SPORT

SPORT

uitslagen en verslagen

Ook uw sportbericht of verslag komt in de krant
Stuur het naar redactie@dongenhomespot.nl

LEZERS VAN DE DONGENSE INTERNETKRANT KUNNEN TERUG NAAR DE KRANT :


www.dongenhomespot.nl

Sport marathon, bewegen tegen kanker

SPINNINGPosted by internetkrant Fri, January 16, 2015 10:34:49

Sport marathon, bewegen tegen kanker

Dongen ,s Gravenmoer ,Klein-Dongen ,Dongen – Vaart , 16 januari 2015 Op vrijdag 6 maart 2015 organiseert Dongen Fietst tegen Kanker in samenwerking met de Vennen weer haar jaarlijkse spinning- en sportmarathon. Hiermee wil Team Dongen steun bij elkaar fietsen voor de Alpe ‘d’Huzes die op 4 juni 2015 in Frankrijk plaats zal gaan vinden. Ook dit maal is er samen met de sportcentrum de Vennen weer een mooi programma samengesteld. De hoofdactiviteit is net als voo gaande jaren de spinning marathon waarbij fietsers zich in een volle zaal, alleen of in teams één of vier uur lang uit kunnen leven op de spinning fiets. De instructeurs van de Vennen zullen er opnieuw alles aan doen om de deelnemers uit te dagen om een topprestatie te leveren. Tevens zijn er een beperkt aantal loopbanden beschikbaar waar deelnemers al lopende 4 uur lang de uitdaging aan kunnen gaan. Naast de spinning marathon is er de mogelijkheid om een aantal groepslessen te volgen.


Men kan deelnemen aan een bootcamp die buiten in de openlucht wordt gehouden en er is een XCO en circuit training. Ook deze sportactiviteiten staan onder leiding van professionele instructeurs van de Vennen die de deelnemers uit zullen dagen net een stapje verder te gaan dan normaal. Een nieuwigheidje zijn de Tacx demo fietsen. Op een Tacx trainer staat een racefiets waarmee het mogelijk is virtueel, gekoppeld aan een televisiescherm, bijna levensecht een berg op te rijden. In in dit geval is dat natuurlijk de Alpe. Er wordt een competitie gehouden wie het snelste deze berg op kan rijden. Ervaar zo wat de teamleden van Dongen fietst tegen kanker te wachten staat donderdag 4 juni in Frankrijk. Voor de snelste deelnemer is er een prijs te winnen. Er staan twee Tacx demo apparaten klaar. De start van de avond is om 19.00 uur. Dan worden de spinning fietsen in gang gezet en gelijktijdig start de Tacx Alpe d’ HuZes klimcompetitie. Om 19.15 uur start de eerste groepsworkout. De leden van Dongen fietst tegen kanker zijn uiteraard ook aanwezig in hun nieuwe sponsortenue en zullen deelnemen aan de diverse activiteiten, trainen voor het goede doel. Inschrijfformulieren voor de diverse activiteiten zijn van deze week verkrijgbaar bij de receptie van de Vennen. Men kan ook mailen naar info@dongenfietsttegenkanker.nl. De nodige informatie wordt dan per mail toegestuurd. Inschrijven kan individueel voor een uur maar ook als team door een fiets of loopband 4 uur lang te vullen.

Kijk voor meer informatie over deze actie en over Dongen Fietst tegen Kanker op www.dongenfietsttegenkanker.nl.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post444

Dongen spint 1500 Euro bijeen voor Kika.

SPINNINGPosted by internetkrant Mon, March 24, 2014 12:35:14

Dongen spint 1500 Euro bijeen voor Kika.

Dongen , 24 maart 2014. Afgelopen vrijdag vond bij de Vennen de spinning marathon plaats voor KIKA, kinderen kankervrij. Het werd een mooi evenement opgezet door de Vennen in samenwerking met Dongen fietst tegen kanker. De opbrengst van het evenement was meer dan 1500 Euro. Dit is een mooie opsteker voor de actie Dongen beweegt tegen kanker dat in de maand juni een vervolg gaat krijgen met een groot aantal sportactiviteiten. Deelnemers kregen een zweetbandje van Dongen beweegt. Ruim 40 spinnig fietsen werden om stipt 18.30 uur in beweging gezet door enthousiaste deelnemers die zeer gemotiveerd de uitdaging aangingen de fietsen voor KIKA 4 uur lang draaiende te houden. Een aantal deelnemers reden maar liefst 4 uur aan een stuk, anderen deden dat in team verband. Stuk voor stuk een prestatie waar men trots op kan zijn. De instructeurs van de Vennen, Maarten, Mandy, Stan en Wendy brachten de deelnemers van de ene naar de andere piek toe. Ieder uur was weer een uitdaging. Een mooie afwisseling tussen opzwepende muziek met af en toe een rust moment er in om even de spanning van de benen af te halen.


Uiteraard moest er ook energie aangevuld worden. In ‘t Groen Goenten en fruit verzorgde de nodige vitamines voor de deelnemers. De gesponsorde bananen vonden gretig aftrek. Rond 22.30 uur werd het stil in de warme sportzaal en stond iedereen stil bij de reden waarom men deze avond naar de Vennen was gekomen. Hierna werd het einde van de spinnig marathon met luid appplaus ontvangen, iedereen moe maar bovenal voldaan.

Dongen fietst tegen kanker dankt alle deelnemers, Beweging en Gezondheidscentrum de Vennen, in ’t Groen groenten en fruit, Jeffreys Fitness en Bluekens Truck en Bus Breda, voor het mogelijk maken van deze geslaagde avond.

  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post157

Spinningmarathon 21 maart in de Vennen.

SPINNINGPosted by internetkrant Tue, March 04, 2014 12:03:02


Spinningmarathon 21 maart in de Vennen.

Dongen, maart 2014 .Op vrijdag 21 maart organiseert ‘Dongen fietst tegen kanker’ samen met de Vennen weer de jaarlijkse spinningmarathon. De eerste ronde start om 18.30 uur en het einde is om 22.30 uur. Men kan inschrijven voor de gehele 4 uur, als team individueel, maar ook deelnemen voor 1, 2 of 3 uur is mogelijk. Het wordt een avond vol sportieve actie waarbij het gehele inschrijfgeld gedoneerd wordt aan KIKA. De instructeurs zullen zich deze avond weer van hun beste kant laten zien om er onder begeleiding van opzwepende muziek een mooie sportieve avond van te maken. Daarnaast zijn er vanaf 19.00 uur ook mogelijkheden om deel te nemen aan groepslessen XCO, Zumba of bodypump. Zo kunnen spinners en niet spinners/fietsers op hun eigen manier een sportieve uitdaging aangaan en zo hun steentje bijdragen aan de actie voor KIKA. Na alle actie is er de afterparty in de het café van de Vennen.


De inschrijving voor dit evenement is reeds geopend en kan worden gedaan bij de receptie van de Vennen, Deken Batenburgstraat 2 Dongen. Ook kan er een mail gestuurd worden naar info@dongenfietsttegenkanker. Hier kan een inschrijfformulier aangevraagd worden dat per mail wordt toegestuurd.

Dongen beweegt tegen kanker

De spinningmarathon is onderdeel van ‘Dongen Beweegt tegen kanker’. Op initiatief van de gemeente Dongen, de Dongense Sportfederatie en Dongen fietst tegen Kanker vinden er de gehele maand juni sportactiviteiten plaats om in beweging te komen tegen kanker. Heel de maand juni staat dan in het teken van acties voor KIKA. Omdat de datum voor deze spinningmarathon van gezondheidscentrum de Vennen en ’Dongen fiets tegen kanker’ reeds was vastgesteld, is besloten de datum niet te veranderen en is het dus een mooie voorloper op de actiemaand ‘Dongen Beweegt’. Voor meer informatie: www.dongenfietsttegenkanker.nl  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post133