SPORT

SPORT

uitslagen en verslagen

Ook uw sportbericht of verslag komt in de krant
Stuur het naar redactie@dongenhomespot.nl

LEZERS VAN DE DONGENSE INTERNETKRANT KUNNEN TERUG NAAR DE KRANT :


www.dongenhomespot.nl

Ronde van Midden Brabant en Ronde van Dongen (Omnium Koers voor Nieuwelingen). Inschrijven Dikke Banden Race voor de jeugd zondag 30 september.

WIELERSPORTPosted by internetkrant Tue, July 31, 2018 12:44:02

Ronde van Midden Brabant en Ronde van Dongen (Omnium Koers voor Nieuwelingen).

Inschrijven Dikke Banden Race voor de jeugd zondag 30 september.

De vakanties zijn bijna afgelopen. De Zomerspelen zijn in volle gang. We gaan er vanuit dat iedereen straks weer gezond en wel naar school gaat.

Zondag 30 september staat het centrum van Dongen weer in het teken van wielrennen. Naast de 49e Ronde van Midden Brabant en de 50e Ronde van Dongen is ook dit jaar weer aan de kinderen gedacht. Want ook dit jaar staat de Dikke Banden Race weer op het programma. Start en finish bij d’Ouwe Sok. Kinderen vanaf 5 tot en met 12 jaar kunnen zich gratis inschrijven via de Flyer die op school wordt uitgereikt. Mocht je deze gemist hebben, geen paniek. Wil je meedoen dan kun je je ook inschrijven via onze website. http://wielerbelangdongen.nl/wedstrijden/dikke-banden-race/ Daar zie je het inschrijfformulier. Invullen en verzenden! Makkelijker kan niet!


Verloting gratis mountainbike.

De starttijden zijn: categorie 1: 5 -6 jaar 13.00 uur (2 ronden). Categorie 2: 7-8-9 jaar 13:35 uur (3 ronden) en categorie 3: 10-11-12 jaar 13.45 uur (4 ronden).

De winnaars worden direct na de finish van de laatste categorie gehuldigd. Onder de deelnemers wordt ook dit jaar weer een echte mountainbike verloot. Daarnaast zorgen IJssalon Smaak en de organisatie dat de deelnemertjes niets te kort komen.

Nogmaals: Heb je zin om mee te doen? Ga naar www.wielerbelangdongen.nl en schrijf je in. Na het inschrijven moet je je op de zondag tussen 11.30 en 12.30 uur melden bij Eethuis Van Holst. Voor een helm wordt gezorgd. Je mag alleen meedoen op een gewone fiets. Geen racefiets!!  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1664

Vierde Mathieu Hermans Klassieker geslaagd met 500 deelnemers

WIELERSPORTPosted by internetkrant Mon, April 16, 2018 15:05:13

Vierde Mathieu Hermans Klassieker geslaagd met 500 deelnemers

Zondagochtend gaf Mathieu Hermans het startschot voor de vierde editie van de Mathieu Hermans Klassieker (MHK). Zo’n 500 deelnemers deden mee aan een tocht van 45, 90 of 135 kilometer om en nabij Dongen. Aan de start stond onder andere leden van het Sterrenfietsteam als Frits Barend, Bob de Jong en John Rep. Ook Mathieu Hermans zelf stond aan de start met een ‘gele’ trui (Gijsje Eigenwijsje). Ook dit jaar gaat de opbrengst namelijk naar Stichting Gijsje Eigenwijsje. Deze stichting is in het leven geroepen ter nagedachtenis aan Gijs Baeten. Hij kreeg in 2011 op 8-jarige leeftijd te horen dat hij hersenstamkanker had. De stichting zet zich in voor andere ongeneselijk zieke kinderen. ‘De eindopbrengst moet nog gecontroleerd worden, maar we gaan er vanuit dat de tocht zelfs iets meer oplevert dan de € 3.000 van vorig jaar’, zegt Marga van Broekhoven, coördinator MHK.


De start bij 'De Viersprong'


Mathieu Hermans kijkt zeer tevreden terug op tocht: ‘Dankzij de vele vrijwilligers en de samenwerking met TC de Kleppers hebben we er tijdens de 4e editie van onze ‘Tegen de Stroom in’ klassieker een mooi en geslaagd event van kunnen maken. Deelnemers van alle afstanden zaten na afloop tevreden aan de soep van café de Viersprong. De pelotonstocht was met zo’n 150 deelnemers zeer geslaagd. Maar ook de fietsers op de gewone (en elektrische) fietsen die de 45 kilometer reden, kwamen enthousiast terug. Start en finish locatie, de rustpunten, uitgepijlde routes, aankleding en het mooie weer stonden op een hoog niveau. Ondanks twee incidenten die gelukkig goed zijn afgelopen mogen we stellen dat ‘ons’ draaiboek top is’’, zo kijkt Mathieu Hermans tevreden terug.

Indurain en Delgado in jubileumeditie

De organisatie kijkt alweer vooruit naar de vijfde en jubileum editie van volgend jaar. Het is dan 30 jaar geleden dat Mathieu Hermans zijn vele overwinningen boekte in de Ronde van Spanje en de Tour. Mathieu Hermans wil er dan een Spaans wielerweekend van maken. Hij heeft nog vele contacten in Spanje. Het zou mooi zijn als we dan voor deze gasten bijvoorbeeld in de nieuwe Cammeleur een groot en bijzonder wielercafé kunnen organiseren. Er zijn al contacten gelegd om onder andere Indurain en Delgado als deelnemers naar Dongen te halen. Indurain won vijf keer de Tour de France. Delgado won in 1988. Volgend jaar dus een nóg iets groter evenement vanuit Dongen, met meer bekende namen en meer wielertoeristen. Hermans:’ Maar we houden het bij deze toertocht, we willen best nog wat groeien, maar niet te veel. Het hoeft geen nieuwe Amstel Gold Race te worden’  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1638

De Mathieu Hermans Klassieker vindt dit jaar plaats op zondag 15 april.

WIELERSPORTPosted by internetkrant Wed, April 04, 2018 13:40:51

De Mathieu Hermans Klassieker vindt dit jaar plaats op zondag 15 april.


Archieffoto

Zondag 15 april Mathieu Hermans Klassieker ‘Tegen de Stroom In’

Laatste nieuws Mathieu Hermans Klassieker

Zondag 15 april is het zover: de vierde editie van de Mathieu Hermans Klassieker. Mooie weersvooruitzichten en een ontluikende lente zorgen er voor dat het aantal voorinschrijvers iedere dag groeit. Ook een groot aantal BN-ers heeft zich definitief aangemeld. Naamgever Mathieu Hermans is er blij mee: ‘De combinatie van een mooie route in het voorjaar om de conditie aan te scherpen en rijden voor het goede doel, Gijsje Eigenwijsje, trekt al veel fietsliefhebbers aan’. Op alle drie de afstanden, 45, 90 en 135 km komen de voorinschrijvingen binnen.

Rijden met rugnummer

Een nieuwigheid is dat we de 90 km route dit jaar in de vorm van een pelotonstocht rijden, begeleid door motards. De eerste 100 voorinschrijvers rijden met rugnummers. Dus snel inschrijven is het devies. Ze krijgen als echte coureurs hun nummer uitgereikt bij de start. De start van die groep is om 9.30 uur. Individuele fietsers die de 45, 90 of 135 km alleen of in een eigen groep willen rijden, kunnen vertrekken vanaf 8.30 uur. De fietsers die lekker wil rondrijden op elektrische, gewone of racefiets en die onderweg even wil afstappen voor een versnapering, is zeker ook van harte welkom en kan de 45 km route rijden.

Groot aantal BN-ers.

Mathieu Hermans is lid van de Stichting Sterrenfietsen. Maar liefst dertien leden van dit Sterrenteam hebben definitief toegezegd zondag aan de start te zullen verschijnen waaronder Frits Barend, Chantal en Ghita Beltman, Ruud van der Meijden, Bob de Jong, Vera Koedooder, Jeroen Mantel, Oscar Moens, Rens Muller, en John Rep. Theo de Rooy, Johan van de Velde en Nicolien Sauerbreij sluiten mogelijk nog aan. De meesten van hen zullen meefietsen in de 90 kilometer pelotonstocht.

De klassieker wordt gesponsord door diverse bedrijven en organisaties waaronder Bioracer, Regiobank, Biemans BV, Green4Print BV, HLB Van Daal, Winters Bouw en Ontwikkeling, J&R, Brouwers Assurantiën. Veel werknemers van deze sponsors fietsen mee. De sponsorbogen en banners bij start en finish zorgen voor een echte wielerklassieker-sfeer. De donaties van alle sponsoren gaan ook naar Stichting Gijsje Eigenwijsje. Mathieu Hermans: ‘Ik hoop dat we er samen met alle vrijwilligers van TC de Kleppers een mooie tocht van kunnen maken en dat ook de 45 kilometer afstand veel deelnemers zal trekken. Op die manier bevorderen we ook de fietssport in de breedte’. Inschrijving kan bij de start.

Voorinschrijving: :https://www.fietssport.nl/details/inschrijven/id/47130 .  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1629

WIELRENNEN IN DONGEN WEER GROOT EVENEMENT

WIELERSPORTPosted by internetkrant Tue, September 26, 2017 13:26:59

WIELRENNEN IN DONGEN WEER GROOT EVENEMENT

zondag 24 september stond weer in teken van wielrennen. De stichting wielerbelang Dongen maakte deze dag weer tot een ware sportieve manifestatie in het dorp . Behalve het sportmoment was er een ware goede sfeer te ontdekken die menig Dongenaar op de been bracht . Een leuk onderdeel was wel de Dikke Banden Race voor de kleine beentjes. Even na het middaguur ging het grote peloton met beloften van start voor de 48e Ronde van Midden Brabant. Voor het tweede jaar was er een omnium koers voor Nieuwelingen, met onder andere aan de start de winnaar van vorig jaar en Nederlands Kampioen Hidde van Veenendaal. Er was nog veel meer te zien en te beleven. Jan Verdaasdonk filmde de sfeer , de winnaars , de wethouder ,de dikke banden en het zweet. Ook de uitslagen zijn belangrijk. Kijk en beleef de wielerdag van Dongen terug .

Geslaagde wielerdag met veel jeugd in de Dikke Banden Race

De stichting Wielerbelang Dongen kan weer terugkijken op een meer dan geslaagde wielerdag 2017. Ruim een half jaar geleden werd de draad weer opgepakt. Welke datum gaan we vastleggen? Het werd dus 24 september, de afsluitingsdag van het WK wielrennen in het Noorse Bergen. De organisatie koos voor deze dag om vele andere wedstrijden te mijden. Drie wedstrijden op een dag in Dongen, een klus die de organistoren niet uit de weg gingen. Gesteund door vele vrijwilligers, verkeersregelaars, gemeente Dongen, politie en sponsoren kon afgelopen zondag, vanaf 12.30 uur rondom start en finish bij cafe d ‘Ouwe Sok, het spel beginnen. In de karavaan weer de gesponsorde auto’s van Renova de MINI en BMW-dealer Midden Brabant. Voor deze auto’s waren chauffeurs geselecteerd die ervaring hadden in de koers. Onder hen Piet Kuijs, voorheen bondscoach bij de KNWU van de amateurs/beloften en junioren en betrokken bij het jeugdplan van de voormalige Rabobank wielerploeg. ,,Ieder jaar krijgen ze het in Dongen toch weer voor elkaar. Sponsoren, vrijwilligers en verkeersregelaars. Mijn petje af voor deze organisatie,” merkte de chauffeur van jurywagen nummer 2 uit Vlijmen op. Volgend jaar dus de 50e Ronde van Dongen en de 49e Ronde van Midden Brabant. Wie weet wat de stichting Wielerbelang Dongen dan in petto heeft. De kers op de taart zou zijn, in samenwerking met bevriende wielerrondes, een grote nationale wedstrijd naar Dongen te gaan halen. Het is maar hardop denken, maar niets is onmogelijk voor de stichting Wielerbelang Dongen. Kijk maar naar de Dikke Banden Race voor de schooljeugd tot en met 12 jaar. Daar waar omliggende plaatsen deze wedstrijd moeten inkorten of uitstellen, gaat het in Dongen crescendo. Maar liefst 80 deelnemertjes gingen zondag in deze race van start. Door opa’s en oma ‘s, vaders en moeders, broers en zussen werden zij bij iedere passage luid aangemoedigd. Ronde-miss Brechje Hermans, de dochter van Matthieu, mocht deze dag de renners in de bloemen zetten.Klik of tik op plaatje, ( mobiel) bekijk de wedstrijden , de uitslagen , interviews en proef de sfeerRonde van Midden Brabant.

Voor de Oosterhoutse wielervereniging De Jonge Renner, was dit weer een thuiswedstrijd. Naast Bram de Kort was er een andere Dongenaar waar de aandacht naar uitging. Daan Meijers was de naam. In 2015 schreef hij de Ronde van Midden Brabant op zijn naam. Hij woont al een tijdje in Dongen en wilde dit jaar een punt achter zijn wielerloopbaan zetten. Hoe mooi zou het zijn als hij afscheid kon nemen met nog een keer winst in deze klassieker. Vanaf de eerste ronde was er een kopgroep van zeventien renners die de koers bepaalden. Daaronder een tweetal renners van De Jonge Renner. Meijers nam het 120 kilometer het initiatief en reed samen met Rick Ottema en Sjors Dekker naar de kopgroep. Meijers rook in de finale zijn kans. Op de onverharde strook in de Groenstraat probeerde hij weg te komen. Het lukte hem niet. Was de onverharde weg daar dit jaar te strak geëgaliseerd door de gemeente Dongen? Uiteindelijk kwam Daan Meijers in zijn laatste koers als vijfde over de streep in de Tramstraat. Naast zijn studie zal hij in de toekomst weer terug te zien zijn in het peloton om toekomstige jeugdrenners te gaan begeleiden. Zo past het ook in de familie Van Dongen wielerstrategie: Koers = Koers!

Ronde van Dongen

Voor het tweede jaar een omnium koers voor Nieuwelingen. Hiervoor waren ruim twintig jonge getalenteerde renners uitgenodigd. Onder hen Nederlands kampioen Hidde van Veenendaal. De in Dongen woonachtige jongeling werd 15 september, tijdens het Sportgala 2017, nog uitgeroepen tot jeugdsportman van het jaar in Dongen. Tussen de passages van de Ronde van Midden Brabant werden verschillende disciplines afgewerkt. Zo reden de jongens een puntenkoers, waarbij punten te verdienen waren bij het passeren van finishlijn. Maar ook een tijdrit stond op het spel. Uiteindelijk was het weer Hidde van Veenendaal die de eindoverwinning voor zich opeiste, nadat hij in de eerste wedstrijd al de basis voor zijn klassement al had gelegd.

Dikke Banden Race

Ieder jaar weer een spektakel waarbij hele families voor uitlopen om een dochter of zoon weer aan te moedigen. Sterker nog: bij iedere passage klonk een luid applaus voor de kinderen die zwoegend de finishlijn passeerden voor nog een of twee rondjes. Rode kopjes, malende beentjes, je kunt het niet noemen of de deelnemertjes probeerden alles uit de kast te halen om zo hoog mogelijk te eindigen. Pech was er ook. Sophie Broeders, ’s morgens nog even met Vader Bas het parkoers verkend, werd vlak na de start van de eerste categorie (5 en 6-jarigen) letterlijk van de fiets gereden. Nadat zij een rondje vergoeding kreeg van de jury en helemaal weer op haar gemak was, fietste Sophie de koers uit.

Uitslagen.

Categorie 1 (5-6-jarigen) aantal deelnemers: 27. 1. Jesse Poulissen, 2. Issa Schipper (ook winnaar beste meisje), 3. Jarno Oerlemans.

Categorie 2 (7-8-9-jarigen) aantal deelnemers 42: 1. Stijn Massar, 2. Thieme Carton, 3. Nick Welling. Beste meisje: Floortje Verharen.

Categorie 3 (10-11-12 jarigen) 11 deelnemers: 1. Raf Verharen, 2. Ennio van Gils, 3. Luke vd Ven. Beste meisje: Lizzy van der Stelt.

De mountainbike, die ieder jaar wordt verloot onder de deelnemertjes, is gewonnen door Casper Derks van BS Heilig Hart.

Voor meer uitslagen en foto ’s zie website: http://wielerbelangdongen.nl/

  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1522

48e Ronde van Midden Brabant, 49e Ronde van Dongen

WIELERSPORTPosted by internetkrant Mon, August 21, 2017 20:48:58

48e Ronde van Midden Brabant, 49e Ronde van Dongen

(Omnium wedstrijd voor Nieuwelingen) en Dikke Banden Race.

Dongen zondag 24 september weer in teken van wielrennen

Het Nederlandse wielrennen staat weer op de kaart. We kunnen terugblikken op twee succesvolle wielerronden. Wat vorig jaar net niet lukte werd dit jaar bekroond met de eindzege in de Giro d’ Italia. Tom Dumoulin werd eindwinnaar en pakte zo definitief de roze trui. Daarnaast werd hij ook nog winnaar van de Binck Bank Tour. Ook de afgelopen Tour de France is voor het Nederlandse wielrennen heel succesvol afgesloten. Naast de sprintzege van Dylan Groenewegen op de Champs d ‘Elysee was de Nederlandse formatie Sunweb een van de meest succesvolle teams. ,,Vier zeges en twee truien. Het kan niet op,” glundert Arthur van Dongen, sinds januari 2016 jaar ploegleider is bij Sunweb. En alsof het nog niet genoeg is pakte de in Dongen wonende Hidde van Veenendaal, de stiefzoon van Van Dongen, nog eens de nationale titel op de weg bij de Nieuwelingen. Beiden zijn zondag 24 september duidelijk aanwezig als de stichting wielerbelang Dongen deze dag de traditionele wielerdag organiseert. De basisschoolleerlingen kunnen deze dag weer hun krachten tijdens de Dikke Banden Race onderling meten. Eerst nog de grote vakantie met De Zomerspelen en dan is het al weer zover. Vanaf de eerste schoolweek zullen rond de scholen de inschrijfformulieren uitgereikt worden. Je kunt nu alvast de datum op de kalender schrijven: 24 september. Rond 14.00 uur worden de Dikke Banden Race prijzen uitgereikt en de mountainbike verloot onder de deelnemers.Ronde van Midden Brabant ( RvMBr.)

Even na het middaguur gaat het grote peloton met beloften om 12.30 uur van start voor de 48e Ronde van Midden Brabant. De Stichting Wielerbelang Dongen rekent er weer op rond de 150 renners in te kunnen schrijven. Zij rijden drie grote ronden van 41 kilometer, gevolgd door twee plaatselijke ronden van 21 kilometer. Dus vijf keer wordt start en finish gepasseerd. Deze streep ligt in de Tramstraat ter hoogte van café d ‘Ouwe Sok.


Omnium Nieuwelingen met de Nederlands kampioen

Voor het tweede jaar een omnium koers voor Nieuwelingen, met aan de start de winnaar van vorig jaar en Nederlands Kampioen Hidde van Veenendaal. Deze wedstrijd bestaat uit diverse onderdelen. Gelijk na de start van de RvMBr. vertrekken de Nieuwelingen voor een puntenkoers van 20 ronden. Zij rijden hetzelfde rondje als de jeugd voor de Dikke Bande Race : Tramstraat, Kardinaal van Rossumstraat, Julianastraat Wilhelminastraat en de finish in de Tramstraat. Tussen de passages, en na de Dikke Banden Race, volgen nog een Rit in lijn en een tijdrit voor de best geklasseerde renners 11-20 en de renners op plaats 1-10. Na de finish van de RvMBr., gepland rond 16.35 uur, volgen de huldigingen.

Dikke Bandenrace voor de schooljeugd uit de gemeente Dongen

Omstreeks 13.00 uur start de categorie 1(5-6 jaar). Zij rijden twee ronden.Om 13.35 uur is het aan de categorie 2 (7-8-9 jaar). Zij fietsen 3 ronden, waarna de categorie 3 (10-11-12 jaar) om 13.45 uur de Dikke Banden Race afsluit door 4 ronden te strijden om de eerste plaats. De huldigingen van de schooljeugd, en de verloting van de Moutain Bike, zal direct na de finish van categorie 3 zijn. Ook zullen aan de deelnemers diverse kleinigheden worden overhandigd.

Inschrijven Dikke Banden Race.

De organisatie opent de inschrijvingen direct na de grote schoolvakantie. Van 1 tot 18 september. De basisschoolleerlingen kunnen zich dan via inschrijfformulieren, die straks bij de school worden uitgereikt, aanmelden. Of via de website van de Stichting Wielerbelang Dongen.

Zie ook: www.wielerbelangdongen.nl

fotograaf Harm Rijswijk.

  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1492

Geslaagde derde editie Mathieu Hermans - Tegen de Stroom in - Klassieker

WIELERSPORTPosted by internetkrant Mon, April 24, 2017 13:23:45

Geslaagde derde editie Mathieu Hermans - Tegen de Stroom in - Klassieker

Met zo’n 350 deelnemers aan de start en een voorlopige opbrengst voor Gijsje Eigenwijsje van 3.000 euro is de derde editie van de Mathieu Hermans - Tegen de Stroom in - Klassieker als geslaagd te beschouwen.

Ondanks de koude maar toch zonnige start hadden zich grote groepen fietsers aan de start bij café de Viersprong gemeld. Ze reden de 90 km tocht met de eigen fietsgroep, individueel of samen met Mathieu Hermans en zijn Sterrenteam. Om half tien startte een peloton van bijna 100 deelnemers. Gasten als Theo de Rooy en Max van Heeswijk namen de gelegenheid te baat om tijdens de tocht menigeen ‘fietsadviezen’ te geven. Alom waren er de complimenten voor de prachtige route langs het zilveren lint van de Maas en langs de Drunense Duinen. Ook de 40 km tocht met rustpunt in Waspik voor de gewone fietsers, werd zeer gewaardeerd.Veel geld voor het goede doel !

Voor het eerst konden dit jaar ook bedrijven als sponsor meedoen door hun werknemers als fietsers in te schrijven. Zo’n 65 fietsers namen op die manier deel. Een mooi begin dat de komende jaren ongetwijfeld navolging krijgt.

Mathieu Hermans overhandigde bij de start een cheque voor het goede doel: stichting Gijsje Eigenwijsje. De cheque met de voorlopige opbrengst van 3.000 euro, inclusief een bijdrage van Stichting Geef en Leef uit Ulvenhout van 1.700 euro, werd overhandigd aan ambassadeur en Brabander van het jaar Ruud van der Meijden. Ook de Efteling steunde Gijsje Eigenwijsje met 150 VIP arrangementen voor de gezinnen.

Mathieu Hermans: ’We kunnen terugkijken op een mooi evenement en daar wil ik alle vrijwilligers die zich hiervoor ingezet hebben graag voor bedanken. Volgend jaar in april zijn we er weer en we hopen zo het evenement langzaam maar gestaag verder uit te breiden naar een tocht die bij fietsers en wielrenners uit de wijde omtrek aan het begin van het jaar vast op de kalender komt te staan’.
  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1418

Zondag 23 april derde Mathieu Hermans Klassieker

WIELERSPORTPosted by internetkrant Mon, April 17, 2017 10:56:44

Zondag 23 april derde Mathieu Hermans Klassieker

Zondag vertrekt vanaf de Viersprong in Dongen de derde Mathieu Hermans Klassieker. Wielrenners, sportfietsers en recreanten rijden de 90 kilometer tocht. De route 'Tegen de stroom in' loopt langs het prachtige Maasgebied en nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen. De rustplaats is bij café het Veerhuis aan de Maas in Bokhoven.

Mathieu Hermans de naamgever van de tocht kent het gebied als zijn broekzak. Het was zijn voormalige trainingsgebied waar hij de basis legde voor de vele overwinningen in de Vuelta en de Tour.

Archieffoto organisatie

Maar ook voor de gewone fietser is er een mooie tocht uitgezet. De 40 kilometer loopt langs 's Gravenmoer, Waspik en langs de Donge terug naar café de Viersprong. Ook voor deze deelnemers is er een rustplaats, bij café Hieriest tegenover de Bartholomeuskerk in Waspik. Inschrijving voor de recreatieve 40 km-tocht is 5 euro.

De inschrijving voor de 90 km bedraagt 7.50 euro. NTFU leden krijgen 1,50 euro korting. .

Er kan vanaf 8.30 uur tot 11.00 uur worden gestart. Om 9.30 uur is het gezamenlijke vertrek van het 'peloton'. Een aantal prominenten hebben toegezegd om mee te zullen rijden voor het goede doel. Deelnemers rijden zij aan zij met Olympisch kampioenen, oud-renners en prominenten als Bob de Jong, Theo de Rooij, Max van Heeswijk, Brabander van het Jaar en ambassadeur van Gijsje Eigenwijsje Ruud van der Meijden en natuurlijk Mathieu Hermans zelf. De opbrengst gaat namelijk naar de stichting Gijsje Eigenwijsje. Deze stichting biedt gezinnen met een kind met een levensbedreigende ziekte een volledig verzorgde week aan in een speciaal daarvoor ingericht vakantiehuis.

Dit jaar zijn ook bedrijven benaderd om te sponsoren door hun werknemers in te schrijven. Er blijkt al goede belangstelling voor te bestaan. Het is ook voor bedrijven van belang dat werknemers gezond bewegen. Wat is er dan mooier dan samen als groep op de fiets te stappen en daarmee ook nog een goed doel te sponsoren.

Mathieu Hermans:' Het is nu het derde jaar. Het evenement wordt ieder jaar beter. Dit jaar werken er zo'n 50 vrijwilligers mee. Voor een groot deel zijn dat leden van de Dongense wielervereniging TC de Kleppers. Het hoeft geen grootschalige tocht te worden zoals de Amstel Gold, maar het zou mooi zijn om ieder jaar weer wat meer deelnemers te trekken, al staat of valt dat natuurlijk met goed weer. Het moet een mooie sportieve tocht zijn waar mensen zich thuis voelen.

Meer informatie is te vinden op: http://www.mathieuhermans.com/Tegen-De-Stroom-In-Klassieker. Daar is ook de plattegrond van de routes te vinden en zijn de tochten (in gpx) te downloaden voor het navigatiesysteem.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1405

3e Mathieu Hermans Klassieker op 23 april 2017 in Dongen.

WIELERSPORTPosted by internetkrant Thu, January 19, 2017 17:10:46

3e Mathieu Hermans Klassieker op 23 april 2017 in Dongen.

Om de goede voornemens van het begin van dit jaar kracht bij te zetten, kan elke fietser in de seizoensplanning de Mathieu Hermans Klassieker opnemen. De derde editie van de Mathieu Hermans Klassieker zal plaatsvinden op zondag 23 april a.s..

De afstanden zijn 90 kilometer voor toerrijders en 40 kilometer voor de recreatieve fietsers en gezinnen. Net zoals in de vorige jaren fietsen we voor een goed doel, dit keer voor de Stichting Gijsje Eigenwijsje (zie http://gijsjeeigenwijsje.com ).


Vanaf 8.30 uur kan er gestart worden bij café zaal de Viersprong aan de Kanaalstraat in Dongen. De unieke route loopt langs de Maas naar keerpunt Vlijmen en terug langs het nationaal park de Drunense Duinen. De route valt samen met het vroegere trainingsgebied van Mathieu Hermans.

Door de organisatie wordt dit jaar speciaal werk gemaakt van het betrekken van lokale en regionale bedrijven bij de tocht. Bedrijven kunnen voor een tientje per werknemer inschrijven voor een sponsorpakket onder het motto ‘Gezonde Werknemers bewegen’.

Ook wielerverenigingen uit de omgeving, waaronder natuurlijk de Dongense TC de Kleppers, worden benaderd om aan de Mathieu Hermans Klassieker mee te doen.

Brabander van het jaar en tevens ambassadeur van stichting Gijsje Eigenwijsje, Ruud van der Meijden, maar ook prominenten van het Sterrenteam zullen die dag aanwezig zijn.

Zie voor meer informatie: http://www.mathieuhermans.com/Tegen-De-Stroom-In-Klassieker/

  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1289
Next »