SPORT

SPORT

uitslagen en verslagen

Ook uw sportbericht of verslag komt in de krant
Stuur het naar redactie@dongenhomespot.nl

LEZERS VAN DE DONGENSE INTERNETKRANT KUNNEN TERUG NAAR DE KRANT :


www.dongenhomespot.nl

Heren verliezen ondanks monsterscore 41-39 | Dames HV Dongen compleet van slag

HANDBALPosted by internetkrant Tue, January 23, 2018 15:00:24

Heren verliezen ondanks monsterscore 41-39 |

Dames HV Dongen compleet van slag

De twee stormen van de afgelopen weken heeft blijkbaar ook flik huisgehouden binnen de eerste teams van de handbalvereniging Dongen. De dames zijn blijkbaar helemaal van slag. Zij hadden bij winst bij hekkensluiter Westlandia goede zaken kunnen doen. Na een slechte wedstrijd moest het team van Martijn Verhagen en Geert van Meersbergen met een gevoelige nederlaag huiswaarts keren. De heren hebben een recorduitslag in de boeken gezet. Na zestig minuten spelen stond er 41-39 op het scorebord. De B Meiden hebben hun meerdere moeten erkennen in Venlo.


Landelijke 2e Divisie B Dames: Westlandia – HV Dongen 26-13 (16-9)

Er leek geen vuiltje aan de lucht toen Dongen de wedstrijd in Naaldwijk tegen de rode lantaarndrager begon. Dongen nam het initiatief en kwam op een 3-5 voorsprong. Hierna werd over en werd gescoord. Het bleek al duidelijk dat de geelblauwen deze middag niets van de scheidsrechters hoefden te verwachten.

Er volgenden veel 2 minuten tijdstraffen aan Dongenzijde, zelfs een unieke: een vier minuten tijdstraf. Dongen trok dit zich aan en ging steeds meer tegen zichzelf spelen. De klap op de vuurpijl in de wedstrijd was het onsportieve gedrag van een Westlandia speelster die van dichtbij de bal op het gezicht van doelvrouw Tamara van Es kegelde. Hier traden de scheidsrechters in het geheel niet tegen op, terwijl een rode kaart niet had misstaan. Omdat de wisselkeepster ziek in Dongen was gebleven, moest Van Es opgeknapt worden. De aangeslagen doelvrouw vond haar ritme niet meer en daarvan profiteerde de thuisploeg gretig. Na een ruime achterstand met rust, mocht de thuisploeg de tweede helft vrij op het Dongendoel schieten, want kort na rust moest ook Tamberly Husson de wedstrijd verlaten, na een forse aanslag. Hierna leek het alsof de Dongen verdediging het wel goed vond. Aanvallend kon Dongen helemaal geen vuist maken. Na rust werd slechts vier keer het doel gevonden. ,,Een wedstrijd om snel te vergeten,” was de eindconclusie van de begeleiding. Komende zaterdag is MIC uit Meerssen Valkenburg om 20.15 uur de volgende tegenstander in De Salamander.


Landelijk Hoofdklasse B Heren: Apollo – HV Dongen 41-39 (22-20)

Als je de cijfers mag geloven, was dit meer een hardloopwedstrijd dan en handbalwedstrijd. 80 doelpunten in zestig minuten. En dan zijn er nog ballen gestopt door de keepers en ballen over geschoten. De eerste helft dirigeerde Dongen de wedstrijd. Halverwege de eerste helft nam de ploeg uit Son het heft in handen. ,,Verdedigend gezien liet we veel te veel steken vallen. We scoren veel maar staan toch met lege handen,” was de na afloop de conclusie.


Landelijke Jeugddivisie MB: Cabooter Group/Venlo – HV Dongen 20-14 (12-9)

Na twee gelijke spelen tegen de koplopers was de volgende tegenstander de jeugd van eredivisionist Venlo. Een team dat snel handbal speelt waar Dongen moeilijk vat op kan krijgen. In de beginfase hielden beide ploegen elkaar in evenwicht, waarbij de thuisploeg een lichte voorsprong kon opbouwen tot rust.Na rust wist Dongen nog tot op 1 punt te naderen. Blijkbaar had dit zoveel energie gekost waardoor Venlo in het laatste kwartier makkelijk naar de 20-14 kon uitlopen. Komende zaterdagavond, de voorwedstrijd van DS 1, is V&L Geleen de tegenstander om 19.00 uur.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1595

Dames winnen nipt, Lieke Berende rots in de branding

HANDBALPosted by internetkrant Tue, January 09, 2018 21:01:54

Komende donderdag kwartfinale zaalhandbal: DS1 HV Dongen – BFC/Beek

Dames winnen nipt, Lieke Berende rots in de branding

Afgelopen weekeinde is de tweede helft van de zaalhandbalcompetitie van start gegaan. Voor de dames van Dongen was dat de eerste tegenstander Verburch uit Poeldijk. De eerste wedstrijd werd daar ruimschoots gewonnen (19-26). Afgelopen zaterdag stond na het eindsignaal een nipte zege op het bord: 29-27.

Dat typeert de ploeg uit het Westland. Zij staan onderaan, doordat zij iedere wedstrijd met weinig verschil verliezen. Bij Dongen maakte Lieke Berende, B-speelster, haar debuut in de hoofdmacht. Eerste keepster Tamara van Es was aan haar rug geblesseerd en had het advies gekregen niet te spelen. Jowenna van Beek was verhinderd dus dan Lieke Berende in het doel. Zij dit het, met name de eerste helft, zeer goed. Complimenten voor deze youngster die deze avond een grillige verdediging voor haar had staan. De heren moesten de eer aan de reserves van eredivisionist Venlo laten. Het werd een eerste (geflatteerde) thuisnederlaag met 21-31. De jeugd krijgt de smaak te pakken op landelijk niveau. Waar anders ruim van werd verloren werd ditmaal een gelijkspel (10-10) uit een spannende wedstrijd gesleept in het Limburgse Beek tegen de nummer 2.

Het had anders af kunnen lopen.


Landelijke 2e Divisie B Dames: HV Dongen – Verburch 29-27 (20-15)

Dongen begon gehandicapt aan deze wedstrijd. Nadat keepster Tamara van Es vanwege rugklachten moest afzeggen, was het aan de jeugdige Liek Berende de taak om het doel schoon te houden. Voor deze jeugdspeelster haar debuut in de hoofdmacht van Dongen op dit landelijk niveau. De begeleiding had de verdediging duidelijk te kennen gegeven Berende te steunen in haar debuut. Er stond voor rust een verdediging als een huis en groeide Berende in de wedstrijd. ,,De eerste helft heb ik goed gekeept, de tweede helft was minder. Het belangrijkste is dat wij de punten in Dongen hebben gehouden.” Dongen begon sterk. Via Meggie Verbunt en zus Jill en daarna nog eens Femke Loonen en Tanja Sips kwam Dongen via 5-1 op 6-2. Sips kreeg vanaf het beginsignaal persoonlijke dekking dus was het aan de ander opbouwers de wedstrijd te maken. Met name Maartje de Kort wist hier goed raad mee. Zo waren de eerste 20 minuten voor Dongen, niets aan de hand. Verburch vocht zich langzaam terug tot vijf doelpunten bij het rustsignaal. Na rust werd het spel aan Dongenzijde rommelig. Minder geconcentreerd en een aantal niet slimme acties brachten Verburch wel heel dichtbij Dongen tot op 2 punten. Ook moest Dongen Tamberly Husson na rust missen. Na een botsing met een tegenstander moest zij haar verwonding laten hechten in het ziekenhuis. ,,We maakten tactisch een verkeerde keuze. Gelukkig herpakte de groep zich,” verontschuldigde ass-coach Geert van Meersbergen zich na afloop. De volgende tegenstander is Ventura dat met Dongen gelijk op de vierde plaats staat. Eerder werd in Dongen in de laatste seconden verloren met 29-30. Dongen moet Maartje de Kort, deze wedstrijd goed voor 6 doelpunten, enkele weken missen i.v.m. stage in Zuid-Afrika.

Landelijke Hoofdklasse B Heren: HV Dongen – Venlo 2 21-31 (12-16)

Het eerste huisverlies voor de heren van Rembrandt Lautenslager. Tot aan de rust kon Dongen redelijk bijbenen. ,,Als je na rust opgelegde kansen gaat missen kun je nooit dichterbij komen,” aldus aanvoerder Freek Haagh. Dongen staat nu op een prima zesde plaats in het linker rijtje, 6 punten achter de koploper.

Landelijke jeugddivisie MB: BFC/Beek – HV Dongen 10-10 (4-4)

,,Een uitslag waarvoor vooraf werd getekend maar gezien het verloop in de laatste seconden is het jammer dat we de volle winst niet mee naar Dongen hebben kunnen nemen,” was na afloop het commentaar van de begeleiding. Na twee weken rust was er weer een treffen in Limburg tegen de nummer 2, BFC. Ploegen die in deze competitie aan elkaar gewaagd zijn en deze wedstrijd aanvallend elkaar echt geen pijn konden doen. Er werd dan ook gevochten om ieder puntje, wat resulteerde in een 4-4 ruststand. Na rust hetzelfde spelbeeld; om en om scoren. De laatste minuten is de stand weer gelijk maar wordt het zeer spannend. Dongen krijgt nog twee kansen. De eerste wordt door de keeper van BFC gestopt en de tweede wordt ten onrechte afgefloten voor cirkel. Helaas het mocht niet zo zijn! Toch een prima begin in het nieuwe jaar. Supporters, houdt het programma in de gaten. Volgend tegenstander in Dongen is komende zondag om 16.00 uur de koploper LIMMid.


Kwart Finale Zaalhandbalbeker DS 1: HV Dongen – BFC/Beek

Donderdagavond 11 januari spelen de DS1 in sporthal De Salamander de kwartfinale zaalhandbalbeker tegen het Limburgse BFC. Dit team staat op dit moment ongeslagen op kop in de landelijke 2e Divisie (12-24).

De wedstrijd begint tegen de klok van 19.30 uur. Entree, ook voor leden.

(Voorschrift NHV)  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1588

Handbal heren ruiken koppositie Dames: minst gepasseerde verdediging speelt onnodig gelijk (33-33)

HANDBALPosted by internetkrant Tue, December 19, 2017 09:44:04

Handbal heren ruiken koppositie

Dames: minst gepasseerde verdediging speelt onnodig gelijk (33-33)

Vreemde koptekst dat je halverwege de competitie de minst gepasseerde verdediging bent in de 2e divisie en in deze laatste wedstrijd voor de winterstop juist 33 doelpunten moet incasseren. En juist tegen een team dat in de onderste regionen bivakkeert. Een stugge ploeg met een prima schutter in huis. Dongen mist nog steeds de geblesseerde Femke Loonen op de cirkel. Juist vanaf die positie lagen zaterdagavond in de tweede helft de mogelijkheden voor Dongen, doordat Tanja Sips weer eens persoonlijk dekking kreeg. Met dan slechts vijf verdedigers op de cirkel moet met snel spel deze vijfmans verdediging uit elkaar gespeeld kunnen worden. Terwijl het voor rust doelpunten regende (39 doelpunten in 30 minuten en dan zijn er nog ballen naast gegaan of gestopt door de keepers), werd na rust slechts 27 keer gescoord.


De heren van Dongen hebben de smaak van winnen te pakken. Zaterdagavond werd V&L met ruime cijfers naar Limburg teruggestuurd. Met de inhaalwedstrijd in het Limburgse Beek tegen BFC 2 nog in het verschiet, kan bij winst de tweede plaats weer worden ingenomen. Het wordt dan weer een gedeelde tweede plaats met Venlo 2 en Apollo. Dit trio komt dan weer op 2 punten achter koploper Zwart Wit. Het talentenjeugdteam van Dongen krijgt loon naar werken en pakt per week punten door nu wedstrijden winnend af te gaan sluiten.


Landelijke 2e Divisie B Dames: HV Dongen Oliveo/Pijnacker 33-33 (20-19)

Voor rust leek het meer op een hardloopwedstrijd dan op handbal. Beide teams deden verdedigend dan ook niet onder voor elkaar. Als Dongen scoorde dan maakte de bezoeksters er kort nadien ook weer een. Tot aan de 20-19 ruststand bleef de wedstrijd op en neer golven. Na rust kregen beide topschutters persoonlijke dekking. De boomlange linker opbouwspeelster van Oliveo, goed in deze wedstrijd voor de helft van de doelpunten, werd aan banden gelegd en aan Dongenzijde was Tanja Sips de klos. Dongen maakte van de ruimte, die door deze tactiek op de cirkel ontstaat, weinig gebruik. Tegen het einde van de wedstrijd, bij de stand van 29-26, leek Dongen de wedstrijd naar zich toe te trekken. Dongen kon de rust niet opbrengen door de bal in eigen ploeg te houden. Het moest lijdzaam toezien hoe Oliveo via 31-29 en 32-32 bij 33 -33 weer op gelijke hoogte met Dongen kwam. Eerder vorige week werd de landelijke bekerwedstrijd tegen Sprint gewonnen. Volgende tegenstander is Veneco/ Velo waar onlangs in de competitie in Wateringen van werd verloren. Een revanche zou prima uitkomen omdat na deze ronde ook de eredivisie teams gaan mee bekeren. De komende weken gaan de staf en speelsters de eerste competitiehelft evalueren tijdens de korte winterstop. En dan 2 januari een oefenwedstrijd tegen Houten waarna 7 januari de tweede competitiehelft weer start, thuis tegen Verburch/Poeldijk.


Landelijke Hoofdklasse B Heren: HV Dongen – V&L 32-18 (17-10)

De tegenstander uit Geleen was in de jaren 70 en 80 het handbalbolwerk in Limburg. Nu is het de zogenaamde tweede garnituur dat onder de oude getrouwe naam V&L Geleen speelt. De profafdeling speelt onder daar de naam OCL/Lions 1 in de BeNe-Liga en OCL/Lions 2 speelt in de Nederlandse eredivisie. V&L had een prima linkshandige schutter op de rechteropbouw staan. Door hem bleven de bezoekers Dongen tot halverwege de eerste helft op de voet volgen. Na drie keer geel, voor te fel verdedigen, gevolgd door een rode kaart, mocht deze speler de kleedkamer opzoeken. Hierna paste Dongen verdedigend de tactiek aan en kon de voorsprong gestaag uitgebouwd worden. Met de inhaalwedstrijd tegen BFC 2 nog in het vooruitzicht is de eerste competitiehelft voor de heren prima afgesloten. Wie weet tegen het einde nog een kers op de taart?

Landelijk Jeugd Divisie MB: HV Dongen - EHV 21-13 (11-7)

Na de overwinning van vorige week zou het Eindhovense EHV het volgende slachtoffer moeten worden. Er lagen mogelijkheden voor Dongen daar de vorige wedstrijd met 1 puntje in Eindhoven werd verloren. Vanaf de start ging Dongen direct geconcentreerd en vol aan de bak. Door hard werken werd de voorsprong gedurende de eerste helft uitgebouwd tot 4 punten. Het publiek zag mooie combinaties: tweede-lijn schoten werden afgewisseld door goed cirkelspel. Dat het verdedigend bij Dongen al langer tijd goed zit, bleek ook nu weer. Slechts zeven doelpunten voor EHV in de eerste helft.

Ook de tweede helft werd goed begonnen, het verschil bleef in eerste instantie ongeveer hetzelfde. Na tactische omzettingen bij EHV, waarbij de opbouwrij van Dongen zeer kort werd verdedigd, lieten de dames zien dat ze daardoor niet geïntimideerd waren. Door nu vooral ook zonder te bal te bewegen kwam er ruimte om te combineren. Met een aantal fraaie combinaties liep het verschil juist weer op, met als eindresultaat 21-13. ,,Een mooie overwinning met goed handbal en aanpassingsvermogen. Gezien de stijgende lijn van de laatste weken is het jammer dat we nu twee weken stilliggen. Hopelijk kunnen we na de winterstop dit weer oppakken,” aldus een tevreden begeleiding.

7 januari gaat het weer verder, dan gaat Dongen naar Beek voor de wedstrijd tegen BFC.


Namens bestuur, spelers, speelsters en overige vrijwilligers van de HV Dongen:

Fijne Feestdagen en een gezond en sportief 2018. Tot ziens!  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1586

Keeper Tamara van Es houdt Dongen in de wedstrijd | Slechte wedstrijd handbaldames kost derde plek

HANDBALPosted by internetkrant Mon, December 11, 2017 21:04:57

Keeper Tamara van Es houdt Dongen in de wedstrijd |

Slechte wedstrijd handbaldames kost derde plek

Zaterdagavond was voor het damesteam van handbalvereniging Dongen een belangrijke wedstrijdavond. De strijd om plaats 3 stond op het programma tegen Veneco/Velo uit Wateringen. De beide nummers 1 (VOC 2 en BFC) stonden op 18 punten, 7 punten voor op Dongen en Velo. Na een gelijk opgaande opening (4-3) vonden de Dongenschutters steeds het goed blokkerende boomlange middenblok van Velo op hun weg. Dongen kwam hier niet overheen en had tot op dat moment geen variatie in huis. De tweede helft wijzigde Dongen de tactiek zowel aanvallend als verdedigend, waardoor de dames gedurende deze periode in evenwicht bleef met Velo. Hoe Dongen ook speelde, het kon en mocht niet dichterbij komen van de scheidsrechters. Al hadden ze doorgespeeld tot kerstavond! Naast de rode kaart voor coach Geert van Meersbergen (hij maakte een opmerking omdat een speelster van Velo overduidelijk in de cirkel stond, de bal pakte, vervolgens uit de cirkel stapte en daarna scoorde) kreeg Velo tegen het einde 6 strafworpen mee, Dongen twee, Velo eenmaal tweeminuten straftijd en Dongen 7 tot 8 maal. ,,Dan loopt de frustratie wel heel snel op naar het kookpunt,” merkte de Dongenbegeleiding na afloop op. De ploeg gaat zich deze week voorbereiden op de bekerwedstrijd donderdagavond in Deurne tegen Someren. Zaterdagavond de laatste wedstrijd voor de kerst in De Salamander tegen Oliveo uit Pijnacker. Deze ploeg moet punten scoren. Zij staan op een gedeeld laatste plaats met twee andere teams. Een gevaarlijke outsider dus! Heren senioren Dongen 1, moesten naar het Limburgse Beek. Deze wedstrijd tegen BFC werd afgelast vanwege het slechte weer.


Landelijke 2e Divisie B Dames: Veneco/Velo – HV Dongen 28-22 (15-10)

Dongen had dus problemen met het sterke lange middenblok. Het lukte de Dongen aanvallers niet hierover heen te komen. Sterker nog, de geblokte ballen werden verschillende keren door Velo opgepakt en via de break out kon de thuisploeg zo de voorsprong gestaag uitbouwen. Daarnaast speelde in deze wedstrijd het overdadige harsgebruik van Velo ook parten. In Dongen is dit plakgoedje, om technisch handbal te kunnen spelen, zoals in vele gemeenten verboden door de zaalverhuurder. In de rust stelde Dongen orde op zaken en had het team nog volop geloof in de afloop. Vijf doelpunten verschil en slechts 10 keer gescoord moet overbrugd kunnen worden, was de positieve instelling. Verdedigend stond Dongen anders. Dat wierp zijn vruchten af. Via twee onderscheppingen van Imke van den Noort kwam Dongen weer in de wedstrijd. Hierna trokken de beide scheidsrechters de wedstrijd naar zich toe. Via 16-12 en 23 -14 kwam Dongen nog terug tot 28-22. Verder mocht het team van Geert van Meersbergen en Martijn Verhagen niet komen.

Duidelijk was de afwezigheid van de geblesseerde cirkelloopster Femke Loonen. Achter het lange middenblok had zij verdienstelijk kunnen zijn.

,,Deze wedstrijd is gespeeld. Snel vergeten. Thuis gaan we ons echter revancheren,” was unaniem de mening van de Dongen speelsters. Na zaterdag volgt de winterstop waarna de tweede helft begint met een thuiswedstrijd tegen Verburch.

Landelijke Jeugd Divisie MB: HV Blerick HV Dongen 14-21 (7-11)

En weer een wedstrijd in Limburg, nu naar Blerick. De vorige wedstrijd heeft Dongen de punten van Blerick gepakt, dat toen geen voltallig team had. Dus toch weer opletten geblazen. De wedstrijd ging gelijk op, waarbij Dongen in het tweede deel van de eerste helft toch net wat extra puntjes kon pakken, 7-11 ruststand. Tweede helft hetzelfde beeld. Het eerste deel ging gelijk op en in het tweede deel weer de extra puntjes voor Dongen. Eindstand 14-21. ,,Geen hele goede wedstrijd maar wel een degelijke. De basis ligt in de verdediging (nog steeds de minst gepasseerde). Aanvallend laten we toch wel wat steekjes vallen. Veel schoten over, naast of tegen lat of paal. De uitslag had dus ook groter kunnen uitvallen als het vizier wat scherper was geweest,” concludeert de begeleiding. Komende zondag om 12.45 uur in De Salamander weer een thuiswedstrijd. Dan eens geen Limburgse tegenstander maar EHV uit Eindhoven.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1581

Heren handballers door winst weer in de kopgroep | Overmacht dames eerste helft basis winst op Hellas

HANDBALPosted by internetkrant Mon, December 04, 2017 21:24:11

Heren handballers door winst weer in de kopgroep |

Overmacht dames eerste helft basis winst op Hellas

Coach Geert van Meersbergen trok na afloop het boetekleed aan op de vraag waarom ineens zo’n groot verval. ,,Voor de rust domineerden wij de wedstrijd. Na rust kregen basisspeelsters meer rust en anderen meer speeltijd. Door gehaast te willen spelen, lieten wij Hellas in de wedstrijd terugkomen.” De Haagse dames kwamen terug van 19-9 tot 19-16. Dongen speelde met vuur maar is eigenlijk geen moment in gevaar geweest. Via 5-1 en 9-2 werd de uiteindelijke 14-7 ruststand bereikt. De dames staan nu op een gedeelde 3e plaats, gelijk met Veneco/Velo. Koplopers zijn VOC 2 en BFC, beiden nog ongeslagen met 18 punten uit 9 wedstrijden. Komende weekeinde gaan zij uitmaken wie de lijstaanvoeder wordt. Dongen gaat naar Velo in Wateringen in de strijd om plaats 3. In afwachting van het competitieverloop in de ere en eerste divisie, kan het mogelijk zijn dat plaats 3 nog in aanmerking komt voor promotie naar de eerste divisie. De heren van Dongen blijven het verassend goed doen met hun kleine selectie. Door de winst op Wittenhorst staat Dongen op plaats 5 op de ranglijst, 2 punten minder dan de drie koplopers. De volgende tegenstander is BFC 2 in Beek, 1 puntje meer dan Dongen.Landelijke 2e Divisie B Dames: HV Dongen – Hellas/Den Haag 22-16 (14-7)

Als een speer kwam Dongen uit de startblokken. Het was duidelijk dat via snelle tegenaanvallen Hellas kapot gespeeld moest worden, getuige de openingstreffer vanuit een break-out door Meggie Verbunt. Hellas sputterde nog even tegen maar moest toezien hoe Dongen via 7-1 wegliep naar 9-2. Pech voor Dongen dat na een kwartier spelen cirkelspeelster Femke Loonen kwijt raakte. Zij kwam ongelukkig ten val en moest met een enkelblessure uitvallen. Een groot gemis daar Loonen de laatste wedstrijden goed op dreef is. In de tweede helft moest ook defensiebaas Tamberly Husson met een armblessure afhaken. Goed bericht is dat Tanja Sips weer haar oude vorm terug vindt. Deze wedstrijd was zij goed voor twaalf treffers, waarvan 7 vanaf de strafworplijn. Dit laatste geeft de felheid van de Haagse verdediging aan. Even na rust vielen de strafworpen als rijpe appels van de boom en kon Dongen weglopen naar 19-9. Na een kwartier spelen had Hellas slechts 2 keer gescoord. De Haagse dames stapten over op een heel offensieve verdediging waardoor Dongen even niet meer wist hoe en wat. Er werd te weinig bewogen, waardoor er geen vrijstaande speelsters gevonden konden worden, met als gevolg balverlies. Via onderscheppingen sloop Hellas dichterbij tot 19-16. De 20-16 van Saskia Wijnen, vijf minuten voor tijd, gaf Dongen weer lucht. Waarna Sips met twee doelpuntende uiteindelijke eindstand op het bord zette. Resume: met momenten prima snel spel afgewisseld door leermomenten, waardoor de tegenstander weer dichterbij kon komen. Komend weekeinde naar Veneco/Velo een tegenstander dat graag van afstand wil scoren.


Landelijke Hoofdklasse B Heren: HV Dongen – Wittenhorst 33-31 (17-11)

Deze uitslag geeft het klassenverschil niet echt weer. Met goed handbal, waar vanaf de cirkel Joeri de Leeuw elf keer trefzeker was, werd de laaggeplaatste Noord Limburgse ploeg op ruime afstand gezet. Na de rust dacht Dongen de buit binnen te hebben. Door gemakzucht aan Dongenzijde kon Wittenhorst dichterbij kruipen. ,,Gelukkig konden we de overwinning nog veiligstellen,” was na afloop het commentaar van aanvoerder Freek Haagh.

Landelijke Jeugd Divisie MB: HV Dongen – Bevo/Panningen 15-19 (7-9)

Tegen de Noord Limburgse meiden van Bevo werd de vorige wedstrijd, na een slechte eerste helft, uiteindelijk met 2 puntjes verloren. Bevo wilde direct laten zien dat ze gekomen waren voor de punten en nam direct twee doelpunten voorsprong. Beide teams waren aan elkaar gewaagd waardoor de voorsprong voor Bevo in takt bleef. Verdedigend hadden beide teams de zaken redelijk op orde maar aanvallend konden beiden geen potten breken. De tweede helft hetzelfde beeld. Bevo kwam het beste uit de startblokken en nam weer 2 punten extra voorsprong. Halverwege de tweede helft had Dongen even een opleving en kwam weer terug tot op 1 punt. Echter verder dan dat lukte niet want Bevo kreeg weer licht de overhand. De ploeg speelde de wedstrijd uit met een uiteindelijk 15-19 winst. Ondanks een goede wedstrijd van Dongen, toch weer geen punten. Hiermee staat Dongen onderaan. Schrale troost: nog steeds de minst gepasseerde defensie. ,,Hopelijk kunnen we aanvallend meer een vuist gaan maken. Volgende week weer een nieuwe kans, dan spelen we uit tegen Blerick,” aldus de optimistische begeleiding.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1578

**Heren afgeschoten door oud ere divisie routiniers **Gelijkspel handbaldames:,, Dit voelt als een puntverlies!”

HANDBALPosted by internetkrant Mon, November 27, 2017 21:28:07

**Heren afgeschoten door oud ere divisie routiniers

**Gelijkspel handbaldames:,, Dit voelt als een puntverlies!”

Door Piet Scheepers

Alsof ze door een achtbaan waren gereden. Zo moet dat afgelopen zaterdagavond gevoeld hebben in Nieuwegein waar de handbaldames in de laatste halve minuut via een strafworp nog een gelijkspel wisten af te dwingen (23-23). En dat na een15-20 voorsprong. Dongen staat nu op een gedeelde 3e plaats met 9 punten, gelijk met Veneco/Velo. Daarboven Ventura, waarvan nipt (29-30) werd verloren, op 2 met 10 punten en dan de twee grootmachten op nummer 1: VOC 2 en BFC, ongeslagen met 16 punten.
De heren van Dongen gingen zondag naar het Noord Limburgse Panningen. Hier huist het handbalbolwerk van Bevo, met een eigen sporthal en alle faciliteiten eromheen. Heren 1 spelen BeNe-Liga, Bevo 2 eredivisie en Bevo 3, de tegenstander van Dongen afgelopen zondag, bestaat grotendeels uit oud ere divisie spelers die het spelletje voor hun plezier spelen, maar het nog steeds niet verleerd zijn. Dongen heeft dat persoonlijk ervaren en verloor met 38-17. Toch is het spannend in de top van deze hoofdklasse. Drie teams op plaats 1 met 12 punten, twee teams op plaats 2 met 11 punten gevolgd door Dongen op plaats 6 met 10 punten. De B-meiden, die op landelijk niveau spelen, zijn deze competitie gelijkwaardige aan hun tegenstanders in vergelijking met voorgaande jaren. De tegenstander heeft echter iedere wedstrijd de langste adem. Oorzaak: Zij hebben zes tot zeven wisselspelers op de bank. En Dongen? Slechts een paar.
Landelijke 2e Divisie B Dames: Nieuwegein – HV Dongen 23-23 (7-7).

Gezien deze standen zou je zeggen: twee teams die aan elkaar gewaagd zijn en de punten eerlijk verdeeld hebben. Niets is minder waar in deze wisselvallige wedstrijd waarin Dongen goede en minder goede momenten afwisselde.

De ploeg van Martijn Verhagen en Ine Sips begon slap aan de wedstrijd. De tweede coach, Geert van Meersbergen, was dit keer verhinderd. Voordat de dames zich goed realiseerden wat er gaande was, keken zij al tegen een 4-0 achterstand aan. Grote lastpost was de boomlange midden opbouwster. Dongen rechtte de rug en door twee treffers van Femke Loonen (vanaf de cirkel) en de weer in vorm komende Tanja Sips werd het gelijk. Via Hannah van Disseldorp en weer Loonen en Sips werd de 7-7 ruststand bereikt.

Inmiddels mocht Jill Verbunt, na een schouderblessure, weer haar opwachting maken. Zij pakte haar doelpuntje weer mee. Maar ook in haar gedrevenheid kan deze opbouwster soms fel reageren, wat dan ten koste van een tijdstraf kan gaan. Hierdoor kwam blijkbaar bij Dongen de geest uit de fles en liep de ploeg via 10-11 naar 12-16. Beide teams hielden elkaar hierna in evenwicht. Totdat de coach van Nieuwegein bij 15-20 ingreep en mandekking op Tanja Sips ging toepassen. En ondanks dat regelmatig op deze tactische zet wordt getraind, wist Dongen niet hoe ze deze klip moesten omzeilen. De ploeg werd onzeker, er sloop onrust in het team, waardoor balverlies. In de kaart van Nieuwegein. De thuisploeg sloop langzaam dichtbij en kwam terug tot 21-21. Nieuwegein wist zelfs, na de 22-22 van Jill Verbunt, op 23-22 te komen. Met nog enkele tellen te gaan trok Tanja Sips via een strafworp de stand gelijk. Angstzweet langs de kant. ,,Jammer dat we de concentratie en de felheid niet vast kunnen houden. Dit voelt als een puntverlies,” was na afloop de reactie. Pluspunt: Ook deze wedstrijd wisten acht speelsters het doel te treffen. Komende zaterdag komt Hellas Den Haag naar Dongen. Ooit, met Quintus, de toonaangevende handbalvereniging van Nederland. Slechts de heren spelen nog op ere divisie niveau.

Landelijk Hoofdklasse B Heren: Bevo 3 – HV Dongen 37-17 (20-10)

Dongen had pech dat Bevo 3 net deze wedstrijd op volle oorlogssterkte kon aantreden. Dus met een opbouwers die jaren ervaring hadden op het hoogste handbalniveau. Na de eerste tien minuten had Dongen dan ook niets meer in te brengen. ,,Wij zijn gewoon afgeschoten,” merkte aanvoerder Freek Haagh na afloop op. ,,Wij waren kansloos en kregen handbal les,” voegde trainer Rembrandt Lautenslager eraan toe. Komende zondag kunnen de heren alles weer recht zetten tegen Wittenhorst (Horst/Limburg), dat onderaan bungelt met 2 punten. Dongen is gewaarschuwd voor onderschatting.


Landelijk Jeugd Divisie MB: V&L/Geleen – HV Dongen 14-10 (5-7)

De uitslag spreekt boekdelen. Zie de ruststand. De laatste weken zijn de meiden de gelijke aan hun tegenstanders. Door een goed bezette wisselbank trekt de tegenstander aan het langste eind. Dongen vocht echter als leeuwen. Na de kleine voorsprong met rust, sloop V&L langzaam dichterbij. Vijf minuten voor tijd kwam de thuisploeg op 11-10. Dit werd het breekpunt. Het knakte aan Dongenzijde en het geloof in een goed resultaat verdween. V&L maakte hier simpel gebruik van en zette voor Dongen een geflatteerde einduitslag neer.

Komende zondag om 13.25 uur in De Salamander is Bevo de nieuwe tegenstander.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1573

Simpele overwinning handbalheren Dames HV Dongen hebben geen geloof in winst

HANDBALPosted by internetkrant Mon, November 20, 2017 21:58:51

Simpele overwinning handbalheren

Dames HV Dongen hebben geen geloof in winst

Door Piet Scheepers

De dames van handbalvereniging Dongen hebben de afgelopen twee weken beide koplopers als tegenstanders gehad. In Amsterdam werd een ingecalculeerde nederlaag opgelopen. Afgelopen zaterdag, tegen het Limburgse BFC, leek het of de Dongense formatie van Martijn Verhagen en Geert van Meersbergen nooit in een overwinning geloofden. Het publiek kreeg het idee dat verschillende speelsters de kopjes na de snel opgelopen 0-3 achterstand lieten hangen. Het gevolg was zelfvertrouwen weg waardoor balverlies door slecht, of juist te overzichtelijk afspelen. BFC kon hierdoor middels snelle uitvallen de voorsprong van drie doelpunten consolideren tot halverwege de eerste helft. Door de opeenstapeling van foute passes liep de mogelijke kampioenskandidaat weg naar een 10-15 ruststand. Daarbij mocht BFC stevig ingrijpen in de verdediging van het jonge scheidsrechterskoppel, de 17 jarige Carlijn Kleinpenning uit Oss en haar 25 jarige koppelgenoot Aniek Plegt uit Nijmegen. Het duurde tot ruim vijf minuten voor rust voordat de eerste gele kaart getrokken werd. De heren ondervonden in de derby tegen de WestBrabantseCombinatie weinig tegenstand. Het team van Rembrandt Lautenslager overklaste de Bredaase ploeg met ruime cijfers 36-23. Eerder die week moest Dongen in de bekerwedstrijd tegen Apollo de winst (30-32) aan de tegenstander uit Son laten.


Landelijke 2de Divisie B Dames: HV Dongen BFC/Beek 22-27 (10-15).

Een vreemde wedstrijd waarin Dongen steeds achter de feiten aanliep. Geen moment in de wedstrijd heeft Dongen de achterstand kleiner kunnen maken. Opvallend is dat de tweede helft beide teams elkaar in evenwicht hielden waardoor na het laatste fluitsignaal de marge weer vijf doelpunten verschil was.Via 18-26 kwam Dongen terug naar 22-27. Voor BFC was de buit al binnen.Dongen staat nu op de derde plaats achter VOC2, BFC en Ventura. Van alle drie werd verloren. Komende zaterdag speelt Dongen in en tegen Nieuwegein. De komende wedstrijden kan de ploeg zelfvertrouwen op gaan doen tegen op de ranglijst mindere goden. Onderschat echter niemand!

Landelijke Hoofdklasse B Heren: HV Dongen - WBC 36-23 (21-10).

Een voorspelbare wedstrijd tegen een team dat zijn draai nog moet vinden. Dongen mocht en kon capriolen uithalen. De 15-9 van Alfred Lacueva, een vliegertje achterlangs afgewerkt, was daar een voorbeeld van. Roel Gerritse kon zich vanaf de negen meter met zijn harde schoten uitleven en vanaf de cirkel waren de cirkellopers doeltreffend. Op snelheid werd deze trage tegenstander naar een ruime nederlaag gespeeld. Dongen liet, met nog dertien minuten te gaan bij een stand van 31-16, duidelijk de teugels vieren.

Dongen staat nu met vier ploegen op de 2de plaats, 1 punt achter de koploper BFC 2. Zondag gaat het in de late namiddag naar Panningen tegen Bevo 3.

Landelijk Jeugddivisie MB: HV Dongen – Handbalk Venlo 10-16 (6-6)

En weer een Limburgse tegenstander in Dongen, de nummer drie in de stand. De Dongense dames starten wat afwachtend. Venlo bleek al snel een goede ploeg. Dongen pakte na een 4-0 achterstand de handschoen op. Er werden stevige duels uitgevochten, het bleef echter een faire wedstrijd. Langzaam werd de achterstand weggewerkt en bij rust stond het wonderwel 6-6. Dit was vooral te danken aan het harde werken van de Dongen meiden, maar ook aan het missen van kansen aan Venlose kant. De tweede helft startte zoals de eerste. Venlo scoorde vier keer op rij. Dongen scoorde niet en was ook niet meer bij machte om wederom een inhaalslag te maken. De smalle basis begon zijn tol te eisen, de vermoeidheid werd zichtbaar. Venlo speelde daarbij de wedstrijd goed uit. Ook door het missen van kansen door Dongen, waarbij paal en lat niet meewerkten, kwam de uitslag 10-16 op bord. Het verschil in het veld was echter kleiner. Wederom een goede wedstrijd, helaas zonder resultaat. Toch goed om te zien dat het in elk geval niet aan de inzet van de dames ligt. En dat tegen teams die tweemaal zo veel trainen per week. Komende zaterdag een uitwedstrijd tegen V&L uit Geleen.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1567

Heren HV Dongen kruipen naar boven | Dames op snelheid en lef afgetroefd in Amsterdam

HANDBALPosted by internetkrant Mon, November 13, 2017 21:27:55

Heren HV Dongen kruipen naar boven |

Dames op snelheid en lef afgetroefd in Amsterdam


De dames hebben afgelopen zondag in Amsterdam een lesje gehad in effectiviteit. De reserves van landskampioen VOC willen kost wat kost zo snel mogelijk aansluiting krijgen met hun eerste team in de eredivisie, dus promoveren naar de 1e divisie. Opvallend is wel dat dit team thuis er vol voor gaat, maar in uitwedstrijden moeizaam scoort. Oorzaak harsgebruik? Vorige week werd in Schiedam nipt met een puntje verschil gewonnen van Ventura, waarvan Dongen in de laatste seconden met een puntje verloor. Toch is er een stukje realiteit na deze fiks verloren wedstrijd (34-17). ,,VOC2 was een maatje te groot voor ons. Zij speelden erg volwassen gedurende de gehele wedstrijd,” concludeerde assistent-trainer Geert van Meersbergen na afloop. De dames gaan deze week de wonden likken en als nummer 2 ( met drie teams) zich voorbereiden op de volgende wedstrijd in De Salamander op zaterdagavond om 19.30 uur. Dan komt medekoploper BFC uit Beek naar Dongen. Dongen moet het echter nog even doen zonder Jill Verbunt. Voordat zij tegen United Breda een schouderblessure opliep, was zij de aanjager van de ploeg als het team even in een dip zat. De Limburgse meiden moesten vorig seizoen het kampioenschap, vanwege het doelsaldo, aan het Amsterdamse Westsite laten. De heren van Rembrandt Lautenslager hebben hun eerste uitwedstrijd in Utrecht in winst omgezet. Door vreemde uitslagen in de koppositie staan de geelblauwen slechts op 1 puntje van de koplopers. Vier koplopers met 3 verliespunten (9-3), gevolgd door twee teams, waaronder Dongen, met 4 verliespunten (8-4). Komende zaterdag om 20.50 uur een derby in De Salamander tegen de WestBrabantseCombinatie, een fusieclub van drie verenigingen waaronder het vroegere Internos.


Landelijk 2e Divisie B Dames: Schoonmaak VOC 2 – HV Dongen 34-17 (17-9)

Dongen was zondagmorgen vroeg naar Amsterdam gereisd om tegen het middaguur (12.00 uur) de strijd aan te gaan met een van de kampioenskandidaten. De opzet was VOC ver van het doel te houden en zo de schade te beperken. De eerste tien minuten was de wedstrijd redelijk in balans. Daarbij had Dongen de beste kansen om een voorsprong op te nemen. Door enkele missers op de keeper geschoten, schakelde VOC keer op keer over op snelle uitvallen. Paal en keepster Tamara van Es hielden Dongen in de wedstrijd. Na een kwartier maakte de Amsterdamse ploeg het verschil door de ballen er nu wel in te gaan schieten. Via 6-4 werd de 17-9 ruststand bereikt.

Bij deze stand was er feitelijk nog niets aan de hand. Dus werd de tweede helft met goede moed opgepakt. VOC dacht er echter anders over. Direct vanaf het eerste fluitsignaal drukten de Amsterdammers hun stempel op deze wedstrijd. Binnen de kortste keren keek Dongen tegen een achterstand aan van 13 doelpunten aan. Het werd een lange tweede helft voor Dongen. Het team van Martijn Verhagen wist niet om te gaan met deze snel opgelopen achterstand. DE kopjes gingen hangen en het spel van Dongen werd er niet beter op. ,,Vergeleken met vorig seizoen speelden we wel veel beter. Maar ook VOC was veel beter. Het verschil was niet echt zichtbaar,” relativeerde Van Meersbergen na afloop. ,,Er zal deze week hard gewerkt moeten worden om de punten (tegen BFC) in Dongen te houden.”

Landelijk Hoofdklasse B Heren: Achilles/Utrecht – HV Dongen 25-28 (11-13)

,,De eerste uitwedstrijd die gewonnen is, maar ook een die snel vergeten mag worden,” merkte aanvoerder Freek Haagh op. Dongen had aardig wat moeite met het afronden van de kansen. Trainer Rembrandt Lautenslager had tien minuten nodig om deze onbekende tegenstander te analyseren. Die kwaliteit bleek tegen te vallen, maar toch wist Achilles 25 keer te scoren. ,,Simpel concentratieverlies aan onze zijde.” Zaterdagavond dus tegen de WestBrabantseCombinatie om 20.50 uur.

Landelijke Jeugddivisie MB: LimMid – HV Dongen 25-15 (12-6)

LimMid is een fusieclub uit Midden Limburg met als spil het voormalige Swift Roermond, het Limburgse handbalbolwerk uit het verleden. LimMid was de nieuwe tegenstander. Volledig onbekend dus was het een verassing hoe dit team zou spelen. Na het beginsignaal was het direct duidelijk dat dit een sterke tegenstander was. Voor we het in de gaten hadden stond het al 2-0. Dongen herpakte zich en kon terugkomen tot 4-4. Hierna schakelde LimMid weer een tandje bij, vooral hun midden opbouw speelde erg goed, en bij rust was het 12-6. Niet omdat Dongen slecht speelde maar omdat de tegenstander gewoon beter was. De tweede helft een soortgelijk beeld. Het eerste deel konden we redelijk gelijke tred houden maar in het tweede deel liep de3 thuisploeg weer verder uit. ,,Op de einduitslag was weinig af te dingen. Ook ons eigen spel was helemaal niet verkeerd. Soms moet je gewoon accepteren dat de tegenstander beter is,” was de conclusie van de teambegeleiding. Komende zondag speelt dit team weer thuis. Om 13.55 tegen Cabooter Group/Handbal Venlo. Hun grotere zussen spelen dus eredivisie.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1561
Next »