SPORT

SPORT

uitslagen en verslagen

Ook uw sportbericht of verslag komt in de krant
Stuur het naar redactie@dongenhomespot.nl

LEZERS VAN DE DONGENSE INTERNETKRANT KUNNEN TERUG NAAR DE KRANT :


www.dongenhomespot.nl

De eerste drie punten voor Van der Kolk Liberty dames 1

HOCKEYPosted by internetkrant Tue, October 02, 2018 10:27:38

De eerste drie punten voor Van der Kolk Liberty dames 1

Afgelopen zondag 30 september stond Tegelen dames 1 op de planning. Tegelen was een nog onbekende tegenstander en stond met 0 punten uit de eerste drie wedstrijden op de 11de plek. Omdat de dames vorige week het eerste punt wisten te behalen, stonden ze daarmee op de 10de plek. Desondanks wist Van der Kolk Liberty dames 1 dat Tegelen zich niet zomaar gewonnen zou geven.

De wedstrijd begon met hoge druk van Liberty, en dat werd beloond met een aantal gevaarlijke situaties in de cirkel van Tegelen. Helaas bleef een doelpunt nog uit. Na zo’n tien minuten spelen werd er een strafcorner gehaald. Chelsea van Helmond nam plaats op de kop van de cirkel en sleepte de bal onhoudbaar in de touwen: 1-0! Na dat doelpunt kwamen de dames van Tegelen wat meer in de wedstrijd. Ze namen de overhand op het middenveld en hadden een aantal behendige speelsters die kansen konden creëren in de cirkel van Van der Kolk Liberty dames 1. Gelukkig hield keepster Senna-Joy Brons haar doel schoon. Het fluitsignaal klonk en het was rust. Er werd besproken dat we er zeker nog niet waren, en dat er beter samengespeeld moest worden. Ondanks de 1-0 voorsprong, moest het echter beter in de tweede helft.

Aan het begin van de tweede helft kon Tegelen weer veel kansen creëren en een aantal strafcorner versieren. Deze werden goed verdedigd. Maar halverwege de tweede helft was daar dan de gelijkmaker. Een speelster van Tegelen scoopte de bal hoog de cirkel in en via een spits eindigde deze ongelukkig over de doellijn. Met nog zo’n tien minuten te spelen liep het hoog op aan beide kanten. Beide teams waren op zoek naar de winnende treffer. Tegelen kreeg een strafcorner en speelde een variant terug op de aangever die de bal hoog in het net schoof. De scheidsrechter gaf een doelpunt aan, maar na vele protesten van de dames van Liberty werd het doelpunt terecht afgekeurd. Het eerste schot op het goal tijdens een strafcorner mag namelijk niet hoger zijn dan de boarding, en dat was wel het geval. Niet veel later werd er een strafcorner gehaald door Van der Kolk Liberty dames 1. Deze kon Chelsea van Helmond benutten met een harde sleeppush in het net: 2-1! En Chelsea was er nog niet klaar mee, want een kleine minuut later kon ze uithalen met haar backhand en schoot de bal hard in het dak van het doel. Daarmee werd de voorsprong verder uitgebreid door Van der Kolk Liberty dames 1. De overwinning was inzicht. De laatste onrustige minuten gingen voorbij en daar klonk dan eindelijk het verlossende eindsignaal.

Van der Kolk Liberty dames 1 heeft hard gevochten voor de eerste overwinning van het seizoen en hebben verdiend de drie punten in Dongen weten te houden. Volgende week spelen de dames uit tegen Horst dames 1. Weer een nog onbekende tegenstander, dat belooft dus weer een spannende pot te worden.

  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1680

Teleurstellend resultaat voor Van der Kolk Liberty dames 1

HOCKEYPosted by internetkrant Mon, September 17, 2018 21:45:55

Teleurstellend resultaat voor Van der Kolk Liberty dames 1

Afgelopen zondag 16 september mochten de dames op bezoek bij Waalwijk dames 1. Voorafgaand aan de competitie werd er een oefenwedstrijd gespeeld tegen dit team. Deze werd verloren met 4-3 en daarom waren de dames gebrand op een revanche. Ondanks de einduitslag van die oefenwedstrijd, wist Van der Kolk Liberty dames 1 dat er punten te halen waren in Waalwijk. Na een snelle warming-up klonk het fluitsignaal, de wedstrijd was begonnen. Van der Kolk Liberty dames 1 begon sterk aan de eerste helft. Er konden wat aanvallen opgezet worden, en na een aantal minuten spelen werd de eerste strafcorner versierd. Chelsea van Helmond wist deze goed te benutten en sleepte de 0-1 binnen. Niet veel later, door een snelle counter viel helaas de 1-1.

persfoto

De rest van de eerste helft kwam Van der Kolk Liberty dames 1 niet uit de druk van Waalwijk dames 1. Er werd voornamelijk op de eigen helft van het veld gespeeld en de dames konden niet in hun eigen spel komen. Toen een aanvalster van Waalwijk door de verdediging kwam, moest keepster Senna-Joy Brons ingrijpen. De aanvalster maakte een snelle beweging en leek Senna voorbij te spelen. Verdedigster Silke Verbunt, een nieuwe aanwinst van dames 1, stopte de bal voor de lijn met haar voet en voorkwam daarmee een doelpunt, maar veroorzaakte wel een strafbal. Deze werd onhoudbaar in het net gepusht; 2-1.

Het was eindelijk rust en er werd wat rommelig besproken dat er iets moest veranderen in het spel. Toen de tweede helft begon en al vrij snel de 3-1 viel, werd er inderdaad gewisseld in de opstelling. En dat bleek goed te werken! Er werd uit de druk van Waalwijk gehockeyd en Van der Kolk Liberty dames 1 kon een aantal keer gevaarlijk worden in de cirkel. De tweede strafcorner voor Liberty werd versierd en Chelsea van Helmond kon deze weer keihard in het net slepen; 3-2! Ondanks de achterstand werd Van der Kolk Liberty dames 1 steeds strijdlustiger en zochten ze naar de gelijkmaker. Helaas kon Waalwijk de voorsprong verder uitbreiden na weer een snelle counter. Maar de dames lieten het er niet bij zitten, met weer een strafcorner maakte Chelsea de 4-3. De laatste spannende minuten passeerde met kansen voor beide teams. Eén van die kansen wist Waalwijk te benutten met een doelpunt wat de eindstand op 5-3 zette.

Ondanks het eindresultaat was Van der Kolk Liberty dames 1 trots op het spel dat ze de tweede helft hebben laten zien. Na een slechte eerste helft hebben ze zich herpakt, maar helaas was Waalwijk effectiever in de cirkel. Volgende week spelen de dames in Veldhoven tegen Basko dames 1. Basko heeft de afgelopen twee wedstrijden gewonnen, maar daar hopen de dames verandering in te gaan brengen.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1673

Van der Kolk Liberty dames 1 grijpt naast gelijkspel tegen nummer 1.

HOCKEYPosted by internetkrant Tue, June 19, 2018 11:00:36

Van der Kolk Liberty dames 1 grijpt naast gelijkspel tegen nummer 1.

Op 17 juni stond de laatste competitiewedstrijd, tegen Barendrecht dames 1, op het programma voor Van der Kolk Liberty dames 1. Helaas ook de laatste wedstrijd van trainer/coach Antoine van Riel, die gaat stoppen na 5 seizoenen. Vorige wedstrijd werd er met 2-1 van de koploper gewonnen.

Vanaf de eerste minuut moest er vol gas worden gegeven door Van der Kolk Liberty dames 1 om punten mee naar Dongen te nemen. Helaas werd er in de vierde minuut balverlies geleden en wist Barendrecht hier meteen van te profiteren. Na nog geen vijf minuten spelen, stond Van der Kolk Liberty dames 1 tegen een achterstand aan te kijken. Gelukkig was daar in de 14e minuut een strafcorner en deze wist Chelsea van Helmond in de touwen te slepen. Van der Kolk Liberty dames 1 kreeg langzamerhand meer kansen, een schot op goal werd door een verdedigster van Barendrecht met haar lichaam uit het goal te houden, wat resulteerde in een strafbal voor Van der Kolk Liberty dames 1. Chelsea van Helmond wist haar hoofd koel te houden en pushte zo de 1-2 binnen. Na 25 minuten spelen in de eerste helft kwam Barendrecht nog met de gelijkmaker. De dames gingen de rust in met een gelijke stand.
De tweede helft werd iets tammer en er werden niet veel kansen gecreëerd. Barendrecht probeerde de verdediging van Van der Kolk Liberty dames 1 te doordringen, maar de verdedigsters stonden op scherp en wisten alle kansen te keren. Lang bleef het 2-2, tot er uiteindelijk een speelster van Barendrecht een klein gaatje vond en vanaf kop cirkel in het goal van Van der Kolk Liberty dames 1 schoot. Gelukkig werd er door de scheidsrechter gezien dat deze van net buiten de cirkel op het goal werd geslagen. Helaas was daar dan richting einde tweede helft dan toch nog de 3-2 voor Barendrecht en Van der Kolk Liberty dames 1 grijpt dus net naast een punt. Alhoewel er geen punten mee naar huis werden genomen, heeft Van der Kolk Liberty dames 1 een sterke wedstrijd gespeeld tegen Barendrecht wat al een paar wedstrijden geleden kampioen was geworden

Na 22 wedstrijden sluit Van der Kolk Liberty dames 1 het seizoen af als zevende in de competitie. Dezelfde positie als vorig seizoen, maar wel met een hoger puntenaantal en een beter doelsaldo.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1660

Van der Kolk Liberty dames 1 niet met lege handen naar huis.

HOCKEYPosted by internetkrant Sun, October 15, 2017 22:02:31

Van der Kolk Liberty dames 1 niet met lege handen naar huis.

Zondag 15 oktober stond er weer een uitwedstrijd op het programma voor van der Kolk Liberty dames 1. Ze mochten afreizen naar Hellevoetsluis voor een spannende pot tegen Voorne dames 1, de nummer 4 in de poule.


Van der Kolk Liberty dames 1 begon niet al te scherp aan de wedstrijd, er werd veel druk gezet door Voorne op de verdediging, wat resulteerde in 3 strafcorners tegen in nog geen 10 minuten. Gelukkig werden deze eruit gehouden door de verdediging van van der Kolk Liberty dames 1. Uiteindelijk wist Voorne toch te scoren, na een uitgespeelde kans kwam de bal achter de keepster terecht. Halverwege de eerste helft begon van der Kolk Liberty dames 1 weer vat op de wedstrijd te krijgen. Het spel werd beter, maar er werden nog steeds slordige fouten gemaakt. Met een 1-0 achterstand klonk het rustsignaal.

Begin van de tweede helft werd er beter gehockeyd door van der Kolk Liberty dames 1. Toch wist Voorne nog een aantal keren de cirkel binnen te dringen, maar gelukkig was daar keepster Senna-Joy Brons met een aantal mooie reddingen. De dames werden verder wakker geschud en begonnen ook aardig wat kansen te creëren, maar het bleef 1-0. Met nog maar een aantal minuten te spelen leek het erop dat van der Kolk Liberty dames 1 zonder punten naar huis zou gaan, maar er kwam toch nog een uitbraak. Na een prima onderschepping van Diniz van Vorstenbosch kwam Chelsea van Helmond de cirkel binnen en sloeg de bal hard in de touwen. Daar was de verlossende treffer, van der Kolk Liberty dames 1 was in de tweede helft de bovenliggende partij en deze goal was dan ook meer dan terecht. Na nog een spannende eindfase werd er eindelijk afgefloten. Hoewel de dames van plan waren met 3 punten naar huis te gaan, was dit ene punt er ook een om tevreden over te zijn.

Met veel punten om aan te werken aankomende week, wordt de volgende competitiewedstrijd over 2 weken weer thuis gespeeld tegen Spijkenisse. Aankomend weekend speelt van der Kolk Liberty dames 1 in Capelle ad IJssel voor de bekercompetitie.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1539

Ruime overwinning voor Van der Kolk Liberty dames 1

HOCKEYPosted by internetkrant Mon, October 09, 2017 21:26:17

Ruime overwinning voor Van der Kolk Liberty dames 1


Afgelopen zondag 8 oktober stond Tempo ’34 dames 1 op het programma. Een bekend team van het afgelopen seizoen. Vorig jaar hebben de dames tweemaal winst gepakt, maar desondanks beloofde het weer een spannende wedstrijd te worden. Na drie keer achter elkaar verlies, waren de dames extra gemotiveerd om de drie punten in Dongen te houden.

Het startsignaal klonk en de wedstrijd begon. Het was al gauw duidelijk dat Van der Kolk Liberty dames 1 het sterkere team was. Het middenveld kreeg veel ruimte om aanvallen op te bouwen en de spitsen werden ook gemakkelijk bereikt. Het eerste doelpunt viel al in de negende minuut. Eveline Kahlman sloeg de bal hard voorbij de keepster het doel in. De dames waren veel in de cirkel en er werd veel gecreëerd maar het mocht nog niet baten. Gelukkig kon spits Chelsea van Helmond via een rebound de bal in het net knallen; 2.0. De wedstrijd sloeg om, Tempo ’34 kreeg meer ruimte en kreeg ook wat kansen. Keepster Senna-Joy Brons moest een aantal keer in actie komen en hield het doel schoon. Het was rust, er werd besproken dat het goed ging, maar dat het rendement in de cirkel te laag was. Er moest gescoord worden. Met die opdracht liepen de dames het veld weer op. Chelsea van Helmond kreeg al snel de kans om uit te halen met haar backhand en natuurlijk belandde die achter de keepster van Tempo ’34. Na ongeveer 10 minuten gespeeld te hebben in de tweede helft liep invalster Femke Kuppens, die haar debuut maakte, de cirkel in, kon Mathilde Hoedemaker bereiken en zij tikte de bal mooi door haar eigen benen het doel in. 4-0! De dames waren opzoek naar meer doelpunten. Chelsea van Helmond scoorde uit een goed uitgevoerde starcorner en Femke Kuppens speelde niet veel later de keepster uit en scoorde de 6-0. Met nog een paar minuten te spelen ging Van der Kolk dames 1 er nog vol in. Verdedigster Lienke Adams had de ruimte en kon opkomen tot in de cirkel, zij speelde de bal af naar Jill Voskuil en zij zag Mathilde Hoedemaker vrijstaan voor de tip-in. Mathilde tipte de bal mooi in het net. Het fluit signaal klonk en dat betekende einde wedstrijd. Eindstand: een mooie 7-0.

Het was een overwinning die Van der Kolk Liberty dames 1 nodig had, de drie punten zijn in Dongen gebleven. Volgende week spelen de dames uit tegen Voorne dames 1.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1534

Van der Kolk Liberty dames 1 blijft op de negende plek.

HOCKEYPosted by internetkrant Sun, October 01, 2017 21:10:41

Van der Kolk Liberty dames 1 blijft op de negende plek

Zondag 1 oktober reisde van der Kolk Liberty dames 1 naar Gorinchem af voor een spannende pot tegen Rapid. Vorig seizoen werd er ook al tegen deze tegenstander gespeeld, en toen werd er uit flink verloren. Er viel dus ook zeker nog wat recht te zetten.

De wedstrijd begon niet al te goed voor van der Kolk Liberty dames 1, afspraken werden niet nagekomen en er werd niet goed gespeeld. Dit resulteerde dan ook in een aantal strafcorners tegen, waar Rapid van kon profiteren doordat het ook bij de verdediging van de strafcorners niet helemaal goed liep bij van der Kolk Liberty dames 1. Halverwege de eerste helft werd er al tegen een 2-0 achterstand aangekeken. Na wat aanpassingen in de opstelling bij van der Kolk Liberty dames 1, wisten de dames zich enigszins te herpakken en kregen weer vat op de wedstrijd. De dames konden veel aanvallen, maar de goals bleven uit. Ruststand bleef dan ook in het voordeel van Rapid, 2-0.

Persfoto

Na wat punten besproken te hebben in de rust gingen de dames weer verder waar ze gebleven waren, zoeken naar de aansluitingstreffer. Er werd redelijk goed gespeeld door van der Kolk Liberty dames 1 en er werden een aantal strafcorners versierd. Helaas viel het allemaal net niet op zijn plaats en de dames bleven tegen een achterstand aankijken. In de laatste paar minuten kreeg van der Kolk Liberty dames 1 nog een aantal strafcorners tegen, deze werden wel goed uitverdedigd en zo bleef de stand 2-0. Na een goede tweede helft met veel kansen en veel balbezit werd er dus helaas alsnog verloren en ging van der Kolk Liberty dames 1 weer met 0 punten naar huis.

Met veel punten om aan te werken gaan de dames weer hard aan de bak om volgende week de 3 punten in Dongen te houden tegen Tempo '34.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1525

Verlies voor Van der Kolk Liberty dames 1

HOCKEYPosted by internetkrant Mon, September 25, 2017 22:26:32

Verlies voor Van der Kolk Liberty dames 1

Op zondag 24 september stond Rapide dames 1 uit Hulst op het programma. Het beloofde weer een spannende pot te worden. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd, maar tijdens de voorspreking was het duidelijk dat de dames voor de drie punten zouden gaan.

Het fluitsignaal klonk en de wedstrijd begon. De eerste tien minuten werd sterk begonnen door Van der Kolk Liberty dames 1. Er werd zorgvuldig overgespeeld en de bal werd in het bezit van Liberty gehouden. Helaas kwamen de dames niet voorbij de verdediging van Rapide. De dames begonnen slechter te spelen. Er werd slap gespeeld en het leek alsof de moed in de schoenen was gezakt. Rapide zag daar de kans en kon dit benutten. Al snel stond Van der Kolk Liberty dames 1 op 0-2 achterstand. Het spel werd er ook niet beter op. Er was veel balverlies en onnauwkeurige passes van Liberty. De verdediging met keepster Senna-Joy Brons bleef vechten, maar het mocht niet baten. Ruststand 0-4. In de pauze werd er afgesproken om een andere opstelling neer te zetten, omdat het duidelijk was de huidige tactiek niet werkte. Na de rust werd er beter gespeeld, wat in een aantal doelpogingen resulteerde. Helaas werden deze tegengehouden door de keepster van Rapide. Maar Rapide kwam niet meer zo gemakkelijk door de verdediging van Van der Kolk Liberty dames 1. Helaas werd er een strafcorner versierd. De bal werd met de voet van een verdedigster van de lijn gehaald, dus werd er een strafbal gegeven voor Rapide. Deze werd in het net gepusht. Tot de laatste minuut heeft Van der Kolk Liberty dames 1 gevochten, maar het was duidelijk dat de 3 punten naar Hulst zouden gaan. Eindstand: 0-5.

De dames gaan komende week hard trainen om zondag 1 oktober wel winst te pakken. Van der Kolk Liberty dames 1 mag op bezoek bij de dames van Rapid in Gorinchem.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1521

Puntenverlies van der Kolk Liberty dames 1

HOCKEYPosted by internetkrant Mon, September 18, 2017 10:09:02

Puntenverlies van der Kolk Liberty dames 1

Zondag 17 september speelde van der Kolk Liberty dames 1 haar eerste uitwedstrijd van het seizoen, tegen Pelikaan. Vorige week werden de 3 punten in Dongen gehouden, de dames waren dan ook van plan om de 3 punten mee te nemen vanuit Roosendaal.


Persfoto

Begin van de eerste helft werd van der Kolk Liberty dames 1 onder druk gezet door Pelikaan, maar de dames wisten hier goed onderuit te hockeyen. De druk werd overgenomen en na niet al te lange tijd had van der Kolk Liberty dames 1 de overhand. Die overhand resulteerde in een mooi versierde strafcorner. Helaas werd deze gestopt door de verdediging van Pelikaan, maar Pelikaan verloor nog in de cirkel de bal. Hij kwam terecht bij aangeefster Fabiënne Taks, die de bal richting goal speelde en Kim Verburgh gaf net het laatste zetje wat tot de 0-1 voorsprong leidde. Helaas kon Pelikaan snel wat terug doen toen er een dubieuze strafcorner tegen werd gegeven, die werd benut. Met nog een aantal minuten te spelen in de eerste helft begon van der Kolk Liberty dames 1 weer druk te zetten op de verdediging van Pelikaan. Er werd door de press heen gespeeld en een speelster van Pelikaan die vrij stond in de cirkel maakte de 2-1. Even later klonk het rustsignaal.

Vanaf het begin van de tweede helft was van der Kolk Liberty dames 1 weer de bovenliggende partij. Na een mooie snelle actie vanaf rechts beloonde Eveline Kahlman zichzelf met een goal, daar was de 2-2. Na een goede periode van van der Kolk Liberty dames 1, werd er te snel ingestapt op een speelster van Pelikaan binnen de 23-meter en volgde er een strafcorner tegen. De scheidsrechter meende te zien dat de bal met het lichaam uit het goal werd gewerkt en floot voor een strafbal voor Pelikaan. Jammer genoeg resulteerde dit in een 3-2 achterstand voor van der Kolk Liberty dames 1. Met nog een aantal minuten te spelen bleef van der Kolk Liberty dames 1 jagen op de gelijkmaker. De dames bleven in de aanval, maar echte grote kansen bleven uit. Het eerste puntenverlies van het seizoen was een feit.

Volgende week speelt van der Kolk Liberty dames 1 thuis tegen Rapide, wat weer een spannende pot gaat worden.

  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1513
Next »