SPORT

SPORT

uitslagen en verslagen

Ook uw sportbericht of verslag komt in de krant
Stuur het naar redactie@dongenhomespot.nl

LEZERS VAN DE DONGENSE INTERNETKRANT KUNNEN TERUG NAAR DE KRANT :


www.dongenhomespot.nl

Rommelige slotfase zaalhandbalcompetitie dames HV Dongen Heren eindigen op derde plaats

HANDBALPosted by internetkrant Mon, April 09, 2018 22:50:52

Verlag : Piet Scheepers


Rommelige slotfase zaalhandbalcompetitie dames HV Dongen

Heren eindigen op derde plaats

De handbalzaalcompetitie is afgerond, de kaarten zijn geschud. Niet alleen zijn de definitieve eindstanden bekend, ook is het bestuur erin geslaagd om de trainers voor het komende seizoen vast te leggen. De dames hebben de afgelopen week in een achtbaan gezeten. Vorige week dinsdag stapte hoofdtrainer Martijn Verhagen op. Voor de training meldde hij zich bij de selectie en deelde mede per direct op te stappen. Zoals dat zo mooi heet: er was geen chemie meer. Na een gesprek in december waren er twee kampen ontstaan. Dit is nooit meer goed gekomen. Assistent-trainer Geert van Meersbergen maakt dit seizoen af. Hij ligt bijzonder goed in de groep. Ook hij stopt en gaat emigreren naar Spanje. Inmiddels heeft de uit België afkomstige trainer Stefaan Evens een overeenkomst getekend met de HV Dongen en gaat hij de dames trainen. Evens was tot twee jaar geleden trainer van de heren van Dongen. Rembrandt Lautenslager heeft een jaar bij getekend bij de heren. Carlo Scheepers stopt als trainer/coach bij de DS 2.


Het afscheid ....


Landelijke 2e Divisie B Dames: Oliveo – HV Dongen 27-23 (19-11)

Voor Dongen stond er niets meer op het spel. Nadat deze week Martijn Verhagen de dames verbaasd achterliet, werd de draad opgepakt door Geert van Meersbergen. Deze trainer heeft in het verleden zijn sporen op diverse niveau ‘s

al verdiend. Voor thuisclub Oliveo stond er heel veel op het spel. De ploeg uit Pijnacker kon nog degraderen. Bij winst speelde Oliveo zich vrij en zou het Bredaase United, bij verlies bij Hellas, in de degradatiezone komen.

Dongen speelde de eerste helft niet slecht. De thuisploeg was effectiever in het benutten van de kansen. Dat resulteerde in een acht doelpunten achterstand voor Dongen met de rust. Van Meersbergen sprak in deze rust het team toe. Daarin werd opgemerkt dat de kansen die je krijgt te benutten waardoor je dichterbij komt. ,,Leg de druk bij hen!” De uitwerking verliep redelijk naar wens. Met nog dertien minuten te spelen stond Dongen nog drie punten achter (23-20) en Dongen gaf niets weg. ,,En als je op dat moment drie open kansen niet benut dan geef je de wedstrijd uit handen. Op dat moment hadden wij de wedstrijd moeten lezen,” waren na afloop de woorden van Geert van Meersbergen. In overleg met het bestuur neemt hij de trainingen waar totdat de nieuwe trainer instapt.

Eindstand kopgroep: 1. BFC (42-2), 2. VOC 2 (38-6), 3. Velo (33-11), 4. Ventura (26-18), 5. Dongen (20-24).

Landelijke Hoofdklasse B Heren: V&L 2 – HV Dongen 24-27 (13-12)

In deze laatste wedstrijd van dit seizoen kon het team van trainer Rembrandt Lautenslager nog enkele stappen naar boven zetten. Ondanks de lage klassering is het tegen de reserves van eredivisionist OCL Lions afwachten welk team zij opstellen. Zeker in thuiswedstrijden als het eerste team ook thuis moet spelen. Er ontspon zich een open wedstrijd waarbij de Limburgers het fysieke geweld niet schuwden en zo op een 6-3 voorsprong kwamen. Dongen was hiervan niet onder de indruk en sloop langzaam dichterbij. Na de thee ging het gelijk op waarbij Dongen op voorsprong kwam. Daarbij werd aan Dongenzijde een verrassende nieuwe verdedigingsvorm gehanteerd waarop de thuisclub geen antwoord had. Dongen pakte een drie punten voorsprong en controleerde daarna de wedstrijd. Door deze winst, en het verlies van de concurrenten bovenin, eindigt Dongen op een gedeelde derde plaats tussen reserveteams uit de eredivisie.

Eindstand kopgroep: 1.Apollo (34-20), 2. Bevo 3 (33-11), 3.Venlo 2 (32-12), 4. Dongen (32-12) 5. BFC 2 (31-13).

  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1636

Koppositie heren na winst onveranderd Ongemotiveerde handbal dames verliezen troosteloze wedstrijd

HANDBALPosted by internetkrant Mon, March 26, 2018 22:00:25

Koppositie heren na winst onveranderd

Ongemotiveerde handbal dames verliezen troosteloze wedstrijdDoor Piet Scheepers

De laats thuiswedstrijd is meestal een happening om afscheid te nemen van de trouwe aanhang. Veelal wordt het dan een wedstrijd waarin alle spelers of speelsters aan de bak komen en nog een keer laten zien waartoe zij in staat. Afgelopen zaterdagavond was van het laatste in De Salamander weinig van te zien. De nummer drie Veneco/Velo uit Wateringen wilde kost wat kost de derde plaats vasthouden. Met name het verdedigende middenblok was een obsessie voor de Dongense schutters. ,,De meiden hebben zichzelf te kort gedaan deze wedstrijd,” was na afloop de veelzeggende conclusie van zowel trainer-coach Martijn Verhagen en zijn collega Geert van Meersbergen. Beiden doelden op de nonchalante inzet de tweede helft. De heren kregen als ’t ware de zege in de schoot geworpen. Bij een 6-7 achterstand voor Dongen, werd de score door de scheidsrechters ineens omgedraaid in 7-6. Niemand begreep waarom. Dongen trok tegen de reserves van eredivisionist BFC wel aan langste eind door met 23-20 te winnen. In de landelijke jeugddivisie hebben de meiden een nipte nederlaag (18-19) geleden tegen Cabouter Group/HV Venlo. Deze tegenstander dacht Dongen even met een grote nederlaag te verslaan om daardoor als nummer twee van de competitie naar het NK te mogen.


Landelijke 2e Divisie B Dames: HV Dongen – Veneco/Velo 15-24 (6-9)

Bekend was dat deze tegenstander een voortreffelijk verdedigend middenblok in huis hebben. Dat was de eerste wedstrijd dan ook in Wateringen het grote struikelblok. De instructies voor de wedstrijd waren dan ook: schiet van afstand,

maar dan langs twee en drie in de verdediging. Toch probeerde de afstand schutters het midden door. Het resultaat was dan ook nihil. Schoten werden door het blok prima opgevangen of gingen over of naast. Echter pech voor Jill Verbunt die negenmaal op de lat schoot. Meer resultaten behaalde zus Meggie Verbunt. De eerste drie doelpunten, instartende vanuit de linkerhoekpositie, kwamen op haar naam. Beide verdedigingen hielden elkaar goed in evenwicht. Na veertien minuten scoorde Verbunt pas de 3-4 voor Dongen. Het laatste kwartier van de eerste helft werd duidelijk dat het missen van de geboden kansen Dongen duur kwam te staan. Zo werden enkele break-outs vrij voor de keeper gemist door de ballen of op de paal of op de lat te schieten. De tweede helft begon Dongen met een speler minder vanwege de 2 minuten straf die net voor rust was opgelopen. Kort hierna weer een tijdstraf aan Dongenzijde. In deze periode liep Velo weg naar een riante 7-13 voorsprong. Het enige doelpunt dat tot op dat moment gescoord was kwam op naam van bankzitter Marijke Panis. Lukt het niet vanaf afstand, dan maar via de cirkel proberen moet Dongen gedacht hebben. Ook dat lukte niet altijd, daar Velo niet schroomde stevig in te grijpen. Inmiddels had ook Tamara van Es haar positie in het doel ingeruild voor de jeugdige Lieke Berende. Zij hield Dongen enigszins in de wedstrijd door twee strafworpen te houden. De eerste werd door het verre uitkomen van Berende op de lat gelobd, de tweede werd vakkundig gestopt. Ook Dongen miste strafworpen. De bezoekers konden via 12-19 uitlopen naar de uiteindelijke 15-24 eindstand. Over twee weken gaat Dongen voor de laatste wedstrijd dit seizoen naar het in degradatie verkerende Oliveo uit Pijnacker. De thuiswedstrijd in Dongen werd een 33-33 gelijkspel. Het zaalseizoen is dan afgelopen. Wat gaat er gebeuren? Komt er een nieuwe trainersstaf? Gaan er speelsters weg, komen er nieuwe? De tijd zal het leren. De tamtam is in alle hevig aan het roffelen. Duidelijk is Dongen op zoek moet naar een nieuwe hoofdsponsor. Zeloo/Otwarte Drzwi heeft aangegeven na drie jaar niet meer in de huidige vorm door te willen gaan vanwege andere prioriteiten.

Landelijke Hoofdklasse B Heren: HV Dongen – BFC 2 23-20 (12-10)

De reserves van eredivisionist BFC bleek een moeilijke te omzeilen klip te zijn.

Door deze zege lonkt nog steeds de tweede plaats in de hoofdklasse. Er zijn de laatste speeldag nog een aantal wedstrijden die weleens in het voordeel van Dongen zouden kunnen uitvallen. En dan kan het weleens zijn dat Dongen op plaats twee eindigt. Dat zou dan weer mogelijkheden bieden. Want in de 2e Divisie aast buurman Witte Ster uit Waspik ook op een tweede plaats die mogelijkheid kan bieden op promotie. Oorzaak: omdat uit de 1e divisie mogelijk teams zich gaan terugtrekken of gaan fuseren. Hoe belangrijk is de laatste competitie speeldag na Pasen. Over twee weken weten we het.

Landelijke jeugddivisie DB: HV Dongen – Cabouter Group/HV Venlo 18-19 (8-9)

De twee vorige wedstrijden werden met zes doelpunten verloren. Dongen was gewaarschuwd voor dit Venlo. Door de inzet van beiden waren de doelkansen over en weer zeldzaam. Meer dan 1 doelpunt verschil is er niet geweest de eerste helft. Venlo had het betere van het spel. Dongen bleef door hard werken prima volgen. De tweede helft leek Venlo afstand van Dongen te gaan nemen. Grot werd dit verschil niet. De bezoeksters uit Limburg gaven de moed op om met een verschil van minimaal 20 doelpunten winst uit Dongen weg te kunnen gaan. Dit was nodig om aan het NK mee te kunnen spelen. Het werd weer een spannende slotfase, waarin het zoals de laatste twee keren net niet lukte. ,,Ook nu weer een goede wedstrijd van Dongen,” was na afloop het relaas van de staf. De teleurstelling was bij Venlo groter dan bij Dongen. Na een goede zaalcompetitie, met positieve ontwikkelingen, gaat binnenkort het veldseizoen van start. Hopelijk nog als toetje de bekerfinale. Echter eerst nog de halve finale spelen.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1624

Handbal heren revancheren zich tegen Bevo | Dames stellen vijfde plaats veilig en kijken omhoog

HANDBALPosted by internetkrant Tue, March 13, 2018 08:33:09

Handbal heren revancheren zich tegen Bevo |

Dames stellen vijfde plaats veilig en kijken omhoog

De handbaldames hebben een eclatante overwinning behaald op de naaste concurrent voor de vijfde plaats, Nieuwegein. Eerder deze competitie speelde Dongen daar nog met 23-23 gelijk. De tegenstander uit Utrecht kan maar moeilijk punten pakken in uitwedstrijden. Zo kon de gehavende tegenstander afgelopen zaterdag tot de rust Dongen redelijk bijbenen (14-8). De tweede helft kon het geen vuist meer maken. Met nog tien minuten te gaan had Nieuwegein slechts drie keer keepster Tamara van Es gepasseerd.

De heren hebben zich gerevancheerd tegen de reserves van eredivisionist Bevo uit Panningen. Prejau Slager was met twaalf doelpunten de uitblinker deze middag. In de landelijk jeugddivisie won Dongen van rivaal BFC. Na twee gelijke spelen was er zondag een duidelijke 21-13 overwinning. ,,Dongen heeft echter de kansen op een grotere overwinning laten liggen. Paal en lat stonden doelpunten in de weg,” merkte de staf na afloop op.

Landelijke 2e Divisie B Dames: HV Dongen – Nieuwegein 30-15 (14-8)

Nieuwegein was met een gehavend team, slechts acht speelsters en een keepster, naar Dongen gekomen. Vooraf waren er dan ook duidelijke afspraken gemaakt. Op snelheid deze tegenstander kapot spelen. Dongen liet dat ook diverse keren zien als zij in de aanval gingen. Via enkele schijven was de bal snel bij de zes meter lijn van Nieuwegein en werd de aanval omgezet in een doelpunt. Ondanks de mandekking die Tanja Sips vanaf het fluitsignaal kreeg, bleef Dongen scoren. De ruimte op de cirkel werd optimaal benut door het spel breed te houden. Via doelpunten vanuit de hoeken, cirkel en af en toe van afstand, voerde Dongen de voorsprong van 6-2 langzaam op. Nieuwegein kon wat terug doen via hun lange opbouwer, die met verschillende zuivere schoten in de kruising Tamara van Es het nakijken gaf. Toch was het Van Es, deze avond weer goed voor prima stops, die Dongen op veilige afstand hield. Niet allen stopte zij een strafworp, maar ook 1 op 1 situaties was zij de baas. Verschillende cruciale beslissingen van het warrig leidende arbitrale duo, brachten Dongen niet uit hun doen. Zelfs toen Dongen met 4 speelsters stond, eerst werd Jill Verbunt naar de kant gestuurd, waarop de technische staf verbaal reageerde en dus ook een twee minuten straf kreeg, waardoor een Dongen speelster geofferd moest worden, kreeg Nieuwegein in deze overtal situatie de bal niet achter Van Es. De tweede helft bleek Nieuwgein al het kruit te hebben verschoten. Dongen liep weg naar 18-8. Na tien minuten spelen viel het eerste Nieuwegein doelpunt na rust. Met nog ruim een kwartier te spelen, bij de stand van 20-10, kreeg de basis rust. Bij de stand van 23-11 vielen de scheidsrechters echt door de mand. Een schot dat via de staander achter het doel terug het veld in kwam, werd als doelpunt toegekend. Iedereen, ook de tegenstander keek verbaasd, zag duidelijk dat dit schot naast was. Met Lieke Berende de laatste tien minuten in het doel en Marijke Panis, Hannah Disseldorp, Imke van den Noort en Manon de Vries in het veld schroefde Dongen de score omhoog. Zowel de 26-12 als de 28-12 waren doelpunten van een hoog gehalte. Tanja Sips, de mandekking op haar was inmiddels opgeheven, dreigde met een sprongschot. De verdediging stapte daarop uit, waarop Sips de bal met een stuit naar de vrije cirkelloopster Femke Loonen speelde. Deze verzuimde niet om de bal binnen te schieten. Nog geen minuut later was het weer raak, op een identieke manier. Komend weekeinde gaat Dongen naar Hellas Den Haag, ooit het dames handbalbolwerk van Nederland. De Haagse dames moeten punten pakken om degradatie te ontlopen.

Landelijke Hoofdklasse B Heren: HV Dongen – Bevo HC3 34-28 (18-14)

Tegen dit derde team van handbaltopclub Bevo herpakte Dongen zich na een eerder geleden oor wassing in Panningen. Prima spel van Dongen, het eerste team speelt in de BeNe-liga, hun tweede in de eredivisie, want revanche speelde een hoofdrol bij Dongen. Was het voor rust een gelijk opgaande strijd, na rust was het Dongen dat de toon aangaf via snel direct spel. Het team van Rembrandt Lautenslager kan, met nog drie wedstrijden te gaan, oprukken naar de derde plaats. Komend weekeinde gaat Dongen richting Limburg, tegen het in degradatie verkerende Wittenhorst.

Landelijke jeugddivisie DB: HV Dongen – BFC/Beek 21-13 (13-6)

Twee keer werd gelijk gespeeld tegen deze Limburgse meiden. Dongen wilde nu laten zien dat winnen ook tot de mogelijkheid behoorde. Dat was met de warming up al duidelijk. BFC kwam nog wel op 0-1 maar dat was dan ook de enige keer dat zij op voorsprong hadden gestaan. Na een redelijk gelijk opgaande strijd stond het na 10 munten 6-4 voor Dongen. Dongen pakte hierna door en via 10-5 werd de 13-6 ruststand bereikt. Na rust kreeg BFC wat meer vat op Dongen en hielden de teams elkaar in evenwicht. Paal en lat stonden een grotere overwinning in de weg. De volgende wedstrijd is in Roermond tegen LimMid.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1614

Handbal heren winnen derby tegen West Brabant Combinatie Dames verliezen bij ongeslagen kampioenskandidaat BFC

HANDBALPosted by internetkrant Tue, March 06, 2018 13:08:53

Handbal heren winnen derby tegen West Brabant Combinatie


Dames verliezen bij ongeslagen kampioenskandidaat BFC

Ook de dames van handbalvereniging Dongen konden de zegereeks van het Limburgse BFC geen halt toeroepen. Met nog vier wedstrijden te gaan moet het wel heel verkeerd gaan met de ploeg uit Beek. Zij staan 8 punten los op VOC 2. De Amsterdamse dames hebben een wedstrijd minder gespeeld. Ook VOC zal geen gevaar zijn voor BFC, dat de voorlaatste wedstrijd naar Amsterdam reist. Het kampioenschap en promotie zal dan al realiteit zijn. De heren van Dongen hebben het zichzelf moeilijk gemaakt in de derby tegen WBC. Het team van Rembrandt Lautenslager heeft de gehele wedstrijd op voorsprong gestaan, maar in de slotfase nam WBC het heft in handen. Dongen kon de zaak in de laatste seconden repareren en won nipt met 18-19. In de landelijke jeugddivisie moest Dongen genoegen nemen met een gelijkspel. De ploeg liet te veel kansen liggen.

Landelijke 2e Divisie B Dames: BFC – HV Dongen 30-20 (17-11)

Het nog ongeslagen BFC was niet gerust op het altijd onberekenbare Dongen. De kracht van de Limburgse dames zit hem niet alleen in de opbouw waar een aantal schutters staan die de bal loepzuiver in de kruising weten te schieten. Maar als het even moet schakelt de kampioenskandidaat ook simpel over op een ander systeem. Geen schande dus dat hier verloren werd. Dat vond ook trainer coach Martijn Verhagen. ,,In de rust heb ik mijn speelsters gezegd dat ik tevreden was over de inzet en dat de dekking prima stond. Op dezelfde voet door blijven knokken.” Vanaf het beginsignaal kon Dongen de thuisploeg prima volgen. Via 2-1, 2-2, 5-3, kwam Dongen bij 6-5 weer op een puntje. BFC nam daar weer het initiatief en via de afstandsschutters liep de ploeg via 8-6 en 11-7 weer weg naar de 17-11 ruststand. Na rust hetzelfde spelbeeld. BFC schakelde over op een offensieve dekking. In zulke situaties raakt de Dongenaanval vaak in de stress. Door deze offensieve dekking maakte Dongen ook zaterdag weer verschillende afspeelfouten die door de aanstaande kampioen genadeloos werden afgestraft. Uiteindelijk kreeg de hele Dongen bank speeltijd. ,,Een verloren wedstrijd, maar niet geheel ontevreden,” was de slotconclusie van de begeleiding. Komende zaterdagavond spelen de dames thuis tegen Nieuwegein. Bij winst is er geen vuiltje meer aan de lucht. Ondertussen is het bestuur, naast de sponsoronderhandelingen, ook met de trainersaanstellingen voor het nieuwe seizoen bezig. Ook de voorbereidingen voor het zgn. Black Light Toernooi in De Salamander zijn volop gaande.


Landelijk Hoofdklasse B Heren: WBC – HV Dongen 18-19 (10-12)

Dongen speelde dus geen goed wedstrijd en maakte het zich daardoor zelf moeilijk. Daarbij maakte de arbitrage vreemde beslissingen. Duidelijke overtredingen werd onbestraft en kleine dingetjes werden meteen afgestraft met een tijdstraf. Over en weer volgden zes tijdstraffen. Dongen staat op een riante vijfde plaats. De geel blauwen kunnen alleen nog maar omhoogkijken. Zondag komt de huidige nummer twee uit Panningen naar Dongen Bevo 3. De reserves van eredivisionist Bevo 1 staan drie punten achter koploper Apollo uit Son. Deze wedstrijd begint om kwart twee.

Landelijke jeugddivisie MB: EHV/Eindhoven – HV Dongen 22-22 (9-12)

De dichtstbijzijnde tegenstander uit de competitie was de tegenstander. Daarvan werd een keer verloren en een keer gewonnen. Dongen pakte gelijk de zaken energiek aan. Na een gelijk opgaande beginfase sloeg Dongen een gaatje en kwam met 6-12 voor. Deze stand werd bereikt door hard werken en de geboden kansen af te werken. Dan blijkt de scoringsmachine aan Dongenzijde te haperen en kon EHV tot de ruststand van 9-12 terugkomen. Na rust blijft Dongen de kansen missen. Paal en lat staan een hogere score in de weg. Na een spannende slotfase eindigt de wedstrijd in een gelijkspel. ,,Op zich een goede wedstrijd gespeeld. Weinig weggegeven maar dan moeten we de geboden kansen wel afmaken,” was na afloop de slotconclusie van de begeleidende staf. Komende wedstrijd is thuis tegen BFC. ,,Na twee gelijke spelen is de vraag of we de derde wedstrijd winnend gaan afsluiten!” Zondag om 14.50 uur in De Salamander.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1610

Heren verliezen ondanks monsterscore 41-39 | Dames HV Dongen compleet van slag

HANDBALPosted by internetkrant Tue, January 23, 2018 15:00:24

Heren verliezen ondanks monsterscore 41-39 |

Dames HV Dongen compleet van slag

De twee stormen van de afgelopen weken heeft blijkbaar ook flik huisgehouden binnen de eerste teams van de handbalvereniging Dongen. De dames zijn blijkbaar helemaal van slag. Zij hadden bij winst bij hekkensluiter Westlandia goede zaken kunnen doen. Na een slechte wedstrijd moest het team van Martijn Verhagen en Geert van Meersbergen met een gevoelige nederlaag huiswaarts keren. De heren hebben een recorduitslag in de boeken gezet. Na zestig minuten spelen stond er 41-39 op het scorebord. De B Meiden hebben hun meerdere moeten erkennen in Venlo.


Landelijke 2e Divisie B Dames: Westlandia – HV Dongen 26-13 (16-9)

Er leek geen vuiltje aan de lucht toen Dongen de wedstrijd in Naaldwijk tegen de rode lantaarndrager begon. Dongen nam het initiatief en kwam op een 3-5 voorsprong. Hierna werd over en werd gescoord. Het bleek al duidelijk dat de geelblauwen deze middag niets van de scheidsrechters hoefden te verwachten.

Er volgenden veel 2 minuten tijdstraffen aan Dongenzijde, zelfs een unieke: een vier minuten tijdstraf. Dongen trok dit zich aan en ging steeds meer tegen zichzelf spelen. De klap op de vuurpijl in de wedstrijd was het onsportieve gedrag van een Westlandia speelster die van dichtbij de bal op het gezicht van doelvrouw Tamara van Es kegelde. Hier traden de scheidsrechters in het geheel niet tegen op, terwijl een rode kaart niet had misstaan. Omdat de wisselkeepster ziek in Dongen was gebleven, moest Van Es opgeknapt worden. De aangeslagen doelvrouw vond haar ritme niet meer en daarvan profiteerde de thuisploeg gretig. Na een ruime achterstand met rust, mocht de thuisploeg de tweede helft vrij op het Dongendoel schieten, want kort na rust moest ook Tamberly Husson de wedstrijd verlaten, na een forse aanslag. Hierna leek het alsof de Dongen verdediging het wel goed vond. Aanvallend kon Dongen helemaal geen vuist maken. Na rust werd slechts vier keer het doel gevonden. ,,Een wedstrijd om snel te vergeten,” was de eindconclusie van de begeleiding. Komende zaterdag is MIC uit Meerssen Valkenburg om 20.15 uur de volgende tegenstander in De Salamander.


Landelijk Hoofdklasse B Heren: Apollo – HV Dongen 41-39 (22-20)

Als je de cijfers mag geloven, was dit meer een hardloopwedstrijd dan en handbalwedstrijd. 80 doelpunten in zestig minuten. En dan zijn er nog ballen gestopt door de keepers en ballen over geschoten. De eerste helft dirigeerde Dongen de wedstrijd. Halverwege de eerste helft nam de ploeg uit Son het heft in handen. ,,Verdedigend gezien liet we veel te veel steken vallen. We scoren veel maar staan toch met lege handen,” was de na afloop de conclusie.


Landelijke Jeugddivisie MB: Cabooter Group/Venlo – HV Dongen 20-14 (12-9)

Na twee gelijke spelen tegen de koplopers was de volgende tegenstander de jeugd van eredivisionist Venlo. Een team dat snel handbal speelt waar Dongen moeilijk vat op kan krijgen. In de beginfase hielden beide ploegen elkaar in evenwicht, waarbij de thuisploeg een lichte voorsprong kon opbouwen tot rust.Na rust wist Dongen nog tot op 1 punt te naderen. Blijkbaar had dit zoveel energie gekost waardoor Venlo in het laatste kwartier makkelijk naar de 20-14 kon uitlopen. Komende zaterdagavond, de voorwedstrijd van DS 1, is V&L Geleen de tegenstander om 19.00 uur.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1595

Dames winnen nipt, Lieke Berende rots in de branding

HANDBALPosted by internetkrant Tue, January 09, 2018 21:01:54

Komende donderdag kwartfinale zaalhandbal: DS1 HV Dongen – BFC/Beek

Dames winnen nipt, Lieke Berende rots in de branding

Afgelopen weekeinde is de tweede helft van de zaalhandbalcompetitie van start gegaan. Voor de dames van Dongen was dat de eerste tegenstander Verburch uit Poeldijk. De eerste wedstrijd werd daar ruimschoots gewonnen (19-26). Afgelopen zaterdag stond na het eindsignaal een nipte zege op het bord: 29-27.

Dat typeert de ploeg uit het Westland. Zij staan onderaan, doordat zij iedere wedstrijd met weinig verschil verliezen. Bij Dongen maakte Lieke Berende, B-speelster, haar debuut in de hoofdmacht. Eerste keepster Tamara van Es was aan haar rug geblesseerd en had het advies gekregen niet te spelen. Jowenna van Beek was verhinderd dus dan Lieke Berende in het doel. Zij dit het, met name de eerste helft, zeer goed. Complimenten voor deze youngster die deze avond een grillige verdediging voor haar had staan. De heren moesten de eer aan de reserves van eredivisionist Venlo laten. Het werd een eerste (geflatteerde) thuisnederlaag met 21-31. De jeugd krijgt de smaak te pakken op landelijk niveau. Waar anders ruim van werd verloren werd ditmaal een gelijkspel (10-10) uit een spannende wedstrijd gesleept in het Limburgse Beek tegen de nummer 2.

Het had anders af kunnen lopen.


Landelijke 2e Divisie B Dames: HV Dongen – Verburch 29-27 (20-15)

Dongen begon gehandicapt aan deze wedstrijd. Nadat keepster Tamara van Es vanwege rugklachten moest afzeggen, was het aan de jeugdige Liek Berende de taak om het doel schoon te houden. Voor deze jeugdspeelster haar debuut in de hoofdmacht van Dongen op dit landelijk niveau. De begeleiding had de verdediging duidelijk te kennen gegeven Berende te steunen in haar debuut. Er stond voor rust een verdediging als een huis en groeide Berende in de wedstrijd. ,,De eerste helft heb ik goed gekeept, de tweede helft was minder. Het belangrijkste is dat wij de punten in Dongen hebben gehouden.” Dongen begon sterk. Via Meggie Verbunt en zus Jill en daarna nog eens Femke Loonen en Tanja Sips kwam Dongen via 5-1 op 6-2. Sips kreeg vanaf het beginsignaal persoonlijke dekking dus was het aan de ander opbouwers de wedstrijd te maken. Met name Maartje de Kort wist hier goed raad mee. Zo waren de eerste 20 minuten voor Dongen, niets aan de hand. Verburch vocht zich langzaam terug tot vijf doelpunten bij het rustsignaal. Na rust werd het spel aan Dongenzijde rommelig. Minder geconcentreerd en een aantal niet slimme acties brachten Verburch wel heel dichtbij Dongen tot op 2 punten. Ook moest Dongen Tamberly Husson na rust missen. Na een botsing met een tegenstander moest zij haar verwonding laten hechten in het ziekenhuis. ,,We maakten tactisch een verkeerde keuze. Gelukkig herpakte de groep zich,” verontschuldigde ass-coach Geert van Meersbergen zich na afloop. De volgende tegenstander is Ventura dat met Dongen gelijk op de vierde plaats staat. Eerder werd in Dongen in de laatste seconden verloren met 29-30. Dongen moet Maartje de Kort, deze wedstrijd goed voor 6 doelpunten, enkele weken missen i.v.m. stage in Zuid-Afrika.

Landelijke Hoofdklasse B Heren: HV Dongen – Venlo 2 21-31 (12-16)

Het eerste huisverlies voor de heren van Rembrandt Lautenslager. Tot aan de rust kon Dongen redelijk bijbenen. ,,Als je na rust opgelegde kansen gaat missen kun je nooit dichterbij komen,” aldus aanvoerder Freek Haagh. Dongen staat nu op een prima zesde plaats in het linker rijtje, 6 punten achter de koploper.

Landelijke jeugddivisie MB: BFC/Beek – HV Dongen 10-10 (4-4)

,,Een uitslag waarvoor vooraf werd getekend maar gezien het verloop in de laatste seconden is het jammer dat we de volle winst niet mee naar Dongen hebben kunnen nemen,” was na afloop het commentaar van de begeleiding. Na twee weken rust was er weer een treffen in Limburg tegen de nummer 2, BFC. Ploegen die in deze competitie aan elkaar gewaagd zijn en deze wedstrijd aanvallend elkaar echt geen pijn konden doen. Er werd dan ook gevochten om ieder puntje, wat resulteerde in een 4-4 ruststand. Na rust hetzelfde spelbeeld; om en om scoren. De laatste minuten is de stand weer gelijk maar wordt het zeer spannend. Dongen krijgt nog twee kansen. De eerste wordt door de keeper van BFC gestopt en de tweede wordt ten onrechte afgefloten voor cirkel. Helaas het mocht niet zo zijn! Toch een prima begin in het nieuwe jaar. Supporters, houdt het programma in de gaten. Volgend tegenstander in Dongen is komende zondag om 16.00 uur de koploper LIMMid.


Kwart Finale Zaalhandbalbeker DS 1: HV Dongen – BFC/Beek

Donderdagavond 11 januari spelen de DS1 in sporthal De Salamander de kwartfinale zaalhandbalbeker tegen het Limburgse BFC. Dit team staat op dit moment ongeslagen op kop in de landelijke 2e Divisie (12-24).

De wedstrijd begint tegen de klok van 19.30 uur. Entree, ook voor leden.

(Voorschrift NHV)  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1588

Handbal heren ruiken koppositie Dames: minst gepasseerde verdediging speelt onnodig gelijk (33-33)

HANDBALPosted by internetkrant Tue, December 19, 2017 09:44:04

Handbal heren ruiken koppositie

Dames: minst gepasseerde verdediging speelt onnodig gelijk (33-33)

Vreemde koptekst dat je halverwege de competitie de minst gepasseerde verdediging bent in de 2e divisie en in deze laatste wedstrijd voor de winterstop juist 33 doelpunten moet incasseren. En juist tegen een team dat in de onderste regionen bivakkeert. Een stugge ploeg met een prima schutter in huis. Dongen mist nog steeds de geblesseerde Femke Loonen op de cirkel. Juist vanaf die positie lagen zaterdagavond in de tweede helft de mogelijkheden voor Dongen, doordat Tanja Sips weer eens persoonlijk dekking kreeg. Met dan slechts vijf verdedigers op de cirkel moet met snel spel deze vijfmans verdediging uit elkaar gespeeld kunnen worden. Terwijl het voor rust doelpunten regende (39 doelpunten in 30 minuten en dan zijn er nog ballen naast gegaan of gestopt door de keepers), werd na rust slechts 27 keer gescoord.


De heren van Dongen hebben de smaak van winnen te pakken. Zaterdagavond werd V&L met ruime cijfers naar Limburg teruggestuurd. Met de inhaalwedstrijd in het Limburgse Beek tegen BFC 2 nog in het verschiet, kan bij winst de tweede plaats weer worden ingenomen. Het wordt dan weer een gedeelde tweede plaats met Venlo 2 en Apollo. Dit trio komt dan weer op 2 punten achter koploper Zwart Wit. Het talentenjeugdteam van Dongen krijgt loon naar werken en pakt per week punten door nu wedstrijden winnend af te gaan sluiten.


Landelijke 2e Divisie B Dames: HV Dongen Oliveo/Pijnacker 33-33 (20-19)

Voor rust leek het meer op een hardloopwedstrijd dan op handbal. Beide teams deden verdedigend dan ook niet onder voor elkaar. Als Dongen scoorde dan maakte de bezoeksters er kort nadien ook weer een. Tot aan de 20-19 ruststand bleef de wedstrijd op en neer golven. Na rust kregen beide topschutters persoonlijke dekking. De boomlange linker opbouwspeelster van Oliveo, goed in deze wedstrijd voor de helft van de doelpunten, werd aan banden gelegd en aan Dongenzijde was Tanja Sips de klos. Dongen maakte van de ruimte, die door deze tactiek op de cirkel ontstaat, weinig gebruik. Tegen het einde van de wedstrijd, bij de stand van 29-26, leek Dongen de wedstrijd naar zich toe te trekken. Dongen kon de rust niet opbrengen door de bal in eigen ploeg te houden. Het moest lijdzaam toezien hoe Oliveo via 31-29 en 32-32 bij 33 -33 weer op gelijke hoogte met Dongen kwam. Eerder vorige week werd de landelijke bekerwedstrijd tegen Sprint gewonnen. Volgende tegenstander is Veneco/ Velo waar onlangs in de competitie in Wateringen van werd verloren. Een revanche zou prima uitkomen omdat na deze ronde ook de eredivisie teams gaan mee bekeren. De komende weken gaan de staf en speelsters de eerste competitiehelft evalueren tijdens de korte winterstop. En dan 2 januari een oefenwedstrijd tegen Houten waarna 7 januari de tweede competitiehelft weer start, thuis tegen Verburch/Poeldijk.


Landelijke Hoofdklasse B Heren: HV Dongen – V&L 32-18 (17-10)

De tegenstander uit Geleen was in de jaren 70 en 80 het handbalbolwerk in Limburg. Nu is het de zogenaamde tweede garnituur dat onder de oude getrouwe naam V&L Geleen speelt. De profafdeling speelt onder daar de naam OCL/Lions 1 in de BeNe-Liga en OCL/Lions 2 speelt in de Nederlandse eredivisie. V&L had een prima linkshandige schutter op de rechteropbouw staan. Door hem bleven de bezoekers Dongen tot halverwege de eerste helft op de voet volgen. Na drie keer geel, voor te fel verdedigen, gevolgd door een rode kaart, mocht deze speler de kleedkamer opzoeken. Hierna paste Dongen verdedigend de tactiek aan en kon de voorsprong gestaag uitgebouwd worden. Met de inhaalwedstrijd tegen BFC 2 nog in het vooruitzicht is de eerste competitiehelft voor de heren prima afgesloten. Wie weet tegen het einde nog een kers op de taart?

Landelijk Jeugd Divisie MB: HV Dongen - EHV 21-13 (11-7)

Na de overwinning van vorige week zou het Eindhovense EHV het volgende slachtoffer moeten worden. Er lagen mogelijkheden voor Dongen daar de vorige wedstrijd met 1 puntje in Eindhoven werd verloren. Vanaf de start ging Dongen direct geconcentreerd en vol aan de bak. Door hard werken werd de voorsprong gedurende de eerste helft uitgebouwd tot 4 punten. Het publiek zag mooie combinaties: tweede-lijn schoten werden afgewisseld door goed cirkelspel. Dat het verdedigend bij Dongen al langer tijd goed zit, bleek ook nu weer. Slechts zeven doelpunten voor EHV in de eerste helft.

Ook de tweede helft werd goed begonnen, het verschil bleef in eerste instantie ongeveer hetzelfde. Na tactische omzettingen bij EHV, waarbij de opbouwrij van Dongen zeer kort werd verdedigd, lieten de dames zien dat ze daardoor niet geïntimideerd waren. Door nu vooral ook zonder te bal te bewegen kwam er ruimte om te combineren. Met een aantal fraaie combinaties liep het verschil juist weer op, met als eindresultaat 21-13. ,,Een mooie overwinning met goed handbal en aanpassingsvermogen. Gezien de stijgende lijn van de laatste weken is het jammer dat we nu twee weken stilliggen. Hopelijk kunnen we na de winterstop dit weer oppakken,” aldus een tevreden begeleiding.

7 januari gaat het weer verder, dan gaat Dongen naar Beek voor de wedstrijd tegen BFC.


Namens bestuur, spelers, speelsters en overige vrijwilligers van de HV Dongen:

Fijne Feestdagen en een gezond en sportief 2018. Tot ziens!  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1586

Keeper Tamara van Es houdt Dongen in de wedstrijd | Slechte wedstrijd handbaldames kost derde plek

HANDBALPosted by internetkrant Mon, December 11, 2017 21:04:57

Keeper Tamara van Es houdt Dongen in de wedstrijd |

Slechte wedstrijd handbaldames kost derde plek

Zaterdagavond was voor het damesteam van handbalvereniging Dongen een belangrijke wedstrijdavond. De strijd om plaats 3 stond op het programma tegen Veneco/Velo uit Wateringen. De beide nummers 1 (VOC 2 en BFC) stonden op 18 punten, 7 punten voor op Dongen en Velo. Na een gelijk opgaande opening (4-3) vonden de Dongenschutters steeds het goed blokkerende boomlange middenblok van Velo op hun weg. Dongen kwam hier niet overheen en had tot op dat moment geen variatie in huis. De tweede helft wijzigde Dongen de tactiek zowel aanvallend als verdedigend, waardoor de dames gedurende deze periode in evenwicht bleef met Velo. Hoe Dongen ook speelde, het kon en mocht niet dichterbij komen van de scheidsrechters. Al hadden ze doorgespeeld tot kerstavond! Naast de rode kaart voor coach Geert van Meersbergen (hij maakte een opmerking omdat een speelster van Velo overduidelijk in de cirkel stond, de bal pakte, vervolgens uit de cirkel stapte en daarna scoorde) kreeg Velo tegen het einde 6 strafworpen mee, Dongen twee, Velo eenmaal tweeminuten straftijd en Dongen 7 tot 8 maal. ,,Dan loopt de frustratie wel heel snel op naar het kookpunt,” merkte de Dongenbegeleiding na afloop op. De ploeg gaat zich deze week voorbereiden op de bekerwedstrijd donderdagavond in Deurne tegen Someren. Zaterdagavond de laatste wedstrijd voor de kerst in De Salamander tegen Oliveo uit Pijnacker. Deze ploeg moet punten scoren. Zij staan op een gedeeld laatste plaats met twee andere teams. Een gevaarlijke outsider dus! Heren senioren Dongen 1, moesten naar het Limburgse Beek. Deze wedstrijd tegen BFC werd afgelast vanwege het slechte weer.


Landelijke 2e Divisie B Dames: Veneco/Velo – HV Dongen 28-22 (15-10)

Dongen had dus problemen met het sterke lange middenblok. Het lukte de Dongen aanvallers niet hierover heen te komen. Sterker nog, de geblokte ballen werden verschillende keren door Velo opgepakt en via de break out kon de thuisploeg zo de voorsprong gestaag uitbouwen. Daarnaast speelde in deze wedstrijd het overdadige harsgebruik van Velo ook parten. In Dongen is dit plakgoedje, om technisch handbal te kunnen spelen, zoals in vele gemeenten verboden door de zaalverhuurder. In de rust stelde Dongen orde op zaken en had het team nog volop geloof in de afloop. Vijf doelpunten verschil en slechts 10 keer gescoord moet overbrugd kunnen worden, was de positieve instelling. Verdedigend stond Dongen anders. Dat wierp zijn vruchten af. Via twee onderscheppingen van Imke van den Noort kwam Dongen weer in de wedstrijd. Hierna trokken de beide scheidsrechters de wedstrijd naar zich toe. Via 16-12 en 23 -14 kwam Dongen nog terug tot 28-22. Verder mocht het team van Geert van Meersbergen en Martijn Verhagen niet komen.

Duidelijk was de afwezigheid van de geblesseerde cirkelloopster Femke Loonen. Achter het lange middenblok had zij verdienstelijk kunnen zijn.

,,Deze wedstrijd is gespeeld. Snel vergeten. Thuis gaan we ons echter revancheren,” was unaniem de mening van de Dongen speelsters. Na zaterdag volgt de winterstop waarna de tweede helft begint met een thuiswedstrijd tegen Verburch.

Landelijke Jeugd Divisie MB: HV Blerick HV Dongen 14-21 (7-11)

En weer een wedstrijd in Limburg, nu naar Blerick. De vorige wedstrijd heeft Dongen de punten van Blerick gepakt, dat toen geen voltallig team had. Dus toch weer opletten geblazen. De wedstrijd ging gelijk op, waarbij Dongen in het tweede deel van de eerste helft toch net wat extra puntjes kon pakken, 7-11 ruststand. Tweede helft hetzelfde beeld. Het eerste deel ging gelijk op en in het tweede deel weer de extra puntjes voor Dongen. Eindstand 14-21. ,,Geen hele goede wedstrijd maar wel een degelijke. De basis ligt in de verdediging (nog steeds de minst gepasseerde). Aanvallend laten we toch wel wat steekjes vallen. Veel schoten over, naast of tegen lat of paal. De uitslag had dus ook groter kunnen uitvallen als het vizier wat scherper was geweest,” concludeert de begeleiding. Komende zondag om 12.45 uur in De Salamander weer een thuiswedstrijd. Dan eens geen Limburgse tegenstander maar EHV uit Eindhoven.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1581
Next »