden/dikke-banden-race/ Daar zie je het inschrijfformulier. Invullen en verzenden! Makkelijker kan niet!


Verloting gratis mountainbike.

De starttijden zijn: categorie 1: 5 -6 jaar 13.00 uur (2 ronden). Categorie 2: 7-8-9 jaar 13:35 uur (3 ronden) en categorie 3: 10-11-12 jaar 13.45 uur (4 ronden).

De winnaars worden direct na de finish van de laatste categorie gehuldigd. Onder de deelnemers wordt ook dit jaar weer een echte mountainbike verloot. Daarnaast zorgen IJssalon Smaak en de organisatie dat de deelnemertjes niets te kort komen.

Nogmaals: Heb je zin om mee te doen? Ga naar www.wielerbelangdongen.nl en schrijf je in. Na het inschrijven moet je je op de zondag tussen 11.30 en 12.30 uur melden bij Eethuis Van Holst. Voor een helm wordt gezorgd. Je mag alleen meedoen op een gewone fiets. Geen racefiets!!  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1664

Vierde Mathieu Hermans Klassieker geslaagd met 500 deelnemers

WIELERSPORTPosted by internetkrant Mon, April 16, 2018 15:05:13

Vierde Mathieu Hermans Klassieker geslaagd met 500 deelnemers

Zondagochtend gaf Mathieu Hermans het startschot voor de vierde editie van de Mathieu Hermans Klassieker (MHK). Zo’n 500 deelnemers deden mee aan een tocht van 45, 90 of 135 kilometer om en nabij Dongen. Aan de start stond onder andere leden van het Sterrenfietsteam als Frits Barend, Bob de Jong en John Rep. Ook Mathieu Hermans zelf stond aan de start met een ‘gele’ trui (Gijsje Eigenwijsje). Ook dit jaar gaat de opbrengst namelijk naar Stichting Gijsje Eigenwijsje. Deze stichting is in het leven geroepen ter nagedachtenis aan Gijs Baeten. Hij kreeg in 2011 op 8-jarige leeftijd te horen dat hij hersenstamkanker had. De stichting zet zich in voor andere ongeneselijk zieke kinderen. ‘De eindopbrengst moet nog gecontroleerd worden, maar we gaan er vanuit dat de tocht zelfs iets meer oplevert dan de € 3.000 van vorig jaar’, zegt Marga van Broekhoven, coördinator MHK.


De start bij 'De Viersprong'


Mathieu Hermans kijkt zeer tevreden terug op tocht: ‘Dankzij de vele vrijwilligers en de samenwerking met TC de Kleppers hebben we er tijdens de 4e editie van onze ‘Tegen de Stroom in’ klassieker een mooi en geslaagd event van kunnen maken. Deelnemers van alle afstanden zaten na afloop tevreden aan de soep van café de Viersprong. De pelotonstocht was met zo’n 150 deelnemers zeer geslaagd. Maar ook de fietsers op de gewone (en elektrische) fietsen die de 45 kilometer reden, kwamen enthousiast terug. Start en finish locatie, de rustpunten, uitgepijlde routes, aankleding en het mooie weer stonden op een hoog niveau. Ondanks twee incidenten die gelukkig goed zijn afgelopen mogen we stellen dat ‘ons’ draaiboek top is’’, zo kijkt Mathieu Hermans tevreden terug.

Indurain en Delgado in jubileumeditie

De organisatie kijkt alweer vooruit naar de vijfde en jubileum editie van volgend jaar. Het is dan 30 jaar geleden dat Mathieu Hermans zijn vele overwinningen boekte in de Ronde van Spanje en de Tour. Mathieu Hermans wil er dan een Spaans wielerweekend van maken. Hij heeft nog vele contacten in Spanje. Het zou mooi zijn als we dan voor deze gasten bijvoorbeeld in de nieuwe Cammeleur een groot en bijzonder wielercafé kunnen organiseren. Er zijn al contacten gelegd om onder andere Indurain en Delgado als deelnemers naar Dongen te halen. Indurain won vijf keer de Tour de France. Delgado won in 1988. Volgend jaar dus een nóg iets groter evenement vanuit Dongen, met meer bekende namen en meer wielertoeristen. Hermans:’ Maar we houden het bij deze toertocht, we willen best nog wat groeien, maar niet te veel. Het hoeft geen nieuwe Amstel Gold Race te worden’  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1638

De Mathieu Hermans Klassieker vindt dit jaar plaats op zondag 15 april.

WIELERSPORTPosted by internetkrant Wed, April 04, 2018 13:40:51

De Mathieu Hermans Klassieker vindt dit jaar plaats op zondag 15 april.


Archieffoto

Zondag 15 april Mathieu Hermans Klassieker ‘Tegen de Stroom In’

Laatste nieuws Mathieu Hermans Klassieker

Zondag 15 april is het zover: de vierde editie van de Mathieu Hermans Klassieker. Mooie weersvooruitzichten en een ontluikende lente zorgen er voor dat het aantal voorinschrijvers iedere dag groeit. Ook een groot aantal BN-ers heeft zich definitief aangemeld. Naamgever Mathieu Hermans is er blij mee: ‘De combinatie van een mooie route in het voorjaar om de conditie aan te scherpen en rijden voor het goede doel, Gijsje Eigenwijsje, trekt al veel fietsliefhebbers aan’. Op alle drie de afstanden, 45, 90 en 135 km komen de voorinschrijvingen binnen.

Rijden met rugnummer

Een nieuwigheid is dat we de 90 km route dit jaar in de vorm van een pelotonstocht rijden, begeleid door motards. De eerste 100 voorinschrijvers rijden met rugnummers. Dus snel inschrijven is het devies. Ze krijgen als echte coureurs hun nummer uitgereikt bij de start. De start van die groep is om 9.30 uur. Individuele fietsers die de 45, 90 of 135 km alleen of in een eigen groep willen rijden, kunnen vertrekken vanaf 8.30 uur. De fietsers die lekker wil rondrijden op elektrische, gewone of racefiets en die onderweg even wil afstappen voor een versnapering, is zeker ook van harte welkom en kan de 45 km route rijden.

Groot aantal BN-ers.

Mathieu Hermans is lid van de Stichting Sterrenfietsen. Maar liefst dertien leden van dit Sterrenteam hebben definitief toegezegd zondag aan de start te zullen verschijnen waaronder Frits Barend, Chantal en Ghita Beltman, Ruud van der Meijden, Bob de Jong, Vera Koedooder, Jeroen Mantel, Oscar Moens, Rens Muller, en John Rep. Theo de Rooy, Johan van de Velde en Nicolien Sauerbreij sluiten mogelijk nog aan. De meesten van hen zullen meefietsen in de 90 kilometer pelotonstocht.

De klassieker wordt gesponsord door diverse bedrijven en organisaties waaronder Bioracer, Regiobank, Biemans BV, Green4Print BV, HLB Van Daal, Winters Bouw en Ontwikkeling, J&R, Brouwers Assurantiën. Veel werknemers van deze sponsors fietsen mee. De sponsorbogen en banners bij start en finish zorgen voor een echte wielerklassieker-sfeer. De donaties van alle sponsoren gaan ook naar Stichting Gijsje Eigenwijsje. Mathieu Hermans: ‘Ik hoop dat we er samen met alle vrijwilligers van TC de Kleppers een mooie tocht van kunnen maken en dat ook de 45 kilometer afstand veel deelnemers zal trekken. Op die manier bevorderen we ook de fietssport in de breedte’. Inschrijving kan bij de start.

Voorinschrijving: :https://www.fietssport.nl/details/inschrijven/id/47130 .  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1629

WIELRENNEN IN DONGEN WEER GROOT EVENEMENT

WIELERSPORTPosted by internetkrant Tue, September 26, 2017 13:26:59

WIELRENNEN IN DONGEN WEER GROOT EVENEMENT

zondag 24 september stond weer in teken van wielrennen. De stichting wielerbelang Dongen maakte deze dag weer tot een ware sportieve manifestatie in het dorp . Behalve het sportmoment was er een ware goede sfeer te ontdekken die menig Dongenaar op de been bracht . Een leuk onderdeel was wel de Dikke Banden Race voor de kleine beentjes. Even na het middaguur ging het grote peloton met beloften van start voor de 48e Ronde van Midden Brabant. Voor het tweede jaar was er een omnium koers voor Nieuwelingen, met onder andere aan de start de winnaar van vorig jaar en Nederlands Kampioen Hidde van Veenendaal. Er was nog veel meer te zien en te beleven. Jan Verdaasdonk filmde de sfeer , de winnaars , de wethouder ,de dikke banden en het zweet. Ook de uitslagen zijn belangrijk. Kijk en beleef de wielerdag van Dongen terug .

Geslaagde wielerdag met veel jeugd in de Dikke Banden Race

De stichting Wielerbelang Dongen kan weer terugkijken op een meer dan geslaagde wielerdag 2017. Ruim een half jaar geleden werd de draad weer opgepakt. Welke datum gaan we vastleggen? Het werd dus 24 september, de afsluitingsdag van het WK wielrennen in het Noorse Bergen. De organisatie koos voor deze dag om vele andere wedstrijden te mijden. Drie wedstrijden op een dag in Dongen, een klus die de organistoren niet uit de weg gingen. Gesteund door vele vrijwilligers, verkeersregelaars, gemeente Dongen, politie en sponsoren kon afgelopen zondag, vanaf 12.30 uur rondom start en finish bij cafe d ‘Ouwe Sok, het spel beginnen. In de karavaan weer de gesponsorde auto’s van Renova de MINI en BMW-dealer Midden Brabant. Voor deze auto’s waren chauffeurs geselecteerd die ervaring hadden in de koers. Onder hen Piet Kuijs, voorheen bondscoach bij de KNWU van de amateurs/beloften en junioren en betrokken bij het jeugdplan van de voormalige Rabobank wielerploeg. ,,Ieder jaar krijgen ze het in Dongen toch weer voor elkaar. Sponsoren, vrijwilligers en verkeersregelaars. Mijn petje af voor deze organisatie,” merkte de chauffeur van jurywagen nummer 2 uit Vlijmen op. Volgend jaar dus de 50e Ronde van Dongen en de 49e Ronde van Midden Brabant. Wie weet wat de stichting Wielerbelang Dongen dan in petto heeft. De kers op de taart zou zijn, in samenwerking met bevriende wielerrondes, een grote nationale wedstrijd naar Dongen te gaan halen. Het is maar hardop denken, maar niets is onmogelijk voor de stichting Wielerbelang Dongen. Kijk maar naar de Dikke Banden Race voor de schooljeugd tot en met 12 jaar. Daar waar omliggende plaatsen deze wedstrijd moeten inkorten of uitstellen, gaat het in Dongen crescendo. Maar liefst 80 deelnemertjes gingen zondag in deze race van start. Door opa’s en oma ‘s, vaders en moeders, broers en zussen werden zij bij iedere passage luid aangemoedigd. Ronde-miss Brechje Hermans, de dochter van Matthieu, mocht deze dag de renners in de bloemen zetten.Klik of tik op plaatje, ( mobiel) bekijk de wedstrijden , de uitslagen , interviews en proef de sfeerRonde van Midden Brabant.

Voor de Oosterhoutse wielervereniging De Jonge Renner, was dit weer een thuiswedstrijd. Naast Bram de Kort was er een andere Dongenaar waar de aandacht naar uitging. Daan Meijers was de naam. In 2015 schreef hij de Ronde van Midden Brabant op zijn naam. Hij woont al een tijdje in Dongen en wilde dit jaar een punt achter zijn wielerloopbaan zetten. Hoe mooi zou het zijn als hij afscheid kon nemen met nog een keer winst in deze klassieker. Vanaf de eerste ronde was er een kopgroep van zeventien renners die de koers bepaalden. Daaronder een tweetal renners van De Jonge Renner. Meijers nam het 120 kilometer het initiatief en reed samen met Rick Ottema en Sjors Dekker naar de kopgroep. Meijers rook in de finale zijn kans. Op de onverharde strook in de Groenstraat probeerde hij weg te komen. Het lukte hem niet. Was de onverharde weg daar dit jaar te strak geëgaliseerd door de gemeente Dongen? Uiteindelijk kwam Daan Meijers in zijn laatste koers als vijfde over de streep in de Tramstraat. Naast zijn studie zal hij in de toekomst weer terug te zien zijn in het peloton om toekomstige jeugdrenners te gaan begeleiden. Zo past het ook in de familie Van Dongen wielerstrategie: Koers = Koers!

Ronde van Dongen

Voor het tweede jaar een omnium koers voor Nieuwelingen. Hiervoor waren ruim twintig jonge getalenteerde renners uitgenodigd. Onder hen Nederlands kampioen Hidde van Veenendaal. De in Dongen woonachtige jongeling werd 15 september, tijdens het Sportgala 2017, nog uitgeroepen tot jeugdsportman van het jaar in Dongen. Tussen de passages van de Ronde van Midden Brabant werden verschillende disciplines afgewerkt. Zo reden de jongens een puntenkoers, waarbij punten te verdienen waren bij het passeren van finishlijn. Maar ook een tijdrit stond op het spel. Uiteindelijk was het weer Hidde van Veenendaal die de eindoverwinning voor zich opeiste, nadat hij in de eerste wedstrijd al de basis voor zijn klassement al had gelegd.

Dikke Banden Race

Ieder jaar weer een spektakel waarbij hele families voor uitlopen om een dochter of zoon weer aan te moedigen. Sterker nog: bij iedere passage klonk een luid applaus voor de kinderen die zwoegend de finishlijn passeerden voor nog een of twee rondjes. Rode kopjes, malende beentjes, je kunt het niet noemen of de deelnemertjes probeerden alles uit de kast te halen om zo hoog mogelijk te eindigen. Pech was er ook. Sophie Broeders, ’s morgens nog even met Vader Bas het parkoers verkend, werd vlak na de start van de eerste categorie (5 en 6-jarigen) letterlijk van de fiets gereden. Nadat zij een rondje vergoeding kreeg van de jury en helemaal weer op haar gemak was, fietste Sophie de koers uit.

Uitslagen.

Categorie 1 (5-6-jarigen) aantal deelnemers: 27. 1. Jesse Poulissen, 2. Issa Schipper (ook winnaar beste meisje), 3. Jarno Oerlemans.

Categorie 2 (7-8-9-jarigen) aantal deelnemers 42: 1. Stijn Massar, 2. Thieme Carton, 3. Nick Welling. Beste meisje: Floortje Verharen.

Categorie 3 (10-11-12 jarigen) 11 deelnemers: 1. Raf Verharen, 2. Ennio van Gils, 3. Luke vd Ven. Beste meisje: Lizzy van der Stelt.

De mountainbike, die ieder jaar wordt verloot onder de deelnemertjes, is gewonnen door Casper Derks van BS Heilig Hart.

Voor meer uitslagen en foto ’s zie website: http://wielerbelangdongen.nl/

  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1522

48e Ronde van Midden Brabant, 49e Ronde van Dongen

WIELERSPORTPosted by internetkrant Mon, August 21, 2017 20:48:58

48e Ronde van Midden Brabant, 49e Ronde van Dongen

(Omnium wedstrijd voor Nieuwelingen) en Dikke Banden Race.

Dongen zondag 24 september weer in teken van wielrennen

Het Nederlandse wielrennen staat weer op de kaart. We kunnen terugblikken op twee succesvolle wielerronden. Wat vorig jaar net niet lukte werd dit jaar bekroond met de eindzege in de Giro d’ Italia. Tom Dumoulin werd eindwinnaar en pakte zo definitief de roze trui. Daarnaast werd hij ook nog winnaar van de Binck Bank Tour. Ook de afgelopen Tour de France is voor het Nederlandse wielrennen heel succesvol afgesloten. Naast de sprintzege van Dylan Groenewegen op de Champs d ‘Elysee was de Nederlandse formatie Sunweb een van de meest succesvolle teams. ,,Vier zeges en twee truien. Het kan niet op,” glundert Arthur van Dongen, sinds januari 2016 jaar ploegleider is bij Sunweb. En alsof het nog niet genoeg is pakte de in Dongen wonende Hidde van Veenendaal, de stiefzoon van Van Dongen, nog eens de nationale titel op de weg bij de Nieuwelingen. Beiden zijn zondag 24 september duidelijk aanwezig als de stichting wielerbelang Dongen deze dag de traditionele wielerdag organiseert. De basisschoolleerlingen kunnen deze dag weer hun krachten tijdens de Dikke Banden Race onderling meten. Eerst nog de grote vakantie met De Zomerspelen en dan is het al weer zover. Vanaf de eerste schoolweek zullen rond de scholen de inschrijfformulieren uitgereikt worden. Je kunt nu alvast de datum op de kalender schrijven: 24 september. Rond 14.00 uur worden de Dikke Banden Race prijzen uitgereikt en de mountainbike verloot onder de deelnemers.Ronde van Midden Brabant ( RvMBr.)

Even na het middaguur gaat het grote peloton met beloften om 12.30 uur van start voor de 48e Ronde van Midden Brabant. De Stichting Wielerbelang Dongen rekent er weer op rond de 150 renners in te kunnen schrijven. Zij rijden drie grote ronden van 41 kilometer, gevolgd door twee plaatselijke ronden van 21 kilometer. Dus vijf keer wordt start en finish gepasseerd. Deze streep ligt in de Tramstraat ter hoogte van café d ‘Ouwe Sok.


Omnium Nieuwelingen met de Nederlands kampioen

Voor het tweede jaar een omnium koers voor Nieuwelingen, met aan de start de winnaar van vorig jaar en Nederlands Kampioen Hidde van Veenendaal. Deze wedstrijd bestaat uit diverse onderdelen. Gelijk na de start van de RvMBr. vertrekken de Nieuwelingen voor een puntenkoers van 20 ronden. Zij rijden hetzelfde rondje als de jeugd voor de Dikke Bande Race : Tramstraat, Kardinaal van Rossumstraat, Julianastraat Wilhelminastraat en de finish in de Tramstraat. Tussen de passages, en na de Dikke Banden Race, volgen nog een Rit in lijn en een tijdrit voor de best geklasseerde renners 11-20 en de renners op plaats 1-10. Na de finish van de RvMBr., gepland rond 16.35 uur, volgen de huldigingen.

Dikke Bandenrace voor de schooljeugd uit de gemeente Dongen

Omstreeks 13.00 uur start de categorie 1(5-6 jaar). Zij rijden twee ronden.Om 13.35 uur is het aan de categorie 2 (7-8-9 jaar). Zij fietsen 3 ronden, waarna de categorie 3 (10-11-12 jaar) om 13.45 uur de Dikke Banden Race afsluit door 4 ronden te strijden om de eerste plaats. De huldigingen van de schooljeugd, en de verloting van de Moutain Bike, zal direct na de finish van categorie 3 zijn. Ook zullen aan de deelnemers diverse kleinigheden worden overhandigd.

Inschrijven Dikke Banden Race.

De organisatie opent de inschrijvingen direct na de grote schoolvakantie. Van 1 tot 18 september. De basisschoolleerlingen kunnen zich dan via inschrijfformulieren, die straks bij de school worden uitgereikt, aanmelden. Of via de website van de Stichting Wielerbelang Dongen.

Zie ook: www.wielerbelangdongen.nl

fotograaf Harm Rijswijk.

  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1492

Geslaagde derde editie Mathieu Hermans - Tegen de Stroom in - Klassieker

WIELERSPORTPosted by internetkrant Mon, April 24, 2017 13:23:45

Geslaagde derde editie Mathieu Hermans - Tegen de Stroom in - Klassieker

Met zo’n 350 deelnemers aan de start en een voorlopige opbrengst voor Gijsje Eigenwijsje van 3.000 euro is de derde editie van de Mathieu Hermans - Tegen de Stroom in - Klassieker als geslaagd te beschouwen.

Ondanks de koude maar toch zonnige start hadden zich grote groepen fietsers aan de start bij café de Viersprong gemeld. Ze reden de 90 km tocht met de eigen fietsgroep, individueel of samen met Mathieu Hermans en zijn Sterrenteam. Om half tien startte een peloton van bijna 100 deelnemers. Gasten als Theo de Rooy en Max van Heeswijk namen de gelegenheid te baat om tijdens de tocht menigeen ‘fietsadviezen’ te geven. Alom waren er de complimenten voor de prachtige route langs het zilveren lint van de Maas en langs de Drunense Duinen. Ook de 40 km tocht met rustpunt in Waspik voor de gewone fietsers, werd zeer gewaardeerd.Veel geld voor het goede doel !

Voor het eerst konden dit jaar ook bedrijven als sponsor meedoen door hun werknemers als fietsers in te schrijven. Zo’n 65 fietsers namen op die manier deel. Een mooi begin dat de komende jaren ongetwijfeld navolging krijgt.

Mathieu Hermans overhandigde bij de start een cheque voor het goede doel: stichting Gijsje Eigenwijsje. De cheque met de voorlopige opbrengst van 3.000 euro, inclusief een bijdrage van Stichting Geef en Leef uit Ulvenhout van 1.700 euro, werd overhandigd aan ambassadeur en Brabander van het jaar Ruud van der Meijden. Ook de Efteling steunde Gijsje Eigenwijsje met 150 VIP arrangementen voor de gezinnen.

Mathieu Hermans: ’We kunnen terugkijken op een mooi evenement en daar wil ik alle vrijwilligers die zich hiervoor ingezet hebben graag voor bedanken. Volgend jaar in april zijn we er weer en we hopen zo het evenement langzaam maar gestaag verder uit te breiden naar een tocht die bij fietsers en wielrenners uit de wijde omtrek aan het begin van het jaar vast op de kalender komt te staan’.
  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1418
Next »